Pyöräilijät hoi!

VittuuntunutKuski

Ymmärrän kyllä että te arvon pyöräilijät olette liikenteen kuninkaita. Teillä on vain oikeuksia, ei lainkaan velvollisuuksia. Kaikki muut tienkäyttäjät pitäisi lailla kieltää, koska ovat vain teidän munamankelien tiellä. Teitä pitää kunnioittaa, mutta te ette kunnioita ketään. Kaahaatte kuin hullut jalkakäytävillä, jyräätte jalankulkijat, törttöilette autoilijoiden kustannuksella. Mutta koittakaa nyt vittu tajuta edes tämä: se munamankeli TALUTETAAN SUOJATIEN YLI!!!! Jos te itsepäisesti vaan meinaatte ajaa suojatien yli, silloin TEILLÄ on VÄISTÄMISVELVOLLISUUS EIKÄ AUTOILIJALLA!!!!!!! Vittu teihin menee hermo!!!!!!!!!

43

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä.huuda

      Sitä munamankelia ei ole enään vuosiin talutettu suojateillä, vaan on ajettu yli niissä kohtaa missä on madallettu rotvalli.

      Pahin ongelma pyöräilijällä on pyörätiellä kävelevät ja seisoskelevat jalankulkijat ja pyöräteille keskustassa parkkeeranneet autoilijat.

      Pyöräilijöiden ongelma on myös ns. pimeät pyöräilijät, eli ne joilla äly ei riitä käyttää hämärässä tai pimeällä ajettaessa valoja vaikka lakikin sellaiset vaatii. Sellaiset pimeät pyöräilijät usein ikään kuin ilmestyvät tyhjästä autojen nokkapelleille ja ajalevat välillä myös tosiaan ja jalankulkijoita päin.

      Kyllähän ne autoilijatkin töpeksii, jäin aikoinaan pyörää taluttaessa keskustorilla jalkakäytävällä auton alle, auto auto oli menossa kauheeta vauhtia kosken rantaan..

    • simca

      Polkupyörä on ajoneuvo, jonka kuljettajan ei voida olettaa tuntevan liikennesääntöjä,totesi raastuvanoikeus päätöksessään takavuosina.

      • M-o-t

        Väitän, että suurimalla osalla autoiljoista on polkupyöräkin ja ovat myös polkupyöräilijöitä...


      • Suvereeni654

        Kuitenkin tutkimuksen mukaan pyöräilijät tuntevat autoilijoita paremmin pyöräilyä koskevat liikennesäännöt.


      • ettäonkokerros
        Suvereeni654 kirjoitti:

        Kuitenkin tutkimuksen mukaan pyöräilijät tuntevat autoilijoita paremmin pyöräilyä koskevat liikennesäännöt.

        Onko ehkä kyseessä sinun itsesi tekemä tutkimus?


      • gfdgfdgd

      • No.kuinka.on
        Suvereeni654 kirjoitti:

        Kuitenkin tutkimuksen mukaan pyöräilijät tuntevat autoilijoita paremmin pyöräilyä koskevat liikennesäännöt.

        Lainaus tutkimuksesta:
        "Autoilijat tuntevat pyöräilyn väistämissäännöt paremmin kuin pyöräilijät lukuun ottamatta tapausta, jossa pyöräilijä on väistämisvelvollinen."


    • Suvereeni654

      Eilen pyöräilin kevyen liikenteen väylällä, joka oli jaettu pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Jalankulkija käveli pyöräilijöiden puolella, kuuli minut ja hyppäsi yhtäkkiä jalankulkijoiden puolelle, josta aioin hänet ohittaa. Onneksi olin varautunut tähän jalankulkijat tuntien ja palasin takaisin pyöräilijöiden puolelle.

      Tästä syystä yritän aina lähestyä jalankulkijaa mahdollisimman äänettömästi ja sitten kohdalla lyödä kaasun pohjaan, koska silloin välttyy todennäköisimmin törmäykseltä jalankulkijan kanssa.

    • Ajokielto

      Aloittajan on syytä siirtyä käyttämään julkista liikennettä, olet nähtävästi aivan liian stressaantunut kuljettamaan minkäänlaista ajoneuvoa.

      Jos suurin ongelmasi liikenteessä on se, ettet voi väistää pyöräilijää, mutta voit väistää kävelevää pyöräilijää, niin ongelma ei ole väistämisvelvollisuudessa vaan sinun päässäsi.

    • Pyörälijä

      Haista vittu!

      • tervejorma

        Tyypillinen kommenttipyöräilijältä


      • nuuhh

        Haistan useinkin. Se on kivaa! Ehkä sinäkin pääset joskus kokeilemaan?


    • roobotti

      Poliisi myös houkuttelee jopa kolmion takaa tulevia pyöräilijöitä suojatien ylittämiseen. Melkoinen viesti poliisilta !

    • vihakirjoitusalot

      Aloitus oikein tyypillinen vihakirjoitus liikenteestä huh mitä raivoa, vanhemmat varoittakaa lapsia tuollaisista.

    • va-hinko

      Ihmiskunta jalostuu, vanhemmat siirtävät oppejaan myös liikenteessä pärjäämisessä.
      Jotkut jää joku poistuu.
      Luonnonlain rikkomisesta ei voi mihinkään valittaa.

    • Tiiviä

      Jos Tampereella kohtaa poro, potkukelkka ja pulkka, niin siinä on jo kriisipalaverin paikka, kuka on ensiksi menossa.

    • Pyöränromut.sulatukseen

      Oikein osuva aloitus.
      Kommenteistä huomaa hyvin, kuinka muutamat omahyväiset pyöräilijät yrittävät puolustella lain rikkomista.
      Onhan se varmaan kamalaa, jos narsistipyöräilijä joutuu noudattamaan lakia.

      • kunhan.pyöräilen

        Tommottena pyöräilijänä en ole vielä joutunut rattiraivon valtaan kuten niin useat autoilijat:

        "Rattiraivo on ilmaus jota käytetään aggressiivisesta tunnetilasta, joka valtaa moottoriajoneuvon kuljettajan, kun hänen mielestään muut eivät osaa ajaa. Rattiraivon valtaan joutunut käyttää voimakkaita ilmaisuja ja voi jopa ajotavallaan pyrkiä opettamaan muita liikenteessä olijoita.

        Poliisin mukaan rattiraivo on hyvin monentasoista, kuten torvensoittoa, nyrkinheristämistä tai ohimon osoittelua. Omat virheet jäävät kuitenkin huomaamatta.[1]

        Rattiraivo ei ole virallinen mielenterveyden häiriö, joka olisi tunnistettu yhdysvaltalaisessa DSM-diagnoosijärjestelmässä, joskin eräässä vuonna 2006 julkaistussa artikkelissa sanottiin, että rattiraivoon yhdistetyt käyttäytymispiirteet voivat johtua häiriöstä, josta käytetään nimitystä raivopuuskasyndrooma. Se on impulssikontrollihäiriö, joka mainitaan DSM:ssä. "

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Rattiraivo

        Pitää tietysti huomata, kuten edelläkin on jo todettu, että useimmat autoilijat ovat myös pyöräilijöitä, niin minäkin.


      • tappppppara

        Ostaako autoja vaan valittavat inisijät vai muuttaako auto ihmisen valittavaks inisijäks?


    • mielentrveysongelmaaa

      Kyllä ajoittajalla paha mielenterveyden häiriö kun noin vaahtoa aamupäivällä huh huh , menis hoitoon tai ainakin autonratista pois ni kävellen tuollainen sitten ja karjuu pyöräilijöille.

    • Timelesson

      ....Olet oikeassa.Syy on autoilijoitten. Tein empiiristä tutkimusta aiheesta. Kännäävät autonomistajat ovat tulleet varovaisiksi rattiin menemisen suhteen. Yleensä viikonlppuisin nämä alkoholinvaikutuksen alaisena hyppäävät pyörän selkään ja toikkaroivat muiden harmina taajamista kaljakuppiloihin. Häiriten jalankulkijoita,yliajoja tulee ynnä muuta vahinkoa. Pilaten näin pyöräilijöitten maineen. Eihän ne kotiinlähdön aikaan enää muista mihin ne jätti pyöränsä. Siellähän ne nyt on harmina,varaten parkkialueita....

    • kallekankkula

      Jos mennään keskustassa autottomuuteen niin kielletään tai estetään muutkin yksityiset ajoneuvot, kuten juurikin fillarit. Vain kävely tai ratikka tai bussi, ehkä vanhoille taksi.

      Miksi pitäisi kuunnella kateellisia pyöräilijöitä ja antaa heidän sanella säännöt kaikille. Kateus on hirmuinen voima kun itsellä ei ole varaa ostaa autoa niin pois muiltakin. Uuden ajan sosialismia, jaetaan kurjuutta tasan.

    • Miigreitegein

      Köyhyys on huono asia. Auto takaa sen,että olen eiköyhä. Eiköyhänä voinkin pitää muita luusereina. Pyöräilijä on varmasti köyhä. Julkisesti. Istuessani ratin takana tunnen onnistuneeni elämässäni,poljen muita, en pyörää.

      • sökjjj

        Monesti niillä keillä on kallis auto on myös kalliita polkupyöriä.


    • SIMCA

      KEVÄT TULEE TANKORAIVO ALKAA

      • huhuu.sinnekin

        "Aloittelevia internetin käyttäjiä saatetaan leimata peeloiksi, sillä he eivät aina osaa noudattaa netikettiä, vaan muun muassa... kirjoittavat kaiken isoilla kirjaimilla

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Peelo

        "väittämän mukaan peelo tulee vanhemmasta, tyhmää tarkoittavasta slangisanasta, joka pohjautuu romanikielen siitintä tarkoittavaan sanaan.[3]"


    • Realisti-itsilaeR

      Pyöräilijöiden vihaaminenhan on lähtöisin siitä, että autoilijoita ottaa päähän kun vaimo katsoo pelkääjän paikalta hyväkuntoista pyöräilijää, kun kuskin maha vain kasvaa ja kasvaa ja portaissakin puuskutetaan.

      Jalankulkijoiden tapauksessa viha kumpuaa siitä, että jalankulkija ei seuraa lainkaan liikennettä ja siksi hän yllättyy "ohitse suhahtavasta" pyöräilijästä. Todellisuudessa pyöräilijä on katsonut epämääräistä pujotteluasi jo pitkään ja siten osaa ohittaa sinut turvallisesti. Syy miksi säikähdät ei ole pyöräilijän nopeus, vaan se, että keskityt johonki ihan muuhun kuin liikenteen seuraamiseen, vaikka olet liikenteessä.

      • rotvalli.rikkoo.vanteet

        "Jalankulkijoiden tapauksessa viha kumpuaa siitä, että jalankulkija ei seuraa lainkaan liikennettä ja siksi hän yllättyy "ohitse suhahtavasta" pyöräilijästä. "

        Jokseenkin noin uskoisin asian olevan, kokemusta on yhdistetyllä kävely/pyörätiellä pyörätielle loikkaavista kävelijöistä, kun heidän kännynsä soi, tuo kännykkäjuttu vain esimerkkinä. Monastihan pyörätien puoli on tukossa jonkun kävelijäporukan takia tai sitten siihen on parkkeerannut autoja kuten keskustassa yleensä onkin ja pyöräilijä sitten joko väistää kävelijöiden puolelta tai sitten rikkoo alumiinivanteensa rotvalliin kiertäessään auton ajotien puolelta...


    • bicykleking

      Aloittajalta on jäänyt rintaimetys puoliväliin ja liikaa kiristävä pipa on heikentänyt aivokuoren verenkiertoa. Pitää äristä keskustelupalstalla ärsyttävistä pyöräilijöistä kun kotona ei uskalla ja töissäkin on sylkykupin asemassa. Tieraivo on ainut keino purkaa patoutumia. Yksin autossa uskaltaa huutaa ja näyttää jalkatilassa keskaria poliiseille.
      Kertakaikkiaan hurja tyyppi..

    • ajavatko.päin

      Joskus ihmetyttää miksi jotkut pyörilijät suhaavat kovaa kävelijän sivulta, myös bussipysäkin ohi ahtaalla jalkakäytävällä juuri kun astuu bussista ulos, roskakatoksen KULMAN takaa vedetään pyörällä täysillä - kävelijä jää helposti alle. Alamäkeä ajetaan täysillä jalkakäytävällä kun kävelijä tulee vastaan - juuri ja juuri ehtii pois alta, koska pyöräilijä ilmestyi jostain puskasta yhtäkkiä. Ei ole heijastinta, ei valoa, pimeässä ajetaan autokaistalla.
      Tai jalkakäytävällä nuoret neidot keskittyvät juttelemaan, katsovat ihan muualle kuin eteen, toinen ajaa lähes päin takaa. Joskus poika meinaa ajaa kovaa päin, koska vanhempi on kaukana takana tai ei näy, pyörä saattaa olla jo iso. Joskus ulkomaalainen ei hahmota pyöräsääntöjä tai pahemman vamman omaava ei vaan muista. Usein kuitenkin kantasuomalainen sekoilee, kovaa pyörää polkeva mies tai nainen. Pitääkö kadulla ja pihassa huutaa perään? Saako turpaansa? Tuleeko valitus? Ne tilanteet vain menevät nopeasti ohi.

      • Suvereeni654

        Kulje omassa laidassasi tiukasti ja haahuilematta ja katso taaksesi ennen kuin lähdet liikkumaan sivuttaissuunnassa. Katso välillä taaksesi muuten vain, jotta näet mitä takaasi on tulossa. Näillä ohjeilla on erittäin epätodennäköistä, että jäät pyörän yliajamaksi.

        Jos olet tulossa nurkan takaa, niin katso nurkan taakse ennen kuin astut eteen. Tämä koskee ihan kaikkia tiellä liikkujia.


      • Kevytliikenne

        Niin tämä on se varsin yleinen kävelijän jatkuva ihmetyksen aihe, pyöräilijä on tosiaan kävelijää nopeampi ja menee siksi kovaa tilanteiden mennessä yleensä nopeasti ohi. On todella ihmeellinen asia tämä pyörän suurempi nopeus suhteessa jalankulkijaan.

        Kevyen liikenteen väylällä on helppo tunnistaa kaksi kävellen liikkuvaa toisistaan eroavaa ryhmää; ne jotka ymmärtävät olevansa myös kevyen liikenteen väylällä liikenteessä ollen samalla tietoisia ympäristöstään ja muista tiellä liikkujista.

        Varsinaisen ongelman muodostavat nämä omassa rinnakkaistodellisuudessaan elävät aivottomat haahuilijat, jotka eivät ymmärrä olevansa liikenteessä samalla kuvitellen olevansa ainoita tienkäyttäjiä.

        Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat yleensä kaikki seniilit muumiot ja osa koiran omistajista. Ei mitään käsitystä tai hahmotuskykyä muista tiellä liikkujista tai ymmärrystä siitä, että myös kevyen liikenteen väylällä on voimassa liikennesäännöt ja tästä syystä heidän toimintaansa on täysin mahdotonta ennakoida.

        Mikäli aivotoiminta on jo taantunut näin alhaiselle tasolle, on yleisen turvallisuuden kannalta parempi täytellä kotona ristikoita välttäen jatkuvat vaaratilanteet muulle liikenteelle.


      • torikokouksetpyör

        Välillä on noita torikokouksia pyöräteillä ni siinä mukana varmaan anoppi, sisarukset ja vähän muitakin ai niin tietysti koiratkin, hieno siitä mennä pyörällä ohi.


    • finoftomland

      Varo talojen pimeitä kulmia. Siellä saattaa kytätä mamu.

      • oletko.valmis

        Ne kyttää vain sinua. Ja ne tietää, missä asut. Suunnitelma on jo valmis. Kyse on enää siitä, että milloin se pannaan käytäntöön...


      • metsästäjä_keräilijä
        oletko.valmis kirjoitti:

        Ne kyttää vain sinua. Ja ne tietää, missä asut. Suunnitelma on jo valmis. Kyse on enää siitä, että milloin se pannaan käytäntöön...

        Eiköhän me olla käytännössä lähes kaikki jonkin sortin mamuja, alkuperäiset, tai ensin tänne tulleet metsästäjä-keräilijät kun osin tapettiin ja ajettiin Lappiin pakoon tulijoiden tieltä sinne minne sitten tulivat myös saamelaiset, sanoivat sitä jopa lähes kansanmurhaksikin joskus, henkiinjääneitä pirkanmiehet (ei tarkoita laulukuoroa) jotka olivat mamuja itsekin kävivät sitten verottamassa.

        "Ennen suomalaisten tuloa suurin osa Hämeestä oli lappalaisten asuma-aluetta. Kansanmurha lienee jyrkkyydessäänkin osuva nimitys hämäläisen heimon laajentumispyrkimyksille. Suur-Pirkkalan aikakaudella lappalaisia ryhdyttiin ahdistelemaan, ja veronkantoon liittyvien retkien takia Lappi siirtyi jatkuvasti pohjoista kohti. Historioitsija Unto Salo palauttaa mieIiin Eino Leinon runokuvan, jossa puuhkalakkinen Pirkan mies teurastaa lappalaisia. Toki verotettavia jätettiin henkiin pohjoisessa, mutta Suur-Pirkkalan seutuvilla heitä kylmäverisesti surmattiin ja vainottiin."

        Tuo lainattu kohta oli joskus Tampere-seuran sivuilla, mutta se oli kai poliittisesti epäkorrektia asiaa...


    • Suvereeni654

      Ai että. Kevät tulee ja kohta tiet ovat sulana ja kuivana, joten saa kaivaa maantiepyörän varastosta. Muistakaa katsoa ympärillenne tai joudutte taas säikähtämään suhahteluani.

    • qåapckckv

      Keväällä mua kyllä eniten ärsyttää se ku autoilijat ei viitsi esim. kolmion takaa ajaessaan väistää moottoripyöriä. Muutenkin kiilataan isomman oikeudella eteen. Että vetäkää kaikki mun puolesta vittu päähänne.

    • Toisexjäättevaikkentahdo

      Pyöräilijät on kusipäitä kun ne ei tajua jos ne tulee kuolleestakulmasta isonauton kylkeä kohti kuski ei niitä välttämättä näe peileistä. Koitttakaa nyt perkele tajuta että vähemmän vauhtia ja kiirettä risteyksiin.

      • Vainniin

        Autoilijat ei tajua, kun me voidaan tulla kuolleesta kulmasta.Pitää ajaa sen mukaan ,että näin tapahtuu. Olisiko autonvalmistajalla suunnitteluvirhe. Ajokieltoon kaikki väärinsuunnitellut autot.


    • rva1

      Mikä on jalankulkijan/ pyörätien nopeusrajoitus pyöräilijöillä? Jalankulkijat hitaita ja pyöräilijät kaahaajia! Itse pyöräilen ja kävelen/juoksen. Onko olemassa vielä sääntö, nopeampi väistää hitaampaa?

      • Tieliikennelaki

        Pyörätiellä on sama nopeusrajoitus, kuin viereisellä ajoradalla.
        Mutta laki velvoittaa oikean tilannenopeuden käyttämiseen.
        Ja polkupyörä on ajoneuvo, jonka kuljettajalla on huomattavasti suurempi vastuu kuin jalankulkijalla.


    • minäminäolenoikeessa

      Olen sekä pyöräilijä että autoilija, se minkä olen laittanut merkille pyöräillessä pyöräilijät sekä jalankulkijat menee punaisia päin liikennevaloissa tosi paljon. Pyörä ja jalkakäytävät oli ne sitten liikennemerkeillä merkatut niin kaaosta on, sen ymmärrän että lapset menevät vähän miten sattuu jalkakäytävillä, mutta kun aikuisetkaan eivät halua tai välitä säännöistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe