Hyvä työntekijä,

Ihminenihmiselle

Jos sinulla itselläsi on huomenna huono päivä niin, älä purkaa sitä työkavereihin ärisemällä, määräilemällä, piikittelemällä, vihaisilla katseilla, pilkallisella naurulla ja negatiivisella arvostelulla. Työkavereillasikin, niinkin sinullakin, on oikeus työrauhaan ja viihtyisään työilmapiirin.

12

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OlkaaIhmisiksi

      Näinhän se on.
      Vielä kun muutkin sisäistäisivät tuon.
      Pieni lisäys kylläkin asiaan: Kotiongelmat, ovat ne sitten parisuhteessa tai raha-asioissa tai ylipäätään missään henkilökohtaisella elämänalueella, eivät myöskään kuulu työmaalle.
      Eli niitä ei todellakaan kaadeta työkavereiden niskaan heidän siivottavaksi, eikä niiden takia myöskään aloiteta riitatilanteita työmaalla.
      Eikä niiden vuoksi oireilla työkavereille aloittajan mainitsemilla tavoilla.
      Puhua tietenkin voi asioista, jos ne painavat mieltä, mutta sekin täytyy osata tehdä fiksusti muita loukkaamatta tai stressaamatta.
      Nämä seiakt kun jokainen tiedostaisi ja niitä jokainen osaisi noudattaa, niin työpaikkakiusaamistakaan ei esiintyisi ainakaan siinä mittakaavassa, mitä sitä nykyään esiintyy.

      • Ihminenihmiselle

        Samaa mieltä. Kiusaaminen pitäisi saada loppumaan. Älytöntä on , että aikuinen ihminen ei osaa käyttäytyä. Lapsilta vielä ymmärrän, mutta että aikuinen ihminen kiusaa. Se on jo tahallista.


      • Pärnäne
        Ihminenihmiselle kirjoitti:

        Samaa mieltä. Kiusaaminen pitäisi saada loppumaan. Älytöntä on , että aikuinen ihminen ei osaa käyttäytyä. Lapsilta vielä ymmärrän, mutta että aikuinen ihminen kiusaa. Se on jo tahallista.

        Ihan mielenkiinnosta, kokeileppa seuraavaa: Älä kuuntele sanoja vaan kuuntele äänensävyä... Toki ei kannata antaa kenenkään hyppiä niskan päälle... Ihmisissäkin on usein samaa käytöstä kuin koirilla, missä hypitään toisen niskan päälle. Ei voi (kannata) pitemmän päälle elää sellaisessa tilanteessa missä ei "selvitä asioita".


      • MittaTäysi
        Pärnäne kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta, kokeileppa seuraavaa: Älä kuuntele sanoja vaan kuuntele äänensävyä... Toki ei kannata antaa kenenkään hyppiä niskan päälle... Ihmisissäkin on usein samaa käytöstä kuin koirilla, missä hypitään toisen niskan päälle. Ei voi (kannata) pitemmän päälle elää sellaisessa tilanteessa missä ei "selvitä asioita".

        Voi vittu. Sanon siis ihan varmuudeksi, jos tuo "Kuuntele äänensävyä"-kommentti on tarkoitettu puolustamaan kiusaamista/asiatonta käytöstä.
        Sen varjollahan voi tehdä ihan mitä vaan toista kohtaan, ihan samalla tavoin kun sanomalla, että kotona on ongelmia.
        Itsellä oli reilu vuosi sitten se tilanne, että eräs työkaveri sanoi minulle, että meidän toimistossa työskentelevä nainen pelkää, että mä yritän huumata hänet tajuttomaksi päästäkseni raiskaamaan hänet ja käyttämään häntä muutenkin seksuaalisesti hyväkseni.
        Tämä kommentti tuli vielä sellaisesta tilanteesta, kun tämä nainen valitteli kovaa selkäkipua ja sitä, että hnäellä ei ole mitään särkylääkettä mukana.
        Mä sitten sanoin, että mulla on mun hammassärkyyn määrättyä Panacodia mukana. Sanoin vielä, että näitä nyt ei varsinaisesti saisi antaa kenellekään, kun ovat kuitenkin reseptillä määrättyjä henk.koht. lääkkeitä ja nämä voi tehdä vähän oudon olon hetkeksi aikaa, mutta toki mä voin just yhden antaa hänelle, jos hänen kipunsa on kerta noin sietämätöntä ja hän haluaa ottaa tällaisen. Vielä, kun kukaan muu ei tarjonnut apuansa tuossa tilanteessa.
        Hän kieltäytyi ottamasta apua vastaan ihan sillä, kun hän ajatteli että jos hän vaikka rupeaa torkkumaan tms tuon lääkkeen takia ja se oli ihan ok mulle. Mutta siinä tosiaan sitten tämä yksi kusipää rupesi puhumaan tosiaan tuollaisia, että mä yritän huumeraiskata meidän työpaikan naisia. Hän on vielä itse toisena vastuuhenkilönä firmassa, kenen vastuulla on puuttua esimerkiksi työpaikkakiusaamiseen ja ylipäätään siihen, etti työmaalla esiinny mitään tällaista asiatonta käytöstä.
        Sanoin siitä tälle meidän varsinaiselle työsuojeluvaltuutetulle, että tämä tuotantopäällikkö sitten otti ja vittuili todella törkeästi mulle haukkumalla mua raiskaajaksi.
        Valtuutettu vain alkoi selittämään just tuota, että mä en ole kuunnellut tuotantopäällikön äänensävyä ja sanojen painotusta, että se oli kuitenkin huumoria vaan ja sitä kautta asiallista, työpaikalle kuuluvaa puhetta. Eli käänsi asian niin, että huumorin verukkeella voi toiselle sanoa vaikka miten törkeitä asioita tahansa ja että mä olen huumoria ymmärtämätön ihminen, kenen vika tuo välikohtaus sitten oli loppuviimeksi.
        Toinen on just tuo, että kotiongelmilla perustellaan kaikkea.
        Reilu viikko sitten yksi thaimaalainen kollega väitti, että mä olen aiheuttanut yhden työkaverin työtapaturman, minkä takia hän joutui viikoksi sairaslomalle.
        Sanoin siitä tälle tuotantopäällikölle ihan silläkin, kun valtuutettu haukkui mua just hiljan hulluksi omien ongelmiensa ja ihan turhan mustasukkaisuutensa takia tälle thaimaalaiselle. Kun hän ilmoitti jo vuosia sitten haluavansa tästä thaikusta muijan itsellensä ja hän kuvitteli vissiin, että olen tän saman naisen perään, mitä mä nyt en todellakaan ole.
        Niin tuotantopäällikkö totesi vaan, että tällä thaimaalaisella on parisuhdeongelmia miehensä kanssa ja sit selitti toiselle työkaverille, että mulla on jotain vaikeuksia itseni kanssa "taas".
        Eli näköjään parisuhdeongelmat on yksi näistä hyväksytyistä syistä levittää toisesta perättömiä juoruja ja vielä noin vakavia, että toinen pahoinpitelee työkavereitaan sairaslomalle.
        Ihan näiden asioiden valossa ajattelin itsekin heittäytyä samalle linjalle. Eli haukun työkavereita todella törkeästi ja perättömästi. Ja jos joku nyt siitä loukkaantuu, niin loukkaantukoot. Mä sanon että mulla on ihmissuhdeongelmia ja tykkään heittää läppää, niin mä saan ihan vapaasti aiheuttaa muille mielipahaa.


    • Rutinat

      Minua kauhistuttaa aina maanantaisin että millä tuulella työkaveri on?Alkaako hirveä kritiikki tyhjän päiväisistä asioista.Nyt on alkanut tympimään jotta lähenkö läitkiin muualle.

    • moneenjunaan

      mua kauhistuttaa joka ammu ! millä/ määräilevällä tuulella työpari on. semmosta työelämää, vi###tu.

      • Rutinoita

        Sehän tuossa on aina se kaikesta veemäisin osa asiaa.
        Koko aika joutuu olemaan varpaillaan, että mitä tänään ja jos ei tänään, niin huomenna sitten..
        Et tiedä muuta, kuin että niitä haukkuja tulee.
        Ajankohta, aihe ja kohtausten voimakkuus on aina mysteeri, mutta sen tietää varmaksi, että sieltä ne tulee kuitenkin 100% varmasti. Eikä siihen auta, vaikka olisit itse kuinka fiksusti hiljaa keskittyen vain omiin hommiisi.


      • Niinhänsitäsanotaan

        Tyyntä myrskyn edellä.


    • Halojas

      Jos toisen luonne on liian vaativa asioiden suhteen,silloin on itelläki oikeus sanoa mielipiteensä.Ja väärinhän se on toiseen purkaa kiukkunsa.En halua olla jatkuva kynnysmatto.

      • SitäSaaMitäAnnetaan

        Ei kai kukaan halua toisen sylkykupiksi mistään syystä.
        Vaikka vaikeahan se on katsoa peiliin, vaikka saattaisi olla ainakin useimmiten ihan paikallaan...koskee näitä kiusaajia ym häiriköitä.
        Mut jos se ei tosiaan onnistu, niin täytyisi ainakin sitten osata ottaa sitä samaa takaisin, mitä itse antaa.
        Itsestään selvä asia, että kun toista näykkii tarpeeksi kauan, niin toinen kyllä ihan varmasti näykkäisee takaisin ja yleensä helvetin kovaa.


    • SamaTäällä

      Niinpä.

    • Jokaikinenaamu

      Kiusaajilla joka aamu niin huono, että piikitellä täytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe