Eron jälkeinen yksinäisyys

monimonessa

ja miksei yksinäisyys ylipäätään. on mietittytänyt minua ja mieityttää ja pelottaakin montaa muutakin eroa pohtivaa/ eronnutta. Ja asia on paljon laajempi kuin mitä oikeasti annetaan ymmärtää. Täällä palstalla monet hehkuttavat kuinka kivaa sinkkuus on ja etteivät kaipaa mitään ihmissuhdetta. Tutkimusten mukaan kuitenkin monet sinkut eivät haluaisi olla sinkkuja vaan kaipaavat parisuhdetta ja sen tuomaa läheisyyttä. Käsi sydämellä teille täällä oleville eronneille, ettekö todllakaan kaipaa itsellenne kumppania? Ette läheisyyttä ja seuraa edes silloin viikonloppuisin kun työt eivät vie aikaanne ja olisi aikaa jotain tehdä.
Tutkimusten mukaan sinkkuus ei aiheuta yksinäisyyttä eron jälkeen pelkästään menetetyn parisuhteen vuoksi vaan myös monella muulla saralla. Pariskunnat eivät kutsu sinkkua niin herkästi tapaamisiin ja juhliin kuin ennen (kannattaa muuten miettiä, jos itse boikotoit jotakuta noin). Luin Honkasalon kirjan yksinäisyydestä (suosittelen muillekin) ja hän kertoi kuinka joskus 50-luvulla annettiin ihan ohjeita ettei vaimon pitäisi kutsua sinkku ystävätärtä kotiinsa, sillä kotitöistä ja lasten hoidosta väsynyt äiti näyttää rähjääntyneeltä hyvinvoivan ja hehkeän ystävättären rinnalla ja mies on tällöin altis hänet valkkaamaan. No, emme elä enää noita aikoja, mutta osittain nuo asenteet (valitettavasti) elää vielä. Monissa yli kolmikymppisten elämän piireissä (työ, harrastukset, lasten harrastukset...) eronneet naiset koetaan uhkana ja suhtautuminen on erilaista. Miten te olette tämän kokeneet? Tuli pitkä aloitus tästä ja monta asiaa, toivottavasti jaksoitte lukea.

22

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tahvo52

      No hei, eronnut yli vuosi sitten enkä todellakaan kaipaa parisuhdetta. Liitosta päästy yli aikoja sitten ja sinkkuus on mahtavaa. Voi tehdä mitä haluaa, kenen kanssa haluaa, koska haluaa, miten haluaa ja voi jättää jopa tekemättä.
      Ei ole ketään naama norsun vi...lla aamulla, päivällä eikä illalla.....tämä on aivan parasta!
      Lapsia, lapsenlapsia ja ystäviä tapailen säännöllisesti eikä kukaan syrji eikä tuomitse.

      • aloittajata

        Ehkä sinä et ole parisuhdeihmisiä. Eikö olisi ihana olla jonkun kainalossa tai herätä aamulla jonkun tuhinaan ja yhteiselle aamukahville? Nimestä päätellen et ole nainen. Kaipaisin ennenkaikkea naisten kommentteja ja myös siitä miten vaikuttanut noihin muihin suhteisiin ja elämän alueille.


      • days_
        aloittajata kirjoitti:

        Ehkä sinä et ole parisuhdeihmisiä. Eikö olisi ihana olla jonkun kainalossa tai herätä aamulla jonkun tuhinaan ja yhteiselle aamukahville? Nimestä päätellen et ole nainen. Kaipaisin ennenkaikkea naisten kommentteja ja myös siitä miten vaikuttanut noihin muihin suhteisiin ja elämän alueille.

        "Ehkä sinä et ole parisuhdeihmisiä"

        Hmm. Jäi mietityttämään tuo. Ehkä ihmiset turhan nopeasti lokeroivat toisiaan "parisuhdeihmisiksi" tai "perheihmisiksi", tietty vielä omista "standardi" lähtökohdistaan. Ihmisiä kun on ihan erilaisia, ja siksi myös jokainen parisuhde ja perhe on erilainen.

        Itse pidän kyllä itseäni parisuhdeihmisenä. Olen nyt 53v ja 19vuotiaasta asti minulla EI ole ollut miestä kokonaiseen vuoteen. Mutta mikään perinteinen parisuhdenainen en kylläkään ole. Parisuhteen ja lasten (kaikki jo aikuisia) lisäksi arvostan yksinoloa, harrastustani, ystäviäni (ml. sukulaiset).

        Varsinaisesti en ole koskaan tykännyt nyhrätä kumppanin kainalossa kuin hetken, sekin illalla. Aamuherääminen on aina "traumaattinen" - haluan olla aamulla yksin ja rauhassa, ennen kuin lähden töihin (tai minne vaan). Pienen aamupalan syön seisten. Kahvit juon töissä. Ainoa poikkeus on sunnuntaiaamu, jolloin herään miesystäväni vierestä; ja luen, kunnes hän herää. Viikonloppumiesystävä ( loma) sopii minulle kuin nenä päähän. 25 vuoden liiton, ja lasten jälkeen saa viimein olla rauhassa aamuisin. Elän nyt elämäni ihaninta aikaa. Tai oikeastaan olen elänyt sellaista aina.... avioliiton viimeisiä vuosia lukuunottamatta.


    • ukuyd

      Ei ole mitään yksinäisempää kuin olla liitossaan yksin. Itse elin näin muutaman vuoden. Vaikka silloinkin harrastin, ja tapailin paljon ystäviäni, niin eron jälkeen oli vain vapautunut olo. Halusin parisuhteen, mutta en sellaista miestä, joka haluaa muuttaa yhteen. Sellainen varsin pian löytyikin.

      Asiahan on niin, ettei eron jälkeen ole yksinäinen olo, jos on muutakin elämää kuin parisuhde.

      "Monissa yli kolmikymppisten elämän piireissä (työ, harrastukset, lasten harrastukset...) eronneet naiset koetaan uhkana ja suhtautuminen on erilaista. Miten te olette tämän kokeneet? "

      No eipä ole tullut eteen mitään tuon tapaistakaan. Ei 30-vuotiaissa, ei 60-vuotiaissa eronneissa. Ehkä minulla on hyvin asiat siksi, että ystäväpiirini on hyvin heterogeeninen. Kaikenikäisiä miehiä ja naisia, myös sukupuolivähemmistöihin kuuluvia, eri ammatin ja koulutuksen omaavia mukavia tyyppejä. Ainoa asia mikä heitä yhdistää on minä :). Kukaan ei ole ihan sieltä tavallisimmasta päästä.

    • naisenkokemus

      En ole kokenut olevani sen yksinäisempi eron jälkeen kuin avioliitossa. Siinä vasta yksin olinkin. Mulle yksin eläminen on aika helppoa. Joskus jopa haluan olla ihan yksin esim. viikonloppuja, kun on töissä ollut rankka viikko. Saa aivot hyvin nollattua seuraavaa viikkoa varten kun tekee asioita, joista itse tykkää ja ei tarvitse väkisin jollekin jotain juttua vääntää. Ehkä asiakaspalvelussa jatkuvasti olemisen seurausta, ettei kamalasti kaipaa kontakteja vapaa-ajalla.
      Olisi toki kivaa välillä herätä aamulla jonkun vierestä mutta 24/7 suhdetta en voisi kuvitellakaan itselleni. Molemmilla omat tuvat ja luvat ja luottamus. Se olisi mun unelma. Seksiähän saa nainen aina kun haluaa, joten sen tarpeen tyydyttäminenkään ei ole ongelma ilman vakituista parisuhdetta.
      Eron jälkeen huomasin joissakin ihmisissä, etteivät he mua enää kutsuneet kylään jos oli muitakin pariskuntia paikalla. Muutaman pariskunnan miespuoliset olivatkin niitä, jotka tyrkytti itseään kaikille naisille vaikka vaimo olisi ollut läsnä. Kiersin heidät kaukaa jo avioliittoni aikana. Kiusallista. Noita miehiä jos kohtasi esim. baarissa eron jälkeen niin kyllä he antoivat ymmärtää, että olin vapaata riistaa kaikille kun olin eronnut. Oksettavia äijiä ja sen heille sanoinkin usein.
      Mulla on pari hyvää ystävää, joiden kanssa vietän aikaani silloin tällöin. En mitenkään säännöllisesti. Mun on hyvä olla yksin. Ehkä liiankin, koska joskus tuntuu, että olenko erakko. Mutta ei ahdista enää.

    • Tätämieltä

      Mä en ymmärrä sitten lainkaan tuota yksinäisyys dilemmaa. Yksin tänne synnytään, yksin kuollaan. On rikkaus siinä elämän varrella kohdata kumppaneita, ystäviä, tuttuja, työkavereita, lapsia, omia tai muiden, ym ym.
      Pitää opetella olemaan ja viihtymään yksin, oman itsensä seurassa. Se on tärkein taito kaiken sosiaalisen elämän ohessa. Kun osaa olla yksin ei koskaan tarvitse edes ajatella yksin jäämistä! Mielestäni parisuhteessa oleminen vain yksinäisyyden pelon vuoksi on täysin väärä motivaatio parisuhteelle.

    • Hei monimonessa.


      Kirjoitat eropohdintojen ääreltä ja otat esille yksinäisyyden, joka sinua pelottaa.
      Ajattelen , että harva asia elämässä on täysin joko-tai. Useimmat asiat ovat sekä-että. Eroamisessakin on sekä hyviä puolia että huonoja. Toisaalta jokin toimimaton, energiaa kuluttava suhde loppuu, mutta toisaalta tilalle astuu ainakin joksikin aikaa yleensä tyhjyys, yksinäisyys, kuulumattomuus.
      Miten sitten voi toimia, jos suo siellä, vetelä täällä?
      Ajattelen, että kyse on noiden puolien painoarvosta. Yksinäisyys voi olla pienempi taakka kuin kestää esimerkiksi väkivaltaista suhdetta. Yksinäisyyttä ei toisaalta pääse eroon parisuhteessakaaan: viime kädessä me ihmiset olemme kuitenkin yksin ajatuksinemme ja tunteinemme, vaikka toisten ihmisten antama sosiaalinen tuki onkin tärkeää. Parisuhteessakin kuitenkin aina on kaksi erillistä, itsenäuistä ihmistä, ei kahden ihmisen yhteenliuennut symbioosi.
      Mietin, millainen oma itsenäistymisprosessisi aikoinaan on ollut, kun yksinäisyys nyt tuntuu sinua pelottavan? Onko mahdollista, että murrosiässä se on jotenkin jäänyt kesken ja olet liian aikaisin sitoutunut parisuhteeseen? Olipa niin tai näin, tätä itsenäisyyttä on sinun nyt mahdollisuutta opetella, tutkistella ja toteuttaa, uudessa tilanteessa, jos eroat. Voi olla, että löydät yksinäisyydestä oman itsenäisyytesi, uusia puolia, jotka sittenkin voimaannuttavat. Ja vuosien jälkeen jos ehkä löydät toisen parisuhteen, saattaa olla, että se on antoisampi juuri yksinäisten = itsenäisten vuosien jälkeen kuin jos siirtyisi suoraan seuraavaan suhteeseen tutustumatta itseensä. Voit siis suhtautua mahdollisen erosi jälkeen yksinäisyyteen toisaalta kuin opiskeluun tai seikkailuun; mitä kaikkea uutta se voikaan sinulle opettaa itsestäsi, toisista ihmisistä ja elämästä yleensäkin. Mitä ajattelet tästä mahdollisuudesta?

      Merja, diakoni

      • aloittajalta

        Kiitos kommentistasi. Meillä ei ole ollut mitenkään toisista riippuvainen suhde vaan omat työkuviot ja harrastuksia jne. Oikeastaan päinvastoin ollut tilanne eli hyvinkin etäisiä olemme olleet. Ehkä se pelko osittain liittyykin tähän, että miten päästää ketään lähelle, kun luottamus esimerkiksi valehtelemalla on rikottu ja muutoinkin huonoja kokemuksia ihmissuhteista. Itse en jaksakaan mitään takertujaa, mutta ehkä sellaista hyvää, rakastavaa ihmistä lähelle johon voi kuitenkin pahoissa paikoissa tukeutua ja toisaalta riemuita iloissa. Tiedostan hyvinkin, että yksinäisyys parisuhteessa voi olla jopa musertavampaa kuin yksinäisyys yksin samoin kuin isoissa joukoissa yksinäisyys tiivistyy. En ollut oikeastaan huolissani yksinäisyydestä vaan enemmänkin pohdin tuota asiaa ja ihmettelin ehkä, et miksi kukaan täällä ei tuo esiin eron jälkeisiä tai ylipäätäänkin yksinäisyyden tuntoja, kun moni niis kuitenkin kärsii. Lisäksi eikö se ole itsensäkin tuntemista, että kaipaa syliä ja läheisyyttä, eikö se ole ihmisen normaali perustarve? Jotkut ovat tunteellisempia ja tarvitsevat siihen tunneyhteyden osalle riittää erojen jälkeen yhden n tuoma ihon kosketus.


      • korjaus

        Loppukorjaus yhden illan tuoma ihon kosketus.


    • Eiyksinäinenollenkaan

      Erojen jälkeen törmätään yleensä juuri niihin asioihin, jotka itselle vaikeinta. Itse olin eron jälkeen todella onneton ja etsin suhdetta vähän kuin väkisin. Ei se ollut näin jälkikäteen ajateltuna yksinäisyyden tunnetta. Pikemminkin se kertoi siitä, miten vähän välitin itsestäni, miten pelkäsin elämää, tunnetta siitä, etten ole tarpeeksi hyvä, tarpeeksi viehättävä, huoliko kukaan jne. Ja ihan samasta syystä olin aiemmin hakeutunut suhteisiin juuri niiden tiettyjen ihmisten kanssa, joiden oli kuin tarkoitus tehdä minut "onnettomaksi". Sain syytellä muita, pitää itseäni marttyyrinä. Sitten vihdoin oivalsin, että tässä kaikessa onkin kysymys paljon suuremmasta, mahdollisuudesta löytää se todellinen onni. Oppia elämään hetkessä ja ottaa niistä hyvä irti ilman odotuksia keneltäkään, edes itseltään. Se, miten me ajatellaan itsestämme, on se vain se oma stoorimme, jota kannamme mukanamme niin kauan, kun päätämme, että nyt riittää raukkana oleminen. Ajatukset ja tunteet ovat usein opittuja, reaktioita esim. usein jo kauan aikaa sitten tapahtuneisiin asioihin. Aikuisena voimme muovata itseämme uskomattoman paljon. Aurinkoinen, suloinen nainen, joka uskaltaa seisoa omilla jaloillaan löytää kyllä seuraa ja rakkautta. Ei saa pelätä elämää :)

      • days_

        "Erojen jälkeen törmätään yleensä juuri niihin asioihin, jotka itselle vaikeinta"

        Tai sitten ero on vain ihana helpotus ja onnentunne. Eron jälkeen kaikki sujui ja järjestyi. Ei kulunut energiaa ex-puolison ongelmien selvittelyyn.


    • puurotjavellit

      Suloinen? Jos sulogeenit onkin jääneet saamatta? Tilalla jotain muuta?

      • parhaatpalkitaan

        Silloin voi katsella kauniita ja rohkeita. Maailma nyt nykypäivänä vaan on pinnallinen.


    • Yksinmuttaenyksinäinen

      Kolme vuotta eron jälkeen meni loistavasti kasvatin lapset omilleen ja töissä oli kiirettä sekä uusia harrastuksia, mutta kun lapset lähti omilleen niin sitte tuli se kaipuu kumppanista ja sellainen putkahtikin mun elämään, onneksi olemme samanlaisia ,emme asu yhdessä kummallakin oma asunto jo käytännön syistä ,kun kumppanini on toiselta paikkakunnalta ja hyvä työ siellä, ja ikää meillä jo 50 ja mulla samoin vakityö täällä ?ei näinä aikoina ikääntyvän työntekijän kantsi sanoa enää ittees irti uutta työtä ei saa ainakaan meijän paikkakunnalta.
      Tapaamme viikonloppuisin ja lomilla ja välillä viikollakin, kun kumppanilla vuorotyö.
      Matkustellaan , mökkeillään ja harrastellaan yhdessä kivaa on ja viihdytään, ehkä eläkepäivinä sitte muutetaan saman katon alle😍

      • sussiunatkoon

        Tekstissösi: Tuli kaipuu ja putkahtikin sellainen elämään. Onkohan kaikilla tosiaan tällainen tilanne, että kun vaan aika on sopiva ja päätös nyt suhteillaan niin siinä sitten vaan juuri sopivasti putkahti toinen rinnalle. Onneksi olkoon, mutta itse en laskisi sen varaan. Itse olen elämässäni joutunut niin monta kertaa erilaisten asioiden kanssa tilanteeseen missä en todellakaan ole voinut päättää sopivaa ajankohtaa vaan asiat on menneet sanotaanko vaikka sattumuksen vai enemmänki korkeamman tahon haluaman mukaan, toki valintoja nekin. Ikää kun ihmisllä tulee lisää niin kyllä naisten asema parisuhdemarkkinoilla heikkenee. Miehiä kuoleekin nuorempana ja parhaat on varattuja (toki niitäkin eroaa koko ajan) ja ei niille parhaille kelpaa tavalliset naiset.


      • iåoihi
        sussiunatkoon kirjoitti:

        Tekstissösi: Tuli kaipuu ja putkahtikin sellainen elämään. Onkohan kaikilla tosiaan tällainen tilanne, että kun vaan aika on sopiva ja päätös nyt suhteillaan niin siinä sitten vaan juuri sopivasti putkahti toinen rinnalle. Onneksi olkoon, mutta itse en laskisi sen varaan. Itse olen elämässäni joutunut niin monta kertaa erilaisten asioiden kanssa tilanteeseen missä en todellakaan ole voinut päättää sopivaa ajankohtaa vaan asiat on menneet sanotaanko vaikka sattumuksen vai enemmänki korkeamman tahon haluaman mukaan, toki valintoja nekin. Ikää kun ihmisllä tulee lisää niin kyllä naisten asema parisuhdemarkkinoilla heikkenee. Miehiä kuoleekin nuorempana ja parhaat on varattuja (toki niitäkin eroaa koko ajan) ja ei niille parhaille kelpaa tavalliset naiset.

        Monesti pelkästään sopiva aika riittää suhteen "syttymiseen".

        Parisuhdemarkkinoista ja "kelpaamisesta":
        Brändäämistä tarvitaan myös parisuhdemarkkinoilla. Muuten kumppanin löytäminen saattaa olla kiven alla. Kun tietää minkälainen on itse, ja mitä odottaa kumppanilta, ollaan jo pitkällä. "Olen tavallinen nainen" ei juurikaan mitään kerro, mutta toisinaan silläkin löytää tavallisen miehen.

        Tuo "kelpaaminen" on ikävä ja epäterve ilmaus, joka jo sinänsä syö suhdetta. Hyvin epätoivoista olisi ajatella, ettei "kelpaa" kumppanilleen, mutta vähän sama asia, jos vain "kelpaa" kumppanilleen. Kamalaa olisi olla myös sellaiselle ihmiselle kumppani, joka sanoo esim. "olen vain tällainen surkea maan matonen, miten kummassa kelpaan sinulle?" Itsensä ylentäminen tai alentaminen kelpaaminen ei kuulu terveeseen suhteeseen.


    • yiyti

      Eron JÄLKEINEN yksinäisyys? Sellaista ei ole ollut. Pikemminkin eron jälkeen tunsin ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen itseni onnelliseksi ja tyytyväiseksi. En siksi, että olin "yksin" (lasten kanssa), vaan sen vuoksi, että vapauduin vain energiaa vievästä parisuhteesta. Ero oli nimenomaan positiivinen asia. Liiton loppuvuosina kyllä tunsin itseni parisuhteessani yksinäiseksi. Eron jälkeen en tietenkään, koska esim. yhteydenpito ystäviin onnistui paljon paremmin.

      Jo liiton aikana hiljainen/vetäytyvä puoliso, tai puoliso, joka ei kovin perusta minkäänlaisista ihmissuhteista, tai ole arvostanut niitä koskaan ennen liittoakaan, voi tuntea olonsa liiton jälkeen tyhjäksi. Tiedän monta, etenkin miestä, jotka eivät eronsa jälkeen muuta tee kuin soittelevat aikuisille lapsilleen riesaksi asti valittaen yksinäisyyttä. Tämä pistääkin miettimään yksinäisyyttä. Moni voi tuntea ajoittain tai kokonaan olonsa yksinäiseksi, mutta vaivautuuko kukaan heistä miettimään mistä se johtuu? Mitä pitäisi tehdä sen eteen, ettei olisi yksin? Koska yksinäisyyden poistamiseen ei ole muuta keinoa kuin hommata jostain ystäviä, tavata ihmisiä. Vain silloin ei ole yksin. Parisuhteeseen moni yksinäisyyttä valittava ei ryhdy, koska "mistään ei löydy" sopivaa kumppania. Jos on kamalan nirso ja ronkeli, eikä tunne edes itseään, niin varmasti löydy sopivaa kumppaniakaan.

      • yiyti

        Niin, ja muutama kuukausi eron jälkeen aloin seurustella nykyisen miesystäväni kanssa. Emme asu yhdessä ihan jo pelkästään käytännön syistä. Mutta muutenkin on parempi nähdä vain viikonloppuisin. Viikot menee kaikkeen muuhun.


    • Timosilakka

      Aika moni nainen täällä on kirjoittanut että ei kaipaa suhdetta jossa muuttaisi yhteen. Pisti vain miettimään mistä tällaisia naisia löytää. Olen 40 kymppinen eronnut mies jolla on aiemmasta liitosta kaksi lasta. Lapset ovat vuoroviikoin minulla ja ketään muuta en siihen rinnalle asumaan halua. Uusioperhe kuviot eivät vain ole minua varten. Oman kokemukseni mukaan tällainen suhde ei ainakaan ikäisiäni naisia kiinnosta, vaan jossain välissä olisi lyötävä hynttyyt yhteen.

      • elämäonkompromisseja

        On ymmärrettävää, että lapsien kanssa halutaan olla erityisen varovaisia, mutta ainakin minut saa takajaloilleen joustamattomuus. Terapiaakin käyneenä voin sanoa, että joustamattomuus ennenpitkää tuhoaa suhteen. Oletko liian jyrkästi ilmoittanut, että minä en sitten yhteen muuta. Lisäksi ihmiset vanhuuden päivinä monesti haluavatkin tukea ja läheisyyttä, turvaa lähelleen. Onko sinulle mahdoton ajatus lasten lähdettyä asua toisen kanssa yhdessä.


      • eloonihmisenparastaaikaa
        elämäonkompromisseja kirjoitti:

        On ymmärrettävää, että lapsien kanssa halutaan olla erityisen varovaisia, mutta ainakin minut saa takajaloilleen joustamattomuus. Terapiaakin käyneenä voin sanoa, että joustamattomuus ennenpitkää tuhoaa suhteen. Oletko liian jyrkästi ilmoittanut, että minä en sitten yhteen muuta. Lisäksi ihmiset vanhuuden päivinä monesti haluavatkin tukea ja läheisyyttä, turvaa lähelleen. Onko sinulle mahdoton ajatus lasten lähdettyä asua toisen kanssa yhdessä.

        Hyvä kommentti elämäonkompromissiltä! Joustamattomuus on pahaksi kaikissa ihmissuhteissa. Eihän sitä jaksa edes vaivautua pidempään keskusteluun, suhteesta nyt puhumattakaan joustamattomien ja mieleltään mustavalkoisten ihmisten kanssa. Ero itselläkin enkä aivan heti ole yhteen kenenkään kanssa muuttamassa, oli lapsia tai ei. Deittailuun olen valmis, mutta pikku askel kerrallaan edeten. Katsotaan aikaa myöden kuinka sovimme toisillemme mielen sekä värkkien osalta ;) ja sitten vasta mietitään, että mitä nyt tehdään! Elämä on liian lyhyt aika alkaa ennakkoon tuomitsemaan ja välttäämään uusia tilanteita. Tulta päin itseään ja muita kunnioittaen!


      • Timosilakka
        elämäonkompromisseja kirjoitti:

        On ymmärrettävää, että lapsien kanssa halutaan olla erityisen varovaisia, mutta ainakin minut saa takajaloilleen joustamattomuus. Terapiaakin käyneenä voin sanoa, että joustamattomuus ennenpitkää tuhoaa suhteen. Oletko liian jyrkästi ilmoittanut, että minä en sitten yhteen muuta. Lisäksi ihmiset vanhuuden päivinä monesti haluavatkin tukea ja läheisyyttä, turvaa lähelleen. Onko sinulle mahdoton ajatus lasten lähdettyä asua toisen kanssa yhdessä.

        Ei kyllä se on aivan mahdollinen ajatus. Siihen että lapset pois muuttavat on vain vielä kovasti aikaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe