Me ja muut

Meitä on täällä lukuisa määrä ihmisiä, yleensä vanhoja eli lähes 8-kymmppisiä.

Voisimme joskus pohtia aikaansaannoksiamme, joita itse kukin pidämme vähintään tärkeinä, ainakin tärkeämpinä kuin muiden kirjoitukset.

Itse olen palstan kirkkasti haukutuin. Aloitin Ruuneperinä, mutta Ruunemaniksi päädyin kun salasana unohtui.

Ei nimi ketään pahenna, sanotaan. Minäkin ole hengissä pitkän kirjoitusurani jäljiltä ja vielä jatkan jos elän.

Seurasin tuossa pitkää alzheimer-ketjua, jossa itsenikin mainittiin seuranhakijana. Väärä tieto selvästi. Kun itse esiintyy rekiteröitynä voi muiltakin sitä odottaa.

Olen täällä tavannut liudan tietäviä ja osaavia naisia, joilta on voinut oppia tietämisen, osaamisen ja kirjoittamisen asiaa, hiukan muille neuvoksikin.

Kun olen tällainen kielteiseksi todettu persoona, voin lopuksi tehdä pienen poikkeuksen, jolla kumoan todetun. Kirjoitan sanan juu. Eikös tuossa nyt ole myönteistä yhdelle?

15

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juu'u, palstahan tarvitsee miehiäkin Ruunemanni! Täällä kirjoittavien miehiseen joukkoon kuulut vahvasti Sinäkin. Palsta ilman miehistä näkemystä olisi minusta vaillinainen.
      Kaikilla meillä on ihmisinä oma luonteemme, (ihan kivana pidän sitä) vanhenemmekin jokainen, mutta emmehän sentään kadota inhimillisyyttämme toisiamme kohtaan.

      Mitäpä yleensä hetkellisistä harmistumisistakaan, enemmänhän painaa vaa'assa lämpö ja myönteinen huomio, jonka voi joskus lukea rivien välistä. Kyllä tuttuihin kirjoittajiin kiintyykin, loppuelämäni kiitollisuuden aihe tämäkin kanssakäymisen muoto on.

      Olen joskus miettinyt minäkin, mitä täältä saan, ja mitä pystyn antamaan palstalle? Muulla tavalla en osaa, kuin olemalla oma itseni kirjoittamisessakin.

      Taidan kirjoittaa usein omat innostuksen tunteeni elämästä, se onkin antanut kuin yhdessä kokemisen iloa, nyt yksin eläessäni.
      Joskus on tuntunut surulliselta lukea latistavia ajatuksia, mutta päällimmäiseksi nousee ilo ystävistä ja olemassaolosta!
      Kiva kun olet Ruunemanni taas mukanamme.

    • elänvieläkin

      Kirjoittelen aika-ajoin ja pidän pitkiä pausseja aivan muualla, se sopii minulle parhaiten .
      Kun vielä riittää virtaa aivan normaaliin kanssakäymiseen ja vierailuihin niin ensisijaisesti kupposen ääressä vastatuksin ja äänellä seurustellen vietetty aika on mielenkiintoisempaa.

      Eilinen oli *puutarhapäivä*, istutin ja mylläsin maata, haettiin taimia valikoiden ja ajatuksella, kun homma oli hoidossa oli mieli virkea ja voitettu taas hyvä mieli palkaksi.
      Täältä ei juuri hyvää tuulta saa eikä näy muidenkaan osaksi olla iloinen.
      Pesäkamerat on hyvä pointti !

    • jjoutava

      Tuota, hyvää mieltä saadakseni kirjoitan eikä muun asian takia kannatakaan kirjoittaa. Hyväntuulisuus tarttuu ja tämänkin aloituksen tekijä on iloinen, siellä rivien välissä. Iloiselle kirjoittajalle on ilo vastata.

    • Ramoona-

      Jaettu ilo on niin moninkertainen kuin on jakajiakin. Ilo tarttuu , tempaa kuin vallaton kevättuuli tanssin pyörteisiinsä. Surullinen saa olla , muttei iloton. Surunkin jakaminen on tärkeää, ottaa osaa . Pian juhlitaan oppilaitoksista valmistuneita, on pajon tilaisuuksia osallistua nuorten iloon ja elämämuskoon.🌹

      Iloista päivää , kiva taas tavata 🌞🦋

    • Ruune, minä en ihan ymmärrä miksi olet ottanut niin raskaasti muitten mielipiteet. Tiedäthän ilman muuta, että kun olet ollut vuosia esillä palstalla, jopa sheriffinä, niin kaikki eivät ole olleet aina samaa mieltä sinun kanssasi. Olet kuitenkin ollut keskustelujen aloittaja ja saanut vuosien ajan hyviä keskusteluja aikaan. Kirjoituksiasi on jatkuvasti seurattu ja ne ovat herättäneet mielipiteitä, eikä suinkaan kielteisiä aina ja alati.
      Minusta on murheellista, ettei sinulle ole jäänyt eletyistä vuosistä lainkaan hyvää ja mukavaa yhdessäolon tunnetta, vaan koet olleesi pelkästään haukkujen kohteena.
      Eihän se niin ole. Oman mielesi vain tuossa sumentuu ja tummuu, kun et usko, että normaaleja keskustelukumppaneita on palstalla useitakin. Moni toivoo ihan mukavia keskusteluja, mielipiteitä eri kanteilta.
      Kaikki palstalaiset eivät ole olleet mukana aikojen alusta, joten moni asia jää hämäräksi tulokkailta. Siksi ei "muinaissi asjoi" kannattaisi enää mukana kuljettaa. Turhia taakkojahan ne vain ovatkin.

      Jos aina korostat, että olet "kielteiseksi todettu persoona", niin et jätä muille oikeutta muodostaa omaa mielipidettään. Meitähän on moneksi, kiitos ja ylistys siitä! Eipä olisi mielipidepalstaa, jos kaikki olisivat aina ja ikuisesti samaa mieltä kaikesta.

    • Mont kirjottajaa palstal olen oppinu tuntema, niist Ruuneperi on yks. Joskus mont vuat sit me tehtiin Tukholman ristely viiren palstalaisen kans. Ain mää heirät muistan ja viestins luen. Beata-barbaran kans ollaan piretty yhteyt vuares toisse. Hän ei ol enää vuossi tääl kirjottanu ja asuu iha toises pääs Suame ku mää.
      Nyy mää laitan Ruuneperil ja muillekki soimaan suvivirren Turun murttel. Sitä noi ihmiset veisasiva viikonloppun Turun tuomiokirkon eres. Et ihanaa kesää kaikill teill täält Suame Turust.

      https://www.youtube.com/watch?v=MkUKQrjZWpQ

      • Minun länsisuomalaiseni on kuihtunut, joten en uskalla kirjoittav vaikk miäl tekisis.
        Se on niin tarttuvainen murre, että muistan itsekin, kun aikoinani kävin sillä suunnalla junalla, että siinä Salon kohdalla rupesin laulamaan vanhall murttel.
        Puoli vuosisataa jollei enemmänkin on kesät menneet Savossa, niin että sekin kieli on tutuksi tullut, mutta en minä sitä opettelemalla opetellut, kuten kouluaikoina Uudessakaupungissa, sillä katsoivat muualta muuttanutta niin nenänvartta pitkin, että oli sopeuduttava salamannopeasti.
        "Ylppi", nääs. Kirjakielen puhuja! "Olevanas!"
        Sano terveyksi Beata-Barbaralle. Hän joskus on minulle kirjoittanut kuulumisia.


    • jjoutava

      Juuneneman' -Olin aikeissa keittää kahvit mutta kun nyt olin lukemassa tätä ketjua niin aloinkin kirjoittamaan vastausta. On ihmiselle iloksi jos on paras jossakin lajissa kuten haukutuimman kirjoittajan paikka. Se on hieman epäilyttävä kuinka sitä voi mitata?

      En ole kilpailemassa missään lajissa, olisiko minulla yks. kroisantti vielä tahi pullansiivu eikä ole pois-suljettu että käyn kaupassa kun se on ihan vastapäätä, "ärrässä" siellä tarjotaan kahvitkin aivan edullisesti niin samalla voin nauttia auringosta.

      • Jouduin pistäytymään vastapäisessä tavaratalon postissa, kun olin urakoinnut ensi kotitekoista pestoa. Eihän siinä muuta raskasta ole kuin isolla morttelilla hienontaa siemenet ja yrtit tasaiseksi.

        No, istahdin pakettini kanssa Ciao cafe'ssa ja nautiskelin wiskyjäätelön ison kahvimukin kera.

        Siunaamas kun oli hyvä jäätelö, ihan maistui kahvin kanssa kuin Irisch koffe!
        Päivä ihanasti pulkassa, nyt vaan lekottelen tv:tuolissa 😊, heippa


    • Aikuinen__

      Suma seisoo seitsenkymppisissä.

    • Mitä mää nys sano?

      Taitavat näkemykseni olla jotenkin ahtaat. Omaperäinen toki tiedän olevai, mutta on minusta hyvää jaystävällistäkin johonkin välin löytynyt.

      On teitä kirjoitustuttavia tässäkin ketjussa ihan monta ja hyviä useita.

      Kitän nyt teitä kaikkia niistä monista kohtaamisista vuosien aikana. Ei niistä nyt niin kipeää jälkeä ole syntynyt. Tiedän, että itsekin osan, valitettavasti sanailla pahastikin. Inhimillisen elämän käytöalueilla toivoisin osaavani "liikkua".

      • taidan-olla-vanhin

        " ainakin tärkeämpinä kuin muiden kirjoitukset." ?

        Mitä tuolla tarkoitat, muiden? Usein korostat, että olet vanhin joka palstalle on tullut ensin, siis palstalaisista, mutta kenen kanssa silloin kirjoittelit? Yksinkö?

        Moni on vaihtanut nikkiään ja kirjoittaa edelleen, tuntien sinun persoonasi aika hyvin joten mikään "nestori" et ole.

        Mielestäni nykyisin muistutat robottia, joka toistaa itseään, kertoen saman stoorin, kuinka sinua sorsitaan, vaikka oletkin niin kultainen. ?


      • kultaasydänon
        taidan-olla-vanhin kirjoitti:

        " ainakin tärkeämpinä kuin muiden kirjoitukset." ?

        Mitä tuolla tarkoitat, muiden? Usein korostat, että olet vanhin joka palstalle on tullut ensin, siis palstalaisista, mutta kenen kanssa silloin kirjoittelit? Yksinkö?

        Moni on vaihtanut nikkiään ja kirjoittaa edelleen, tuntien sinun persoonasi aika hyvin joten mikään "nestori" et ole.

        Mielestäni nykyisin muistutat robottia, joka toistaa itseään, kertoen saman stoorin, kuinka sinua sorsitaan, vaikka oletkin niin kultainen. ?

        Kakki 70 palstalaiset ovat KULTAISIA.


    • iäkäskunnioitus

      Pidän iäkkäistä ihmisistä, itekkin oon jo seniori-iässä , mutta en vielä kasikymppinen. Iäkkäillä ihmisillä on jotain sellaista arvokasta olemuksessaan ja elämänkokemusta, mitä taasen nuoremmilla ei edes voi olla. Mielummin tapaan istahtaa vanhempien ihmisten kanssa samalle penkille kuin nuorempien. Näin se vaan on.

    • Himmelsauge

      Kyllä niin on ettei pitkää elämänkokemusta voi sivuuttaa noin vaan, kokemus on kova sana!
      Pari aforismia: "Kaikki ajattelevat muuttavansa maailmaa, mutta kukaan ei ajattele muuttavansa itseään" Leo Tolstoi
      "Kaikki on vaikeaa ennen kuin se on helppoa" Goethe
      🙂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe