Mieystäväni hakkasi taloni katon lommoille

päätäsilitellään

Olen 60 v. nainen ja seurustelin muutaman vuoden suunnilleen samanikäisen miehen kanssa. Hän oli minulle alkuun tekemässä pikku remontteja, laminaatin asennusta yhdessä edesmenneen veljeni kanssa yms., koska olen leski-ihminen ja minulla on töitä, joissa tarvitsen välillä miehen apua. Pikkuhiljaa ihastuimme toisiimme ja meillä oli hetken aikaa kai jonkin näköinen suhde siis. Mies oli siis edesmenneen veljeni ystävä.

Viime syksynä hän meni tämän omakotitaloni katolle (peltikatto, 1985 tehty). Tarkoituksena oli vasaralla naputella löystyneitä nauloja vähän syvemmälle, kun kovat tuulet niitä välillä vähän saattavat löystyttää.

Kun tajusin hetken päästä mitä hän tekee ja mitä tapahtuu, pyysin hänet välittömästi katolta pois ja lopettamaan hakkaamisen. Hän hakkasi todella kovaa vasaralla niin, että talon julkisivun puolen räystäs on kamalilla lommoilla naulojen kohdilta ja aallot pellistä suorana ja on silmään todella ruman näköinen. Joissain kohdissa hän ei ole edes osunut naulaan vaan hakannut peltiä lommoille aalloilta. Myös tyttäreni oli alhaalla katsomassa kanssani ja sanoi, että älä hakkaa noin kovaa ja tule alas sieltä. Hän ei kuunnellut. Hetken päästä hän lopetti ja heitti vasaran alas katolta joka tuli melkein minun päähäni. Hän oli todella pahalla päällä ja lähti menemään.

Ajan myötä varmaankin nämä lommot alkavat ruostua ja katto alkaa vuotaa. Lisäksi mitä joku ajattelee, jos tämä talo menee joskus myyntiin ja näkee nämä katon lommot.

Lisäksi hän on töhrinyt talon tiiliseinän tiiliä vaalean sinisellä maalilla (julkisivun puoli, terassi). Maalia ei saanut enää millään pois lähtemään töherrysten jälkeen.

Olen käynyt poliisilaitoksella ja soittanut myös oikeusaputoimistoon. Kummastakaan ei apua saa. Molemmissa sanottiin, että ei kuulu heille tällainen asia. Kenelle se sitten kuuluu? Suomessa saa ilmeisesti hakata, töhriä ja tuhota toisen omaisuuden, ilman, että siitä mitään rangaistuksia laukeaa ja itse vain joutuu kärsimään? Päätä vain silitellään, että hyvä, kun teit noin. Kallis on kattoremonttikin tehdä, kun katto on muuten vielä hyvä.

Mies ei vastaa puheluihin eikä tekstiviesteihin. Toinen veljistäni soitti hänelle ja hänelle hän vastasi ja väitti, että hän ei ole mitään väärää tehnyt ja että hän ruuveja oli kiristänyt katolla. Tyttärelleni hän oli sanonut samalla tavalla. Katolla ei ole yhtä ainuttakaan ruuvia vaan kaikki ovat nauloja!

Eikö nyt järki sano, että noin ei pidä hakata? Eikö se joka rikkoo, myös korvaa? Miten tässä nyt pitäisi toimia?

3

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jurristi

      Kuten poliisikin on kertonut asia ei heille kuulu, koska kyse on riita-asiasta. Suomessa riidat voidaan ratkoa joko sopimalla, tai käräjöimällä. Silloin, kun sopua ei synny ei jää muuta vaihtoetoa, kuin jättää asia sikseen, tai käräjöinti. Riita-asioissa hävinnyt osapuoli maksaa niin omat, kuin vastapuolenkin kulut. Muutaman vuoden käräjöinnin hinta saattaa olla niin kova, että sillä rahalla saisi jo uuden katon, mutta jos olet sitä mieltä, että käräjille vaan, niin älä yksin tee mitään, vaan käänny pätevien asiantuntijoitten puoleen.

      • Konsulenttiii

        Olen aina ihmetelly näitä naisia jotka hakevat remonttitaitoista poikaystävää. Vasaran pitää kuulema pysyä kädessä.

        Olen kiertänyt kaukaa täämöiset rouvat.
        Jotain pientä voi aina tehdä mutta isoimmat paukutukset ja lemmentyöt teen makuuhuoneessa.


    • parkettikuopilla

      Mieluimmin yksin kuin remonttimiestä ottaa, kun ei ole omaa sitä ei arvosta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe