Työttömät pakkoaktivoidaan makaamisen sijaan.

Loppuvetelehtiminen

Oikeus nauttia päivärahaa lepäämisestä poistuu. Työttömän pitää osoittaa aktiivisuutensa ja työskennellä sen hyväksi että saa työtä tai parantaa mahdollisuuttaan työllistyä. On ehdotettu että maatalous voisi saada tukea työllistäessään työttömän. Työttömällä voisi teettää maatalouden töitä vaikkapa sikojen ruokkimista tai ojiein perkaamista sekä metsänhoidollisia töitä.

Työttömän intoa ottaa mitä tahansa työtä nostetaan kepillä porkkanan sijaan.

Vaatimus on tullut veronmaksajien keskusliitolta ja keskustapuolueelta.

152

1609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kfndnlddo

      noo ainahan sitä voi pistää itsensä linnaan. siellä saa levätä ja katsella telkkaria, ruokakin kannetaan eteen.
      yhteiskunnalle vankipäivä maksaa toki yli 200 euroa, joten kulut yhteiskunnalle yli kymmenkertaistuu!

      • houkuttava-vaihtoehto

        saako vankilassa on läppäri?
        viinaa siellä ei kyllä voine vetää, ja se on huono juttu.


      • nfnxlxlxlz
        houkuttava-vaihtoehto kirjoitti:

        saako vankilassa on läppäri?
        viinaa siellä ei kyllä voine vetää, ja se on huono juttu.

        ei saa olla läppäriä. linna-kiljua tehdään niin, että pakastetaan appelsiinimehua. se alkaa sulettuaan käymään ilman lisä hiivaa. kaikkia muita päihteitä sitten onkin hyvin saatavilla.


      • nurinkurista

        Mietin just päivällä tuota samaa, Suomessa voi kuolla kylmään ja nälkään rehellinen ihminen, mutta kun säret mainosikkunan ja vedät sinivuokkoa turpiin pääset heti lämpimille aterioille linnaan.


      • KepitystenIsä

        "Työttömän intoa ottaa mitä tahansa työtä nostetaan kepillä porkkanan sijaan.

        Vaatimus on tullut veronmaksajien keskusliitolta ja keskustapuolueelta".

        .

        Erityisesti vaatimus on lähtöisin Kokoomuksesta ja sen isännältä EK:lta. Toki kokoomuksen hillbillyosasto Persutkin mukana köyhiä työttömiä kyykyttämässä.


        Porvarihallitus nöytyyttää työttömiä - AY-liike vihdoinkin vastarintaan
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14859148/hallitus-noyryyttaa-tyottomia-ay-liike-vastarintaa


      • hbhbhbhhb

        Li Andersson: Hallitus paljasti tietämättömyytensä asumistuesta – vuokrat ovat nousseet niistä riippumatta




        Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa MTV Uutisten Nettivieras-kirjoituksessaan, että hallitus paljasti tietämättömyytensä asumistuesta.

        ***

        "Toinen ongelma on se, että mitä korkeammaksi vuokrat nousee, sitä pahemmaksi kannustinloukku muodostuu. Ja jos me korvaamme käytännössä sataprosenttisesti vuokran, se johtaa vääjäämättömästi vuokrien kasvuun, mikä on nähtävissä käyristä ja tilastoista."

        Ensiksi Orpo toteaa, että asumistuki kattaisi vuokran sataprosenttisesti. Se ei ole totta. Käyrien ja tilastojen valossa myöskään väite asumistuen ja vuokratason yhteydestä ei pidä paikkaansa ministerin esittämällä tavalla.

        Puoliväliriihessä hallitus teki kaksi yleistä asumistukea heikentävää päätöstä. Toinen niistä oli neliökohtainen vuokrakatto ja toinen indeksin heikentäminen. Asumistuki ei jatkossa seuraa vuokrahintoja, vaan vuokria hitaammin nousevaa elinkustannusindeksiä. Asumistuki siis jää entistä enemmän jälkeen vuokratasosta.

        Hallituksen päättämät asumistuen heikennykset tulevat kohdistumaan pienituloisiin vuokralla asuviin. Siksi on hätkähdyttävää, että hallitus on päättänyt tuen leikkauksista näin hatarin tiedoin siitä, miten asumistuki toimii.

        Asumistuki ei kata vuokraa kokonaan

        Asumistuessa on sekä perusomavastuu että yläraja hyväksytyille asumismenoille. Perusomavastuun määrään vaikuttavat bruttotulot ja lasten lukumäärä. Pienituloisella, esimerkiksi työmarkkinatuella elävällä, perusomavastuuta ei ole lainkaan. Silloinkin asumistuki on enintään 80 prosenttia hyväksytyistä asumismenoista.

        Hyväksyttyjen enimmäisasumismenojen taso riippuu kotikunnasta. Viime vuonna 70 prosentilla yleisen asumistuen saajista tämä niin sanottu normivuokra, jonka perusteella tuki lasketaan, oli pienempi kuin heidän todellinen vuokransa. Vuonna 2015 Kela kertoi asumistuen korvaavan keskimäärin 49 prosenttia todellisista asumismenoista.

        http://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/nettivieraat/artikkeli/li-andersson-hallitus-paljasti-tietamattomyytensa-asumistuesta-vuokrat-ovat-nousseet-niista-riippumatta/6420008


    • realismi_

      Hieno homma jos järjestävät töitä mutta ymmärtävätkö he että ruokakulut tuplaantuu kun työssä kulutus kasvaa ja tietysti matkakulut?

      • realismi_

        Meinaan vaan että jos tätä ei huomioida niin kyse on laittomasta orjatyöstä?


      • rdtghrdhrtdh

        Vankilat eivät ole mitään hupiluolia. 23/7 sisällä huoneessasi, huono ja jopa vaarallinen seura - ja mamut alkavat kansoittaa yliedustuksellaan suomenkin vankiloita ja myös pikku hiljaa johtamaan ja raaistamaan niiden kulttuuria.
        Hepatiitit ja hivit päälle, juuei.


      • kfldlfkfl

        no kyllä siellä niin rauhassa saa olla kuin haluaa. itse aikoinaan istuin jopa sakotkin, vaikka olisi ollut rahaa maksaakin. mutta muutaman kuukauden lepoloma oli välillä paikallaan, sitten jaksoi taas rötöstellä. monella on käsitys vankiloista jenkkisarjojen kautta. ei ihan vastaa todellisuutta..


      • dcfuihwdefvhu

        Kyllä vankilan olot varmasti voittavat vanhustentalon oltavat. Toivottavasti ei itse joudu ikinä jälkimmäiseen paikkaan.


      • yyyyyyyyy

        Tutkija: Joka neljäs työtön tosiasiassa työkyvytön

        yöttömistä yllättävän iso osa ei ole täysin työkykyisiä.


        Tuore väitöskirja valottaa pitkäaikaistyöttömyyden ankeaa taustaa. Oulun yliopistossa väitellyt Raija Kerätär arvioi, että työttömistä ainakin 20–25 prosenttia on tosiasiassa työkyvyttömiä tai tuen ja hoidon tarpeessa.

        työttömiä oli siinä määrin työkykyongelmia, että he eivät pärjänneet avoimilla työmarkkinoilla

        Hälyttävää oli Kerättären mukaan erityisesti, miten paljon vaikeasti työllistyvillä oli mielenterveyden häiriöitä ja miten yleistä niiden hoitamattomuus oli.

        Työ ja työelämän osaamisvaatimukset kasvavat. Vaikka työttömyys kasvaa,

        Nykytyömarkkinoilla työnantaja haluaa tietysti täyttä vastinetta palkalle. Meillä on silti paljon työtehtäviä, jotka eivät vaadi täyttä työpainosta. Mutta kehitysvammaisten työtoimintaa lukuun ottamatta ei ole järjestelmää, joka mahdollistaisi tällaisen työn, Kerätär sanoo.
        Työttömyys heikentää terveyttä ja hyvinvointia, ja se taas työllistymistä. Siksi työttömille ja nuorille suunnattujen terveystarkastusten ja tuen ja hoidonkin pitäisi olla monimuotoista.
        Esimerkiksi vaikeasti masentuneelta tai kehitysvammaiselta odotetaan korkeaa motivoituneisuutta ja kykyä pyrkiä palveluihin. Toisaalta terveystarkastuksissa on totuttu tutkimaan pääasiassa fyysisiä sairauksia ja riskitekijöitä. Työkyvyn arvioimiseen tämä on riittämätöntä.

        – Jos potilaalta erehtyy kysymään: "Miten menee?", on vastaanoton loppupäivän aikataulu sekaisin, Kerätär kuvaa ongelmaa kollegan sanoin väitöskirjassa.

        http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001904063.html


      • orjatar.oon
        realismi_ kirjoitti:

        Meinaan vaan että jos tätä ei huomioida niin kyse on laittomasta orjatyöstä?

        Siis millasta on mielestäs laillnen orjatyö? 0-sopimukset, palkaton työharjoittelu, kuntouttava, 0-palkka proviisio etc. kiva.?? Valitse noista > 10 000, kyllä jonkun TÄYTYY SOPIA.!!

        Muista, et 300 km ilman julkisii ei voi olla este.

        En kiusaa vähempiosaisii, mut oma vika(kokpersu). Siispä oon päättäny rääkätä.


    • massimiess

      Kalliiksi tulee sekin kun alkaa tulemaan klappia kalloon kotona olemisessa.
      Sitten mennään päälääkärille itkemään kun ei uskalleta edes ulos mennä.
      Kunto rapistuu,elämänhallinta lukuisine muine mielenkaruselleineen.

      Valtava aukko jää paikattavaksi kun lapset ottavat mallia vanhemmilta.

    • hyvävain

      Hyvä vain, että isänmaalliset koulunsa kesken jättäneet työttömät elämänkoululaiset pakotetaan aktivoitumaan. Loppuu se Suomi ensin-leirissä öyhöttämisestä maksaminen Suomelta. Ja ainahan nämä isänmaalliset vajakki työtömät voi laittaa leikkimään pupuleikkejä.

      • imbesillisvakkiöööyyhh

        Vielä kun saadaan työtä vieroksuvat punaviherhampuusit risusavottaan tai maatalousalalle lantaa luomaan.Suustaan he sellaista ovat alati suoltamassa.Kasvaisi niilläkunto ja ehkä se piereskelykin ei niin ilmaa pilaisi.


      • Ihranmaku

        Muslimithan haluavat töitä. Ei kun sikoja syöttämään ja puhdistamaan läävän, Kelpotyö ja saavat talosta kylkiäisenä joulupöytään kinkun.


    • LooolJaLool

      yhteikunnalle/veronmaksajille työttömän laittaminen ns toimenpiteisiin jossa ei tuoteta yhtään mitään eikä edistä yhtään mitään maksaa noin 2500 - 5000€/kk per työtön ja te kitisette siitä että nyt työtön saa 520€/kk työttömyyskorvausta jonka veronmaksajat maksaa ^^ .. loool ^^

    • muualla

      Peltoeinareiden unelma toteutuu. Työttömät isännille rengeiksi. Kassa-Kalleiksi työttömiä haukkuvat, mutta nostavat itse paljon suuremmat yhteiskunnan tuet.

      • Helpposäästökohde

        Kannattamattomat tilat pitäisi lunastaa valtion haltuun,työttömät vois tehdä ruokansa siellä.
        Ei markkinataloudessa pitäisi tukea kannattamattomia yrityksiä.


      • We.Are.The.Robots
        Helpposäästökohde kirjoitti:

        Kannattamattomat tilat pitäisi lunastaa valtion haltuun,työttömät vois tehdä ruokansa siellä.
        Ei markkinataloudessa pitäisi tukea kannattamattomia yrityksiä.

        Automaatiolle ja robotismille kaikki tilat mitä nopeammin sitä parempi, siihen loppuu turhien tukien jako.


    • KenEiTyöskenteleNälkä

      Kyllä näitä oloneuvoksia löytyy myös yliopistolaisten joukosta. Itsekkin tiedän monta. Nämä koulutukseensa vetoavat turhakkeet pitäisi laittaa levittämään talikolla hevosenpaskaa pellolle 6€ tuntiliksalla. Pitäisi ehdottomasti säätää laki että työtätekemättä joutuisi romanien kanssa kerjäämään elantonsa. Makoilijat potkittava liikkeelle ja kotona olemisesta ei enään maksettaisi mitään!

      • jijiji

        Rikkaat nostaa sostukia yhtäpaljon kuin köyhät!

        Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät!!

        Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

        Suomessa varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). Täytyy muistaa, että varakkaat eivät tarvitse sosiaalitukia, mutta he nostavat niitä mielellään. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen.

        Köyhempi puolisko(50%) suomalaisista omistaa Suomen varallisuudesta 6%. Rikkaampi puolisko omistaa Suomen varallisuudesta 94%. Rikkain 10% suomalaisista omistaa varallisuudesta 45%. Rikkaimman osan varallisuus on kasvanut samaa tahtia, kun köyhemmän puoliskon varallisuus on kutistunut, kertoen tuloerojen kasvusta. Tätä vasten hyväosaisten palkansaajien veronapina tuntuu naurettavalta, Rikkailla menee kuitenkin paremmin kuin koskaan ja he maksavat vähemmän veroja, kuin pieni- ja keskituloiset.


    • jgjhjhjhjhjhjj

      Kyllä minun puolestani työttömät voidaan laittaa johonkin hommiin, mutta ei peltopelleille. Maajussit saavat muutenkin jo liikaa tukia.

      • asianoivaltanut

        Metsiin mätänee niin paljon polttokuntoista risua ja rankaa, että ihan hirvittää moton jäljiltä maastoon. Vesurihommille ei loppua näy. Ei kenenkään luulisi olevan enää joutilaana. Vesipullo vaan mukaan, jos janottaa.


    • Keskustan_äänestäjä

      Hyvä juttu, ja työhaluttomille pakko lobotomia.

      • SuomenKansaOY

        Tarkoitit varmaan, että ahneille työläisille? Työtä voi tehdä ilman palkkaakin, joten miksi jotkut vielä ahnehtivat työpanoksensa myymisestä palkkaa?

        Hei, hyvät ihmiset, älkää antako hajota-ja-hallitse -hyypiöiden erottaa meitä klikkeihin. Me olemme Suomen kansa, emme toinen toistaan vastaan taistelevia kansanryhmiä.


    • keskitysleirejä

      Meinaako hallitus perustaa työttömille myös keskitysleirejä? Arbeit macht frei?

      • hyi-helkata

        Minä silloin kun olin työttömänä olisin mieluummin mennyt maatilalle pakkotyöhön.
        Mutta joka alalta löytyy sieluttomia ihmisiä.
        Olin jossain ekellä,, jossa "johtajat olivat ylimakeita ja kyttääviä kyykyttäjiä.
        Eivät arvostaneet ihmistä,, vaikka hänellä olisi ollut 15 vuoden työura takana samassa työpaikassa,, ja muut työsuhteet siihen lisäksi.
        Kohdeltiin kun vasta työnsä aloittaneita,, vaikka työtä jota tein siellä olin kokeneenpi kun ohjaaja, hän neuvoi ja kyykytti oman egonsa vuoksi.


    • täysinsikaajatus

      Pakkotyötä ei voi hyväksyä.Senhän sanoo jo perustuslakikin monissa sivistyneissä maissa.Itse en suostuisi pakkotyöhön.Palkkaa työstä miten sitä ei voi ymmärtää,äläkä tule sanomaan 550ekua/kk on palkka se on vitsi.Tekisitkö itse palkka sitten kaikilta pois ja tilalle korvaus sitten tosin ollaankin kommunismissa.

    • tähänsemenee

      Joo työllistämispaikassa vaan vähän tumpeloi...ja loppuaika linnassa täysihoidossa.

    • GunvorVonPerseelius

      työtön ei osaa mitään, turha sitä on pakottaa työmaalle.
      olen 100% varma että yhtään työtöntä ei mene tähän Sipilän renkien hullutuksiin mukaan. mieluummin ottavat vaikka karenssin, tai ihan mitä vaan mutta töihin eivät lähe, haaveilla saa jos ei muuta osaa hallitus/työvoimaviranomainen.

    • PöljyysOnHuipussaan

      elekää nyt kouhottako ja vouhottako! ny ei oo kyse mistää 8 tuntia/päivä töistä vaan siitä et tekee esin vaikka kerran viikossa 4 tuntia jotain hommaa, nii sillä saa pidettyä sen naurettavan ja jo vitsiksi muodostuneen 500 euroa kuussa työttömyyskorvauksen :D
      tosin se että työtön tekee sen 4 tuntia kerran viikossa maksaa sit veronmaksajille varmaan pari tonnia lisää sen 500 euron päälle ^^

    • 357829

      Tänään suoleni täyttyi ja minun täytyi raottaa sulkijalihastani. Törkeää pakkotyötä! Missä ihmisoikeudet!?

    • ihihiu

      Kyllähän sitä sikoja voisi ruokkia, vaikka onkin sydäntaraastavaa touhua katsella miten huonosti niitä joissain paikoissa kohdellaan..

    • Miksieiolejo

      Työttömät tekemään ruokansa ja asumisensa sekä vaatteet päällensä,eihän niiltä muuta voi vaatia.
      Valtio voittaa joka tavalla,maatalous-työttömyys- yritystuissa.

    • vielätöissä

      jos aletaan teettään orjatyötä? vääristää kilpailua rankasti!

      ainakin ite jos pakotettais, kieltäytyisin ehdottomasti!(tulis karenssia/vast SO? sit vaa hiuka "sivutöitä"..

    • Ei_liene_vaikeaa

      erottaa työtä tosissaan hakevaa ja työntekoa välttelevää toisistaan. Pakkokeinot tulee suunnata näihin työn pakoilijoihin etuuksia kiristämällä. Tarvittaessa vaikka työleirille. Paapomisen täytyy kuitenkin loppua kun tulokset on jo nähty.

      • kuinmyösjoo

        Oikein hyvä kirjoitus - minä , samaa mieltä


      • hjkhgfhjk

        No mitkäs tulokset on nyt nähty? Eihän sinuakaan varmaan ole kukaan vielä tullut nälissään ryöstämään?


    • muualla

      Työt puolitettava. kaikille tasapuolisesti töitä. 50%/50% on sopiva. Kuinka moni työssä olevista suostuis tasajakoon? Joutuis itsekin oleman työttömänä puolet ajasta.

      • ei.käy.yritykselle

        Saattaisi tuottavuus kärsiä jos puolet työajasta töitä tulisi "tekemään" laiska lorvija.


      • Lorvijaoletitse
        ei.käy.yritykselle kirjoitti:

        Saattaisi tuottavuus kärsiä jos puolet työajasta töitä tulisi "tekemään" laiska lorvija.

        Luulenpa vaan , että " se lorvija", tekisi sinunkin työt , niin joutuisit itse työttömäksi. Ottaisiko pattiin. Pääsisit lorvimasta työpaikalta kotiisi lorvimaan.


    • eiilmaistaei
    • retyru7ytey

      Montakon lupakorttia täytyy ensin olla taskussa, että työtön saa mennä ottamaan sen risun pois seltä metsästä? Entäs byrokratia? Täytyykö ensin anoa EU:lta lupa, että työtön saa kaataa jonkun risun?

      Mitäs sitten jos osottautuu, ettei osaa edes risuhommia? Suomessa kun ei yleensä saa täyttä toimeentulotukea, jos ei ole työnhakijana työvoimatoimistossa. Tuleeko joku uusi vaihtoehto, että voi saada toimeentulotukea olematta työtön työnhakija TE-toimistossa?

    • ei.enää.renkejä

      Euroopan neuvostolta sapiskaa Suomelle liian matalasta sosiaaliturvasta

      Suomi joutuu Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle. Noloutta lisää se, että pohjoismaisen hyvinvointivaltion pitää raportoida säännöllisesti perusturvan parannuksista siihen asti, kunnes niiden taso täyttää vaatimukset.

      Kepupersut ymmärsi tuon parannuksen ihan omalla tavallaan.

      • wrteyruytryrhyjyj

        Nauttikaa työssäolijat työttömien pienistä tuloista nyt kun vielä voitte.

        Ootakaahan kun nämä 30 000 paperintonta saa suomalaisten oikeudet joko mamuttajien avioliittojen kautta tai muuten, niin sitten alkaa protestit ja telttaleirit kun aletaan vaatimaan työttömien tuloja EU tasolle.

        Kun katsotte tubesta näitä mielen osoittajien videoita, niin huomaatte, että sielä on vain muutama käkkäräpää etujoukoissa yllyttämässä muita. Arvatkaa mikä meteli tulee olemaan kun edes muutamatuhatta käkkäräpäätä yllyttää työttömiä mielenosoituksiin.


      • ffsfvfsgr

        Mitäs noloa tuossa on, hyvä kun valvovat tätä kyykyttäjävaltiota.


    • työkunniaan

      Kun saat työttömänä ollessa tukea, niin on kohtuullista, että teet jotakin työtä sen eteen.
      Yleensä, tyhjästä ei makseta.
      Kun teet jotakin työtä, niin tunnet, että olet hyödyksi yhteiskunnalle.
      Työnteolla saat itsellesi hyvän mielen.
      Työ on, on se - Terapiaa.

      • silmänlumetta.kaikki

        Työttömyyspäiväraha ei ole palkka, vaan perusturva työttömille, jolla tulee juuri ja juuri toimeen. Työstä saa palkan, se on asia erikseen, mutta joillakin on suuria vaikeuksia ymmärtää tätä yksinkertaista asiaa.

        Ja suurin osa työttömiä aktivoivasta toiminnasta ei tuota mitään kenellekään, joten taloudellinen hyöty niistä on olematon. Itse asiassa monet keinotekoiset työllistämistoimet maksavat ENEMMÄN ja vain lisäävät veronmaksajien taakkaa.

        "Hyödyksi yhteiskunnalle" ja paskat. Miksei hallitus lopeta taloutta valtavasti kuormittavien kehistysmaalaisten rahtaamista tänne, jos se on huolissaan työttömyystilanteen parantamisesta ja yhteiskunnan rakentamisesta?

        Ts. nämä uudet "työllistämistoimet" on pelkkää silmänlumetta ja työttömien kiusaamista.


      • Valmiudessa24hPäivässä

        Ja mistäköhän on saatu päähän ettei työtön mitään tee. Kyllä välillä tuntuu, että tekemistä piisaa, ettei aika riitä mihinkään.

        Minnekköhän sen koirankin työntäisi kun lomalle lähtee. No tutulle työttömällepä tietenkin. Kukakohan lähtisi mukaan kun tarvitsisi pari hyllyä kantaa tai viedä kevätsiivouksen kaatopaikkakuorma kierrätykseen . No tuttu työtönhän siitä joutaa jos vaikka kahvin tarjoaa matkalla.

        Sitten tarvitaan apukaveria keväällä pihan kunnostukseen, ruohonleikkurin huoltoon, laiturin laskuun, pientä maalailua, auton laittoa, terassin tekoa, seuraksi kortin peluuseen, isovanhempien kuljetukseen kun itse on töissä, marjareissuile mukaan, ym. , ym.

        Ei kaikki tule edes heti mieleen, mutta kyllä työttämälle aina oletetaan käyvän.


      • työn-arvo-kunniaan

        Työllä pitää olla joku arvo muuten se menettää arvonsa. Työtä kun ei tehdä vain työntekemisen takia. Jos haluat tehdä työtä pelkällä työttömyys turvalla, niin kaikin mokomin. Mutta jos et itsekään halua tehdä niin pienellä rahalla töitä niin et voi vaatia, että muidenkin pitäisi tehdä niin. Ja vaikka haluaisit tehdä vaikka ilmaiseksi täitä, niin et edelleenkään voi vaatia muita tekemään samoin.


      • työstä.kuuluu.palkka
        Valmiudessa24hPäivässä kirjoitti:

        Ja mistäköhän on saatu päähän ettei työtön mitään tee. Kyllä välillä tuntuu, että tekemistä piisaa, ettei aika riitä mihinkään.

        Minnekköhän sen koirankin työntäisi kun lomalle lähtee. No tutulle työttömällepä tietenkin. Kukakohan lähtisi mukaan kun tarvitsisi pari hyllyä kantaa tai viedä kevätsiivouksen kaatopaikkakuorma kierrätykseen . No tuttu työtönhän siitä joutaa jos vaikka kahvin tarjoaa matkalla.

        Sitten tarvitaan apukaveria keväällä pihan kunnostukseen, ruohonleikkurin huoltoon, laiturin laskuun, pientä maalailua, auton laittoa, terassin tekoa, seuraksi kortin peluuseen, isovanhempien kuljetukseen kun itse on töissä, marjareissuile mukaan, ym. , ym.

        Ei kaikki tule edes heti mieleen, mutta kyllä työttämälle aina oletetaan käyvän.

        Joillakin taitaa vaan olla se käsitys, että työttömät "vain makaa toimettomina". Suurin osa työttömistä ei varmasti ole sellaisia enkä minäkään todellakaan. Teen myös välillä töitä, joista saan satunnaisia pieniä tuloja (eli alle 300 euroa, joka on se raja, jonka kuukaudessa saa tienata, ettei vaikuta työttömyysrahaan. Ei jostain holhoavasta "aktivoinnista" ole minulle paskaakaan hyötyä, olen jo nyt aktiivinen. Työssä käydään siksi, että siitä saa rahaa, jolla elättää itsensä, vapaaehtoistyö tai harrastukset on asia erikseen.


    • 100vuotta

      Pakkoaktivointi ei tuo eikä luo työpaikkoja. Jos joku jossain kuvittelee, että kaikki työttömät on laiskoja, saamattomia, luusereita niin on kavennut näkökanta ehkä omaan keskiöön. Ja kyllä omalla kokemuksella olen hakenut: siivoustyötä, risun keräystä, vanhusten kanssa olemista / keskustelua, pihatöitä, lehmien halausta ja sikojen paimentamista. Piiaksi en rupea ja rengiksi en kelpaa. Mutta onneksi meillä on nämä älyn jättiläiset, jotka homman hoitaa.

    • kannatetaan

      Työttömät heti isännille tiloille ja metsiin töihin tukiensa vastineeksi !

      • yuioiuyttttttttyu

        Kyllä se isännän suu menee suppuun kun suklaasilmät tulee auttelemaan muijaa ja tyttäriä työmiesten eväiden valmistamisessa.


    • ei.hätää

      Tuo kokeilu on väliaikainen.... niin kuin auton käyttömaksukin oli.

      • uiytrtyuioöoiu

        Eikä vaatimustaso kasva joka vuosi. ;DDDDDDD


    • menelaiskajaakkotöihin

      Nauran makeasti kun tuo naapurin yliopistoinsinööri laitetaan vihdoin ja viimein tekemään oikeita töitä. Tuossa se on jo vuosikaudet "harrastanut" lasten kanssa ! Voi että kun korpeaa tuollainen runttamuna !

      • kotonateentöitä

        Tuollaiset yliopistoinsinöörit voi hyvinkin työskennellä kotona etana omalla tietokoneella. Eli ei ole välttämättä työtön.


      • etanainsinööri

        Joo, siellä se etanainsinööri työskentelee.


    • ägpgåg

      Milloin samaa aktiivisuuden vaatimusta toteutettaisiin virkamiehissä.Suomessa ja Saksassa valtion palkkalistoilla melkein yhtä paljon porukkaa-Saksa on vain vaatimattomat 17 kertaa suurempi asukasmäärältään.Suomessa maailman laiskimmat ja tehottomimmat opettajat,tarvitsevat vielä 1-5 avustajaa luokkaa kohti.Virkamiehelle joka ei tuota mitään verotuloja,joka syö työttömän jääkapissa veroprosentti se 32 ja jos normaali palkkaveroprosentti ylittää tämän ei kannata ihmetellä jos työttömiä ovat ruvenneet kiusaamaan.Jos työ hyöty jätetään pois ,lääkärit opettajat ja muut verovaroilla palkatut ns.vakinaiset valtion ja kuntien virkamiehet eivät tuota muuta, kuin harmia.Suomi on niitä harvoja maita maailmassa, jossa opettajat eivät ole kesällä hyödyllisessä käyrösssä veron maksajille. Puolikas työaika tuo täyden palkan-tähän päälle avustajat luokissa ja kolmen kuukauden lomat,ei missään muualla kuin Suomessa.Eli opettajat ovat puolet ajasta työttöminä, mutta heille maksetaan työttömyysajalta palkkaa.Ehdottaisinkin sellaista lakia joka mahdollistaisi lääkäreille,opettajaille ja muille virkamiehille jokavuotista työelämään tutustumiskurssia, josta maksetaan peruspäivärahaa vastaava summa.Monelle virkamiehelle se työ mitä he ovat tekevinään ei vapailla markkinoilla toisi leipää pöytään.Opettajien ja lääkäreiden makoilu palakan edestä saisi loppua.Ilman virolaisia ja venäläisiä lääkäreitä meiden lääkäreiden taso ala-arvoista.

    • Tasa-arvon_nimissä

      Miksi suomalaisille työttömille ei järjestetä asuntoa, ruokarahaa, vaatetusta yms, kuten tietyille etuoikeutetuille?

    • oikeinhallitukselta

      Herää kysymys miksi ihmeessä joukolle ikuisuustyöttömiä pitäisi maksaa työttömyyskorvausta siitä, että he eivät edes YRITÄ työllistyä?
      Työttömyyskorvaus on vastikkeellinen, eli joka ainoan rasistivajakki juntti kantasuomalaisen työttömän keskikaljasiepon pitäisi nimenomaisesti hakea työtä täysipäiväisesti. Kotona keskikaljan kittaamisesta ei pitäisikään maksaa mitään korvausta.
      Työttömillä on huono maine nimenomaisesti niiden 10 vuotta työttömänä olleiden takia jotka eivät oikeasti tee yhtään mitään työllistyäkseen eivätkä osallistu mihinkään aktivoivaan yhteiskunnan toimintaan mitenkään. Se on silkkaa laiskuutta joka pitääkin tuomita!
      Työttömiä on kahdenlaisia: heitä jotka kykenevät työhön tai toimintaan joka sovitaan TE-toimiston kanssa ja sitten niitä elämäntapatyöttömiä joiden mielenterveys ei kestä edes tuntia päivässä jonkinlaista toimintaa tai kuntoutusta.
      Se on ihan siis aiheellista, että nyt se kotona makaamisesta maksaminen loppuu, laiskimmatkin sohvaperunatyöttömät pakotetaan aktivoitumaan karenssin uhalla. joka ainoa velliperse pelkurityötön joutuu johonkin työhön, olkoon vaikka se risusavotta sitten, mutta jotakin joutuvat luuseritkin tekemään. Ehkä näistä elämänkoululaisista saadaan työvoimaa kun ensin vähän potkitaan väkisin perseelle ja pakotetaan pakkotyöhön oppimaan tavoille.
      Käsi sydämelle työttömät, montako työhakemusta muka olette viimeisen kuukauden aikana kirjoittaneet tositarkoituksella päästä töihin? Saatanan laiskat pellet!

      • fghyujhygtfrdew

        No minkä takia Afrikan pojalle pitää ostaa ruokaa kun miet senkun lorvii ja panee?

        Osa nyt on sopeutumattomia tai laiskoja, mutta ei sillä perusteella vielä työkyvyttömyys eläkkeelekään pääse.

        Niin ja minkäs takia työkyvyttömille tai eläkeläisille mitään pitäisi maksaa? Kyllä nekin nyt vielä voisi ainakin mennä edes katselemaan kun muut on risusavotassa. Paitsi sokeat,mutta nekin voisi mennä kuuntelemaan kun muut on risusavotassa. Pois kotoota makkoomasta.


      • eläkkeellevaan

        no, itse jään ensi viikolla työttömäksi, olen 6 kymppinen, lonkat ja selkä loppu, pelkkä kävely tekee kipeää. En aio enää tosissani hakea ensimmäistäkään työpaikkaa, vaan odottelen eläkkeelle pääsyä.


      • työtön223
        fghyujhygtfrdew kirjoitti:

        No minkä takia Afrikan pojalle pitää ostaa ruokaa kun miet senkun lorvii ja panee?

        Osa nyt on sopeutumattomia tai laiskoja, mutta ei sillä perusteella vielä työkyvyttömyys eläkkeelekään pääse.

        Niin ja minkäs takia työkyvyttömille tai eläkeläisille mitään pitäisi maksaa? Kyllä nekin nyt vielä voisi ainakin mennä edes katselemaan kun muut on risusavotassa. Paitsi sokeat,mutta nekin voisi mennä kuuntelemaan kun muut on risusavotassa. Pois kotoota makkoomasta.

        työkyvyttömille tai eläkeläisille mitään pitäisi maksaa?

        Pidä tuo mielessä kun eläkoidyt tai mahdollisesti sairastut niin laitetaan sinutkin ehdottamaasi risusavottaan.

        Käsi sydämelle työttömät, montako työhakemusta muka olette viimeisen kuukauden aikana kirjoittaneet tositarkoituksella päästä töihin? Saatanan laiskat pellet!

        Useita hakemuksia on lähetetty, mutta niistä ei mitään kuulu. Kyse ei ole laiskuudesta vaan siitä, että palkallaisia työpaikkoja on tarjolla työttömiin nähden ihan liian vähän. Ei voi mennä töihin jos hakee töitä ja yrittäjät eivät ota tai palkkaa töihin.

        Oikastaan kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta! Varo vaan sinäkin kun sinut potkitaan ulos ja otetaan työtön tilalle tekemään työtäsi palkatta!!


      • nnuonhuinhliuniu
        fghyujhygtfrdew kirjoitti:

        No minkä takia Afrikan pojalle pitää ostaa ruokaa kun miet senkun lorvii ja panee?

        Osa nyt on sopeutumattomia tai laiskoja, mutta ei sillä perusteella vielä työkyvyttömyys eläkkeelekään pääse.

        Niin ja minkäs takia työkyvyttömille tai eläkeläisille mitään pitäisi maksaa? Kyllä nekin nyt vielä voisi ainakin mennä edes katselemaan kun muut on risusavotassa. Paitsi sokeat,mutta nekin voisi mennä kuuntelemaan kun muut on risusavotassa. Pois kotoota makkoomasta.

        Aika irvokasta ajatella että "loukkaannut" kolarissa niin silloin kyllä saat täydet tuet, muuten et.


      • Yrittäjä30vuodenajan
        työtön223 kirjoitti:

        työkyvyttömille tai eläkeläisille mitään pitäisi maksaa?

        Pidä tuo mielessä kun eläkoidyt tai mahdollisesti sairastut niin laitetaan sinutkin ehdottamaasi risusavottaan.

        Käsi sydämelle työttömät, montako työhakemusta muka olette viimeisen kuukauden aikana kirjoittaneet tositarkoituksella päästä töihin? Saatanan laiskat pellet!

        Useita hakemuksia on lähetetty, mutta niistä ei mitään kuulu. Kyse ei ole laiskuudesta vaan siitä, että palkallaisia työpaikkoja on tarjolla työttömiin nähden ihan liian vähän. Ei voi mennä töihin jos hakee töitä ja yrittäjät eivät ota tai palkkaa töihin.

        Oikastaan kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta! Varo vaan sinäkin kun sinut potkitaan ulos ja otetaan työtön tilalle tekemään työtäsi palkatta!!

        >Oikastaan kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta! Varo vaan sinäkin kun sinut potkitaan ulos ja otetaan työtön tilalle tekemään työtäsi palkatta!! <

        Kyse on siitä, onko töihin tulevalla asenne kohdallaan sen suhteen, että tuottaa palkkansa eteen yrittäjälle palkkaansa ja henkilösivukustannuksiansa aiheuttavan tulon yritykselle sisäänpäin, ja lisäksi valtio edellyttää että yrittäjän pitäisi tehdä myös VOITTOA. Jos tekee liian monta tappiollista vuotta tulee eteen valtion taholta toiminnan lopettamiseen painostavaa viestintää.

        Jos tienaat 1000 euroa kuukaudessa, maksaa se yritykselle 3000 euroa. Jos tienaat 3000 euroa kuukaudessa, yritykselle se maksaa 9000 euroa. Yritykselle palkanmaksamisen kustannus on: kertaa kolme se, minkä saat käteesi.

        Kysymys kuuluu: Oletko palkkasi arvoinen, ja aiheutatko omalla työpanoksellasi TODELLA tuon kustannuksesi aiheuttavan tulon?

        Luulen että olette kaikki LUUSEREITA, jotka ette saa mitään aikaan. Olen yrittäjänä palkannut kolme insinööriä ja kaksi ekonomia, ja kukaan noista ei ollut palkkansa arvoisia. LUUSEREITA joka ikinen.

        Ainoastaan 29 vuotias nuori vastavalmistunut insinööri nainen oli asenteeltaan oikeilla asenteilla, mutta lähdettyään minulta sidosryhmäyritykseen puoli salaa, aiheutti kuitenkin sielläkin ko yrityksen konkurssiin menon.

        Työttömät ovat LUUSEREITA, jotka pitävät itsestään selvänä olevansa kovinkin hyviä, mutta todellisuudessa ovat pelkkä kustannuserä. LUUSEREITA kaikki.

        Annoin koko poppoolle potkut, ja viime hetkellä. Olisi itsellenikin tullut konkurssi noiden makailevien suojatyöpaikkoja etsineiden LUUSEREIDEN takia.


      • paljastajaasialla
        Yrittäjä30vuodenajan kirjoitti:

        >Oikastaan kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta! Varo vaan sinäkin kun sinut potkitaan ulos ja otetaan työtön tilalle tekemään työtäsi palkatta!! <

        Kyse on siitä, onko töihin tulevalla asenne kohdallaan sen suhteen, että tuottaa palkkansa eteen yrittäjälle palkkaansa ja henkilösivukustannuksiansa aiheuttavan tulon yritykselle sisäänpäin, ja lisäksi valtio edellyttää että yrittäjän pitäisi tehdä myös VOITTOA. Jos tekee liian monta tappiollista vuotta tulee eteen valtion taholta toiminnan lopettamiseen painostavaa viestintää.

        Jos tienaat 1000 euroa kuukaudessa, maksaa se yritykselle 3000 euroa. Jos tienaat 3000 euroa kuukaudessa, yritykselle se maksaa 9000 euroa. Yritykselle palkanmaksamisen kustannus on: kertaa kolme se, minkä saat käteesi.

        Kysymys kuuluu: Oletko palkkasi arvoinen, ja aiheutatko omalla työpanoksellasi TODELLA tuon kustannuksesi aiheuttavan tulon?

        Luulen että olette kaikki LUUSEREITA, jotka ette saa mitään aikaan. Olen yrittäjänä palkannut kolme insinööriä ja kaksi ekonomia, ja kukaan noista ei ollut palkkansa arvoisia. LUUSEREITA joka ikinen.

        Ainoastaan 29 vuotias nuori vastavalmistunut insinööri nainen oli asenteeltaan oikeilla asenteilla, mutta lähdettyään minulta sidosryhmäyritykseen puoli salaa, aiheutti kuitenkin sielläkin ko yrityksen konkurssiin menon.

        Työttömät ovat LUUSEREITA, jotka pitävät itsestään selvänä olevansa kovinkin hyviä, mutta todellisuudessa ovat pelkkä kustannuserä. LUUSEREITA kaikki.

        Annoin koko poppoolle potkut, ja viime hetkellä. Olisi itsellenikin tullut konkurssi noiden makailevien suojatyöpaikkoja etsineiden LUUSEREIDEN takia.

        Tuskimpa olet kummoinenkaan yrittäjä, kun et edes kirjoittaa osaa. Luonnehtisin sinut säälittäväksi, vähä-älyiseksi ruikuttajaksi, joka ei oikeasti ole päivääkään töitä tehnyt/yrittänyt.


      • hgfddxvbmlijb
        paljastajaasialla kirjoitti:

        Tuskimpa olet kummoinenkaan yrittäjä, kun et edes kirjoittaa osaa. Luonnehtisin sinut säälittäväksi, vähä-älyiseksi ruikuttajaksi, joka ei oikeasti ole päivääkään töitä tehnyt/yrittänyt.

        "Tuskinpa" kirjoitetaan n:llä, tuskinpa. EI tuskimpa.


      • mjnmnfdfghhmj
        Yrittäjä30vuodenajan kirjoitti:

        >Oikastaan kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta! Varo vaan sinäkin kun sinut potkitaan ulos ja otetaan työtön tilalle tekemään työtäsi palkatta!! <

        Kyse on siitä, onko töihin tulevalla asenne kohdallaan sen suhteen, että tuottaa palkkansa eteen yrittäjälle palkkaansa ja henkilösivukustannuksiansa aiheuttavan tulon yritykselle sisäänpäin, ja lisäksi valtio edellyttää että yrittäjän pitäisi tehdä myös VOITTOA. Jos tekee liian monta tappiollista vuotta tulee eteen valtion taholta toiminnan lopettamiseen painostavaa viestintää.

        Jos tienaat 1000 euroa kuukaudessa, maksaa se yritykselle 3000 euroa. Jos tienaat 3000 euroa kuukaudessa, yritykselle se maksaa 9000 euroa. Yritykselle palkanmaksamisen kustannus on: kertaa kolme se, minkä saat käteesi.

        Kysymys kuuluu: Oletko palkkasi arvoinen, ja aiheutatko omalla työpanoksellasi TODELLA tuon kustannuksesi aiheuttavan tulon?

        Luulen että olette kaikki LUUSEREITA, jotka ette saa mitään aikaan. Olen yrittäjänä palkannut kolme insinööriä ja kaksi ekonomia, ja kukaan noista ei ollut palkkansa arvoisia. LUUSEREITA joka ikinen.

        Ainoastaan 29 vuotias nuori vastavalmistunut insinööri nainen oli asenteeltaan oikeilla asenteilla, mutta lähdettyään minulta sidosryhmäyritykseen puoli salaa, aiheutti kuitenkin sielläkin ko yrityksen konkurssiin menon.

        Työttömät ovat LUUSEREITA, jotka pitävät itsestään selvänä olevansa kovinkin hyviä, mutta todellisuudessa ovat pelkkä kustannuserä. LUUSEREITA kaikki.

        Annoin koko poppoolle potkut, ja viime hetkellä. Olisi itsellenikin tullut konkurssi noiden makailevien suojatyöpaikkoja etsineiden LUUSEREIDEN takia.

        Työntekijän kannalta asia on niin, että tienatakseen tonnin pitää tienata yritykselle vielä 3000 e. Kyllä saa raataa kunnolla, että kaikki loisetkin elää.


      • lkjoohvrneoh
        mjnmnfdfghhmj kirjoitti:

        Työntekijän kannalta asia on niin, että tienatakseen tonnin pitää tienata yritykselle vielä 3000 e. Kyllä saa raataa kunnolla, että kaikki loisetkin elää.

        Hyvinvointiyhteiskunnan pyörittämiseksi pitää valtion osuus olla saavutetusta tuloksesta välittömien ja välillisten verojen kautta noin 95%, ja niin se Suomessa tällä hetkellä jotakuinkin on.

        Ilman tällaista rakennetta ei olisi rahaa maksaa luukkujen kautta kaikille rahaa "tarvitseville" kaikkia niitä summia, joita sieltä nyt jaetaan. Jopa ulkomaalaisille maahan tunkeutujille, jotka eivät edes ole elämänsä aikana tuon rahan kerryttämiseksi Suomen hyväksi mitään tehneet.


      • fghryyjryjjr
        mjnmnfdfghhmj kirjoitti:

        Työntekijän kannalta asia on niin, että tienatakseen tonnin pitää tienata yritykselle vielä 3000 e. Kyllä saa raataa kunnolla, että kaikki loisetkin elää.

        Yrityksen velvoite on maksaa valtiolle 2000, kun työntekijälle maksaa siten että työntekijä saa tonnin käteen. Työntekijän aikaansaama tulo 300 ei vielä jätä tässä vaiheessa yritykselle mitään.


      • fghryyjryjjr
        fghryyjryjjr kirjoitti:

        Yrityksen velvoite on maksaa valtiolle 2000, kun työntekijälle maksaa siten että työntekijä saa tonnin käteen. Työntekijän aikaansaama tulo 300 ei vielä jätä tässä vaiheessa yritykselle mitään.

        Korjaus, 3000 eikä 300. Yksi nolla jäi vajaaksi typovirheenä


    • työnsyrjäänkiinni

      Maalaistalojen juopot ja laiskat, pois pankolta makaamasta lypsämään ja risuja raivaamaan tukiensa vastineeksi, tai tuet pannaan karenssiin. Kaikki kyllä pärjäävät ilman maitoa oikein hyvin vaikka karenssi kestäisi vuosia.

      • heihaloooo

        Ala itse maanvilejäksi. Herätys ennen 6.00 jolloin navettatyöt ja lehmien lypsy. Siinä välissä peltotöitä ja taas navetalle. päivä alkaa aamu kuus ja loppuu ilta kuus Lehmät lypesttävä myös viikonloppuisin la ja su.


      • haloohaloo
        heihaloooo kirjoitti:

        Ala itse maanvilejäksi. Herätys ennen 6.00 jolloin navettatyöt ja lehmien lypsy. Siinä välissä peltotöitä ja taas navetalle. päivä alkaa aamu kuus ja loppuu ilta kuus Lehmät lypesttävä myös viikonloppuisin la ja su.

        Minä en ala, koska liikaa niitä on jo tälläkin hetkellä. Tuo kello 6:00 on ihan normaali heräämisaika useimmilla ilman lehmiäkin, ja pellollakaan viljelijän ei tarvitse käväistä kuin keväällä ja syksyllä muutaman kerran.


      • trtyytretytretyre
        haloohaloo kirjoitti:

        Minä en ala, koska liikaa niitä on jo tälläkin hetkellä. Tuo kello 6:00 on ihan normaali heräämisaika useimmilla ilman lehmiäkin, ja pellollakaan viljelijän ei tarvitse käväistä kuin keväällä ja syksyllä muutaman kerran.

        Ihan normaali herääminen oli 4:30 kun töissä piti olla jo täydessä toimessa klo 06. Eikä teolisuudessa tehdä omaan tahtiin traktorin penkillä radiota kuunnellen vaan sitä tahtiin kun linjalta tavaraa tulee. Oli paskahätä tai ei. Eikä ole harvinaista, että kesken päivän 8h tuntia muuttuuki 16h päiväksi kun joku on seuraavasta vuorosta pois. Sitä yllätys pitkää päivää riitääkin siten koko viikon ja sotkee kaikki suunitelmat.


      • fgvdnhg
        trtyytretytretyre kirjoitti:

        Ihan normaali herääminen oli 4:30 kun töissä piti olla jo täydessä toimessa klo 06. Eikä teolisuudessa tehdä omaan tahtiin traktorin penkillä radiota kuunnellen vaan sitä tahtiin kun linjalta tavaraa tulee. Oli paskahätä tai ei. Eikä ole harvinaista, että kesken päivän 8h tuntia muuttuuki 16h päiväksi kun joku on seuraavasta vuorosta pois. Sitä yllätys pitkää päivää riitääkin siten koko viikon ja sotkee kaikki suunitelmat.

        Maanviljelijät laskevatkin työajaksi koko hereilläoloajan ja normaalin asumisen kahvinkeitosta sammumiseen illalla.


    • LestaxKlan

      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705192200148371_u0.shtml
      -Ensimmäisenä alkavat rikkomaan lakeja ja se on varma.

      Lestakyrpä tulee pääsemään viellä hengestään.
      Ei olisi mikään ihme, jos jonain kauniina aamuna, korostan sanaa kauniina, Lestakyrpä tai poikansa aivot löytyisivät pitkin asfalttia.

    • tumma.vartija.valvomaan

      Työttömyystuki oli korvaus siitä ettei työtön vie palkkatyötä työllisiltä. Pian työllisiä ovat kaikki mutta kukaan ei saa palkkaa koska ilmaistyövoima on ilmaista. Vain kataiset ja walhroosit rikastuvat.

    • Rajat.vedettävä

      Joo tuota jos saa työmarkkinatuen ja oliko se nyt 9 vai peräti 10e päivältä niin voin jotain tehdä justiin jotain kunnostus tai vastaavaa sen 4tuntia päivässä mutta 8tuntiin en suostuisi enkä semmoiseen että joku firma käyttää hyväksi että teet päämärkänä koko päiviä firmoissa. Kaupungin hommia voisin tehdä hissukseen omaa tahtia 4 tuntia niin se ei paha ois mutta tässäkin pitää olla tarkat säännöt ettei työtahtia tarvi tehdä pää märkänä eikä täysiä päiviä. Vasta oli tutkimus nuorten masennuksista ja itsemurhista toivon todella että tämä ei oo kiusaamista ja kun ihminen kuormittuu liikaa ja voi masentua niin se se vasta kalliiksi tulee.

      • MuistaÄänestää

        PersKeKo-porvarihallitushan poisti sen 9€/pvä ylläpitokorvauksen tämän vuoden 2017 alusta. Ei kai nyt pakko-orjatöihin pakotetuille mitään lisäkorvausta anneta, vaan työttömyyskorvauksella orjatöihin tai pitkä karenssi vaihtoehtona kieltäyry.essä orjuudesta. Äänestä porvareita tai jätä äänestämättä, milä tarkoittaa samaa eli ääntä porvaripuolueille, niin tulos on tämä. Tätähän te tilasitte joten saamanne pitää.


      • Eivoiollat0tta

        Eikait ne ny hemmetissä sitä yheksää euroa ainakaan oo poistanu. Menis kyllä totaalisesti hermot jos tuo mitä kerroit ois totta ja pitäs täysin ilmaseksi rehkiä. Kuka hemmetin talipää on semmosen keksiny että se 9e poistetaan. Kyllä luulis että rupiaa kansa pikkuhiljaa ärsyyntymään.


      • vastinetta.rahoille

        Ottaisitko löylykauhaa anukseen 4 tuntia päivässä?


    • Rudemonkku

      Paskanekruja tämä tietenkään ei koske.

    • KostoTarjotaanRaakana

      Suomessa poliitikot ovat tottuneet siihen, että kansa ottaa kiltisti ja nöyrästi vastaan kaiken paskan mitä niskaan kaadetaan.

      Ne ajat tulevat muuttumaan hyvinkin pian, koska mikään ei kestä ikuisesti:
      https://www.youtube.com/watch?v=Se36FOfsPRI

    • turha.on

      Työttömyystuki on täysin turha koska jokainen voi mennä töihin tai perustaa oman yrityksen.

      • Elähänpoekakehtoo

        Perustappa tuosta vaan yritys tulet huomaamaan miten kallista se on ja jos epäonnistut et saa mitään jos et saa töitä. Sen jälkeen ei paljon ikeniä hymyilytä eikä hampaita naurata.


      • kusetusko

        Aivan, ja ilman yritystukia koska markkinataloudessa tullaan toimeen ilman?


      • Kerrolisää

        Mitäs tämä oma yritys sitten tekisi? Ota huomioon, että suomessa elinkeinoilmoituksen jätettyäsi luovut kansalaisen perus oikeuksistasi saman tien. Työttömyysturvat, asumistuet terveydenhuolto, eläke asiat.. kaikki on tuon jälkeen omalla kustannuksellasi.


      • Noinhan_se_on
        Kerrolisää kirjoitti:

        Mitäs tämä oma yritys sitten tekisi? Ota huomioon, että suomessa elinkeinoilmoituksen jätettyäsi luovut kansalaisen perus oikeuksistasi saman tien. Työttömyysturvat, asumistuet terveydenhuolto, eläke asiat.. kaikki on tuon jälkeen omalla kustannuksellasi.

        mutta silti minusta tuli monimiljonääri 6 kk työpanoksella 20 vuodessa ja järjen käytöllä sijoitustoiminnassa . On mukavaa kun viisikymppisenä saa osinkoja yli 100.000€ vuodessa tekemättä mitään.


      • taakka_työnantajalle

        Ei voi kun sääliä tuollaisen kommentin kirjoittajan työnantajaa.
        Kaveria ei voi laittaa edes kahvia keittämään.


    • Työ-on-Huu-Haata

      Työllisiltä on nostettava veroja ainakin 55 %:iin, siitä se vaje korjaantuu.

      • njyvjsndk

        Sitten kun enemmistö ihmisistä on työttömiä, noin voi tapahtua. Sitä odotellessa monet ajattelevat, että raha vähän niin kuin kuuluisi sen ansainneelle ihmiselle enemmän kuin valtiolle.


    • SotaTuleeVielä

      Aloitan mielelläni keskitysleirin vartijana jos hommaa tarjotaan...

      • pätevyys

        Ne hommat on varattu muslimeille.


    • niskapanos

      Eikö olisi helpointa vain ampua työttömät, jotka eivät kykene tuottamaan rahaa työnantajalleen?

      • qxqqxxq

        Minä ampusin yrittäjät jotka kierrättää kaikenmainmailman harjoitteljoita koskaan niitä palkkaamatta kunnon palkalla.


      • tehthetheh

        Jos kympillä päivä maksettaisiin niin heti voisi kuusi ottaa taimikon harvennukseen metsurin sijaan.


    • ölöölioioh

      persujen suurin saavutus

    • maasäteily

      Uraanipiikki karenssin uhalla vain hyvinvointivaltiossa.

    • sammoosam

      Perehdyttäminen ei ole ilmaista

      Työelämäkokeilussa kunnan on tarkoitus järjestää työttömille ohjaus ja valmennus. Vaikka asiaa ei avata kovin tarkasti, se tarkoittanee yleistä työelämän pelisääntöihin neuvomista. Työnantajan pitäisi opastaa hänet varsinaiseen tehtävään.

      Makkula muistuttaa, että tämä ei ole ilmaista.

      – Kun yritys palkkaa työntekijän, se pyrkii saamaan parhaan mahdollisen henkilön tehtävään. Se ei ota töihin ketään sen vuoksi, että hänet perehdytettäisiin, sitoutettaisiin ja sen jälkeen irtisanottaisiin, hän sanoo.

      Makkula korostaa, että yrityksen päätehtävä ei ole työllistää, vaan harjoittaa liiketoimintaa ja tuoda elanto yrittäjälle ja hänen perheelleen. Räsänen huomauttaa, että tällaisten töiden järjestäminen ei oikein kuulu minkään työpaikan varsinaiseen toimintaan.

      Ilmaisuus ei myöskään ole avainsana.

      – Lähtökohtaisesti työstä pitää saada palkkaa, Makkula lisää.

      Tulokset voivat jäädä niukoiksi

      • eikukaanheti

        Jokaiseen työhön pitää perehdyttää.


    • hyväuudistus

      Suomessa on tällä hetkellä 600 000 työtöntä. Heistä reilut 300 000 on pitkäaikaistyöttömiä ja 200 000 on jäänyt kokonaan työnhaun ulkopuolelle, he eivät siis tee MITÄÄN, eivät hae töitä eivätkä yritä kouluttautua. Tilanne on Suomen kannalta täysin kestämätön sekä taloudellisesti että henkisesti. On suotavaa, että hallitus viimeinkin puuttuu tilanteeseen "pakkoaktivoinnilla", joka ei edes ole niin "pakko" kun otetaan huomioon, että työttömällä ON velvollisuus hakea töitä, eli työttömyysturva on vastikkeellinen eikä mikään korvaus kotona toimettomana makaamisesta.
      Työttömien sijoittaminen työkokeiluihin ja työharjoitteluihin yrityksiin ja maatiloille on kaikkiaan tervetullut uudistus, koska pitkäänkin toimettomana olleen sohvaperunan saa kyllä aktivoitua opettamalla hänelle uudelleen työelämän pelisäännöt ja aamuheräämisen.
      Esitys on kaikkiaan työttömän kannaltqa hyvä, koska työkokeilu tai työharjoittelu voi poikia sen oikean palkallisen työpaikan nopeastikin.
      Pahoin pelkään, että möhömahaiset elämänkoululaiset isänmaalliset kaljasiepot pitkäaikaistyöttömät eivät tosin aktivoidu edes väkisin aktivoimalla eikä heistä ole vähäisen älyllisen kapasiteettinsa takia enää työelämään. Mies jonka suurin saavutus on syntyminen valkoihoiseksi ei oikein kelpaa mihinkään, ei edes lapioimaan lehmänpaskaa navettaan.

      • derfgthyjuuhgfdesdrf

        Myönnettäköön, että valkoihoiselta vaaditaan kurssi ja lupakortti ennen kuin kelpaa lehmänpaskaa lapioimaan.

        Muut saa vaikka paljainkäsin pyöritellä lehmänpaskasta kebabeja ja myydä niitä missä huvittaa ja muut yrittäjät käy niitä onnessaan syömässä ja viranomaiset taputtaa käsiään.

        Muuten olet ihan väärässä. Nimen omaan kotona sohvalta niitä töitä pitäisi hakea internetin välityksellä. Säästyy ympäristö turhilta kuljetuksilta työhaastatteluihin. Ongelma on vain siinä kun laiskat yrittäjät eivät viitsi laittaa vapaita työpaikkojansa mihinkään haettavaksi. Vai eikö riitä yrittäjillä kyvyt ilmoituksen tekoon?

        Jokaiseen työpaikka ilmoitukseenkin on kopioitu vaatimukset jonkun tutun yrittäjän ilmoituksesta. Nuori, kovakuntoinen, pitkän työkokemuksen omaava vaativaan istumishommaan, aloittelijan palkalla.


      • kortitperusteltuja
        derfgthyjuuhgfdesdrf kirjoitti:

        Myönnettäköön, että valkoihoiselta vaaditaan kurssi ja lupakortti ennen kuin kelpaa lehmänpaskaa lapioimaan.

        Muut saa vaikka paljainkäsin pyöritellä lehmänpaskasta kebabeja ja myydä niitä missä huvittaa ja muut yrittäjät käy niitä onnessaan syömässä ja viranomaiset taputtaa käsiään.

        Muuten olet ihan väärässä. Nimen omaan kotona sohvalta niitä töitä pitäisi hakea internetin välityksellä. Säästyy ympäristö turhilta kuljetuksilta työhaastatteluihin. Ongelma on vain siinä kun laiskat yrittäjät eivät viitsi laittaa vapaita työpaikkojansa mihinkään haettavaksi. Vai eikö riitä yrittäjillä kyvyt ilmoituksen tekoon?

        Jokaiseen työpaikka ilmoitukseenkin on kopioitu vaatimukset jonkun tutun yrittäjän ilmoituksesta. Nuori, kovakuntoinen, pitkän työkokemuksen omaava vaativaan istumishommaan, aloittelijan palkalla.

        Mikä ongelma se on suorittaa työnantajan vaatimat lain mukaiset lupakortit? Minulla on taskussani nippu kortteja näyttää: voimassa olevat työturvallisuuskortti, tulityökortti, EA2, trukkikortti ja hygieniapassi. Lisäksi löytyy omat turvakengät ja omat heijastinhousut sekä omat työhanskat ja viiltosuojahanskat. Pian löytyvät taskustani myös tieturvakortti ja järjestyksenvalvojakortti.
        Usko pois, olen töissä nähnyt mitä siitä seuraa kun joku ei tunne esimerkiksi työturvallisuusasioita ollenkaan, eli se työturvallisuuskortti on suorittamatta. Silloin sattuu onnettomuuksia ja muiden työntekijöiden turvallisuus vaarantuu. Olen poistanut trukin ratin takaa töissä myös nuoren miehen jolla ei ollut esittää trukkikorttia kysyttäessä, kloppi sai varoituksen ja porttikiellon trukin rattiin.


      • tyruttytrrrrrrtyu
        kortitperusteltuja kirjoitti:

        Mikä ongelma se on suorittaa työnantajan vaatimat lain mukaiset lupakortit? Minulla on taskussani nippu kortteja näyttää: voimassa olevat työturvallisuuskortti, tulityökortti, EA2, trukkikortti ja hygieniapassi. Lisäksi löytyy omat turvakengät ja omat heijastinhousut sekä omat työhanskat ja viiltosuojahanskat. Pian löytyvät taskustani myös tieturvakortti ja järjestyksenvalvojakortti.
        Usko pois, olen töissä nähnyt mitä siitä seuraa kun joku ei tunne esimerkiksi työturvallisuusasioita ollenkaan, eli se työturvallisuuskortti on suorittamatta. Silloin sattuu onnettomuuksia ja muiden työntekijöiden turvallisuus vaarantuu. Olen poistanut trukin ratin takaa töissä myös nuoren miehen jolla ei ollut esittää trukkikorttia kysyttäessä, kloppi sai varoituksen ja porttikiellon trukin rattiin.

        Yhdyn yrittäjän näkemykseen siitä, että mies jonka suurin saavutus on syntyminen valkoihoiseksi ei oikein kelpaa mihinkään. Valkoihoseksi syntyminen se vasta niin suuri saavutus onkin, että sitä ei voi oikein ylittää edes millään koulutuksella. Ruskeeta se olla pitää yrittäjälle ja niitä riittää ja syntyy jatkuvasti lisää. Ruskeasta ja valkoisestakin tulee ruskea, joten valkoihoiseksi syntyminen on oikein saavutusten saavutus nykyään.


      • haluan.olla.negridi
        tyruttytrrrrrrtyu kirjoitti:

        Yhdyn yrittäjän näkemykseen siitä, että mies jonka suurin saavutus on syntyminen valkoihoiseksi ei oikein kelpaa mihinkään. Valkoihoseksi syntyminen se vasta niin suuri saavutus onkin, että sitä ei voi oikein ylittää edes millään koulutuksella. Ruskeeta se olla pitää yrittäjälle ja niitä riittää ja syntyy jatkuvasti lisää. Ruskeasta ja valkoisestakin tulee ruskea, joten valkoihoiseksi syntyminen on oikein saavutusten saavutus nykyään.

        Valkoiseksi mieheksi syntyminen ei olekaan saavutus, ei tietenkään, vaan ennemminkin taakka ja melkeinpä rikos. Valkoinen mies on automaattisesti vastuussa kaikesta pahasta maailmassa. Tarkennuksena vielä, että erityisesti valkoinen heteromies.


      • taimaksasiitä

        Jospa lapioisit omat paskasi ihan itse vain.


      • koprofiili.lapioimaan
        taimaksasiitä kirjoitti:

        Jospa lapioisit omat paskasi ihan itse vain.

        Joo, ei sitä kyllä ilmaiseksi pelkästä työn ilosta ala tekemään muut kuin jotkut koprofiilit.


      • tyuygtfrertyuiolö

        Tämäkin "hyväuudistus" on kirjoituksesta päätellen itseasiassa mamuttaja joka yrittää perustella mamutusta työttömien suurella määrällä. Työttömien haukkuminen on tälläkin palstalla usein mamuttajien touhuja.

        Kas kun kohta ei hyökätä vammaisten kimppuun. Kuinka ulkomaalaiset on parempia vammaisiakin. Otetaan ulkomaalaisia vammaisia ja heitetään paskat suomalaiset vammaiset ulos maasta.


      • mamut.hyödykkeitä
        tyuygtfrertyuiolö kirjoitti:

        Tämäkin "hyväuudistus" on kirjoituksesta päätellen itseasiassa mamuttaja joka yrittää perustella mamutusta työttömien suurella määrällä. Työttömien haukkuminen on tälläkin palstalla usein mamuttajien touhuja.

        Kas kun kohta ei hyökätä vammaisten kimppuun. Kuinka ulkomaalaiset on parempia vammaisiakin. Otetaan ulkomaalaisia vammaisia ja heitetään paskat suomalaiset vammaiset ulos maasta.

        Ihmisvihaajiahan mamuttajat on, niitä kiinnostaa vain oma multikulti-ideologia tai taloudellinen hyöty mamubisneksestä, ei ihmiset. Mamut on niille vain hyödykkeitä, ei ne niistä oikeasti välitä.


    • RauhaEinatolleVas
    • eikukaantarkotuksellaty

      Työstä on maksettava palkka, eli jos työttömälle tarjotaan työtä on siitä myös maksettava palkka.

      Työtön usein jää kotiin, koska ei ole rahaa kulkea julkisilla kulkuvälineillä.
      Jos työhön menee, matkoihin kuluu rahaa, työvaatteisiin kuluu rahaa, ruokaan kuluu enemmän rahaa, koska energiaa kuluttaa enemmän jne.

      Työpaikat harvoin palkkaa työtöntä, koska ollaan niin ennakkoluuloisia ja työttömyydestä syytetään sitä työtöntä, kerran kun joutuu työttömäksi sieltä on vaikea päästä takaisin työhön.

      Ilmaistyöt ei auta saamaan palkallista työtä yhtään sen enempää.

      Lopettaisivat jo työttömien syyllistämisen. Vika on nyky-yhteiskunnassa.

      • kaikenmoistajuu

        Jos ja kun henkilö on ollut vuosia pitkäaikaistyötön, niin ei kai kukaan työnantaja lähde maksamaan tälle palkkaa, ilman koeaikaa.
        "Työtön usein jää kotiin, koska ei ole rahaa kulkea julkisilla kulkuvälineillä." Just... millä kulkuvälineellä sinä kuljet kun hoidat asiaoitas? Ja voi olla, että yhteiskunta kustantaa sinulle nuo matkat..
        Aina voi lopettaa mahdolliset röökin vedot ja kaljan kittaamiset- näin rahaa säästyy, vaikka nyt matkoihin... Kyllä ne ilmaistyöt monesti tuottaa vakiotyöpaikan... Pitää näyttää taitonsa, ahkeruutensa, jne.., silleen sitä työtä poikii...


      • Äläoletyhmä
        kaikenmoistajuu kirjoitti:

        Jos ja kun henkilö on ollut vuosia pitkäaikaistyötön, niin ei kai kukaan työnantaja lähde maksamaan tälle palkkaa, ilman koeaikaa.
        "Työtön usein jää kotiin, koska ei ole rahaa kulkea julkisilla kulkuvälineillä." Just... millä kulkuvälineellä sinä kuljet kun hoidat asiaoitas? Ja voi olla, että yhteiskunta kustantaa sinulle nuo matkat..
        Aina voi lopettaa mahdolliset röökin vedot ja kaljan kittaamiset- näin rahaa säästyy, vaikka nyt matkoihin... Kyllä ne ilmaistyöt monesti tuottaa vakiotyöpaikan... Pitää näyttää taitonsa, ahkeruutensa, jne.., silleen sitä työtä poikii...

        Tiedän mistä puhun. Ei tarvitse juoda alkoholia tai polttaa tupakkaa kun rahat ei vaan riitä edes siihen julkisen kulkuneuvon lippuun.
        Työnantajat tyrmää jo hakiessa työttömät, ne palkkaa mieluten vain työpaikan vaihtajia. Ei siin ehdi näyttää taitojaan tai ahkeruuttaan.


        Jos on perintöasunto josta ei tarvitse maksaa juuri mitään kuluja ja vanhemmat kustantaa ruokia, silloin jollain nuorella työttömällä ehkä meneekin työttömyysrahat juomiseen ja tupakkaan, mutta ne on ennemmän poikkeuksia, ei pidä yleistää kaikkin työttömiin.


      • perkeleee
        kaikenmoistajuu kirjoitti:

        Jos ja kun henkilö on ollut vuosia pitkäaikaistyötön, niin ei kai kukaan työnantaja lähde maksamaan tälle palkkaa, ilman koeaikaa.
        "Työtön usein jää kotiin, koska ei ole rahaa kulkea julkisilla kulkuvälineillä." Just... millä kulkuvälineellä sinä kuljet kun hoidat asiaoitas? Ja voi olla, että yhteiskunta kustantaa sinulle nuo matkat..
        Aina voi lopettaa mahdolliset röökin vedot ja kaljan kittaamiset- näin rahaa säästyy, vaikka nyt matkoihin... Kyllä ne ilmaistyöt monesti tuottaa vakiotyöpaikan... Pitää näyttää taitonsa, ahkeruutensa, jne.., silleen sitä työtä poikii...

        Työtön usein jää kotiin, koska ei ole rahaa kulkea julkisilla kulkuvälineillä." Just... millä kulkuvälineellä sinä kuljet kun hoidat asiaoitas? Ja voi olla, että yhteiskunta kustantaa sinulle nuo matkat..

        Mulla on ainakin ruokakauppa tossa puolen kilasan päässä. Helposti menee kävellen ja pankki asiat hoituu netin kautta. Kuinkhan moni työssäkäyvä urpokaan ei osaa maksaa laskuja netin kautta. Työtön osaa. Kulje nyt sitten jollain hevetin työttömysskorvauksella töihin josta ei makseta mitään. Vittu jos joudun tollaseen ilamistyöhön niin tuun sinne ihan hikisenä ja paskasissa vaatteeissa ja valitan työnantajalle ettei ole varaa ostaa parempia jos huomauttaa. Kumpa ihmiset ei vaan menis niin työnatajien olis pakko alkaa palkata, mutta vittu kun joku vaan tollaiseekin suostuu ja tekee töitä ilmaseks.


      • aasfdghffgfdsa
        Äläoletyhmä kirjoitti:

        Tiedän mistä puhun. Ei tarvitse juoda alkoholia tai polttaa tupakkaa kun rahat ei vaan riitä edes siihen julkisen kulkuneuvon lippuun.
        Työnantajat tyrmää jo hakiessa työttömät, ne palkkaa mieluten vain työpaikan vaihtajia. Ei siin ehdi näyttää taitojaan tai ahkeruuttaan.


        Jos on perintöasunto josta ei tarvitse maksaa juuri mitään kuluja ja vanhemmat kustantaa ruokia, silloin jollain nuorella työttömällä ehkä meneekin työttömyysrahat juomiseen ja tupakkaan, mutta ne on ennemmän poikkeuksia, ei pidä yleistää kaikkin työttömiin.

        Sama täälä. Viime talvena varmistin ruuan riittävyyden ja ostin viimeiselle viikolle, ennen seuraavia rahoja ruuat. Seuraavana päivänä iski terveyongelma ja olisi pitänyt päästä päivystykseen, mutta ei rahaa linja-autoon eikä pakkasesta ja terveysongelmasta johtuen mitään mahdollisuuksia kävellä sinne. Viikon joutui venailemaan, ennen kuin pääsi.


    • aktivoinnitonjonähty

      Eiköhän nyt koekeilut ole kokeiltu ja temput temppuiltu.Tässä on aktiivisesti haetttu töitä 7 vuotta,milloin kuntottaja tätin kanssa ja milloin isessee. Omin päin tuli 4 kk työtä ,joka päättyi oman toivomuksen vastaisesti koeakana. Eköhän tämä riittä kokeluksi ja näytöksi kuinka työllistyy . Nyt olisi aika laittaa tämä äijä eläkkeelle ja vähä helvatin äkkiä,niinkuin kuuluukin tässä tilanteessa eikä roikottaa työttömyyskortistossa.

    • JassooAhha

      Suoli24 vajakkien kokoontumisajot taas vauhdissa.

      • ihan-sama

        Keksi omat juttusi imbesilli. Et osaa kuin matkia muita.


    • ei.syytä.mennä.töihin

      Mikäs tässä makaillessa kun raha juoksee kuin paavo nurmi. Joka kuukausi tulee tilille pienillä junailuilla sosiaalitukia 1322 euroa n. 100 e (maksulappuina) joka toinen kuukausi diakonilta vaihtelevasti n. 0-500 euroa osinkoja. Vuokramenot on pienet, sähköä ei tarvitse maksaa, ruokamenoissa ei tarvitse hirveästi pihtailla, niin jää mukavasti rahaa viihteeseen. Näillä makailurahoilla ostin itselleni uuden Ryzen pohjaisen tietokoneen ja triple näyttösetupin. Tämä viime jouluna ostettu iMac jolla juuri kirjoitan on myös ostettu makailurahoilla. Autonkin (Mazda RX7) pystyn kustantamaan helposti. Arvaa minkä kiinnitän seinälle ensi kuussa? n. viiden tonnin OLED-telkkarin. Kerro mulle, miksi ihmeessä menisin tekemään töitä, kun kaikki rahat menee kuitenkin EU:lle, mamubisnekseen, paratiisisaarille jne.? Nyt kusetan niin paljon hilloa kuin pystyn ja elän niin leveetä elämää kuin pystyn. Eikä yhtään tarvitse hävetä. Pitäisikö töihin mennä jonkun ikivanhan periaatteen vuoksi? Koita nyt puupää tajuta, että ne ajat on ohi, kun työnteko oli hyödyllistä koko maata ajatellen. Oleskelukulttuuri tuli Suomeen kun liittyttiin EU:hun. Kyllä me suomalaiset muuten ollaan pääsääntöisesti oikeudentajuista ja ahkeraa kansaa. Nyt vain suomalaisuudelle ei ole enää tilausta.

      • EttäoikeenRyzen..huhhuh

        Täh... sulla on siis pari pari osarilla maksettua tietokonetta ja oikein telkkarikin... yli 25 vuotta vanha muutaman tonnin autonromu ja sekin osarilla. Asut vuokralla jossain koppiyksiössä ehkä kaksiossa... mulla velaton omakotitalo, mökki ja auto. Pankissa olevalla irtorahalla saisin noita RX-7 romuja pari tusinaa pihalle seisomaan... kyllä nyt rupes vituttaa ihan oikeesti hei...


    • 98456

      Työttömät ei ole homogeeninen joukko. Osa työttömistä ei saa toimeentulotukea. Esimerkiksi opintolainan lyhennyksiä korkoineen ei hyväksytä menoksi laskettaessa elämiskustannuksia. Osalle työttömistä se töissä kulkeminen ilman matkakorvausta voi todellakin olla mahdotonta.

    • sivusta-seuraillut

      Entisiä kansanedustajia on sopeutumiseläkkeellä, jotkut jopa monta vuotta. Heitä ei kukaan patista hakemaan töitä. Heille vain maksetaan vuositolkulla ansiotonta rahaa. Eiköhän laiteta heidät samalle viivalle muiden työttömien kanssa. Heiltä myös rahantulo loppumaan vajaan kahden vuoden kuluttua siitä kun työttömäksi jäivät. Eivät kai he loppuikäänsä ole kansanedustajia, joille palkkaa maksetaan.

      Olen seurannut erästä työtöntä, joka on joka päivä ollut jossakin työttömien rekrytointitilaisuudessa. Nyt hän tekee palkatonta työtä, jopa oman alansa työtä. Ansiosidonnainen korvaus juoksee. Tässä työpaikassa ei edes ruokaa saa ilmaiseksi eikä matkoja makseta. Ne hän maksaa työttömyyskorvauksestaan. Joten ei voi sanoa, että on työhaluton.

      • nkdbjduj

        Hyväthän ne kansanedustajan edut ovat. Toisaalta se on ammatinvalintakysymys: jos tähtää messeviin sopeutumiseläkkeisiin, kannattaa ryhtyä kansanedustajaksi.


    • saaatanan_radikaali

      HYVÄ homma, ovatkin nuo makuuhaavat jo niin pahaksi päässeet, että yhtään enempää en enää kestä lepäämistä.

    • vihainenseuraaja

      Erittäin hyvä asia että pakkoakvitoidaan. Mitä ois suomi tänä päivänä jos sotien jälkeen ois maksettu päivärahaa joutenolosta. Suomi ois ollu samantien yhtä suusta kaunista neuvostoliittoa....Kotona makaavat ilmaisen rahan nauttijat hävetkööt ja painukoot töihin vaikka minimipalkalla.....

      • mamuja.lisää

        Mutta kehitysmaalaisia pitää tuoda tänne lisää, mieluummin satojatuhansia, vai mitä?


    • OletItseItsesiJarru

      Aivan turha aihe, koska taustalla on paaljon suuremmat järjestetyt asiat. Te vain nukutte kuin mitkäkin ääliöt.

      Mutta, tehän uskotte maan olevan pallo, vaikka yksinkertaisella tavalla voisitte varmistua, ettei mitään "kurvia" ole olemassa (on paikkoja, joista voi nähdä esim. meren yli kaupunkeja, mikä ei olisi mitenkään mahdollista jos maa olisi pallo, menkää meren rannalle zoomkameran kanssa ja katsokaa kun laiva häviää silmissänne – noup, se ei häviä minkään väitetyn kurvin taakse, koska se näkyy kameralla tai muulla optiikalla zoomatessa – se häviää, koska silmästä loppu ns. "zoomi" – vesi on aina "tasainen", ei se taivu minkään ihmeen kurvin mukaan! Uskotte kuun, jonka hiekoilla on mukamas käyty tepastelemassa, heijastavan auringonvaloa, mikä on selittävinään kuunvalon. Tai, että kuu on n.380000 km päässä maasta, vaikka voit ostaa ihan perus zoomkameran, jolla todeta, ettei se pidä paikkansa. Tai, että "pakolaisaalto" on sattumaa... :)

      Vielä enemmän minua säälittää se, että uskotte auringon olevan näinkin kaukana (keskietäisyys maasta 1,4960×108 km), vaikka jo ihan omilla silmillä voitte todeta, ettei se pidä mitenkään paikkansa (ostakaa lento ja toivokaa aurinkoista säätä (nykyään on kovin pilvistä joka paikassa, koska kemikaalivanat, jolla ihmisten heräämistä hidastetaan) – voi kuinka aurinko lähenikään, vaikka moista lähenemistä ei pitäisi edes havaita jos ilmoitettuihin lukemiin on luottaminen). Itseasiassa Suomi on jo niin pitkä maa, että täällä pystyy ihan omilla silmillä huomaamaan, että aurinko on todella lähellä meitä – kun katsoo aurinkoa pohjoisesta ja etelästä, voi huomata jotakin... Kaikkeen uskotte kun teille niin opetetaan jonkun tuntemattoman toimesta tai näytetään hienoja tehostekuvia ym. Kuvat väitetystä maapallostakin ovat jo niin lapsellisen huonoja, että 2020-luvun ihmisen pitäisi älytä, että asiat eivät ole kuten väitetään.

      Kaikki aidot todisteet puhuvat nykyään se puolesta, että kuten muinoin opetettiin – maa on litteä, on ylös- ja alaspäin, on magneettinen vetovoima, mutta ei mitään maan vetovoimaa (minkä myös Nikola Tesla teille kertoi), aurinko kiertää maata hyvinkin lähellä, eikä toisinpäin... Etsikää itse totuus. Totuutta ei voi tosin löytää, ellei oma aivokapasiteetti suo avarakatseisuutta selvittää. Niin, ja pitää olla toki aikaa, mutta sitähän ei kas kummaa ole jos raataa "pää kolmantena jalkana" (ymmärrät lienee vanhan sanonnan aidon merkityksen?)

      Mutta, ettehän te huomaa tai näe totuutta, koska elätte illuusiossanne, jota itse ylläpidätte raatamalla stressaavassa työssänne, katsomalla paskaa televisiosta, aivopesemällä itseänne vähän lisää opiskelemalla :D, syömällä sokeria ja juomalla alkoholia (joista molemmat salpaavia hermostomyrkkyjä, jännästi se sokeriveron poistokin tuli juuri, jotta sokeri maittaisi vieläkin enemmän)... Ja minä joudun katsomaan teitä siellä sun täällä ja kysymään itseltäni, että miksi ihmeessä jouduin näin aivottomien joukkoon, jotka vain tappelevat ja kinaavat keskenään kuin pikkulapset. Kaikki on järjestettyä, eikä mitään demokratiaa ole olemassa – herätkää nyt jo viimeisetkin.

      • NeilDeGrossTrannyson

        Ei nyt ihan suoraan aiheeseen liity, mutta kyllä tietoisku litteästä Maasta on aina hyvä juttu. Ja tietysti laaja-alaisemmin ajatellen kaikki, mitä Maan päällä tapahtuu, liittyy siihen, koska se muuttaa kaiken, kun tajutaan, että ei eletäkään pallolla, joka pyörii ja kiitää läpi "avaruuden".


      • AjatteleSyvemmin

        Hmmm... Niin..." ei liity suoraan", koska aihe on täysin turha juurikin "flat earthin" vuoksi... mutta, noh, tässähän tullaan siihen, että liittyy sittenkin täysin suoraan, mutta paaaaljon syvemmältä kuin suurin osa ihmisistä osaa ymmärtää.

        Loppupeleissä työ on orjuutus ja vapaus illuusio. Kun luulet olevasi vapaa, etkä ymmärrä, että joku pieni taho omistaa koko rahan, et tietenkään ymmärrä, että olet tämän rahan omistajan orja – "sinä kuitenkin poljet kun hän käskee, mutta hänen ei tarvitse ikinä polkea" – niin se menee. On lapsellista ajatella, että kaikki olisivat samalla viivalla – se ajatus on täyttä sontaa.

        Elämän fakta on se, että yksittäinen ihminen, terve sellainen tietysti, ei tarvitse mitään muuta kuin luonnon ympärilleen. Toki ihmiset kumppaneina takaavat isommat mahdollisuudet – joukossa on voimaa, turvaa jne.

        Maa jo itsessään on "elektromagneettinen moottori". Sähkö perustuu juurikin tähän, eikä mihinkään "taikaseinään". Suurin osa ihmisistä ei vain ymmärrä mitä sähkö on. Vielä harvempi ymmärtää, että ns. "litteä" maa aurinkonsa ja kuunsa kera ym. toimintoineen on tämän sähkömagneettisen säteilyn takana. Tätä voisi selittää vaikka kuinka tarkasti, mutta jokainen kynnelle kykenevä voi toimiva itse itsensä valaisijana ja etsiä totuutta ;) . Menen siis suoraan loppuun ja totean vain, että "ilmainen ja loputon" energia on koko ajan keskuudessamme – sitä ei vain haluta paljastaa ihmismassoille, koska he ymmärtäisivät, ettei ihmisen tarvitse raataa kuten nyt tekevät. Ihan syystä maatakin siis alettiin väittämään palloksi (väitteen alulle panijat löytyvät tietekin tietystä pienestä piiristä – todisteet ovat historiassa).

        Ihmiset siis tuottavat sanoin kuvailemattoman makoisat oltavat pienelle porukalle ja voivat itse koko ajan huonommin – ihminen on siis mekaaninen moottori, joka toimii pelkällä illuusion voimalla – tuoton keräävät he, jotka illuusiota hallitsevat. Esimerkkinä illuusiosta voisi käyttää: itse raha, joka on pelkkää paperia tai bittejä tilillä tai vaikkapa sähkö, josta sillä rahalla maksat (sähkökin kun on oikeasti ilmaista). Kun tästä ihmismoottorista halutaan lisää tehoa, lisätään kiirettä. Pienen tehonlisäyksen lisäksi ihminen saadaan väsymään ja kyvyttömäksi esim. hoitamaan ihan perusasioita (vaikkapa kodin siivoaminen). Ajattele yhtälö näin: mitä vähemmän palvelet muita, sitä enemmän voit palvella itseäsi tai läheisiäsi – mitä järkeä on siivota muiden nurkkia niska limassa rahaa vastaa, mutta et ehdi, etkä jaksa siivota omiasi, joten maksat jollekin toiselle? Kaikki, ja tarkoitan KAIKKI, perustuu tälle samalle kaavalle ja on pelkkä kusetus.

        Ihmiset voisivat toki keskenään oikeasti huolehtia toisistaan – tehdä erilaisia töitä – turvata läheisiään... ja olla yhtä – tällainen yhteiskunta on täysin mahdollinen. Näinhän tämä on joskus pyörinyt. Tottakai ihminen pärjää luonnossa aivoinensa jos siellä pärjää eläinkin. Orjuutuksen muoto vain muuttui (ei niin kauaa sitten). Tämä nykyinen muoto on tehokas, koska "jokainen" on saatu polkemaan samaa pyörää ja kuvittelemaan, että hänellä on hyvä olo ja hän on vapaa – ennen orjuutettiin hieman eri tavalla (väkivalta ja totaaliset pakkokeinot) ja huomattavasti marginaalisempaa määrää (ihmisiä, jotka olivat kotoisin köyhiltä ja "kehittymättömiltä" seuduilta).

        Pointti on se, että tietty porukka ei halua, että kaikki ihmiset olisivat aidosti vapaita (jolloin myös vapaa ihminen pystyisi ajattelemaan omilla aivoillaan). Heidän halutaan olevan palvelijoita, joka taas mahdollistaa pienen "jengin", joka ei tee yhtään mitään (työtä). Tämä jengi ei suinkaan ole työttömät vaan rahan omistava eliitti kätyreineen. Kätyreistä varmaan hyvä mainita esimerkkinä tämänkin maan hallitus, joka meitä "piiskaa". On siis aiheena turha pohtia ja tapella, että kuka on vielä töissä ja kuka ei – ihmiset eivät vaan tunnu tajuavan, ettei niitä töitä ihan oikeasti ole ja tämä kaikki on pelkkää ajan peluuta. Eikö valtion pitäisi luoda niitä työpaikkoja ennemmin kuin mantrata, että töitä on ja työttömiä pitää aktivoida? Töitä EI OLE, koska ne on myyty pois ja loputkin tulevat häviämään suurimmalta osalta, joilla vielä on. Työttömyys taas on saman hallitsevan "jengin" järjestämää. Kaikki historian lamat on luotuja ja nyt luodaan pahinta pommia ikinä. Lähitulevaisuuden seurauksia jokainen voi arvailla.

        Maan litteys liittyy tähän siksi, että se on ISO esimerkki ihmisten mielten mädättämisestä, manipuloinnista ja vapauden riistosta. Tuo litteys taas johtaa kaikkeen mahdolliseen – se tekee jopa tästä keskustelusta tai itse aiheesta täysin turhan. Jos ihmiset tietäisivät totuuden, jokainen heittäisi työkalut maahan rahan tekemisen vuoksi. Raha on vain vallankäytön väline, jonka voisi yhtä hyvin korvata vaikkapa vaihtokaupalla, joka perustuisi aitoon tarpeeseen, eikä "luotuun pakkoon". Onneksi murros on meneillään – tämä on heräämisen aikaa – monet teistäkin nyt, jotka vielä hymyilette – hymy tulee hyytymään.


      • NeilDeGrossTrannyson

        "Heidän halutaan olevan palvelijoita, joka taas mahdollistaa pienen "jengin", joka ei tee yhtään mitään (työtä). Tämä jengi ei suinkaan ole työttömät vaan rahan omistava eliitti kätyreineen."

        Tämän kun kaikki tajuaisivat, siis että todellinen vastakkainasettelu on parasiittinen, ihmisiä pimennossa kaikista olennaisista totuuksista pitävä eliitti (tai ylempi roskaväki) vs. kansa (työmuurahaiset), sen sijaan, että lähtevät keskinäiseen riitelyyn. Usein vakituisessa työssä käyvät sanovat näille huikeat 500 euroa kuussa saavia työttömille: "Menkää töihin, pummit, en halua elättää teitä" jne. Mutta kuten sinäkin toteat, niin ylivoimaisesti suurimpia loiseläjiä Maan päällä ovat kv. pankkiirit ja tämä "eliitti". Ja suuria loiseläjiä ovat myös korkeat valtion virkamiehet, joiden palkat maksetaan työmuurahaisten maksamista verorahoista ja jotka tietenkin palvelevat juuri tätä loisivaa eliittiä.

        "On siis aiheena turha pohtia ja tapella, että kuka on vielä töissä ja kuka ei – ihmiset eivät vaan tunnu tajuavan, ettei niitä töitä ihan oikeasti ole ja tämä kaikki on pelkkää ajan peluuta."

        Ja kun kaiken lisäksi tänne rahdataan massoittain kehitysmaalaisia, niin työvoiman ylitarjonta vain kasvaa. Ja "eliitti" ja sen kätyrit tekevät kaiken päälle vielä tällä maahanmuuttobisnekselläkin rahaa...

        Kanavalla "Infinite Plane Society" pohdiskellaan maapallohuijauksen kerrannaisvaikutuksia ja sitä, miten sillä hallitaan massoja. Maapallo on virtuaalinen vankila koko ihmiskunnalle ja heliosentrismi koko maailman yhteinen uskonto. Litteä Maa taas merkitsee ihmiskunnan vapautumista tuosta vankilasta, ja sen paljastuttua voidaan myös lähteä tutkimaan, mitä mahdollisesti on ns. antarktisen vyöhykkeen tuolla puolen, kenties valtavat määrät lisämaata?

        https://www.youtube.com/channel/UCiqocvn0bn4IvmNCwXgUiiQ


      • ItsensäJarru

        Kiitos "NeilDeGrossTrannyson" vastauksistasi teksteihini. Ymmärrämme toisiamme ja totuutta. En lähde edes käsittelemään tuota tekstiäsi suuremmin – se on kuten kirjoitit. "Matutus" on järjestetty harhautus , mutta myös selkeä hyökkäys kaikkia ihmisiä vastaan (ihan kuten kaikki nämä luodut luonnonmullistukset (HAARPiahan tähän käytetään. Juuri toteutettu FM-alueen varaaminen Norjassa sijaitsevan säteilytyskentän käyttöön, tulee varmasti lisäämään "säämullistuksia" lähiaikoina), luodut terrori-iskut jne... – näillä kaikilla yritetään saada aikaan pelkoa, vihaa, sekasortoa jne. – "hajoita ja hallitse". Arktisen alueen toisella puolen on mahdollisesti maata ja jopa muita kansoja, tai sitten vain "domen" reuna ja tyhjyys?

        Kun asiaan herää, suorastaan tuntee kun kaikki palaset käyvät paikoilleen. Niin minullekin kävi. Välillä olen yrittänyt "pommittaa" tiedolla muitakin, mutta se on hyvin vaikeaa ja raskasta – on vaikea selittää asioita yksinkertaisen ymmärrettävästi ihmisille, jotka ovat syvällä aivopesussa – tiedät varmasti.

        Itse ymmärsin Nikola Teslan jättämät vihjeet heti kun perehdyin niihin "maa on litteä"-asenteella. Numerot 3, 6, 9... – ymmärsin jo aiemmin, että kyseessä on kaava "ikiliikkujalle", mutta vasta "flat earthin" myötä sen yksinkertaisuuden ymmärsi. Taajuus eli värähtely, varaus jne... kuinka kaikki nuo syntyvät ja vaikuttavat kaikkeen... kuun vaikutus kaikkeen... kaikki selvisi lopulta.

        Teslan kela perustuu itseasiassa maahan, mikä siis itsessään onkin kela ("litteä" tai "donitsi") varustettuna kolmella voimakkaammin, mutta toisistaan eri voimakkuuksin varautuneella kappaleella (maa, jossa väitetty pohjois-napa onkin varautunut "keskipiste"/kelan sydän, aurinko ja kuu, jotka kiertävät maata (tarvittavat kappaleet varautumisen syntyyn ja ylläpitoon). Kaikki muu maassa toimii väliaineena – johtimena siis. Maa on siis sähkömagneettinen generaattori itsessään, jonka "virtapiirin" osa me ihmiset ja kaikki materia täällä olemme. Tämä edellä mainittu "yhtälö" ei toimisi jos maa olisi pallo ja se kiertäisi aurinkoa jne... Selvää siis, miksi tämä on haluttu salata ja kaikki on käännetty matemaattisilla laskutoimituksilla näyttämään vielä "todelta" – todelta (täyttä kuraa), joka ei laskettuna edes johda mihinkään järkevään. Meille tutumpi kela (sähkömoottori) on vain "väärinpäin" rakennettuna ja pari osaa pois jätettynä, jota pitää tietysti pyörittää "apuvoimalla" – joten olemme ymmärryksessä, että tarvitsemme työtä sähkönkin tuottamiseen.

        Totuus on kuitenkin se, että energia on täysin ilmaista (johan pelkkä kompassin neulan automaattinen liike antaa tästä viitteen). "Magneettimoottori" on siis täysin mahdollinen rakentaa (ja takuulla jo rakennettu (meidän "tuntemat" lentävät lautaset todennäköisesti esimerkki moisista iänikuisista ja vanhoista moottoroiduista kulkineista – magnetismi kun selittää kovat nopeudet, äänettömyyden ja äkkinäiset liikkeet)). "Ufothan" vievät meidät historiassakin pyramideihin, joissa niitä on selkeästi piirtäen kuvattu, ja monien muidenkin kansojen pariin – voisi kuvitella, että täkäläisiä ihmisiä on ollut "eliitin" helpompi hallita, mutta kautta historian tuntemat, kaupunkien ja kansojen häviämiset merien pohjiin ym. tuho, kertovat sen surullisen faktan, että mekin olemme tulilinjalla, koska alamme tiedostaa "liikaa". Ja kyllä, elämme "matrixissa", jota "hallitsee" joukko sairaita, ahneita pelkureita. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, että onko se tällä kertaa "alienien hyökkäys", kolmannen kerran luotu maailmansota, vaiko järkyttävä tulva tai maanjäristys ;) . Selvä kuitenkin se, että lähiaikoina tapahtuu – varautukoon jokainen, joka ymmärtää.

        Tämä riittää nyt minulta tänne. Miltä suuntimilta NeilDeGrossTrannyson mahdollisesti löytyy jutun pariin – jos siis mahdollisesti voit jotenkin vinkata? ;)


    • tulevaisuudenammatti

      työttömät etsimään terroristien pommeja yleisötapahtumiin ruokapalkalla??

      • kriisinäytelmä

        Tai kriisinäyttelijöiksi terrorismihuijauksiin?


      • Terroristit

        Ei, vaan terroristiksi.


    • Olisratkaisuongelmaan

      Miksi yritykset ja yksityiset ei sitten palkkaa työttömiä töihin verovaroillaan? Veroja kumminnin maksetaan yli 92 miljardia valtiolle ja kunnille vuosittain,joten siitähän olisi vara palkata ja perustaa yrityksiä jo monta kertaa työttömien verran.
      Jos kaikki olisi töissä nuo työttömät nostaisivat Bkt:ta ja tuottavuutta vähintään 100 miljardin verran,verojen maksu voitaisiin tulloin jo unohtaa melkein kokonaan.Nykyajan syrjintä työelämässä tulee todella kalliiksi valtiolle.Niin miksi tätä ei haluta?

      • TässäVastaus

        Yksinkertainen vastaus yksinkertaiseen kysymykseen: Syy on se, että työtä ei ole ja työt tulevat vähenemään jatkossakin – robotit tulevat korvaamaan ihmisiä todella rankasti.

        Työttömyys on tarkoituksella aiheutettua. Tätä ei haluta ihmisille suoraan myöntää, joten hallitus siksi "esittää tyhmää" ja kyykyttää ihmisiä. Tyhmäkin kuitenkin tajuaa, että jos työkkärin sivuilta löytyy n. 20 000 avointa työpaikkaa, joista iso osa turhia ja tuottamattomia johtajan paikkoja, ja samaan aikaan on satoja tuhansia työttömiä (oikea luku varmaan todella korkea, mutta vääristelyä tapahtuu koko ajan), ei syy ole työttömissä vaan työpaikkojen puutteessa.

        On tulossa iso murros, jota tämä "rahaeliitti" ajaa. Voih, kuule, nämä luovat sotaa väkisin, mutta sekään ei riitä – tullaan pelottelemaan jopa "luonnonvoimilla", jotka ovat oikeasti ihmisen omalla tekniikallaan toteuttamia: isoja maanjäristyksiä, tulvia, nälänhätä... Ennustan sinulle, että ihan lähitulevaisuudessa tulet näkemään jotakin järkyttävää (esim. isoja kaupunkeja jää veden alle). Tapauksissa ei ole mitään jumaliin tai luontoon liittyvää (muuta kuin, että uskovaisten kirjoihin on nämä sairaat suunnitelmat ennalta raapustettu, uskoa lisäämään toteutumisen johdosta), vaan pienen rahajengin sairas suunnitelma, joka on ollut jokaisen nenän alla aina.

        Historiasta löytyy kaikki vastaukset. Sitä nämä toistavat. Aina kun ihmiset pääsevät jyvälle, niin pitää tehdä "puhdistus".


    • realismi__
      • kuinka.toimia

        Suomalaisilla olisi paljon oppimista vaatimisesta ja uhkailusta matuilta. Kilttiä on helppo Kokoomuksen kyykyttää.


      • 3568292
        kuinka.toimia kirjoitti:

        Suomalaisilla olisi paljon oppimista vaatimisesta ja uhkailusta matuilta. Kilttiä on helppo Kokoomuksen kyykyttää.

        Kokoomuslaisilta viedyillä rahoilla tämä yhteiskunta pyörii. Punikin kiitollisuus on armotonta haukkumista.


      • persaukinenkokkare
        3568292 kirjoitti:

        Kokoomuslaisilta viedyillä rahoilla tämä yhteiskunta pyörii. Punikin kiitollisuus on armotonta haukkumista.

        Kokoomuslaiset ovat nyt persaukisia kun niiden rahat on viety.


      • 3568292
        persaukinenkokkare kirjoitti:

        Kokoomuslaiset ovat nyt persaukisia kun niiden rahat on viety.

        Onneksi kokoomuslainen ei jää makaamaan, vaan tekee lisää.


      • aivanhullua

        Voi vittu ! Tälläisiä on hengenvaarasta pelastetut persereijät ! Afrikan sarvessa lapsia nääntyy nälkään ja täällä taistellaa karvaperseiden kanssa mikäköhän ruoka maistuisi ! Jos ei perkele maistu niin olkoot syömättä ! Oikein vituttaa kun toisaalla pienet lapset näätyvät nälkään ja Suomessa SPR:n suurin murhe on että ruoka maistuu matuillee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


    • suojatyötukiveroloinen

      Mikä on "työnmääritelmä" nykyään etenkin hyvän eikä pahan työn jonka maksavat muut kun tekijät itte?

    • portlander

      Näin toimii Suomen Keskusta. Köyhille keppiä ja rikkaille mannaa!

      • laiskat.töihin

        Köyhille? Laiskoille keppiä annetaan kuten asiaan kuuluukin. Kaikkien työkykyisten on totta kai osallistuttava omalla työpanoksellaan yhteiskunnan toimintaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe