9.4. ortodoksimarttyyrit Egyptissä = n. 100

lasaruksenveljet

Klo 11.45 Tantan ortodoksikirkossa Kairon lähellä räjähti ulkopuolella pommi. N. 20 kuoli ja useita loukkaantui. Islamistit eivät pidä kristityistä, koska näillä on eri pyhä kirja ja 3-yhteinen Jumala ja RISTI-symboli.

Klo 14.45. Alexandriassa kirkon sisälle soluttautunut islamisti räjäytti itsensä: kuolonuhreja n. 80. Lisäksi loukkaantuneet.

Egyptin väestöstä n. 10 % on ortodoksikristittyjä eli kopteja. He ovat joutuneet nyt suuren vainon kohteeksi.

Itse olen antanut pelolle valtaa. Kun olin tänään kirkossa, mielessä oli että tähänkin kirkkoon voisi kuorma-auto töksäyttää milloin tahansa, kun kirkko on keskellä toria.

Marttyyriveljien ja siskojen muisto Egyptissä olkoon kunnioitettu. Rauhallista paastoaikaa kaikille ortodoksikristityille ja muille tunnustaville kristityille!

12

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surullista, mutta asiaa voi tarkastella myös jahven kyvyttömyyden kautta.

      Ei pystynyt olemattomuuttaan suojelemaan palvaajiaan.

    • exmuslimi

      Raamattu eli injeel on myös muslimeille pyhä kirja.Terroristit voivat olla syntyperältään muslimeja mutta islam ei ole milloinkaan syy terrorismille.Islamissa on samat profeetat kuin kristinuskossakin ja sen lisäksi yksi eli Mohammed.Muslimien tulee kunnioittaa kristittyjä.

      Eli mitä osaat pienessä päässäsi tästä kaikesta päätellä.

      Media on itse luonut islamfobian ja vihapuheen puhumalla terroristeista leimaavasti islamisteina joka viittaa uskontokuntaan.

      • vahaustajahankausta

        Eikohän Isis ja Al-Nusra ja Al-Qaida yms. sadat äärijärjestöt ole luoneet islamofobian! Media on islammyönteinen viimeisen päälle; sitä on turha syyttää.

        Media on koko vuoden kertonut ihania kertomuksia pakolaisista ja kotoutuneista ihmisistä. Media on yrittänyt jo 2 vuotta puhua ja luoda kaunista ja suvaitsevaista kuvaa islamista. Toki moni ihminen on hyvä monessa uskonnossa! Totta kai.

        Buddhistit eivät tarvitse mitään kilven kohottamiskampanjaa. Kukaan Suomessa ei vihaa buddhisteja. Puutarhoissa on patsaita ja buddhalaisia kukka-asetelmia. Käyn usein syömässä thaimaalaisessa ravintolassa.

        Teot puhuvat enemmän kuin ulkopuolelta tulevat selitykset siitä, miten länsimaissa pitäisi meidän arvoihin tulkata jotain lampaiden teurastussääntöä yms.

        Yksikin terrorismi-isku on liikaa, jokaviikkoinen tulva ei kestä kilvenkiillotuskampanjoinnissa.


      • lootuksenkukkakase

        Hämeenanttilaa pyydettiin mediaan aina komentoimaan jotain terroristi-iskua, silloin kun hän oli vielä Suomessa; nythän asuu Englanissa. Hän kertoi koko Suomen kansalle, että "islam on suuri rauhan uskonto". Olen lukenut hänen kirjansa ja myös Koraanin 2 kertaa. Suomen media on aina puhunut hyvää islamista.

        Jos jotain asiaa pitää vakuutella monta kertaa kuten "islam on rauhn uskonto" islam kuunioittaa Jeesusta", niin silloin siinä on jotain hämärää tai epävarmaa taustalla... Jos jokin pariskunta esim vuolaasti hehkuttaa rakkauttaan mediassa ja somessa, niin sittenpä se eroaa usein viimestään parin vuoden päästä. Aitoa ja totuudellista asiaa ei taritse hirveästi vakuutella: se on tyyneesti ja ilmenee arjessa TEKOINA ja elämänä.

        Kukaan ei vakuuttele mediassa, että buddhistit kotoutuvat hyvin ja ovat ystävällisiä lootuksenkukan hoitajia.


    • medianvastuuliioittelua

      Ei kai se ole Suomen median vika, jos Egyptissä palmusunnuntaina isketään koptikirkkoihin! Minkä media sille mahtaa.

      Olisiko Hämeenanttilan pitänyt mennä kommentoimaan Egyptin TV:hen, koska osaa arabiaakin hyvin. Olisi puhunut, kuinka Jeesus ratsasti aasilla palmusunnuntaina ja miten on suuri profeetta Koraanissa. Ja että terroristit eivätkä pääse taivaaseen 70 neitsyen kanssa iloitsemaan.

      • cbad

        ISIS on oman propagandatoimistonsa kautta ottanut vastuun iskuista. Ei siinä rauha ja rakkaus auta. Egyptissä väestöstä suuri osa on lukutaidottomia, joten Koraania eivät osaa lukea ja näkemys maailmasta on pieni.


    • yötönyö2

      Otetaan sieltä kristittyjä turvaan tänne Suomeen. Ja sama määrä islamilaisia täältä pois.

      • aleviitti

        Paavi ja Merkel ovat sanoneet, että ei saa suosia kristittyjä.

        Syyrian ei-muslimi (aleviitti) presidentti brittihammaslääkäri Al-Assad vieraili v. 2015 ortodoksien kirkossa ja yritti kohdella aina hyvin kristittyjä. Samoin Irakissa Saddam Hussein antoi kristittyjen olla rauhassa.

        Nyt vasta voivat alkaa seuraavat murha-aallot.


    • exturistinoissamaissa

      Egyptiin on julistettu hätätila 3 kuukaudeksi. Köyhä maa tarvitsisi kipeästi kristittyjen turistien rahoja. Ikävää, että islamistit tuhoavat omaa maataan.

    • egyptinvainotut

      Toivotaan, että pääsiäisjuhlan aikana eivät terroristimuslimit iske. Egyptin poliisi vartioi varmasti kristittyjen kirkkoja, koska presidentti ei halua Egyptin tuhoa.

    • rämäränttimäntti

      Ramadanin aikana islamistien suorittamat kristittyjen teurastukset taas alkavat. Se on ns. pyhä kuukausi ja sitä juhlitaan siten. Lucifer tykkää verestä ja ruumiin hajusta.

    • erikoisia.käytäntöjä

      Se on kummallista, että kristityille ei anneta oleskelulupaa sillä perusteella, että pelkäävät. Tiedän tapauksia, joissa ihmisille on sanottu, etteivät mukamas ole vaarassa. No, ei ehkä ole vaarassa, jos ei mene kirkkoon eikä julkisesti esiinny kristittynä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe