Mikä käänsi Kp johtajan pään

Kautokuru

Tässä hän lupaa hommatta rahoitukselle leveät hartiat miksi ei hommattu ? Taitaa olla syy se että usko on vähissä muualla hankkeen kannattavuuteen.
https://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/ähtäristä-tulee-pandakaupunki-1.1771327

103

3489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kautokuru

      No näköjään ei linkki toiminut mutta tässä ydin jutusta.
      Mikä estäisi pystyttämästä Ähtäriin isoja kasvihuoneita, joissa kasvatetaan bambua.



      Ähtäristä on vakuutettu, että kaupunkilaisten varoja ei laiteta pandoihin. Pandojen mahdollinen tulo kuitenkin maksaisi kaikkineen miljoonia euroja, jos lasketaan eläinten vuokra, tarhojen rakentaminen ja pandojen hoito. Jos pandoille syntyy pentuja, niin omistajataho on Kiina, josta tulisivat myös hoitajat.

      Rahoitus selviää tämän vuoden aikana, ja yhteistyötahoja on jo ilmoittautunut, mutta rahoituksen kanssa riittää varmasti tekemistä. Ähtärissä on arvioitu, että kävijämäärä kasvaisi ehkä sadallatuhannella vuosittain.

      Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on korostanut, etteivät pandat ole yksin Ähtärin, Etelä-Pohjanmaan, vaan koko Suomen asia. Näin rahoituksenkin on oltava leveillä hartioilla.

      TARJA RIIHIMÄKI

      • Onhartioillaleveyttäjo

        Kyllä tämä hyvin menee, ei ole muuta vaihtoehtoa. Valtio ohjaa piilotukea tavalla tai toisella, jos elukkapuistolla ei ole varaa ostaa ruokaa ja järjestää hellää hoivaa suloisille karvaturreille. Saulihan sanoi Kiinan presidentille, että pandat ovat Kiinan kansallista aarretta ja huolehdimme niistä arvonsa mukaisesti. Muuten, rahoituksenhan hoitaa elukkapuisto ihan itse , yksityisoikeudellinen yhtiö kun on. Kaupungin takaus vain on nyt jäissä Vaasan hallinto-oikeuden välipäätöksellä.


      • Tyhmähyväveli

        Olis Jarmo pienimäki jo ymmärtänyt HETI hankkia leveät hartiat Panda hankkeen maksuun.Typeryyttä tuo jälkikäteen pullistelu.
        Tuo kepulainen rahojen ujutus onkin jo Ähtärissä tuttua valitusta.Kulttuurin osalta kuin vaalityöhön kierrätyksen,valutetaan,ujutetaan.
        Se omaa etua ajamisen gurut onkin se ahterin oma kulttuuri malli.Kiitos Ollit niin Ähtärin Olli kuin Helsingin oikeusprofessori.
        Hanke kaatuu,kunnan toimialaan kuulumattomana asiana.
        Soittakaa nyt se Merisalo auttamaan tulee hartiat,ja yrittäjyyttä..
        Sillä olis työllistävä vaikutuskin..ainakin poliisia.


      • muuttohaukkamuuttaa

        ja leveillä hartiolla lepää urean kyllästämä pää.koska lista pienimäen erottamiseksi ilmestyy odotan jo kynä kuumana..


      • manseenmuuttanut

        Miksei Ähtäriinkin voitaisi tehdä tunneli ja ratikka?

        Ne kuulemma tuovat työllisyyttä ja vaurautta!


      • KohtiSuurAhtaria

        Metro Ähtäri Citystä Elukkapuistoon!

        Let's make Ähtäri great again.


      • Anonyymi

        Tarja on Mikon kampanjatoimittaja, joten nuo jutut leveistä harteilta ja valtion tuista saa heittää aprillipila juttuihin.


      • Anonyymi
        muuttohaukkamuuttaa kirjoitti:

        ja leveillä hartiolla lepää urean kyllästämä pää.koska lista pienimäen erottamiseksi ilmestyy odotan jo kynä kuumana..

        Joko kynä alkaa jäähtyä??


    • Kautokuru

      On ironista että Olli tavallaan ajaa Kp.johtajan ,kp.hallituksen ja valtuuston jäsenien oikeusturvaa ,jos ja kun Zoo menee nurin niin satavarmasti kysellään oliko Kp. johdon ja luottamushenkilöiden päätökset Kuntalain (Kunnan perustuslaki) mukaisia,nyt valitus turvaa tämänkin asian.Tämä turvaa myös sen että heidän henkilökohtainen omaisuus ei joudu vaaraan kun maksumiehiä aletaan katsella.
      Valitettavasti hallituksen ja valtuuston jäsenet eivät kaikki tätä tajua eikä varsinkaan Kp.johtaja .Jos tämä hanke olisi mennyt läpihuutojuttuna ja sitten räjähtänyt käsiin olisi Kp.johtajankin vaikea edetä urallaan tälläinen töppäys menneisyydessä.
      Toivotaan että Kp.johtajan Itkupotkuraivarit eivät enään jatkuisi valtakunnan mediassa.
      Uuden valtuuston kannattaa ottaa tämä ohje erittäin vakavasti : on selvää että Olli on lähtenyt hommaan päättäväisenä ja on varmaa jos uuden valtuuston päätökset eivät täytä
      kunnallisen demokratian avoimuutta ja kuntalain kirjainta valituksia tulee myös muilta.
      Nämä terveiset myös Pirttimäelle ja kumppaneille. Uusi valtuusto ei voi enään paeta Kiina
      kortin taakse se on mennyttä aikaa.
      Edessä on mittavia rahatarpeita Mätä hotelli nielee 10 -15 miljoona ja näihin rahoitus eivät varmasti ole läpihuuto juttuja.Tästä lähtien kaikki päätökset zoon ja pandojen osalta ovat suurennuslasin luupin alla jo demokratiankin takia.
      Myös vaitiolosopimuksilla kehotan pyyhkimään takapuolta .

    • Kautokuru

      https://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/ähtäristä-tulee-pandakaupunki-1.1771327
      Tuo juttu vuodelta 2015 eli aikaa oli hommata rahotus kuntoon,mutta ei tainnut olla halukkuutta muualla jäimme yksin.

      • Eikahenjakoa

        Eikös tällä ole tarkoitus tehdä voittoja. Mitä useampi sijoittaja, sitä useampi potin jakaja. Yksityisoikeudellinen elukkapuisto saa nyt pitää kaiken ja kehittää toimintaansa. Siinä ohessa kaikki hyötyvät kun elinkeinoelämä vilkastuu. Ja kaupunki saa myös takausprovision, sitten kun pääsee takaamaan.


      • paratiisinkaipuu

        Veikkaanpa että hän, joka täällä eniten Ähtäriä ja Ähtäriläisiä on vuosikaudet haukkunut, ei itse ole kauheasti asunut muualla viimeiseen neljäänkymmeneen vuoteen.


    • Julkisuusseuraa

      Niin jokainen järkevä,itse aivojaan käyttävä ymmärtävä muuttaa pois.
      Joko MOT olis kiinnostunut kuntajohtajan itkuista ja pettymyksestä kun salaisuudet paljastuu...vastuu on kaupunginhallitukselle. ( eliitin muuttama johtosääntö)
      On hyvä kun on omaisuutta velkoihin...Olli valvoo me fanitamme

    • Höhläähommaa

      Hei! Kai te ymmärrätte siellä Ähtärissä, että maksumiehiä olette te. Valtion leveistä hartioista ei ole kuin kuvitelma, mitään salaista piilotukea ei ole olemassakaan. Ähtäristä tuli aloite pandoihin, ei valtiolta. Kun ja jos homma kusee, mitä se näillä luvuilla tietenkin tulee tekemään, niin valtion toimijat kysyvät että näyttäkääpäs paperi jossa on heidän nimi alla taloudellisista vastuista. Pari vuotta pandoja katsellaan, sitten rahat loppuvat ja kiinalaiset hakevat leasing elukkansa mahdollisine pentuineen pois. Ähtäriläisille jää päälle kaatuneet velat pandatalosta sekä hotelliremontista ja lapsilta, vanhuksilta, koululaisilta leikataan. Lisäarvona ähtäriläisille nauretaan.

      • Kautokuru

        Noin siinä käy jos Vaasan hallinto-oikeus lepsuilee.


    • TästäeisaaselväävanhaErk

      Kyllä se on uskottava, että tämä on vähän isompi juttu kuin vain Ähtärin elukkapuiston ja Kiinan pandaihmisten välinen. Kaikkihan ovat nähneet tv:ssä Niinistön vakuuttavan Kiinan presidentille, että pandoja varjellaan niin kuin Kiinan aarretta pitää varjella. Nyt voisi lopettaa vääntämisen pandojen tulosta, nehän tulevat. Vaikka kaupungin takaus kaatuisi, yksityisoikeudellinen elukkapuisto tekee mitä tahtoo.

      Toisaalta pandasopimus on valtioiden välinen, elukkapuiston on siis sovittava jotain Suomen valtion kanssa. Tuskin elukkapuisto mitään suoraan Kiinaan maksaa, valtiohan siinä on maksumiehenä?

      • OlliHyvä

        Miksei valtio voi sitten olla takaajana? Mitä pienen Ähtärin veronmaksajat tähän liittyvät?


      • Kaltevallapinnalla

        Aloite on kai tullut Ähtäristä, mutta koska Kiina ei tee pandasopimuksia elukkapuistojen vaan valtioiden kanssa, on Suomen valtio tarvittu mukaan ja nyt valto on joutunut jonkinlaiseksi takuumieheksi, tahtoi tai ei.

        Keskisuomalainen 24.4.2016:
        "
        – Mitään rakennussuunnitelmia ei ole vielä valmiina, joten onko se yksi miljoonaa vai viisi, on liian aikaista sanoa.

        Investoinnin rahoituksen järjestää Ähtärin Eläinpuisto Oy, joka on Ähtärin kaupungin 99-prosenttisesti omistama yhtiö. Yhteistyökumppaneiden tuleminen mukaan on mahdollista.

        – Kuntalaisten kiviriipaksi pandat eivät tule, vakuuttaa Haapaniemi.

        – Euroopan viiden pandaeläintarhan kokemukset on perusteellisesti selvitetty. Niihin suhteuttaen näemme, että tässä on mahdollista tehdä laadukasta eläinsuojelutyötä niin, että toiminta rahoittaa itsensä, sanoo kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.
        "


      • Kauphallitusvastuussa

        Valtio ei takaa mitään,vaan ähtärin kaupunki. Valtuuston päätös olemassa. Käykö kuten Kittilässä,valtuutetut maksaa omilla varuillaan..


      • Kautokuru

        Mitä tuumaavat muut matkailufirmat jos yhtä alkaa valtio takamaan siinäpä se ,ja myös eurostoliitolla eli Eu:a on siihen sanansa sanottavana sehän vääristäisi kilpailua.
        Aina pitää muistaa että Suomi ei ole itsenäinen maa vaan Eu alusmaa.
        Sieltä pitää olla luvat jos valtio kaavailee takuuta Zoolle jota epäilen vahvasti.
        Niinistön lupaukset tavallaan tehtiin Ähtärin veronmaksajien piikkiin ,on siinä nyt selvitettävää.


      • Ensivuodenuutisia

        Elukkapuistolle voidaan antaa piilotukea esim. rahoittamalla todella korkeatasoista pandatutkimusta sekä tietenkin kaikkien muidenkin perimältään jopa tuhavuotisten elukoiden tutkimusta. Pandojen köllöttelyn katsomisella on rauhoittava ja terapeuttinen vaikutus. Elukkapuistokäynti lisätään kelan sataprosenttisesti korvaamiin hoitoihin ahdistuneille ihmisille eli kaikille suomalaisille. Keinoja on jos on haluja tukemiseen ja nyt on pakko.

        Tämä on nyt iso juttu. Niinistönkin pitää käydä niitä katsomassa, mutta Jenni ei tule elukkapuistoon vaan menee Pirkanpohjan taidenäyttelyyn.


    • Höhläähommaa

      Ensin hankitaan rahoitus ja sitten tehdään ostokset. Tämän tietää meidän viisivuotias Taavikin. Pussukassa on oltava ensin euroja ennen kuin S-marketista saa jätskiä. Siis näin päin: ensin hankitaan rahat ja sitten mennään ostoksille, ei siis toisin päin.

      MITEN RAHOITUS JA KANNATTAVUUS EI OLTU AJATELTU ETUKÄTEEN ENNEN PANDOJEN HANKINTAAN LOPPUUN ASTI!?

    • OlliHyvä

      Ähtärin tarha on kymmenesosa pienimmänkin vertailutarhan kokoon nähden. Kaikki vertailutarhat ovat miljoonan kävijän luokkaa. Ähtärin tarha olisi vain yksi pieni osasto vertailutarhoissa, joissa pandoja on.

      MIKSI EI OLE ÄLYTTY, ETTÄ ELUKKAPUISTO ON LIIAN PIENI. KÄVIJÖITÄ EI VOI TULLA TARPEEKSI KATTAMAAN PANDOJEN KULUT.

      Taskulaskimella voi hetkessä selvittää montako kävijää tarvitaan tietyllä lipun hinnalla vuodessa, jotta pandat maksavat itsensä. Pahalta näyttää. Ja kunta on siis takaajana kaikessa. Ja Olli Eläkeläinen kysyy asiaa ja on siis pahis tässä jutussa. Käsittääkö kunnan herrat ollenkaan miltä tämä näyttää kuntalaisista?

    • Saanähdämitenkäy
    • Höhläähommaa123

      Jos pentu syntyy vuoden jälkeen pandojen saapumisesta on pennusta maksettava Kiinaan 400 000$ ja pentu viedään Kiinaan kahden vuoden kuluttua.

    • Kautokuru

      Taas haetaan takauksia uuteen hotelliin mopo on karannut !
      Hotelli Mesikämmenen hallitus on teettänyt hotellista peruskorjaus-ja laajennussuunnitelman arkkitehtitoimisto Arktes Oy:llä. Suunnitelmassa on päädytty ratkaisuun rakentaa Mesikämmenen tontille lisärakennus, hotellin laajennusosa, jossa olisi uusia perhekäyttöön suunniteltuja huoneita 53 kappaletta. Uudisrakennus olisi erillinen rakennus, mutta toiminnallisesti kiinteä osa nykyistä hotellia, samoin kuin nykyiset hotellin majoitussiivet. Laajennusosan jälkeen hotellissa olisi 154 huonetta, huoneiden määrä olisi operoinnin kustannusten kannalta tehokkaalla tasolla. Uudisrakennuksen huonemäärän lisäyksen myötä olisi myös muiden hotellihuoneiden peruskorjaus mahdollista tehdä ilman suuria häiriöitä hotellitoimintaan.

      Laajennusosa on tarkoitus toteuttaa syksyn 2017 ja alkuvuoden 2018 aikana. Tavoitteena on, että tilat saataisiin käyttöön heinäkuussa 2018. Alustava luonnossuunnitteluun perustuva kustannusarvio hankkeelle on 6.7 milj. eur, alv 0%. Hanke rahoitetaan kiinteistöleasingrahoituksella. Kiinteistöleasingrahoitus on ns. taseen ulkopuolista rahoitusta, joka ei lisää yrityksen tai takaajan taseen lainamäärää. Kiinteistöleasing rahoittaja selviää kilpailutuksen perusteella. Leasingin laina-aika on 20 vuotta ja jäännösarvo 30%.

      Hotelli Mesikämmenen hallitus päätti yksimielisesti kokouksessaan 15.5.2017 valtuuttaa toimitusjohtaja Juhani Haapaniemen anomaan Ähtärin kaupungilta kiinteistöleasingrahoituksen vakuudeksi tarvittavaa kaupungin omavelkaista takausta.

      Vastavakuudeksi Ähtärin kaupungille Hotelli Mesikämmenen hallitus päätti esittää, että Mesikämmenen yhtiökokous myöntää ja päättää seuraavan yrityskiinnityksen myöntämisestä ja panttauksesta:

      Pääomaltaan 6 700 000 eur, alv 0 % arvoinen etuoikeudeltaan ensisijainen yrityskiinnitys yhtiön omaisuuteen sekä pantata tähän liittyvät panttikirjat ja allekirjoittaa kaikki näihin liittyvät ja tarvittavat dokumentit. Yrityskiinnitys myönnetään Ähtärin kaupungille kiinteistöleasingin takausajaksi”

      Asian käsittelyn ajaksi on paikalle kutsuttu em. yhtiöiden toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi sekä kaupungin talousjohtaja Arja Väliaho.

      Päätösesitys (kja):

      Päätösesitys annetaan kokouksessa.

      Päätös:

      • KohtiSuurAhteria

        Kyllähän tällainen 5000 asukkaan kaupunki voi taata yrityksille muutaman kymppitonnin lainoja, mutta tässä mennään monen miljoonan luokassa. Eikö näitä kunnan herroja yhtään hirvitä allekirjoitella tuollaisia papereita?


      • miljoonakaupunki

        Oudon suuria ovat kuitenkin mittavat takaukset ja suunnitelmat suhteessa paikkakunnan asukasmäärään.

        Mihin tulolähteisiin nämä kaikki perustuvat, useimmiten kaikissa hankkeissa on varsin perusteellinen riskitarkastelu pitkälle tulevaisuuteenkin ja niiden toteutumien perustelu ennen kuin rahoitusta voi hakea tai saa ?

        Nyt pieni 5500 asukkaan paikkakunta vaikuttaa miljoonakaupungilta.


      • Perästäkuuluu

        Nyt on keksitty varsinainen taikakalu, kiinteistöleasing. Voidaan rakennuttaa velaksi, antaa takauksia ja se ei näy eikä tunnu missään. Ei nyt.

        "Alustava luonnossuunnitteluun perustuva kustannusarvio hankkeelle on 6.7 milj. eur, alv 0%. Hanke rahoitetaan kiinteistöleasingrahoituksella. Kiinteistöleasingrahoitus on ns. taseen ulkopuolista rahoitusta, joka ei lisää yrityksen tai takaajan taseen lainamäärää. "


      • tarkastajat

        Epäilemättä kiinteistöleasing -rahoituksen myöntäjätaho muistaa periä rahoituksestaan korvauksen, joka varmaankaan ei ole kovin edullista lainan ottajalle, vaan on lopuksi varsin kallis tapa rahoittaa mitään asiaa.
        Laina-aikakin on varsin pitkä.
        Toivoa sopisi taseiden ulkopuoliset leasingkulut on myös tiedossa koko sopimusajalta... ? Parempi tietenkin ehdot sopimuksen purkamisperusteista myös tarvittaessa...


    • Kittilässävaltuustomaks

      Toivottavasti tulee rikkaat kaupunginhallituksen.Uudet ei osaa ajatella vastuutaan.

    • Huhhuh8778

      Jos nämä panda- ja hotellisijoitukset osoittautuvat kannattaviksi, niin se on kyllä jotain ihan uutta ja ainutlaatuista. Aika näyttää.

      • sanaleikkejä

        Tämä sana jos toistuu usein, jos olisi, jos osoittautuisi.
        Jos kysyntä ylittäisi tarjonnan, tällöin kaikki kannattaisi. Tarjonnan lisääminen kannattaisi jos kysyntää olisi.
        Jos ei olisi liiketoimintariskejä, kaikki liiketoiminta olisi kannattavaa, jos näin tosiaan olisi.
        Sateellakin jäätelön menekki olisi hyvä jos kysyntää olisi.
        Outoja sanoja nuo jos ja olisi.
        Ei aina uskottavia, vaikka voisi.


      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Nämä suunnitelmat olisivat täysin realistisia, jos tunnin ajomatkan päässä olisi Pietarin kokoinen (5 milj. asukasta) kaupunki. Nyt asiakkaiden mahdollinen määrä on hyvin rajallinen. Pelkkä eläintarha ei riitä enää matkakohteeksi. Niitä on rantalomien retkillä nähty tarpeeksi. Keskinen lisää kiinnostavuutta mutta silti...en usko muuhun kuin että matkailijamäärät tuplaantuvat pariksi vuodeksi ja laskevat sitten n. viiden vuoden kuluessa nykyiselleen. Tulot eivät tule kattamaan menoja. Se ei ole mitenkään mahdollista, että kattaisivat. Voitosta ei kannata puhuakaan. Kun sanotaan, että kunta takaa jotain...niin se tarkoittaa kuntalaisten rahoja, heidän verojaan. Kunnalla ei ole muuta rahaa kuin kuntalaisten veroina maksamat rahat. Veroja maksetaan siksi, että kuntalaisille ostetaan välttämättömiä palveluita, ei business-seikkailuja varten.


    • Kautokuru

      Kolme kuukautta väkeä saattaa olla majoittuneena ,mutta miten ne 9 kuukautta pärjäävät siinäpä pulma .Talvi matkailu on lapsen kengissä Ähtärissä sen onnistumisen ehdoton edellytys on laskettelukeskus ,se puuttuu Ähtäristä ja sen mukana koko matkailu hankkeen kannattavuus. Noin valtavat investoinnit ja tuottoa (jos) 3 kuukautta ei onnistu ei.
      Hotellin peruskorjaukseen menee 10 -15 miljoonaa eli rahaa tarvitaan todella paljon.Kovalla riskillä pelataan !

    • Eiriskiä

      Millä riskillä? Ahterin veronmaksajat takaajina

    • Siltarumpupolitiikkaa

      Paljon melua, vähän villoja. Siinä yhteenveto Ähtärin matkailubisneksestä tähän mennessä ja oikeastaan koko Suomen matkailubisneksestä. Tuottamattomia sijoituksia, Mauno Koiviston sanoin siltarumpupolitiikkaa. On hyvä, että on yritteliäisyyttä, mutta jos joku asia ei toimi, on muutettava suuntaa. Toisaalta, matkailubisnes on niin kivaa, että saa se vähän tuottaa tappiotakin. Huvitukset tapaavat olla maksullisia.

    • Keirkner

      Voisi täällä sivustolla tuhtaavat kummastelijat käydä vaikkapa Ranskan Beauvalissa katsomassa miten pienen maaseutupaikkakunnan talous ja vireys saatiin viidessä vuodessa yrittäjien ja kunnan päättäjien yhteistyöllä lentoon ja kasvuun kehittämällä eläinpuistoa, resort-palveluja ja paikalllista maaseutuyrittämistä. Siellä on tartuttu toimeen eikä ruikuteta. Sama tapahtuu Ähtärissä jos paikallinen yrittäjäkunta omin toimin seuraa mitä maailmalla tapahtuu eikä käperry pienen paikkakunnan sisäsiittoiseen pessimismiin. Ähtärillä on upea historia vastaanottaa maailmalta osaamista, kannattaa tutkailla varhaisten yrityspioneerien kuten Keirknerin saavutuksia. Tuo muinainen patruuna muutamankin kerran ihmetteli ähtäriläistä peruspessimismiä ja saamattomuutta, mutta vei ruukkinsa määrätietoisesti maaliin. Jos onnistui yrittäminen 1800-luvulla Ähtärissä, onnistuu se nytkin.

      • luonnehdintoja

        1800-luvun patruunat tosin toimivat erilaisessa maailmassa, teollistumisen alkuvaiheissa ja tarvemaailmassa. Kaikkea sitä jota nykyisin on, silloin ei ollut, tila oli silloin tyhjä, se täyttäminen oli helpompaa vaikka silloinkin kilpailua oikeasti oli. Tuotteiden ostajat olivat silloinkin pitkälti maan rajojen ulkopuolella sen ajan tehdasmaailmassa. .

        Idealismi on toisaalta hyvä piirre ja se voi luoda onnistumisia ja edistystä impulsiivisella, ja riippumattomalla lähestymisellä vailla yhteyttä maan pinnalle.
        Tosin niistä vain pieni osa idealismin tuotoksista osoittautuu elinkelpoiksiksi, niiden mukana on sisäänrakennettu riski, joka suuruus vaihtelee suhteessa etäisyyteen maan pinnasta.

        Toisaalta realismi on suomalainen perusominaisuus, joka pitäytyy todellisuudessa, ja katselee asioita historian pitkän näkemyksen muistilla.
        Realisti suhteuttaa näkemäänsä ja kuulemaansa ympäröivään todellisuuteen ja suhteuttaa asioita siihen.

        Peruspessimismi taas kyllä suhtautuu kaikkeen etäisesti ja varauksellisesti, tämänkin taustana voi olla sekin luottamuksen kato, joka idealististen visioiden toteutumissa on tapahtunut, mukana vaikutteet näistä vähemmän onnistuneista, lyhyen, usein nopeastikin laskevien eliniän aikeista.

        Tämä saattaa olla se pessimismin näkyvä määrä tälläkin sivustolla, ehkä mukana on realismiakin.
        Mukana on myös maaseudun autioitumista edistäneen virtauksen vaikutuksia sekä sen havaitseminen mitä se tarkoittaa, keskittämisen vahvistuminen on kuitenkin jostain poissa.
        Piilopessimistit ja -realistit eivät myöskään käytä internettiä.


      • Pessimisti0770

        Matkailuala on matalapalkkaista huonon tuottavuuden työtä. Missään mikään ei ole kukoistanut matkailun ansiosta. Joku voi kääriä voittoja, mutta voitot otetaan suuren joukon selkänahasta. Onko se paremi kuin ei mitään, ehkä on, ehkä ei. Kuitenkin sillä panostuksella, mikä Ähtärin matkailuun on laitettu, olisi varmaan voitu saada aikaan parempaakin, mutta kun jotain puuttuu eli osaaminen ja ideat. Ollaan jumituttu olemaan niin matkailukaupunkia. Vaikeahan sitä elukkapuistoa olisi ollut alaskin ajaa.


      • Saanähdämitenkäy

        Jos kerran Ranskassakin ...
        Jos 1800-luvullakin ...

        Voi herranjumala sentään!


    • Keirkner

      Kiitos hyvästä ja normaalinmakuisesta pohdinnasta ja luonnehdinnoista. Tätä lisää tänne aivottoman oksentamisen sijaan.

    • VoiLuojaOtaMinutJoPois

      Ähtäri on korvessa, ei Pariisin vieressä. Hanke epäonnistuu. Ei taloudellista potentiaalia. 5000 asukkaan pikku kunta maksattaa tappiot asukkaillaan.

      • SeinäJoelta

        Beauval on kolmen tunnin matkan päässä Pariisista. Kun siellä alettiin kehittää matkailualuetta ja eläinpuistoa, paikkaseudun tupa-uunot kirjoittelivat samoin kuin jotkut nyt Ähtärissa (arkistot St. Aignanin kaupungintalolla). Ei kuulemma keskellä ei-mitään kannata myöskään tehdä mitään. Käypä katsomassa paikan päällä ja keskustele paikallisten kanssa miten elämää, yritteliäisyyttä ja toivoa saatiin koko maakuntaan. Muuttotappio käännettiin maakunnan muuttovoitoksi ja tilat saatiin kannattaviksi kehittämällä sivubisnestä matkailun kyljessä. Tositoimijat Pohjanmaalta ovat jo omatoimisesti vierailemassa Beauvalin seudulla ja opiskelemassa liiketoimintaa. Ymmärtävät asian koska oikeasti perehtyvät, eivät jää ruikuttamaan puskiin.


      • Jokeripokeri0770

        Selvittäkääpäs kuinka paljon ihmisiä asuu esim. kolmen sadan kilometrin säteellä siitä ranskalaisesta elukkapuistosta ja sama Ähtärin osalta. Muutaman vuoden kukoistus ei vielä paljoa todista, Ähtärissäkin meni lujaa vielä viisi vuotta elukkapuiston perustamisen jälkeen ja erityisen lujaa Mini-Suomen rakentamisen aikaan. Nytkin menee lujaa muutaman vuoden, sitten on syötettävä lisää rahaa pelikoneeseen. Toivottavasti ne voidaan ottaa voitot-lokerosta.


    • Järkihoi

      Tämä hanke on tuomittu kaatumaan! Jos Helsingissä oleva Korkeasaari totesi pandat kannattamattomiksi ja liian riskipitoisiksi niin miten ihmeessä meidän ahterin päättäjät kuvittelevat muuta? Epätoivoiseksi on mennyt ja koko karmeus kaatuu lopulta veronmaksajien syliin.

    • KohtiSuurAhteria

      Yksikään Pohjoismaa ei ole ottanut pandoja. Pariisista on Beauvaliin 2,5 h ajomatka eli voi tehdä päiväreissun. Kävijöitä on kymmenkertainen määrä Ähtäriin verrattuna. Vertailukelvoton tapaus.

      Mistä ja miten ne matkailijamassat ympärivuotisesti tulevat Ähtäriin?

      • Suominousuunvalittamalla

        Voi pyhä yksinkertaisuus! Lue ihminen lehtiä, käy netissä ja vieraile vastaavissa kohteissa maailmalla ja tarkista lähteesi... ja et ole tainnut olla läsnä/hereillä/ymmärtänyt asiaa tiedotustilaisuuksissa. - Pandoja ei "oteta", Kööpenhamina ei siis sijaitse Pohjoismaissa ja miksiköhän Beauvalin kävijämäärät kasvoivat kymmenkertaisiksi Ähtäriin verrattuna? Nykymaailmassa on tietoa tarjolla, mutta kaikilla ei ole kapasiteettia sitä vastaan ottaa.


      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Osaan kuvitella miten herrat ovat hienoissa ranskalaisissa ravintoloissa syöneet raskaat ateriat ja juoneet hyvät viinit samalla unelmoiden Ähtärin suuresta tulevaisuudesta kuunnellen isäntien tarinoita. Arvatenkin tutustumiskäyntejä ei ole maksettu omasta pussista. Takaisin on tultu pää täynnä fantasioita ja vakaa aikomus laittaa valtuusto päättämään rajuista takauksista.


      • matkailun-analyyssiä

        "Voi pyhä yksinkertaisuus! "

        Ajatus matkailua palvelevista kohteista liiketoimintana, jossa kohteella on jokin kiinnostava toiminto, nähtävyys, erikoisuus, osallistumismahdollisuus, on luonteeltaan lyhytnäköinen, nopeastikin kuluva ja jatkuvaa muutaman vuoden välein tapahtuvaa uus-ideointia ja uudistamista vaativaa toimintaa.
        - Mittareina ovat kävijämäärät ja saatavat tulot.

        Näissä kohteissa varmoja hyötyjinä ovat lähinnä ne jotka rakentavat nämä kohteet ja tarvittavat tilat.

        Riskeinä omistajille ovat kohteessa kävijöiden kiinnostumisen arviointi, sisällön oikea arviointi, sisällön ikäryhmäkohtainen sopivuus, ajankohtaisuus, uutuusarvon kuluminen, yleisen mielipiteen muutos, hinnoittelu ja oikea-aikaisuuden arviointi, sääolot, yleinen talouskehitys, kävijöiden kiinnostuksen muutos, mielikuvat, kävijäpalaute ym.
        - Mittareina ovat tulot = kävijämäärä - kulut, ja kävijämäärän muutos.

        Pizzerian kannalta tämä on yksinkertaista, jos nälkä eikä vaihtoehtoja ole, valinta voi olla se. Jos kävijöitä vähän, vaihtoehtoja voi lisätä tai tehdä asiakaskyselyn tai vaihtaa liikepaikkaa.

        Matkailussa ei.
        Sääolot näyttävät sateisilta, kotimaan matka vaihtuu muualle.
        Yleinen mielipide muuttuu, kohde voi vaihtua toiseksi.
        Kohteessa jokin uutuus, se kiinnostaa jonkin aikaa, mutta vähitellen uutuusarvo kuluu ja kiinnostus laskee.
        Syntyy jokin uusi matkailutrendi, se ei kohdistu tarjontaan, kävijämäärät laskevat.
        Etäisyys sinänsä kiinnostavaan kohteeseen on pitkä, se voi vaihtua toiseksi sopivammaksi.

        Matkailu on tässä primitiivisessä tarkastelussa varsin ennakoimatonta, tarjontaa, jossa on mahdollisen kävijän käytössä on aina joukko muita vaihtoehtoja.
        Mitenkään ei voi olla ehdottoman varma siitä onko tarjonnalle kysyntää
        riittävässä määrässä niin että toimintaa voi jatkaa.

        Varmaa on ainoastaan se että jokaisen matkailukohteenkin sisällön elinkaari on rajallinen, se tapahtuu kun riittävän monta riskitekijää samanaikaisesti toteutuu riittävän suurena ja menot ovat tuloja suuremmat, eikä toimintaa voida jatkaa.

        Ainahan näin ei tapahdu, mutta ne riskit ovat koko ajan olemassa.
        Riskejä on hallittava, niitä on ennakoitava. Jälkeenpäin se ei käy, se on jo toteutunut.

        Ikävä kyllä, niin tosiaankin.
        Koe on todella kallis , vuokra-aika on todella pitkä. Voisi kysyä onko koko Suomella varaa kokeeseen, pienellä Ähtärin 5000 asukkaan kunnalla nähdään vielä olevan.


      • Suominousuunvalittamalla
        VoiLuojaOtaMinutJoPois kirjoitti:

        Osaan kuvitella miten herrat ovat hienoissa ranskalaisissa ravintoloissa syöneet raskaat ateriat ja juoneet hyvät viinit samalla unelmoiden Ähtärin suuresta tulevaisuudesta kuunnellen isäntien tarinoita. Arvatenkin tutustumiskäyntejä ei ole maksettu omasta pussista. Takaisin on tultu pää täynnä fantasioita ja vakaa aikomus laittaa valtuusto päättämään rajuista takauksista.

        Herraviha - tuo kansamme ehtymätön voimavara!


    • Kautokuru

      Kuntalaki on ehdoton riskiä ei saa ottaa meidän veronmaksajien piikkiin.
      Siitähän on kyse en minäkään vastusta panda hanketta jos sen tekee yksityinen firma, ja miksei tekisi jos se kerran on niin kannattava hanke ,ihmeen hiljaista on ?
      Jos talvi ajalle ei tule kysyntää on hanke tuhon oma.
      Hurma kestää pari vuotta sitten matkailija määrät putoavat nopeasti.
      Leasing sopimus on erittäin kallis ratkaisu ,kovalla riskillä pelataan.

    • Ihmeitteinaikaa

      Pandala 8,2 miljoonaa, hotellin laajennus 6,7 miljoonaa, päiväkoti olisiko 2 miljoonaa, yht. noin 17 miljoonaa noin ensi alkuun. Onneksi kaupungin velka ei kasva yhtään kun on tuo taikakalu kiinteistöleasing.

      • Höhläähommaa

        Mä luulen, että tuo kiinteistöleasing on velan tai riskin piilotus. Kallis sellainen.


      • Eihätäpäivää

        Viime vuoden ylijäämä on siis kaksi miljoonaa, kertoo Ilkka. Yht äkkiä tuollainen 17 miljoonaa tuntuukin ihan pikku jutulta. Sitähän se onkin. Siitä tosin puuttuu vielä liikuntahalli, josta kaupungin osuus valtion avustuksen jälkeen taitaa olla miljoonan luokkaa.


      • ei-niin-minkäänlaista

        "Höhläähommaa

        22.5.2017 19:03
        Mä luulen, että tuo kiinteistöleasing on velan tai riskin piilotus. Kallis sellainen."

        Kiinteistöleasing sopimuksen osapuolet rahoittaja ja rakentaja sekä vuokralainen eli se tilaaja sopivat keskenään asiasta miten tilaajan toimeksianto toteutetaan.

        Vaikka kiinteistöleasing siirtääkin rakennuksen omistuksen rahoittajan hallintaan, maksaa tilaaja kuitenkin kuluja leasing sopimuksen ajan, siis eräänlaista vuokraa.
        Rakennus on kuitenkin tilaajan käytössä, tämä on eräänlainen vuokrasuhde rahoittajan kanssa.
        Sovitun ajan jälkeen tilaaja voi lunastaa rakennuksen itselleen sovittuun hintaan tai jatkaa vuokra-aikaa,

        Nyt vaikka lainakorot ovatkin matalat, rahoittajataho kuitenkin omistaa rakennuksen ja
        siitä on vuokra-aikana joka tapauksessa kuluja.
        Se mitä kulut ovat, miten vuokranmaksu tapahtuu ja mihin perustuvat on sopimusasia.

        Selvää kuitenkin on rahoittajataho pyrkii hyötymään asiasta, eikä ole mikään
        pankista poikkeava instanssi siinä mielessä.

        Kulurakenteeltaan tämä on pankkilainaan nähden korkeampi, onhan rahoittajan liiketoimesta kyse.
        Tosin rahoittajan riskit ovat pienehköt kerran rakennus itse on poikkeuksetta vakuutena.

        Tilaajan riski on siinä onko rakennus omalle toiminnalle eduksi, onko se tuottava ja kannattava.
        Maksettava on oli tai ei.

        -Eipä jäätelöäkään kukaan lainaksi ostaisi, jos sen voisi maksaa vasta joskus 20 v kuluttua, vaikka sen helteellä saisikin heti syödä.


    • Kautokuru

      Otson koulun ikkunalasku ottaa koville vaivaiset 27 000 euroa ,kevättalvella k.hallitus myönsi salaisesti zoolle 200 000 euroa.
      Tässä näemme mitkä ovat ykkös pointteja vanhalle hallitukselle ja valtuustolle ja myös uusille päättäjille,panda-hanke menee aina edelle muista.
      No lapset pääsevät liikenteen päästöjä haistelemaan jo nuorena kun päiväkoti tehdään siihen "kalliiseen paikkaan",tämäkin päätös kuvastaa sitä kylmää politiikkaa .

    • Kautokuru

      Keskisuomalaisessa oli juttua konsernivelat ovat niin valtavat että Ähtäristä tuli kriisikunta . Velkaa on kuntalaista kohden huimat 8000 euroa.
      Lisää velkaa tehdään kiihtyvällä vauhdilla pandojen vuokra nostaa velkaa 2500 euroa asukasta kohden puhumattakaan koko panda-hankkeen valtavista investointi veloista. http://www.ksml.fi/kotimaa/HS-Ähtäri-maksaa-pandoista-ainakin-14-miljoonaa-euroa/966909

      • 18771110

        KOnsernivelan tarkka luku on 7769 euroa per asukas . Pandalan rakentaminen ja hotellin laajennus nostavat velkamäärää tuolla 2500 eurolla per asukas. Hups, eiväy nosta yhtään koska silmänkääntötemppu kiinteistöleasing piilotaa ne.


    • Muutamamillilisää

      Veloista ei ole huolen häivää, koska rahat on sijoitettu tuottavasti, laitettu poikimaan. Tähän asti se poiittaminen ei ole onnistunut , mutta nyt on kaikki toisin. Vakavasti puhuen, kiinteistöveroja täytyy kaupungille tulla aika mukavasti Moksunniemen mökkialueelta, rakentajatkin ovat saaneet ja saavat palkkansa ja rakennuttajat voittonsa, muut voitot jäänevät toiveajatteluksi. Pandakulut ovat liian suuret ja matkailun kausiluonteisuudelle ei voida mitään. Ei auta vaikka pandojen bambunrouskutusta voisi katsoa talvellakin.

      Miksei muuten kaupungin 6,7 miljoonan takaus hotellin laajennukselle herätä mitään keskustelua? Oliko se tyrmäysisku kriitikoille?

      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Niin että menestystä on luvassa? Rahan tuloa ei voi estää. Hieno juttu.


    • AhterinVeronmaksajat

      Paetkaa, vielä niin kauan kuin voitte.

    • muuttohaukkamuuttaa

      yrittävät rahaa hotellin avulla minkä noille saa.toivotaa että olli on valppaana ja valittaa asiasta..

    • Kautokuru

      Taas myöhässä
      Ähtärin kaupunki tiedustelee liikenneviranomaiselta/ Liikennevirastolta seuraavaa: Mihin toimenpiteisiin liikenneviranomainen aikoo ryhtyä VT 18 ja Karhunkierroksen risteysalueen liikenneturvallisuuden ja sujuvan liikennöinnin turvaamiseksi?

      Ähtärin Eläinpuisto Zoo sijaitsee Vt 18 varrella, Karhunkierroksen sisääntulotiellä. Pelkät eläinpuiston kävijämäärät matkailualueelle ovat olleet 150.000 kävijää vuodessa. Tällä hetkellä matkailualuetta on hankala tavoittaa tai pelkästään ohittaa Vt 18 pitkin mm. väistötilapuutteen vuoksi. Matkailuajoneuvoyhdistelmät vaativat enemmän tilantarvetta ryhmittäytymisessä. Pandojen tulossa olevan saapumisen myötä eläinpuiston ruokajakeluliikenne tulee lisääntymään. Valtatie 18 oikaisun osayleiskaava on lainvoimainen Keski-Suomeen. Toteutuessaan tämä lisää liikennettä risteysalueella.

      Ähtärin matkailu nousee seudulliselta ja valtakunnalliselta tasolta globaalille tasolle Zoo Iso Panda-hankkeen takia. Iso Panda- hankkeelle on Maa- ja metsätalousministeriön päätös joulukuulta 2014 ja Kiinan ja Suomen Presidenttien läsnä ollessa allekirjoitettiin pandojen suojelun asiakirja 5.4.2017.

      Isopandat saapuvat Suomeen ja Ähtäriin vuoden 2017 loppupuolella. Isopandojen saapumisen myötä matkailumäärien odotetaan mahdollisesti kaksinkertaistuvan, kun verrataan muita eurooppalaisia eläintarhoja ja niiden kävijämääräkasvuja vastaavassa tilanteessa.

      Kaupunki on huolissaan ko. risteysalueella liikenneturvallisuudesta ja sujuvuudesta. Liikennöinnin sujuvuus ja liikenneturvallisuus vaativat ripeitä otteita risteysalueella.

      Valmistelu: Kaavoituspäällikkö

      Kaavoituspäällikkö Kirsi Haapa-aho on kokouksessa läsnä selostamassa asiaa.

      Päätösesitys (kja):

      Kaupunginhallitus päättää pyytää selvityksen siitä, mihin toimenpiteisiin liikenneviranomainen / Liikennevirasto aikoo ryhtyä VT 18 ja Karhunkierroksen risteysalueen liikenneturvallisuuden ja sujuvan liikennöinnin turvaamiseksi. Selvitystä pyydetään kiirehtimään.

      Päätös:

      • Globalisti

        Heidän uskonsa on vahva: "Ähtärin matkailu nousee seudulliselta ja valtakunnalliselta tasolta globaalille tasolle Zoo Iso Panda-hankkeen takia." Jonkun verran matkustellaan Ähtärin ja Kiinan välillä ja Zoo maksaa.


      • geeniteknologiaa

        Kieltämättä panda-uskonlahkon ajattelu liitelee korkeissa sfääreissä suhteutettuna maan pinnan läheisyyteen, jossa on monia muitakin vaihtoehtoisia polkuja sekä kantojakin esteenä joihin voi pimeässä harhaillessa kompastua.

        Aikomukset kyllä hyviä, mutta jokin aikomusten äärimmäisyydessä aiheuttaa epäuskottavuutta, jota vakuuttelut eivät uskottavasti kumoa.

        Uskottavuus on koetuksella, ehkä uskottavampaa olisi viestintä korostaen mahdollisuuksia joita on olemassa, mutta varovaisella, ennakoivalla tavalla, valmiuksin toiminnan suhteuttamiseen, mikäli odotukset eivät ole kestäviä.

        Toivottavasti nykyiseen epäuskoon ei ole tarvetta lähinnä seuraavan kymmenen vuoden aikana ja globaali toimintakin on tällöin etenemässä.

        Ilmastonkin vähitellen muuttuessa takaisin kohti jääkautta, geeniteknologia kykenee kenties tällöin palauttamaan sukupuuttoon hävinneen mammutin takaisin puiston arktiseksi nähtävyydeksi.


      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Tuo mammutti idea on mahtava suunnitelma. Se on niin just Ähtäriä.

        Voisko sinne elukkapuiston yhteyteen laittaa mini-pöljälän? Puiston jossa esitellään ympäri maailman pöljiä ideoita. Vois olla hauska! Ja löytyy lahjakkuutta Ähtäristä sen ideoimiseen.


    • kävijöitä

      "Pelkät eläinpuiston kävijämäärät matkailualueelle ovat olleet 150.000 kävijää vuodessa. "

      Hmmm...
      Aika suuri tuo kävijämäärä 150.000 / 365 = 410 kävijää / päivä nykyisin ?
      Ehkä lomakuukausina.

      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Elukkapuistosta ei tule maailmanluokan tarhaa pelkällä kahdella pandalla. Se mitä tapahtuu on, että kävijämäärään tulee lyhyaikainen piikki kun uteliaita tulee katsomaan pandoja ja näistä kävijöistä suurin osa on jo käynyt puistossa aikaisemmin. Kukaan ei ala suunnitella lomaansa pelkkien pandojen mukaan. Ähtäri on liian vaikeapääsyinen, nähtävää liian vähän. Ohikulkumatkalla Keskiselle käy jotkut pandat katsomassa. Romahdus tulee vuoden kuluttua pandojen saapumisesta. Investointien maksut iskevät päälle ja tulot romahtavat. Silloin kuntalaiset joutuvat maksumiehiksi.


      • Pariisikinvastahaaveena

        Ähtäristä tulee Pariisin tai Venetsian tasoinen globaali matkailulan toimija. Ei tulekaan, ei vaikka hommattaisiin lisääkin Aasian eläimiä, joilla on jopa tuhatvuotinen perimä.


      • VoiLuojaOtaMinutJoPois

        Kaikissa verrokkipaikoissa on paljon paljon muutakin kuin pari pandaa. Ne yksin ei tee Ähtäristä globaalia toimijaa. Kylpyläosasto ei muuten ole kovin häävi. Se pitäisi rempata paljon isommaksi ja eikö sitä järveä saisi johonkin käyttöön? Ei helvetti jos kahdella pandalla yritetään maailman eliittiin!


    • varmaatietoo

      hyvin nuo muutama kävijä on päässyt perille matkailualueelle vaikka tuplaantuiskin nuo kävijät tuskin ruuhkia tulisi.tällä hetkelläkin hiljaista kuin hautuumaalla tuntuu olevan keksittyjä nuo kävijä määrät

      • Tuo on valitettavasti totta, eläinpuistossa saa usein kävellä jokseenkin yksin. Ei todellakaan ole ruuhkaa. 😳


    • monipersoonallisuus

      Koko ketju samalta kirjoittajalta.

      • lronside

        No shit sherlock!


      • Saanähdämitenkäy

        Veikkaan että ois jotain vähän yli kymmenen kirjoittajaa.


      • Sentäänjotain8448

        Suurin osa ähtäriläisistä ei ole koskaan kuullutkaan tästä palstasta. Lukijoita ja kirjoittajia on vähän. Kiitos kaikille asiallisille.


    • Kautokuru

      Hiljaista oli matkailualueella 13.06 vaikka pitäisi olla kiivain sesonki meneillään.
      Leirintä alueella oli muutama asuntovaunu ja Luoman mökeissä muutama ,hotellin pihassa 20 autoa joista suurin osa henkilökunnan,eläipuiston pysäköintialueet tyhjiä,sisäänpääsyn parkkialueella muutama auto ,niistäkin osa rakentajien.Golfiradan P paikat tyhjiä. Taitaa tulla todella hiljainen kesä .
      Pahalta näyttää syksyllä zoo tarvitsee taas rahaa kaupungilta muutama satatuhatta jotta hiljaisen talviajan pääsevät yli.

      • Kylläsesiitä9119

        Ähtäri taitaa olla kuin kirnuun pudonnut sammakko. Yritys on kova, saa nähdä käykö yhtä hyvin kuin sen kuin opettavaisen tarinan sammakolle, joka ei hukkunut, vaan pelastui voipalan avulla, jonka oli itse kirnunnut. Pöhinä tuottaa kaikenlaisia oheisvaikutuksia, sellaisiakin, joita ei osata ennakoida. Jospa syntyisi jonkinlainen voinokarekin lopulta.

        Zoo-kävijät taitavat olla pikku juttu verrattuna Moksunniemen mökkialueeseen, eiköhän sieltä kerry kiinteistöveroja ym. tuloja aika lailla.


    • Mijoonasinnetaitänne

      Nykyään Ähtärissä miljoona on pikkuraha. Ilkan mukaan valtuusto on maanantain kokouksessa, opastettuna, hyväksynyt 1,57 miljoonan lisämäärärahan liikuntahallin rakentamista varten. Rakennus on suunnitteluvaiheessa vähän kasvanut, mm. kiipeilyseinä on lisätty. Perustamiskustannukset ovat nyt yhteensä noin 5,87 miljoonaa euroa.

      • lesotho

        Kp johtaja on Kp


    • Kautokuru
    • Kautokuru
    • Kautokuru
    • Kautokuru
    • Gaytoguru
    • Gaytoguru
      • Kautokuru

        Palvelinvirheestä johtuen viestejä tuli useita.
        Onko Gautogurulla mitään sanottavaa ,taitaa olla taas joku päätöksiä tehnyt.


      • Gaytoguru

        Sama mulla. Ja oon tosiaan päätöksiä tehnyt.


    • koskajohtajavaihtunut

      "– Mietimme sitten, mikä ratkaisu tehdään. Siinä on vielä useampia vaihtoehtoja: ryhdytäänkö takausasioiden kanssa muihin järjestelyihin vai jatketaanko oikeusprosessia korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sanoo Ähtärin vs. kaupunginjohtaja Seppo Karjala. " VS: kunnanjohtaja MISSÄ on se virkaan valittu??!!

      • varmaatietoo

        on ottanut ritolat saikulla on kuulemma ei narsistin hermot kestä takaiskuja...


    • Velkametro

      Voi teitä pikkusieluista kirjoittelijat. Oletteko käyneet Väätäiskylää kauempana. Kuinkahan Helsinkiin pokkana rakennetaan länsimetroa, jonka budjetti on ylittynyt monikerroin. Kyllä nekin rahat on pois meiltä veronmaksajilta. Te tuskin matkustatte länsimetrolla. Maailmassa tehdään paljon turhempaakin investointeja. Suomessa ei ole yksikään kunta mennyt konkurssiin, tosin liitetty toiseen kuntaan. Ne asuinalueet on olemassa toisen kunnan yhteydessä ja asukkaat sopeutuvat. Onhan Töysäkin liitetty Alavuteen.

      • jyväkylästä

        On käyty ihan Jyväkylässä, ja kerran ihan Ruåtsissakin kanssa.

        Se että jossain Hesassa ei osata metroa järkevästi rakentaa ei tarkoita sitä että siihen pitäisi muualla pyrkiä, kun ei se kestävältä vaikuta sielläkään.

        Nykyisin näyttää tosin välillä siltä että parempi olisi pysytellä enemmän maanpinnalla, se ei
        monissakaan asioissa olisi haitaksi.
        Harvinaistahan se välillä on.


      • Ahterinmetro

        Meinaako Kp metroa Ahteriin? Kyllä nyt alkaa olla pikkusen turhan suurta touhua. Äkkiä Olli valittamaan.


    • Anonyymi

      Ei ole jutut paljoa muuttuneet viidessä vuodessa.

    • Anonyymi

      nyt vaan ollaan lähempänä täydellistä romahdusta , kaikki on mnennyt v.... si

      • Anonyymi

        Mummu on sellainen oraakkeli, että hän tiesi näin käyvän jo kymmeniä vuosia sitten. Viimeistään kun minisuomea alettiin puuhstella.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mummu on sellainen oraakkeli, että hän tiesi näin käyvän jo kymmeniä vuosia sitten. Viimeistään kun minisuomea alettiin puuhstella.......

        Aivan! "Puuhastelu "on oikea sana.


    • Anonyymi

      Kylläpä alottaja ja hänen perässähiihtäjät ovat poikkeuksellisen tyhmää porukkaa. Viisi vuotta hokenut yhtä ja samaa paskaa ollen itse muka viisaampia kuin muut. Kommentit kuitenkin vahvistavat, että heillä ei ole mitään annettavaa tähän yhteiskuntaan, pelkkiä elättejä vain kaikki.

    • Anonyymi

      Voimakas tunne että hokema toteutuu hyvinkin pian.

    • Anonyymi

      Siksi että taloudellisesti leveillä hartioilla on yleensä hyvä laskupää.
      Eivät lähteneet heittämään rahaa karhun perseeseen.

      • Anonyymi

        Ketään ei kiinnostanut velkakoneen perustaminen .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe