Soitto perään

cpmies

Mulle sanottiin, että Suomessa työnhaussa pitäisi tehdä hakemus ja sitten vielä soittaa perään. Onko tämä totta? Siis ainakin ulkomaille hakiessa potentiaalinen työnantaja on ollut niin kohtelias, että on itse soittanut, ettei minulle tule laskua.

Toinen kysymys on se, että mitä mahdollisessa puhelussa pitäisi sitten sanoa? Ei varmaan anna hyvää kuvaa jos toistaa samoja asioita kuin CV:ssä tai hakemuksessa on listannut. Eli jos Suomessa pitää soittaa työnantajalle, mitä suuresti epäilen koska työnantajat ovat hyvin kiireisiä, niin mitkä asiat tulee sanoa puhelimessa ja mitkä hakukirjeessä?

14

1375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_kannattane

      Älä soita. Häiritsee vain yrittäjän rutiineja kun joutuu kesken töiden vastaileen vielä puhelimeenkin - ainakin putoat listan hännille heti jos onnistut häiritsemään jotakin tärkeää!

    • toiminnan_mies

      Työnhaussa ei ole olemassa sääntöjä, joita on ehdottomasti noudatettava. Ei ainakaan yksityisellä puolella. Työnhaku on aina henkilökohtainen rohkeus- ja kypsyyskoe. Jos tekee kuten joku konsultti on ohjeistanut tekemään niin helposti jää näppejänsä nuolemaan. Samat ohjeet se konsultti kertoo kuitenkin ihan kaikille. Luo ikioma tapa hakea töitä. Etsi,kolkuta,ano,kysy,soita. Aja vaikka pieni peltikolari firman pomon auton kylkeen. Siten tutustuu pakostakin. Sitten jossain vaiheessa pamautat ja kysäset "olisiko tarjota hommia toiminnan miehelle? "

    • Ghbghb

      Jos haet vapaamuotoisella hakemuksella Penan Autokorjaamoon, voi olla ihan hyvä soitella ja esitellä itsensä. Kenties yrittäjä ottaa sinut jonon ohi hommiin, tai ainakin jäät mieleen. Mutta jos naputat jonkun suuren Corporationin rekryjärjestelmään hakemuksen, soitto on mielestäni turhaa. Vastaus on tod näk "Hei hakija numero 231, saat automaattiviestin viikolla 10, en voi ottaa nyt kantaa".

      Jos joskus päätät soittaa, tässä on pari tilannetta, milloin se on luontevaa:
      - hakemuksen jättämisestä on jo pari-muutama viikko ja haluat kysyä, miten prosessi etenee ja kerrot olevasi edelleen hyvin kiinnostunut.
      - työpaikkailmoitus herätti sinussa kysymyksiä ja haluat kuulla tarkemmin esim työnkuvasta, vaatimuksista, tms. Usein ilmoituksissa jopa on numero kysymyksiä varten. Jos vastaukset miellyttävät sinua, korosta lopuksi, että olet edelleen / nyt erityisen kiinnostunut paikasta.

      • raha_nappaa

        Vaan kun en ole ollenkaan kiinnostunut paikasta. Ainoa syy mennä töihin on raha. En kyllä ala valehtelemaan kellekkään, että olisin jollakin tavalla kiinnostunut yhtään mistään.


      • Valintojen_maailma
        raha_nappaa kirjoitti:

        Vaan kun en ole ollenkaan kiinnostunut paikasta. Ainoa syy mennä töihin on raha. En kyllä ala valehtelemaan kellekkään, että olisin jollakin tavalla kiinnostunut yhtään mistään.

        sopii se elää noinkin. Oma valinta. Oletko miettinyt miten meinaat sitä rahaa ylipäätänsä tehdä ja saada itsellesi.


      • pröö

        en hänestä tiedä, mutta mulla normaali elämä olis mulla aika kovassa huudossa


      • seuraukset_odottaa
        Valintojen_maailma kirjoitti:

        sopii se elää noinkin. Oma valinta. Oletko miettinyt miten meinaat sitä rahaa ylipäätänsä tehdä ja saada itsellesi.

        No, jos se ei onnistu noin, niin siitä seuraa päätelmä, että yhteiskunta estää elämästä normaalisti elämää. Normaaliin elämään kun kuuluu myös omat mielipiteet - suomessa on mielipiteen vapaus. Mitäköhän siitä mahtaisi seurata, ettei rahaa tule mistään? Vink vink.. on siis omaa syytäsi, jos joku käy realisoimassa tavarasi siitä syystä että et anna kaikkien kukkien vaan kukkia!


    • joujou2

      Mulle on ainakin kerrottu, jos haet avoinna olevaa paikkaa, josta on jo jokin ilmoitus jossakin, on hyvä soittaa jo ennen hakemuksen lähettämistä. Toisin sanoen kokeilla kepillä jäätä ja tunnustella, mitä työnantaja tarkalleen hakee. Sitten puhelun jälkeen laatia hakemus, jossa kehuu juuri niitä ominaisuuksia, joita työantaja puhelussa mainitsi.
      Tietysti jos ei keksi yhtään mitään kysyttävää työpaikasta, lienee paras olla soittamatta ja tekemättä itsestään hölmöä.

    • näinnnköhän

      Mulle on sanottu eräässä työnhakuvalmennuksessa, että jos hakee avoimella hakemuksella, kannattaa soittaa ennen hakemuksen lähettämistä ja luvata palata asiaan esim. viikon kuluttua. Tällöin antaa tälle työnantajalle aikaa lukea sen hakemuksen/CV:n ja samalla tavallaan myös "painostaa" tekemään niin, koska soittaja aikoo palata asiaan. Jos soittaa vasta hakemuksen lähetettyään, on työnantajan helppo vain vastata lukeneensa hakemuksen ja todeta että valitettavasti ei ole nyt tarvetta (vaikkei olisi sitä vilkaissutkaan). En sitten tiedä miten hyvä strategia tämä oikeasti on enkä itse ole kokeillut, koska ei ole pokkaa :D

      • sj123

        Kyllä soittaa kannattaa, jos siihen on annettu mahdollisuus, siis on yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Työnhakutaitojaan kannattaa päivittää, että osaisi nykyaikaisin tavoin ja välinein tehdä sellaisen työhakemuksen joka kiinnittää myönteisesti huomioita. Johan työhakemuksesta näkee onko taidot ajan tasalla. Katso lisää työnhausta: http://bit.ly/duunihaku


    • hfuweohfud

      Pistin rekryfirmaan hakemuksen pari viikkoa sitten, joka haki sekalaisiin rakennus,- teollisuus ja varastoalan avustaviin tehtäviin useita työntekijöitä. Hiljattain kävin rakennusalaan liittyvän perustutkinnon ja ilmoitus kuulosti siltä, että sieltä vois löytyä työpaikka semmoisillekkin, joilla on vähän vähemmän työkokemusta. Sieltä ei otettu yhteyttä, mutta sama ilmoitus tuli nyt uudestaan työkkärin sivuille.

      Aika selvän signaalin antoivat, että ne ei minun palveluksia tarvitse, mutta jos tuonne kuitenkin soittais tämmöisessä tilanteessa, niin miten se puhelu kannattais hoitaa?

    • Jabadabaduuu

      Kannaattaa soitella myöhäillasta tai aamuyöstä. Työnantaja huomaa kaverin olevan tosissaan ja jääpi paremmin mieleenkin. Ei kannata kuitenkaan kännissä soitella vaikka
      se yösoitteluun yleensä kuuluukin.Pienessä sievässä saa olla, tietty.

    • Jos työpaikkailmoitukseen on liitetty puhelinnumero, niin soita. Jos ei ole, niin älä etsi.

      CV:llä osoitat pätevyytesi paperilla. Soitolla sen sijaan tuot esiin oman persoonasi.

      Nuoria ihmisiä rekrytoivat yleensä tukevat työnhakijan performanssia: esittävät kysymyksiä, pyytävät tarkennusta ja kertovat oma-alotteisesti työtehtävästä.

      Jos haet Professional Corp Oy AB:een, niin puhetyylistä ja kaikesta muusta huolimatta sinun pitää olla se, joka myy itseään. Johda keskustelua. Esitä 1-2 kysymystä ja kerro jokin kiva tarina, joka takaa sinun ammattitaitosi työtehtävään/kertoo ongelmanratkaisukyvyistäsi/kuvaa kuinka reilu mutta jämpti ihminen olet. Tarinat jäävät mieleen, sen takia kukaan ei lue ääneen CV:tä puhelun aikana. Nuoria autetaan ja heidän haavoittuvuuttaan ymmärretään; vanhempien pitää osata jo tuotteistaa ja esineellistää itsensä.

    • tsihtsih

      Jotkut rekrytoijat on täysin kypsiä siihen, että työnhakijat soittelee ja kyselee turhia vaan siksi, kun on neuvottu soittamaan. Ei siis ole mitään oikeaa hyvää syytä soittaa, koska kaikki riittävä informaatio on ilmoituksessa jo annettu, mutta soitetaan koska niin kuulemma ois hyvä tehdä, että jäis mieleen. Sitten on taas näitä, että ei valitse jatkoon, kun ei sen vertaa edes viitsi osoittaa mielenkiintoa, että soittaisi ja kyselisi lisätietoa.

      Eli niin tai näin, aina jotenkin väärin päin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe