PS Kemin kauden avausgaala 8.4.2017

PsKemi2017

PS Kemin kauden avausgaala 8.4.2017
31.3.2017

PS Kemi järjestää Veikkausliigakauden 2017 alkamisen kunniaksi avausgaalan Ravintola Merihovissa lauantaina 8.4.2017. Ohjelmassa on luvassa pelaajaesittelyjä, valmentajahaastatteluja sekä livemusiikkia (Malla&Elina ja Musichouse).

Lipunmyynti gaalaan alkaa klo 21.00. Lipun hinta on 10 € sisältäen narikan ja pääsylipun lunastaneiden kesken arvotaan virallinen pelipaita 2017. Ohjelmat alkavat klo 22.00.

Lämpimästi tervetuloa!

161

1074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PsKemi2017

      PS Kemi yrittää kontrolloida pudotusta - löytyykö laatua?

      Viime kauden lopun katastrofi pyritään välttämään tällä kaudella monipuolistamalla peliä. Päävalmentaja Jari Åhmanilla on käsissään kapea altavastaajien ryhmä.

      Kemiläisten viime kausi päättyi yhdeksän pelin voitottomaan putkeen, josta joukkue raapi vain yhden tasapelipisteen. Keskikesän vahva vire kuitenkin takasi yhdeksännen sijan.

      Tällä kaudella PS Kemi yrittää monipuolistaa peliään. Tiiviin puolustamisen ja vastaiskujen lisäksi tarkoituksena olisi hallita myös palloa. Tämä asettaa vaatimuksia myös puolustukseen, josta joukkue menetti Kalle Taimen.

      Tilalle on hankittu Kazakstanista Yhdysvaltoihin parin kauden aikana reissannut Aubrey David. Toppari pelasi kolme vuotta sitten Jarossa vahvan kauden, johon mahtui kolme maaliakin.

      Keskikenttä rakentuu Matias Ojalan, Klubi04:stä ilmaisella siirrolla hankitun 18-vuotiaan Omar Jaman ja kokeneen Ryan Gilliganin ympärille. Viimeksi mainittu voidaan nähdä myös puolustuksen keskustassa. Ojala on asepalveluksesta huolimatta ollut mukana PS Kemin kauteen valmistavissa peleissä.

      Joukkue kaipaa edelleen hyökkäysvoimaa. Kemi hankki Ykkösessä maaleja tykitelleen Jussi Aallon, mutta parhaat näytöt Veikkausliigassa ovat vuosikymmenen vaihteesta. Nähtäväksi jää, miten ”Tsunamin” peli-ilme tyydyttää päävalmentaja Jari Åhmania, joka vannoo tiiviin joukkuepuolustamisen ja tinkimättömän työn nimiin.

      Loukkaantumisesta kärsinyt kolumbialaishyökkääjä Edwin Salazar on arvoitus. Joona Veteli vaihtoi maisemaa Norjaan, Erik Törnroos lähti kauden jälkeen ja Billy Ions jo kesken kauden.

      Kemiläisten kauden alun ohjelma on tyly. Avauspelistä Karihaaran tekonurmella tarvitaan pisteitä HIFK:ta vastaan, sillä tämän jälkeen edessä on SJK, Lapin derby RoPSia vastaan ja uudistunut KuPS. Sitä seuraavat vielä reissu viime kauden mestarin IFK Mariehamnin vieraaksi ja kotiottelu HJK:ta vastaan.

      Yle Urheilun arvio: Kemiläiset lähtevät jälleen kerran altavastaajana liikkeelle. Miehistön koloja on yritetty paikata erilaisilla jokeriratkaisuilla. Laatupelaajia on liian vähän kunnianhimoisempaan pelitapaan. Taistelee putoamista vastaan.

      Tärkeimmät siirrot

      Tulijat

      Oskari Forsman, TPS
      Jussi Aalto, KTP
      Lassi Nurmos, AC Oulu
      Juuso Laitinen, KTP
      Marek Kaljumäe, FC Levadia (Viro)
      Rasmus Karjalainen, AC Oulu
      Omar Jama, Klubi 04
      Edwin Salazar, Orsomarso SC (Kolumbia) (laina)
      Abdoulie Mansally, Houston Dynamo (Yhdysvallat)
      Aubrey David, Deportivo Saprissa (Costa Rica)

      Lähtijät

      Kalle Taimi, FC Lahti
      Saku Kvist, KTP
      Joona Veteli, Fredrikstad FK (Norja)
      Erik Törnroos, Dalkurd FF (Ruotsi)

      Ratkaisupelaajat: Aubrey David, Matias Ojala, Filip Valencic

      Joukkue

      Maalivahdit

      12 Oskari Forsman
      35 Mikko Vilmunen

      Puolustus

      7 Henri Louste
      20 Aleksi Räihä
      5 Lassi Nurmos
      19 Niko-Petteri Kuukasjärvi
      62 Juuso Laitinen
      26 Marek Kaljumäe
      22 Abdoulie Mansally
      2 Aubrey David

      Keskikenttäpelaajat

      17 Aleksi Gullsten
      87 Ryan Gilligan
      8 Matias Ojala
      6 Abdulkadir Said Ahmed
      4 Filip Valencic
      14 Justus Lehto
      27 Samuel Mahlamäki
      58 Reza Heidari
      23 Omar Jama
      xx Paavo Jokinen
      xx Joni Lehosmaa

      Hyökkääjät

      11 Topias Wiena
      10 Jussi Aalto
      9 Rasmus Karjalainen
      24 Edwin Salazar

    • PsKemi2017

      Kausikortit

      Kauden 2017 kausikortit ovat nyt myynnissä! Mukana myös paljon toivotut paikkanumeroidut kausikortit pääkatsomoon!

      Mikäli haluat varmistaa pääsysi parhaille paikoille, kannattaa marssia kipin kapin toimistollemme (käyntios. valtakatu 19). Kaudella 2016 myimme yhteensä noin 600 kausikorttia, joten parhaille paikoille riittänee tunkua!

      KAUSIKORTTIEN HINNAT

      Pääkatsomo, numeroitu
      – Aikuinen 225 €
      – Aleryhmä* 175 €
      – Lapset (7-15v) 120 €

      Rantakatsomo, numeroimaton
      – Aikuinen 185 €
      – Aleryhmä* 150 €
      – Lapset (7-15v) 80 €

      *Opiskelijat ja eläkeläiset voimassaolevalla opiskelija- tai eläkeläiskortilla.

    • kemistätuulee

      Ps kemi on taas protestilistalla

      • KaupunkiMaksaa

        Ovatko ROPS:n kanssa yhteisellä listalla ?


      • kemistätuulee

        RoPS ei ole protestilistalla.


    • kemistätuulee

      Protestilistalta löytyy taas

    • PsKemi2017

      Pelaajia tulee ja menee Kemissä
      STT

      Pelaajia tulee ja menee Kemissä

      PS Kemi aloittaa toisen kautensa miesten jalkapalloliigassa selvänä haastajana. Monissa ennakkoarvioissa kemiläiset on listattu sarjan häntäpäähän.

      Mollivoittoiset arviot eivät joukkueen päävalmentajaa Jari Åhmania sen suuremmin hetkauta.

      – Se on tuttua, että meidät rankataan alas. Emme me siitä stressaa. Meillä on pirun kova luotto tekemiseemme, Åhman sanoo.

      Perusteita Kemin sijoittamiselle häntäpäähän on kuitenkin helpohko löytää. Niistä suurin on rajusti uudistunut kokoonpano, sillä jopa kaksi kolmasosaa pelaajistosta on vaihtunut.

      Uusin isku tuli viikonloppuna, kun kemiläisseura ilmoitti, ettei tärkeä Ryan Gilligan jatka joukkueessa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

      – Viime kauteen verrattuna pelaamme enemmän alhaalta saakka rakentaen. Emme me kuitenkaan kokonaan luovu suoraviivaisesta vastaiskuhyökkäämisestä, Åhman lupaa.

      Kysymysmerkki on, millaisissa oloissa kausi polkaistaan käyntiin. Joukkueen on määrä aloittaa liigakautensa lauantaina kotipelillä, eikä kevät ole Kemissä pitkällä.

      • PsKemi2017

        Palloseura Kemi Kings on vahvistanut miehistöään merkittävästi juuri ennen Veikkausliigakauden alkamista joukkueen osalta.

        Lisää kolumbialaisverta tuovat 184-senttinen keskuspuolustaja Eduar Zea ja 193 senttiä pitkä keskikenttäpelaaja Julian Guevara. Hyökkäyspäähän ilmatilan herraksi saapuu gambialainen Momodou Ceesay. Kaikkien sopimukset ovat yksivuotisia vuoden jatko-optiolla.

        Eduar Zea Chavez on pelannut urallaan Kolumbian pääsarjaa ja ykkösdivisioonaa eri joukkueissa sekä USL-sarjaa Yhdysvalloissa. 27-vuotias toppari on nuoruudessaan edustanut Kolumbian U17-maajoukkuetta MM-kisoissa, joukkuetoverinaan mm. nykyinen huippupelaaja James Rodriguez. Sneyder Julian Guevara Munoz on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka hallitsee niin laidat kuin keskustan puolustavan ja hyökkäävän roolin. 24-vuotiaalla pelurilla on kokemusta Ecuadorin ja Kolumbian toisiksi korkeimmilta sarjatasoilta. Kemiin Guevara siirtyy maltalaisseura Naxxar Lionsista.

        Peräti 195-senttinen hyökkääjäkolossi Momodou Ceesay on kiertänyt urallaan useita huippuseuroja. Sveitsiläisen Grasshopperin junioreissa ja Chelsean reserveissä uransa Euroopassa aloittanut Ceesay on pelannut Belgian, Slovakian, Kazakstanin ja Israelin pääsarjoissa seuroinaan mm. KVC Westerlo Belgiassa, Kairat Almaty Kazakstanissa ja MSK Zilina Slovakiassa. Ceesay oli maaleillaan mukana viemässä Slovakian ykkösseuraa Zilinaa Mestarien Liigan lohkovaiheeseen vuonna 2010, jossa samassa lohkossa pelasivat Chelsea, Marseille ja Spartak Moskova. Lempinimeä Zico totteleva 28-vuotias kärkimies on pelannut myös kymmenisen ottelua Gambian maajoukkueessa tehden muutaman maalin.

        PS Kemi - HIFK Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu :ssa.


    • PsKemi2017
    • PsKemi2017

      Ottelusiirto raivostutti PS Kemin pomon – ”Alkaa potuttaa nämä helsinkiläiset pelleilijät”

      Kemiläinen jalkapalloväki joutui pettymään, kun liiga-avaus siirrettiin Rovaniemelle.

      VEIKKAUSLIIGA HIFK ja PS Kemi ovat eri linjoilla lauantaisen ottelun siirtämisestä. Peli pelataan nyt Rovaniemellä klo 16.
      PS Kemin ja HIFK:n oli määrä kohdata Veikkausliigan avauskierroksen ottelussa Kemissä lauantaina. Karihaaran kenttä on kuitenkin sankan jää- ja lumikerroksen alla.

      Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, että todennäköisimmät vaihtoehdot ovat ottelun siirtäminen Rovaniemelle tai pelipäivän muuttaminen heinäkuulle. Veikkausliiga tiedottikin tiistai-iltana, että ottelu siirretään pelattavaksi Rovaniemellä.

      Kemissä ollaan tuohtuneita tilanteen hoidosta. Seurapomo Arto Hakalan mukaan liiga ja HIFK ovat määränneet tilanteessa tahdit, ja otteluisäntä ihmettelee vieressä.

      – Minun ymmärrykseni mukaan Helsingin IFK on se, joka tästä asiasta päättää. He haluavat pelata sen oikeaan aikaan ja Rovaniemellä, Hakala harmitteli Ilta-Sanomille ennen lopullisen päätöksen julkistusta.

      – Suoraan sanoen alkaa potuttaa nämä helsinkiläiset pelleilijät siellä. Olen itse esittänyt heille apupakettia, jossa kustannamme fanit peliin, jotka olisivat tulleet nyt. Lisäksi olisimme järjestäneet majoitusten siirron kuluttomasti.

      ”Munatonta toimintaa”

      Hakala kertoo esittäneensä asian HIFK:n nokkamies Rene Östermanille ja liigalle. Kemille ottelun siirtäminen Rovaniemelle tietäisi useiden tuhansien eurojen lisäkustannuksia. Lisäksi otteluun ei olisi odotettavissa kuin kourallinen katsojia, eli yleisötulot olisivat erittäin pienet.

      – Hän sanoi, että he puhuvat asiasta ja pyysi soittamaan tunnin päästä. Nyt kun olen soittanut niin on sen verran mennyt selkäranka poikki ettei vastaa tai soita takaisin. Munatonta toimintaa.

      Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei halunnut kommentoida asiaa. Maanantaina hän totesi ottelusiirroista, ettei liiga ”voi tiputella pelejä yksitellen pinseteillä ohjelmaan.”

      HIFK vetoaa talouteen

      Kovasti kritisoitu Österman vastasi Hakalan kritiikkiin toteamalla, että pelin siirtäminen heinäkuulle olisi vuorostaan tuonut HIFK:lle tuhansien eurojen lisäkustannukset, vaikka fanien kulut olisikin katettu. Sekä Kemi että HIFK ovat liigan pienibudjettisimpia seuroja, joten kumpikin vahtaa kulujaan tarkasti.

      – Ei pohjoisen reissu ihan ilmainen ole. Jos sama reissu pitää tehdä kaksi kertaa, niin olemme samoissa kuluissa kuin he. Ei tässä ole vain yhtä puolta.

      Österman muistuttaa myös, että HIFK:lla on keskikesällä kuusi vieraspeliä ja kaksi kotiottelua.

      – Ohjelma on silloin jo valmiiksi pelaajille raskas, eikä nyt ole edes esitetty konkreettista pelipäivää. Asiassa on urheilullinen ja taloudellinen puoli. Kyllä minä ymmärrän Kemin tuskan, Österman taustoittaa.

      Hakalaa harmittaa myös se, että hänen mukaansa viime kaudella Kemiltä ei vastaavassa tilanteessa kysytty mitään ottelusiirrosta, ja nyt hän kokee HIFK:n määritelleen, missä mennään.

      – Viime vuonna FC Lahti -peliä ennen me vain saimme sähköpostin, että peli siirrettiin heinäkuulle. Meiltä ei edes kysytty mielipidettä. Nyt meillä ei ole mitään sanavaltaa.
      Janne Oivio

    • PsKemi2017

      Kenttä lumen peitossa, pakkasta povattu – liiga-avaus vaarassa: ”Ei mitään järkeä”

      PS Kemin kotiavaus on vaarassa siirtyä.

      VEIKKAUSLIIGA PS Kemin ja HIFK:n välinen liiga-avaus on vaarassa siirtyä.
      Pelipaikkakunnan vaihto Rovaniemelle tai koko ottelun siirto heinäkuulle. Siinä todennäköisimmät vaihtoehdot PS Kemin ottelulle HIFK:ta vastaan. Kemin Karihaaran kentän alusta on sankan lumikerroksen alla, ja lauantaina pelattavaksi määrätty ottelu on vaarassa.

      Siirtouhasta kertoi ensimmäisenä Pohjolan Sanomat. PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala kertoo Ilta-Sanomille, että tilanne on synkkä.

      – Kenttä on jäässä ja lunta sataa. Ei hyvältä näytä. Parhaamme yritämme, että kenttä saadaan pelikuntoon, mutta viikolle on povattu vielä pakkasta, Hakala kertoo.

      Hakalan mukaan Veikkausliigan johto ratkaisee ottelun kohtalon. Jos siirto osoittautuu pakolliseksi, niin kemiläisten toive olisi ottelun pelaaminen heinäkuussa. Syy on taloudellinen.

      – Rovaniemellä pelaamisesta tulee monta tuhatta euroa lisäkuluja, ja sen lisäksi yleisötuloja ei voi juuri budjetoida. Ne eivät kata ottelukuluja. Ehdottomasti haluaisimme pelata Sauvosaaressa heinäkuussa.

      Kemin on määrä pelata alkukauden pelinsä Karihaaran kentällä ja palata Sauvosaareen kesällä.

      Taloudellisesti ratkaisu on kemiläisille tärkeä, sillä sen rahatilanne on tiukka. Viime kaudella seura teki hieman yli 600 000 euron budjetilla noin 200 000 euron tappiot. Viime kauden tulosta rasitti pahasti juuri evakkopelit Rovaniemellä.

      Hakala ei ymmärrä, miksi Veikkausliiga määräsi avauskierroksen ottelun huhtikuun alussa kauas pohjoiseen.

      – Ei mitään järkeä. Yritimme saada ensimmäisen kotipelimme 23. huhtikuuta. Syytä tähän kaikkeen kannattaa kysyä (liigan toimitusjohtaja) Timo Marjamaalta, Hakala puhisee.

      Marjamaan mukaan jokaiseen seuran toiveeseen ei voi vastata.

      – Asia ei ole niin yksinkertainen. Emme voi tiputella pelejä yksitellen pinseteillä ohjelmaan. Joudumme katsomaan kokonaisuutta. Kemissä pelattiin tekonurmella viime vuonna jo maaliskuussa. Lähtökohta on, ettei tarvitsisi mennä evakkoon omalta paikkakunnalta.

      PS Kemi pelaa huhtikuussa kaksi kotiottelua.

      Marjamaan mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, ettei muilla paikkakunnilla tule siirtoja. Kemin ottelun osalta päätös tehdään todennäköisesti huomenna.

      • OulussaPelataan

        PS Kemi - HIFK

        Kyllä tuo peli kannattaisi pelata Oulussa Rovaniemen sijasta.
        Oulussa peliä seuraisi helposti 3000 katsojaa ja Rovaniemellä 500???:(


      • PsKemi2017

        PS Kemin ja HIFK:n liiga-avaus vaarassa -"Laittakaa nyt joku kolaushommiin"

        Talvinen sää uhkaa jälleen jalkapallon Veikkausliigan kauden starttia. Tulevan lauantain PS Kemin ja HIFK:n ottelu on uhattuna.

        MATTI LEHTISAARI Yle

        Jalkapallon Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona. PS Kemin ja HIFK:n on tarkoitus aloittaa kautensa tulevana lauantaina Kemissä, mutta ainakin vielä maanantaina Kemin kenttää peitti paksu lumikerros.

        Jos tilanne ei parane lauantaihin mennessä, kamppailu on suuressa vaarassa siirtyä myöhempään vaiheeseen. Toisena vaihtoehtona on, että ottelu siirretään pelattavaksi Rovaniemellä.

        - Täälläkö pelataan Veikkausliigaa lauantaina? Laittakaa nyt joku kolaushommiin, HIFK viestitti Twitter-tilillään ja täydensi päivityksensä kuvalla lumen peittämästä Kemin pelikentästä.


    • PsKemi2017

      TOP10: Veikkausliigan alkavan kauden kirkkaimmat tähdet

      1. Atomu Tanaka, HJK
      Japanilaisen rooli Klubin hyökkäyspelissä on valtavan suuri. Viime kaudella helsinkiläsryhmän pelitaso laski tuntuvasti, kun peliä tekevä hyökkääjä joutui sairastuvalla loppukaudeksi. Työteliäs ja tehokas 29-vuotias pelimies lähestynee hiljalleen huippukuntoaan.

      2. Alfredo Morelos, HJK
      20-vuotias kolumbialaishyökkääjä on jälleen tulta ja tappuraa, mikäli motivaatio vain säilyy kunnossa. Morelos pystyy linkittämään peliä ja viimeistelemään hyvin monipuolisesti. Tuskin pelaa koko kautta Suomessa. Voisi olla vielä kliinisempi viimeistelijä.

      3. Mehmet Hetemaj, SJK
      Keskikentän ehdoton kuningas. 6-paikan raataja pelaa erittäin fiksusti molempiin suuntiin. Sijoittuu hyvin ja taklaa tarvittaessa kovaa. Kehittynyt Seinäjoella entistä paremmaksi pelintekijäksi. Ymmärtää peliä ja johtaa joukkojaan tarvittaessa tulisestikin.

      4. Emile Paul Tendeng, Ilves
      Syttynee liigakauden alkaessa taas parhaimpaan loistoonsa. Taitava ja juonikas kymppipaikan pelaaja osaa rakentaa ja ratkaista. Senegalilainen hiipui hieman viime kauden lopulla kerrassaan huikean alkukauden jälkeen, mutta nyt tasaisuuttakin pitäisi löytyä.

      5. Moshtagh Yaghoubi, HJK
      22-vuotias pelintekijä vaikuttaa löytäneen paikkansa Mika Lehkosuon palapelissä. Särmikäs peluri rytmittää peliä oivaltavasti ja kamppailee vahvasti. Näyttää siltä, että on aikuistunut ja vahvistunut henkisesti. Huuhkajien riveihin nousu antaa itseluottamusta.

      6. Billy Ions, SJK
      Parhaimmillaan toisena hyökkääjänä ryhmityksessä. Nopea, suoraviivainen ja röyhkeä maalintekijä on vaikea pideltävä. Tarvitsee tarjoilua, mutta hän kykenee myös itse tehtailemaan tekopaikkoja muille. Saattaa hyvinkin vaihtaa maisemaa jo kesken kauden.

      7. Anthony Annan, HJK
      Vammat ovat jarruttaneet osaltaan tahtia, mutta 30-vuotias ghanalainen on kunnossa ollessaan sarjan kuohkeinta kermaa. Eleetön keskikenttäpelaaja tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja pallollisena. Ei räisky tai säkenöi, mutta auttanee joukkuettaan menestymään.

      8. Gbolan Salami, KuPS
      Härkämäinen maalintekijätyyppi, jonka merkitys nousee taas keltapaidoille suureksi. Tekee laajalla säteellä työtä ja runnoo tilaa itselleen rangaistusalueella. 25-vuotias nigerialaiskärki saattaa turhautua, mikäli ruokinta ei pelaa. Taistelee jälleen maalikuninkuudesta.

      9. Robert Taylor, RoPS
      Huuhkajiin tyrkyllä oleva epäsuomalainen futaaja. 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja tekee ajoittain yllättäviä ratkaisuja eikä epäröi ottaa vastuuta hyökkäyskolmanneksella. Mainio potkutekniikka ja pelikäsitys. Suoritustaso ailahtelee toisinaan liikaa.

      10. Kristian Kojola, IFK Mariehamn
      Edelleenkin jopa hieman aliarvostettu laatutoppari. Johti ryhmänsä Suomen mestaruuteen viime kaudella ja näytti muille väkevää esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella. Mainettaan paljon parempi myös pallollisessa pelaamisessaan. Todellinen liiderityyppi.

      • PsKemi2017

        TOP10: Tässä ovat Veikkausliigan kiinnostavimmat pelaajat

        1 Moshtagh Yaghoubi, HJK

        Oli jo RoPSin hopeakaudella yksi liigan parhaista, nyt odotetaan dominointia HJK:n keskikentällä. Kesytti pallon aikanaan Teheranin kaduilla ja sai ensimmäiset jalkapallo-oppinsa Suomessa balkanilaisesta jalkapalloperinteestä, Haukivuoren Pallon Mido Jakupovicilta. Pystyy ottamaan pallon haltuun pienessä tilassa ja tekemään hyviä ratkaisuja vielä ahdistettunakin. Oivallinen potkutekniikka ja syöttövalikoima. "Mosa" voi murtaa linjoja keskikentän pohjalta ja tarjoilla ristipalloja ahneesti nouseville HJK:n laitapelaajille. Näytti viimeksi maajoukkueessa, miten luo liikkeellään vaihtoehtoja pallolliselle, aina pelattavana. Mainettaan kypsempi myös henkisesti.

        2 Emile Paul Tendeng, Ilves

        Viime kauden Veikkausliigan parhaana palkittu Tendeng oli hyökkäyksen johtaja tehotilastossa, sillä joukkueesta ei löytynyt huipputehokasta kärjen viimeistelijää. Senegalilainen täräytti seitsemän maalia ja esityö merkittiin kahdeksaan osumaan. Toinen läpimurtopelaaja, Mikael Soisalo tosin merkkautti saman maalimäärän. Tendeng ei ole kuitenkaan pelkkä hyökkäyspään ihme, vaan sitoutunut myös haalarihommiin Jarkko Wissin ryhmässä. Teki viime helmikuussa seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joten kesällä saattaa ottajia riittää, jos samat otteet jatkuvat.

        3 Gbolahan Salami, KuPS

        Viime kaudella 14 maalia tykittänyt Salami oli lähellä lopettaa uransa ennen kauden alkua. KuPSin optio pitää miehen seurassa, mutta nigerialaisen perhe ei päässyt viisumiongelmien takia kevätvierailulle Suomeen. Tilannetta kiristää entisestään, että Salami ei ole nähnyt vuoden ikäistä poikaansa kuin jokusen kerran. Seura yritti auttaa tilannetta kaikin tavoin, mutta valituskaan ei mennyt suurlähetystössä läpi. Hyökkääjä itse pyysi, ettei asiaa enää viedä eteenpäin, vaan hän keskittyy täysillä jalkapalloon. Jykevä hyökkääjä on parhaimmillaan topparien kauhu. Pystyy myös luomaan maalipaikkoja itselleen ja runnomaan tärkeitä osumia kuopiolaisille.

        4 Robert Taylor, RoPS

        Muutto Keski-Suomesta napapiirille kannatti: Viime kausi oli 22-vuotiaan Taylorin läpimurto pääsarjatasolla. Hevosenpotkustaan tunnettu keskikenttäpelaaja tykitteli 11 maalia ja sai ensimmäiset minuuttinsa A-maajoukkueessa talvimaaotteluissa. Talvikaudella joutui hetkeksi sivuun, mutta on harjoitellut aivan kauden alla normaalisti. Iso rooli nuorentuneessa joukkueessa, joka on mullistunut täysin vain kahdessa kaudessa. Miten vastaa haasteeseen? Sopimus vielä täksi kaudeksi Rovaniemellä.

        5 Reuben Gabriel, KuPS

        Ansioluettelosta löytyy peliminuutteja edellisistä MM-kisoista Nigerian paidassa. Vielä muutama vuosi sitten pelaajaa verrattiin Patrick Vieiraan. Viime kaudeksi matka vei kuitenkin portugalilaisesta Boavistasta Slovenian pääsarjaan eivätkä 26-vuotiaan keskikenttäpelaajan otteet Trencenissä olleet odotettuja. Matka MLS:ään vaihtui reissuksi Kuopioon. Vielä ei Gabrielia olla kuitenkaan Savossa nähty: keskikenttäpelaaja odottaa papereitaan Abudjassa, jossa sijaitsee Nigerian Suomen suurlähetystö. Seuran mukaan työlupa on kunnossa ja edelleen matkalla suurlähetystöön. Pelaaja on harjoitellut alasarjaseuran mukana, mutta tuskin aivan priimakunnossa. Kuopiolaisten ensimmäinen peli koittaa maanantaina, se lienee tälle miehelle liian varhain.

        6 Alfredo Morelos, HJK

        Helsingin Jalkapalloklubin kaikkien aikojen kallein pelaajahankinta on taitava ja monipuolinen hyökkääjä. "El Bufalo" viimeisteli viime kaudella Veikkausliigassa 16 maalia, yhteensä verkko heilui kauden aikana 30 kertaa. Vasta parikymppisellä kolumbialaisella on yhä varaa parantaa. Englantia taitamattoman Morelosin sopeutuminen Suomeen ei ole sujunut helpoimmalla mahdollisella tavalla. (Kun HJK jäi juhlimaan viime kaudella hopeamitaleita, Morelos poistui juhlista jo ennen kuin toimittajat oli häädetty stadionin käytäviltä) Kolumbialaisen maaleista kannattaa nauttia niin kauan kuin se on mahdollista, saattaa siirtyä jo kesän siirtoikkunassa.

        7 Aristote Mboma, SJK

        22-vuotias kongolais-suomalainen hyökkääjä jysäytti viime kaudella Ykkösessä 18 maalia. AC Oulun nousu jäi haaveeksi, mutta sarjan maalikuninkuuden voittaneen Mboman maalit siivittivät sarjaporrasta ylemmäs SJK:hon. Mboma täyttää kolmen viime kauden aikana mitalivärisuoran voittaneessa eteläpohjalaisseurassa isot saappaat: SJK:sta Saksaan siirtynyt Roope Riski voitti viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden. "Tottina" tunnettu pelaaja aloitti futisuransa Suomessa jyväskyläläisessä Blackbirdissa ja on kokeillut Veikkausliigaa aiemmin Hongassa ja Lahdessa.


      • PsKemi2017

        8 Timo Furuholm, FC Inter

        Viisi vuotta Saksassa läpimurtoa yrittäneen "Furkan" maailmanvalloitus jäi tekemättä, mutta Veikkausliigassa Furuholm on ykkösluokan pelaaja. 29-vuotiaan hyökkääjän maalintekotaidosta kertoo 2000-luvun Veikkausliigan kovin maalisaldo yhdeltä kaudelta: Furuholm viimeisteli vuonna 2011 peräti 22 maalia. 2. Bundesliiga oli suomalaiselle liian kova sarjataso, mutta 3. liigassa Hallescher FC:ssä maaleja syntyi mukavaan tahtiin. Polvivammat ovat olleet Furuholmin riesana, mutta kunnossa pysyessään turkulainen FC Interille on takuuvarma maalipyssy ja otteluiden sytyttäjä.

        9 Tommi Kari, JJK

        Jyväskyläläinen väkkärä on aina siellä missä tapahtuu. 168-senttinen laituri on kentällä kokoaan suurempi mies ja vastustajajoukkueen kannattajien takuuvarma inhokki. Kari oli JJK:n tärkeimpiä pelaajia jo jyväskyläläisten edellisellä liigavisiitillä. 30-vuotiaan jalat eivät enää ole yhtä vikkelät kuin parikymppisenä ja otteisiin on tullut myös iän tuomaa kypsyyttä. Antaa silti edelleen kaikkensa ja on viihdyttävää seurattavaa eri puolilla sarjanousijan keskikenttää. Siirtynyt viime aikoina laidalta pääosin keskikentän pohjalle, joka Karille uusi rooli liigatasolla.

        10 Evans Mensah, HJK

        Vasta 19-vuotias ghanalainen tuotiin Klubiin viime kauden lopulla lainasopimuksella. Nyt edessä on kokonainen kausi, kun sinivalkoiset käytti lainaoptionsa. Pienikokoinen Mensah on todella nopea pelaaja, joka väläytteli myös viimeistelyään talvikaudella. Stadin talviderbyssä laituri teki kaksi maalia HIFK:n verkkoon. Vasenjalkainen, mutta pystyy pelaamaan kummallakin laidalla. Pääsi vuosi sitten mukaan Ghanan maajoukkuerinkiin. Laitapelaajien kilpailu Klubissa on kovaa, mutta Mensahilta voi odottaa läpimurtoa.


    • PsKemi2017

      PS Kemi ja Ryan Gilligan purkivat sopimuksen


      Ryan Gilligan pelasi viime kaudella liki kaikissa PS Kemin Veikkausliiga-otteluissa.

      Veikkausliigaan valmistautuva PS Kemi on purkanut tänään yhteistuumin englantilaisen keskikenttäpelaajan Ryan Gilliganin kanssa voimassa olleen pelaajasopimuksen. PS Kemin tiedotteessa syyksi mainitaan henkilökohtaiset syyt. Gilligan oli joukkueen kapteeni.

      30-vuotias Gilligan siirtyi reilu vuosi sitten testijakson jälkeen Veikkausliigaan nousseeseen PS Kemi Kingsiin. Hän oli pelannut sitä ennen Ruotsissa. Kuluvalla kaudella Gilligan ehti pelata Suomen cupin lohkovaiheessa, mutta ei ollut mukana esimerkiksi perjantaina Rovaniemellä pelatussa harjoitusottelussa.

      PS Kemi toivottaa pelaajalle hyvää jatkoa ja kiittää häntä palveluksistaan.

      • Kelepattomanni

        Kleptomaani?


    • PsKemi2017

      Fanibussi PS Kemin kauden avausotteluun Rovaniemelle
      5.4.2017

      Veikkausliiga on tehnyt eilen 4.4. päätöksen siirtää PS Kemin lauantaina 8.4. pelattavan kauden avausottelun ennalta nimetylle varakentälle Rovaniemen keskuskentälle Karihaaran kenttäolosuhteiden vuoksi.

      Fanibussi otteluun starttaa Neste Hahtisaarelta klo 13. Sitovat ilmoittautumiset [email protected]. Matkan hinta on 15 € ja ottelulippu kaikille 5 €, kausikortilla sisäänpääsy ilmaiseksi. Jo normaalihintaisen lipun ostaneet pääsevät hyvityksenä bussin kyytiin veloituksetta (ilmoittaudu mukaan ylläolevaan sähköpostiin) sekä saavat 1 vapaalipun kesän otteluihin.

      • RoPS-PSKemi

        Fanibussi RoPS-PS Kemi -peliin
        25.4.2017

        PS Kemi järjestää fanibussimatkan RoPS-PS Kemi -otteluun lauantaina 29.4. Ottelu alkaa klo 16 ja fanibussi starttaa 13.45 Neste Kemi Hahtisaarenkadun pihalta. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostiin [email protected]. Matkan hinta on 25 € sisältäen sisäänpääsyn puukatsomon puolelle (10 €). Bussin kyytiin mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten varaa paikkasi nopeasti!


    • PsKemi2017

      Toinen kausi Veikkausliigassa käyntiin ”kotiottelulla”
      7.4.2017

      Pitkän talven kestänyt odotus on ohi ja Veikkausliiga alkaa jälleen, kun PS Kemi aloittaa sarjakautensa Rovaniemen keskuskentällä. Vastassa on Antti Muurisen valmentama HIFK. Viime kauden loppupuolella IFK:n komentoonsa ottanut ”Mursu” on rajallisten resurssien puitteissa uudistanut joukkuetta. Merkittävimmät uudet hankinnat löytyvät alakerrasta, jossa komentoa pitävät nykyisin Nosh A Lody ja Kim Raimi. HIFK:n riveistä myös lähti tärkeitä pelaajia, mm. Juho Pirttijoki, Ville Salmikivi ja kokenut Tuomas Aho.

      Kotijoukkue PS Kemi sai joukkueensa valmiiksi juuri ennen kauden alkua, kun mukaan liittyivät puolustaja Eduar Zea, keskikenttäpelaaja Julian Guevara ja hyökkääjä Momodou Ceesay. Harjoituskaudella ei ihanneavausta nähty kentällä kertaakaan, eli joukkueen täysi potentiaali on vielä näkemättä. Ennakkoasetelmissa täysin tyrmätyt Kuninkaat ovatkin jälleen valmiina näyttämään epäilijöilleen.

      PS Kemin kapteenisto kaudelle 2017 on valittu ja kapteenin nauhan käteensä ripustaa laitapuolustaja Lassi Nurmos. Varakapteeneina toimivat Aleksi Räihä, Matias Ojala ja Abdoulie Mansally. Räihä tosin on kesäkuuhun asti sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myöskään Ojalaa ei pelikiellon vuoksi huomenna kentällä nähdä ja kapteeni Lassi Nurmoksenkin pelaaminen on epävarmaa, joten vielä tässä vaiheessa kapteenisto edustanee lähinnä katsomon puolella.

      Ottelu alkaa kello 16 Rovaniemellä. Jos et pääse paikalle tarjoaa PS Kemi ottelusta tilannepäivityksiä Twitterissä, osoitteessa twitter.com/kemikings. Huomenna potkaistaan kausi käyntiin voitolla!

    • PsKemi-HIFK_0-0

      PS KEMI JA HIFK PISTEJAKOON
      9.4.2017

      PS Kemi avasi toisen kautensa Veikkausliigassa pelaamalla tasan 0-0 Helsingin IFK:n kanssa. Pelin taso heitteli avausottelulle tyypilliseen tapaan ja suurempia hienouksia ei nähty. Ottelun alku oli HIFK:n hallintaa, mutta ensimmäisen jakson lopulla Kuninkaatkin saivat otetta pelistä. Toisella jaksolla mentiin jälleen vieraiden komennossa, mutta myös kemiläisillä oli omat tilanteensa. Maaleja ei nähty, vaikka kelvollisia paikkoja löytyi molemmilta joukkueilta. Kokeneet HIFK-kärjet Sihvola ja Mäkelä olisivat huolellisemmalla viimeistelyllä voineet päättää muutamat hyvät hyökkäykset maaliin ja kotijoukkueelta etenkin Jussi Aalto ja Aleksi Gullsten olivat lähellä osua. Kokonaisuutena maaliton tasuri oli oikeutettu tulos ja ihan hyvä lähtölaukaus kauteen molemmille.

      Seuraavan kerran PS Kemi pelaa vasta kahden viikon päästä lauantaina, kun Karihaaran tekonurmelle vastustajaksi saapuu Billy Ionsin SJK.

      Kokoonpano: Forsman, Kaljumäe, Laitinen, David, Mansally, Gullsten, Heidari, Guevara, Valencic (84. Lehto), Aalto, Karjalainen (70. Salazar)

      • PsKemi-HIFK_0-0

      • PsKemi-HIFK_0-0

      • PSKemi-SJK

        Veikkausliigaa ensi kertaa Karihaarassa!
        21.4.2017

        PS Kemi pelaa ensimmäisen oikean kotiottelunsa, kun Karihaaran tekonurmelle vieraaksi saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Kyseessä on kemiläisille vasta kauden toinen ottelu, ensimmäisessä tasattiin pisteet HIFK:n kanssa maalittomassa kamppailussa. Joukkueet kohtasivat myös vuosi sitten Karihaarassa, tuolloin Suomen Cupin ottelussa SJK oli lopulta parempi rangaistuspotkujen jälkeen.

        SJK:n sarjakausi on alkanut vaihtelevalla menestyksellä. Seinäjokisten kotiavaus FC Lahtea vastaan päättyi tasuriin, paikalliskamppailussa kaatui VPS ja Ilvekselle Sixten Boströmin suojatit hävisivät. ”Kerhon” paras maalintekijä kolmella osumalla on luonnollisesti Kemissä ammattilaisuransa aloittanut maalitykki Billy Ions. Entinen PS Kemin kapteeni palaa toista kertaa sarjaottelun merkeissä Kemiin ja luvassa on taas haikea jälleennäkeminen. Vierailijoille tuttu pelaaja vastapuolella on Rasmus Karjalainen, joka edusti kaudella 2015 SJK:n kakkosjoukkuetta menestyksekkäästi.

        Ottelu alkaa kello 16 ja portit aukeavat puoltatoista tuntia aikaisemmin. Ottelun tauolla on luvassa erityisohjelmaa, nimittäin Sonata Arctican PS Kemille tekemän uuden kannatuslaulun ensisoitto! Lisäksi haastattelussa yhtyeen keulahahmo ja kemiläisen jalkapallon ystävä Tony Kakko. Tervetuloa todistamaan ensimmäistä Veikkausliigaottelua Karihaarassa!


      • PSKemi-SJK_3-1

        SJK teki työt, PS Kemi maalit!!!

        PS Kemi yllätti SJK:n!!!

        VEIKKAUSLIIGA SJK piti palloa ja hallitsi ottelua lähes suvereenisesti Kemissä, mutta kotijoukkue PS Kemi ratkaisi vastahyökkäyksillä ja otti 3–1- voiton.
        PS Kemi onnistui myös pilkulta, mutta SJK ei saanut rankkariakaan sisään Oskari Forsmanin torjuttua Erfan Zenelin yrityksen.

        Kemiläiset olivat tappavan tehokkaita. Joukkueella oli neljä maalia kohti suuntautunutta laukausta, ja kolme niistä upposi sisään.

        – Meillä oli peli kontrollissa. Teimme koko ottelussa vain neljä virhettä, mutta niistä rankaistiin raa'asti, SJK:n valmentaja Sixten Boström harmitteli.

        PS Kemi pääsi vihdoinkin pelaamaan kotiottelunsa Karihaaran tekonurmelle. Viime kaudella se joutui pelaamaan kaikki neljä kevään kotipeliään evakossa, ja tämänkin kauden ensimmäisen kotiottelunsa Rovaniemellä.

        – Kotiyleisö antoi meille sellaisen buustin, mitä Rovaniemellä emme ole saaneet, PS Kemin valmentaja Jari Åhman painotti.

        Kotijoukkueen sankareita olivat maalivahti Forsmanin lisäksi maalintekijät Jussi Aalto, Eduar Zea ja Filip Valencic, mutta varsinkin Abdoulie "Kenny" Mansally. Vasemmalla laidalla viilettänyt Mansally antoi kaksi maalisyöttöä ja hankki pilkun.


      • PsKemi-SJK_3-1

        PS Kemi oli tehokas tekopaikoissa – SJK kaatui 3-1

        22.4.2017

        PS Kemi jatkaa Veikkausliigassa ilman tappioita kahden kierroksen jälkeen, kun joukkue otti HIFK-tasapelin jatkoksi maukkaan 3-1 (1-0) -kotivoiton viime kauden pronssijoukkue ja cupmestari SJK:sta.
        PS Kemi oli ottelussa tehokas molemmissa päissä. Puolustus toimi vahvaa SJK:ta vastaan ja hyökkäyspäässä joukkue käytti tilanteensa. Neljästä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta kolme upposi SJK-vahti Mihkel Aksalun taakse.
        Kotijoukkueen ykköstähti oli Abdoulie ”Kenny” Mansally, joka hankki 1-0 -maaliin johtaneen rankkarin ja syötti toisella jaksolla PS Kemin molemmat maalit. 2-1 osuman viimeisteli 78. minuutilla Mansallyn sivuvaparin jälkeen aivan maalin edestä Eduard Zea ja pari minuuttia myöhemmin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Filip Valencic niittasi loppulukemat Mansallyn oikea-aikaisesta syötöstä.
        Voittajien sankareihin lukeutui myös maalivahti Oskari Forsman, jonka avausjaksolla torjuma Erfan Zenelin rangaistuspotku oli yksi pelin kulminaatiopisteistä.
        – Se oli tosi tärkeä onnistuminen. Se antoi joukkueelle uskoa pelin kääntämiseen ja toimi joukkueen sytyttäjänä, arvioi kotijoukkueen luotsi Jari Åhman.
        Myös Mansallyn esiintyminen oli Åhmanin mieleen.
        – Mies pelasi kuumeessa, kuten Matias Ojalakin ja jaksoi silti painaa. Mansally antoi koko sydämensä joukkueelle tänään. Myös Momodou Ceesay tulee tuottamaan paljon iloa kemiläiselle jalkapalloilulle, kunhan pääsee kunnolla joukkueeseen sisään.
        Åhmanin mieltä lämmitti myös oman joukkueen erikoistilannepelaaminen molemmissa päissä. Puolustuspään Åhman tilkitsi kolmella topparilla laitapuolustajien lisäksi.
- Tiesimme, että SJK tulee kovaa laidoilta. Halusimme pitää heidät pois aivan maalinedustalta, eivätkä he saaneetkaan aivan huippupaikkoja.
        Hieman yllättäen myös SJK-valmentaja Sixten Boström oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen toisen perättäisen tappion jälkeen.
        – Tämmöistä tämä kuitenkin on. Teimme neljä virhettä, joista vastustaja rankaisi kolmesti. Silti – vaikka se ihmeelliseltä kuulostaakin tappion jälkeen – teimme lukemattoman määrän oikeita ratkaisuja ja pelissä oli paljon hyvääkin. Mielestäni pelasimme lähes parasta peliämme tälle kaudelle ja ottelu oli yksi ehjimmistä 90-minuuttisista muutamia virheitä lukuunottamatta, minkä vuoksi mieliala on nyt kaksijakoinen. Mutta se tietysti jää varjoon, vain loppulukemat muistetaan.
        Boströmin mukaan tappiosta on vain otettava opiksi.
        – Sanoin pelaajillekin, että se tuntuu rankalta, mutta juuri vastoinkäymiset ja virheet opettavat kehittämään peliämme.
        Voittonsa ansiosta PS Kemi nousi sarjataulukossa jo neljänneksi tasapisteissä kolmantena olevan ja yhden ottelun enemmän pelanneen FC Interin kanssa. Seuraavaksi PS Kemi kohtaa vieraissa viikon kuluttua RoPS:n. (Juhani Hiltunen)

        PS Kemi: Oskari Forsman, Aubrey David (var 71), Eduard Zea (var. 28), Marek Kaljumäe, Lassi Nurmos (75. Omar Jama), Abdoulie Mansally, Matias Ojala, Aleksi Gullsten, Julian Guevara, Jussi Aalto (46. Filip Valencic), Momodou Ceesay 88. (Rasmus Karjalainen).
        SJK: Mihkel Aksalu, Marc Vales, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Diego Bardanca, Samper Jose Anton (68. Timo Tahvanainen), Erfan Zeneli, Aristote Mboma (86. Anatole Abang), Billy Ions.


      • PsKemi-SJK_3-1

      • PsKemi-SJK_3-1

      • RoPS-PSKemi

        Taisto Lapin herruudesta alkaa jälleen
        28.4.2017

        Huomenna mitellään sarjakauden ensimmäinen Lapin derby, kun PS Kemi matkaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tänä vuonna, aiemmat kohtaamiset nähtiin talvella Suomen Cupissa ja harjoitusottelussa. Menneinä vuosina joukkueiden välillä on nähty tasaisia ja vauhdikkaita kamppailuja, joten odotettavissa on jälleen kovaa vääntöä. Myös maaleja on vuosien varrella PS Kemin ja RoPS:n kohtaamisissa nähty runsaasti, joten nollille tuskin jäädään huomennakaan.

        PS Kemin kausi on alkanut tulosten valossa erinomaisesti, kahdesta ottelusta tuloksena tasapeli ja voitto. RoPS on aloittanut vaisummin, kolmesta ottelusta koossa on yksi voitto ja kaksi tappiota. Alkukauden valopilkkuna on Rovaniemellä häärinyt HJK-laina Saku Ylätupa kahdella osumallaan.

        PS Kemin pelaajatilanne on kohtuullisen hyvä, edelleen sivussa ovat pitkäaikaispotilas Aleksi Räihä ja Abdulkadir Said Ahmed.

        Ottelu alkaa kello 16 ja on seurattavissa ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Tappioton kausi jatkukoon!


      • RoPS-PSKemi_3-1

        PS Kemi hyytyi rankkarikämmiin
        30.4.2017

        PS Kemi koki tappion RoPS:lle lukemin 3-1 sarjakauden ensimmäisessä Lapin derbyssä. Ottelu alkoi positiivisissa merkeissä, kun jälleen vahvasti pelannut Abdoulie Mansally syötti myöskin hyvin esiintyneelle Filip Valencicille, joka upotti komeasti avausosuman. Ottelun käännekohdaksi muodostui ensimmäisen jakson puolivälin tienoilla Momodou Ceesayn kaadosta tuomittu rangaistuspotku, jonka Ceesay itse veti maalivahdin syliin. Hukattu mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon aloitti PS Kemin pelillisen alamäen ja ennen taukoa pallo tuomittiin rangaistuspisteelle toisessa päässä. Oskari Forsmanin hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta RoPS tasasi lukemat.

        Toinen jakso edettiin kotijoukkueen komennossa, joskin Kuninkaille tarjottiin vielä viimeinen mahdollisuus tarttua voittoon kiinni, kun Aleksi Gullsten tarjoili maalin eteen avopaikkaan, mutta Abdoulie Mansally ei palloa saanut ohjattua sisään. Heti seuraavasta paikasta toisessa päässä kenttää helähti ja RoPS johtoon 2-1. Hieman myöhemmin isännät rumensivat lukemia kolmeen yhteen kemiläispuolustuksen seuratessa kiltisti vierestä. Kokonaisuutena varsin turhauttava ottelu, jossa pisteitä kyllä tarjottiin kotiinviemisiksi. Tällä kertaa niitä ei otettu ainuttakaan.

        PS Kemin seuraava ottelu pelataan Karihaaran tekonurmella, kun viikon päästä lauantaina kello 17 vastassa on KuPS.

        Kokoonpano: Forsman, Nurmos, Kaljumäe, Zea (75. Karjalainen), David, Gullsten, Ojala, Guevara (var.) (82. Jama), Valencic, Ceesay (var.) (65. Salazar)


      • RoPS-PSKemi_3-1

        RoPS voittoon Lapin derbyssä RoPS-PS Kemi 3-1

        RoPS kukisti PS Kemin lauantaina Lapin paikallisottelussa Rovaniemellä maalein 3-1.

        Kauden ensimmäinen Lapin paikallisottelu pelattiin lauantaina. RoPS otti PS Kemistä kotonaan 3-1-voiton, vaikka rovaniemeläiset olivat tappiolla ennen avausjakson lopun tasoitusta.

        Rovaniemen Palloseura otti eilen ensimmäisen kiinnityksen himoittuun Lapin herruuteen. PS Kemi oli väkevä vastustaja, mutta joutui lopulta taipumaan Sinisen kotijoukkueen edessä. Ensimmäisen jakson lopulla tasoihin noussut RoPS vei ottelun 3-1 (1-1).

        RoPS joutui kamppailuun ilman kahta tärkeää pelaajaansa. Antti Okkosen edellisessä ottelussa saama kova isku haittaa miestä edelleen. Robert Taylor kärsii lievästä ylirasituksesta. Hänet on varotoimenpiteenä toistaiseksi käskytetty lepäämään.

        PS Kemi onnistui tänäkin vuonna kasaamaan varsin potentiaalisen joukkueen aivan liigakauden kynnyksellä. Ensimmäisen puoliajan tapahtumien perusteella eilisestä ottelusta olisi saattanut tulla RoPS:lle huomattavasti haastavampikin.

        Kemin Filip Valencicin avausmaalin jälkeen RoPS-maalivahti Antonio Reguero kuitenkin nousi jälleen kotijoukkueen sankariksi. Regueron torjumasta rangaistuspotkusta koko ottelun suunta kääntyi RoPS:lle.

        Yksi läpi lyöneistä RoPS:n nuorista on Saku Ylätupa, jonka haastosta RoPS:lle myönnettiin rangaistuspotku aivan avausjakson loppuminuuteilla. Pilkulta pallon sijoitti hallitusti ohi Oskari Forsmanin laitapuolustaja David Addy.

        Toiselle jaksolle Kemi ei enää saanut luotua avausjakson kaltaista painetta. Vielä 50. minuutilla Abdoulie Mansally uhitteli RoPS:n maaliviivalla. Leo Väisäsen putsaamasta pallosta käynnistyi isäntien vastahyökkäys, jonka päätteeksi Simo Roiha laukoi ilmasta RoPS:n johtoon.

        Lopullisen ratkaisun puski ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut järkälemäisen vahva kärkimies Emeka Eze.


        HIFK-RoPS Telia 5G-Areenalla lauantaina 6.5. kello 18 ja PS Kemi-KuPS Karihaaran kentällä lauantaina 6.5. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu :ssa.


      • RoPS-PSKemi_3-1

      • RoPS-PSKemi_3-1

      • VeikkausliiganHuhtikuu

        Veikkausliigan huhtikuu numeroina

        Interin ja RoPS:n kohtaamisessa nähtiin kahdeksan maalia.

        Ensimmäinen kalenterikuukausi Veikkausliigakautta 2017 on pelattu.

        Takana on 25 pelattua ottelua eli hiukan reilu kahdeksasosa koko kaudesta. Alkukautta ovat leimanneet toisaalta runsaat tasapelit ja kotivoittojen vähäinen osuus, toisaalta runsasmaalisuus. Nykyisellä maalitahdilla kauden kokonaismäärä nousisi ennätykselliseen 649 osumaan.

        Veikkausliigan huhtikuu 2017:
        Kotivoittoja: 7 (28,0 %)
        Tasapelejä: 11 (44,0 %)
        Vierasvoittoja: 7 (28,0 %)
        Kotimaaleja: 44
        Vierasmaaleja: 38
        Maaleja / ottelu: 3,25
        Eniten tehtyjä maaleja / ottelu: 2,80 HJK
        Eniten päästettyjä maaleja / ottelu: 2,75 JJK ja RoPS
        Vähiten tehtyjä maaleja / ottelu: 1,00 HIFK, Ilves, JJK ja KuPS
        Vähiten päästettyjä maaleja / ottelu: 0,60 HJK
        Runsasmaalisin ottelu: 6-2 FC Inter - RoPS


      • Veikkausliiganparhaat

        Veikkausliigan kuukauden parhaat valittu

        HJK:n Morelos valittiin kuukauden pelaajaksi.

        Veikkausliigan pelaajat ovat valinneet HJK:n Morelosin Veikkausliigan huhtikuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

        Veikkausliigan huhtikuun pelaajaksi on valittu HJK-hyökkääjä Morelos. Morelos pelasi huhtikuussa viidessä ottelussa ja viimeisteli niissä neljä maalia.

        Toukokuun alkaessa Morelos on neljällä maalillaan Veikkausliigan maalipörssin kärjessä yhdessä FC Interin Njazi Kuqin ja SJK:n Billy Ionsin kanssa. Kauden alla tehdyssä ennakkokyselyssä Veikkausliigan päävalmentajista seitsemän ja joukkueiden kapteeneista kuusi ennakoi juuri Morelosia kauden 2017 maalikuninkaaksi.

        Kuukauden pelaajan valinnasta on päättänyt arvovaltaisin mahdollinen raati eli Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa.

        Myös Veikkausliigan huhtikuun valmentaja on valittu helsinkiläisjoukkueesta. Veikkausliiga 2017 on käynnistynyt varsin tasaisesti, mutta HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo joukkoineen poimi viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Näillä tuloksilla HJK lähtee toukokuuhun sarjataulukon kärkipaikalta.

        Kuukauden pelaajan ja valmentajan tittelin lisäksi HJK sai vielä kolme muuta pelaajaa kuukauden joukkueeseen. FC Inter sai joukkueeseen kaksi pelaajaa. Yksi pelaaja joukkueessa on FC Lahdesta, IFK Mariehamnista, Ilveksestä, PS Kemistä ja SJK:sta.

        Veikkausliigan yhteistyökumppani Westerback 1897 palkitsee kuukauden pelaajan ja valmentajan virallisen Suomi 100 -korusarjan tuottein. Morelos ja Lehkosuo palkitaan torstaina 11. toukokuuta Telia 5G Areenalla pelattavassa Veikkausliigaottelussa HJK – Ilves.



        Veikkausliigan huhtikuun joukkue (4-3-3):

        Oskari Forsman (PS Kemi)

        Niko Markkula (FC Inter) – Faith Friday Obilor (HJK) – Tatu Miettunen (Ilves) – Juha Pirinen (HJK)

        Brian Span (IFK Mariehamn) – Mosa (HJK) – Santeri Hostikka (FC Lahti)

        Njazi Kuqi (FC Inter) – Morelos (HJK) – Billy Ions (SJK)



        Kuukauden pelaaja: Morelos (HJK)
        Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (HJK)


      • PSKemi-Kups

        Kuninkaat kalakukkojahdissa
        6.5.2017

        PS Kemi yrittää palata jälleen voittojen tielle, kun Karihaarassa vastaan asettuu KuPS. Alla on harmittava tappio paikallisvastustajalle, joten näyttöhaluja joukkueelta varmasti löytyy. Lisäpanosta otteluun tuo se, ettei PS Kemi ole viidestä sarjaottelusta saanut yhtään pistettä Kuopion keltapaidoilta. Edellinen maalikin on KuPS:n verkkoon isketty seurahistorian ensimmäisellä kaudella vuonna 2000. Tuolloin kentällä nähtiin myös nykyinen PS Kemin apuvalmentaja, seuralegenda Esa Savolainen.

        Ennakkoarvioissa korkealle povatun KuPS:n kausi on alkanut ainakin tulosten valossa yskähdellen. Neljästä ensimmäisestä ottelusta kuopiolaisille on kertynyt yksi voitto, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa luonnollisesti voimakas nigerialaishyökkääjä Gbolahan Salami kahdella osumalla. Uusiutuneen joukkueen on uuden valmentajan Jani Honkavaaran johdolla saatava pistepussi karttumaan nopeasti, jotta KuPS pysyy kannattajien odotusten mukaisesti mitalitaistossa mukana.

        Kuninkaiden kokoonpanotilanne on kohtalainen, poissa ovat edelleen erinäisten vaivojen vuoksi Said Ahmed, Räihä ja Louste.

        Ottelu alkaa kello 17 Karihaaran tekonurmella ja löytyy lauantain vakioriviltä, joten varmaa ykköstä lapulle ja vedot sisään osoitteesta pskemi.fi/veikkaus.


      • PSKemi-KuPS_1-4

        PS Kemin KuPS-kammo ei hellitä
        7.5.2017

        PS Kemin murheellinen tulossaldo Kuopion Palloseuraa vastaan Veikkausliigassa sai jatkoa, kun savolaiset hakivat lauantaina sarjapisteet rehvakkain 1-4 (0-2) -lukemin tuuliselta Karihaaran tekonurmelta. PS Kemi on hävinnyt kaikki neljä liigaotteluaan kuopiolaisia vastaan, joista kolme viime kaudella yhteismaalein 5-0.
        Kotijoukkueen kannalta peli alkoi synkästi, kun peliväline oli maalissa jo neljän minuutin kohdalla. Ottelun ykköstähti Urho Nissilä sai upottaa pallon verkkoon vapaasti rangaistusalueen rajamailta kemiläispuolustuksen jähmettyessä totaalisesti sivuvaparin jälkitilanteessa. Muutenkin KuPS sai kosolti tilaa kotijoukkueen boksin tuntumassa läpi ottelun ja PS Kemin kolmen miehen puolustuslinja oli helisemässä.
        KuPS:lla oli onneakin mukana 0-2 -osumassa. Sebastian Sorsan keskityspallo livahti tuulen auttamana yläkulmasta sisään, vieläpä tolpan kautta pelin 20. minuutilla. Pallon lentorata yllätti maalivahti Oskari Forsmanin täydellisesti. Toki onnikin pitää ansaita, ja sen KuPS totisesti teki väkevällä esityksellään.

        Aukkoja mustapaitaisen vierasjoukkueen puolustuksesta löytyi vasta ottelun loppuhetkillä. Sen käytti hyväkseen vaihdosta vaisusti esiintyneen Momodou Ceesayn tilalle tullut Edwin Salazar, joka teki uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin nostamalla pallon nätisti yli maalivahti Otso Virtasen 87. minuutilla Rasmus Karjalaisen esityöstä. Maali oli laiha lohtu, mutta kuitenkin ensimmäinen, jonka PS Kemi on onnistunut tekemään KuPS:aa vastaan liigatasolla. Edellisen kerran punapaidat onnistuivat siinä viime kevään liigacupin ottelussa Kuopio-hallissa, jolloin PS Kemi oli maalein 0-2 parempi.
        Ottelun lopullinen ratkaisu koettiin 59. minuutilla, kun Saku Savolainen teki joukkueensa kolmannen maalin tökkäämällä pyöryläisen sisään maalin nurkalta. Osuma oli myös päivän komein. Tuomas Rannankari teki esityön antamalla mainion pystysyötön Solomon Duahille, joka ohitti Forsmanin ja jatkoi pallon maalin edustalle, josta Savolainen pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa.

        Savolaisten neljäs maali näki päivänvalon pari minuuttia ennen kotijoukkueen ainokaista. Urho Nissilä sai rauhassa ”naattia” ennenkuin pisti pallon vaivatta pömpeliin. Kuopiolaisten esitys oli vahva kautta linjan, eikä kauden vaisuimman pelinsä pelanneella kotijoukkueella ollut juuri mahdollisuuksia. Kuopiolaisten olivat lähellä tehdä rumemmatkin lukemat, muun muassa Savolainen nosti pallon tolppaan pari minuuttia ennen maaliaan.
        Kotiryhmän paras oli Filip Valencic, joka pystyi pitämään palloa hallussa, murtautumaan vastustajan selustaankin ja jakamaan syöttöjä omilleen. Myöskään maalintekijä Salazarin puolen tunnin panosta ei voi moittia. Lisäksi viimeisen vartin pelannut Justus Lehto oli pirteä, päästen pari kertaa uhittelemaan Virtasen maalin edustallekin.
        Kokonaisuudessaan PS Kemin esitys oli heikko ja myös aiemmissa peleissä tilanteita luonut Abdoulie Mansallykin laskeutui tavallisen kuolevaisten tasolle. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot
        PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos (75. Justus Lehto), Juuso Laitinen, Aubrey David, Marek Kaljumäe, Aleksi Gullsten (57. Rasmus Karjalainen), Matias Ojala, Julian Guevara, Abdoulie Mansally, Momodou Ceesay (64. Edwin Salazar), Filip Valencic

        KuPS: Otso Virtanen, Tuomas Rannankari (66. Sharp Räsänen), Nikko Boxall, Azubuike Egwuekwe, Sebastian Sorsa, Saku Savolainen, Ruben Gabriel, Ville Saxman (81. Joonas Nissinen), Solomon Duah (76. Ilmari Niskanen), Gbolahan Salami, Urho Nissilä.


      • PSKemi-KuPS_1-4 kirjoitti:

        PS Kemin KuPS-kammo ei hellitä
        7.5.2017

        PS Kemin murheellinen tulossaldo Kuopion Palloseuraa vastaan Veikkausliigassa sai jatkoa, kun savolaiset hakivat lauantaina sarjapisteet rehvakkain 1-4 (0-2) -lukemin tuuliselta Karihaaran tekonurmelta. PS Kemi on hävinnyt kaikki neljä liigaotteluaan kuopiolaisia vastaan, joista kolme viime kaudella yhteismaalein 5-0.
        Kotijoukkueen kannalta peli alkoi synkästi, kun peliväline oli maalissa jo neljän minuutin kohdalla. Ottelun ykköstähti Urho Nissilä sai upottaa pallon verkkoon vapaasti rangaistusalueen rajamailta kemiläispuolustuksen jähmettyessä totaalisesti sivuvaparin jälkitilanteessa. Muutenkin KuPS sai kosolti tilaa kotijoukkueen boksin tuntumassa läpi ottelun ja PS Kemin kolmen miehen puolustuslinja oli helisemässä.
        KuPS:lla oli onneakin mukana 0-2 -osumassa. Sebastian Sorsan keskityspallo livahti tuulen auttamana yläkulmasta sisään, vieläpä tolpan kautta pelin 20. minuutilla. Pallon lentorata yllätti maalivahti Oskari Forsmanin täydellisesti. Toki onnikin pitää ansaita, ja sen KuPS totisesti teki väkevällä esityksellään.

        Aukkoja mustapaitaisen vierasjoukkueen puolustuksesta löytyi vasta ottelun loppuhetkillä. Sen käytti hyväkseen vaihdosta vaisusti esiintyneen Momodou Ceesayn tilalle tullut Edwin Salazar, joka teki uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin nostamalla pallon nätisti yli maalivahti Otso Virtasen 87. minuutilla Rasmus Karjalaisen esityöstä. Maali oli laiha lohtu, mutta kuitenkin ensimmäinen, jonka PS Kemi on onnistunut tekemään KuPS:aa vastaan liigatasolla. Edellisen kerran punapaidat onnistuivat siinä viime kevään liigacupin ottelussa Kuopio-hallissa, jolloin PS Kemi oli maalein 0-2 parempi.
        Ottelun lopullinen ratkaisu koettiin 59. minuutilla, kun Saku Savolainen teki joukkueensa kolmannen maalin tökkäämällä pyöryläisen sisään maalin nurkalta. Osuma oli myös päivän komein. Tuomas Rannankari teki esityön antamalla mainion pystysyötön Solomon Duahille, joka ohitti Forsmanin ja jatkoi pallon maalin edustalle, josta Savolainen pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa.

        Savolaisten neljäs maali näki päivänvalon pari minuuttia ennen kotijoukkueen ainokaista. Urho Nissilä sai rauhassa ”naattia” ennenkuin pisti pallon vaivatta pömpeliin. Kuopiolaisten esitys oli vahva kautta linjan, eikä kauden vaisuimman pelinsä pelanneella kotijoukkueella ollut juuri mahdollisuuksia. Kuopiolaisten olivat lähellä tehdä rumemmatkin lukemat, muun muassa Savolainen nosti pallon tolppaan pari minuuttia ennen maaliaan.
        Kotiryhmän paras oli Filip Valencic, joka pystyi pitämään palloa hallussa, murtautumaan vastustajan selustaankin ja jakamaan syöttöjä omilleen. Myöskään maalintekijä Salazarin puolen tunnin panosta ei voi moittia. Lisäksi viimeisen vartin pelannut Justus Lehto oli pirteä, päästen pari kertaa uhittelemaan Virtasen maalin edustallekin.
        Kokonaisuudessaan PS Kemin esitys oli heikko ja myös aiemmissa peleissä tilanteita luonut Abdoulie Mansallykin laskeutui tavallisen kuolevaisten tasolle. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot
        PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos (75. Justus Lehto), Juuso Laitinen, Aubrey David, Marek Kaljumäe, Aleksi Gullsten (57. Rasmus Karjalainen), Matias Ojala, Julian Guevara, Abdoulie Mansally, Momodou Ceesay (64. Edwin Salazar), Filip Valencic

        KuPS: Otso Virtanen, Tuomas Rannankari (66. Sharp Räsänen), Nikko Boxall, Azubuike Egwuekwe, Sebastian Sorsa, Saku Savolainen, Ruben Gabriel, Ville Saxman (81. Joonas Nissinen), Solomon Duah (76. Ilmari Niskanen), Gbolahan Salami, Urho Nissilä.

        lääkkeet! Otahan trolli jo ne lääkkees ja rauhoitu.


      • PSKemi-KuPS_1-4

      • lääkkeet, lääkkeet! PS-trolli, muista lääkkeesi.


      • PSKemi-KuPS_1-4

      • IFKMariehamn-PSKemi_3-0

        PS Kemi hyytyi Maarianhaminassa
        17.5.2017

        PS Kemi oli historiallisessa vieraspisteessä kiinni aina ottelun loppuhetkille asti, mutta lopulta kotijoukkue IFK Mariehamn upotti kolme maalia kolmesta erikoistilanteesta ja vei voiton. Piinkovana kotijoukkueena tunnettu IFK oli ajoittain jopa hädässä sitkeästi taistelleiden kemiläisvieraiden kanssa ja Kuninkaat pelasivat ehkäpä parasta Maarianhaminan vierasotteluaan. Valitettavasti keskittyminen ei kestänyt täyttä ysikymppistä ja hyvä ottelu päättyi ankaraan pettymykseen. Positiivisena asiana pelistä mainittakoon avauskokoonpanoon nousseen Rasmus Karjalaisen ennakkoluulottomat otteet. Ylihuomenna edessä on jälleen kova taisto, kun Karihaaraan saapuu Suomen menestynein jalkapalloseura HJK.

        Kokoonpano: Forsman, Kaljumäe, David, Zea, Nurmos, Valencic, Mansally, Guevara, Karjalainen (71. Lehto), Salazar (var.) (56. Gullsten), Ceesay (85. Laitinen).


      • IFKMariehamn-PSKemi

        uninkaat matkaavat Ahvenanmaalle
        11.5.2017

        PS Kemi lähtee jälleen matkaamaan kohti kaukaisinta mahdollista vieraskohdetta Suomessa, kun Ahvenanmaalla joukkue kohtaa IFK Mariehamnin. Alla on kaksi suurilukuista tappiota Rovaniemen ja Kuopion palloseuroille, joten nyt on kasvojen pesun paikka. Viime kaudella kaikki kohtaamiset päättyivät IFKM:n voittoon eikä PS Kemi ole ikinä tehnyt yhtään maalia Maarianhaminassa. Haastetta on siis luvassa, mutta joukkue on varmasti siihen valmis.

        IFK Mariehamn menetti sensaatiomestaruudestaan huolimatta tärkeimpiä pelaajiaan. Maalitykki Dever Orgill, taiturimainen Diego Assis ja ykkösmaalivahti Walter Viitala vaihtoivat kaikki maisemaa. Kaikki tilalle hankituista korvaajista eivät ole täysin vakuuttaneet, mutta ainakin Ruotsista tullut keskikenttämies Robbin Sellin on näyttänyt olevansa kova vahvistus. Myös aiemmilla kausilla vaatimattomilla tehoilla saarella palloillut Brian Span on nostanut profiiliaan ja onkin tehnyt eniten maaleja IFK:lle tällä kaudella. Tällä hetkellä ”Grönvitt” on sarjassa seitsemäs yhdellä voitolla, kolmella tasurilla ja yhdellä tappiolla. PS Kemi on yhdestoista, mutta pelattuja pelejä on vähemmän kuin muilla.

        Kuninkaista matkaan eivät lähde ainakaan loukkaantuneet Räihä, Louste, Said Ahmed ja Jama.

        Ottelu alkaa huomenna kello 18.30 ja on seurattavissa IS Extran välityksellä. Vedot sisään ja ristikakkonen lapulle osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Myös seuran somekanavat välittävät tunnelmia reissusta mahdollisuuksien mukaan.


      • IFKMariehamn-PSKemi kirjoitti:

        uninkaat matkaavat Ahvenanmaalle
        11.5.2017

        PS Kemi lähtee jälleen matkaamaan kohti kaukaisinta mahdollista vieraskohdetta Suomessa, kun Ahvenanmaalla joukkue kohtaa IFK Mariehamnin. Alla on kaksi suurilukuista tappiota Rovaniemen ja Kuopion palloseuroille, joten nyt on kasvojen pesun paikka. Viime kaudella kaikki kohtaamiset päättyivät IFKM:n voittoon eikä PS Kemi ole ikinä tehnyt yhtään maalia Maarianhaminassa. Haastetta on siis luvassa, mutta joukkue on varmasti siihen valmis.

        IFK Mariehamn menetti sensaatiomestaruudestaan huolimatta tärkeimpiä pelaajiaan. Maalitykki Dever Orgill, taiturimainen Diego Assis ja ykkösmaalivahti Walter Viitala vaihtoivat kaikki maisemaa. Kaikki tilalle hankituista korvaajista eivät ole täysin vakuuttaneet, mutta ainakin Ruotsista tullut keskikenttämies Robbin Sellin on näyttänyt olevansa kova vahvistus. Myös aiemmilla kausilla vaatimattomilla tehoilla saarella palloillut Brian Span on nostanut profiiliaan ja onkin tehnyt eniten maaleja IFK:lle tällä kaudella. Tällä hetkellä ”Grönvitt” on sarjassa seitsemäs yhdellä voitolla, kolmella tasurilla ja yhdellä tappiolla. PS Kemi on yhdestoista, mutta pelattuja pelejä on vähemmän kuin muilla.

        Kuninkaista matkaan eivät lähde ainakaan loukkaantuneet Räihä, Louste, Said Ahmed ja Jama.

        Ottelu alkaa huomenna kello 18.30 ja on seurattavissa IS Extran välityksellä. Vedot sisään ja ristikakkonen lapulle osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Myös seuran somekanavat välittävät tunnelmia reissusta mahdollisuuksien mukaan.

        lääkkeet! Taas on trollilla jääny lääkkeet ottamatta!


      • IFKMariehamn-PSKemi_3-0

      • IFKMariehamn-PSKemi_3-0

      • PSKemi-HJK_0-1

        PS Kemin hyvä peli-ilme ei riittänyt pisteisiin
        19.5.2017

        PS Kemin hyvä peli ei riittänyt pisteisiin Karihaaran tekonurmella sarjajohtaja Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Tasokas vierasjoukkue pystyi hyödyntämään yhden kotijoukkueen puolustusvirheen ja vei pisteet mennessään tuloksella 0-1 (0-1).
        Ottelun ainoa maali nähtiin jo 7. minuutilla. Atom Tanaka jatkoi entisen PS Kemin peluri Obilorin rajaheiton taitavasti PS Kemin maalin takanurkalle, jonne maalinsylkijä Morelos oli jätetty vapaaksi ja mies pukkasi mutkattomasti kauden kahdeksannen osumansa.
- Olemme puhuneet joukkueen sisällä nimenomaan siitä, miten näitä tilanteita pitää puolustaa boksissa. Olihan se hyvin tehty maali, mutta silti se oli puolustettavissa, manaili kotijoukkueen valmentaja Jari Åhman.
        Kokonaisuudessaan Åhman oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin – lukuunottamatta maaliin johtanutta tilannetta. PS Kemin peli-ilme olikin nimekästä vierasjoukkuetta vastaan erinomainen, varsinkin verrattuna edelliseen kotiotteluun. Joukkue jaksoi taistella jokaisesta pallosta, repiä ja raastaa. Pakka pysyi hyvin koossa, pelaajien etäisyydet järkevinä ja bensakin riitti loppuun saakka.
        Kotijoukkue sai myös rakennettua muutaman maukkaan tekopaikan. Paras tilanne oli 61. minuutilla Filip Valencicillä, jonka nostoon HJK-vahti Thomas Dähne nipin napin ylsi. Kemiläisille jäi paljon hampaankoloon myös toisen jakson alun tilanteesta, jossa kauden parhaan pelinsä pelannut kärkimies Momodou Ceesay kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari Kalle Mäkinen ei nähnyt tilanteessa rikettä.
        Avausjaksolla PS Kemi sai oikeastaan vain yhden todellisen tekopaikan, mutta HJK-puolustus sai siivottua Ceesayn pienestä kulmasta lähettämän tuikkauksen aivan maaliviivan tuntumasta. Toki HJK:lla oli paikkoja lisämaaleihinkin – varsinkin toisen jakson alussa joukkueen intouduttua laukaisutalkoisiin, mutta enimmäkseen kudit viuhuivat yli ja ohi tai sitten maalivahti Oskari Forsmanin ulottuville.
        Laukaisut menivät tilastojen mukaan HJK:lle 13-5, mutta maalia kohti osuneet kudit vain 5-4. HJK:n pienoisesta hallinnasta toki kertoo kulmuritilasto, jonka miljoonamiehistö vei puhtaasti 9-0.
        Ottelu antoi uskoa niin kotijoukkueelle kuin sen faneillekin. Jos peli-ilme pysyy vastaavana, pisteitä ropisee jatkossa ihan varmasti.
- Kyllähän pelin intensiteetti lämmittää mieltä, mutta kun pisteitä ei tule, tyytyväinen ei voi olla. Kyllä me lähdemme hakemaan jokaisesta ottelusta voittoa, Åhman vakuutti.
        HJK:n käskyttäjä Mika ”Bana” Lehkosuo luonnehti ottelua vaikeaksi.
- Saimme maalin hyvään aikaan. Ja toisen jakson alussa oli paikat toiseenkin maaliin. Oli vastustajallakin hetkensä, mutta meillä oli tekopaikkoja enemmän. Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen. Myös toinen nollapeli putkeen miellyttää, Lehkosuo tiivisti. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot
        PS Kemi: Forsman Oskari, Kaljumäe Marek, Laitinen Juuso, Zea Eduar, Mansally Abdoulie, Gullsten Aleksi (81. Lehto Justus), Ojala Matias (68. var.), Guevara Julian (86. Heidari Reza), Karjalainen Rasmus, Ceesay Momodou (64. Salazar Edwin, 76. var.), Valencic Filip (32. var.)

        HJK: Dähne Thomas, Rafinha, Patronen Hannu (81. var.), Obilor Faith Friday, Jalasto Ville, Dahlström Sebastian, Tanaka Atom (83. Onovo Vincent), Annan Anthony, Pelvas Akseli, Morelos (42. var., 86. Jallow Ousman), Mensah Evans (65. Pirinen Juha).


      • PSKemi-HJK

        HJK vastassa Karihaaran sametilla
        19.5.2017

        PS Kemi lähtee huomenna katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan, kun Karihaaraan saapuu ”suurseura” HJK.

        Tulosten valossa kemiläisten kolme edellistä ottelua ovat sujuneet synkissä merkeissä. Kolme tappiota maalierolla 2-10 ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Viikko sitten Maarianhaminassa peliesitys oli varmasti parhaimpia Kuninkailta saarella nähtyjä, mutta pisteisiin ei sekään riittänyt.

        HJK on aloittanut kauden odotetun vahvasti ja keikkuu sarjataulukossa ensimmäisenä neljällä voitolla, kahdella tasapelillä ja vain yhdellä tappiolla. Joukkueen sisäistä ja samalla sarjan maalipörssiä johtaa Alfredo Morelos. Nuori kolumbialainen on hurjassa vireessä ja maaleja miehen tililtä löytyy jo seitsemän. PS Kemin paras maalintekijä on Filip Valencic, tosin hänelläkin on koossa vain kaksi osumaa sarjapeleissä.

        Kuninkailta sivussa ovat edelleen Räihä, Louste, Said Ahmed ja HJK-kasvatti Jama. Myös PS Kemin Jussi Aalto on aiemmin urallaan edustanut ”Klubia”. Faith Obilor puolestaan aloitti uransa Suomen kentillä Ykkösessä ja PS Kemissä kaudella 2011.

        Ottelu alkaa kello 18 Karihaaran tekonurmella. S-Etukorttitarjouksena liput Prisman infosta ostettaessa viiden euron alennuksella (7-15v lasten lipuista alennus kaksi euroa). Kotivoittoa voit veikata osoitteessa pskemi.fi/veikkaus


      • PSKemi-HJK kirjoitti:

        HJK vastassa Karihaaran sametilla
        19.5.2017

        PS Kemi lähtee huomenna katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan, kun Karihaaraan saapuu ”suurseura” HJK.

        Tulosten valossa kemiläisten kolme edellistä ottelua ovat sujuneet synkissä merkeissä. Kolme tappiota maalierolla 2-10 ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Viikko sitten Maarianhaminassa peliesitys oli varmasti parhaimpia Kuninkailta saarella nähtyjä, mutta pisteisiin ei sekään riittänyt.

        HJK on aloittanut kauden odotetun vahvasti ja keikkuu sarjataulukossa ensimmäisenä neljällä voitolla, kahdella tasapelillä ja vain yhdellä tappiolla. Joukkueen sisäistä ja samalla sarjan maalipörssiä johtaa Alfredo Morelos. Nuori kolumbialainen on hurjassa vireessä ja maaleja miehen tililtä löytyy jo seitsemän. PS Kemin paras maalintekijä on Filip Valencic, tosin hänelläkin on koossa vain kaksi osumaa sarjapeleissä.

        Kuninkailta sivussa ovat edelleen Räihä, Louste, Said Ahmed ja HJK-kasvatti Jama. Myös PS Kemin Jussi Aalto on aiemmin urallaan edustanut ”Klubia”. Faith Obilor puolestaan aloitti uransa Suomen kentillä Ykkösessä ja PS Kemissä kaudella 2011.

        Ottelu alkaa kello 18 Karihaaran tekonurmella. S-Etukorttitarjouksena liput Prisman infosta ostettaessa viiden euron alennuksella (7-15v lasten lipuista alennus kaksi euroa). Kotivoittoa voit veikata osoitteessa pskemi.fi/veikkaus

        lääkkeet! Taas on PS-trollilla lääkitys pielessä.


      • PSKemi-HJK_0-1

      • PSKemi-HJK_0-1

      • FCInter-PSKemi

        Kuninkaat Interin vieraina Turussa
        22.5.2017

        Veikkausliiga jatkuu tiiviillä tahdilla ja PS Kemi pelaa seuraavan kerran jo huomenna Turun FC Interiä vastaan. Kovin kauaa ei joukkue ehtinyt palautua HJK-ottelusta, sillä matka Turkuun on alkanut jo tänään.

        Kemiläiset ovat pelanneet neljä edellistä ottelua ilman voittoa, joskin peliesitys oli jälleen lupauksia herättävä, etenkin kun vastassa oli ehkäpä sarjan paras joukkue. Jalkapallo on kuitenkin edelleen tulosurheilua ja vain pisteet lasketaan. Niitä ei ole tullut kuukauteen ja maalejakin on syntynyt edelliseen neljään peliin vain kaksi. Huominen tarjoaa kuitenkin jälleen uuden mahdollisuuden napata kolme pistettä ja ainakin viime kauden perusteella Inter on siihen oivallinen vastustaja. Kolmesta kohtaamisesta Kuninkaat nimittäin voittivat kaksi ja pelasivat yhden tasan. Maalejakin syntyi viisi ja omiin meni vain yksi, Turussa pidettiin nolla molemmilla vierailuilla.

        PS Kemin poissaolijoiden lista on edelleen pitkähkö. Omar Jama, Jussi Aalto, Aleksi Räihä, Abdulkadir Said Ahmed ja Henri Louste ovat kaikki poissa kokoonpanosta.

        Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30 ja on seurattavissa IS Extran kautta. Veikkauksen pelejä kannattaa pelata osoitteessa pskemi.fi/veikkaus.


      • FCInter-PSKemi kirjoitti:

        Kuninkaat Interin vieraina Turussa
        22.5.2017

        Veikkausliiga jatkuu tiiviillä tahdilla ja PS Kemi pelaa seuraavan kerran jo huomenna Turun FC Interiä vastaan. Kovin kauaa ei joukkue ehtinyt palautua HJK-ottelusta, sillä matka Turkuun on alkanut jo tänään.

        Kemiläiset ovat pelanneet neljä edellistä ottelua ilman voittoa, joskin peliesitys oli jälleen lupauksia herättävä, etenkin kun vastassa oli ehkäpä sarjan paras joukkue. Jalkapallo on kuitenkin edelleen tulosurheilua ja vain pisteet lasketaan. Niitä ei ole tullut kuukauteen ja maalejakin on syntynyt edelliseen neljään peliin vain kaksi. Huominen tarjoaa kuitenkin jälleen uuden mahdollisuuden napata kolme pistettä ja ainakin viime kauden perusteella Inter on siihen oivallinen vastustaja. Kolmesta kohtaamisesta Kuninkaat nimittäin voittivat kaksi ja pelasivat yhden tasan. Maalejakin syntyi viisi ja omiin meni vain yksi, Turussa pidettiin nolla molemmilla vierailuilla.

        PS Kemin poissaolijoiden lista on edelleen pitkähkö. Omar Jama, Jussi Aalto, Aleksi Räihä, Abdulkadir Said Ahmed ja Henri Louste ovat kaikki poissa kokoonpanosta.

        Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30 ja on seurattavissa IS Extran kautta. Veikkauksen pelejä kannattaa pelata osoitteessa pskemi.fi/veikkaus.

        lääkkeet! Nyt pikaisesti tämä sairastunut PS-trolli hoitoon.


      • FCInter-PSKemi_1-3

        PS Kemi päihitti Interin
        24.5.2017

        PS Kemi nappasi makeat vieraspisteet mukaansa Turusta, kun FC Inter kaatui komeasti 3-1. Ottelun alku oli kotijoukkueen hallussa, mutta Kuninkaat kuittasivat nimiinsä ensimmäisen maalin. Abdoulie Mansally keskitti laidaltaan Momodou Ceesayn päähän, joka jatkoi pallon Rasmus Karjalaiselle maaliin puskettavaksi. Kyseessä oli 21-vuotiaan Karjalaisen ensimmäinen maali Veikkausliigassa. Inter kuitenkin tasoitti pelin ennen taukoa Guy Gnabouyoun osumalla. Tilanteessa kemiläispuolustus aukesi jälleen luvattoman helposti. Toisella puoliajalla nähtiin vahvaa hyökkäyspeliä Kuninkailta ja se tuotti tulosta, kun 71 minuuttia oli pelattu. Filip Valencic vapautti syötöllään Ceesayn, joka ei epäröinyt upottaessaan kauden avausosumansa. Vain hetkeä myöhemmin Matias Ojala löysi nappisyötöllään ”Zico” Ceesayn pään, joka pukkasi taululle loppulukemat 3-1. Hieno tulos, joskin parannettavaakin jäi lauantaiseen VPS-kamppailuun.

        Seuraava kotiottelu siis lauantaina kello 15 Karihaarassa, jolloin vastassa on Vaasan Palloseura. Tervetuloa!

        Kokoonpano: Forsman, Kaljumäe, Laitinen, Zea, David, Karjalainen, Ojala, Guevara, Mansally (var.) (85. Nurmos), Valencic (89. Heidari), Ceesay.


      • FCInter-PSKemi_45min

      • FCInter-PSKemi_46-90min


      • FCInter-PSKemi_1-3

      • FCInter-PSKemi_1-3


      • PSKemi-VPS

        PS Kemi isännöi Vepsua
        27.5.2017

        Vain parin päivän huilin jälkeen Veikkausliiga jatkuu taas, kun Karihaaraan saapuu kylään Vaasan Palloseura. VPS lukeutuu niihin harvoihin liigajoukkueisiin, jotka ovat aiemmin olleet PS Kemin vieraana Karihaarassa. Joukkueet nimittäin kohtasivat Suomen Cupissa kaudella 2013. Tuolloin ”Vepsu” oli parempi lukemin 2-0. Tuossa ottelussa pelanneista PS Kemiä edustavat edelleen Mikko Vilmunen ja Aleksi Räihä. Vaasalaisten riveissä on useita tuolloin mukana olleita pelaajia.

        Kuninkaat hakivat täydet pisteet Turusta tiistaina Rasmus Karjalaisen ja Momodou Ceesayn maaleilla luvuin 3-1. Molemmat tekivät ensimmäiset osumansa Veikkausliigassa ja etenkin ”Zico” Ceesay oli liekeissä tehden kaksi maalia ja syöttäen kolmannen. Otteiden on kuitenkin edelleen kohennuttava, jotta sarjassa kolmatta sijaa miehittävä VPS kaatuu. Alkukauden ehkäpä suurin ilonaihe Vaasassa on ollut kulttipelaaja Steven Morrisseyn paluu huippuvireeseen. Loukkaantumisten riivaama vanha maalitykki on jälleen iskussa ja on pyssyttänyt jo neljä maalia tällä kaudella. Kotijoukkueen Ceesay nousi kahdella maalillaan tasoihin Filip Valencicin kanssa PS Kemin parhaana maalintekijänä sarjapeleissä.

        PS Kemin poissaolijoiden listaa miehittävät edelleen Räihä ja Said Ahmed.

        Ottelu alkaa kello 15. Älä unohda lunastaa itsellesi tulevaa keräilyharvinaisuutta, Sonata Arctican EI OO MUUTAKO -levyä. 10 euroa maksava CD sisältää kolme versiota uudesta kannatusbiisistä ja myynnissä on rajoitettu erä, josta ei kannata jäädä paitsi!

        Muista myös pistää Veikkauksen vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus.


      • PSKemi-VPS_0-1

        Yksi virhe maksoi jälleen paljon – VPS vei pisteet
        27.5.2017

        Alkuminuuttien herpaantuminen koitui jälleen PS Kemin liigamiehistön kohtaloksi. Vierailija VPS iski ottelun ainoan maalin jo runsaan kolmen peliminuutin jälkeen, mikä riitti kolmeen sarjapisteeseen. Steven Morrissey syötti keskeltä PS Kemin selustaan Jonas Leväselle, joka eteni päätyyn ja antoi taakse Juha Hakolalle, joka laukoi pallon helposti etukulmasta sisään.

        PS Kemin paras paikka siunaantui aivan ottelun lopulla, viimeisellä lisäminuutilla. Filip Valencic pisti pallon VPS-osuman tapaan puolustuksen linjan taakse Abdoulie Mansallylle, joka siirsi pallon maalin eteen, mutta Rasmus Karjalainen ei saanut kunnon osumaa palloon vaikka tyhjä maali oli metrin päässä. Pallo oli silti vierimässä verkkoon, mutta VPS:n Timi Lahti sai siivottua pallon väljemmille vesille aivan maaliviivalta.

        PS Kemi olisi ansainnut ottelusta pisteen hyvän toisen jaksonsa ansiosta. Joukkue oli heikkoon avausjaksoon verrattuna kuin uudestisyntynyt. Ensimmäinen jakso oli suorastaan tylsä VPS:n pimputellessa palloa maalinsa jälkeen kaikessa rauhassa mieheltä toiselle kotijoukkueen olemattoman prässin antaessa siihen mahdollisuuden.
 Puoliajalla Jari Åhman teki kaksi oivallista vaihtoa ja kentälle tulleet Omar Jama ja Momodou Ceesay piristivät joukkueen otteita selvästi. Jama pystyi pitämään pelivälinettä hallussaan ja pelaamaan sitä ylöspäin peruuttelun sijaan. Ceesay toi hyökkäyspeliin yhden vaihteen lisää. Myös prässiä pystyttiin nostamaan puolesta kentästä eteenpäin ja vaasalaisilla oli huomattavasti vähemmän tilaa kuin avausjaksolla.

        Totuuden nimissä täytyy myöntää, että VPS:lla ja varsinkin jamaikalaiskärki Morrisseyllä oli parikin paikkaa lisäosumiin ensimmäisellä pelipuolikkaalla. Toisella jaksolla vieraiden ainoa kunnollinen paikka oli virolaisella Markus Jurgensonilla.
 Ottelu oli kaksijakoinen myös tuomaroinniltaan. Ensimmäisellä jaksolla sai pelata miehekkään kovaa, mutta toisella jaksolla Atte Jussilan pilli soi paljon herkemmin mikä teki pelistä rikkonaista. Törkeyksiä ei silti nähty yhtä lukuunottamatta.
 57. minuutilla Jerry Voutilainen taklasi rumasti täydessä vauhdissa olleen Filip Valencicin, mutta selvisi tilanteesta vain varoituksella. Punainen kortti olisi ollut oikea ratkaisu, sillä Voutilaisella ei ollut yritystäkään osua palloon.

        – Oli kaksi täysin erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä meidän olisi pitänyt tehdä toinenkin maali ja ratkaista peli. Toinen jakso oli taas hyvin rikkonainen, johon pelimme tyssäsi. Tunnetta oli enemmän kuin hyvää tekemistä, totesi VPS-luotsi Petri Vuorinen, joka oli tyytyväinen pisteisiin vaikeaksi näkemästään ottelusta.
 Mies myös kiitteli vuolaasti Timi Lahtea, joka pelasti lopussa joukkueen takaiskulta.
 – Olimme jo väsyneitä, minkä vuoksi tilanne pääsi syntymään. Onneksi Timi otti tilanteen pois.
 Jari Åhman puolestaan kuvasi avausjaksoa joukkueensa osalta flegmaattiseksi.
 – Annoimme VPS:n tehdä sen mitä ne osaa ja missä ne on hyviä. Toiselle jaksolle saatiin aikaan ryhtiliike ja päästiin mukaan peliin. Lopun tilanteen missaaminen oli epäonnea ja sen vuoksi menetettiin piste, joka olisi voinut olla tärkeä.
 Åhman ei osannut sanoa mistä alun leväperäisyys johtui. 
- Alkuminuuttuja on painotettu, niistä on yritetty puhua, ettei tehdä hölmöjä virheitä. On kelju lähteä takaa-ajoon tällaisen jälkeen.
 Ceesayn ja Jaman panokseen mies oli tyytyväinen.
 – Jama teki vahvan paluun loukkaantumisen jälkeen ja lunasti varmaan lisäminuutteja. Myös Ceesay toi ryhtiä peliimme.
 Avauskoostumustaan Åhman selitti otteluruuhkalla.
 – Meillä on viisi peliä 15 päivään. Pakko yrittää säästää miehiä. Mutta silti toiselle jaksolle oli myös pakko tehdä muutoksia. (Juhani Hiltunen)

        PS Kemi: Oskari Forsman, Marek Kaljumäe, Juuso Laitinen (69. var.), Eduar Zea, Aubrey David (43. var.), Aleksi Gullsten (70. Rasmus Karjalainen), Matias Ojala (46. Omar Jama), Julian Guevara, Abdoulie Mansally (78. var.), Edwin Salazar (46. Momodou Ceesay, 76. var.), Filip Valencic.

        VPS: Marko Meerits, Jonas Levänen, Timi Lahti (11. var.), Veli Lampi (46. Ville Koskimaa), Jesper Engström, Mikko Viitikko, Aatu Laatikainen, Joonas Vahtera (71. Markus Jurgensson), Jerry Voutilainen (59. var.), Juha Hakola, Steven Morrissey (62. Andre Clennon).


      • PSKemi-VPS_0-1 kirjoitti:

        Yksi virhe maksoi jälleen paljon – VPS vei pisteet
        27.5.2017

        Alkuminuuttien herpaantuminen koitui jälleen PS Kemin liigamiehistön kohtaloksi. Vierailija VPS iski ottelun ainoan maalin jo runsaan kolmen peliminuutin jälkeen, mikä riitti kolmeen sarjapisteeseen. Steven Morrissey syötti keskeltä PS Kemin selustaan Jonas Leväselle, joka eteni päätyyn ja antoi taakse Juha Hakolalle, joka laukoi pallon helposti etukulmasta sisään.

        PS Kemin paras paikka siunaantui aivan ottelun lopulla, viimeisellä lisäminuutilla. Filip Valencic pisti pallon VPS-osuman tapaan puolustuksen linjan taakse Abdoulie Mansallylle, joka siirsi pallon maalin eteen, mutta Rasmus Karjalainen ei saanut kunnon osumaa palloon vaikka tyhjä maali oli metrin päässä. Pallo oli silti vierimässä verkkoon, mutta VPS:n Timi Lahti sai siivottua pallon väljemmille vesille aivan maaliviivalta.

        PS Kemi olisi ansainnut ottelusta pisteen hyvän toisen jaksonsa ansiosta. Joukkue oli heikkoon avausjaksoon verrattuna kuin uudestisyntynyt. Ensimmäinen jakso oli suorastaan tylsä VPS:n pimputellessa palloa maalinsa jälkeen kaikessa rauhassa mieheltä toiselle kotijoukkueen olemattoman prässin antaessa siihen mahdollisuuden.
 Puoliajalla Jari Åhman teki kaksi oivallista vaihtoa ja kentälle tulleet Omar Jama ja Momodou Ceesay piristivät joukkueen otteita selvästi. Jama pystyi pitämään pelivälinettä hallussaan ja pelaamaan sitä ylöspäin peruuttelun sijaan. Ceesay toi hyökkäyspeliin yhden vaihteen lisää. Myös prässiä pystyttiin nostamaan puolesta kentästä eteenpäin ja vaasalaisilla oli huomattavasti vähemmän tilaa kuin avausjaksolla.

        Totuuden nimissä täytyy myöntää, että VPS:lla ja varsinkin jamaikalaiskärki Morrisseyllä oli parikin paikkaa lisäosumiin ensimmäisellä pelipuolikkaalla. Toisella jaksolla vieraiden ainoa kunnollinen paikka oli virolaisella Markus Jurgensonilla.
 Ottelu oli kaksijakoinen myös tuomaroinniltaan. Ensimmäisellä jaksolla sai pelata miehekkään kovaa, mutta toisella jaksolla Atte Jussilan pilli soi paljon herkemmin mikä teki pelistä rikkonaista. Törkeyksiä ei silti nähty yhtä lukuunottamatta.
 57. minuutilla Jerry Voutilainen taklasi rumasti täydessä vauhdissa olleen Filip Valencicin, mutta selvisi tilanteesta vain varoituksella. Punainen kortti olisi ollut oikea ratkaisu, sillä Voutilaisella ei ollut yritystäkään osua palloon.

        – Oli kaksi täysin erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä meidän olisi pitänyt tehdä toinenkin maali ja ratkaista peli. Toinen jakso oli taas hyvin rikkonainen, johon pelimme tyssäsi. Tunnetta oli enemmän kuin hyvää tekemistä, totesi VPS-luotsi Petri Vuorinen, joka oli tyytyväinen pisteisiin vaikeaksi näkemästään ottelusta.
 Mies myös kiitteli vuolaasti Timi Lahtea, joka pelasti lopussa joukkueen takaiskulta.
 – Olimme jo väsyneitä, minkä vuoksi tilanne pääsi syntymään. Onneksi Timi otti tilanteen pois.
 Jari Åhman puolestaan kuvasi avausjaksoa joukkueensa osalta flegmaattiseksi.
 – Annoimme VPS:n tehdä sen mitä ne osaa ja missä ne on hyviä. Toiselle jaksolle saatiin aikaan ryhtiliike ja päästiin mukaan peliin. Lopun tilanteen missaaminen oli epäonnea ja sen vuoksi menetettiin piste, joka olisi voinut olla tärkeä.
 Åhman ei osannut sanoa mistä alun leväperäisyys johtui. 
- Alkuminuuttuja on painotettu, niistä on yritetty puhua, ettei tehdä hölmöjä virheitä. On kelju lähteä takaa-ajoon tällaisen jälkeen.
 Ceesayn ja Jaman panokseen mies oli tyytyväinen.
 – Jama teki vahvan paluun loukkaantumisen jälkeen ja lunasti varmaan lisäminuutteja. Myös Ceesay toi ryhtiä peliimme.
 Avauskoostumustaan Åhman selitti otteluruuhkalla.
 – Meillä on viisi peliä 15 päivään. Pakko yrittää säästää miehiä. Mutta silti toiselle jaksolle oli myös pakko tehdä muutoksia. (Juhani Hiltunen)

        PS Kemi: Oskari Forsman, Marek Kaljumäe, Juuso Laitinen (69. var.), Eduar Zea, Aubrey David (43. var.), Aleksi Gullsten (70. Rasmus Karjalainen), Matias Ojala (46. Omar Jama), Julian Guevara, Abdoulie Mansally (78. var.), Edwin Salazar (46. Momodou Ceesay, 76. var.), Filip Valencic.

        VPS: Marko Meerits, Jonas Levänen, Timi Lahti (11. var.), Veli Lampi (46. Ville Koskimaa), Jesper Engström, Mikko Viitikko, Aatu Laatikainen, Joonas Vahtera (71. Markus Jurgensson), Jerry Voutilainen (59. var.), Juha Hakola, Steven Morrissey (62. Andre Clennon).

        lääkkeet! On sinnuu höynäytetty ja tänne sie raukka olet joutununna. Josko ihan ite tohtorille löyät, ettei äitis joudu häpeen sua?


      • PSKemi-VPS_0-1


      • PSKemi-VPS_0-1


      • Ilves-PSKemi

        Kuninkaat Ilvestä kaatamassa
        31.5.2017

        PS Kemi on matkannut vieraspeliin Tampereelle, jossa Tammelan stadionilla vastaan asettuu Ilves. Otteluruuhka siis jatkuu edelleen ja joukkueilla on jälleen ollut vain muutama lepopäivä.

        Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla. Ilves hävisi yllättäen sarjajumbo JJK:lle ja PS Kemi Karihaarassa VPS:lle. Ilves ei ole vielä päässyt yhtä vahvaan vireeseen kuin viime kaudella ja on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä. Joukkueen paras maalintekijä on neljästi maalannut Ariel ”Tuco” Ngueukam. PS Kemi majailee edelleen sarjassa toiseksi viimeisenä. Pisteitä siis tarvitaan ja viime kaudella Tammelasta yksi tasapelipiste haettiinkin, toivottavasti myös tällä kertaa joukkue saa kotiinviemisiä mukaansa.

        Kuninkailta sivussa ovat Räihä, Wiena ja Said Ahmed.

        Ottelu alkaa kello 18.30 ja on seurattavissa IS-Extran välityksellä. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus.


      • Ilves-PSKemi_2-4

        Kuninkaat kesyttivät Ilveksen
        1.6.2017

        PS Kemi peittosi Tampereen Ilveksen hyvällä, hyökkäävällä jalkapallolla lukemin 4-2. Ottelun alkoi synkästi, kun noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Tuco teki ottelun ensimmäisen maalin kemiläisten suosiollisella avustuksella. Sen jälkeen Kuninkaat aloittivat maalien pommittamisen. Ensin Marek Kaljumäe tarjoili pehmeällä kosketuksella pallon Abdoulie Mansallyn päähän, joka pukkasi pallon yläriman kautta maaliin. Vain hetkeä myöhemmin laidallaan ylös noussut virolaispakki syötti takaviistoon Filip Valencicille, joka upotti kuulan hallitusti alakulmaan. Ensimmäisen jakson loppuun painettiin vielä kolmas häkki, kun Matias Ojala vapautti vastahyökkäyksestä Valencicin, joka sijoitti tarkasti taukolukemat 3-1.

        Ottelun toisella puoliskolla Ilves piti edelleen palloa ja sai myös paikkoja, mutta Kuninkaat tekivät maalit. Slovenian härkä Valencic oli vaihteeksi syöttämässä maalia, kun miehen keskitys tavoitti Rasmus Karjalaisen, joka runnoi pelivälineen sisään. Heti perään Ilves pääsi kokeilemaan rangaistuspotkusta, mutta kavennusta ei syntynyt vieläkään Tucon vedon kolahdettua maalipuihin. Lopulta pallo saatiin vielä toimitettua hyvin torjuneen Mikko Vilmusen selän taakse, tosin maalin puski Juuso Laitinen. Ottelun lopussa syntynyt oma maali ei kuitenkaan kemiläisiä haitannut, vaan pisteet lähtivät joukkueen mukana takaisin pohjoiseen. Seuraava ottelu on luvassa jo lauantaina, kun Sauvosaaren legendaarinen takakenttä korkataan JJK-ottelulla!

        Kokoonpano: Vilmunen, Kaljumäe, Laitinen (var.), Zea (84. Nurmos), David (var.), Karjalainen, Ojala, Guevara, Mansally (63. Jama), Valencic, Ceesay (87. Aalto (var.) )


      • Ilves-PSKemi_2-4 kirjoitti:

        Kuninkaat kesyttivät Ilveksen
        1.6.2017

        PS Kemi peittosi Tampereen Ilveksen hyvällä, hyökkäävällä jalkapallolla lukemin 4-2. Ottelun alkoi synkästi, kun noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Tuco teki ottelun ensimmäisen maalin kemiläisten suosiollisella avustuksella. Sen jälkeen Kuninkaat aloittivat maalien pommittamisen. Ensin Marek Kaljumäe tarjoili pehmeällä kosketuksella pallon Abdoulie Mansallyn päähän, joka pukkasi pallon yläriman kautta maaliin. Vain hetkeä myöhemmin laidallaan ylös noussut virolaispakki syötti takaviistoon Filip Valencicille, joka upotti kuulan hallitusti alakulmaan. Ensimmäisen jakson loppuun painettiin vielä kolmas häkki, kun Matias Ojala vapautti vastahyökkäyksestä Valencicin, joka sijoitti tarkasti taukolukemat 3-1.

        Ottelun toisella puoliskolla Ilves piti edelleen palloa ja sai myös paikkoja, mutta Kuninkaat tekivät maalit. Slovenian härkä Valencic oli vaihteeksi syöttämässä maalia, kun miehen keskitys tavoitti Rasmus Karjalaisen, joka runnoi pelivälineen sisään. Heti perään Ilves pääsi kokeilemaan rangaistuspotkusta, mutta kavennusta ei syntynyt vieläkään Tucon vedon kolahdettua maalipuihin. Lopulta pallo saatiin vielä toimitettua hyvin torjuneen Mikko Vilmusen selän taakse, tosin maalin puski Juuso Laitinen. Ottelun lopussa syntynyt oma maali ei kuitenkaan kemiläisiä haitannut, vaan pisteet lähtivät joukkueen mukana takaisin pohjoiseen. Seuraava ottelu on luvassa jo lauantaina, kun Sauvosaaren legendaarinen takakenttä korkataan JJK-ottelulla!

        Kokoonpano: Vilmunen, Kaljumäe, Laitinen (var.), Zea (84. Nurmos), David (var.), Karjalainen, Ojala, Guevara, Mansally (63. Jama), Valencic, Ceesay (87. Aalto (var.) )

        lääkkeet! Jaaha, taas tää PS-trolli unohtanu lääkkeensä!


      • Ilves-PSKemi_2-4

      • Ilves-PSKemi_2-4

      • PSKemi-JJK

        Kuninkaat palaavat takakentälle
        3.6.2017

        PS Kemi palaa pelikentille, tällä kertaa sille ainoalle oikealle eli Sauvosaareen kohtaamaan JJK:n.

        Kuninkaat ottivat hienon voiton viikolla ja hakusessa on kauden ensimmäinen voittoputki. Sarjanousija JJK:n alkukausi on sujunut mollivoittoisesti ja voittoja joukkueella on vasta yksi. Joukkueen paras maalintekijä on Gael Etock kolmella osumalla. Jyväskyläläisten riveistä löytyy kemiläisille tuttuja kasvoja, sillä valmentaja Pasojan lisäksi kettuja edustaa PS Kemissä ammattilaisuransa aloittanut Felix Gustavsson. Felix tekee siis odotetun paluunsa takakentälle, valitettavasti tosin vastustajan väreissä.

        PS Kemin poissaolijoita on Räihän ja Said Ahmedin lisäksi Eduar Zea.

        Ottelu alkaa kello 17 Sauvosaaren takakentällä. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Korkataan Saukin kausi käyntiin voitolla!


      • PSKemi-JJK kirjoitti:

        Kuninkaat palaavat takakentälle
        3.6.2017

        PS Kemi palaa pelikentille, tällä kertaa sille ainoalle oikealle eli Sauvosaareen kohtaamaan JJK:n.

        Kuninkaat ottivat hienon voiton viikolla ja hakusessa on kauden ensimmäinen voittoputki. Sarjanousija JJK:n alkukausi on sujunut mollivoittoisesti ja voittoja joukkueella on vasta yksi. Joukkueen paras maalintekijä on Gael Etock kolmella osumalla. Jyväskyläläisten riveistä löytyy kemiläisille tuttuja kasvoja, sillä valmentaja Pasojan lisäksi kettuja edustaa PS Kemissä ammattilaisuransa aloittanut Felix Gustavsson. Felix tekee siis odotetun paluunsa takakentälle, valitettavasti tosin vastustajan väreissä.

        PS Kemin poissaolijoita on Räihän ja Said Ahmedin lisäksi Eduar Zea.

        Ottelu alkaa kello 17 Sauvosaaren takakentällä. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Korkataan Saukin kausi käyntiin voitolla!

        lääkkeet! Eiköhä pöisi aiheellista pukea pakkopaitaan tää PS-trolli.


      • PSKemi-JJK_1-1

        PS Kemin hallinta riitti vain tasapeliin
        4.6.2017

        PS Kemin nihkeästi sujuneet kotipelit saivat jatkoa, kun sinipunaiset joutuivat tyytymään 1-1 -tasapeliin sarjanousija JJK:n isäntänä Sauvosaaressa lauantaina. Sikäli pistejako oli kuitenkin tyydyttävä tulos, sillä joukkue oli hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan. PS Kemillä oli saumat täyteenkin pistepottiin, mutta joukkue oli liikkeellä silmin nähden väsyneenä, eikä peli ollut sitä mitä kotiyleisö odotti lievästä pallonhallinnasta huolimatta.

        Myös JJK:lla oli paikkoja lisäosumiin, ja joukkue saikin pallon peräti neljästi kotijoukkueen verkkoon, mutta vain kerran hyväksytysti. Silti vieraiden kemiläislähtöinen luotsi Juha Pasoja oli Jari Åhmania tyytyväisempi pistejakoon.
        – Piste vieraissa on aina hyvä, mutta tilanteisiin nähden olen vähän pettynyt, sekä varsinkin pallolliseen pelaamiseemme.
        Pasojan mukaan Kemin hallinta oli kuitenkin näennäistä ja mies sanoi olevansa hemmetin ylpeä joukkueestaan.
        – Suurin osa pelaajista onnistui lähelle omaa hyvää tasoaan. Ottelussa oli paljon hyvää. Lisäksi olemme pelanneet viisi ottelua kahteen viikkoon ja kolme viimeistä peliä ilman tappiota.

        Jari Åhman päivitteli varsinkin JJK:n tasoitukseen johtanutta tilannetta, jossa kemiläispuolustus suorastaan lahjoitti maalin kettupaidoille. Juuso Laitinen yritti palauttaa pallon käsittämättömän hennosti Oskari Forsmanille, ja läpi ottelun vaarallinen Gael Etock rynni väliin ja pisti pallon helposti kemiläismaaliin.
        – On kumma, että me aina joudutaan antamaan vastustajalle siimaa, Åhman manasi.
        Åhman harmitteli myös ottelun loppupuolen tilannetta, jossa vaihdosta kentälle tullut Aleksi Gullsten antoi oivan keskityksen takatolpalle ja tilanteeseen hyvin heittäytyneen Matias Ojalan pusku meni niukasti ohi maalin.
        – Jos Matiaksella olisi vähän isompi nenä, pallo olisi mennyt sisään, Åhman letkautti.

        Kotijoukkueen johtomaali 28. minuutilla oli komea katsottavaa. Filip Valencic ampui vapaapotkusta pallon yläkulmasta sisään, eikä JJK:n veräjänvartija Jere Pyhärannalla ollut mitään mahdollisuuksia yltää palloon. Maali oli Valencicin kauden viides. Ottelun maalit syntyivät kolmen minuutin sisään.

        Kotijoukkueen hallinnasta kertovat omaa kieltään myös ottelussa annetut varoitukset. JJK:n pelaajille kertyi kuusi varoitusta, kotijoukkueelle ei ensimmäistäkään. JJK:n lapuista kaksi otti Severi Vielma, joka joutui ulosajetuksi 88. minuutilla. Juha Pasoja ei kuitenkaan ollut korttisumasta moksiskaan.
        – Kortteja tuli, mutta se kuuluu peliin, ”Paso” kuittasi.
        Jari Åhman arvioi otteluruuhkan aiheuttaman väsymyksen olleen syynä pelaajien kankeahkoon liikehdintään.
        – Muutama pelaaja oli liikkeellä aika vähällä energialla, Åhman totesi.

        Nyt joukkue pääsee lepäämään hetkeksi, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa 14.6. Tuolloin Sauvosaareen saapuu Maarianhaminan IFK. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot:

        PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos, Marek Kaljumäe, Juuso Laitinen, Abdoulie Mansally, Matias Ojala, Omar Jama, Julian Guevara, Rasmus Karjalainen (77. Aleksi Gullsten), Momodou Ceesay (90. Edwin Salazar), Filip Valencic.

        JJK: Jere Pyhäranta (28. var), Severi Vielma (55. ja 88. var, ulosajo), Felix Gustavsson, Antto Tapaninen (var. 83), Samu Suoraniemi (78. Toni Tahvanainen (90 1 var), Patrick Poutiainen, Tommi Kari, Honar Abdi, Tomi Petrescu (86. var.), Gael Etock, Mikko Manninen.


      • PSKemi-JJK_1-1 kirjoitti:

        PS Kemin hallinta riitti vain tasapeliin
        4.6.2017

        PS Kemin nihkeästi sujuneet kotipelit saivat jatkoa, kun sinipunaiset joutuivat tyytymään 1-1 -tasapeliin sarjanousija JJK:n isäntänä Sauvosaaressa lauantaina. Sikäli pistejako oli kuitenkin tyydyttävä tulos, sillä joukkue oli hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan. PS Kemillä oli saumat täyteenkin pistepottiin, mutta joukkue oli liikkeellä silmin nähden väsyneenä, eikä peli ollut sitä mitä kotiyleisö odotti lievästä pallonhallinnasta huolimatta.

        Myös JJK:lla oli paikkoja lisäosumiin, ja joukkue saikin pallon peräti neljästi kotijoukkueen verkkoon, mutta vain kerran hyväksytysti. Silti vieraiden kemiläislähtöinen luotsi Juha Pasoja oli Jari Åhmania tyytyväisempi pistejakoon.
        – Piste vieraissa on aina hyvä, mutta tilanteisiin nähden olen vähän pettynyt, sekä varsinkin pallolliseen pelaamiseemme.
        Pasojan mukaan Kemin hallinta oli kuitenkin näennäistä ja mies sanoi olevansa hemmetin ylpeä joukkueestaan.
        – Suurin osa pelaajista onnistui lähelle omaa hyvää tasoaan. Ottelussa oli paljon hyvää. Lisäksi olemme pelanneet viisi ottelua kahteen viikkoon ja kolme viimeistä peliä ilman tappiota.

        Jari Åhman päivitteli varsinkin JJK:n tasoitukseen johtanutta tilannetta, jossa kemiläispuolustus suorastaan lahjoitti maalin kettupaidoille. Juuso Laitinen yritti palauttaa pallon käsittämättömän hennosti Oskari Forsmanille, ja läpi ottelun vaarallinen Gael Etock rynni väliin ja pisti pallon helposti kemiläismaaliin.
        – On kumma, että me aina joudutaan antamaan vastustajalle siimaa, Åhman manasi.
        Åhman harmitteli myös ottelun loppupuolen tilannetta, jossa vaihdosta kentälle tullut Aleksi Gullsten antoi oivan keskityksen takatolpalle ja tilanteeseen hyvin heittäytyneen Matias Ojalan pusku meni niukasti ohi maalin.
        – Jos Matiaksella olisi vähän isompi nenä, pallo olisi mennyt sisään, Åhman letkautti.

        Kotijoukkueen johtomaali 28. minuutilla oli komea katsottavaa. Filip Valencic ampui vapaapotkusta pallon yläkulmasta sisään, eikä JJK:n veräjänvartija Jere Pyhärannalla ollut mitään mahdollisuuksia yltää palloon. Maali oli Valencicin kauden viides. Ottelun maalit syntyivät kolmen minuutin sisään.

        Kotijoukkueen hallinnasta kertovat omaa kieltään myös ottelussa annetut varoitukset. JJK:n pelaajille kertyi kuusi varoitusta, kotijoukkueelle ei ensimmäistäkään. JJK:n lapuista kaksi otti Severi Vielma, joka joutui ulosajetuksi 88. minuutilla. Juha Pasoja ei kuitenkaan ollut korttisumasta moksiskaan.
        – Kortteja tuli, mutta se kuuluu peliin, ”Paso” kuittasi.
        Jari Åhman arvioi otteluruuhkan aiheuttaman väsymyksen olleen syynä pelaajien kankeahkoon liikehdintään.
        – Muutama pelaaja oli liikkeellä aika vähällä energialla, Åhman totesi.

        Nyt joukkue pääsee lepäämään hetkeksi, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa 14.6. Tuolloin Sauvosaareen saapuu Maarianhaminan IFK. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot:

        PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos, Marek Kaljumäe, Juuso Laitinen, Abdoulie Mansally, Matias Ojala, Omar Jama, Julian Guevara, Rasmus Karjalainen (77. Aleksi Gullsten), Momodou Ceesay (90. Edwin Salazar), Filip Valencic.

        JJK: Jere Pyhäranta (28. var), Severi Vielma (55. ja 88. var, ulosajo), Felix Gustavsson, Antto Tapaninen (var. 83), Samu Suoraniemi (78. Toni Tahvanainen (90 1 var), Patrick Poutiainen, Tommi Kari, Honar Abdi, Tomi Petrescu (86. var.), Gael Etock, Mikko Manninen.

        lääkkeet! Otahan PS-trolli ne lääkkees ja vaihda levyä.


      • PSKemi-JJK_1-1

      • PSKemi-JJK_1-1


      • KausariAleKiihtyy

        Loppukauden kausikortit alennushinnoin
        5.6.2017

        Mikäli kausikortti on vielä hankkimatta, kannattaa pyörähtää pikimmiten PS Kemin toimistolla (Valtakatu 19), sillä nyt kausikortteja saa loppukaudeksi alennettuun hintaan!

        Pääkatsomon numeroitujen paikkojen osalta kausikorttimyynti päättyy perjantaina 9.6.2017, jonka jälkeen avataan lipunmyynti jäljellä olevien 10 kotipelin osalta. Rantakatsomon puolelle numeroimattomille paikoille kausikorttien myynti jatkuu tämänkin jälkeen.

        Tiesithän, että sekä rantakatsomon kausikortilla, että vapaalipulla on mahdollisuus halutessaan lunastaa lipunmyynnistä pääkatsomopaikka otteluun 5 euron hintaan, mikäli pääkatsomo ei ole loppuunmyyty.


      • UusiKannatusbiisi

        PS Kemin uusi kannatusbiisi nyt saatavissa
        23.5.2017

        Sonata Arctican Tony Kakon PS Kemille tekemä kannatusbiisi EI OO MUUTAKO on nyt saatavissa PS Kemin toimistolta sekä kotipeleistä hintaan 10 €/kpl. CD single sisältää 3 eri versiota kappaleesta.

        Lainaus Rokkineuvoksen artikkelista:

        ”Vaikka uunituore onkin, kappaleen nimi on PS Kemin kannattajille tuttukin tutumpi. Ei oo muutako. Sen kertosäe menee näin: Perämereltä tuulee taas / Kädet yhteen koska / Ei oo muuta ku PS Kemi.

        Kakkossäkeistökin on perinjuurin kemiläinen:
        Kingsien kotipeli on varma ykkönen,
        Sauvosaaren takakentän taika ei raukea,
        pääkatsomo huutaa hei, rantakatsomo huutaa hei hei,
        kun duunari painuu pelist´ yövuoroon.
        Hyvää kotimatkaa, terveisiä etelään
        ja kiitos kolmesta pisteestä.

        – Biisin ajatus on olla henkeä nostattava, kuten kannatusbiisin pitää ollakin. Mun mielestä siinä on myös hyvää karmaa, sillä sehän soi tämän kauden ensimmäisessä kotimatsissa Karihaarassa saatellen SJK:n paluumatkalle ilman pisteen pistettä, Kakko naurahtaa.”

        Etäkannattajia palvelee [email protected]. Etämyynnissä hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut (alkaen 3 €).


      • UusiKannatusbiisi kirjoitti:

        PS Kemin uusi kannatusbiisi nyt saatavissa
        23.5.2017

        Sonata Arctican Tony Kakon PS Kemille tekemä kannatusbiisi EI OO MUUTAKO on nyt saatavissa PS Kemin toimistolta sekä kotipeleistä hintaan 10 €/kpl. CD single sisältää 3 eri versiota kappaleesta.

        Lainaus Rokkineuvoksen artikkelista:

        ”Vaikka uunituore onkin, kappaleen nimi on PS Kemin kannattajille tuttukin tutumpi. Ei oo muutako. Sen kertosäe menee näin: Perämereltä tuulee taas / Kädet yhteen koska / Ei oo muuta ku PS Kemi.

        Kakkossäkeistökin on perinjuurin kemiläinen:
        Kingsien kotipeli on varma ykkönen,
        Sauvosaaren takakentän taika ei raukea,
        pääkatsomo huutaa hei, rantakatsomo huutaa hei hei,
        kun duunari painuu pelist´ yövuoroon.
        Hyvää kotimatkaa, terveisiä etelään
        ja kiitos kolmesta pisteestä.

        – Biisin ajatus on olla henkeä nostattava, kuten kannatusbiisin pitää ollakin. Mun mielestä siinä on myös hyvää karmaa, sillä sehän soi tämän kauden ensimmäisessä kotimatsissa Karihaarassa saatellen SJK:n paluumatkalle ilman pisteen pistettä, Kakko naurahtaa.”

        Etäkannattajia palvelee [email protected]. Etämyynnissä hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut (alkaen 3 €).

        lääkkeet! Pitäis jo Niuvaniemelle lähettää tää PS-trolli.


      • InfoaPSKemin

        INFOA PS KEMIN KOTIPELIEN PÄÄSYLIPUISTA JA SISÄÄNKÄYNNEISTÄ KAUDELLA 2017

        13.6.2017
        Sauvosaaressa pelattavien PS Kemin kotiotteluiden lipunmyynti- ja sisäänkäyntikäytännöissä on tehty kaudelle 2017 muutamia muutoksia edelliskauteen nähden.

        Ennakkolippuja otteluihin myydään tuttuun tapaan osoitteessa Ticketmaster.fi, sekä Prismoissa. 14.6. pelattavasta PS Kemi – IFK Mariehamn -ottelusta alkaen ennakkolippujen myynti päättyy 1 h 30 min ennen ottelun alkua.

        Sisäänkäynti otteluihin on sekä pääportilta, että rantaportilta, joissa myös lipunmyyntipisteet. Korttimaksumahdollisuus löytyy pääportilla lipunmyyntipiste 1:stä. Ennakkolipun tai kausikortin haltijoille on pääportilla varattu oma sisäänkäynti jonotuksen välttämiseksi. Portit ja lipunmyynti avataan 1 h 15 min ennen ottelun alkua.

        Sauvosaaren katsomot on jaettu kahteen hintaluokkaan: Pääkatsomo ja rantakatsomo. Jälkimmäiseen hintaluokkaan kuuluvat myös päätyjen seisomakatsomot.

        Pääkatsomon paikat ovat numeroituja. Ostamalla lipun pääkatsomoon varmistut siitä, että sinulla on istumapaikka koko ottelun ajan. Pääkatsomoon pääsee ainoastaan paikkanumeroidulla lipulla, joka on esitettävä pääkatsomon sisäänkäynnillä järjestyksenvalvojalle.

        Mikäli sinulla on ennakkoon ostettu numeroimaton pääsylippu, rantakatsomon puolelle oikeuttava kausikortti, tai vapaalippu, voit lunastaa pääkatsomopaikan yksittäiseen otteluun lipunmyynnistä rantakatsomon ja pääkatsomon lipun hinnan erotusta vastaavaan 5 euron hintaan, ellei pääkatsomo ole loppuunmyyty.

        Lippujen hinnat PS Kemin kotipeleissä:

        Pääkatsomo
        Normaali: 20 €
        Aleryhmä (opiskelijat ja eläkeläiset)* 15 €
        Lapset 7-15 v. 10 €
        Rantakatsomo ja muut alueet
        Normaali: 15 €
        Aleryhmä (opiskelijat ja eläkeläiset)* 10 €
        Lapset 7-15 v. 5 €

        S-Etukortilla 2 euron alennus ostaessasi lipun ennakkoon Prisman infosta

        *Alennukseen oikeuttava opiskelija- tai eläkeläiskortti esitettävä lipun oston yhteydessä.


      • InfoaPSKemin kirjoitti:

        INFOA PS KEMIN KOTIPELIEN PÄÄSYLIPUISTA JA SISÄÄNKÄYNNEISTÄ KAUDELLA 2017

        13.6.2017
        Sauvosaaressa pelattavien PS Kemin kotiotteluiden lipunmyynti- ja sisäänkäyntikäytännöissä on tehty kaudelle 2017 muutamia muutoksia edelliskauteen nähden.

        Ennakkolippuja otteluihin myydään tuttuun tapaan osoitteessa Ticketmaster.fi, sekä Prismoissa. 14.6. pelattavasta PS Kemi – IFK Mariehamn -ottelusta alkaen ennakkolippujen myynti päättyy 1 h 30 min ennen ottelun alkua.

        Sisäänkäynti otteluihin on sekä pääportilta, että rantaportilta, joissa myös lipunmyyntipisteet. Korttimaksumahdollisuus löytyy pääportilla lipunmyyntipiste 1:stä. Ennakkolipun tai kausikortin haltijoille on pääportilla varattu oma sisäänkäynti jonotuksen välttämiseksi. Portit ja lipunmyynti avataan 1 h 15 min ennen ottelun alkua.

        Sauvosaaren katsomot on jaettu kahteen hintaluokkaan: Pääkatsomo ja rantakatsomo. Jälkimmäiseen hintaluokkaan kuuluvat myös päätyjen seisomakatsomot.

        Pääkatsomon paikat ovat numeroituja. Ostamalla lipun pääkatsomoon varmistut siitä, että sinulla on istumapaikka koko ottelun ajan. Pääkatsomoon pääsee ainoastaan paikkanumeroidulla lipulla, joka on esitettävä pääkatsomon sisäänkäynnillä järjestyksenvalvojalle.

        Mikäli sinulla on ennakkoon ostettu numeroimaton pääsylippu, rantakatsomon puolelle oikeuttava kausikortti, tai vapaalippu, voit lunastaa pääkatsomopaikan yksittäiseen otteluun lipunmyynnistä rantakatsomon ja pääkatsomon lipun hinnan erotusta vastaavaan 5 euron hintaan, ellei pääkatsomo ole loppuunmyyty.

        Lippujen hinnat PS Kemin kotipeleissä:

        Pääkatsomo
        Normaali: 20 €
        Aleryhmä (opiskelijat ja eläkeläiset)* 15 €
        Lapset 7-15 v. 10 €
        Rantakatsomo ja muut alueet
        Normaali: 15 €
        Aleryhmä (opiskelijat ja eläkeläiset)* 10 €
        Lapset 7-15 v. 5 €

        S-Etukortilla 2 euron alennus ostaessasi lipun ennakkoon Prisman infosta

        *Alennukseen oikeuttava opiskelija- tai eläkeläiskortti esitettävä lipun oston yhteydessä.

        lääkkeet! Jälleen kerran tää PS-trolli täällä spämmäilee. Mene hoitoon!


      • PSKemi-IFKMariehamn

        IFK MARIEHAMN VIERAAKSI SAUVOSAAREEN

        14.6.2017
        Maajoukkuetauko tarjosi tarpeellisen lepotauon myös Kuninkaille, mutta nyt on jälleen aika palata tositoimiin. Vastassa on ensimmäistä kertaa liigaottelun merkeissä Sauvosaareen saapuva IFK Mariehamn. Kuukausi sitten joukkueet mittelivät voimiaan tasaisissa merkeissä, kunnes IFK tekaisi lopussa kolme maalia pilaten kemiläisten hyvän ottelun. Nyt kotijoukkueella onkin takaisinmaksun aika, onhan IFKM voittanut kaikki keskinäiset liigapelit. Edellisen kohtaamisen jälkeen saarelaiset ovat olleet hyvässä vireessä häviten vain yhden ottelun viidestä. Kotikentällään ärhäkän kemiläisnipun pitäisi kuitenkin pistää kaukaa matkaava “Grönvitt” ahtaalle, etenkin edellisen kotipelin harmittava tasapeli muistaen. Tuolloin JJK päästettiin liian helposti kotimatkalle pisteen kanssa.

        PS Kemiltä on pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi edelleen poissa Aubrey David maajoukkuekiireiden vuoksi.

        Ottelu alkaa kello 18.30. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Tule kannustamaan Kuninkaat voittoon!


      • PSKemi-IFKMariehamn kirjoitti:

        IFK MARIEHAMN VIERAAKSI SAUVOSAAREEN

        14.6.2017
        Maajoukkuetauko tarjosi tarpeellisen lepotauon myös Kuninkaille, mutta nyt on jälleen aika palata tositoimiin. Vastassa on ensimmäistä kertaa liigaottelun merkeissä Sauvosaareen saapuva IFK Mariehamn. Kuukausi sitten joukkueet mittelivät voimiaan tasaisissa merkeissä, kunnes IFK tekaisi lopussa kolme maalia pilaten kemiläisten hyvän ottelun. Nyt kotijoukkueella onkin takaisinmaksun aika, onhan IFKM voittanut kaikki keskinäiset liigapelit. Edellisen kohtaamisen jälkeen saarelaiset ovat olleet hyvässä vireessä häviten vain yhden ottelun viidestä. Kotikentällään ärhäkän kemiläisnipun pitäisi kuitenkin pistää kaukaa matkaava “Grönvitt” ahtaalle, etenkin edellisen kotipelin harmittava tasapeli muistaen. Tuolloin JJK päästettiin liian helposti kotimatkalle pisteen kanssa.

        PS Kemiltä on pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi edelleen poissa Aubrey David maajoukkuekiireiden vuoksi.

        Ottelu alkaa kello 18.30. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Tule kannustamaan Kuninkaat voittoon!

        lääkkeet! Ottakaa tää PS-trolli jo hoitoon.


      • PSKemi-IFKMariehamn_3-0

        IFK Mariehamn kaatui kauden ehjimmällä esityksellä
        14.6.2017

        PS Kemi sai maajoukkuetauon aikana siirrettyä vieraspelien hyvät otteet myös kotoisalle Sauvosaaren nurmelle. Niinpä puolustava Suomen mestari IFK Mariehamn sai poistua kotimatkalle tyhjin käsin. PS Kemin historian ensimmäinen liigavoitto saarelaisista kirjattiin aikakirjoihin numeroin 3-0 (1-0). Samalla PS Kemi maksoi potut pottuina, sillä toukokuussa IFK Mariehamn voitti PS Kemin kotonaan samoin lukemin.

        – Ehdottomasti kauden ehjin esitys, iloitsi kotijoukkueen luotsi Jari Åhman ja oli luonnollisesti tyytyväinen niin täyteen pistepottiin kuin pelaajiensa otteisiin Sauvosaaren nihkeällä nurmella.

        Kentän ehdoton kuningas oli PS Kemin Filip Valencic, joka raatoi laajalla alueella hillittömällä itseluottamuksella, piti palloa hallussaan ja jakoi mallikkaita syöttöjä. Slovenialainen teki hienolla yksilösuorituksella illan ensimmäisen maalin. Hän otti pallon haltuunsa syvällä omalla puoliskolla vieraiden kulmapotkun jälkeen, juoksi läpi kentän ja päätti soolonsa hallittuun laukaukseen, joka vei pallon ohi virolaismaalivahti Andreas Vaiklan.

        Kauden kuudennen osumansa lisäksi Valencic syötti Aleksi Gullstenin laukoman kotijoukkueen kolmannen maalin. Maali oli Gullstenille kauden ensimmäinen. Ja tuuletuksesta näki, että melkoinen apina rymähti laitahyökkääjän selästä. Edellisen ja tätä ennen ainoan liigamaalinsa Gullsten teki FC Lahden verkkoon hieman yli vuosi sitten.

        Toinen PS Kemin sankari oli maalivahti Oskari Forsman, joka pelasi varmasti läpi ottelun ja teki kaksi todellista huipputorjuntaa, joista ensimmäinen 1-0 -tilanteessa oli yksi ottelun kulminaatiopisteistä. 34. minuutilla Robbin Sellin pääsi puskemaan vapaasta paikasta, mutta Forsman venyi upeasti pallon eteen.

        – Oskarin torjunnat pitivät meidät pinnalla vaikeina hetkinä, Åhmankin huomioi.

        Myös Momodou Ceesay oli isossa roolissa, miehelle merkittiin syöttöpisteet niin Valencicin maaliin kuin ”Kenny” Mansallyn 2-0 -tuikkaukseenkin. Mutta yhtä kaikki, jokainen PS Kemin pelaaja onnistui, mistä tuloskin kertoo omaa kieltään.

        Toinen ottelun käännekohdista oli toisen jakson ensimmäinen vartti. Heti jakson alkuun PS Kemi sai rakennettua tekopaikan puolinopealla hyökkäyksellä, mutta tällä kertaa Filip Valencicin laukaus ei mennyt oikeaan osoitteeseen. Sen jälkeen saarelaiset ottivat pelin väkisin hallintaansa ja tasoitusosuma suorastaan roikkui ilmassa. Kulma- ja vapaapotkusumasta huolimatta kotijoukkue onnistui puolustamaan maaliaan tehokkaasti.

        Kun Mansally teki 2-0 -osuman kulmapotkun jälkitilanteesta 63. minuutilla, alkoi pisteiden osoite olla selvä ja viimeistään kahdeksan minuuttia myöhemmin Gullstenin maalin jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

        3-0 -tilanteessa PS Kemi pystyi rauhoittamaan peliään ja pitämään palloa hallussaan, jolloin oolantilaisten takaa-ajo jäi hyvin näennäiseksi. Ilahduttavaa oli myös se, että Åhmanin tekemät vaihdotkin toivat lisää pirteyttä sinipunapaitojen peliin.

        IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg myönsi kotijoukkueen paremmuuden.
        – Mutta 2-0 -tilanteeseen saakka olimme hyvin pelissä mukana ja varsinkin toisen jakson alussa saimme luotua hyvää painetta ja tekopaikkoja Kemin päätyyn. Myös Kemin ensimmäinen maali harmittaa, tilanne olisi pitänyt puolustaa paremmin, Lundberg soimasi omiaan. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot

        PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos, Marek Kaljumäe, Juuso Laitinen, Matias Ojala, Abdoulie Mansally (68. Aleksi Gullsten), Julian Guevara, Omar Jama, Rasmus Karjalainen (74. Justus Lehto), Filip Valencic, Momodou Ceesay (80. Jussi Aalto).

        IFK Mariehamn: Andreas Vaikla, Gabriel Petrovic (23. var.), Kristian Kojola, Philip Mantilla (76. Anthony Dafaa), Jani Lyyski, Amos Ekhalie (66. Robin Sid), Aapo Mäenpää (8. Tommy Wirtanen), Bobbie Friberg Da Cruz, Robbin Sellin, Brian Span, Rezgar Amani.


      • PSKemi-IFKMariehamn_3-0

      • lääkkeet! Eikö tätä PS-trollia saada hoitoon?


      • PSKemi-IFKMariehamn_3-0

      • EiOoMuutakoPSKemi

        Ei oo muutako

        https://www.youtube.com/watch?v=CzYK3T73sv0


      • PSKemiRoadtrip

      • lääkkeet! HOITOON hoitoon!


      • HIFK-PSKemi

        PS KEMI HAASTAA HIFK:N

        16.6.2017
        Vain muutama päivä huilia ja taas pelataan PS Kemin matkatessa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

        Joukkueet lähtevät hieman eri asetelmista otteluun. Kotijoukkue HIFK on viime aikoina ollut alavireinen, kun taas PS Kemi on ollut nousukuntoinen. Keskiviikkona Kuninkaat kaatoivat IFKM:n komeasti 3-0, kun taas SJK ja kahden maalin Billy Ions upottivat HIFK:n. Antti Muurisen suojattien edellinen voitto on toukokuun alkupäiviltä.

        Edellisen pelin miehistöön saadaan täydennystä Aubrey Davidin muodossa, kun mies palaa Trinidadin ja Tobagon maajoukkueen riveistä Suomeen.

        Ottelu alkaa Töölön jalkapallostadionilla kello 15. Vedot sisään osoitteesta pskemi.fi/veikkaus. Matsia voi seurata kotikatsomoissa IS-Extran välityksellä. Kyseessä on kauden ensimmäinen peli maamme pääkaupungissa, jossa tunnetusti vaikuttaa lukuisia etäkemiläisiä. Kaikki PS Kemin kannattajat voivatkin suunnata stadionin pääkatsomon eteläpäähän, jossa vieraskannattajat majailevat. Tästä alkaa


      • lääkkeet! On taas jääny aamulääkitys PS-trollilla ottamatta.


      • HIFK-PSKemi_0-2

      • lääkkeet! PS-trollin huippulääkkeet vissiin hukassa?


      • HIFK-PSKemi_0-2

        PS KEMI HAKI PISTEET HELSINGISTÄ

        19.6.2017
        PS Kemi nappasi täydet kolme pistettä kotimatkalle Helsingistä, kun HIFK kaatui luvuin 2-0. Kotijoukkue piti pallonhallinnan itsellään ja viritteli muutamia vaarallisiakin hyökkäyksiä kemiläismaalille, kuitenkin ilman tulosta. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen PS Kemi aloitti maalinteon, kun Momodou Ceesay tarjoili hienosti Filip Valencicille, joka upotti nahkakuulan varmasti verkkoon. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä hetkellä HIFK sai jo pallon maaliin, mutta tilanteessa rikottiin jälleen hienosti maaliaan vartioinutta Oskari Forsmania. Toisella jaksolla nähtiin yksi kauden hienoimmista osumista, kun Juuso Laitinen vapautti pitkällä syötöllä Valencicin, joka otti pallon rinnalla haltuun, harhautti maalivahdin ja chippasi upean maalin yli puolustajan. Toisesta takaiskusta lannistunut HIFK ei saanut kunnon kiriä aikaan ja näin PS Kemille neljäs tappioton ottelu putkeen. Seuraavan kerran Kuninkaat nähdään kentällä jo keskiviikkona, kun FC Lahti saapuu vieraaksi Saukkiin.

        Kokoonpano: Forsman, Ojala, Laitinen, David, Kaljumäe, Gullsten (80. Karjalainen), Jama, Guevara (var.), Mansally (var.) (89. Nurmos), Valencic (var.), Ceesay (72. Aalto (var.) ).


      • lääkkeet! Tältä PS-trollilta näköjään kaikki lääkkeet loppunu.


      • PSKemi-FCLahti

        FC LAHTI SAAPUU JÄLLEEN SAUKKIIN

        21.6.2017
        PS Kemi pelaa kauden kolmannen pelinsä Sauvosaaressa, jonne vieraaksi saapuu FC Lahti. Kemiläiset ovat oivassa vireessä ja sarjasijoituskin on noussut mukavasti. Harvinaisen voiton Helsingistä lauantaina ottaneet Kuninkaat ovat nimittäin kivunneet jo kuudensiksi sarjataulukossa ja joukkueen paras maalintekijä Filip Valencic on maalipörssissä toisena. HJK:n Alfredo Morelosin siirryttyä Glasgow Rangersiin Valencic on itseasiassa sarjan nykyisistä pelaajista paras maalintekijä!

        FC Lahti on pelannut peräti neljä 0-0 -tasapeliä putkeen ja majailee sarjassa sijalla kahdeksan. Maalinteko on ollut melkoista tervanjuontia lahtelaisille, kahdessatoista ottelussa he ovat osuneet vain yhdeksän kertaa. Kemiläisittäin varmasti joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on kokoonpanoon palaava entinen PS Kemin toppari Kalle Taimi.

        Ottelu alkaa kello 18.30 Sauvosaaressa. Vedot sisään samalla seuraa tukien osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Voittoputki jatkukoon!


      • FilipValencic

      • FilipValencic250000e

        Saako PS Kemi Filip Valencicista 250 000€ jos pelaaja siirtyy HJK:n???:)


      • PSKeminTähtipelaaja

      • lääkkeet! Älytöntä PS-trollausta jälleen kerran. Nyt on ihan väärät lääkkeet, voisitko jo poistua?


      • PSKemi-FCLahti_1-1

        Åhman: Piste parempi kuin nolla pistettä
        21.6.2017

        PS Kemi joutui tyytymään 1-1- tasapeliin FC Lahden isäntänä. Ottelu oli PS Kemille viides ja FC Lahdelle kuudes perättäinen tappioton ottelu.

        Tasapelijoukkueeksi leimaantuneelle Lahdelle pistejako oli jo viides perättäinen. Maalinteossa onnistuminen oli vieraille mieluisaa, sillä neljässä edellisessä ottelussa Lahti ei (eikä vastustajat sen koommin) saanut maaleja aikaiseksi. Maalivahti Aleksandr Vasjutinin nollaputki kesti peräti 525 minuuttia. Kotijoukkueen tulikuumalla kymppipaikan haltijalla Filip Valencicillä puolestaan katkesi neljä perättäistä ottelua kestänyt maalitehtailuputki.

        PS Kemin koutsi Jari Åhman oli pisteeseen tyytyväinen, mutta ei ollut kaikilta osin joukkueensa esitykseen tyytyväinen, minkä hän pisti osin tiukan ottelurupeaman piikkiin.
        – Pelitahti on aivan hirveä. Otteluiden välillä ei ehdi harjoitella, ainoastaan palautella ja valmistautua seuraavaan peliin. Pojat ovat kovilla. Tänään tämä näkyi esimerkiksi siinä, ettei avausjaksolla tehty hirveästi aloitteita. Toisella jaksolla meni astetta paremmin.

        – Mutta piste on parempi kuin nolla pistettä, ja tärkeää on sekin ettei Lahti saanut kolmea pistettä. Mutta olihan meillä saumat ottaa kolme pistettäkin, esimerkiksi Rasmus Karjalaisella oli kaksi hyvää vetopaikkaa. Mutta kaikkiaan tasainen esitys alun halpaa vierasmaalia lukuunottamatta, Åhman laskeskeli.

        Lahtelaisten johtomaali syntyi jo viidennellä peliminuutilla kun maalivahti Oskari Forsman meni pallolle turhan ujosti ja Marko Simonovski pääsi sijoittamaan pallon vaivatta kemiläismaaliin. Oli vierailla paikkoja lisäosumiinkin, mutta hehtaaripyssysyndrooma vaivasi mustapaitoja. Joukkue laukoi kaikkiaan 12 kertaa, mutta vain neljä niistä suuntautui maalia kohti, yleensä pallot viuhuivat reilusti ohi tai yli kemiläismaalin. Kotijoukkue sai kohti maalia yhtä monta vetoa, vaikka laukoi vain kuudesti.

        PS Kemin tasoitus syntyi kun toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia. Puoliajalla Momodou Ceesayn tilalle tullut Jussi Aalto antoi kulmapotkun matalana maalinedustalle, josse se ajatui Abdoulie Mansallyn jalkoihin ja mies täräytti voimalla pallon maalin perukoille. Osuma oli ”Kennyn” kauden kolmas.

        Ottelun kummallisuuksiin lukeutui vahvana vastahyökkäysjoukkueena tunnetun kotijoukkueen vahva pallonhallinta prosentein 69 – 31. Vieraat saivat kuitenkin tylsytettyä tiukalla ja hyvin liikkuneella pelimuodostelmalla kemiläisten hyökkäyspelin edellisotteluja vaatimattomammalle tasolle. Kuhnurit tukkivat työmiehen moraalilla keskikentän, eikä PS Kemi löytänyt juurikaan rakoja lahtelaisryhmityksestä. Toki punapaidat pyrkivät ratkaisuihin liiaksi keskeltä, ja laitojen käyttö jäi vähäiseksi. Muutama terävä pystysyöttö lähti, mutta tuloksetta. Filip Valencic pääsi kerran avausjaksolla nokikkain Aleksandr Vasjutinin kanssa, mutta veskari veti pidemmän korren. Vastaavasta tilanteesta maalitykki osui lauantaina Helsingissä. Vasjutin oli hereillä läpi ottelun katkaisten lisäksi pari kertaa päällään kemiläisten pitkän pystysyötön rangaistusalueen ulkopuolella.

        Erotuomari Antti Munukan toimintaan kemiläisyleisö ei ollut tyytyväinen. Esimerkiksi sekä Valencic että Mansally lanattiin kertaalleen kumoon boksissa ja molemmilla kerroilla Munukka levitteli käsiään. Rikkeitä ottelussa nähtiin viljalti, kaikkiaan 29, joista yksi enemmän kotijoukkueelle. Varoitukset menivät tasan 3-3.

        Selvästi täyttä pistepottia hakemaan lähteneen FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas ei ollut täysin tyytyväinen tulokseen, eikä joukkueensa esitykseen.
        – Saimme puolet enemmän tekopaikkoja kuin Kemi, mutta viimeiset yritykset olivat aika heppoisia. Mutta tasapeli sarjan kuuminta joukkuetta vastaan vieraskentällä vaikeissa olosuhteissa ja kuudes tappioton peli ei niin hirveän huonosti ole. Lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, kun Mikko Kuningas piti jättää sivuun jalkapöytävamman ja Hendrik Helmke kuumeen vuoksi, ”Toke” kertoi lehdistötilaisuudessa.


      • PSKemi-FCLahti_1-1

      • lääkkeet! Kuin tää PS-trolli jaksaa yhtä ja samaa trollausta päivittäin ja joskun jopa useastikkin?
        Osa trollauksista ja spämeistä jopa sääntöjen vastaisuuden rajoilla, kumma ettei yp puutu jo ton PS-trollin viesteihin?


      • PSKemi-FCLahti_1-1

      • PS-trolli

        PS-trolli lupaa välittömästi lopettaa viestien lähettämisen JOS PS Kemin kotipelien katsojakeskiarvo on 3000 tai enemmän per kausi!!!:)


      • lääkkeet! PS-trollihan voi lopettaa samantien, ei 1500 koskaan.


      • SJK-PSKemi

        KUNINKAAT ENSIMMÄISTÄ KERTAA SJK:N UUDELLA STADIONILLA

        25.6.2017
        Juhannus on vietetty ja Veikkausliiga jatkuu edelleen kahden ottelun viikkotahdilla. Huomenna on luvassa PS Kemin ensimmäinen ottelu SJK:n uudella kotistadionilla ja joukkue onkin jo matkannut Pohjanmaalle valmistautumaan. Otteluun päästään positiivista lähtökohdista, onhan meneillään viiden ottelun pisteputki. Kyseinen tappioton jakso on PS Kemin kaksivuotisen liigahistorian pisin, mutta tuon ennätyksen parantaminen on kovan työn takana SJK:n kotikentällä.

        SJK:n alkukausi on ollut melkoista myllerrystä. Vielä joukkueiden edellisen kohtaamisen aikaan Seinäjoella valmentanut Sixten Boström sai vaikean alkukauden jälkeen kenkää ja tilalle palkattiin espanjalainen Jose Manuel Roca. Aika valmentajavaihdoksen jälkeenkään ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja kesäkuun aikana joukkue on voittanut neljästä ottelusta vain yhden, häviten loput tekemättä maaliakaan. Kemiläisyleisölle mielenkiintoisinta pelaajaa SJK:n riveistä ei tarvinne arvailla, kun entinen PS Kemin kapteeni Billy Ions on jälleen “kasvattajaseuransa” vastustajana.

        Kuninkaat pääsevät SJK-peliin ilman merkittäviä poissaoloja.

        Ottelu alkaa kello 19.30. Vedot sisään PS Kemin tueksi osoitteesta pskemi.fi/veikkaus. Jos et pääse katsomoon, on kotoa ottelua mahdollista seurata IS Extran välityksellä (tilaussivulle kuvaa klikkaamalla)


      • lääkkeet! Eikö tätä PS-trollia saada millään ilveellä hoitoon?


      • SJK-PSKemi_1-0

        PS Kemin pisteputki päätökseensä
        26.6.2017

        PS Kemin viiden ottelun mittainen pisteputki tuli päätökseensä Seinäjoella, kun SJK otti voiton lukemin 1-0. Ensimmäinen takaisku koettiin heti ottelun alussa, kun Tomas Hradecky pääsi laukomaan laidalta tulleen syötön täysin vapaasti verkon perukoille. Ensimmäinen jakso eteni tämän jälkeen tasaisissa merkeissä taukoon saakka. Toisella puoliskolla PS Kemi kehitteli muutamia vaarallisia paikkoja, mutta palloa ei saatu kotijoukkueen maaliin. Vielä viimeisellä minuutilla Juuso Laitinen tarjoili komean pystysyötön Abdoulie Mansallylle, joka kuitenkin puski ohi pallosta. Näin pisteitä ei kotimatkalle saatu ainuttakaan.

        Seuraavan kerran Kuninkaat pelaavat jo torstaina, kun Lapin hegemoniaottelussa vastaan asettuu RoPS. Liput otteluun alueen Prismoista ja ticketmaster.fi

        Kokoonpano: Forsman, Ojala, Laitinen, David, Kaljumäe, Karjalainen (71. Lehto), Jama, Guevara (76. Aalto), Mansally, Valencic, Ceesay (84. Salazar).


      • SJK-PSKemi_1-0

      • SJK-PSKemi_1-0

      • Tää PS-trooli on ihan hullu.


      • PSKemi-RoPS

        KAUDEN TOINEN TAISTO LAPIN HERRUUDESTA

        28.6.2017
        Jälleen on aika mitellä Lapin hegemoniasta, tällä kertaa kotoisella Saukin takanurmella. Kyseessä on sarjakauden toinen kohtaaminen Rovaniemen Palloseuran kanssa, ensimmäinen oteltiin heti huhtikuussa Rovaniemellä. Tuolloin RoPS vei tiukan ottelun nimiinsä lopulta selvin 3-1 -lukemin. Kotiinviemisiä oli tosin tarjolla kemiläisillekin, olihan Kuninkailla tuolloin mahdollisuus mennä rangaistuspotku upottamalla kahden maalin johtoon.

        RoPS:lla on alla mukava kotivoitto Ilveksestä 1-0. Kuninkaat sen sijaan hävisivät vieraissa samoin luvuin SJK:lle. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yhdeksän ja kymmenen, PS Kemi RoPS:n edellä maalieron turvin. Tasaisista ennakkoasetelmista huolimatta vetolapulle ei välttämättä kannata valita tasuria, RoPS ei nimittäin ole vielä yhtään pistejakoon päättynyttä ottelua tällä kaudella pelannut.

        PS Kemi pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla.

        Peli alkaa tuttuun aikaan kello 18.30. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Ottelun etkot kello 17 alkaen ja jatkot ottelun jälkeen pidetään Rantamakasiinilla. Pääkatsomo on lähes loppuunmyyty, joten lippujen kanssa kannattaa toimia nopeasti. Otteluun odotetaan luonnollisesti kauden ennätysyleisöä ja pääkatsomon lipulla varmistat itsellesi katetun istumapaikan. Liput alueen Prismoista ja ticketmaster.fi


      • PSKemi-RoPS kirjoitti:

        KAUDEN TOINEN TAISTO LAPIN HERRUUDESTA

        28.6.2017
        Jälleen on aika mitellä Lapin hegemoniasta, tällä kertaa kotoisella Saukin takanurmella. Kyseessä on sarjakauden toinen kohtaaminen Rovaniemen Palloseuran kanssa, ensimmäinen oteltiin heti huhtikuussa Rovaniemellä. Tuolloin RoPS vei tiukan ottelun nimiinsä lopulta selvin 3-1 -lukemin. Kotiinviemisiä oli tosin tarjolla kemiläisillekin, olihan Kuninkailla tuolloin mahdollisuus mennä rangaistuspotku upottamalla kahden maalin johtoon.

        RoPS:lla on alla mukava kotivoitto Ilveksestä 1-0. Kuninkaat sen sijaan hävisivät vieraissa samoin luvuin SJK:lle. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yhdeksän ja kymmenen, PS Kemi RoPS:n edellä maalieron turvin. Tasaisista ennakkoasetelmista huolimatta vetolapulle ei välttämättä kannata valita tasuria, RoPS ei nimittäin ole vielä yhtään pistejakoon päättynyttä ottelua tällä kaudella pelannut.

        PS Kemi pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla.

        Peli alkaa tuttuun aikaan kello 18.30. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Ottelun etkot kello 17 alkaen ja jatkot ottelun jälkeen pidetään Rantamakasiinilla. Pääkatsomo on lähes loppuunmyyty, joten lippujen kanssa kannattaa toimia nopeasti. Otteluun odotetaan luonnollisesti kauden ennätysyleisöä ja pääkatsomon lipulla varmistat itsellesi katetun istumapaikan. Liput alueen Prismoista ja ticketmaster.fi

        lääkkeet! Mene nyt hyvä ihminen hoitoon noitten PS-trolli juttujes kanssa. Olet erittäin sairas.


      • PSKemi-RoPS kirjoitti:

        KAUDEN TOINEN TAISTO LAPIN HERRUUDESTA

        28.6.2017
        Jälleen on aika mitellä Lapin hegemoniasta, tällä kertaa kotoisella Saukin takanurmella. Kyseessä on sarjakauden toinen kohtaaminen Rovaniemen Palloseuran kanssa, ensimmäinen oteltiin heti huhtikuussa Rovaniemellä. Tuolloin RoPS vei tiukan ottelun nimiinsä lopulta selvin 3-1 -lukemin. Kotiinviemisiä oli tosin tarjolla kemiläisillekin, olihan Kuninkailla tuolloin mahdollisuus mennä rangaistuspotku upottamalla kahden maalin johtoon.

        RoPS:lla on alla mukava kotivoitto Ilveksestä 1-0. Kuninkaat sen sijaan hävisivät vieraissa samoin luvuin SJK:lle. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yhdeksän ja kymmenen, PS Kemi RoPS:n edellä maalieron turvin. Tasaisista ennakkoasetelmista huolimatta vetolapulle ei välttämättä kannata valita tasuria, RoPS ei nimittäin ole vielä yhtään pistejakoon päättynyttä ottelua tällä kaudella pelannut.

        PS Kemi pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla.

        Peli alkaa tuttuun aikaan kello 18.30. Vedot sisään osoitteessa pskemi.fi/veikkaus. Ottelun etkot kello 17 alkaen ja jatkot ottelun jälkeen pidetään Rantamakasiinilla. Pääkatsomo on lähes loppuunmyyty, joten lippujen kanssa kannattaa toimia nopeasti. Otteluun odotetaan luonnollisesti kauden ennätysyleisöä ja pääkatsomon lipulla varmistat itsellesi katetun istumapaikan. Liput alueen Prismoista ja ticketmaster.fi

        lääkkeet! Mene nyt hyvä ihminen hoitoon noitten PS-trolli juttujes kanssa. Olet erittäin sairas!


      • PSKemi-RoPS_1-1

        Voitto oli tarjolla, tasapeliin oli tyytyminen
        29.6.2017

        PS Kemille jäi paljon jossiteltavaa 1-1 (1-0) -tasapeliin päättyneessä kauden toisessa jänkäderbyssä. Kotijoukkue kykeni luomaan Sauvosaaren nihkeällä nurmella rutkasti maukkaita tekopaikkoja ja joukkue olisi voinut ratkaista ottelun edukseen jo avausjaksolla, jonka ainoaksi maaliksi jäi kuitenkin ”Kenny” Mansallyn osuma 31. minuutilla.
        Se olikin varsin komea. Rasmus Karjalainen haastoi oikealla laidalla RoPS-puolustuksen onnistuneesti, lähetti pallon maaliedustalle, jonne rynninyt Mansally sai tuikattua jalkansa pallon eteen ja peliväline iskeytyi voimalla RoPS-maalin kattoon.

        Jo sitä ennen ehti tapahtua paljon. Jo 8. minuutilla Edwin Salazar pääsi nokikkain Regueron kanssa, mutta espanjalaisvahti onnistui torjunnassaan. Heti perään Salazarin kierteinen laukaus kolahti RoPS-maalin ristikkoon. 25. minuutilla puolestaan avausjakson ehdottomasti näkyvin pelaaja Rasmus Karjalainen hassutti kolme valkopaitaa kahville ja pääsi vetämään keskeltä, mutta laukaus kolahti jälleen vain ylärimaan. ”Rasse” olisi ansainnut ehdottomasti tilanteesta maalin, mutta aina palkintoa hyvästäkään suorituksesta ei heru.
        – Niin se vain on, joskus ne menee, joskus ei, totesi Jari Åhman ottelun jälkeen, mutta painotti olevansa tilanteisiin sikäli tyytyväinen, koska ne olivat hyvin rakennettuja.

        Vielä viisi minuuttia ennen taukovihellystä Valencic-Mansally-Valencic yhdistelmä toimi hienosti ja Valencicin vihainen veto viuhui vain 20 senttiä tolpasta ohi. RoPS:n ainoa todellinen maalitilanne ensimmäisellä pelipuolikkaalla tuli jo minuutin pelin jälkeen kun Robert Taylorin laukaus kimmahti ylärimasta yli Oskari Forsmanin vartioiman maalin.

        Kotijoukkue aloitti myös toisen jakson terävästi. Mansally pelattiin tekopaikkaan, mutta mies ei saanut tällä kertaa laukausta aikaiseksi. Sen jälkeen peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä, kunnes PS Kemille tuli – kuten niin monessa muussakin ottelussa – yksi sysimusta hetki. Joukkue purki Robert Taylorin antaman kulmapotkun huonosti, pallo ajautui RoPS:n Eetu Muinoselle, joka puski pallon rankkarialueen rajalta löysästi kohti kemiläismaalia. Kaikkien yllätykseksi pallo lirui täynnä pelaajia olleen boksin läpi maaliin saakka.

        Vierasmaalin jälkeen PS Kemin ote kirposi täysin ja RoPS hallitsi mielin määrin palloa seuraavan vartin ja toinen vierasmaali ”leijui” ilmassa. Kunnon tilanteet olivat kuitenkin harvassa ja ottelun viimeisen vartin aikana kotijoukkuekin pääsi hiukan paremmin peliin mukaan.
        Samalla kun kotijoukkueen pelikuviot hajosivat, myös tuomari Mikko Mörön puhalluslinja kirposi käsistä ja keltainen kortti seurasi toistaan, katsomosta käsin nähtynä pikkurikkeistä ja jopa aiheettakin. Seitsemän varoitusta siistissä ottelussa on ehdottomasti liikaa. Korttirumban seurauksena ainakin ”Kenny” Mansally joutuu huilaamaan seuraavan ottelun FC Lahtea vastaan.

        Komean johtomaalin ja yhden sarjapisteen lisäksi ottelun parasta antia kotijoukkueen kannalta oli muhkea yleisömäärä. Kauden yleisöennätys Sauvosaaressa on nyt 3 325.
        – Peli ja ottelutapahtuma oli hyvä. Fakta on se, että tämmöisiä tarvitaan, jotta yleisö tulee uudelleen ja uudelleen katsomoon. Tähän emme ole vielä tällä kaudella Rovaniemellä päässeet, sanaili RoPS-valmentaja Juha Malinen.
        Tasapeliin mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kuin osittain.
        – Tasapeli on enemmän tappio kuin voitto. Siinähän menettää enemmän pisteitä kuin saa. Minusta tuntuu, että en ole aina edes voittoihin tyytyväinen, Malinen nauratti toimittajia lehdistötilaisuudessa.

        Jari Åhman oli pettynyt omiensa toisen jakson esitykseen.
        – Lähdimme ehkä liikaa puolustamaan maalin johtoamme. Samalla kun vastustajalle antaa pelin avaimet, yleensä jotakin tapahtuu. Avausjakson kaltaisella tekemisellä olisimme voineen saada paremman tuloksen aikaan, ainakin enemmän tapahtumia myös kentän toisessa päässä, Åhman viittasi RoPS:n halpaan tasoitusosumaan. (Juhani Hiltunen)

        Kokoonpanot:

        PS Kemi: Forsman, David, Kaljumäe, Laitinen, Ojala, Guevara (65. var), Jama, Mansally (62. var), Karjalainen (72. Gullsten, 77. var.), Valencic (52. var.), Salazar (72. Ceesay).
        RoPS: Reguero, Tatomirovic, Addy, Hämäläinen, Väisänen (77. Stavitski), Okkonen (52. var.), Muinonen (88. Ylätupa), Nurmela (72. var.), Taylor, Eze (40 1 var.), Roiha.


      • PSKemi-RoPS_1-1

      • lääkkeet! Tää PS-trolli se jaksaa vaan yhtä ja samaa paskaa. Vaihda jo levyä, tai mee hoitoon.


      • PSKemi-RoPS_1-1

      • ByyriTV

      • lääkkeet! Taas tämä sairaista sairain PS-trolli tänne linkkejään jakelee. Ei vissiin säännöt koske tätä PS-trollia?


      • FCLahti-PSKemi

        Kuninkaat matkaavat pistejahtiin Lahteen
        4.7.2017

        PS Kemi aloittaa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueensa reissulla Lahteen, jossa pelataan tiistaina mainiossa vireessä olevaa FC Lahtea vastaan.

        FC Lahti käänsi pitkän tasapeliputkensa voitoiksi edellisen kohtaamisen jälkeen. HIFK kaatui 4-1 ja JJK 3-1, joten Mustat Kuhnurit ovat oikein mainiossa vireessä. Erittäin tasaisen sarjan keskikastin ansiosta Lahti kipusi näillä voitoilla jo mitalisijojen tuntumaan.

        Kuninkaiden täytyisi puolestaan pitää kiinni hieman livenneestä vireestään. Vahvasti sujuneen toukokuun lopun ja kesäkuun alun jälkeen otteet ovat hieman heikentyneet ja tappiottoman putken jälkeen voidaan kohta jo alkaa puhua voitottomasta putkesta. Kolmesta edellisestä ottelusta saldona on kaksi tasapeliä ja tappio, joten mitaleista pelaavat joukkueet ovat jo pääsemässä karkuun. Lahti-ottelu tarjoaa kuitenkin hyvän mahdollisuuden pysyä ylemmän keskikastin kyydissä mukana.

        Abdoulie Mansally ei matkaan lähde korttitilin täyttymisen vuoksi. Eduar Zea sen sijaan palaa kokoonpanoon.

        Ottelu alkaa kello 18.30. Vedot sisään PS Kemiä tukien osoitteesta pskemi.fi/veikkaus. Kotisohvalta ottelua voi seurata IS Extran kautta (tilaussivulle kuvaa klikkaamalla)


      • lääkkeet! PS-trolli, mee hoitoon.


      • FCLahti-PSKemi_1-0

        Tappio niskassa kotimatkalle Lahdesta
        5.7.2017

        Kemin Kuninkaista ei ollut FC Lahdelle vastusta, kun kotijoukkue otti Lahdessa pisteet nimiinsä lukemin 1-0. Jälleen kerran ottelulle saatiin surkein mahdollinen aloitus, kun vain neljän minuutin jälkeen pallo poimittiin ensimmäisen ja samalla viimeisen kerran kemiläisten maaliverkosta. Brassihyökkääjä Stenion keskityksestä nyökkäämä osuma jäi myös ottelun ainokaiseksi. Kehnohkon ottelun pelanneet Kuninkaat saivat yksittäisiä paikkoja tasoitusmaalin tekemiseen, mutta kokonaisuutena kotivoitto oli täysin ansaittu. Ainakin yksi kemiläisittäin erittäin positiivinen asia ottelussa sentään nähtiin, kun yhdeksän kuukauden tauon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon kauanodotetun paluunsa teki Aleksi Räihä.

        Lauantaina jatketaan taas, silloin on edessä reissu Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

        Kokoonpano: Forsman, Kaljumäe, Laitinen, David (var.), Räihä, Karjalainen (79. Lehto), Jama, Guevara, Gullsten, Valencic, Aalto (61. Salazar (var.) )


      • FCLahti-PSKemi_1-0


      • FCLahti-PSKemi_1-0


      • lääkkeet! Jälleen tää PS-trolli postailee näitä juttuja.


      • PihiHJK

        Eikös HJK saanut Moreloksesta 1 000 000€ siirtokorvausta josta se olisivoinut maksaa esim. 100 000€ siirtokorvausta Valencicista???:(


      • PihiHJK kirjoitti:

        Eikös HJK saanut Moreloksesta 1 000 000€ siirtokorvausta josta se olisivoinut maksaa esim. 100 000€ siirtokorvausta Valencicista???:(

        lääkkeet! Voi voi trolli parkaa, kun ei muuta elämää ole.


      • lääkkeet! Eipä kauaa PS-trollin lääkitys kestäny, kun taas täällä trollaa.


      • lääkkeet! Pakkohoitoon tällainen PS-trollaaja pitäis laittaa.


      • Hillahuoli

        Paikallinen marjastaja Matti Veijola huomasi kauhukseen täysin epäasiallista poimintaa. Marjanpoimijat olivat keränneet kymmeniä litroja raakoja hilloja varsineen päivineen. Ensimmäisenä asiasta kertoi Lapin Kansa.
        – Tämä on Tervolan kylän suo ja täältä kyllä kerätään joka vuosi marjat pois. Parhaimmillaan olen laskenut, että 32 kyläläistä on ollut samaan aikaan poimimassa, itsekin kymmeniä kiloja jokaisena marjastuskautena poimiva Veijola sanoo Ilta-Sanomille.
        Poimia toki saa, jos poimii oikein, hän toteaa.
        – Ehdottomasti, kyllä tätä riittää. Kaikki ovat tervetulleita poimimaan, jos marjat vain kerätään oikein.
        Lauantaina tilanne oli Veijola mukaan toinen. Hän meni vaimonsa kanssa suolle katsomaan josko hillat olisivat pian kypsiä. Marjastaja kiinnitti huomiota neljään suolla puuhailevaan mieheen.
        – Seurailin niitä ja huomasin, että marjat ovat vielä raakoja, mutta kaksi miestä kaapii marjoja talteen kuin heikkopäiset, Veijola kertoo.
        Veijolaa alkoi epäilyttää, joten hän lähestyi miehiä.
        – Toinen miehistä lähti kävelemään kohti metsän reunaa ja nappasi mukaansa useamman pussin marjoja, minä huomasin.
        Veijola sai toisen miehistä pysähtymään ja onnistui kurkistamaan tämän piilottelemaan marjaämpäriin. Siellä oli tupessa olevaa hillaa varsineen.
        – Näytin omasta ämpäristäni, että tällaisia marjoja täältä pitäisi kerätä. Kyselin, mistä maasta he tulevat, ja yritin selittää asiaa, mutta jäi epäselväksi kenen poimijoita he ovat. Huomasin, että miehet olivat keränneet jo useamman kaupan muovikassillisen täyteen marjoja– Vähän ajan päästä paikalle tuli toinen ryhmä, joka käytti 40–50 senttiä leveää poimuria. Sellaisellahan lähtee aivan kaikki. Sanoin niillekin, että ei hyvänen aika, Veijola kertoo.Selitykset eivät tälläkään kertaa tuntuneet menevän perille.
        – Toinen miehistä sanoi vain, että on ensimmäistä päivää Suomessa ja pyyteli anteeksi.
        Tutkija: Ei hätää, jos juurakko on ehjä
        Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Kauko Salo toteaa ykskantaan, että lakkoja ei tule poimia raakana saati sitten niin, että kasvin varret vaurioituvat.
        – Niiden jotka tuovat poimijoita Suomeen pitäisi antaa ohjeistus kuinka suomalaisella hillasuolla käyttäydytään. Se on heidän velvollisuutensa. Tuntuu varsin oudolta, että tällaista tapahtuu, varsinkin kun marjat ovat vielä raakojakin, tutkija tuhahtaa.
        Salo kuitenkin hälventää pelkoja siitä, ettei väärin poimittu lakka enää tekisi marjoja pitkään aikaan.
        – Lakka eli suomuurain talvehtii suossa juurakkonsa avulla ja kasvattaa juuresta joka vuosi kukkavanan. Se tarkoittaa suomeksi sitä, että vaikka sen poimii, niin tämän vuoden sato on mennyt, mutta kun se talvehtii, niin seuraavana vuonna se kasvattaa uuden kukkavanan jos on kasvattaakseen, tutkija kertoo.
        – On eri asia jos marja poimitaan juurakkoa myöten, sitten se kyllä kärsii. Suurin osa suomuuraimen biomassassa on juuri juurakossa. Jos juuri on vahingoittumaton, ei pitäisi olla sen suurempaa hätää, Salo selventää.


      • lääkkeet! Aivan ihme trolli olet, kun tänne kuulumattomia kopiojuttujas jakelet?


    • PSKemi-ACOulu_1-0

      PS Kemi kukisti ACO:n toistamiseen
      25.3.2017

      PS Kemi voitti AC Oulun toisen kerran tämän kauden aikana, kun oululaiset kaatuivat Heinäpään hallissa luvuin 1-0. Jälleen varamiehisenä ja kokeilevalla ryhmityksellä jalkeilla olleet Kuninkaat olivat enemmän vastaanottavana osapuolena isäntien hallitessa peliä. Ottelun ainoan maalin iski kuitenkin kemiläisten kapteeni Ryan Gilligan noin yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun hän pukkasi Abdoulie Mansallyn hyvästä kulmapotkusta pallon verkkoon. Hyvällä onnella ja Oskari Forsmanin hyvillä torjunnoilla PS Kemin maali säilyi koskemattomana ja voiton myötä Perämeren herruus säilyy edelleen Kemissä. Harjoituskauden viimeinen ottelu ja alkavan Veikkausliigakauden kenraaliharjoitus pelataan ensi viikon perjantaina Rovaniemellä, kun Keskuskentällä kello 18 alkavassa ottelussa kohdataan RoPS.

      Kokoonpano: Forsman, Nurmos (Said Ahmed), Gilligan (Kuukasjärvi), Laitinen, Louste (Wiena), Mansally (Mahlamäki), Kaljumäe, Ojala, Lehto (Heidari), Gullsten, Salazar (Aalto).

      • HJKPelaajamarkkinat

        HJK jyrähti pelaajamarkkinoilla - hankki hyökkääjän Venäjän liigasta ja keskikenttämiehen Kemistä

        Maanantai 10.7.2017 klo 12.15
        Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta.

        HJK halusi hyökkäyspeliinsä lisää vaihtelua ja hankki kaksi uutta pelaajaa.
        Filip Valencic siirtyy Klubiin PS Kemistä 2,5-vuotisella sopimuksella.
        Norsunluurannikon Jean-Jacques Bougouhin sopimus on loppukauden mittainen.

        Mika Lehkosuo sai joukkueeseensa rakennuspalikoita.

        Klubi on tehnyt kauden 2019 loppuun ulottuvan sopimuksen keskikenttämies Filip Valencicin kanssa. PS Kemissä pelannut slovenialainen on mättänyt lappilaisille kahdeksan maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

        Päävalmentaja Mika Lehkosuo pitää Valencicin hyökkäysvoimaa hyvänä.

        - Valencic pystyy pelaamaan monia rooleja hyökkäyspäässä, ja hänellä on tältä kaudelta erinomaiset tehot Veikkausliigassa. Hänen aseenaan ovat tempokuljetukset ja vahva vasuri, Lehkosuo toteaa HJK:n tiedotteessa.

        Hyökkäyspelin lisävaihtoehdot painoivat Lehkosuon mukaan vaakakupissa myös, kun seura kiinnitti norsunluurannikkolaisen Jean-Jacques Bougouhin loppukaudeksi. Bougouhi siirtyy HJK:hon Ural Jekaterinburgista Venäjän liigasta.

        - Bougouhi omaa hyökkääjälle vaarallisen yhdistelmän räjähtävää fyysistä voimaa ja teknisyyttä, Lehkosuo kuvailee.

        HJK-luotsi sanoo, että kausi on jo pitkällä. Uusilta pelaajilta on syytä toivoa nopeaa sopeutumista.

        - Pelitapamme on muotoutunut ja joukkue pelaa hyvin. Pelaajien on osoitettava sopeutumiskykyä. Toisaalta katsomme jo pidemmällekin.

        SOLMU SALMINEN
        [email protected]


    • Enoleropotti

      Inter - Rops 5-0

    • PsKemi-IFKLuleå_1-1

      Tasapeli tuliaisina Ruotsista
      18.3.2017

      PS Kemi pelasi 1-1 tasapelin IFK Luleån vieraana. Ottelun alku oli kemiläisittäin takkuista ja isännät rankaisivatkin heti ensimmäisellä vedolla. Komea kaukolaukaus upposi yläkulmaan ja taululle 1-0. Ensimmäinen puoliaika eteni pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, mutta loppua kohden Kuninkaatkin alkoivat päästä peliin mukaan. Toiselle jaksolle PS Kemi tuli aivan uudella ilmeellä ja otti ohjat käsiinsä. Noin tunnin pelin jälkeen kemiläisten painostus tuotti tulosta, kun Luleån maalivahti joutui ottamaan punaisen kortin pelastaakseen Rasmus Karjalaisen läpiajon. Tasoitusosumaa saatiin juhlia varttia myöhemmin, kun Juuso Laitinen puski lyhyenä annetun kulman jälkeisen keskityksen maaliin. Voittomaalia haettiin loppuun asti, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta sitä ei syntynyt. Kokonaisuutena peliesitykseen voi kuitenkin olla kohtalaisen tyytyväinen, olihan käytössä kokeileva ryhmitys ja joukkue oli jälleen jalkeilla varamiehisenä.

      Kokoonpano: Forsman, Nurmos (83. Wiena), Kuukasjärvi (46. Louste), Laitinen, Kaljumäe, Mansally (80. Mahlamäki), Said Ahmed (75. Heidari), Ojala, Aalto (46. Lehto), Gullsten, Karjalainen (67. testimies).

    • PSKemiVeikkausliigaan
    • Kuninkaanpaluu
    • EiOoMuutakoPSKEMI
    • PS-Kemi

      PS Kemi - SJK 3-1

    • ikifaniroista

      Hieno voitto SJK:sta eilen. Kyllä tämä tästä...

    • tty32

      HIFK - Rops I - 0

    • 70000eUlosotossa

      PS Kemillä liki 70 000 euroa verovelkoja ja laskuja ulosotossa: "Emme onnistuneet taloudenpidossa"
      Viime kaudella Veikkausliigaan noussut PS Kemi on taloudellisissa vaikeuksissa. Seuran taustayhtiön verovelat ovat kasvaneet ja laskuja on maksettu vasta perinnän kautta.

      Veikkausliiga11.5.2017 klo 15:26päivitetty 11.5.2017 klo 15:46
      PS Kemi
      AOP

      TUULIA KÖSSÖYle
      82
      Vuoden 2015 marraskuussa perustetulla PS Kemi Oy:llä oli jo viime syksynä 45 069 euron edestä maksamattomia veroja Verohallinnolle. Nyt maksamattomien verojen määrä on kasvanut liki 70 000 euroon, sillä maksuhäiriötietojen mukaan Verohallinto perii yhtiöltä lisäksi 22 667 euroa.

      Viimeisin verorästi on kirjattu tämän vuoden helmikuussa. Yhtiöllä on nyt maksuhäiriömerkinnöissä kaksi erillistä verovelkaa maksamatta.

      – Viimeisin kirjaus liittyy viimevuotiseen verovelkaan. Verovelasta viime vuonna tehty maksusuunnitelma päättyy kesäkuussa. Silloin kaikki velat verottajalle on hoidossa viime vuoden osalta, selitti seurajohtaja Arto Hakala sähköpostitse Yle Urheilulle.

      Vielä syksyllä hallituksen puheenjohtaja Antti Pasanen kertoi Yle Urheilulle, ettei tuolloin perinnässä ollut velka rasittanut liigayhtiön taloutta lainkaan, sillä se mahtui budjettiin. Pasanen kertoi, että 45 000 euron summa on maksettava vuoden 2016 loppuun mennessä pois.

      Yhtiölle on tullut lisäksi perintäyhtiöltä noin 2000 euron edestä julkisuusuhkaisia maksukehoituksia, eli trattaprotesteja. Kemiläisiltä on peritty ulosoton kautta kymmenien tuhansien eurojen edestä maksamattomia laskuja viime syksystä saakka. Mukana on muun muassa työnantajan sairausvakuutusmaksuja, arvonlisäveroja sekä ennakonpidätyksiä. Yhteensä reilun 66 000 euron perintäsummasta on maksamatta vielä noin 13 000 euroa.

      Hakala kommentoi sähköpostissaan, että kemiläiset pystyvät maksamaan loput velat verottajan hyväksymän suunnitelman mukaisesti.

      – Viime vuoden taloudenhoidossa emme onnistuneet ja siihen on useitakin eri syitä, Hakala kirjoittaa.

      Kovat tappiot liigakaudesta

      Veikkausliigan avausinfon yhteydessä maaliskuussa esitettyjen tietojen mukaan PS Kemi Oy:n viime tilikauden tappiot olivat noin 200 000 euroa. Tiedot perustuivat vielä vahvistamattomaan tilinpäätökseen. Hakalan mukaan tilinpäätös valmistuu pian ja viime kauden tappiot ovat tarkentuneet 250 000 euroon.

      Seurajohtaja ei usko, että tuleva liigakausi on vaarassa taloushaasteista huolimatta.

      – Viime vuoden alijäämä on vaikuttanut tietenkin myös tämän vuoden maksuvalmiuteen. Lähtökohtaisesti tämän vuoden tilanne on parempi edeltävään vuoteen verrattuna. Töitä tehdään koko ajan valtavasti sen eteen. Meidän näköpiirissä ole sellaisia esteitä, ettemme voisi kaudesta selvitä, vaikka haasteita onkin. Pelaajien ja muun henkilöstön palkat pystymme hoitamaan sovitusti.

      Palkkaturvassa saatavia ei ole. Tämän kauden budjetti 665 000 euroa, josta pelaajabudjetin osuus on 329 000 euroa.

      – Kuluvan vuoden osalta talous on asetettu tiukkoihin raameihin ja siinä on myös huomioitu edellisen vuoden velvoitteet, Hakala kertoo viestissään.

      Liigajoukkue sijoittui ensimmäisellä pääsarjakaudellaan yhdeksänneksi, vaikka moni veikkasi PS Kemin taistelevan putoamiskarsinnassa. Joukkue on nyt neljän ottelun jälkeen sarjataulukossa viimeistä edeltävänä.

    • AinaMeitäSyytetään

      PS Kemin puheenjohtaja kiistää talousvaikeudet ja sysää vastuun tilitoimistolle: "Aina meitä syytetään"

      PK 35- Vantaan lisäksi myös tällä kaudella liigaan nousseella PS Kemillä on talousvaikeuksia. Verohallinto karhuaa kemiläisiltä yli 45 000 euroa maksamattomia veroja.

      TUULIA KÖSSÖ Yle

      Viime marraskuussa perustettu PS Kemi Oy:llä on maksamattomia veroja 45 069 euroa Verohallinnolle.

      Yle Urheilu tiedusteli asiaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Pasaselta.

      - Meidän laskut maksava tilitoimisto ei ole maksanut palkkojen maksun aikaan veroja, ja se on tullut yhtenä pompsina loppuvuodelle. Siitä on tehty maksusopimus ja se maksetaan pois, kommentoi Pasanen.

      Kuinka tilitoimisto on sitten voinut jättää yli 45 000 euroa yhtiön veroja maksamatta?

      - Sanopa se, se on kuitenkin tällainen tilanne. Ne on vähän myöhässä, mutta ne maksetaan pois. Tämä kuuluu budjettiin ja mahtuu siihen, se ei rasita mitenkään meidän taloutta. Palkat on maksettu aina ajallaan. Tälle verolle on raha olemassa. Velka pitää maksaa vuoden loppuun mennessä, Pasanen jatkaa.

      PS Kemi Oy:n käyttämä tilitoimisto oli Pasasen väitteistä ihmeissään.

      - Eihän me niitä makseta, eikä se ole meidän vika. Me ei saada maksaa mitään ilman heidän valtuuksiaan. Palkoissa on aina mukana verot. Me lähetämme maksuehdotuksen heille, ja he valitsevat mitkä näistä maksuista maksetaan. Kyllä ne verot ovat olleet maksettavana. Eli he itse valitsevat laskut, jotka me laitamme maksatukseen, kommentoidaan alueella toimivasta tilitoimistosta.

      Onko PS Kemi sitten itse valinnut, ettei se maksa veroja?

      - Kyllähän se näin on. Aina tilitoimisto saa syyt niskaansa, vaikka me olemme vaan tekninen laskija tässä.

    • LastenUrheilukoulu

      Lasten Urheilukoulu tulee taas!
      11.5.2017

      Jälleen on aika aloittaa lasten kesäloma liikkuen ja muistoja tehden kun jo vuodesta 2002 lähtien järjestetty Lasten Urheilukoulu tulee taas!

      Urheilukoulu 2017 järjestetään koululaisten ensimmäisellä lomaviikolla, eli 5.6. – 9.6. maanantaista perjantaihin joka päivä klo 10-14. Paikkoina ovat Sauvosaaren Urheilupuisto ja Kemin eri liikuntapaikat.

      Lajeina on salibandya, jousiammuntaa, golfia, suunnistusta, frisbeegolfia, futsalia, voimistelua, purjehdusta, jalkapalloa, pesäpalloa, yms. Nuorimmille myös eri pihaleikkejä.

      Urheilukoulu on suunnattu 1. – 6.luokkalaisille. Myös eskarilaisille!

      Osallistumismaksu 50,00 € (sisaralennus – 5 €)

      (sisältää T-paidan, vesipullon, välipalan, vakuutuksen ja ohjauksen)

      Lisätietoja:

      Ari Matikainen, 045 6640059 tai

      [email protected]
      ILMOITTAUTUMINEN

      Kemin uimahallin kahviossa Cafe Laineessa 31.5.2017 asti

      Kauppailmoittautumiset:

      Kemissä Citymarketissa ja Prismassa.

      Pe 26.5. klo 13 – 18

      La 27.5. klo 10 – 15

      Vain käteismaksu!

      • TääIIä

        keskustelupalstalla saa näköjään mainostaa rikollista rahankeräystä?
        Verottajalle asiaa ja myös poliisille.


    • Ikifani

      Inter-PS Kemi 1-3

      Hieno vierasvoitto PS Kemille! Onnittelut täältä Rovaniemeltä.

      • AinaTurpaanSaadaan

        Te kemiläiset olette oppineet aivan liian hyvälle .
        Jos Rops pelaa edes tasapelin , niin Rovaniemellä sitä juhlitaan
        , kuin voittoa .
        Tosin niitä tasapelejäkään ei ole pahemmin näkynyt .


    • NautiskelijaRoi

      VPS-RoPS 1 - 0, hurahuhhahhei ja silleen...

    • eiikinäkemiläinen

      Eikö kemiläiset osaa lukea ei tämä kuulu Rovaniemi osastoon.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe