Lumio uhoaa päivän verkko-ilkassa

Pihlajalinnaan

Kauhavan olevan tulevaisuudessa pohjoisen alueen täyden palvelun sote-keskus. Seinäjoki on itsestään selvyys ja kun Pusa menee Kurikkaan niin eteläisen alueen keskus lienee Kurikka. Nyt täytyisi Lapuan ja muiden alueiden laittaa stoppi näille suunnitelmille, joita ilmiselvästi on mietitty pienessä piirissä.

28

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas.käryää

      Voi voi kun lapualaisia politiikkoja on mukana juonessa.

      • ilkkakikerkes

        Vanha juttu .oli jo viikolla paikallislehdes


    • neuvotteluja.jatkrtaan

      Oletteko te edelleenkin nuan sinisilmäisiän Lapualla noita satraappeja kohta. Ei ne oo tapojaan muuttanu, huijaavat vieläkin.

    • Härmänhäjy

      Lapua on pian historiaa ja osa kauhavaa.

      • matuinenlandileviää

        Kauhian matulandiaa siellä sikiää voimaa ja yötäpäivää, koskas valkee se päivä, jotta 100-taksia seisoo jonossa taxsitolpalla -näitähän sieltä löytyy ja koulutettuja vielä.


    • huijari.on.huijara.aina

      Ei ikinä Kauhavaan, Seinäjokeen, siellä on kasvun avaimet.

      • liitoksetonmennyttäaikaa

        kerroppas mitä nämä sjoen kasvunavaimet on
        ps. koko ep on vähenevän väestön maakunta!


    • Lappoo

      Ootteko nähnyt se toisen ketjun täällä meidän ryhmässä? Folioketju?

    • yheksäntoista

      Niitä täyden palvelun terveysasemia eivät päätä ei lapualaiset eikä kauhavalaiset vaan tuleva maakuntavaltuusto huomioon ottaen kokonaisuus ilman mitään rajoja. Kyllä Lapuallekin alemman asteinen terveysasema varmaan jää mutta jokaiselle lienee selvää, ettei Seinäjoen jälkeen pohjoisen suuntaan seuraavaa tule 20 km päähän, kun maakuntaa jatkuu vielä 50-60 km eteenkinpäin.

    • eteläpohjalainen

      Maakuntavaltuustossakin asioista päättävät ihmiset. Ei maakuntavaltuusto ole mikään epämääräinen tuntematon möhkäle, joka päättää asioista aina meidän parhaaksi, sillä sielläkin todennäköisesti joillakin edustajillamme tulee olemaan tätä samaa ajattelua mikä nyt on vallalla, Lapua suuntautuu pohjoiseen päin ja Lapua irtautuu Seinäjoesta. Se ajattelu näyttää edelleen kytevän pinnan alla. Sen sortin ajattelu on tuhoisaa Lapualle. Lumio puhuu terveydenhuollossa Vaasa-Turku akselista. Ei se ole yksin Lumion ajattelua, Lumio on varmuudella hankkinut tukijoita ympärilleen ennen julkisuuteen tuloaan. Lapuan sijainti ei suosi liittoutumista pohjoisen suuntaan.

      • seinäjoki.oike.asuunta

        Pohjoiseen suuntautumisella satraapit kasvattavat omaa valtaansa. He laskevat pystyvänsä neuvottelemaan (kiristämään) itselleen paremmat asemat pojoisen suunnalla. Kuntalaisten paras ei siinä paljon paina.


    • valaisempapikkuuse

      Kuinka kukaan voi olla niin sinisilmäinen että uskoo johonkin maakuntavaltuustoon. Se saa rahat valtiolta. Miettikää sitä. Ja miettikää ketkä asioita jo nyt miettii. esimerkiksi Lumio joka sattuu olemaan maakunnallinen vallankäyttäjä.

    • Muuonunelmointia

      Lapuan sijainti on sellainen, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin liittyä Seinäjokeen.

    • Ennustajamuori

      Kauhava kaatuu Lunion touhujen mukana. Käy kuten Vaasassa ja vaasan keskussairaalan - odottakaas vaan

      • uskotaan

        Paljon mahdollista.


      • sivustakatsojana

        Tuskin kaatuu. Asiat on hoidettu hyvin, varsin taitavasti.


      • Härmäästä

        Varsin taitavasti? Kaksneuvonen on hajoamispisteessä ja johto kokonaisuudessaan nostanut kytkintä eikä uusi tulijoita ole. Riidat syvät lappajärven ja evijärven kanssa. Samoin kauhavan sisällä valtaisa eripura eri kaupunginosien kesken. Eikä suhteet taida naapurikaupunkeihinkaan olla hyvät. Vaasan malli ei vain toimi täällä lakeuksilla kuten nähdään!


      • heistäeiolemihinkään

        Juuri noin on tapahtunut. Lumio ei Pohjanmaalla nauti mitenkään erityistä luottamusta eikä hänellä ole näin valtaakaan. Samoin on tulevan Kurikan kaupunginjohtaja Pusan kanssa. Ensin laittaa kuntayhtymän kaaostilaan kahdessa vuodessa ja sitten pakenee Kurikkaan. Kyllä nämä päättäjät Pohjanmaalla tunnetaan.


      • tiedontaso
        Härmäästä kirjoitti:

        Varsin taitavasti? Kaksneuvonen on hajoamispisteessä ja johto kokonaisuudessaan nostanut kytkintä eikä uusi tulijoita ole. Riidat syvät lappajärven ja evijärven kanssa. Samoin kauhavan sisällä valtaisa eripura eri kaupunginosien kesken. Eikä suhteet taida naapurikaupunkeihinkaan olla hyvät. Vaasan malli ei vain toimi täällä lakeuksilla kuten nähdään!

        Lumio ei johda 2-neuvosta. Siinä on muitakin kuntia kun KVA. Ota selvää ennen syytöksiä.


      • jotainrajaapliis
        sivustakatsojana kirjoitti:

        Tuskin kaatuu. Asiat on hoidettu hyvin, varsin taitavasti.

        Vaasan sairaalan kaatumisella ei oo tekoa Lumion kanssa.


      • tosiasiat

        Tämä asia on kyllä tosi. Lumiolla ei ole mitään tekemistä Vaasan keskussairaalan kanssa. Älkää nyt sotkeko aivan kaikkia asioita.


    • Peräkylänpoika

      Täyden palvelun sotekeskuksista aivan kuten pienemmistä asemista päättää kuten edellä jo on kerrottu yleisillä vaaleilla valittu maakuntavaltuusto. Rahat se saa suoraan valtiolta ilman kierrätystä kuntien kautta. Valtion antama summa on pienempi kuin mitä soteen täällä nyt menee ja sitä kautta valtio ohjaa tiukalla kädellä pois nykyisten kuntarajojen aiheuttamasta kotiinpäinvedosta . Palveluverkosto tulee olemaan sellainen, joka parhaiten palvelee kaikkia eteläpohjalaisia , joten ei lapualaistenkaan tarvitse olla huolissaan vaikka täyden palvelun keskus olisikin muualla kuin juuri Lapualla.

      • Valinnanvapaus

        Ja jos yksityinen lääkäriasema jatkaa Lapualla niin miksi lähteä jonnekin periferiaan.....


      • siinä.se.ero
        Valinnanvapaus kirjoitti:

        Ja jos yksityinen lääkäriasema jatkaa Lapualla niin miksi lähteä jonnekin periferiaan.....

        Yksityinen asema voi lopettaa toimintansa milloin vain haluaa, jos ei se tuota riittävästi voittoa, kunnallinen th ei havittele voittoa ja se jatkaa lain velvoittamana. Yksityistä asemaa ei laki määrää jatkamaan.


    • SamanthaFox

      Lapua sijaattoo sellaases paikas, että vaikkei "ylä-etelä-pohjanmaan" sote-teekoo Lapualle tuliskaan, niin ei se kauas tuu, korkeentaan 15km päähän Kauhavalle. Ei kuntarajoja kannata enää jatkos miettiä muutenkaan. Tärkeintä on että palvelut löytyy siärettävän matkan pääs, eikä 15km kuulosta ollenkaan pahalta.

      • pikkuruinenlapua

        No jos Lapua menettää terveyskeskuksen niin sitten lähtee muutkin virastot muualle kuten poliisilaitos. Kuivuu kokoon koko pikkuruinen Lapua.


      • yheksäntoista

        Poliisilaitos lähtee lähivuosina joka tapauksessa. Jos valtio pitää maakunnassa muitakin poliisin palvelupisteitä kuin Seinäjoella niin ei ne tietenkään vieri vieres ole ja koko pohjoinen EP ilman. Ei täältä varmaan terveysasema häviä, kyse on lähinnä siitä minkätasoinen on täällä ja missä on Seinäjoen jälkeen seuraava laajemman palvelun terveyskeskus. Maakunta päättää sen mutta euro on kova konsultti ja se, että niitä euroja maakuntavaltuusto saa valtiolta vähemmän kuin mitä soteen nyt käytetään.


      • pöntisenunet

        Turha on lapualaisten pelätä Kauhavan suuntaa. Kyllä laajemman terveyskeskuksen palvelut haetaan Seinäjoelta. Niin hakee lapualaiset kuin myös kauhavalaisetkin. Lapuan Pöntinenhän näyttää istuvan siellä sote toimikunnassa lapualaisten asioita suunnittelemassa. Hyvin näyttää hoitaneen asiat, kun lapualaisten asioista ei ole mainittu mitään. Liekö nukkunut kokouksissa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe