Onks sulla henkilöllisyystodistusta

mitä_tekoo

Miten tavallista on, että työhaastattelussa (ei mihinkään turvallisuusluokiteltuun eikä liioin mikään terveydenhuollon ammattirekisterissä olemista edellyttävä työ kuten esim. lähihoitaja tms.) kysytään henkkareita?

Onkohan ainakin niin kuin tässä terveydenhuollon alueella kyseessä ennemminkin vain sellainen tapa, että kysytään kun on huomattu jonkun muun ensin edellyttävän henkkareita? En ihan ymmärrä. Sillä terkkarin omia tietoja ne eivät tietenkään saa mennä katselemaan, siis asiakaskäyntejä. Niin mihin ihmeeseen ne tartteevat kuvallista henkilöllisyystodistusta. Esim. koulutodituksissa sekä monissa työtodistuksissa on kyllä se hetu sanottu, jos sitä kaipaavat! Suomalainen työnhakija, jolla suomalainen nimi, joten ei tarvitse niin kuin varmistaa nimen il-abraham-ol-ellah kirjoitusasuakaan.

Siis kysytään kun joku muu on ensin kysynyt, eli ei ole kysyjällä itselläkään mitään hajua miksi hän sitä henkkaria kysyy. Mulla on sen verran ikää, että on kokemusta ajoilta aikaisemmiltakin, ja takuuvarmasti ei henkkareita kysytty missään! Nyt kysytää, kun joku älypää on se ensin keksinyt kysyttäväksi. Mutta kukaan ei tiedä miksi.

12

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 638589

      Ei ole tullut vastaan, että kysyttäisiin mutta uskoisin että sillä halutaan varmistaa että sinä olet sama ihminen kuin se nimi joka on todistuksissa.

      • kommenttia_takaisin

        ahaa, ja sitten kuitenkin nämä tyypit ovat ne henkilöt joiden kanssa tekis töitä jatkossa, niin että pitää sitten niin kuin varmistaa, että omalla nimellä esiintyy.

        Anna mun kaikki kestää!

        Mut siis tämä porukka testasi sitä Excelin osaamistakin niin älyttömällä tavalla, että joo, samalla linjalla mennään.
        Odottelen tässä heiltä kielteistä päätöstä, jos vaivautuvat sellaisen laittamaan (tiedän toki, että en paikkaa saanut, se kävi selväksi jo siinä haastattelun yhteydessä, kun tämä paikka oli niin kuin työkkärin palkkatukipaikka - ja siinä sitten lopussa kovasti siitä työkkärii ilmoittamisesta jankkasi päähaastattelija, että sano vaan että ottavat yhteyttä jos on jotain epäselvää, ja riittääkö että itse ilmoitat jne.), mutta jos laittavat, niin ihan vaan huvin vuoksi lähettäisin heille kiitosviestin vielä takaisin ja hieman kommentoisin siinä sitä Excel-koetta! Että joo, kuin hyvin osaat käyttää Exceliä, ja testissä koeteltiin taitoa tehdä taulukkoruudukko Excelille! Siis, osaatko käyttää Exceliä! Vastakysymys: osaatteko te itse edes täyttää tietoja Exceliin, vaikka se taulukkopohja olisi tehty ihan niin kuin lomakkeeksi? Oletan, että ette!


      • kommenttia_takaisin

        Niin joo, ja se todistuksten katseleminenkin oli sen verran huolettomasti tehty, ettei siinä niitä todistuksissa olleita henkilötietoja saati muita tietoja sen tarkemmin edes tutkittu. Mitään niistäkään niille ei ollut tarpeen huolellisesti katsoa! Ihan huuhaa-juttu koko haastattelu, ja tosiaan kaikkea muuta kuin ammattitaitoisesti hoidettu.


    • Mistänäistätulee

      Voi jessus. Lähihoitaja on laillistettu tutkinto! Oletko ikinä kuullut valehoitajista... Katsoppa Terhikki-rekisteristä oletko siellä? Ja taulukkoruudun tekeminen on ihan peruskauraa. Ei ihme, että sinua palkattu.

      • kiva_teksti_sulta

        Opettele sinä lukemaan! Aloittaja kertoi ettei ole mikään rekistereihin merkitty henkilö ammattinsa puolesta eikä kyseisessä tehtävässä näitä hoitoalan rekistereihin merkittyjä haettu! MISTÄ SINÄ OIKEIN TULET? KUIN PALJON SINÄ MISTÄÄN EDES YMMÄRRÄT! MISTÄ SINÄ OIKEIN TULET!

        Juu, taulukkoruudun tekeminen on peruskauraa, eli ikään kuin Excel-taitojen testaaminen sillä, että osaatko tehdä ruudukon excelillä, niin hahah! Tarvitaanko taulukkoruudun tekemiseen exceliä?

        JUU, MISTÄ SINÄ OIKEIN TULET! ALA-ASTEELTA!

        Arvaas mitä varten ne eivät nyt lähetä sähköpostilla sitä valintapäätöstä? Siks kun ne eivät osaa tehdä viestiä monelle henkilölle yhtäaikaa.


      • mistä_sinä_tulet

        Täyttä puppua sun tekstis. Lähihoitaja on nimikesuojattu, ei laillistettu. Eli Valvira antaa lähihoitajalle oikeuden käyttää tätä ammattinimikettä, ja pitää näistä henkilöistä rekisteriä. Lääkäri on laillistettu, LL, sairaanhoitaja on laillistettu, proviisori on laillistettu jne. Tässä tulee sulle varmaan liian vaikeaa tekstiä: Nimikesuojattujen ammattihenkilöiden ammateissa voivat toimia muutkin henkilöt, joilla on hoitamaansa tehtävään riittävä koulutus, kokemus ja ammattitaito. Heillä ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä. Valvira merkitsee terveydenhuollon ammattihenkilöistä ylläpidettävään rekisteriin ammattinimikettä käyttämään oikeutetun ammattihenkilön.

        Sitten tämä excel. No, siis sinä siis meinaat, että henkilö joka osaa tehdä excelillä lomakkeen, ei osaisi tehdä sillä excelillä ruudukkoa? Jep, joo.

        Vai meinaatko, että henkilö oli liian osaavat kyseiseen tehtävään, eikä siksi saanut paikkaa. Joo. Kiva. No, aika vähästä osaamisesta ne sitten maksavat sitä parin tonnin palkkaakin!
        Älä vaan sano, että sinä olet lähihoitaja! Siellähän sitä järkeä oikein rutkasti onkin.


    • Ghnhnc

      On olemassa sellaisia sertifikaatteja, joiden olemassa olo velvoittaa yrityksen tarkastamaan vierailijoiden tai etenkin uusien työntekijöiden henkilöllisyyden. Se nyt vaan menee niin. Yrityksen pitää noudattaa ehtoja.

      Toki voi olla myös käytännön syitä, jotka onkin jo mainittu.

      • ei_toimi

        Eli ihmisten työllistyminen on estetty tällaisiin firmoihin? Ilmeisesti nuo henkilöllisyystodistukset maksaa kuitenkin jotain. Itse en nosta edes TE-toimistosta rahaa, joten jos tuollaista todistusta edellytetään työhön otossa firman on syytä maksaa se itse.


      • just_pa_juu

        Terveydenhuollon sektorilla. Mitähän ne sertifikaatit olisivat?
        Yritäpä keksiä vielä jotain viisaampaa.

        Kerronpa sulle esimerkin. Siis jos on pyrkinyt ja päässyt tehtävään, jossa edellytetään suppean turvallisuustarkastuksen tekemistä, niin silloinkaan ei kysyttä haastattelussa henkkareita, riitti että oli itse antanut henkilötunnuksen...
        Mitähän sertifikaatteja sitä nyt haetaan... Ydinvoimalaanko sinä olet menossa, jos olet terkkarin töihin menossa hakemaan?


      • Sejasama123
        ei_toimi kirjoitti:

        Eli ihmisten työllistyminen on estetty tällaisiin firmoihin? Ilmeisesti nuo henkilöllisyystodistukset maksaa kuitenkin jotain. Itse en nosta edes TE-toimistosta rahaa, joten jos tuollaista todistusta edellytetään työhön otossa firman on syytä maksaa se itse.

        Nimim. Ei_toimi: Jos et koe aiheelliseksi hankkia niinkin perus juttua kuin paperia henkilöllisyyden todistamiseksi, se on oma ongelmasi. Asetat itse elämääsi rajoitteita. Kestä ne tai hanki henkkarit. Suurimmalla osalla on jokin henkkari. Sinun marginaaliryhmäsi pillin mukaan ei sääntöjä laadita. Kyseessä on sinua suuremmat asiat, kuten turvallisuus.

        Jos olet niin taloudellisesti tiukilla, että et voi investoida 50€ viiden vuoden välein, otan osaa. Ehdotan, että otat tilanteesi puheeksi sosiaalihenkilösi kanssa. En osaa auttaa.


      • SeSama123
        just_pa_juu kirjoitti:

        Terveydenhuollon sektorilla. Mitähän ne sertifikaatit olisivat?
        Yritäpä keksiä vielä jotain viisaampaa.

        Kerronpa sulle esimerkin. Siis jos on pyrkinyt ja päässyt tehtävään, jossa edellytetään suppean turvallisuustarkastuksen tekemistä, niin silloinkaan ei kysyttä haastattelussa henkkareita, riitti että oli itse antanut henkilötunnuksen...
        Mitähän sertifikaatteja sitä nyt haetaan... Ydinvoimalaanko sinä olet menossa, jos olet terkkarin töihin menossa hakemaan?

        Just_pa_juu: aloitusviestisi oli niin sekava, että sain käsityksen, että nimen omaan ET ole hakemassa turvallisuuden tai terveydenhuollon alalle. Itse osaan puhua vain teollisuudesta, ja siellä tosiaankin on sellaisia sertifikaatteja, joissa yhtenä osa-alueista on henkilöstöturvallisuus, pitäen sisällään henkilöllisyyden tarkastamisen. Esimerkiksi, kävin taannoin lääketehtaalla haastattelussa ja henkilöllisyyteni tarkastettiin jo sisään tullessa. En tiedä, mikä sertifikaatti tai ohjeistus heitä siihen velvoitti, mutta on olemassa mm. toimitusketjujen turvallisuuteen liittyvä sertifikaatti AEO, josta tämä velvoite löytyy. Ehkä tämä on "foliohattuilua", mutta tiettyihin asioihin ei haluta päästää käsiksi ketä tahansa, ja halutaan myös tietää, ketkä niihin tietoihin / asioihin oikeasti pääsevät. Henkilöllisyyden tarkastaminen on pieni vaiva, mutta väärä henkilö voi saada paljon vahinkoa aikaan. Emme elä enää lintukodossa tai pienissä kyläyhteisöissä.


    • Ähähää

      Käypä ap ne siihen tehtävään vaadittavat koulutukset, niin ei mene sormi suuhun työhaastattelussa. Siellä ne asiat selvitetään Sinulle A:sta Ö:hön. Ei sitten tarvitse työnantajalle kiukkuilla. Sitä sanotaan asenneongelmaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe