Reim Isännöinti

Kärpänenkatossa

Onko luotettava ja muuta eli kannattaako luottaa yhtiöön taloyhtiön asukkaana? Isännöitsijä Risto Rautemaa? Onko luotettava ym. Tiedoista kiitollinen.

Jos et halua kertoa julkisesti niin voit lähettää emailia: [email protected]

48

6047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EtsoOtso

      Muualta suomi24 yhteisöstä löysin seuraavan:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/12498569/reim-isannoinnista-kokemuksia

      On myös outoa kun on tulossa iso remontti jossa vastike nousee reilusti niin tiedoitus on minimaalista. Reimilla on taloyhtiöille omat sivut mutta siellä ei lue mitään vaikka kaikki olisi niin helppo tiedottaa ja järjestää nykypäivänä digitaalisesti. Ainoastaan oli jokin tiedoitustilaisuus johon en päässsyt mutta mitään muuta tietoa ei ole kuulunut. Sinnekin kun olisi laittanut kameran pyörimään ja videon taloyhtiön sivuille niin se olis ollut siinä yksinkertaisimmillaan. kokouksetkin olisi niin helppo järjestää digitaalisesti kaikkien ollessa tietokoneen ääressä kotona, työpaikalla tai missä onkin. Tietysti jos isännöitsijä on tippunut nykykehityksestä niin ei voi mitään.

      Aikaisemmin oli vain pieni maininta tulevista remonteista jotka oli suunnitteilla mutta kun ei ole rakennusammattilainen niin ei voi tietää kuinka isoista asioista pikku piireissään suunnittelevät. Eihän noille talon averiäille asukkaille jotka kokouksia pyörittävät ole mitään väliä jos yhtiövastike nousee mutta pienituloisen pitäisi vähän suunnitella talouttaan.

      Joku ylimääräinen yhtiökokous tulee ilmeisesti vielä jonne täytyy yrittää päästä katsomaan että valitsevat edes halvimman. Olen vain jonkinverran mielenvikainen, ei vaarallisesti mutta saan paniikkikohtauksia tuollaisissa kokouksissa. Niitä välttelen viimeiseen asti mutta nyt on varmasti pakko mennä ja ottaa muutama ylimääräinen rauhoittava ennen sitä.

      Äitini asuu taloyhtiössä jossa kaikki kerrotaan tarkasti kaikille reilusti etukäteen, eikä vain sille piirille joka taloyhtiön kokouksissa käy. Isännöinti on kuin kuu ja päivä kun vertaa.

      Ei hyvä, ei yhtään hyvä.

    • Teamillatoimii
    • Ränttylä

      Niin se Rautemaa. Kyllä se Rautemaa, kun sen saa ensin työpaikalle ja sitten se saapi syötyä eväänsä ja siinä sivussa muisteltua aikaansa 69:ssä jalkapallon parissa. Tämän jälleen työ kyllä sujuu vauhdilla. Erityisenä vahvuutena on älyttömän nopea ajattelu ja aivan uskomattomat atk taidot.

      Reimistä ei niin muuten ole kirjoittamista. Isännöitsijät vaihtuvat tiuhempaan kuin kiinteistövälittäjät. Alan tutkintoja toimistossa on harvassa. Jos talo on Reimillä, niin siinä sitten ratkaisee säkä ja sattuma.

    • vanhaakka

      Iso firma, isännöitsijällä joka on yhtiössämme ei ole liioin kiinnostusta taloyhtiötä kohtaan. Ei ole hyvä valinta.

      • Eikä vieläkään, sama vaihtuvuus ja luottamuspula.


    • vaihdoimme

      En suosittele

      • ennustelija

        Olemme vaihtamassa, en myöskään suosittele.Isännöitsijä pitää valtaa ja osallistuu päätöksen tekoon, tai oikeammin ilmoittaa hallitukselle mitä tehdään. Ylimielinen uudistaja.


      • ertyqey

        Onko isännöitsijä TS? Turha jäädä tuleen makaamaan. Pienelle yhtiölle kaupungin kaakkoiskulmassa hyvä vaihtoehto on myös Nastolan toimistot. Ainakin yhdellä uudella on kiinnostusta uusia yhtiöitä kohtaan.

        Isännöitsijän on helppo olla uudistaja, kun ei tarvitse itse maksaa mitään. Johdattelee hallitusta kohti mieleistä päätöstä.


      • Anonyymi

        Huonoin mahdollinen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        ennustelija kirjoitti:

        Olemme vaihtamassa, en myöskään suosittele.Isännöitsijä pitää valtaa ja osallistuu päätöksen tekoon, tai oikeammin ilmoittaa hallitukselle mitä tehdään. Ylimielinen uudistaja.

        Se on juurikin näin tulipalo seivitelyt.Vaikeutetaan hallituksessa työskentelyä.Haukutaan molataan ei vastata soito pyyntöihin.Valehdellaan otetaan valtaa joka kysenalaistaa juurikin näin kohdellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on juurikin näin tulipalo seivitelyt.Vaikeutetaan hallituksessa työskentelyä.Haukutaan molataan ei vastata soito pyyntöihin.Valehdellaan otetaan valtaa joka kysenalaistaa juurikin näin kohdellaan.

        Viitaten edeliseen tulipalo joka aiheutti tuhka savu vahinkoa oli toisen asukaan aiheutama.Tä mä jolle tuli nämä haitat tulivhoitamaan asian loppuun asti omasta vakuutusyhtiöstä.Isännöitsiä ei vaivautunut edes paikan päälle katsomaan ei möys suostunut pyynöistä huolimatta antamaan loppu raportia.Palotarkastaja kauta sain sen 6kk


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonoin mahdollinen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        OLE SAMAA MIELTÄ KANSSASI.
        JUURI HUONOMPAA ISÄNNÖINTI PALVELUA EN TIEDÄ-TS.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonoin mahdollinen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Täysin samaa mieltä, on kokemusta kymmenistä eri toimistoista noin 50v ajalta, Reim oli kyllä todellinen pohjanoteeraus, en suosittele.


    • kumipamppua

      Pieni piiri vain pyörii taloyhtiössä jota isännöitsijä kuuntelee, tiedoittaa asioista. Muut pärjätköön miten pärjää, kunhan maksavat pienen piirin ostamat remontit tutuiltaan. L

      • Perheasunto

        Näin meidänkin yhtiössä. Lisäksi diktaattori pj. ja remonteista vähennyksiä saavat sijoittajat/vuokranantajat hallituksessa. Asukasomistaja maksaa ja pakosta eniten kärsii remonttihatoista. Remontointit ylimitoitettu eikä informoida, infotilaiuus oli eri firmojen pelkkää myyntipuhetta, kuulijat varovaisuutta lähinnä vaikeni. Tehdyt remontit myöhässä jopa aloituksessa, ei mitään informaatiota. Olen valmis myymään surkeasti hoidetun yhtiön hallussani olevat osakkeet lisäonnettomuuksilta välttytyäkseni.


    • Tuuristakiinni

      REIM Lahti. Yksi naisisännöitsijä on todella innostunut ja palveleva. Vain hyvää sanottavaa. Eniten alan kursseja käynyt mies on ehdoton ei. Jyrää omalla mielipiteellään. Ei ole aikaa paneutua yksinkertaisiin asioihin tai sitten ei ymmärrä piirustuksia. Jos ei ymmärrä, voisi sen sanoa tai joku toinen niitä lukemaan. Sikäli kun isännöitsijän pitää ymmärtää piirustuksia remonttihankkeissa ja ostoissa. Tutulta ostaminen avoimella piikillä ei vaadi taitoa.

      Kuten edellä joku sanoi, niin tuuri ratkaisee! Ja jos saa hyvän, niin ei pidä luottaa siihen, jotta sama pysyy. Helposti kierrättävät. AIka usein hyvät saattaa lähteä ja jäljelle jää ne, jotka eivät muualle pääse. Pätee kaikkiin työpaikkoihin.

    • Vituttaatämä

      En vain tykkää. Tiedotus muille kuin hallituksen jäsenille on nolla. Yhtään ei voi tietää mitä suunnittelee taloyhtiön hallituksen kanssa. Jotain huhuja saattaa kuulla toisilta taloyhtiön asukkailta mitä suunnittelevat mutta sen nyt tietää että voi pitää paikkansa tai sitten ei. Kohta on kallis remontti ohi, koska on seuraava. Ensi vuonna? Yhtiövastike kohta pilvissä.

      • Samojakokemuksia

        Samoja kokemuksia. Haluatko vaihtaa tietoja: pekkah ät yahoo.com

        REIM Lahtea oman kokemuksen mukaan en missään nimessä suosittele taloyhtiöille, joissa:
        - Tulossa suuria remontteja, jotka vaativat osaamista (muutakin kuin rempan osto tutulta hyvillä provikoilla).
        - Hallituksessa ei ole osaamista ja kriittistä ajattelua.
        - Osaakkaat vanhempia ja helposti vietävissä.

        Nuo edellä olevat kun yhdistää, niin taloudellinen katastrofi on valmis. Em. tapauksiin kannattaa yrittää etsiä isännöitsijä pienemmästä firmasta, joka ajaa osakkainen etua. Hänelle kannattaa maksaa enemmän, jotta ei rahasta rempoilla.


    • Nikitaru

      Reimillä on yksi hyvä Saaremmaa, hyvät suhteet rakentajiin. Rautemaa on varmaan jo jäämässä eläkkeelle.

    • vanhaakka

      REIM Ei mitään hyvää sanottavaa, meillä miespuolinen isännöisijä, jota ei kiinnosta kun ne remontit mitä taloon voisi tehdä, joku yhtiöstämme totesi että ,etkö tiedä että hän on uudistaja. Muuta apua on turha odottaa.

    • poismuuttaja

      Mulla on hyvää sanottavaa,asuin 4,5v asunnossa josa oli REIM isännöitsijänä. :)

      • Anonyymi

        Siksi varmaan oletkin muuttamassa pois


    • Kissanhäntä12

      Ehdottomasti paras osaaminen on oman erinomaisuuden kehumisessa. Kaikissa mahdollisissa paikoissa pitää olla esillä ja korostaa, että kaikki ongelmat ratkeaa, kuin siirtyy asiakkaaksi Reimille. Pienet eivät pysty hoitamaan asioista, jne...

      Jostain syystä taloyhtiöt vähenee Reim Lahden konttorilta. Vajetta yritetään paikata yritysostoilla. Isännöintsijöitä tulee ja menee, ainakin 3-4 vuotta sitten. Kannattaisiko yrittää rauhoittaa tilannetta?

      Hyvien ei tarvitse mainostaa ja kehua itseään. Viidakkorumpu riittää.

    • luyggyug

      No, oma kokemukseni. Reim ja taloyhtiön viisaat teki julkisivuremontista tarjouspyynnön. Voittanut yhtiö teki remontin ja kaiken sen helvetin jälkeen rahat ei riittänyt ja takoyhtiömme maksoi lisää noin 20%. Tekisi mieli näin osakkaana kuin myös Reimin asiakkaana puhumattakaaan isännöittsijä Rautemaasta kysyä teitkö/teittökö noin ihan omastakin mielestänne kaiken ihan ok? Ei viitsi pienosakkaana olla liian äänekäs tai joutuu häätöön mutta jos homma jatkuu niin löytyy ihan muuta kuin puhetta. Niin isännöitsijälle kuin hallituksellekin perheineen.

      Nimimerkki tiedän missä asutte.

    • Rötäri

      Mahtaakohan taloyhtiöiden hallitukset tietää kuinka paljon isännöitsijät touhuavat omia pisneksiään taloyhtiöiden piikkiin! Näin Nastolassa.

    • Unabomper

      Niin, en tiedä onko se ihan oikein jos hallituksen jäsenen perheen firma saa osansa remontista. Varmaan myös isännöitsijä kun kerran on päättämässä tarjouksista. Lieneekö maan tapa sitten, tiedä häntä. Väärältä tuntuu ainakin näin osakkaana/maksajana. Mihinkäs valitat, ei ketään kiinnosta.

    • Teräsmaa

      Isännöinti firman touhuja seuranneena, voin suositella, jos haluaa yhtiön asiat hoidettavan. Samat kateellisten valitukset aina näillä keskustelupalstoilla, on kallista valitetaan ja isännöitsijä ei tee mitään, mutta taloyhtiössä osakkaat eivät edes tiedä mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu. Ei isännöitsijällä ole nykypäivänä aikaa toimia rakennusmestarina tai kuunnella mummojen valituksia jonkin taimen katkeamisesta tai kadulta leijailevasta tupakanhajusta. Taloyhtiön hallitus valitsee isännöitsijän ja osakkaat hallituksen. Jos isännöitsijä on huono, hallitus on huonompi ja osakkaat on huonoimpia. Kun isännöitsijä isännöi keskimäärin n. 25 taloa saattaa päivän aikana tulla yksi jos toinenkin puhelu ja sähköposti, kevään aikana 50 iltakokousta niin ei käy kateeksi. Kyseisessä firmassa todella hyviä duunareita isännöitsijöitä ja kirjanpitäjiä. Kokeilkaa Hervolaa tai Realiaa vaihtakaa yritystä vaikka vuoden välein, samalla kun isännöitsijänne vaihtuu.=)

      • Rakennuttaja12

        Asioiden priorisoinnista on kyse. REIM Lahdessa on yksi tekninen isännöitsijä, joka on varmasti täystyöllistetty kaikkien pikkuasioiden suhteen. Taloyhtiöön alkaa isompi remontti. Se riippuu säkästä ja sattumasta, että miten se menee. Jos on ennestään paljon yhtiöitä, niin homma hoidetaan vasemmalla kädellä.

        Kyse on alunperin toimiston valinnasta. Monella isolla alkaa olemaan erikseen "Rakennuttaminen ja ylläpito". Eri henkilöt hoitaa isommat rempat ja heille maksetaan siitä. Henkilö pystyy keskittymään isoon asiaan. REIM taitaa kohta mennä myyntiin, joten suuria muutoksia ei tehdä. Hommaa pyöritetään mahd. pienellä henkilömäärällä.


      • ITS

        REIM Lahti on lähtenyt 250-300 yhtiötä pois viimeisen 10 vuoden aikana eri syiden takia. Tuskin on ollut yritysmyyntejä. Miksi? Ollut varsin tyhmiä hallituksia ja osakkaita, kun hyvästä yrityksestä ovat lähteneet? Uusia ei juuri tule, On myös johtoa vaihtunut 3-5 vuotta sitten. Siitä suuntaviivat yrityksen toiminnalle. Yrityksen myyntiin saakka pitäisi henkilökunnan jaksaa. Markkinoita ei enää valloiteta.

        Asiat ei aina riipu ruohonjuuritason tekijöistä. Isolla firmalla on isot kiinteät kulut ja omistajalle pitää tuottaa rahaa myös. Tämän seurauksena rahat revitään rivityöntekijöiden työpanoksesta ja "lisämyynnistä". Työskentely on hätäistä ja edes isoihin asioihin ei ehditä aina panostamaan. Ei työntekijät omalla ajalla lähde asioita tekemään. Sen verran tehdään kuin ehditään parhaalla mahdollisella tavalla.

        Yhtiöiden määrään vaikuttaa yrityksen toimintatapa. Yhden henkilön yrityksissä kohteita on vähemmän, kuten 10-15, jos keskikokoisia. Kokouksia on vähemmän. Jos erikseen kisi ja kpt, tulee isännöitsijälle yhtiöitä huomattavasti enemmän. On myös kokouksia enemmän.


      • Anonyymi

        Ei ikinä, siis ei ikipäivässä Hervolaa. Mikä tahansa on parempi kuin hervola.
        Sikamaista toimintaa kyseisessä lafkassa.


    • älkääluottako

      On hyvä jos talossa asuu joku joka yietää jotain, isännöitsijään ei voi luottaa.

      Taloon oli tulossa putkiremontti. Hallitus päätti valita yhtiön joka näytti hienoja suunnitelmia ja varmasti olivat voidelleet ainakin osan hallituksen jäsenistä ja isännöitsijän. Olisi tullut maksamaan karmeasti ja 50 neliön kaksion osuus olisi ollut 52000€.

      Sattui niin mukavasti että taloyhtiössä asui rakennusalan ammattilainen jolla oli kokemusta putkiremonteista. Meinasi että ei voi pitää paikkansa ja halvemmalla pääsee varmasti ja joku vetää nyt välistä. Ei ollut saanut tietoja kilpailutuksista ym. kun taloyhtiössä annetaan tiedot vain hallituksen jäsenille. Lähetti kaikile osakkaille kirjeen jossa selitti asiansa ja vaati uuden kokouksen kuulle kutsumista. Hallitus vaihtui, asiat tarkastettiin ja lopulta päädyttiin ratkaisuun joka maksoi vain murto-osan aikaisemmasta. Aikaisemmissa suunnitelmissa olisi vielä asukkaan pitänyt olla pois kotoa kuusi viikkoa, nyt jäi pakollinen poissaolo päivään joten talossa voi asua kokoajan. Vaihdettiin vain huonot putket ja liitokset jolla pärjää ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Tekniikka kehittyy kaiken aikaa.

      • lahtelainenasuntosijoit

        REIM on joillakin paikkakunnilla markkinointikupla. He mainostavat joka paikassa ja luodaan hyvä kuva toiminnasta. Joka asiaan löytyy muka asiantuntija. Ollaan niin avoimia ja edestyksellisiä.

        Käytännössä asia ei ole noin. Omistajan tuottotavoitteiden ja ison firman kiinteiden kulujen takia asiat yritetään hoitaa mahdollisimman vähällä työllä ja työntekijöillä. Ei ole erikseen henkilöitä esim. isompien saneerauksien hoitoon, kuten monella muulla isolla firmalla. Asiat menee sitten niin kuin menee. Ei sillä väliä isännöitsijälle ja isännöintifimalle ole, koska osakkaat maksaa kaiken. Päätökset sitten ajetaan yhtiökokouksessa reimiläisellä runttauksella.

        Aivan varmasti löytyy nuoria ja osaavia isännöitsijöitä ko. firmasta. Samoin todella jämptejä vanhempia naisia. Uudet taloyhtiöt hoituu varmasti, koska ei tarvitse tehdä remontteja. Ongelma on vain vanhan liiton miehet. Etukäteen ei voi tietää miten homma menee.

        Osakkaat valitsee hallituksen ja hallitus isännöitsijän. Ongelma on siinä, että pikkuhiljaa ihmiset tympääntyy, eikä mikään kiinnosta. Kannattaa miettiä etukäteen asunnon ostoa talosta, jos siihen on tulossa ennakolta epämääräinen remontti ko. firman isännöimänä.


      • Touppi

        Oliko kyseessä talo Pihtikadulla? Tuliko sii ongelmia


    • Möysänmimmi

      Meillä reimin isännöitsijä jää nyt kesällä eläkkeelle. Hän on ollut hyvä muiden kokemuksiin verrattuna. Kenet mahtaavat saada tilalle? Viime kerroilla ovat saaneet rekrytoitua uusia alalle tulijoita, joista osa on pysynyt talossa. Nyt on suuret saappaat alalle tulijalle. Eläkkeelle jäämisen myötä on kohta työntekijöiden markkinat alalla.

    • Tuttujuttujoo

      Miettikääs REIM:n johtoa ja sitä millä siihen virkaan on päästy. Satun tietämään kyseisen henkilön ja ne meriitit ei ole julkaisukelposia. Elikkä josjohdolla ei ole tieto taitoa niin ei eipä ne hommat hoidu .

      • Anonyymi

        Reim nappasi voiton Kariston rivitalojupakassa. Hienosti vedetty taloyhtiön hallitukselta. -200.000€ luki ess.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reim nappasi voiton Kariston rivitalojupakassa. Hienosti vedetty taloyhtiön hallitukselta. -200.000€ luki ess.

        Saarijärvi lakasi koivuhuhdalla talon pihat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saarijärvi lakasi koivuhuhdalla talon pihat

        Saarijärvi on perinteinen "isännöitsijä" viinurin kokemuksella. Kumpa käytännön remonttivisiointi olisi samalla tasolla kuin puhelahjat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saarijärvi on perinteinen "isännöitsijä" viinurin kokemuksella. Kumpa käytännön remonttivisiointi olisi samalla tasolla kuin puhelahjat.

        Kokemus puhui!


      • Anonyymi

        Ai nykyinen tj Jarkko tolonen


    • Anonyymi

      Taloyhtiö löi päätään kartelliin.

    • Anonyymi

      REIM, epäluotettavin isännöinti ainakin Tampereella. On kokemusta.

    • Anonyymi

      Huonoimpia Isännöintitoimistoja.

    • Anonyymi

      Pahin mahdollinen toimisto.
      Oli talossamme ja teki suurta vahinkoa osakkaille.

    • Anonyymi

      Tampereella surkeaa ja ala-arvoista Reimin isännöinti. Taloyhtiössämme osaamaton , ylimielinen moukka, pikakoulutettu isännöitsijä, jonka on kuitenkin helppo hallita ja rahastaa talotekniikasta mitään tietämätöntä taloyhtiön hallitusta.

    • Anonyymi

      mikä taloyhtiö on kyseessä, onko aitanpellon

      • Anonyymi

        Tj entinen reim treen johtaja.
        Täydellisen epäluotettava yritys


    • Anonyymi

      Mikään ei ole muuttumut. Vantaan Reim on taloyhtiön tuho ja varsinkin Mari Lahti. En todellakaan suosittele.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe