Feminismikirja

Kenokaula

Keväällä aiotaan jakaa kaikille peruskoulun 9. luokkalaisille feminismikirja ”Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004888686.html

Ei ole laitaa, että Pikkalan monisteen kaltainen yhden rajoittuneen ideologisen katsantosuunnan kirja toimitetaan ja painetaan osin yhteiskunnan varoilla ja pakkosyötetään jakamalla yhdelle koko ikäryhmälle yhteiskunnan kustantamissa oppilaitoksissa. Kirjaa avustaa myös Otavan kirjasäätiö.

Jokainen toki saa toimia yhdistyksissä ja järjestöissä mielihalunsa mukaan.

Feminismi alkujaan saattoi olla tasa-arvoon pyrkivä liike, mutta on nykyisin ahneudessaan tavoittelemassa miesten murskaamista kokonaan.
Hyvin merkittävä osa nuorista miehistä on jo saatu pilattua pois ja syrjäytyneiksi feministien naisten kasvattamina. Heidän sijaan on paljon paukkuja pantu tyttöjen tukemiseen.

Palkkaero on yksi feministien väitteistä. Se on tyrmätty.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/366224-tienavatko-miehet-jopa-liian-vahan-naisiin-nahden-suomalaistutkijan-arvio-julki
http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Monet miehet kuvittelevat naisten tarvitsevan tukea ja suojelua johtuen ehkä jostain äiti-syndroomasta ja sen takia heidän esittämiä kohtuuttomiakin vaatimuksia ylettömän herkästi hyväksytään ja katsotaan läpi sormien. Olen aivan liian monet kerrat nähnyt, kun ( yleensä kylläkin nuoremmat kuin 60 ) naiset jyräävät surutta kyynärpäätaktikoimalla nuoret miehet mm. työpaikan etenemisissä ja paremmissa työtehtävissä.

Melko kalabaliikki nousisi mikäli pankit, EK, ajatushautomo LiXera ja valtiovarainministeriö julkaisisivat samanlaisella jakelulla opuksen ”Meidän kaikkien tulisi olla sovinisteja”.

Naiset saavat loukkaantua, olkaa hyvä.

120

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kenokaula

      Korjaan Pirkkalan moniste...
      Vikkelät sormet.

      • Verneris

        Vai feministikirja, oikein ruvetaan kouluttamaan tavaran pihtaajia. Suomalaiset loppuujo näillä nykysillä eväilläkin, lapsia ei synny tarpeeksi. Mitä näillä kirjaltajilla oikein liikkuu päissään, kun lapsesta lähtiin ruvetaan opettamaan kaiken maaliman turmelus tapoja.


    • Kiitos. Loukkaannun oitis :))

      Mistähän tuon kirjan saisi! Olisi mielenkiintoista lukea. Sinänsä, Kenokaula, en olisi huolissani mistään harhaopeista, meinaan, kyllähän kouluissa uskontoakin käsitellään.

      Tähän väli-huomautus, sattui nimittäin just eilen niin, että poikani ilmoitti olevansa feministi :) Hän kyllä seuraavassa lauseessa pikkasen peruutti, ja sanoi että ehkä ei ihan niinkään, mutta häntä kiinnostaa elämä ja monet ilmiöt naisten näkökulmasta.

      Mutta ah niin herkullinen visio piirtyi aivoihini... kuvittele että 9-luokkalainen lukee kirjan, menee kotiin ja tarkastaa perhettään uusin silmin, alkaa teinin koko energialla, angstilla ja kapinavoimalla tarttua epäsuhtiin. Purrrrrrr....

      Mutta tuo palkkaero. Mitä potaskaa! Tutkija hutki niin kuin vain tutkijat tekee, katsoo asiaa vain yhdeltä kantilta. Mitä jos otettais huomioon myös kaiken sen palkattoman työn minkä nainen tekee jotta mies voi olla töissä?? Kuten Yhteisten lasten hoitaminen kun ovat sairaina. Koko kakkosvuoro joka odottaa ruuanlaittoineen ja pyykkivuorineen kun ykkösduuni on suoritettu. Se tosiasia, että äidin pitää kieltäytyä ylitöistä, koska mies tienaa sillä enemmän ja on sen perusteella "etuoikeutettu" siihen.

      Mutta aivan ihana aloitus. Vaikka ei ehkä enää ole tässä iässä ajankohtaista, niin tuosta on melkoisesti vaiottu ja vaan läpipuskettu koko elämän. Nyt jos koskaan olisi hyvä nostaa kissa pöydälle, yrittää ymmärtää toinen toisiamme. Kummaa, miten vähän toisen elämästä näkee, vaikka rinnakkainkin kulkee.

    • Rakkautta ja aitoa elämää ei synny, jos mies ja nainen ymmärtävät toisiaan.
      Tuo kirja synnyttää ainoastaan koe-putki-näköistä keino-tekoisuutta.

      H.

    • Paloma.se.co

      Minäkään en loukkaantunut.
      Poikani väittää olevansa myös "feministi" ja uskon sen johtuvan siitä että on kasvanut tasa-arvoisessa perheessä kahden vahvan naisen kanssa. Hän ei kuitenkaan oikein viihdy feministien seurassa koska tuntee että esim. yliopistossa ja työssäkin etenkinnuoremmat feministit ovat aivan turhan aggressiivisia miehiä kohtaan yleensäkin koska väittävät että miehet ottavat liikaa tilaa ja se on pois heiltä.
      ***
      Minäkin olen sen verran feministi että uskon tasa-arvoisuudessa olevan vielä paljon parantamisen varaa, mutta omalla alallani en ole joutunut kärsimään esim. palkkakehityksessä siitä, enemminkin nuorempien ja kunnianhimoisempien naisten kyynärpäätaktiikasta ja pomojen luona juoksemisesta. Mutta esim juuri akatemia kärsii vahvasti miesvoittoisuudesta, samoin suuret konsernit ja pankkilaitos. Kuten humpsis tuossa edellä jo mainitsi yhä edelleen päävastuu kodin ja lasten hoidosta (palkatonta työtä) lankeaa naiselle ja jos joku joutuu työtuntejaan lyhentämään esim. perheen vuoksi niin se on yleensä nainen.
      ***
      Minusta on tosi hyvä että jakavat feminististä kirjallisuutta kouluissa. Kysymyshän on nigerialaisen menestyskirjailijan omaan elämään perustuva novelli millaista on elää nuorena naisena Nigeriassa ja Yhdysvalloissa. Avartavaa ja keskustelua herättävää, kuten kouluhallituskin on tviitannut.

    • eppu2

      Tuo feministi-sana on nykyään saanut vähän huonoa sivumakua. Tasa-arvostahan siinä kysymys on, ainakin pitäisi olla.
      Nuo palkkatutkimukset kun sanovat, että miehet tekevät enemmän töitä, pitäisi sanoa, että palkkatöitä. Joten potaskaa (hmp.f).
      Naiset yhä vieläkin kantavat enemmän vastuuta kodin- ja lastenhoidosta.
      Hallitushan on yrittänyt touhuta sitä hoitokiintiötä tasa-arvolla perustellen. En tiedä joko se on vai missä vaiheessa asia on.
      Poika oli eilen hoitovapaalla, kun pikkutyttö oli sairas ja miniä töissä.
      Ruotsissa ovat tuon kirjan jakaneet, ilmankos sitten täälläkin.
      Täytyypä kysyä kirjastossa käydessä tuota kirjaa.

    • KenokaulaMellastaaVielä

      Annoin tässä loukkaantuneille toipumisaikaa ennen uutta. Heh-heh

      Olen yllättynyt. Odotin täystyrmäystä ja raivokasta revittelyä. Ja kiitos peukuista joillekin.
      Omista huonoista kokemuksista voisi kirjoittaa pikku kirjankin, niitä riittäisi, mutta ei tähän.

      Lyhyesti sanottuna. Tasa-arvo on edistettävä asia, en paheksu yhtään, mutta nykyinen feministien käytös menee pahasti överiksi ja tavoite vahvastikin näyttää olevan aivan muu kuin pelkästään tasa-arvo.
      Saattaa olla, että feministit aiheuttavat törkeydellään jopa hallaa tasa-arvokehitykselle. Minulle on muodostunut hyvin varautunut suhtautuminen.

      Se mitä mies ansaitsee enemmän työssään taitaa harvemmin kuitenkaan jäädä pelkästään miehen iloksi vaan nainen saa siitä osansa myös. En tunne yhtään pariskuntaa, jotka laskisivat tarkasti kumpi maksaa mitäkin ja meneekö ne täsmälleen tasan hyötysuhteen mukaan. Mies maksaa kaikissa tuntemissani selvästi enemmän.

      En avaa omaani tarkemmin, mutta omaa rahaa paloi paljon yhteisiin tekemisiin ja elämiseen. Lapset eivät olleet hidasteena. Omat työpäivät venyivät myöhään iltaan ja daamit ovat saaneet ruhtinaallisen korvauksen vapaa-ajan töistään kotona, joihin minäkin osallistuin.

      Harmittaa humpin ja paloman feministipoikien julma kohtalo. Olette syöneet raskauden aikana kanaa, juustoa pehmeästä muovikääreestä ja käyttäneet tarmokkaasti hieromasauvoja. Erityisesti sikiöön ftalaatit aiheuttaa pojilla feminiinisyyttä ja pienikasvuista penistä.
      Pojat ovat tehostaneet vaikutusta sitten syömällä itse noita ruokia, lämmittäneet mikrossa ruokia omassa muoviboxissa ja ehkä käyttäneet hieromasauvojakin.

      • Hahhah :D

        Just just! Annoin sulle peukun, ja taisit mokoma istahtaa sen päälle. Ja ihan kuin sä vielä nauttisit siitä :))

        Mites se Kenokaulan laskuoppi, testataanko lasketko samalla tavalla kuin muut tuntemani miehet? Jos nainen tienaa 1500,-/kk, ja antaa kaikki rahansa perheeseen (hän se kuitenkin yleensä vaatettaa lapset, sisustaa kodin, tekee ruokaostokset), ja mies tienaa 3000,-/ kk ja antaa 1800,- yhteiskassaan, niin kumpiko silloin antaa enemmän? Mun laskelmien mukaan nainen, koska hän antaa kaikkensa.

        Mutta ei, miesten mukaan ei mene niin. He ovat niin ylpeät senteistään että laskevat joka ikisen tarkasti, välillä menee millitkin.

        Vakavasti, Kenokaula, monessa perheessä raha-asiat ovat vieläkin se, jolla naista alistetaan. Vai onko se niinpäin, että mies jolla on taipumusta tähän, tekee sen myös taloudellisesti.


    • Ymmärrän että viimeinen paragrafisi tuossa ylläolevassa viestissä on provo ja haluat saada jonkinlaisen reaktion siihen. Okay tässä saat mitä tilaat:
      En ole elämässäni kuullut mitään yhtä typerää tai naurettavaa.
      Poikani sanoo olevansa "feministi" mutta se ei tarkoita sitten pätkääkään sitä että hän olisi jotenkin feminiininen, fyysisesti tai psyykisesti. Hän on normaali, moderni , nykyaikainen mies jolla on arvomaailma kohdallaan.
      Ja sen hieromasauvasi saat tunkea ....no jaa taisit jo arvata minne.

      • Ootas, mä otan mun peukaloni pois herran... no just siitä, niin mahtuu hieromasauva paremmin :)

        Meillä on varmaan yhteisenä tekijänä se, että on poika joka on pitkälti naisen kasvattama. Olin joskus huolissani siitä, että väkisinkin meinasi sukupuoli "häiritä" mun kasvatusta. Nyt kun työ on valmis, ja mun pitää laskea se käsistäni, olen silti melko tyytyväinen lopputulokseen. Tuli feministipoika, ja tyttö jolla on munaa. Silti, pysyneet tyttönä ja poikana, ei sukupuolineutraaleja. Harmittaa vaan etten voi ihan koko kunniaa itselleni heistä ottaa :)) Lisäksi mun tekemät virheet ovat osaltaan kasvattaneet heitä myös. Aina ei mene niin kuin suunnittelee.


    • KenokaulaHierooAsiaa

      Paloma, loppuosa ei itseasiassa ollut provo enkä kaivannut siihen mitään jatkoa, muuhun kyllä, mutta käsitellään sitä nyt vähän.
      Ftalaatit aiheuttavat pojilla feminiinisyyttä ja penispienuutta. Erityinen alttius raskauden aikana.
      Asia tuli ilmi tv:n amerikkalaisessa lääkäriohjelmassa, jossa mm. kana/broileri mainittiin aiheuttajana. En nyt muista johtuiko se kanan marinadista, ruokinnasta vai mistä.
      Samaa ftalaattia, mitä broilereissa muodostuu, käytetään pehmentämään muoveja mm. kelmuissa ja leluissa. Sitä voi saada hengityksen kautta mm. uudessa autossa matkustaessa. Hieromasauvalla selkää hierottaessa sitä saattaa imeytyä kehoon ihon läpikin.

      En pääse lukemaan koko artikkelia, kun en omaa koodeja, mutta tuossa näkyy aika paljon
      http://www.hs.fi/tiede/art-2000002774238.html

      THL käyttää siistittyä sanamuotoa "sukupuolielinten epämuodostumat".
      https://www.thl.fi/fi/web/ymparistoterveys/ymparistomyrkyt/tarkempaa-tietoa-ymparistomyrkyista/ftalaatit

      Paloma, ”ei yhtä typerää ja naurettavaa”? Heh-heh

      Milloinkahan tulee ensimmäinen oikeustapaus, jossa poika syyttää äitiään tahdonvastaisesta persoona- ja kehomuutoksesta kemikaalien vuoksi raskauden aikana ?


      Kiitti peukusta humpsis.
      Tuo laskentatapa, että miehen pitäisi antaa kaikki, kun nainenkin antaa, on kiero.

      Kerron yhden jakson omasta elämästäni.
      Asuin omassa asunnossa, josta lyhensin lainaa. Daami muutti luokseni. Hän opiskeli vielä eikä tuonut yhtään rahaa yhteiseen, koska ei kuulemma ”ehdi” tehdä töitä. Minulle se oli se ja sama. Maksoin vastikkeet kuten ennenkin ja lisäksi ruoat, riennot, vaatteet, matkat, polttoaineet blaa blaa siis kaiken. Ansaitsin mukavasti eikä asia aiheuttanut minulle mitään ongelmaa. Tosin tein pitkiä päiviä kuten sanoin.
      Daami valmistui, meni töihin, mentiin avioon ja maksoin kaiken edelleen samalla tavalla. Parin vuoden päästä hain eroa muista kuin taloudellisista syistä. Daami toi siis opiskeluaikana kaikkensa yhteiseen eli ei mitään, mutta minä en vaan sain lainan jälkeen vielä säästöönkin eli en antanut kaikkeani. Toiminko mielestäsi väärin, riistäen?

      Tuon jälkeen olen monien-monien daamien kanssa hoitanut niin etteivät muuta luokseni pysyvästi asumaan vaan hoitavat oman elämänsä asiat/menot itse. Jos ei se järjestely käy jollekin, niin se on morjens. Tähän asti on sopinut kaikille ( joskus vähän nuristen ).

      Feminismikirjan jakelu on yksi tapa lisää osoittaa pojille etteivät he kiinnosta yhteiskuntaa ja aiheuttaa lisää syrjäytymistä.
      Vain muuttumalla feminaksi ansaitsee naisten kunnioituksen niinkuin tässäkin ketjussa hurraahuudoista ilmenee. Se on selkeää a) syrjintää b) eikä skulaa yhdenvertaisuuden kanssa millään.
      Tekin naiset pohditte sitä onko kirjan jakelu hyvä juttu vai oikein hyvä. Minusta se on erittäin huono. Mutta en tarkastelekaan asiaa yksipuolisesti pelkästään naisten/tyttöjen/feministien kannalta.

      Humpsi, sanoit ”tyttö, jolla on munaa”. Sopisi leffan nimeksi.
      90-luvulla tapasin ensimmäisiä nuoria miehiä, joista ajattelin, että miten h*lvtissä kundi voi olla niin vetelä, saamaton ja välinpitämätön. Jonkun täytyi hoitaa hänen asioitaan, ei niistä muuten olisi tullut mitään. Äiti oli se, joka oli tehnyt pojasta tällaisen hemmottelemalla ja olemalla passaava frendi eikä kasvattaja.
      Tällaisia alkoi näkyä sittemmin enemmän ja samaan aikaan tytöissä alkoi ilmentyä kiilaamis- ja murjomismenettelyä, mutta valmiuksiakin oli kotona annettu selvästi enemmän. En keksinyt mistä tällainen ero johtuu. -90 lama ja miesten sitominen töihinsä poikiensa seuran sijaan, lastensuojelulaki, vapaa kasvatus? Ehkä nuo ympäristömyrkyt/lisäaineet vaikuttavat jostain syystä vain poikiin enemmän haitallisesti.

      • Siitä feministikirjasta - on aine joka aiheuttaa epämuodustumisia tyttölasten genitaalialueilla myös, sen nimi on islamistimies. Ja kun ottaa huomioon maailman pakolaistilannetta, se epämuodustuma koskettaa myös hyvin vahvasti Suomea. Jo pelkästään sen takia kannatan feministikirjaa, edes tietämättä mitä se sisältää.

        Tyttö jolla on munaa, salaa haluaisit nähdä sen leffan, etkös haluakin :)) Se olisi sulle niiiiiin oikein, joku joka pistää sutkin vikisemään, miettimään vähän pehmeimpiä arvoja. Olen pahoillani sun puolesta, että et ole löytänyt tarpeeksi vahvaa naista, että luottamus olisi syntynyt.

        Mun feministi muuttaa pois kotoa vuodenvaihteessa. Kaiken hän on hoitanut itse, en ole pannut tikkua ristiin sen asian eteen, koska olisin mielelläni pitänyt hänet kotona vielä muutaman kuukauden. Siis, pojan muutto on vasta edessä, hänen isänsä sai kämppänsä myytyä viime viikolla. Arvaa kummalla oli maistraatit ja postit ennemmin tehty.

        Mutta onhan se hyvä että joku miettii kehitystä ja maailmaa myös poikien kannalta. Ite näen että mennään kohti parempaa, on aikaakin, että miehet löytävät oman paikkansa perheissä isinä ja aviomiehinä. Eikä vain talonrakentajina, metsureina ja hevosmiehinä. Niitä hommia ei ole aikoihin ollut, mutta naisten alueelle miehet ei ole uskaltautuneet. Mun mielestä miehillä on ollut vähän identiteettikriisi, jonka meidän sukupuolen äidit yrittävät korjata. Ihmisen täytyy saada tuntea että häntä tarvitaan.


      • eppu2
        hmp.f kirjoitti:

        Siitä feministikirjasta - on aine joka aiheuttaa epämuodustumisia tyttölasten genitaalialueilla myös, sen nimi on islamistimies. Ja kun ottaa huomioon maailman pakolaistilannetta, se epämuodustuma koskettaa myös hyvin vahvasti Suomea. Jo pelkästään sen takia kannatan feministikirjaa, edes tietämättä mitä se sisältää.

        Tyttö jolla on munaa, salaa haluaisit nähdä sen leffan, etkös haluakin :)) Se olisi sulle niiiiiin oikein, joku joka pistää sutkin vikisemään, miettimään vähän pehmeimpiä arvoja. Olen pahoillani sun puolesta, että et ole löytänyt tarpeeksi vahvaa naista, että luottamus olisi syntynyt.

        Mun feministi muuttaa pois kotoa vuodenvaihteessa. Kaiken hän on hoitanut itse, en ole pannut tikkua ristiin sen asian eteen, koska olisin mielelläni pitänyt hänet kotona vielä muutaman kuukauden. Siis, pojan muutto on vasta edessä, hänen isänsä sai kämppänsä myytyä viime viikolla. Arvaa kummalla oli maistraatit ja postit ennemmin tehty.

        Mutta onhan se hyvä että joku miettii kehitystä ja maailmaa myös poikien kannalta. Ite näen että mennään kohti parempaa, on aikaakin, että miehet löytävät oman paikkansa perheissä isinä ja aviomiehinä. Eikä vain talonrakentajina, metsureina ja hevosmiehinä. Niitä hommia ei ole aikoihin ollut, mutta naisten alueelle miehet ei ole uskaltautuneet. Mun mielestä miehillä on ollut vähän identiteettikriisi, jonka meidän sukupuolen äidit yrittävät korjata. Ihmisen täytyy saada tuntea että häntä tarvitaan.

        Jo ennenkuin aloin kommenttiasi lukea, mielessä käväisi tuo islaminuskoisten epätasa-arvo samoin miettein.
        Totta on varmaan, että niinkuin aina, jonkun asian murroskautena, herää epätietoisuutta omasta paikasta. Näin on varmaan monilla miehillä.
        Kun sitten on alettu tasa-arvoasiaa ajamaan, kuten joka asiassa, syntyy myös äärilaita ja kuten hyvin tiedämme ne saavat aina isomman melun aikaan.
        Eli, kun on kyse näinkin tärkeästä asiasta, laineet lyö usein äärilaitaan.
        Se saattaa olla myös tarkoituksenmukaista. Sieltä sitten ajanmyötä palataan keskitielle ja ´järkevöitytään.´
        Meidän ikäluokkamme ja ehkä seuraavankin miehet varmaan monet ovat tunteneet olevansa hukassa miehisyytensä kanssa.
        Se kun täytyy nyt löytää toisaalta, kun ennen, aivan niinkuin sanoit, esim. isinä ja aviomiehinä.
        Nuoremman sukupolven isät jo lykkivät lastenvaunuja, ovat hoitovapaalla jne. ihan luontevasti.
        Minä olen aina vastustanut ´miesten työ,´ ja ´naisten työ´ ajattelua ja toiminut niin myös.


      • Mielenkiintoisia näkemyksiä omalta kannaltasi. Tämä opiskeleva nuori nainen jäi mieleeni. Sinähän itseasiassa maksoit asunnostasi kuten ennenkin , lisäbonuksena nautit säännöllisestä ja turvallisesta seksistä, arvatenkin. Eli tuo nuori nainen maksoi sinulle ns. luonnossa. Säästit paljon aikaa ja vaivaa seksikumppaneiden etsinnässä. Jos järjestely sopi teille molemmille, silloinhan asia lienee ok. Ja varmasti tuli halvemmaksi kuin mitä olisi maksanut seuran haku yökerehoista.

        Mitä taas tulee mainitsemiisi "daameihin" ovat viisaita naisia, kuka sitä nyt vapaaehtoisesti alkaisi ainakaan tämän ikäisenä enää kenellekään huushollerskaksi.
        Erittäin hyvä järjestely, kummatkin saavat rusinat pullasta, edellyttäen että tarjoat hyvää seksiä ja olet muuten herrasmies, jonka kehtaa viedä mukanaan esim teatterin ensi-iltaan.


      • salaaviisas kirjoitti:

        Mielenkiintoisia näkemyksiä omalta kannaltasi. Tämä opiskeleva nuori nainen jäi mieleeni. Sinähän itseasiassa maksoit asunnostasi kuten ennenkin , lisäbonuksena nautit säännöllisestä ja turvallisesta seksistä, arvatenkin. Eli tuo nuori nainen maksoi sinulle ns. luonnossa. Säästit paljon aikaa ja vaivaa seksikumppaneiden etsinnässä. Jos järjestely sopi teille molemmille, silloinhan asia lienee ok. Ja varmasti tuli halvemmaksi kuin mitä olisi maksanut seuran haku yökerehoista.

        Mitä taas tulee mainitsemiisi "daameihin" ovat viisaita naisia, kuka sitä nyt vapaaehtoisesti alkaisi ainakaan tämän ikäisenä enää kenellekään huushollerskaksi.
        Erittäin hyvä järjestely, kummatkin saavat rusinat pullasta, edellyttäen että tarjoat hyvää seksiä ja olet muuten herrasmies, jonka kehtaa viedä mukanaan esim teatterin ensi-iltaan.

        Salaviisas, onko feminismi sitä ettei usko rakkauteen? Että suhde on pelkkää kauppaa puolin ja toisin, "anna sä ensin niin mä annan sitten".

        Entäs sellainen, että tekee asioita toisen puolesta, koska haluaa, koska toinen on sen arvoinen. Vaikka silittää toisen paitojakin, koska toinen on niin ihana. Meninkö liian pitkälle nyt... voiko noin alas vajota :))

        Välillä mua ottaa päähän tehdä ruokaa päivästä toiseen, mutta sitten koetan muistaa, että paskempi juttu en saisi tehdä sitä kellekään (lapsille tässä tapauksessa). Se tarkoittaisi että mulla ei olisi lapsia. Ja taas on kivaa kokata.

        Oikeesti vähän harmittaa tällainen, kun nainen itse esineellistää naisia. Olisi kiva jos kirjoittaisit enemmän, jos ymmärtäisin enemmän.


      • KenokaulaPohtiiKauppaa
        salaaviisas kirjoitti:

        Mielenkiintoisia näkemyksiä omalta kannaltasi. Tämä opiskeleva nuori nainen jäi mieleeni. Sinähän itseasiassa maksoit asunnostasi kuten ennenkin , lisäbonuksena nautit säännöllisestä ja turvallisesta seksistä, arvatenkin. Eli tuo nuori nainen maksoi sinulle ns. luonnossa. Säästit paljon aikaa ja vaivaa seksikumppaneiden etsinnässä. Jos järjestely sopi teille molemmille, silloinhan asia lienee ok. Ja varmasti tuli halvemmaksi kuin mitä olisi maksanut seuran haku yökerehoista.

        Mitä taas tulee mainitsemiisi "daameihin" ovat viisaita naisia, kuka sitä nyt vapaaehtoisesti alkaisi ainakaan tämän ikäisenä enää kenellekään huushollerskaksi.
        Erittäin hyvä järjestely, kummatkin saavat rusinat pullasta, edellyttäen että tarjoat hyvää seksiä ja olet muuten herrasmies, jonka kehtaa viedä mukanaan esim teatterin ensi-iltaan.

        @salaaviisas
        Ensimmäisessä kappaleessasi tajusit oikeat pointit. Lisäystä sen verran, että ei ollut vapaa-aikaa baariseikkailuihin eikä jaksamistakaan noilla työmäärillä. Aviosta on todella kauan aikaa.

        Toisesta kappaleesta. Nyt eläkkeellä en tarvitse huushollerskaa, kun on aikaa itse hoitaa. Satunnaiset/väliaikaiset suhteet yya-hengessä sopivat minulle. Välillä voidaan olla jäähylläkin vähän aikaa.
        Järkytyn, kun alkaa puhe muuttamisesta yhteen. Suhde saattaa jopa väljähtää, kun siitä tulee arkipäivää.

        Kaikki suhteet ovat paljolti kauppaa. Aina jossain muodossa siinä on mukana hyötynäkökohta – suurempi tai pienempi.


      • Oma-tasa-arvoni
        eppu2 kirjoitti:

        Jo ennenkuin aloin kommenttiasi lukea, mielessä käväisi tuo islaminuskoisten epätasa-arvo samoin miettein.
        Totta on varmaan, että niinkuin aina, jonkun asian murroskautena, herää epätietoisuutta omasta paikasta. Näin on varmaan monilla miehillä.
        Kun sitten on alettu tasa-arvoasiaa ajamaan, kuten joka asiassa, syntyy myös äärilaita ja kuten hyvin tiedämme ne saavat aina isomman melun aikaan.
        Eli, kun on kyse näinkin tärkeästä asiasta, laineet lyö usein äärilaitaan.
        Se saattaa olla myös tarkoituksenmukaista. Sieltä sitten ajanmyötä palataan keskitielle ja ´järkevöitytään.´
        Meidän ikäluokkamme ja ehkä seuraavankin miehet varmaan monet ovat tunteneet olevansa hukassa miehisyytensä kanssa.
        Se kun täytyy nyt löytää toisaalta, kun ennen, aivan niinkuin sanoit, esim. isinä ja aviomiehinä.
        Nuoremman sukupolven isät jo lykkivät lastenvaunuja, ovat hoitovapaalla jne. ihan luontevasti.
        Minä olen aina vastustanut ´miesten työ,´ ja ´naisten työ´ ajattelua ja toiminut niin myös.

        Minä taas olen kannattanut parisuhteissani naisten- ja miestentyöt ajattelua, kuin myös käytännön toteutusta. Jos mies on isompi ja vahvempi, niin miksi minä heikompi ja pienempi tekisin raskaita voimaa vaativia töitä.
        Jos mies tykkää roplata autojen ja muiden haisevien laitteiden kanssa, niin miksi minä sotkisin käsiäni öljyyn tai bensaan.
        Ostoksilla käydessäni olen pitänyt itsestään selvänä että mies maksaa ja kantaa ostokset ja minä sipsuttelen helmat heiluen, näin en ole halunnut lytätä miehen miehisyyttä julkisella paikalla.
        Kotisiivouksen kevyemmän osion olen hoitanut itse, vain tamppauspuuhat ovat kuuluneet miehelle. Parempana ruuan laittajana on myös ateriamme olleet vastuullani, ainoastaan grillipartyissa on mieheni puuhastellut grillin ääressä kehuja keräten.
        Palkkatili on ollut yhteinen, ongelmaa ei ole ollut kun aina ovat rahat riittäneet, en ole tuhlailevaa tyyppiä.


      • eppu2
        Oma-tasa-arvoni kirjoitti:

        Minä taas olen kannattanut parisuhteissani naisten- ja miestentyöt ajattelua, kuin myös käytännön toteutusta. Jos mies on isompi ja vahvempi, niin miksi minä heikompi ja pienempi tekisin raskaita voimaa vaativia töitä.
        Jos mies tykkää roplata autojen ja muiden haisevien laitteiden kanssa, niin miksi minä sotkisin käsiäni öljyyn tai bensaan.
        Ostoksilla käydessäni olen pitänyt itsestään selvänä että mies maksaa ja kantaa ostokset ja minä sipsuttelen helmat heiluen, näin en ole halunnut lytätä miehen miehisyyttä julkisella paikalla.
        Kotisiivouksen kevyemmän osion olen hoitanut itse, vain tamppauspuuhat ovat kuuluneet miehelle. Parempana ruuan laittajana on myös ateriamme olleet vastuullani, ainoastaan grillipartyissa on mieheni puuhastellut grillin ääressä kehuja keräten.
        Palkkatili on ollut yhteinen, ongelmaa ei ole ollut kun aina ovat rahat riittäneet, en ole tuhlailevaa tyyppiä.

        Juuh, mutta kun minä tarkoitan sitä, että se mies ei tee niitä raskaampia töitä sen vuoksi, että on mies, vaan sen vuoksi, että on enemmän voimaa.
        Ettei myöskään räplää niitä autoja sen vuoksi, että on mies, vaan sen vuoksi, että tykkää räplätä.
        Ja, että parempana ruuan laittajana teet sen juuri sen vuoksi, että olet parempi siinä, ei siksi, että olet nainen.
        Että ne ihmisten toimet perustuisivät muuhun, kun siihen, että on p tai k alaosastossa.


      • KenokaulaPohtiiKauppaa kirjoitti:

        @salaaviisas
        Ensimmäisessä kappaleessasi tajusit oikeat pointit. Lisäystä sen verran, että ei ollut vapaa-aikaa baariseikkailuihin eikä jaksamistakaan noilla työmäärillä. Aviosta on todella kauan aikaa.

        Toisesta kappaleesta. Nyt eläkkeellä en tarvitse huushollerskaa, kun on aikaa itse hoitaa. Satunnaiset/väliaikaiset suhteet yya-hengessä sopivat minulle. Välillä voidaan olla jäähylläkin vähän aikaa.
        Järkytyn, kun alkaa puhe muuttamisesta yhteen. Suhde saattaa jopa väljähtää, kun siitä tulee arkipäivää.

        Kaikki suhteet ovat paljolti kauppaa. Aina jossain muodossa siinä on mukana hyötynäkökohta – suurempi tai pienempi.

        Ilmankos autoja sanotaan kauppakasseiksi.

        Ny jäin miettimään, että paljonkos kostar Kenokaula på paatinpohja idag?
        En osaa muuta kauppakieltä kuin silakkamarkkinapuhetta, mutta kai sekin tähän rakoon sopii :))

        Mikä on valuutta, ja mitä sillä saa? Senttejä, kiloja vai celsiuksia? Ja jos tarjoaa enemmän, voittaako?


      • eppu2 kirjoitti:

        Juuh, mutta kun minä tarkoitan sitä, että se mies ei tee niitä raskaampia töitä sen vuoksi, että on mies, vaan sen vuoksi, että on enemmän voimaa.
        Ettei myöskään räplää niitä autoja sen vuoksi, että on mies, vaan sen vuoksi, että tykkää räplätä.
        Ja, että parempana ruuan laittajana teet sen juuri sen vuoksi, että olet parempi siinä, ei siksi, että olet nainen.
        Että ne ihmisten toimet perustuisivät muuhun, kun siihen, että on p tai k alaosastossa.

        Ja välillä kannattaa ihan muuten vaan vaihtaa "essuja", että toinen ei ota mitään itsestäänselvyytenä, vaan muistaa arvostaa mitä puoliso tekee.


    • @humps: meillä on yhteistä se että lapsemme ovat kasvaneet tasa-arvoisessa kodissa ja että se on edesauttanut perinteisten sukupuoliroolien ikäänkuin tasaantumista: poikani joka on ulkoisesti hyvinkin miehekäs kannattaa feministisiä arvoja ja tyttäreni joka on hyvi nnaisellinen on topakka ja itsenäinen ja täysin peloton.
      @kenokaula: tuo teoria ei saa minkäänlaista vahvistusta minun empiiriisestä elämänkokemuksestani: kun odotin esikoistani, ostin melkein kaiken ruuan Calin suurimmalta ulkoilmatorilta ja kauppahallista: lihat eivät olleet muovia nähneet koskaan; eläin oli teurastettu ja paloiteltu aamunkoitteessa, ruhot riippuivat koukuissa ja siitä sitten myyjä valitsi sopivia paloja "senjoriitalle" joka odotti vauvaa....vähärasvaista paistinpalaa ja sen sellaista, joka leikattiin ruhosta minun katsellessani ja käärittiin banaanipuunlehteen ja sitten asetettiin isoon osotoskoriini jota mieheni tai joskus apulainen kantoi. Kaikki hedelmät ja vihannekset ostettiin kauppahallin edestä ulkoilmatorilta ja ne ehtivät olemaan vanhanaikaisissa, ei-pehmennetyissä muovipusseissa korkeintaan tunnin ennenkuin saatiin taas viikon safkat roudattua kotiin....
      Sukupuoliroolit ovat todellakin kehittyneet ja lapsemme ovat saaneet nauttia kasvatuksesta jossa poikia ei ole pakotettu hammasta purren tukahduttamaan kyyneleensä vaan tunteiden ilmaisua ei ole leimattu naismaiseksi tai heikkoudeksi, nature/vs nurture ei ole tehty taisteluhuudoksi vaan neuvoa antavaksi ja nykyajan nuoret ja nuorehkot miehet (meitä seuraava ja heitä seuraava) sukupolvi ei vaivaa päätään miehekkyyden tai naisellisuuden dilemmoilla: on ok olla jopa normista poikkeava, androgyyni, aseksuaali jne.
      ***
      Ja ettei tää juttu mene liian pitkäksi:
      en yhtään epäile etteikö ympäristömyrkyillä tai lisäaineilla saattaisi olla merkitystä esim. sikiön kehitykseen ja ihmisen terveyteen yleensäkin. Mutta siihen tarvitaan pitkäaikainen ja raskas altistuminen. Edelleenkin, perimä ja kasvatus ovat ne avainsanat. Ja paha mennä arvioimaan ympäristömyrkkyjen vaikutusta juuri minun tai humpsin poikien ASENTEESEEN naissukupuolta kohtaan, puhumattakaan fyysisistä ominaisuuksista joista et edes tiedä. Spekulointisi oli hieman liian ronskia.

    • Tässä iässä ei jaksa mokomasta feministiaattesta enää innostua. Tai ehkä on elänyt semmoisen elämän joka suhteessa, ettei ole tarvinut tapella mistään.
      Minun mielestä pojat ja tytöt pitäisi kasvattaa tasavertaisina joka suhteessa ihan pienestä asti. Ja sitä asiaa pitäisi edistää, eikä tuota, että tässä ollaan jotain enemmän ja vaaditaan enemmän. Nythän jo pojat on jossain elämänsä vaiheessa paljon enemmän hukassa kuin tytöt, sen huomaa kun juttelee nuorten miesten kanssa, ne ei aina oikein mitä naiset niiltä odottaa, omituinen oravanpyörä sekin. Vaikka olenpahan huomannut ettei vanhatkaan miehet aina tajua miten tämä ruletti pyörii. taisipa mennä ohi, vaan ei haittaa aamulla pitää naputella sormet notkeiksi.

      Mutta kaiken kaikkiaan en loukkaannu mistään, mutta epäilen mokoman kirjan hyödyllisyyttä, kankkulan kaivoon nekin rahat menevät......
      Minusta on hyvää elää miesten rinnalla joka asiassa.

    • "Minusta on hyvää elää miesten rinnalla joka asiassa. " kirjoittaa rosaliin.
      Minustakin on. Viihdyn aivan erinomaisesti miesten seurassa. Tasa-arvoisena.
      Olen ylpeä lapsistani joiden arvomaailmassa asiat on kohdallaan. (perimä plus kasvatus, yhteistyössä, ei vastakkain aseteltuna)

      • "Paloma.se.co"

        Ei kai se niin vaan ole että kun lapsen perimä ei ole aidosti Suomesta, on niin hyvä olla?

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Paloma.se.co"

        Ei kai se niin vaan ole että kun lapsen perimä ei ole aidosti Suomesta, on niin hyvä olla?

        H.

        50% aidosti suomalaista, 50% aidosti ulkomaalaista, kaikki hyvää. kaikki aitoa.
        Arvomaailmaltaan hän on kaikkein lähinnä itseään hieman nuorempia 100% suomalaisia serkkujaan.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        50% aidosti suomalaista, 50% aidosti ulkomaalaista, kaikki hyvää. kaikki aitoa.
        Arvomaailmaltaan hän on kaikkein lähinnä itseään hieman nuorempia 100% suomalaisia serkkujaan.

        "Paloma.se.co"

        Jospa hän ei sitten enenpää kehu perimällään Suomalaisille.
        Kehukoon lapset.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Paloma.se.co"

        Jospa hän ei sitten enenpää kehu perimällään Suomalaisille.
        Kehukoon lapset.

        H.

        No mutta!
        Noinko sinä olet mielesi vanki!
        EOC ;)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        No mutta!
        Noinko sinä olet mielesi vanki!
        EOC ;)

        "Paloma.se.co"

        Kysyvä kommentti ei oikeuta termiin EOC.

        Kuten koira-ihmiset, kunnioitan minäkin kanta-Suomalaisena puhdas-rotuisuutta.
        Vain Suomessa tietenkin.
        Arvostan peri-aatteita, en hervotonta samoilua metsissä enkä mestitseissä.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Paloma.se.co"

        Kysyvä kommentti ei oikeuta termiin EOC.

        Kuten koira-ihmiset, kunnioitan minäkin kanta-Suomalaisena puhdas-rotuisuutta.
        Vain Suomessa tietenkin.
        Arvostan peri-aatteita, en hervotonta samoilua metsissä enkä mestitseissä.

        H.

        Minä taas katson rotuopin kuuluvan vain natseille. Koirien ja hevosten omistajat ovat useinkiinnostuneita roduista, mutta ainakin koirien kohdalta mitä "puhdasrotuisempi" tarkoittaa usein myös heikkoa, sairasta, vajakkia koiraa. Sisäsiittoisuus heikentää lajia kuin lajia.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Minä taas katson rotuopin kuuluvan vain natseille. Koirien ja hevosten omistajat ovat useinkiinnostuneita roduista, mutta ainakin koirien kohdalta mitä "puhdasrotuisempi" tarkoittaa usein myös heikkoa, sairasta, vajakkia koiraa. Sisäsiittoisuus heikentää lajia kuin lajia.

        "Paloma.se.co"

        Oukki-D.

        Tähän sopii EOC hyvin.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Paloma.se.co"

        Oukki-D.

        Tähän sopii EOC hyvin.

        H.

        EOC kuulosti nyt ihankuin "OK, sä voitit. Tuohon minulla ei ole vasta-argumentteja".
        EOC


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        EOC kuulosti nyt ihankuin "OK, sä voitit. Tuohon minulla ei ole vasta-argumentteja".
        EOC

        "Paloma.se.co"

        Ei näin.
        Kommenttisi on olettelu-muotoinen kysymys.
        -
        Näköjään oletukseni, että älykkäähkönkin ihmisen kanssa voi vaihtaa mieli-piteet tavalla, joka päättää fiksun keskustelun ennen jankutusta, oli väärin.
        En näe tarvetta jatkaa.

        H.


    • Jos tuollainen kirja oli pakko saada jakeluun se on minusta auttamattomasti myöhässä. Sen aika olisi ollut muutaman kymmenen vuotta sitten.
      Suomalainen nainen on niin tasa-arvoinen, että lisähehkutus saattaa jo kääntyä itseään vastaan.
      Eikä nainen tarvitse tukea kotirintamallakaan. Mieshän siellä työt tekee - on hänet
      niin hyvin koulittu..)) Psykologi, parisuhdekouluttaja Tony Dunderfelt on myös todistellut aika vakuuttavasti, ettei nainen ole kuitenkaan tyytyväinen tähän tasa-arvoiseen, kouluttamaansa mieheen. Intiimielämä ei tyydytä, puuttuu jännite.
      Kuka sitä nyt siskon kanssa..)) Tai onhan niitäkin naisia, tuntuu että heitä on entistä enemmän...
      Aloituksessa tuo ftalaattiteoria kuulostaa hiukan kaukaa haetulta, mutta ken tietää...

      • Demeterille
        Toi koulutus minka toit esille on hyva pointti, unelmien ihmisen kanssa mennaa naimisiin
        silti sita pita muuttaa ja lopputulos ei mielyta .
        Tuo naisen 80e on suuri tilasto harha johon poliitikot mielellaan vetoaa , kuten sanoit useimmiten mies on alakynnessa , paras esimerkki siita on kun nainen lyo se on hyvaksyttavampaa kuin miehen isku.
        Naisen iskulle jopa naureskellaan kun on sisuton mies ja antaa hakata itseaan.
        Multa puuttuu kirjaimen pisteet ,anteeks.


      • bessie-

        Auttamattomasti myöhässä?

        Näin äkkiseltään ja ihan vain mutuna. Jospa meillä nyt on enemmän (kuin "muutaman kymmenen vuotta sitten") sellaisia peruskoulun yhdeksäsluokkalaisia joiden vanhemmille sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole edes ajatuksena ymmärretty ja hyväksytty, saati että se olisi käytännön tekoihin ja valintoihin vaikuttava itsestäänselvyys kuten valtaosalle kasuista.

        Pakkolukemisesta ei mahda olla kysymys. Itse ajattelen, että jos yksikin tyttö tai poika vapaaehtoisesti kirjan luettuaan kirjan voimaantuu kyseenalaistamaan tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumista estäviä tapoja, hankkimaan lisää tietoa ja yleensäkin herää ajattelemaan ja huomaamaan, ettei suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa edes voisi olla olemassa ilman tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, niin kirjan jakaminen kannattaa.


      • koti-kiusattu kirjoitti:

        Demeterille
        Toi koulutus minka toit esille on hyva pointti, unelmien ihmisen kanssa mennaa naimisiin
        silti sita pita muuttaa ja lopputulos ei mielyta .
        Tuo naisen 80e on suuri tilasto harha johon poliitikot mielellaan vetoaa , kuten sanoit useimmiten mies on alakynnessa , paras esimerkki siita on kun nainen lyo se on hyvaksyttavampaa kuin miehen isku.
        Naisen iskulle jopa naureskellaan kun on sisuton mies ja antaa hakata itseaan.
        Multa puuttuu kirjaimen pisteet ,anteeks.

        Hyvin nähty k/k. Koulutus taitaa alkaa heti kun arki astuu ovesta sisään..))
        Uskon, että meidän ikäpolven miehillä on vielä sisäistä vahvuutta niin paljon, että he osaavat suhtautua naisen valtapyrkimyksiin huumorilla, hyväksyä ne ja silti tietää olevansa pomo.
        Pelkään, että juuri näiltä tasa-arvoon kasvatetuilta puuttuu tuo ominaisuus.
        Miehuus on niin hauras, että täytyy hakea vahvuutta naisen hyväksynnästä.

        Ja totta puhut. Naista kannustetaan "pitämään puolensa" , kilpailemaan, olemaan "kova jätkä". Ja jos nainen lyö, siitä vaietaan, kuten sanot, vaikka tyttöjen väkivaltaisuus taitaa jo tilastollisestikin olla tasa-arvoisissa lukemissa poikien kanssa.Tyttöhän se oli, joka viimeksi joukkosurmaa suunnitteli ? Liekö yksittäistapaus vai jäävuoren huippu ?
        Päihteiden käyttö ja muut "miehiset" harrastukset, kuten sukupuolipartneiden tiheä vaihtuminen ovat merkkejä uudesta "tyttöenergiasta". Tästä kuulin eräässä paneelissa kokeneen sosiaalityöntekijän kertomana...


      • eppu2
        demeter1 kirjoitti:

        Hyvin nähty k/k. Koulutus taitaa alkaa heti kun arki astuu ovesta sisään..))
        Uskon, että meidän ikäpolven miehillä on vielä sisäistä vahvuutta niin paljon, että he osaavat suhtautua naisen valtapyrkimyksiin huumorilla, hyväksyä ne ja silti tietää olevansa pomo.
        Pelkään, että juuri näiltä tasa-arvoon kasvatetuilta puuttuu tuo ominaisuus.
        Miehuus on niin hauras, että täytyy hakea vahvuutta naisen hyväksynnästä.

        Ja totta puhut. Naista kannustetaan "pitämään puolensa" , kilpailemaan, olemaan "kova jätkä". Ja jos nainen lyö, siitä vaietaan, kuten sanot, vaikka tyttöjen väkivaltaisuus taitaa jo tilastollisestikin olla tasa-arvoisissa lukemissa poikien kanssa.Tyttöhän se oli, joka viimeksi joukkosurmaa suunnitteli ? Liekö yksittäistapaus vai jäävuoren huippu ?
        Päihteiden käyttö ja muut "miehiset" harrastukset, kuten sukupuolipartneiden tiheä vaihtuminen ovat merkkejä uudesta "tyttöenergiasta". Tästä kuulin eräässä paneelissa kokeneen sosiaalityöntekijän kertomana...

        Tuo on juuri niitä tasa-arvon vääristymiä, että otetaan kaikki negatiiviset ´ miehiset harrastukset´ käyttöön ja sitten rehvastellaan tasa-arvolla.
        Asennekasvatusta tarvittaisiin ja asian selkeytystä, yhdessä pojille ja tytöille.
        Ihmisluonto vaan on niin ahne vallalle, ettei se meinaa millään käsittää, että tasa-arvo on nimenomaan fifty-fifty elämistä, ei kummankaan sukupolven valtaa toisen yli.


      • bessie- kirjoitti:

        Auttamattomasti myöhässä?

        Näin äkkiseltään ja ihan vain mutuna. Jospa meillä nyt on enemmän (kuin "muutaman kymmenen vuotta sitten") sellaisia peruskoulun yhdeksäsluokkalaisia joiden vanhemmille sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole edes ajatuksena ymmärretty ja hyväksytty, saati että se olisi käytännön tekoihin ja valintoihin vaikuttava itsestäänselvyys kuten valtaosalle kasuista.

        Pakkolukemisesta ei mahda olla kysymys. Itse ajattelen, että jos yksikin tyttö tai poika vapaaehtoisesti kirjan luettuaan kirjan voimaantuu kyseenalaistamaan tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumista estäviä tapoja, hankkimaan lisää tietoa ja yleensäkin herää ajattelemaan ja huomaamaan, ettei suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa edes voisi olla olemassa ilman tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, niin kirjan jakaminen kannattaa.

        Niin, bessie. Eihän tuo kohderyhmä mitenkään homogeeninen ole. Unohdin maahanmuuttajat. Heitäkö nyt ensisijaisesti palvellaan tällä "tietoiskulla" ?
        En tunne kirjan sisältöä, joten mutua minunkin kannanottoni ovat.


      • bessie-

        En näe, että tässä ketään "palveltaisiin", ensisijaisesti tai tasapuolisesti. Paitsi yhteistä asiaa ja nuorten kannustamista lukemaan ja oppimaan ajattelemaan asioita laajemmin, sitä tässä mielestäni palvellaan jos nyt jotain ylipäätään palvellaan. Kyseessä ei ole oppikirja. Ehkä joku innostuu lukemaan. Tuskin kukaan sitä roviolla polttaa. Ehkä joku innostuu lukemaan enemmänkin. Lukeminen kannattaa aina.
        Tietoisku?!


      • Ei tätä kirjaa tarvitse suomalainen nuori vaan tässä on kyse maahanmuuttajista. Suomen nuorisolla on kaikki tämä jo selkärangassa, elämä opettaa parhaiten ja evoluutio ohjaa vääjäämättä. Ei yksi kirja ole pahaksi maahanmuuttajia ajatellen.


    • piikuus

      Asiaa kirjoitit "demeter1"taas kerran. Feministit ovat itse omalla agressiivisellä toiminnallaan tehneet paljon hallaa. Monesti etulinjassa esiintyvät melkein siilitukkaiset, tiukkaotsaiset telaketjufemakot, joista huokuu miesvihaa ympäristöön.
      Ruotsista on rantautunut sekin aate. Puhutaan, että jossakin naisessa on muka munaa, vaikka miehille jakaa. Jakamaan, kun ryhtyy, niin parempi jakaa sitä alkuperäistä.

      • Kiitos palautteesta, "piikuus". Kiva kuulla etten ole ainoa, joka ajattelee näin vanhakantaisesti...


    • Yksinhuoltaja-yrittäjänäna 24/7 ja kahta poikaa kasvattavana lähivanhempana sitä saa miettiä miten ne tuli kasvatettua. Siinä ne kasvoivat ilman, että voisin painottaa kasvuilmapiiriä, joka olisi ollut suopea jollekin ihanteelliselle aatesuunnalle. En minä ymmärrä miksi miehen pitäisi olla "lutunen" tai naisen munallinen.

      • Pistin sulle peukun tuosta, korppis. Samassa tilanteessa eläneenä en ollut huolissani "tasa-arvosta" vaan siitä, että pojat joutuivat kasvamaan ilman miehenmallia. Minuakin pidettiin "vahvana naisena" ja sitä pahempihan se oli pojille kun ei ollut vastavoimaa tukena.


      • Periaatteessa sama pätee täälläkin. Minuakin huolestutti enemmän isäroolin puuttuminen perheessä; olen aina ollut mielestäni kohtalaisen hyvä ja rakastava äiti (huolehtivainen, mutta en ehkä tarpeeksi tunteellinen) mutta isänä olen onnistunut huomattavasti heikommin.


      • eppu2

        Koskahan päästäisiin siihen tilanteeseen, että ei tarvitse kissanhänvetoo olla, vaan tasa-arvo olisi luonnollinen osa elämää.
        Mies voisi olla miehekäs ja nainen naisellinen ilman pyrkimystä ´´niskanpäälle.´´


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Periaatteessa sama pätee täälläkin. Minuakin huolestutti enemmän isäroolin puuttuminen perheessä; olen aina ollut mielestäni kohtalaisen hyvä ja rakastava äiti (huolehtivainen, mutta en ehkä tarpeeksi tunteellinen) mutta isänä olen onnistunut huomattavasti heikommin.

        Et ollut tarpeeksi tunteellinen, Paloma ? En ollut minäkään. Kai sitä vaistomaisesti yritti nostaa itsestään pintaan maskuliinisia puolia juuri isän puuttumisen vuoksi.
        Eikä sitten voinut olla kumpaakaan kunnolla: ei äiti eikä isä. Näin ainakin itse koen.


      • eppu2 kirjoitti:

        Koskahan päästäisiin siihen tilanteeseen, että ei tarvitse kissanhänvetoo olla, vaan tasa-arvo olisi luonnollinen osa elämää.
        Mies voisi olla miehekäs ja nainen naisellinen ilman pyrkimystä ´´niskanpäälle.´´

        Jaa-a eppu2. Agraariyhteiskunnassa molemmilla oli selkeät roolit, oma reviiri, puhallettiin yhteen hiileen. Nyt kaikki on epämääräisempää, roolit hakusessa, eikä se yhteinen tavoitekaan aina ole ihan varma...


      • demeter1 kirjoitti:

        Et ollut tarpeeksi tunteellinen, Paloma ? En ollut minäkään. Kai sitä vaistomaisesti yritti nostaa itsestään pintaan maskuliinisia puolia juuri isän puuttumisen vuoksi.
        Eikä sitten voinut olla kumpaakaan kunnolla: ei äiti eikä isä. Näin ainakin itse koen.

        Luultavasti noin se meni meilläkin. Yritin olla karskimpi kuin mikä minulle on luontaista ja pitää rajoja ja olla vahva. Toisaalta taas jos kysyy mun lapsilta niin he sanoisivat että se on minun suomalainen kasvatukseni (tunteita ei saa näyttää; paha mieli on "kiukuttelua", alakuloisuus ja surullisuus on "murjottamista" ei saa olla iloinen ja ylpeä omista saavutuksistaan eikä kävellä pää pystyssä ja mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta.) He vertaavat isänsä sukuun jossa äidit puolustavat, suojelevat, hemmottelevat ja passaavat lapsiaan ja omat lapset eivät koskaan ole tehneet mitään pahaa.


      • eppu2
        demeter1 kirjoitti:

        Jaa-a eppu2. Agraariyhteiskunnassa molemmilla oli selkeät roolit, oma reviiri, puhallettiin yhteen hiileen. Nyt kaikki on epämääräisempää, roolit hakusessa, eikä se yhteinen tavoitekaan aina ole ihan varma...

        Eikös se aina niin mene, kun rakenteet muuttuu, että hakusessa on, ennenkuin tilanteet vakiintuu.
        Usein vaaditaan sukupolvi tai kaksi.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Luultavasti noin se meni meilläkin. Yritin olla karskimpi kuin mikä minulle on luontaista ja pitää rajoja ja olla vahva. Toisaalta taas jos kysyy mun lapsilta niin he sanoisivat että se on minun suomalainen kasvatukseni (tunteita ei saa näyttää; paha mieli on "kiukuttelua", alakuloisuus ja surullisuus on "murjottamista" ei saa olla iloinen ja ylpeä omista saavutuksistaan eikä kävellä pää pystyssä ja mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta.) He vertaavat isänsä sukuun jossa äidit puolustavat, suojelevat, hemmottelevat ja passaavat lapsiaan ja omat lapset eivät koskaan ole tehneet mitään pahaa.

        Heh, suomalainen kasvatus pähkinänkuoressa..)), Paloma. Lastesi kasvatusilmapiirissähän on sitten kuitenkin ollut edustettuina sekä äiti- että isäprinsiippi...


      • eppu2 kirjoitti:

        Eikös se aina niin mene, kun rakenteet muuttuu, että hakusessa on, ennenkuin tilanteet vakiintuu.
        Usein vaaditaan sukupolvi tai kaksi.

        Aivan, eppu2. Sukupolvi tai kaksi. Joskus joudutaan myös hakemaan tukea entisestä: yhteisöllisyys, turvaverkot yms...


      • Tähän jatkoksi pakko tulla näsäilemään, että jos kerta ei ole väliä onko mies lutunen ja nainen munallinen, niin mitä väliä on kuka kasvattaa?

        Lisäksi, on paljon parempi kasva yhden vanhemman kasvattamana, kuin kahden vanhemman, jos toinen käyttää henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Elämä ei vaan ole täydellistä, pitää tehdä parhaansa siitä minkä saa eikä jäädä haikailemaan.


      • Näsäilkää kaikki sydämenne ilosta. EVVK paskan jauhamisenne.


      • eppu2
        korppis kirjoitti:

        Näsäilkää kaikki sydämenne ilosta. EVVK paskan jauhamisenne.

        Nooh, mitäs tonttulakin alla nyt tapahtu, kun kommenttisi sikisi 11 alakommenttia ja nyt vaan noteeraat paskan jauhamiseksi?


      • eppu2 kirjoitti:

        Nooh, mitäs tonttulakin alla nyt tapahtu, kun kommenttisi sikisi 11 alakommenttia ja nyt vaan noteeraat paskan jauhamiseksi?

        Aloitushan lipsahti oman minän ja omien kakaroiden kehumiseksi.

        Kuinka tyttö sitä ja poika tätä. Kuinka lapset ovat kasvaneet tasa-arvoisissa perheissä tasa-arvoisiksi. Kummassakaan perheessä ei ollut miestä. Miehellä siis ei ollut mitään tekemistä lasten tasa-arvoiseksi kasvamisessa.

        Tein välikommentin, jonka jälkeen alkoi kehumisien silottelu. Isä-kuvan puutteen jauhanta jne.

        27-vuotta sitten syntyi esikoiseni. Huomenna on bileet, tupa tuoksuu kinkkupiirakalle. Poikien isä-kuvakin piipahtaa Suomessa, mutta se on taas poikain ja isän juttuja.


      • Harmi kun ei tiedä mikä se miehenpaikka on perheessä. Lapsuudesta muistan että isä oli pomo. Minun perheessä ei ollut miestä, vain minä ja tytär, minä vastasin kaikesta ja vastaan siitä ajasta koko ikäni, vastuu on minun.
        Millaisen kuvan minun tytär on saanut miehen ja naisen roolista. Niin millaisen kuvan saa lapsi jolla ei ole ollenkaan isää?
        Ilmeisesti sopeutuu niin että pitää sitä luonnollisena, sopeutuuko elämään miehen kanssa, nainen jolla ei ole ollut isää?


      • korppis kirjoitti:

        Aloitushan lipsahti oman minän ja omien kakaroiden kehumiseksi.

        Kuinka tyttö sitä ja poika tätä. Kuinka lapset ovat kasvaneet tasa-arvoisissa perheissä tasa-arvoisiksi. Kummassakaan perheessä ei ollut miestä. Miehellä siis ei ollut mitään tekemistä lasten tasa-arvoiseksi kasvamisessa.

        Tein välikommentin, jonka jälkeen alkoi kehumisien silottelu. Isä-kuvan puutteen jauhanta jne.

        27-vuotta sitten syntyi esikoiseni. Huomenna on bileet, tupa tuoksuu kinkkupiirakalle. Poikien isä-kuvakin piipahtaa Suomessa, mutta se on taas poikain ja isän juttuja.

        On täällä ennenkin nähty ylpeiden äitien kirjoituksia lapsistaan :)

        En ole kasvattanut lapsiani yksin. Urakkaan on osallistunut yhteiskunta, koulu, kaverit, mummot ja vaarit.

        Ja täytyy vielä sanoa, että kyllä alistava isäkin ja miksei äitikin tavallansa kasvattaa. Ei siitä pääse mihinkään.


      • korppis kirjoitti:

        Aloitushan lipsahti oman minän ja omien kakaroiden kehumiseksi.

        Kuinka tyttö sitä ja poika tätä. Kuinka lapset ovat kasvaneet tasa-arvoisissa perheissä tasa-arvoisiksi. Kummassakaan perheessä ei ollut miestä. Miehellä siis ei ollut mitään tekemistä lasten tasa-arvoiseksi kasvamisessa.

        Tein välikommentin, jonka jälkeen alkoi kehumisien silottelu. Isä-kuvan puutteen jauhanta jne.

        27-vuotta sitten syntyi esikoiseni. Huomenna on bileet, tupa tuoksuu kinkkupiirakalle. Poikien isä-kuvakin piipahtaa Suomessa, mutta se on taas poikain ja isän juttuja.

        Kukas nyt on lipsauttanut karvasmantelin sinun glögiisi?
        ***
        Kehu sinä nyt vaan vuorostaan. Kukas ne meidän lapsia kehuisi ellei me itse sitä tehdä?
        ***
        Ja nyt siivoamaan ja paketoimaan, sitten tekemään hautajaisvalmisteluja.


    • Tavuviiva

      No tuollainen kirja. Mielestäni pitäisi opettaa matematiikkaa.
      Mikä idea? Mitenkähän aivopesevää? Millaiset kokeet kirjan pohjalta?
      Mitähän on opetus/oppimistavoite? Miten saa tyttö/poika eikun koululainen 10 .
      Sorry, nyt tuntuu, että olen out of date eikä yhtään heikota.
      Turhia kädenvääntöjä.

    • samasapluuna

      Herranen aika sentään. Eletään vuotta 2016 ja täällä pitäisi olla 60 ja sen yli. Elikäs ymmärtäisin suurimman osan kasvaneen samaisessa Suomessa kuten mä. Mikä feminismikirja? Senhän pitäisi olla itsestään selvyys sen tasa-arvon. Ei siinä ole kysymys mies/nainen asetelmasta vain ihminen/ihminen. Jos tuo katsantokanta toteutuisi olisi maailma paljon parempi, ei olisi asetelmaa, että tuo asettuu kannattamaan tuota miestä tai tuo asettuu kannattamaan tuota naista. Vaan ajateltaisiin asiaa jota kannatetaan. Pohdittaisiin sitä asiaa itsessään eikä sitä kuka sen on esille nostanut. Oli kyse sitten päivähoidosta tai ulkopoliitiikasta.

    • En ole lukenut kirjaa enkä edes nähnyt sitä. Artikkelissa kerrotaan että se koskee nigerialaisen nuoren naisen kokemuksia siitä mitä on elää Nigeriassa ja USA:ssa: kaksi täysin erilaista yhteiskuntaa. Kirjailija on maassaan tunnettu sekä feministinä että tuotannostaan.
      Minä taas ajattelen silleen että suomalaiselle/pohjoismaiselle nuorelle on avartavaa ja kehittävää lukea kirja siitä miten huonossa kurssissa tasa-arvoisuus, jota me pidämme itsestään selvänä, saattaa olla jossain muualla. Mielestäni koko tässä keskustelussa on lähdetty väärille urille: sen sijaan että että vatvoisimme edestakaisin feminismiä omassa maassamme tai miten nuoremme eivät tarvitse tuollaista kirjaa oppiakseen tasa-arvoisuutta tai onko kirja ehkä tarkoitettu maahanmuuttajanuorille (luulen että he eivät ole varsinainen kohderyhmä) niin meidän pitäisi ottaa huomioon että kirja käsittelee nimenomaan naisen elämää ei-tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ja vertaa sitä moderniin länsimaiseen yhteiskuntaan missä naisen ja miehen tasa-arvoisuus on pitkälti jo toteutettu.
      ***
      Kannattaisi varmaan lukea meidän varttuneimpienkin. Koskaan emme ole liian vanhoja oppimaan jotain uutta, katsomaan asioita uudesta näkökulmasta.

      • Aivan loistava kirjoitus. Eipä tullut mun mieleen, mutta nyt kun luen, niin ei voisi paremmin aisaa ilmaista.


      • hmp.f kirjoitti:

        Aivan loistava kirjoitus. Eipä tullut mun mieleen, mutta nyt kun luen, niin ei voisi paremmin aisaa ilmaista.

        Ai että aisaa.. höh. Asiaa.


    • korppis11

      Paloma@ nyt pääsit asiaan. Pahjoismaissa kasvaneet nuoramme ovat kasvaneet tasa-arvoisiksi yhteiskuntamme esimerkin antamin voimin. Ei minun tai muiden työssä käyneiden äitien sitä heille opettaen, muutoin kuin esimerkillään perheen yhteisvastuulliseen hyvään. Yksinhuoltajia löytyy kirjoittajista, olisi kiva kuulla kahden vanhemman perheissä kasvaneiden mielipiteitä. Sen verran tunnen ja tiedän kahden vanhemman kasvattaneista nuorista, että heissä esiintyy elämän koko kirjo. On tasa-arvon ja perinteisen perheen edustajia kuin heidän vastakohtiaan. Lie kysymys luonne eroista.
      Karvasmanteli on alistava vertaus omilla aivoilla kommentoivasta. Joulumieli kun pakkaa tekemään ihmeitä. Empatiaakin kun ylikorostetaan.

      Eräs faceystäväni jouluhuumassa tarjosi palkitsevia lahjoja jos kannatat hänen ehdotustaan olla hyvä ihminen vuonna 2017. Kirjoitin en voi sitoutua, ehdonalaistit pyynteettömän hyvän lahjoilla. Voit arvata, että pilasin jälleen kerran ihmisten joulumielen.😅🎄

      • Kaipaat kaksivanhempaisten (voiko noin sanoa) perheitten kokemuksia. Ja kyllä mä sen tavallaan ymmärränkin.

        Mutta meillä oli perheessä kaksi vanhempaa kunnes lapset täyttivät 7 v. Ei se että on kaksi vanhempaa, millään tavalla takaa että lapset saavat ns. Kunnon Kasvatuksen. Ei vanhemmat mitään yli-ihmisiä ole, antavat arvoja parhaansa mukaan, ja siinä sivussa muutaman huononkin. Nekin tosin kasvattaa. Elämän kirjoa sekin tuo, ehkä vielä laajemmin kuin sellainen kasvu jossa ei ole ongelmia.

        Mikä ei tapa, se vit... tai siis hajott....eiku kasvattaa.


      • Meidän perheessä oli kaksi vanhempaa myös siihen saakka kun lapset täyttivät kuusi ja seitsemän. Jatkoin pitkälti vain samalta pohjalta, koska heidän isänsä jakoi kanssani samat kasvatusperiaatteet. Murrosiässä olisin kyllä tarvinnut isän tukea heille, mutta perusta oli vakaa ja sille oli hyvä rakentaa eteenpäin.
        Omat vikansa ja heikkoutensa ovat heissäkin mutta kuinka paljon niistä voin tai saan tai joudun ottamaan omalle kontolleni en osaa sanoa.


      • hmp.f kirjoitti:

        Kaipaat kaksivanhempaisten (voiko noin sanoa) perheitten kokemuksia. Ja kyllä mä sen tavallaan ymmärränkin.

        Mutta meillä oli perheessä kaksi vanhempaa kunnes lapset täyttivät 7 v. Ei se että on kaksi vanhempaa, millään tavalla takaa että lapset saavat ns. Kunnon Kasvatuksen. Ei vanhemmat mitään yli-ihmisiä ole, antavat arvoja parhaansa mukaan, ja siinä sivussa muutaman huononkin. Nekin tosin kasvattaa. Elämän kirjoa sekin tuo, ehkä vielä laajemmin kuin sellainen kasvu jossa ei ole ongelmia.

        Mikä ei tapa, se vit... tai siis hajott....eiku kasvattaa.

        Huomasin kommenteistanne, eläneeni kauemmin kuin sinä ja Paloma kahden vanhemman taloudessa.

        No, mikäpä hänessä. Aikuisia ovat lapseni ja elävät omillaan, enpä osannut aavistaa kun olivat teini-iässä, mikälaisia heistä tuli. Tolokun ihmisiä, ei valittamista.


    • "Karvasmanteli on alistava vertaus omilla aivoilla kommentoivasta"
      kirjoittaa korppis.
      Nojaa, olikohan tuo taas se sinun tulkintasi kuunvalosta?
      Hapan oli huomautuksesi muuten ystävällisen keskustelun lomaan. Ikäänkuin olisit puraissut sitruunaa tai saanut karvasmantelin suuhusi.

      • Kirjoitin jo esimerkin.... ei saa tuoda "sopuisaan" ketjuun mielipiteitä, jotka rikkovat jouluisen harmonian.

        Näin kai pitäisi kirjoittaa....

        Aivan loistava ketju, hyviä kommentteja ja viisaita mielipiteitä. En olisi ikinä itse hoksannut vai olisinko?


      • korppis kirjoitti:

        Kirjoitin jo esimerkin.... ei saa tuoda "sopuisaan" ketjuun mielipiteitä, jotka rikkovat jouluisen harmonian.

        Näin kai pitäisi kirjoittaa....

        Aivan loistava ketju, hyviä kommentteja ja viisaita mielipiteitä. En olisi ikinä itse hoksannut vai olisinko?

        Ironia ei istu hyvin sinulla.
        Ei sovinnollinen keskustelu ole välttämättä teeskentelyä, eriäviä mielipiteitä voi ilmaista ilma nettä moittii tai pilkkaa muita.
        Joulumieltä sinullekin!


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Ironia ei istu hyvin sinulla.
        Ei sovinnollinen keskustelu ole välttämättä teeskentelyä, eriäviä mielipiteitä voi ilmaista ilma nettä moittii tai pilkkaa muita.
        Joulumieltä sinullekin!

        "korp-palo"

        Suksikaa suolle te inhat teeskentelijät :)

        Hyvää Joulua ja kiitos onnitteluista.

        Halitit.


        H.


      • Korppis11
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Ironia ei istu hyvin sinulla.
        Ei sovinnollinen keskustelu ole välttämättä teeskentelyä, eriäviä mielipiteitä voi ilmaista ilma nettä moittii tai pilkkaa muita.
        Joulumieltä sinullekin!

        "Erimieltä ilman, että moittii ja pilkkaa muita."

        Hyvä uuden vuoden lupauspyrkimys kaikille meille herramme muurahaisille.

        Ei moitita, ei pilkata mitään ei ketään 🤔 ei kukaan.


      • hyvätuokintietää
        hunksz kirjoitti:

        "korp-palo"

        Suksikaa suolle te inhat teeskentelijät :)

        Hyvää Joulua ja kiitos onnitteluista.

        Halitit.


        H.

        Hunkki niinkö valitsee ketä kiittelee ja jouluja toivottaa


      • hyvätuokintietää kirjoitti:

        Hunkki niinkö valitsee ketä kiittelee ja jouluja toivottaa

        "hyvätuokintietää"

        Älä ota sitä tollee.
        Minusta tuntui että tytöt vähän kaipasivat kovenpaa kättä juttuihinsa.
        Läimäytin samalla kaksi Kärpästä.

        H.


    • Kummallisia nämä naisten ketjut.
      Feminismiä ja rikos-ilmoituksia.
      -
      Itse asia on käyty läpi jo viikkoja sitten.
      Ja koneet jätetty käymään silti tyhjä-käynnille.
      Samat lauseet pyörivät järjestyksiä vaihdellen.
      Sana-muotoja muunnellen.
      Tsät, tsät, tsät...

      H.

      • Kas, palstapoliisi. Onko mulla nyt lupaa poistua? Vai jäänkö tänne tyhjäkäynnille?

        On sullakin melko samaa virsiä koko ajan, joka ketjussa. Seura tekee kaltaisekseen?


      • hmp.f kirjoitti:

        Kas, palstapoliisi. Onko mulla nyt lupaa poistua? Vai jäänkö tänne tyhjäkäynnille?

        On sullakin melko samaa virsiä koko ajan, joka ketjussa. Seura tekee kaltaisekseen?

        Ei sitä virttä noin taivuteta, eihän...


      • hmp.f kirjoitti:

        Kas, palstapoliisi. Onko mulla nyt lupaa poistua? Vai jäänkö tänne tyhjäkäynnille?

        On sullakin melko samaa virsiä koko ajan, joka ketjussa. Seura tekee kaltaisekseen?

        "humps"

        Et kai yritä väittää etteikö minulla ole aihetta?

        H.


      • Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )


      • eppu2
        hmp.f kirjoitti:

        Kas, palstapoliisi. Onko mulla nyt lupaa poistua? Vai jäänkö tänne tyhjäkäynnille?

        On sullakin melko samaa virsiä koko ajan, joka ketjussa. Seura tekee kaltaisekseen?

        Olen koko palstalla oloni ajan ihmetellyt tuota H tapaa haukkua toisia siittä mitä itse eniten viljelee.
        Joten komppaan Sinun virttäsi.


      • hunksz kirjoitti:

        "humps"

        Et kai yritä väittää etteikö minulla ole aihetta?

        H.

        Ei siitä ole kyse, vaan siitä miten taivutetaan.

        Ei naiset ole lampaita. Ei me ruotuun ponkaista koska Rottweileri käy kantapäähän kiinni. Korkeintaan leikitään päänsärky-leikkiä.

        Koeta keksiä joku sellainen taivutuskonsti, joka antaa tulosta. Ettet vaan näytä Don Quijotelta.


      • eppu2 kirjoitti:

        Olen koko palstalla oloni ajan ihmetellyt tuota H tapaa haukkua toisia siittä mitä itse eniten viljelee.
        Joten komppaan Sinun virttäsi.

        "eppu2"

        Suku-puolta minä tässä haukun.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "eppu2"

        Suku-puolta minä tässä haukun.

        H.

        Sinäkö sillee henk.koht.?

        H.


      • hmp.f kirjoitti:

        Ei siitä ole kyse, vaan siitä miten taivutetaan.

        Ei naiset ole lampaita. Ei me ruotuun ponkaista koska Rottweileri käy kantapäähän kiinni. Korkeintaan leikitään päänsärky-leikkiä.

        Koeta keksiä joku sellainen taivutuskonsti, joka antaa tulosta. Ettet vaan näytä Don Quijotelta.

        "humps"

        Eivät naiset ole...
        Emme me ruotuun...
        Korkeintaan leikimme...
        -
        Minä haluan olla Harry Potter.
        Mutta ei sitä noin-vaan kirjoihin päästä.

        H.


      • Kenokaula
        korppis kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )

        @korppis "Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )"

        En ole antanut periksi. Olen ylhäällä sanonut mitä olen mieltä kirjasta ja sen tarpeellisuudesta ja mielipide on edelleen sama. Saman jankkaaminen moneen kertaan ei kuulu hyveisiini.

        Keskustelu meni sitten kokonaan omien lasten kehumiseen ja kasvattamiseen. Lapsettomana siihen vääntämiseen on hankalampi ottaa osaa, joten irtauduin kokonaan.

        Paloman päätelmä kirjan sisällöstä lukematta voi tietenkin olla oikea tai sitten ei.


      • Korppis11
        Kenokaula kirjoitti:

        @korppis "Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )"

        En ole antanut periksi. Olen ylhäällä sanonut mitä olen mieltä kirjasta ja sen tarpeellisuudesta ja mielipide on edelleen sama. Saman jankkaaminen moneen kertaan ei kuulu hyveisiini.

        Keskustelu meni sitten kokonaan omien lasten kehumiseen ja kasvattamiseen. Lapsettomana siihen vääntämiseen on hankalampi ottaa osaa, joten irtauduin kokonaan.

        Paloman päätelmä kirjan sisällöstä lukematta voi tietenkin olla oikea tai sitten ei.

        Niinpä, turhaan kai ratsastaa aasilla, joka ei ole vielä syntynyt. Tuskin luen kirjaa, sillä kehitysmaiden naisen ja Pohjoismaiden naisten asema on etäällä toisistaan. Sitä minä vain ihmettelen miksi kirjaa jaetaan suomalaisille lapsille, ehkäpä se on kuin aikanamme koulussa meille jaettiin kirjoja, joita emme edes avanneet.

        Olet lapseton, kuinka sen koet nyt kun olet jo miehen iässä?


      • Leijonalta
        hunksz kirjoitti:

        "humps"

        Eivät naiset ole...
        Emme me ruotuun...
        Korkeintaan leikimme...
        -
        Minä haluan olla Harry Potter.
        Mutta ei sitä noin-vaan kirjoihin päästä.

        H.

        No, onnittelut Jousimies!
        Groawww!


      • Kenokaula kirjoitti:

        @korppis "Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )"

        En ole antanut periksi. Olen ylhäällä sanonut mitä olen mieltä kirjasta ja sen tarpeellisuudesta ja mielipide on edelleen sama. Saman jankkaaminen moneen kertaan ei kuulu hyveisiini.

        Keskustelu meni sitten kokonaan omien lasten kehumiseen ja kasvattamiseen. Lapsettomana siihen vääntämiseen on hankalampi ottaa osaa, joten irtauduin kokonaan.

        Paloman päätelmä kirjan sisällöstä lukematta voi tietenkin olla oikea tai sitten ei.

        Vai kävikin niin että pilasin sun avausta :) Olen pahoillani.


      • @hunksz
        toi on juuri sitä ns. keskustelua. Asioista etsitään uusia vinkkeleitä ja päivitetään käsitteitä samalla kun keskustellaan.
        Ihme että et ole sitä vielä tajunnut vaikka oletkin jo aikuisen iässä. Vai onko tää taas niitä huuhaa miehet on marsista naiset venuksesta juttuja? Eli naiset keskustelee, miehet möläyttelee? Eli se joka itsensä ylentää se me naisporukalla alennetaan?
        ***
        Minulla olisi sinulle hyvä ehdotus. Tunnut olevan aina pahalla tuulella kun kukaan ei pysty tasoiseesi keskusteluun ja kukaan ei noudata sinun sääntöjäsi eikä keskustele silleen eikä siinä paikassa kun sinä haluaisit määrätä.
        Mitäs jos valloittaisit jonkun tyhjän huoneen ja veisit ihalijasi mukanasi sinne niin saisitte harjoittaa ryhmäterapiaa ihan omilla porukoilla ettei meidän jankuti höpötiki teeskentelyki aina häiritsisi? Voisit sitten tietysti käydä meillä täällä kylässä jakamassa elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauttasi aina välillä.


      • Heikunkeikku
        Paloma.se.co kirjoitti:

        @hunksz
        toi on juuri sitä ns. keskustelua. Asioista etsitään uusia vinkkeleitä ja päivitetään käsitteitä samalla kun keskustellaan.
        Ihme että et ole sitä vielä tajunnut vaikka oletkin jo aikuisen iässä. Vai onko tää taas niitä huuhaa miehet on marsista naiset venuksesta juttuja? Eli naiset keskustelee, miehet möläyttelee? Eli se joka itsensä ylentää se me naisporukalla alennetaan?
        ***
        Minulla olisi sinulle hyvä ehdotus. Tunnut olevan aina pahalla tuulella kun kukaan ei pysty tasoiseesi keskusteluun ja kukaan ei noudata sinun sääntöjäsi eikä keskustele silleen eikä siinä paikassa kun sinä haluaisit määrätä.
        Mitäs jos valloittaisit jonkun tyhjän huoneen ja veisit ihalijasi mukanasi sinne niin saisitte harjoittaa ryhmäterapiaa ihan omilla porukoilla ettei meidän jankuti höpötiki teeskentelyki aina häiritsisi? Voisit sitten tietysti käydä meillä täällä kylässä jakamassa elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauttasi aina välillä.

        "Paloma"
        Napsuttelitpas Paloma mainion tekstin. Yhdyn siihen, paitsi viimeiseen lauseeseesi, jossa kirjoitit "Voisit sitten tietysti käydä meillä täällä kylässä jakamassa elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauttasi aina välillä."
        On rasittavuuden huippu kuunnella/lukea ihmistä, joka elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauksiaan latelee.
        Se on NIIIIIN lapsellista ja typerää ja rasittavaa, että en kykene kirjoittamaan lauseita, joka sitä tympeyttä voisi kuvata.
        Mitä järkeä on kirjoittaa "Höpötiti, lässynlässyn...jne.. yhä uudelleen ja uudelleen?"
        Minusta se on muiden kirjoittajien vähättelyä, kiusaamista ja häiritsemistä.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        "Paloma"
        Napsuttelitpas Paloma mainion tekstin. Yhdyn siihen, paitsi viimeiseen lauseeseesi, jossa kirjoitit "Voisit sitten tietysti käydä meillä täällä kylässä jakamassa elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauttasi aina välillä."
        On rasittavuuden huippu kuunnella/lukea ihmistä, joka elämänohjeita, keskustelusääntöjä ja viisauksiaan latelee.
        Se on NIIIIIN lapsellista ja typerää ja rasittavaa, että en kykene kirjoittamaan lauseita, joka sitä tympeyttä voisi kuvata.
        Mitä järkeä on kirjoittaa "Höpötiti, lässynlässyn...jne.. yhä uudelleen ja uudelleen?"
        Minusta se on muiden kirjoittajien vähättelyä, kiusaamista ja häiritsemistä.

        "Heikunkeikku"

        Ah!
        On se niin suloista aina kun hunksia röykytetään.
        Miltähän siitä aina silloin tuntuu?
        Haittakohan se ketään?

        H.


      • KenokaulaTilittääTuntoja
        Korppis11 kirjoitti:

        Niinpä, turhaan kai ratsastaa aasilla, joka ei ole vielä syntynyt. Tuskin luen kirjaa, sillä kehitysmaiden naisen ja Pohjoismaiden naisten asema on etäällä toisistaan. Sitä minä vain ihmettelen miksi kirjaa jaetaan suomalaisille lapsille, ehkäpä se on kuin aikanamme koulussa meille jaettiin kirjoja, joita emme edes avanneet.

        Olet lapseton, kuinka sen koet nyt kun olet jo miehen iässä?

        Näin jälkeenpäin ajatellen olen ikionnellinen etten ole joutunut kokemaan omien lasten aiheuttamia jännityksiä onnistumisesta/epäonnistumisesta.
        Onnistuneet, terveet ja tasapainoiset sukulaislapset ja lastenlapset ovat riittäneet minulle.

        On huojentavaa nähdä, että niin monien naistenkin mielestä feminismin tuputtaminen ja lisääminen ei ole kannatettavaa. Tullut monia hyviä pointteja, miehiltäkin.
        Tänään onkin huomio kääntynyt hunksin murjomiseen, joten voinkin irrottautua. Voimia hunksille.


      • bessie-
        Kenokaula kirjoitti:

        @korppis "Käsitykseni mukaan aloittaja oli mies, mutta antoi jo periksi feministien joukko voimalle ; )"

        En ole antanut periksi. Olen ylhäällä sanonut mitä olen mieltä kirjasta ja sen tarpeellisuudesta ja mielipide on edelleen sama. Saman jankkaaminen moneen kertaan ei kuulu hyveisiini.

        Keskustelu meni sitten kokonaan omien lasten kehumiseen ja kasvattamiseen. Lapsettomana siihen vääntämiseen on hankalampi ottaa osaa, joten irtauduin kokonaan.

        Paloman päätelmä kirjan sisällöstä lukematta voi tietenkin olla oikea tai sitten ei.

        Niin kauan kuin muistan (vuosikymmeniä) olen hämmästellyt sitä kuinka monia feminismi ja feministit ärsyttää niin kovasti. Olen 'perinteinen' tasa-arvofeministi. En taatusti loukkaannu jos minuun suhtaudutaan sen takia pilkallisesti tai jopa vihamielisesti, ihmettelen vain että miksi, ja että naisetkin. Voin kyllä itsekin ärsyyntyä feministisen näkökulman tarpeettomasta, tai mielestäni väärässä asiayhteydessä, esille tuomisesta, mutta en ymmärrä yleistä ja yleistävää kielteistä suhtautumista.

        Suomessakaan ei sukupuolien välinen tasa-arvo vielä toteudu (riittävän) hyvin. Naisten tasa-arvoisuutta ei ole vielä saavutettu, ei myöskään miesten, puhumattakaan heistä jotka syntyessään eivät ole selvästi kumpaakaan sukupuolta.
        Miehiä kohdellaan epätasa-arvoisesti jo pikkupojasta, ekaluokkalaisesta alkaen, erotilanteissa he ovat heikommilla, asevelvollisuus, jne. jne..

        Saavutettukaan tasa-arvo ei ole pysyvä, yhteiskunta muuttuu ja maailma muuttuu, tasa-arvon eteen on tehtävä jatkuvasti töitä varmaan vielä seuraavat sata vuotta nyt ainakin.

        Naisen tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta asemasta hyötyvät ilman muuta myös lapset ja hoivaa tarvitsevat aikuiset, eli myös miehet, perhe, koko yhteisö.

        Kirjalahjan antaminen peruskoulun lopettaville ei mielestäni ole keneltäkään pois. Luulen myös, ettei sitä ole pakko ottaa vastaan. Jos nyt tylsänä tyyppinä swot-arvion mielessäni teen, niin eipä juolahda mieleeni paljon laitettavaa oikealle puolelle. Uhkiin 'jää lukematta', heikkouksiin 'jotkut suuttuvat', vai?


      • hunksz kirjoitti:

        "Heikunkeikku"

        Ah!
        On se niin suloista aina kun hunksia röykytetään.
        Miltähän siitä aina silloin tuntuu?
        Haittakohan se ketään?

        H.

        Minähän annoin vain rakentavaa kritiikkiä.
        Palsta on ilmeisesti sinulle tärkeä, mutta mieleisiäsi kirjoittajia ei tahdo löytyä. Muita kuin sinä itse. Voisit viedä Näitä mummoja sinne mukanasi kaartin ja voisitte sitten soitella youtubeja ja virittää värssyjä ja lirkutella sydämen kyllyydestä eikä kukaan jankuti höpöti lässyti feikki.
        MVH,
        P


      • KenokaulaIhanKiittää
        hmp.f kirjoitti:

        Vai kävikin niin että pilasin sun avausta :) Olen pahoillani.

        @humpsi vasta huomasin, että vastasitkin minulle.

        Oikeastaan et mitenkään pilannut vaan ystävällisyydessäsi avasit sen.
        Ja ystävällisyydessäsi vielä otit peukalosi pois, jotta Paloman asettelemana mahtui muuta tilalle. Vain oikeat feministit pystyvät noin antaumuksella huolehtimaan miehen ensisijaisesta tavoitteesta ja nautinnosta. Heh-heh

        Kaikkea hyvää sinulle.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Minähän annoin vain rakentavaa kritiikkiä.
        Palsta on ilmeisesti sinulle tärkeä, mutta mieleisiäsi kirjoittajia ei tahdo löytyä. Muita kuin sinä itse. Voisit viedä Näitä mummoja sinne mukanasi kaartin ja voisitte sitten soitella youtubeja ja virittää värssyjä ja lirkutella sydämen kyllyydestä eikä kukaan jankuti höpöti lässyti feikki.
        MVH,
        P

        "Paloma.se.co"

        Mussu ei nyt sure saati murehdi.
        Kyllä minä arvasin mitä tarkoitit.
        Sitä-paitsi olen kaiken ansainnut. :)
        Minun vaan on niin pakko keskeyttää välillä teidän tasainen hyrinänne.
        Herätettävä välillä ajattelemaan innostuksella.

        H.


      • KenokaulaTilittääTuntoja kirjoitti:

        Näin jälkeenpäin ajatellen olen ikionnellinen etten ole joutunut kokemaan omien lasten aiheuttamia jännityksiä onnistumisesta/epäonnistumisesta.
        Onnistuneet, terveet ja tasapainoiset sukulaislapset ja lastenlapset ovat riittäneet minulle.

        On huojentavaa nähdä, että niin monien naistenkin mielestä feminismin tuputtaminen ja lisääminen ei ole kannatettavaa. Tullut monia hyviä pointteja, miehiltäkin.
        Tänään onkin huomio kääntynyt hunksin murjomiseen, joten voinkin irrottautua. Voimia hunksille.

        Onhan siinä omat hyvät puolensa säilyä sydämen tykytyksiltä kun valitsee lapsettoman elämän. Koskaan muiden lapset eivät nostata sellaisia tunnekuohuja kuin omat. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka sain elää pojat vierelläni nytkin jouluna saan heidät luokseni. Moni meistä kirjoittajista ovat isoäitejä. Itse en ole vielä mummu, enkä osaa kaivata mummoutta. Mummottomana olemisessa on kuten tiedät lapsettomanakin olemisessa paljon hyviä puolia ; )


    • ohi-kulkija
      • "ohi-kulkija"

        Muista nyt että minä olen hippinä kauan elänyt.
        Siten myös paljon oppinut.
        Monissa kainaloissa viihtynyt, moni kainaloissani kiehnännyt.
        -
        Eikö ole siis aika minunkin välillä hengähtää, väljän asuntoni ilma-piirissä yksin.
        Ottaa vieraita vain satunnaisesti ja tuulettaa sen-jälkeen parvekkeen-ovella?
        -
        Ai niin!
        Juuri tänään 67V.-vanha!
        -
        Etköhän sinä löydä vielä jotain aihetta sanomiseen?
        Jotain lääke-tieteellistä vaikka :)

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "ohi-kulkija"

        Muista nyt että minä olen hippinä kauan elänyt.
        Siten myös paljon oppinut.
        Monissa kainaloissa viihtynyt, moni kainaloissani kiehnännyt.
        -
        Eikö ole siis aika minunkin välillä hengähtää, väljän asuntoni ilma-piirissä yksin.
        Ottaa vieraita vain satunnaisesti ja tuulettaa sen-jälkeen parvekkeen-ovella?
        -
        Ai niin!
        Juuri tänään 67V.-vanha!
        -
        Etköhän sinä löydä vielä jotain aihetta sanomiseen?
        Jotain lääke-tieteellistä vaikka :)

        H.

        Nyt muistinkin sinulla ja kuopuksellani on samana päivänä syntymäpäivä. Olet 40-vuotta vanhempi kuopustani ja minä 42-vuotta. Olisinpa vielä 27-vuotias. Mieheni oli 27-vuotias kun meidät vihittiin Uuden Vuoden aattona 34-vuotta sitten.

        Iloista syntymäpäivää Hunkki ; )


      • eppu2
        hunksz kirjoitti:

        "ohi-kulkija"

        Muista nyt että minä olen hippinä kauan elänyt.
        Siten myös paljon oppinut.
        Monissa kainaloissa viihtynyt, moni kainaloissani kiehnännyt.
        -
        Eikö ole siis aika minunkin välillä hengähtää, väljän asuntoni ilma-piirissä yksin.
        Ottaa vieraita vain satunnaisesti ja tuulettaa sen-jälkeen parvekkeen-ovella?
        -
        Ai niin!
        Juuri tänään 67V.-vanha!
        -
        Etköhän sinä löydä vielä jotain aihetta sanomiseen?
        Jotain lääke-tieteellistä vaikka :)

        H.

        Hunkszille onnittelut syntymäpäivänään. Tästähän se vaan valostuu.


      • hunksz kirjoitti:

        "ohi-kulkija"

        Muista nyt että minä olen hippinä kauan elänyt.
        Siten myös paljon oppinut.
        Monissa kainaloissa viihtynyt, moni kainaloissani kiehnännyt.
        -
        Eikö ole siis aika minunkin välillä hengähtää, väljän asuntoni ilma-piirissä yksin.
        Ottaa vieraita vain satunnaisesti ja tuulettaa sen-jälkeen parvekkeen-ovella?
        -
        Ai niin!
        Juuri tänään 67V.-vanha!
        -
        Etköhän sinä löydä vielä jotain aihetta sanomiseen?
        Jotain lääke-tieteellistä vaikka :)

        H.

        Onnentoivotukset minultakin. Täällä juhlittiin synttäreitä kaksi päivää sitten :) ja luulen että päivänsankarikin oli kaimasi.


      • ent.siivoojaparka
        hunksz kirjoitti:

        "ohi-kulkija"

        Muista nyt että minä olen hippinä kauan elänyt.
        Siten myös paljon oppinut.
        Monissa kainaloissa viihtynyt, moni kainaloissani kiehnännyt.
        -
        Eikö ole siis aika minunkin välillä hengähtää, väljän asuntoni ilma-piirissä yksin.
        Ottaa vieraita vain satunnaisesti ja tuulettaa sen-jälkeen parvekkeen-ovella?
        -
        Ai niin!
        Juuri tänään 67V.-vanha!
        -
        Etköhän sinä löydä vielä jotain aihetta sanomiseen?
        Jotain lääke-tieteellistä vaikka :)

        H.

        Tuohan tietää sitä, että tämänkertainen urakkani pimeyden tuojana on päättynyt.
        Olikin raskasta vääntää puoli vuotta maapalloa siihen asentoon, että pimeä aika vuorokaudesta piteni täällä pohjolassa. Ihan vei voimat loppuun ja viimeisenä päivänä heitti jo hervottomana punkan pohjalle. En olisi jaksanut päivääkään kauemmin.

        Vääntelepä sinä nyt tätä palloa vuorostaan siihen asentoon, että valoisa aika pitenee.

        Toivottavasti päiväsi on ollut yhtä onnistunut kuin 67v sitten!


    • taas olen pudonnut kelkasta, kuten tavallista, eli en keksi mihin ihmeen rakoseen juttuni kirjoittaisin, no kirjoitan sen ajan kuluksi tähän. Joku kaipasi jotain, mitä lie, kahden vanhemman perheestä, no niin nyt mä en keksi mitä siitä kertoisin, elikkä edelleen mukavasti pihalla.
      Ei kait kahden vanhemman perheessä eläminen ole sen kummempaa kuin yhdenkään vanhemman, lapselle perhe on perhe oli se sitten mimmoinen vaan.
      Sehän siinä ratkaisee millaiset suhteet on ensin siihen, jonka kanssa kasvaa ja sitten muihin sukulaisiin.

      Omassa perheessä elettiin samojen vanhempien kanssa koko elämä ja lapseni ovat kasvaneet samojen kompuroivien vanhempien kanssa aikuisuuteensa asti.
      Täytyy sanoa, että vaikka meitä oli kaksi vanhempaa niin me vaan kasvettiin niitten pentujen rinnalla, ei meillä mitään suuria kasvatusoppeja noudatettu. Asia kerrallaan rämmittiin eteenpäin. Vähän ne niin kuin pellossa kasvoivat, niin minusta ainakin tuntui. Koko ajan ne kyseenalaisti kaikki asiat ja kokeili rajojaan. Tosin he ovat olleet varsin helppoja lapsia. meillä vanhemmilla luonnostaan oli kyllä ajatus, että kun toinen jotain ohjeistaa niin toinen on silloin hiljaa, vaikka se toisen mielestä menisi päin honkia, eli keskenämme kahdestaa riideltiin lasten asioita koskevat asiat. Muut asiat kyllä setvittiin koko komppanian edessä, siinä oli isovanhemmat ja muutkin kun asia kohdalle sattui. Kasvattamisessa on joten tärkeintä se, että antaa lapsen kasvaa rauhassa. Etsiä oma elämänsä turvallissa ohjauksessa vain.

      se miksi en osaa kuvitella itseäni kovin näissä fem jutuissa, johtunee siitä että olen joka asiassa elänyt miesten kanssa ja se on ollut helppoa, Ensin tappelin veljieni kanssa( ei lain siskoja) sitten olen tehnyt työni insinöörien kanssa, sitten tein taas töitä vain mieheni kanssa, nyt nykyisessä hommassani suuren osan työstäni teen miesten kanssa. Lisäksi lapset on kaikki poikia ja lapsenlapset melkein kaikki poikia. Puuttuukohan multa pätevä naisen malli kokonaan.

      Omista vanhemmista voisin sanoa, että nuo kaksi sodan läpikäynyttä ihmistä ottivat koko elämänsä vahvatahtoisina aina mittaa toisistaan, välillä meidän lastenkin kanssa, veljeni ottivat yhteen isän kanssa ja minä äitini kanssa, sellainen taistelutanner se oli joskus.Koskaan ei puheyhteys kadonnut mihinkään.

      Kaikki veljeni ovat eronneet monen monituista kertaa jokainen, mutta silti kaikilla on hyvät tai ainakin kohtuulliset välit edellisiin puolisoihin ja se on tärkeää lasten kannalta, lapsista ovat huolen, vaikka huononkin, pitäneet kuitenkin, nyt aikuisena sen huomaa kun ollaan tasavertaisimmissa jutuissa, niin yhteydet ovat vain parantuneet iän mukana. Mukavaa seurata kuinka hyvin veljeni ovat selvinneet kaikista eroista huolimatta lastensa kanssa, ovat hyviä kavereita työ kuin muissakin ympyröissä. kaikissa juhlissa tavataan kaikki vanhemmat, aikamoinen rikkaus sekin.
      Tulihan tätä, metsään saatto mennä, vaan haitannooko tuo.

      • Korppis11

        Kattava katsaus, oli kiva lukea☺


      • Tavuviivaleijona
        Korppis11 kirjoitti:

        Kattava katsaus, oli kiva lukea☺

        Komppaan.


    • taloi

      Jos totta hulluus vain kasvaa Suomessa. Kysymys onkin mikä vaivaa Suomea yleisesti en tarkoita teollisuutta en taloutta vaan muuta. En halua luetella esimerkkejä koska ovat aina esillä tai onko niin että olen ollut sokea tässä asiassa kymmeniä vuosia.

    • bullshittiä.pukkaa

      Jossain puolueessa huomattiin vaalien läheisyys ja pantiin luottotoimittaja kirjoittamaan bullshittiä.
      Saattaa keski-ikäisten miesten äänet muuten karata...

      """Keski-ikäiset miehet, emme me feministit teitä vihaa"""
      ( ainakaan tästä seuraaviin vaaleihin asti )
      http://www.hs.fi/elama/art-2000004879065.html

      • Jaa-a, kyynisyys vaan kasvaa joulua kohden. Ihan hyvä kirjoitus. Emmä tiijä Suomessa, mutta täällä nää keski-ikäisiä valkoisia heteromiehiä vihaavat raivofeministit ovat yleensä parikymppisiä pinkkitukkaisia nuoria naisia jotka äänestävät FI:tä tai ovat vasemmistoliiton ääirajalla häilyviä vihaisia nuoria naisia.
        Ei valkoiset keski-ikäiset heteromiehet heidän juttujaan ole seuranneet tähänkään saakka.


      • ent.siivoojaparka
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Jaa-a, kyynisyys vaan kasvaa joulua kohden. Ihan hyvä kirjoitus. Emmä tiijä Suomessa, mutta täällä nää keski-ikäisiä valkoisia heteromiehiä vihaavat raivofeministit ovat yleensä parikymppisiä pinkkitukkaisia nuoria naisia jotka äänestävät FI:tä tai ovat vasemmistoliiton ääirajalla häilyviä vihaisia nuoria naisia.
        Ei valkoiset keski-ikäiset heteromiehet heidän juttujaan ole seuranneet tähänkään saakka.

        Niin ja juuri hehän sitten ovat myös niitä suvaitsevaisia omien puheittensa mukaan ja tuomitsevat toisia suvaitsemattomuudesta.


    • Ebin1

      Heti kun naiset aivopestiin kommunismiin niin valkoinen rotu on kuolemassa, syy miksi haluavat tänne muslimeja ja afrikkalaisia on koska Satanistiset hyvä-veli järjestöt hallitsee ihmisiä paremmin kun ÄÖ on 20P vähemmän

    • Opetushallituksen käynnistämän Twitter-keskustelun mukaan teos tukee kirjallisuuden opiskelua ja avaa näkökulmaa sekä toteuttaa koulun lakisääteistä velvollisuutta edistää tasa-arvoa. Lisäksi Opetushallitus toteaa, että kirjalahjan tavoite on synnyttää monimuotoista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään.

      Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kirjaa jaetaan koululaisille. Ruotsissa sitä jaettiin 16-vuotiaille koululaisille joululahjana vuonna 2015. Asia herätti tuolloin niin kehuja kuin arvosteluakin.

      - - -

      Hyvä, että keskusteluja on käynnistynyt ja ne jatkuvat välillä kiihkeinäkin. Ehkä osa meuhkaajistakin pysähtyy välillä ihan oikeasti ajattelemaan asioita ja punnitsemaan niitä erilaisista näkökulmista. Toivottavasti.

    • moderniahöpinää

      Feminismi ei ole enää pitkiin aikoihin ollut pelkkää tasa-arvon ajamista, vaan yliopistofeministit ovat kehitelleet ideologian, että miehen ja naisen erot ovat vain kasvatuksen tulosta, eikä miehellä ja naisella ole synnynnäisiä eroja.

      Tämän seurauksena miehestä on tullut normi, jota naisen tulee seurata ollakseen tasa-arvoinen. Esim. koska mies dokaa, naisenkin piti saada alkaa dokata 60-70 -luvulla, mistä kehitys on jatkunut ja heikentänyt lasten asemaa alkoholistiperheissä, kun monesti nyt molemmat vanhemmat dokaa.

      On varmasti nykyään naisen sortamista sanoa, että nainen kestää alkoholia huonommin kuin mies, mutta se on biologinen tosiasia.

      Naisen kotiin jääminen lapsia hoitamaan on tietysti naisen sortamista, oikea tapa hoitaa lapset on viedä ne päivähoitoon, jolloin nainenkin voi mennä töihin.

      Kun miehet harrasti satunnaisia seksisuhteita, naisenkin piti päästä niistä harrastamaan,mikä on hajottanut perheitä ja altistaa naisen kohdunkaulansyövälle (tutkimuksissa on havaittu, että paljon satunnaisia suhteita harrastavilla naisilla on enemmän kohdunkaulansyöpää, koska kohdunkaulan kudokset stressaantuu vaihtuvista proteiineista,joita aina uuden miehen sperma tuo kohdunkaulalle.)

      Koulumaailmassa huomaa myös, että poika on normi. Jos tytöt eivät valitse niin paljon tietotekniikkaa kuin pojat, se on ongelma, tai eivät ole niin kiinnostuneita matematiikasta kuin pojat, se on ongelma. Mutta se ei ole ongelma, että pojat eivät ole yhtä kiinnostuneita vaikkapa tekstiilikässästä.

      • Lego-mummi

        Nimimerkille "moderniahöpinää" lisäisin koskien koulumaailmaa, että teknisen- / tekstiilityön valinnat ovat niitä perinteisiä poika-tyttö -asetelmia. Tarjolla on ollut kaksi kädentaitoihin liittyvää vaihtoehtoa. Tärkeänä on pidetty nimenomaan kädentaidon harjaannuttamista eikä niinkään käytettävää materiaalia tai työkaluja, joten meteliä ei ole nostettu puolin eikä toisin.

        Mutta kuinka selität tämän: Televisiossa näytettiin uutispätkä robottien rakentamisen kilpailusta. Kaikki pätkässä esiintyneet ja haastatellut koululaiset näyttivät olevan poikia. Tämäkin on monissa kouluissa nykyisin valinnaisaineena. Pojat kertoivat, että mm. lapsuudessa legojen kanssa puuhailusta on ollut apua. Niillähän leikkivät mielellään molemmat sukupuolet.


    • Feminis.miä

      Feministi Rosa Meriläisellä nopeita käännöksiä elämässä, viimeviikolla ilmoitti avioerostaan, sitten muutostaan vanhempiensa luokse asumaan ja nyt uudesta kumppanista.

    • ILoveYouSo
      • Kenensyykenensyy

        No mutta jos se mieäs ei ymmärrä mistä on kymysys niin eikö sen jouda aivan hyvin syrjäyttämään. Ja kauas: "jos yksi mies on käynyt kuussa niin miksi emme voisi lähettää kaikkia heitä sinne".

        Ihmiset ovat tasa-arvoisia, jos mieäs ei pysty olemaan, niin kenen vika se on?


    • Tasa-arvoEiRiitä
      • Puhupukille

        Ehkä kyse on yksinkertaisesti vain siitä, ettei koulussa ole opettajia aineisiin joista pojatkin saattaisivat olla kiinnostuneita ja innostuneita tai joitain muita resursseja uupuu, esim. tietsikkatoosia. Miksi pitää aina maalata piruja seinille? Paraneeko siitä oma mieli?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe