Herätystä vaiko unetusta?

klokkari-0

Helluntailaiset kuuluvat ns. herätyskristillisten suuntien lajiin.
Ja edelleen rukoillaan ja haikaillaan "herätyksen" suuntaan. Mutta?

Mistä oikein on kyse? Mitä Raamattu opettaa "herätyksestä", UT - vai sanooko se mitään? Aika kinkkinen kysymys? Mutta kristikansa, joka on yli 30 vuotta rukoillut, anonut, puhunut, ikävöinyt.... "herätyksen" teeman kanssa, tallannut maata sen edessä, mitä siitä? Niinpä? Ja missä se viipyy ja miksi?

Mitä otsikosta HerätysKello keskellä yötä? Tai... muita "herätykseen" liittyviä kysymyksiä. Saahan niistä kirjoittaa, puhua, lausua kannaottojaan? Toki!
http://heratyskello.vuodatus.net/sivut/heratyskello-keskella-yota

29

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • he-rä-tys-tä

      Alkuseurakunta oli je eli kaiken aikaa (herätyksen) tuntumassa. Tosin sitä ei sellaisena mainostettu. Se oli Jeesuksen käskyn mukaista: Todistaa, viedä eteenpäin sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta. Jumala siunasi tottelevaiset uskovat.
      " Mutta Jumalan sana menestyi ja levisi." Apt 12:24. Ihmisiä tuli uskoon, jne. He eivät siis vain istuneet&uskoneet? ( Eikös joku sanonut, ettei makaavan kissan suuhun hiiri juokse?) Mitähän Herramme sanoisi tämän ajan mukavuudenrakkaille uskoville?
      Sanoisikin? Mutta monien korvat eivät kestäisi kuulla? Ja siksi Jumala tulee puhuttelemaan ihan tavallisia suomalaisia... ja että? Käy niinkuin alkuaikoina. Herra kääntyy "pakanoiden puoleen". Apt 22:18.

      http://heratyskello.vuodatus.net/sivut/kansakuntien-tilan-parantuminen

    • jari-pekka--65

      Otsikossa on hyvä kysymys.
      Herätys on sitä, että Pyhä Henki saa hallintavallan uskovassa ja seurakunnassa. Ei se mitään muuta ole. Ja herätystä ei tarvi, eikä pidä odottaa. Herätys on nyt ja niin se on ollut aina. Se "herätys", jota odotetaan on juuri tuota aloituksen mukaista unetusta, jolla seurakunta pidetään passiivisuuden tilassa.

    • Jobinpostia

      Sananl.28:9. Joka korvansa kääntää kuulemasta lakia, sen rukouskin on kauhistus. Ps.115:16. Taivas on Herran taivas, mutta maan hän on antanut ihmisten lapsille.

      • totta-on---

        Kyllä. Sen (uskovan) joka halajaa totista rukousta, on totisella sydämellä tarpeen pyhittyä!


    • unetus-pois

      Joo. Paasaaminen "herätyksestä" sen odottaminen on ollut pahuuden juoni passivoida uskovat! On voitu sivuuttaa Jeesuksen käsky todistamisesta, toiminnasta, koska (muka) on odotettava "herätystä"? Mitä ovelaa manipulointia?

      Toki saadaan aina rukoilla Jumalan erityisiäkin virvoituksen aikoja, mutta se ei oikeuta laiskotteluun ja lusmuiluun. Laiminlyömään sitä kaikkea, mitä Jeesus asetti omansa tekemään. Faktaa on, että siellä missä totellaan Jeesusta: rukoillaan totisestí, toimitaan arjessa, eletään todeksi uskoa - siellä on aina "herätystä"! Rukouksiin näkyy vastauksia, ihmiset heräävät, kyselevät, tulevat uskoon... Herran asia etenee.
      Saadaan kylvää, sanoin ja teoin. Saadaan leikata tähkäpäitä. . .
      Jos Jumalalla olisi tottelevaista väkeä edes muutama, muutama kymmenkin sellaista jollaisia olivat alkuseurakunnan uskovat ----- on varmaa että alkaisi vipinää!

      Mutta? Ei voi nukkuva nukkuvaa herättää. Ei voi siteissä oleva toista vapauttaa...

      Tarpeen iloinen esimerkki lähes 50 vuoden takaa! Toisessa viestissä...

      • Eimeen

        Aamenta pukkaa!!!


    • fanny-sisaren-esimerkki

      Tämä uskova, josta alla oleva kirjoitus, oli helluntailaisen saarnamiehen leski.

      ----------------------------------------------------------------------------------------

      tiistai, 29. marraskuu 2016
      Muistettavia ihmisiä. . .

      Fannyn muistolle. . .


      Matteus 9: 36-38. Kun Herramme Jeesus katseli kurjia, köyhiä, kärsiviä kansanjoukkoja, Hänen tuli heitä sääli. Hän käski rukoilla työväkeä elonkorjuuseen.

      Fanny oli sellainen! Sillä aikaa kun toiset ”istuivat ja uskoivat” ja tähyilivät ovelle, josko Herra lähettäisi kuulijoita kokoukseen . . . Fanni noudatti Jeesuksen sanaa: Menkää! Hän oli ihmisten kalastaja. Eli täysillä arjen keskellä. Ei paapattanut herätyksestä, vaan eli itse herätyksessä, hereillä! Hänellä oli näky siitä, että Jeesus osti ”koko pellon” - lunasti kalliilla hinnalla, ristinkuolemalla - ihmiset Jumalalle. Hän ahkeroi tällä pellolla, etsi ja rukoili ihmisiä Jumalan valtakuntaan.

      Voimat? Fanny sairasti diebetestä, ja hoitotasapainon heittäessä, oireet saattelivat hänet usein päivystykseen ja osastollekin. Siellä- ja joka paikassa hän katseli ihmisiä ” Herran näkökulmasta”. Hän rukoili viisautta ja taitoa, ja sellaista Herra näytti hänelle antaneen. Hän ei tarvinnut eikä tavoitellut puhujanpönttöjä eikä pitänyt pitkiä saarnoja. Mutta hänen elävä uskonsa, ystävällisyys ja elämänilo olivat se ”todistus” joka teki vaikutuksen. Minäkin olin hänen projektissaan (!) useita vuosia asuessamme samassa kerrostalossa. Nyt ymmärrän, että hän RUKOILI, alvariinsa. Ja sitten tuli se h-hetki, 12.4.1972 – kun asia oli ”kypsä”. Hän tiesi sen, Jumalan avulla, ja minäkin olin valmis ottamaan vastaan pelastuksen!

      Surullista oli se, että monet moitiskelivat ja arvostelivat häntä, että ”kun se Fanny ei käy kokouksissa”. (Ei ollut autoa, eikä kai kukaan kyytejäkään tarjonnut?)

      Paradoksi oli, että Fanny löysi Herralle enemmän ihmisiä, kuin koko seurakunta yhteensä. Herra siunasi hänen uskollisen ja alttiin palveluksensa. Se edelleen kannustaa ja innoittaa. Ei kuluttamaan penkkejä, vaan RUKOILEMAAN, katsomaan ympärille, kyselemään ketä Herra etsii? Työtä riittää! Eloa on. Edelleen Jeesus katselee, tämänkin kansan kärsiviä ihmisiä, kysyy: Kuka tahtoo mennä? Etsiä, löytää? Autuasta on nähdä miten tarkasti Jumala johdattaa, kokoaa kuin palapeliä, ennalta suunniteltua.

      Mitä jos Matteus 9:36-38 olisi praktisesti totta? Ihmisten tasolla? Jumalan puolelta se on. Suomessa syntyisi vipinää, jos olisi vaikkapa muutama sata elävässä herätyksessä olevaa elopellon ahertajaa! Eihän Gideonillakaan ollut kavereita kuin 300 jäljellä alkuperäisestä, 32 000 kokelaasta....

      Lähde: Hopedoor.vuodatus.net (lainattu luvalla)

      • JokaistaTarvitaan

        Aamenta pukkaa!!!

        Silmäillä tulisi myös niitä, joita Herra tahtoisi käyttää vastaavasti, ettemme olisi ainakaan sitomassa puivan härän jalkoja, vaan ennemminkin meidät havaittaisi olevan niitä, jotka päästävät valtoimenaan kulkemaan...


      • eloa-on---

        Hyvä viesti sulla! Kyllä Herra pitää huolen, että Hänen lähettämänsä etenee. "Katso minä olevan avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea..." Ilm 3:8.

        Itse asiassa meillä täällä Suomessa on ovet auki. Joka tahtoo Herramme hyvää asiaa edistää - kyllä kenttää löytyy!!! Eloa on paljon, mut työntekijöitä puuttuu!
        Ja koko suuri maailma? Kyllä sinne vielä Jumalan Sanaa mahtuu!! Pitäs silmäillä elopeltoa, sitä Jeesus käski. Siellä ne hukkuvat on. Jeesuksen kalliisti ristillä lunastamat, pahuuden pauloissa--- kuka kuulee, menee? katsoo ympärille?
        Matteus 9 luvun viimeset jakeet?


    • pohjanmaalta----

      Kiva lukea, muistetaan tää Fanny kyllä!!!

    • Herätyys

      No löytyneekö niitä muita, jotka haluaa yhtyä elämään ja toimimaan Raamatun UT mukaisesti ja perustalta, niiä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia, apostolisia serakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviksi. Johon sitten alkaisi tulemaan ihan tunkua. Kun alkaisi ilmenemään ja täyttymään ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit.

      Jeesuksen nimessä...tähän Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen herätykseksi.

      Löytyneekö tälle, kaikille hyväksi käskynsä pitävälle ja täyttävälle tielle lähtemisestä ja yhteistyön yhtymisestä kiinnosuneita. Joiden kanssa alkaa se käytännön toimenpiteisiin tähtäävä / johtava, asillinen ja rakentava keskustelu?...

      Siitä mitä kaikkea ja miten edellyttää alkaa elämään ja toimimaan, että alkaa ne Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tuunusmerkit ilmenemään ja täyttymään. Josta kaikki voi tunnistaa Kristuksen Jeesuksen todellisiksi, ja todellisesti seuraajikseen.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän em, Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      Niitä muita kutsuttuja, ja muita tähän yhteyteen ja yhteistyöhön niillä Raamatun UT mukaisilla ehdoilla yhtymään halukkaita etsivä / peräänkuulutteleva.

      KIINNOSTUNEILTA sen kiinnostuksensa osoittavaa, palautette odottava. Kenellä vain sanottavaa tai kysyttävää on.

      "Löytäneekö"?

      • Herätyys

        Ei vain niitä muita kutsuttuja, eikä niitä Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Krist yhteyteen ja yhteistyhön muitakaan haukkaita näytä löytyvän!

        Siitä kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisesta ja perustuvasta, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen apostolisia seurakuntiaan / siitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasta Krist. yhteydestä ja yhteistyöstä, edes millään tavalla kiinnostuneita. Mihin lie ja miksi, piiloutuneet, tai valvomattomuuttaan eksyneet?!

        Jeesuksen nimessä... heitä etsivä / peräänkuulutteleva.

        vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä ja toimiva, Hänen Kirkkaudeksi ja kunniaksi apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.


    • repert-2

      Sorry vain, mut tarkoittaako tuo teksti, että sää katsot olevas yks ainoo oikeenlainen uskis, ja muita peräänkuulutat? No, olihan se Eliakin aikoinaan sitä mieltä, jotta Minä Yksin olen jäänyt jäljelle. Mut Jumala palautti takas järkilinjoille: jotta on 7000 miestä jotka ovat pysyneet ruodussa! Ookkos lukenu. Lue Roomlaiskirjeen 11 luvun 2-5. 1 Kuningastenk. 19:14 > > Tuskin täältä niitä Suomen uskollisia uskiksia löydät, taikka muiden nettipalstojen avulla.... Ne ei kovin paljon luuraa jauhamass iänikuisia kiistoja. Ne tottelee mitä Jeesus käski tehdä!! Tsaukkista vain.

      • Herätyys

        No mistä ilmenee, että minä yksin olisin jäjellä.

        Juuri siksihän niitä muita, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia, apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteytee ja yhteistyöhön kutsuttuja etsin / perään kuuluttelen, kun uskon heidän jossain olevan.

        Jeesuksen nimessä... vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, Hänen APOSPTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoittetu, palvelijansa ja seuraajansa.

        Niitä muita kutsuttuja, ja muita tähän yhteyteen ja yhteistyöhön, niillä kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisilla ehdoilla uhdistymään halukkaita etsivä / peräänkuulutteleva.

        "Löytäneekö"?


    • tsaukkista-vaan

      No se käy ilmi ihan jokaisesta sun viestistä! Ihan kuin olisit uppoyksin peräänkuluttamassa - josko olis joku, joitain. Näin sä aina skriivaat:
      --------------------------------
      Herätyys

      14.1.2017 19:06
      No löytyneekö niitä muita, jotka haluaa yhtyä elämään ja toimimaan Raamatun UT mukaisesti ja perustalta,...
      --------------------------------------------




      Aina.
      Samalla tavalla.
      Kuin olisit se ykköstyyppi
      muita peräänkuuluttamassa.

      • Herätyys

        No siihen uskoville / muillekin herätykseksi sanoman tuojaksi, ja sen kaikille hyväksi raamatun UT mukaisen Kristiilisyyden, sen Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentamaan yhtymisen puolesta puhuvaksi ja toimivaksi olen kutsuttu, siihen Raamatun UT mukaiseen, käskynsä kaikilta osin pitävään ja täytävään, / ne Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävään ja täyttävään, ne käytännönn arkielämässä, elämällä, sanoila ja teoilla osoittavaan / todistavaan, vasta Oikeasti Kristillisyyteen, näyllä armoitettuna.

        Jeesuksen nimessä... valkeudeksi, uskovilleen / muillekin herätykseksi valistaen.

        vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän em. vasta Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu palvelijansa ja seuraajansa.

        Voisitko neuvoa miten tähän em. kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, voisi muulla tavalla päästä?

        Sitä Raamatun UT mukaista ja perustuvaa neuvoa, odottamaan jäävä.


    • opetuksenmukaan---

      Aloita omassa ympäristössäsi ja kutsu ihmisiä kokoon. Niin ne teki alkuseurakunnassa. Onnex niillä ei ollu nettiä!

      • Herätyys

        No, niin olen tehnyt ja tänne päätynyt.

        Tämä on kun parhain mahdollinen paikka niiden muiden, Kristuksen Jeesuksen kirrkaudeksi ja kunniaksi, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist vaihtoehtoa rakentaviin virkoihin ja muihin eri palvelusten tehtäviin, sekä avustajiksi kutsuttujen löytämiseen, yhteyteen ja yhteistyöhön pääsemiseen. Tänne kun on kaikilla nettiyhteyden omaavilla, ilman, monilla mahdottoman vaikeita rekisteröitymisiä, vapaa pääsy.

        Uskoisi kaikkien Krist. usovien (Kristuksen Jeesuksen / Totuuden tuntemaan tulleiden) ymmärtävän tämän valtavan mahdollisuuden , ja ottavan Jumalan kunniaksi, hyödynnettäväkseen.

        Jeesuksen nimessä... valkeudeksi valistaen, ja tästä valtavasta mahdollisuudesta huomauttaen.

        vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, Hänen apostolsia seurakuntiaan rakentavaan Krist. yhteyteen ja YHTEISTYÖHÖN kutsuttu, siihen Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

        Niitä muita KUTSUTTUJA, etsivä / peräänkuulutteleva.


    • erä-vain-seuraaja

      Olet esittänyt samaa peräänkuulutusta yli 10 vuotta....Seurakuntaa ei rakenneta täällä eikä missään netissä. Mutta: ole vapaa jatkamaan. Tuloksia tuskin?

      • Herätyys

        Ei rakenneta täällä, ei. Täällä ja täältä vain etsitään niitä muita sitä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentamaan kutsuttuja, ja muita siihen Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, niillä kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisilla ehdoilla yhtymään halukkaita.

        Jeesuksen nimessä... valistaen. vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä ja toimiva, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä aarmoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

        "Löytäneekö" ? Vai TÄYTYYKÖ Herran HERÄTTÄÄ, sillä kipeästi tuntuvalla tavalla. Sillä vanhan liiton aikaisella, tehokkaalla tavalla!!

        Muistuttaen.


    • nukuksissa----

      No, mihin sä ne löydetyt sitten lyttäisit? Alkaisit sättiä niitä, jotta ne ei Yhtä Hyviä Kuin Sinä? Ja missäs sä niitten kanssa kokoontuisit? Hangossa vai Ivalossa? ja, ja...
      ei, ei, ei----- HERÄÄ itte noista utopioista ja ala toimia, omilla kulmillasi. Netti ei oel seurakunta, eikä sellaisex koskaan tulekaan!!!

      • Herätyys

        Nuo sinun viestisi osoittaa / todistaa, että et ole Oikea krist. uskova. Vaan vain joku oman, pelkän uskonnolisuuden puolesta kiihkoileva. Jota ei kaikille hyväksi Kristukseeen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Raamatun UT mukainen ja perustuva, kaikille hyväksi käskynsä kaikilta osin pitävä ja täyttävä Kristillisyys, ne Krist. tuunnusmerkit ilmentävä ja täyttävä, vasta oikeasti, siksi käytännön arkiellämässä, elämällä, sanoilla je teoilla osoittautuva / todistatatuva Kristillisyys mitenkään kiinnosta.

        Johon yhteyteen ja yhteistyön niitä muita Kristuksen Jeesuksen seuraajiksi kutsuttuja etsin ja perään kuuluttelen.

        Jeesuksen nimessä... vähäinen, Totuuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, kutsuttu, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen näyllä armoitettu palvelijansa ja seuraajansa.


    • tuomitsemasi----

      Ketähän ne koskee? Nämä sanat?



      Herätyys

      17.1.2017 23:20
      Nuo sinun viestisi osoittaa / todistaa, että et ole Oikea krist. uskova. Vaan vain joku oman, pelkän uskonnolisuuden puolesta kiihkoileva.
      ----------------------------------------------------------------------

      Entäpä jos teit väärän tuomion? Ja olet itse tuo pelkän uskonnolisuuden puolesta kiihkoileva?

      Heti alat paukuttaa tuomiota "et ole Oikea Krist.uskova..."

      Niinpä niin?

      Sulle ei kelpaa muut kuin Oma MInä, oma itsesi, sinä yksin kuvittelet olevasi Yksi ja Ainoa Suomen Oikea uskova!

      Okei.

      Saat vapaasti olla. Sulle ei kukaan tosiuskova näköjään voi sanoa mitään? Ole täynnä omaa itseäsi. Tekopyhyyttä, omavanhurskautta. Omaa Uskoasi, joka on niin Erityinen ja Hyvä, ettei siihen kerhoon mahdu ketään!
      '
      Mutt älä sentään ryhdy langettamaan tuomioita kuka on Oikea Uskova? Jätä se suosiolla Herralle, joka YKSIN näkee sydänten salaisuudet, joka tuntee yksin jokaisen Lampaansa nimeltä!

      Jää Herran haltuun. Dialogi ei voi enää jatkua.

      • Herätyys

        Totuutta julkituovaksi, ja sen Raamatun UT mukaisen, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavan Kristillisyyden puolesta puhuvaksi ja toimivaksi kutsuttu, siihen näyllä armoitettu.

        Vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva palvelijansa.

        Jeesuksen nimessä muistuttaen ja valistaen.


    • systeemi---

      Krooninen / jankutus/ei/ etene.

    • erttkkl

      Jeesus käski valvomaan! "Valvokaa, ja mitä Hän sanoo heille, opetuslapsille, sen Hän sanoo kaikile: Valvokaa!"

      • onko-herra-rakas-sinulle

        Aamen tuohon! Valvominen on ENNEN kaikkea OMAN uskontien ja sydämen valvomista! Elävän ja Herralle pyhitetyn valinnan asiaa! Näyrää ja uskollista Sanan tottelemista, kaidalla tiellä Herran perässä kulkemista, koska - rakastaa Häntä!


      • Herätyys

        Niin käski valvomaan. Mutta silti lähes kaikki väkensä, "maailmalle valkeudeksi" soihdut sammuneina, "maalle suolattomina NUKUU!

        Elää ja toimii, muista ja muusta niin väliä itsekkyyden mukaisesti, kukin ja kussakin eri puolue / lahko henkisessä, ns. sielunvihollisen palvelijoilta suoja, "korsuissaan / poteroissaan" peloissaan. = Jumalan Sanan ja tahdon vastaisesti, vaikka ovat maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" ja kaiken voittaviksi Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi tavalla eläviksi ja toimiviksi / vaikuttaviksi kutsuttuja.

        Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI.

        vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, Hänen APOSOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

        Niitä muita, tähän Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja etsivä / peräänkuulutteleva.

        "Löytäneekö" ?


    • mitä-se-on

      ????? mitä tuo yksi kaiken aikaa perään kuluttaa yli 10 vuotta samaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe