Aikaisin aamulla kolisteleva naapuri

SopevatNaapurit

Omakotialueella asun ja ihan mukavia naapureita on, joista suurin osa alkaa olemaan lähemmäs 70 vuotiaita, mutta kotona vielä pärjäävät.
On ollu ihan hyvät suhteet ja välit naapureihin, kun tässä jo reilu 45 vuotta on tullut asusteltua ja naapurit ovat pysyneet lähes alkuperäisinä, muutama on jo kuollut.
Naapurin jo 82 vuotias pappa herää vaan aamuisin omalla pihallaan kolistelemaan jo klo 06.00 jälkeen.
Tänäänkin heräsin kovaan jyskytykseen 06.30, kun pappa hakkasi jäitä pihallaan ja lopetti siinä 07.40 aikaan.
Eräänä aamuna pappa alkoi sahaamaan moottorisahalla klo 07.30 ja kyllä siihen vaan herää. Myös polttopuita pappa alkaa halkomaan usein ennen klo 08.00 ja kyllähän siihen jyskeeseen herää.
Pappa on aamuvirkku, kun noin aikasin herää, kun minä taas olen aamu-uninen.
En ole viitsinyt papalle suuttua, antaa papan touhuta, kun harvapa yli 80 vuotias vielä jaksaa omakotitalossa asua ja puuhata asioita noin virkeästi.

Pappa kerran kysyi, että häiritseekö, kun hän aikaisin aamulla alkaa lunta kolaamaan pihaltaan ja lumikola kolisee.
Toinen naapuri on myös yli 80 vuotias leskirouva, joka on erittäin pirteä.
Syksyisin marjastaa ja kerää satoja litroja marjoja lapsilleen.
Monesti on tuonut leipomuksia minulle, kun naapurissa asun.

13

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaaasua

      Kiitos miellyttävästä kertomuksesta, mukavia vanhempia ihmisiä ovat. Kannattaa asua, kun välit on lämpimät.

    • Aamuparastaaikaa

      Tiedän että ne jotka ovat koko ikänsä eläneet aamurytmissä ja lähteneet aikaisin töihin niin ikään se jää päälle.

      Kyllä seitsemän jälkeen arkena voi alkaa meluavia töitä tekemään. Lyököön joku tulpat korviin jos haluaa nukkua puoleen päivään. Tai voi mennä aikaisemmin nukkumaan eikä valvoa puoleen yöhön niin että aamuvirkkujen olisi pakko olla hiljaa parhaaseen työaikaan.

      Kesällä on viileintä 7-11 aamulla työskennellä ja arvaa ottaako päähän jos joku pitkään nukkuva alkaa valittamaan. Arkena ei voi kieltää meluavia töitä 7-22 välillä. Sitten pitää keksiä muita keinoja kuten tulpat korviin jos ei pysty nukkumaan. Toiset vetää sirkkelillä ja moottorisahalla juhlapyhinä ja se on mielestäni aika paksua jos ei arkipäivät riitä siihen. Sellainen tyyppi ei kyllä mitään kunnioita tai on täysi idiootti.

      • 84737

        "Arkena ei voi kieltää meluavia töitä 7-22 välillä. "

        Ja mitähököhän töitä tarkoittanet?

        Itsekukin saa kolata omakotitalonsa pihassa lumia vaikka aamukolmelta, eikä voida kieltää ajamasta tarktorillakaan ja siihen ei naapurilla ole mitään sanomista.


      • etmäärää
        84737 kirjoitti:

        "Arkena ei voi kieltää meluavia töitä 7-22 välillä. "

        Ja mitähököhän töitä tarkoittanet?

        Itsekukin saa kolata omakotitalonsa pihassa lumia vaikka aamukolmelta, eikä voida kieltää ajamasta tarktorillakaan ja siihen ei naapurilla ole mitään sanomista.

        Jos on sanomista niin on sanomista minkäs teet. Asioista on hyvä puhua et kai halua heti ensimmäiseksi nyrkkiä naamariin.


    • Itsekinaamuvirkku

      Niin. Niitä on niitä unihäiriöisiä vanhuksia ja sitten niitä "normaaleja" vanhuksia. Minusta tuo on epäasiallista käytöstä. Kyllä tommoset hommat voi aloittaa vasta klo 9. Yksi vanhus kertoi kerran, että hän on klo 8 käynyt jo kaksi kertaa aamukävelyllä. Se kuulosti pelottavalta.

    • otsasihiessä

      vanhat ihmiset on tottunu raatamaan nuorena aamusta iltaan ja se korostuu iän mukana...

    • Marskielikurssille

      Kyllä on nuoretkin tottunu raatamaan, mutta ei se tarkoita, että muita häiritään kukonlaulun aikaan. Vanhukset voisi muutenkin hankkia harrastuksia, etteivät aina pyörisi kodin ympäristössä.

    • fdddddf

      Et sitten käy töissä,kun on aikaa seurailla naapureiden aamutoimia.Itse eläkeläinen.? 45v naapureina,5vuotiaanako muutit taloosi.

    • Näinmennään7

      Lähden töihin 5.20, mutta kotona on annettu tiukka käytöskasvatus. Kolmannessa sukupolvessa asutaan kerrostalossa. Ikinä ei ole tullut naapureilta valituksia.

    • Jäämies37

      Tuosta aamuvirkkuudesta. Itse teen välillä yövuoroja ja tulen aamu 6:lta kotiin. Itseäni ei toki melu haittaa, nukun kuin tukki korvatulpat päässä jonnekin 11:sta saakka kunnes kello soi, eikä siinä mitään. Mutta pointti on se, ettei kaikkeen toimi se mantra että "mee aikasemmin nukkumaan".

      Tottakai 7:n jälkeen saa alkaa tuottaa normaaleja elämisen ääniä, eikä sen jälkeen tarvi yrittää olla hiljaa. Mutta itse en siitä huolimatta viitsisi moottorisahalla tai sirkkelillä alkaa pärryyttämään vielä ihan siihen aikaan, jos ei ole aivan pakko. Lisäksi tunnen kaikki naapurini ja vaihdan heidän kanssaan lähes päivittäin jonkun sanan. Naapurissa asuu paljon yövuoroja tekevä ihminen. Minulla ainakin on tapana ottaa huomioon, kun tiedän suunnilleen milloin tämä tulee yövuorosta, etten ala sirkkeliä soittamaan ennen puolta päivää. Se nyt ainakin mun mielestä kuuluu hyviin tapoihin ottaa naapuritkin huomioon. Sirkkeliä ja moottorisahaa tarvii kuitenkin vain muutamana päivänä vuodessa, joten kyllä niiden käyttöä voi hieman ennakoida. Toki mikään ei tähän pakota, mutta itselläni vain on tällainen muut huomioon ottava tapa toimia.

      Mielestäni kuitenkin sirkkelin tai sahan pärryytys aamu 7:lta (varsinkin jos tietää naapurin tulleen yövuorosta) on silkkaa kiusantekoa ja pelkkää omaanapaa ajattelevaa toimintaa. Eikä tietenkään yövuorosta tullut voi keneltäkään vaatia hiljaisuutta aamupäivästä. Mutta pitäisi ihmisillä olla jonkinlainen käsitys ns "hyvistä tavoista". Joskus voi antaakin, eikä vain aina ottaa.

    • meluherätys

      Meillä kerrostalossa alakerran asukkaat suoraan sänkymme alapuolella aloittavat päivänsä terveysjuoman valmistamisella tehosekoittimella. Usean kuukauden ajan herätys 100 desibelin jyrinällä ja ulinalla tapahtui klo 5-7. Kun huomautimme asiasta heille, herätys on jatkunut joka aamu klo 7-7:20. Ihmisen melulla herättäminen on ikivanha tapa kiduttaa ihmisiä ja aiheuttaa sekä psyykkisiä että fyysisiä terveyshaittoja. Kuinka puuttua asiaan, kun mikään keskustelu ei auta?
      Heillä on kuulemma oikeus valmistaa aamujuomansa haluamallaan tavalla ja haluamaansa ajankohtana! Hyvät neuvot tarpeen ennen kuin pää halkeaa melusta unesta herätessä. Nyt tosin on jo univaikeuksia, kun herää yöllä valvomaan ja varautumaan meluun.

      • 8u8854

        uudemmissa kerrostaloissa ei naapurista kantaudu mitkään äänet, kuten ei liikennemelukaan, pitää vain etsiä sellainen, jossa on huomioitu joko ympäristömääräysten tai asumistason vuoksi,


      • erstes4e5

        Se on hankalaa, jos äänieristys on mitä on. Toisaalta turha metelöinti on kielletty ihan järjestyssäännöissä jotain suunnillee 22-7, mutta toisaalta kyllä oman ruoan saa valmistaa. Varmaan ainoat vaihtoehdot joko muuttaa siedettävämpään asuntoon, tai herätä ennen klo 7.

        Toki myös valmistajien blendereiden melutason huomiointi on surullista. Ei taideta edes myyntipakkauksissa kertoa montako db laite ääntelee. Nehän, varsinkin nykyään suositut päälle 1000W laitteet voivat olla jo melkoisia melunlähteitä, jos niiden melun vaimentamiseen ei ole vähää alustakaan panostettu. Varmasti kuuluvat naapuriin, jos on hiemankin heikko äänieristys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe