Uuden Kymijoen kaupungin suurin ongelma

Kylläkansamuistaa

Kouvolan Sanomat ja Kaakon Viestintä asettelevat kuntavaalien vaalikoneen kysymykset tarkoitushakuisesti pikku-Kouvolan kokoomusta ja hyviä veljiä myötäillen.

Uuden kaupungin suurin ongelma on pikku-Kouvolan hyvät veljet ja vapaamuurarit, jotka haluavat keskittää kaupungin rakennusinvestoinnit ja palvelut pikku-Kouvolan alueelle eivätkä näe entistä kuntarajaa kauemmaksi. Toiminta on vuodesta 2009 alkaen ollut härskiä ja suoraviivaista, johon on valjastettu myös osa kaupungin johtavista viranhaltijoista. Tässä on heidän näkökulmastaan katsottuna myös onnistuttu ainakin osittain.

Kuvaavaa on, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka ja kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouko Leppänen kuuluvat pikku-Kouvolan vapaamuurareihin.

Toivottavaa on, että uuteen valtuustoon tulee valittua henkilöitä, jotka suhtautuvat torjuvasti hyvävelitoimintaan sekä vapaamuurareihin ja heidän toimintatapoihinsa. Toivottavaa on, että valtuustoon ei enää valita vanhan rakennusneuvoksen juoksupoikia ja tyttöjä, jotka ajavat näitä kalliita ja älyttömiä hankkeita, joita Jatkeen toimistossa laitetaan alulle ja jotka kustannetaan kaupunkilaisten maksamilla veroilla.

22

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KähmijätTienPäälle

      Kaunis kaupunginjohtatar saatiin ja oman kylän ulkopuolelta. Nyt samalla olisi aika siivota tuota veljeskuntaa ulos päättämästä. Riittävästi ovat suhmuroineet omine, ei kouvolan etujen mukaan. Nuorta, uskaltavaa ja tekevää porukkaa tarvitaan. Kun vaalimainoksessa on hieno titteli ja eläkeläinen, niin epäilisin äänestää. Vaikka takana on kuinka huikaiseva ura työelämässä, niin onkohan sitä kipinää riittävästi jäljellä. Tätä kylää ei pidä enää rakentaa sellaiseksi kuin se on ollut, vaan sellaiseksi mitä se voisi olla tulevaisuudessa.

    • Killeriä

      Ratamokeskuksen suunnitteluun käytettiin kaikkiaan 4,1 milj. euroa, mikä ilmenee kaupungin vuoden 2016 tilinpäätöksestä. Sillä saatiin aikaiseksi luonnos 2 kuvat eli toiset luonnoskuvat rakennussuunnittelun osalta.

      Pitäisikö epäilyjen hälventämiseksi uuden valtuuston päättää erityistilintarkastuksen suorittamisesta Ratamokeskuksen suunnittelukustannuksista? Tämä on tietenkin mahdollista, mikäli Larikalla ja kumppaneilla ei ole riittävästi tukijoita uudessa valtuustossa.

      • KysynVaanMinäkin

        Tuo oli vain vuoden 2016 tilinpäätöksestä. Kaikkineen kun kaikki vuodet lasketaan mukaan niin jotain 11-13 miljoonaa. Sitä ei Larikka eikä kukaan muukaan ole kertomut mihin tuo summa on mennyt.


    • Törkeäksi_Menee

      Kouvolan Sanomissa kirjoitus. Kirjoittajana vanhan entisen Kouvolan Kokoomuksen tunnettu äänitorvi suotäti nimelläkin tunnettu. Melkoinen yritys vaikuttaa vaaleihin. Koettakaapa mennä komentoimaan ja olla asiallisesti ja perutellusti eri mieltä, ei julkaista. Kohtaa saatta mennä kirjoitukset läpi kun vanhentuu ja sillä saatu aikaan se mikä oli tarkoitus. Tämä huomattu ennenkin kun lehti tekee paikallispolitiikka.

      http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/03/26/Uutisen takaa: Voihan Ratamo!/2017222058573/4

    • LiianLäpinäkyvää

      Kirjoitin tuohon Värjän kirjoitukseen jota hän mainosti uutisten takaa kommentiksi oman kirjoitukseni mutte ei mennyt läpi koska Värjän kirjoitus oli vaalimainos ja hänellä on valta miten sitä saa julkisesti kommentoida. Jonkun saman suuntainen kirjoitus oli jo mennyt läpi mutta tuntien myötä poistettiin vaikka oli siisti ja asiallinen, tosin ei ollut samaa mieltä Värjän kanssa,

      Värjän aloitus "Jälkikäteen jo hymyilyttää, hieman vinosti tosin. Selasin läpi uutisia Kouvolan valtuustokaudelta 2013—2017 ja etsin tietoa siitä, mitä poliitikot ovat neljässä ja puolessa vuodessa saaneet aikaan.

      ”Ratamo jo vuoden myöhässä, keskus valmistuu vuonna 2017” (KS 14.3.2013). ”Kouvolan kaupunki ja sairaanhoitopiiri Carea yrittävät sopia toukokuun puolivälissä erikoissairaanhoidon työnajosta” (29.4.13). ”Ratamo-päätös ei jättänyt varaa tulkinnoille, kaupunginvaltuuston puolto Kotiharjulle oli selkeä molemmissa äänestyksissä” (29.5.13).

      No hymyilyttää ja hymyilyttää. Värjä ja Kouvolan Sanomat on julkisesti sitoutunut ja sen sanonutkin että olivat pelkästään Ratamokeskuksen kannalla suolle. Tuo on tullut monesti selväksi jopa lehden pääkirjoituksessa. Värjä itse kirjoitti kolumnin 24,10,2014 suuret setelit tai jotain vastaavaa. Tämän siitä "Ajatelkaapa minkälainen ruljanssi olisi Pohjois-Kymen sairaalan putkiremontti ja kuinka suuret sen kustannukset". Ei mitenkään tullut mieleen että putkiremontti Poksiin tai satoja miljoonia terveypalveluiden lopettamiseen suohon olisi ainoat vahtoehdot. Ei tullut mieleen että jos halvemmalla uusi sairaa Sairaalanmäelle psykiatrisen sairaalan jatkon takeeksi. Tuo Värjän kolumni on muuten jo jostain syystä poistettu.

      No sitten Värjä nosti uutisten takaa että seksuaalinen härintä kohautti ja mainitsi että valtuuston kokouksessa Marjo Lakka kertoi ensinmäisen kauden miesvaltuutetun häirinneen sekuaalisesti kaupungin naisvirkailijoita. Mutta jätti jostain syystä taas paljon kertomatta. Seksuaalinen häirintä on tietysti kiellettyä. Valtuustossa oli kuntalaisaloitteen käsittely Ratamokeskuksen rakennuspaikaista ja kesken käsittelyä Lakka alkoi puhumaan ja käänsi asian puheenjohtajan luvalla ihan toisiin asioihin kun kuntalaisaloite ja asiaan mikä ei todellakaan kuulu valtuustoon eikä ainakaan kuntalaisaloitteen käsittelyyn. Koko sen illan netissä ja aamun lehdessä Värjä kumppaneineen analysoi seksuaalista häirintää ja jätti oikean asian käsittelemättä. No sehän oli jo tarkoituskin valtuuston kokouksessa ja asian uutisoinnissa. Tosin se tuotti mielipahaa kuntalaisaloitteen allekirjoittaneille mutta mitä siitä kun ei sopinut Kosarin ja tiettyjen tahojen ajatuksiin. Lehden ja valtuuston käytös oli hyvin ylimielistä kuntalaisia kohtaan.

      Värjä vielä heittää että nykyinen valtuusto päättänyt monista kaupungin ilmettä ja elinvoimaa kohottavista investoinneista. Mainitsee manskin rakennustyöt ja Kuusankosken keskustan mylläyksen uuteen uskoon, siis että nuo kumpikin nykyisen valtuuston aikaan saannoksia. Kuusankosken keskustan kunnallistekniikan uusimisesta ja katujen siirron päätti jo aikanaan Kuusankosken oma valtuusto mutta kuntaliitoksen jälkeen siihen varatut rahat meni johonkin muualle ilmeisesti suoratamon pohjattomaan suunnitteluun ja keskustan hanke viivästyi. mutta jotenkin piti tuokin laittaa manskin vastapainoksi.

      Noista henkilösäästöistä vosi vielä kirjoittaa vaikka romaani ja ketkä ovat saaneet tuntea nahoissaan sen kun kuntaliitoksen jälkeen on "toeutettu" päällekkäisyykisen purkamista.

      En näin pitkästi mutta lyhyesti paljon tuosta yritin laitaa Värjän uutisten takaa kirjoituksen alle omana mielipiteenä jopa kahteen kertaa mutta ei mennyt läpi kuten arvata saattoi. Hiukan ihmetystä herättää että muutama nimimerkki kirjoittaa ja meuhkaa ihan mitä vaan ja melkein samalla sapluunalla saa sanoa siellä julkisesti ihan mitä vaan ja haukkua ketä haluaa melko härkisti. Tulee vaan mieleen että onko 3-5 nimimerkkiä jostain johdettua toimintaa ja mahdollisesti liittyykö vaaleihin. Toivottavasti Kouvolan Sanomien toimituksella on puhdas omatunto ja päätoimittaja tietää kenen etuja kirjoittavat toimittajat ajaa. Nyt haiskahtaa vaalit ja ettei peli ole rehellistä eikä tasapuolista.

    • Älyllinenepärehellisyys

      Suoratamon tontin tiimoilta kerättiin nimilistaa, joka piti ottaa valtuustossa käsittelyyn. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, demarien Marjo Lakka innostui puhumaan Pekka Korpivaaran väitetystä sukupuolisesta häirinnästä jotakuta kaupungin naispuolista työntekijää kohtaan. Valtuuston puheenjohtaja Helminen oli juonessa mukana. Näin saatiin noin 2.500 uuden Kymijoen kaupungin asukkaan mielipide siirrettyä ns. salaisten asioiden joukkoon.

      Aikoo Harri Helminen (sd) jatkaa tulevassa valtuustossa samaa salailevaa toimintaa, tuskin kuitenkaan puheenjohtajana? Ajaako Helminen edelleen rakennusliike Jatkeen alulle laittamia hankkeita yhtä innokkaasti kuin tähänkin asti, vaikka maksumiehenä ovat kaupungin veronmaksajat?

    • Kyytä

      Matkakeskus-monitoimiareenan valmistelu päätettiin tehdä salaiseksi, vaikka kaupungin rahaa siihen uppoaa ainakin 20 milj. euroa. Mikäli kaupunki maksaa myös Kouvojen peliareenan, nousee kaupungin rahoitus noin 50 milj. euroon. Näin Jatke saa rauhassa suunnitella mieleisensä monumentin. Ja kansa maksaa.

      Voiko näihin veijareihin luottaa, jotka nyt tyrkyttävät itseään uuteen valtuustoon? Lähinnä tulee "veijareina" mieleen vapaamuurarit Larikka ja Leppänen ja heidän peesaajansa Helminen.

      • Raksapieru

        Kokoomuslainen vapaamuurari ja Kouvojen puheenjohtaja Silen ajaa monitoimiareenaa Kouvolan asukkaiden maksettavaksi. Sitä käyttävät peli-ja harjoitustiloina Kouvot. Näin tehdään Kouvoille oma koti veronmaksajien rahoilla. Kimpassa ovat Pousi, Eloranta, Silen, Larikka ja Leppänen. Neljä viimeksi mainittua kuuluvat samaan vapaamuurarien loosiin. Esa Eloranta on Jatkeen osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Jatke urakoi monitoimiareenan.


    • LehtiVoisiJoLopettaaTuon

      Itsellä mainostenesto omassa koneessa. Mutta olen katsonut parista muusta koneesta Kouvolan Sanomien nettisivuja ja aina ensin tulee eteen Kokoomuksen vaaliehdokkaat. Lehti pelaa nyt härskiä peliä ja ei edes kunnioita vaali aikaa.

    • Kohtuus

      Helminen kirjoittelee pyöreitä juttujä välittämisestä ja lasten kouluoloista. Sama henkilö on ollut kuitenkin mukana päätöksenteossa vuodesta 2009, josta alkaen esim. koulujen sisäisiä vuokria on nostettu roimasti ja rahat on siirretty tilaliikelaitoksen ylijäämiin ja pääomarahastoon suoratamon rakentamista varten. Nyt kun Carea-Sairaalat rakennuttaa uuden sairaalan Kuusankosken Sairaalanmäelle, voidaan pääomarahastossa olevat 40 milj. euroa käyttää matkakeskus-monitoimiareenaan Jatke Oy:n toteuttamana. Osa näistä miljoonista olisi kohtuullista käyttää koulujen peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Niistä nämä miljoonat eurot on ylilaskutettu.

    • Paikallinen-valemedia

      Nimimerkki "LiianLäpinäkyvää" kirjoitti asiaa ja tuota ei varmasti sitoutuneessa valemediassa julkaista. Tuohon voisi vielä tuosta Värjän vaalimanoksesta lisätä että kun Värjä väitää että vuodesta 2009 asti suunnitellun monitoimikeskuksen suolle kaatoi sote niin ei voi kun nauraa. Jos ei melkein kymmenessä vuodessa saa aikaan kun vaaltustossa muutaman päätöksen mutta ei tuossa ajassa selvää suunnitelmaa eikä mitään muutakaan asiaan kuuluuva niin sote ei todella ollut se miksi asia ei ole edennyt.

      Menkääpä Kouvolan Sanomien sivuille ja rullatkaa alas päin niin edelleen tuo korruption vaalimainos siellä loistaa Johanna Värjän kuvin. Ennakko äänestys kohta päättyy mutta tuo 26,3,2017 julkaistu toimittajan ja lehden härski yritys vaikuttaa vaaleihin edelleen siellä loistaa.

    • Hyihelvetti

      Kyllä uuden Kymijoen kaupungin suurin ongelma on vanha rakennusneuvos Juhani Pousi. Jos hän poistuisi kuvioista, kuntapoliittinen tilanne tervehtyisi. Pousi on vanhan ja uuden Kouvolan mätäpaise.

    • TuleekohanYritystä

      Näkyy tämä Kosarin ja Värjän ajama linja tuottavan tuloksia.

      http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/04/04/Kouvolalaiset vanhemmat järkyttyivät sairaan vauvan kohtelusta Poksissa: ”Kukaan ei auttanut, istuimme päivystyksessä 5 tuntia turhaan”/2017222097621/4

      http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/04/04/Kouvolan terveysjohtaja käynnisti selvityksen vauvan hoidosta Poksissa: ”En ymmärrä, miten terveydenhoidon ammattilaiset voisivat toimia näin”/2017222099437/4

      Odotan mielenkiinnolla lehden omaa kantaa asiaan kun on itse ajanut ja kannattanut tuota terveyspalveluiden ja sairaalan alasajoa.

      Ja ihan tiedoksi lehden toimittajille. Ratamo, Ratamokeskus ja Ratamosairaala on kolme eri asiaa.

      • Hienoa.toimintaa

        Se yksi sairaanhoitajahan jäi kiinni poksissa tietojen urkkimisesta.


      • Yksinkertaista

        Kun on kyse ihmisen äkillisestä ja vakavasta sairastumisesta, tarvitaan päteviä ja työnsä vakavasti ottavia lääkäreitä, hoitajia sekä muuta terveysalan henkilökuntaa. Tarvitaan nykyaikaiset tutkimusvälineet, kuvantamislaitteet ja laboratoriovälineet. Tarvitaan riittävät ja siistit tutkimus-, toimenpide- ja hoitotilat.

        Ei välttämättä tarvita monitoimintakeskusta kaikkine oheispalveluineen. Ihmisen terveys menee kaiken edelle.

        Mihin Carea ja Kymenlaakson maakunta keskittyy terveyspalveluissa lähiaikoina? Ei varmaankaan turhanpäiväisiin monipalvelukeskuksiin, vaan kohdistaa toimenpiteensä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tason nostoon Kymenlaaksossa.


    • Näinseonnähtävä

      Kouvolan kaupunkia on kaikkien vaikeuksien jälkeen kohdannut yksi myönteinen maan hallituksen päätös, joka saattaa antaa Kouvolalle uutta roolia erikoissairaanhoidon palvelujen tuottamisessa. Valtioneuvosto antoi 16.3.2017 asetuksen, jolla Päijät-Häme siirtyy TaYS:n alaisuudesta HyKS:n alaisuuteen 1.1.2018. Tämä mahdollistaa Uudenmaan, Kaakkois-Suomen ja Päijät-Hämeen yhteistyön ja työnjaon erikoissairaanhoidon palveluissa. Siinä prosessissa Kouvolalle voi löytyä mielekäs rooli erikoissairaanhoidon palvelujen tuotannossa. Päijät-Hämeen keskussairaalan lääketieteellinen taso on selvästi korkeampi kuin KoKS:n. Kun HyKS ohjailee tämän ERVA-alueen erikoissairaanhoidon työnjakoa erittäin vaativan erikoissairaanhoidon osalta, voi PoKS:lle löytyä joltakin erikoissairaanhoidon alueelta oma mielekäs rooli. Mikään sote-järjestelmän osa-alue ei ole samanlainen vuosikymmeniä eteenpäin. Uusi maan hallitus näkee sote-kuviot vähän eri tavalla.

    • NytSäästetään

      Nyt Värjän ja Kosarin linja tuottaa tuloksia. Nyt taidettiin selvitä onneksi säikähdyksellä mutta onko aina selvitty ja koska kosahtaa.

    • kouvolan-keskiviikko

      Onko mitään keinoa estää kouvolalaisen Keskiviikko-mainosliitteen jakamista postilaatikkooni Kotkassa? Vai onko erikseen maalattava laatikon kanteen teksti (EI MAINOKSIA-tekstin lisäksi) EIKÄ KESKIVIIKKO-liitettä. Kenen älynväläys on alunperin, että kouvolan sanomien liite jaetaan kotkaan asti? Kotkalaiseksi se ei todellakaan muutu siksi, että siinä oli yksi (1) juttu jostain rantojen tulista. (23.8.-17) . Olihan siinä sentään yksi venejuttukin - Kouvolan venepaikoista!! Onko niitä pikku-kouvolassa? Lehden savolaiskustantajalla täytyy olla rutkasti ylimääräistä rahaa paino- ja jakelukuluihin.

    • liitos-oli-JA-on-ongelma

      Suurin ongelma oli koko kuntaliitos. Ei mitään hyötyä kenellekään. Vain sote-alan työpaikkoja menetettiin lakkautetuissa pienemmissä kunnissa. Vieläkö kannattaa elvistellä pelkällä kouvostoliiton asukasluvulla?? 5 huonoa plus 5 huonoa = 10 huonoa. M.O.T. VTT tutki.
      https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/5703c1a8-17e7-4482-b790-5fb6bc89a315
      Ja jo tuli kaiken maailman politrukeille kiire selitellä ja jossitella, mikä kunta olisi pärjännyt ja mikä ei.
      Pelkkää jälkiviisautta pidetään yhtenä typeryyden lajina. Onneksi sentään Kouvola ei taida olla enää maan oikeistolaisin kylä.

    • Yksinkertaista

      Kun Sipilän hallitus on hajoamassa sisäisiin näkemyseroihin, ei ole viisasta mennä asioiden edelle sote-kuntayhtymän valmisteluissa. Kouvola menettää kohta kaiken: PoKS:n palvelut ajetaan alas, uutta terveyskeskusta ei aleta rakentaa vaikka KoKS:n laajennus toteutuu.

      Maakunta- ja sote-järjestelyt palaavat lähtöruutuun

    • Raksapieru

      Onko uusi kaupunginjohtaja Larikan juoksutyttö? Maksaako kaupungin talousjohtaja Tuukka Forssell edelleen veronsa Mäntyharjuun? Onko tekninen johtaja Tylli vanhan grynderin talutusnuorassa?

      Taloutta laitetaan mukamas kuntoon kouluja lopettamalla ja virastoja rakentamalla Kouvolan keskustaan. Pousi haluaa rakentaa teknisen viraston kaupungintalon viereen Torikadulle, kun muuta rakennettavaa ei löydy. On taas lahjonut jonkun virkamiehen ja luottamushenkilön. Kuuluvatko vapaamuurareihin?

      Vähän aikaa sitten Jouko Leppänen ja Harri Helminen totesivat, että palveluverkkoihin ei puututa. Ovat taineet käydän Pousin konttorissa, jossa on annettu uudet toimintaohjeet. Jatkeen pitää saada kaupungilta uusia rakennushankkeita toteutettvaksi, muutoin firmalle tulee konkurssi.

    • MOTTIA

      Suhmurointi ja kaupungin pääomarahaston kuppaaminen ei lopu, niin kauan kuin tämä Vehkalahdelta lähtöisin oleva vanha rakennusinsinööri pyörii Kouvolan kuvioissa. On varsinainen uuden Kymijoen kaupungin täystuho. Rakentaa pitää, vaikka ei kaupungilla tarvetta olisikaan. Rakennusliike Jatkeen konkurssi pitää estää Kouvolan veronmaksajien rahoilla ja täysin turhalla julkisella rakentamisella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe