Onnibusseilla vauhti päällä?

ReissuMatkaaja

Tuntuuko että Onnibussit ajavat reippaammin kuin muut yhtiöt? Jonkin verran viime aikoina busseilla isojen kaupunkien välejä (Helsinki-Tampere-Turku) reissanneena tuntuu että Onnikat painavat kaupunkien sisääntuloväylillä reipastakin ylinopeutta, esim. 80-alueella satasta. Ihmetyttää kun vuorot eivät ole myöhässä, lähtevät aikataulussa ja saapuvat perille jopa hieman etuajassa. Luulisi että kuskien kortit lähtevät kuivumaan päivittäisestä "kaahailusta" ja työt loppuvat siihen.

14

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyrvänjatke

      Ooksää vähän dille urpo?

    • Löysempirajoitin

      Tuntuu niissä motarilla olevan hieman enemmän vauhtia kuin express-busseissa.
      Tosin tänään oli jokin kolmiakselinen turistibussi, minkä todellinen nopeus oli jotakuin 110 km/h todellista nopeutta, tie oli tasainen ja tuli todella pitkän matkaa tuota vauhtia, joten ei mikään hetkellinen heilahdus.

      • ldlfnfkndd

        Hesassa kävin onnikalla tampereelta viime viikolla, mennessä motarilla GPS:n mukaan vauhtia 102-103 km/h, takaisin tullessa 99-100 km/h. Ei kai noi pitäis paljon yli satasta mennä, 110 lienee jo harvinaisen löysä rajoitin.

        Oi niitä aikoja kun ei ollut rajoittimia....


      • EiOnni
        ldlfnfkndd kirjoitti:

        Hesassa kävin onnikalla tampereelta viime viikolla, mennessä motarilla GPS:n mukaan vauhtia 102-103 km/h, takaisin tullessa 99-100 km/h. Ei kai noi pitäis paljon yli satasta mennä, 110 lienee jo harvinaisen löysä rajoitin.

        Oi niitä aikoja kun ei ollut rajoittimia....

        Tarkennuksena, että tuo turistibussi ei ollut Onnibussi, jokin muu mitä ei pimeässä ja kuran lentäessä oikein nähnyt.


    • blocke

      Kerran olen onnin kyydissä ollut ja silloin oli nopeudet ok ja muutenkin kyyti hyvä. Yllätyin auton tasaisesta kyydistä ja asiallisesta toiminnasta.
      Käytän harvoin julkisia, mutta tämä oli positiivinen yllätys, ainoa haitta lähtö ja saapumispaikat jos ei osu kohdalleen..

      • Matkaan_lähden

        kerran olen minäkin matkustanut. Kokemukseni on hieman toisenlainen. Auto oli kyllä uusi ja kyyti oli tasaista. Mutta penkki erittäin epämukava ja ahdas. Yleensä pitkän matkan linja-autolla matkustaessani kanssamatkaajat ovat olleet hyvin rauhallisia ja hyväkäytöksisiä. Toisin oli onnibussissa, porukka oli melko nuorta ja heistä useilla oli alkoholijuomia mukana. Niitä myös käytettiin matkan aikana, samoin eväitä naposteltiin ja roskattiin. Osa matkaajista myös kävi jatkuvasti vessassa. Kuljettaja sitten kuuluttikin jossakin vaiheessa, että vessaa ei enää voi käyttää kun säiliö alkaa valumaan yli. Kokemuksena ei hyvä, halpa hinta mutta seuraavalla kerralla maksan mielelläni hieman ekstraa paremmista puitteista.


    • juoppi.pappi

      Ja sitten asiavastaus. OB:n kuskit on pakkoraossa. Aikataulut on ihan överikireitä varsinkin talven liukkaille ja matkustajia menee tuubiin tuplamäärä. Pitää myydä ja tarkastaa liput, pitää huolia matkatavarat mennen tullen rahdit päälle. Liki 90 matkustajan huolinta kestää tupla-ajan verrattuna 1-krs bussien matkustajamääriin. Kesken matkan pitää hipelöidä tietokonesta kuulutukset ajon aikana, joka siis on ehdottoman kiellettyä. Kaikilla on asuntovelka. Kukaan ei halua menettää työpaikkaansa. Sen vuoksi moni kuljttaja pyrkii ottamaan aikaa kiinni siellä missä vain voi.

      • kkznnddx

        Kampissa Tampereelle lähtenyt Onnibus tuli Turusta aikataulussa ja saapumisen ja lähdön välillä oli vain vartti väliä. Tietäen esim.Turun väylän ruuhkaisuuden en ihmettele että siellä missä mahdollista, aikataulua koitetaan kuroa kiinni tai olla etuajassa. Moottoritiepätkillä aikataulua ei pysty käytännössä kuromaan nopeusrajoittimen takia.


      • Tähmitä

        Miten kaahaamiseen liittyy asuntovelka? Eli saanko ajaa kaupungissa minäkin 200km/h tunnissa jos tulee kusihätä?


      • juoppo.pappi

        Yrittävät pysyä ylhältä annetuissa aikautauluissa. On vain ajan kysymys kun OB suistuu täydessä laukassa jäiseltä tieltä. Matkustajat nillittävät pienistäkin myöhästymisistä vaikka olisi talvi ja pääkallokeli.


    • Hyväonni

      Ylinopeus ei mitenkään vaikuttaa turvallisuuden. Vain hitaasti ajavat tuovat enemmän haitta.
      Bussien ratissa ovat ammattilaisia ja osaavat ajaa.

    • OnnellaPerille

      Ja vauhti kovenee kun kaahareita heitettiin talosta ulos....

      • Onikka

        Ennemin onnibussilla kuin jollain muulla linkillä autot ovat varmasti mukavimpia matkustaa mitä suomesta löytyy ja hintakaan ei rasita.


      • Matkaajareijo
        Onikka kirjoitti:

        Ennemin onnibussilla kuin jollain muulla linkillä autot ovat varmasti mukavimpia matkustaa mitä suomesta löytyy ja hintakaan ei rasita.

        Onnibussit ovat mukavia matkustaa tavallaan mutta matkustajapaikkojen maksimoimiseksi penkkejä on sullottu niin paljon että jalkatila vähänkin pidempijalkaiselle todella olematon. Pari kertaa matkustanut, toisella kerralla ns. normipaikalla missä jalkatila on todella ahdas. Toisella reissulla istuin yläkerrassa eturivillä näköalapaikalla, siinä tilaa oli riittävästi ja maisemia mukava tiirailla. Miinuksena moottoritiellä tuulen voimakas ulina. Ts. eivät onnibussit taatusti mukavimpia busseja ole, enemmän tilaa ja säätövaraa penkeissä löytyy ns. perinteisistä 1-kerros busseista. Ja tavaratilat onnibusseissa ovat todella pienet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe