Mikä on , kun huonotkin pärjäävät?

yleinen.ihmettelijä

Isännöintiala on siitä jännä, että huonosta maineesta ja huonosta asioiden hoitamisesta ei ole haittaa. Sopiiko mihinkään toimialaan paremmin sanonta: "koirat haukkuu ja karavaani kulkee".

65000 asukkaan paikkakunnalla pelataan markkinoilta nopeasti ulos vaikkapa ravintola, joka saa huonoa mainetta. Paikallinen rakennusurakoitsija voi menettää 50 % liikevaihdostaan vuodessa, kun maine etenee pienissä isännöitsijäpiireissä ja asiakkaat häviävät.

Mutta isännöintitoimistot ovat järkkymättömiä! Huono maine ja tyytymättömät asiakkaat eivät näy radikaalilla tavalla bisneksessä. Järkyttävää kyllä, myös käänteinen on totta: hyvä maine ja tyytyväiset asiakkaat eivät näy millään tavalla bisneksessä! Rahaa ei tule yhtään sen enempää vaikka hommat hoitaa hyvin. Toisaalta asioiden hoitamatta jättäminen ei haittaa. Isännöintitoimisto laskuttaa silti joka kuukausi asiakkailtaan kuukauden isännöintipalkkion.

On kyllä erikoinen toimiala tämä isännöinti.

22

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoon_vaan

      Yhtä mielenkiintoista on se, että kenelläkään ei edes ole mitään sanottavaa asiaan. Ilmeisesti tämä on niin päivänselvä asia, että aloitusta ei koskaan olisi kuulunut tehdä. Tietenkin huonot isännöintitoimistot pärjäävät, koska asiakkaat eivät ymmärrä mitä he ylipäänsä ostavat ja mistä he maksavat.

      Toimiston vaihtaminen koetaan ehkä hankalana, vaikka sen pitäisi olla yhtä helppo kuin oman sähkösopimuksen ja vakuutusten kilpailutus: Pyydä tarjouksia, kysy kokemuksia, vaihda. Jos et ole tyytyväinen, tee vaikka 6 kk myöhemmin sama uudelleen! Vaihda isännöintitoimistoa. Ei kukaan ole kieltänyt vaihtamasta isännöintitoimistoa vaikka joka vuosi, 10 vuotta putkeen.

      • Järki-käteen

        Nythän näilläkin kirjoittajilla on mahdollisuus vaihtaa alaa kun huonotkin pärjäävät? Ja kilpailuttakaa talonmiehet myös kvartaaleittain.


    • käsittämätöntä

      Se kyllä suurelta osaltaan johtuu siitä, että osakaaat valitsevat talon hallitukseen kykenemättömiä jäseniä, joilla on näiden asioiden hoitoon laajemminkin puuttuva kyky, taito ja tahto hoitaa taloyhtiön asioita tolkullisesti. Siinä talon "hiekkalaatikkoporukka" ei ymmärrä vuosiin kyseenalaistaa kallista heikkotasoista isännöintiä, tai sitä, että talon remontit ja muu toiminta maksaa kaksinkertaisesti sen, minkä se maksaa kunnollisesti hallinnoiduissa taloyhtiöissä.
      Kallis heikkotasoinen isännöinti, samoin kun vastaava talon muukin hoito kertoo vain sen, kuinka ymmärtämättömiä ja huolimattomia kyseisen talon asukkaat ovat suurimman omaisuutensa hoidosta.

      • outoa.on

        "Siinä talon "hiekkalaatikkoporukka" ei ymmärrä vuosiin kyseenalaistaa kallista heikkotasoista isännöintiä, tai sitä, että talon remontit ja muu toiminta maksaa kaksinkertaisesti sen, minkä se maksaa kunnollisesti hallinnoiduissa taloyhtiöissä."

        Kirjoitat asiaa. Sen lisäksi "hiekkalaatikkoporukka" ei ymmärrä vuosiin kyseenalaistaa halpaa, heikkotasoista isännöintiä. Ei tunnu haittaavan, ettei isännöitsijää tavoita, hommat jäävät hoitamatta, niistä saa muistuttaa 10 kertaa tai muutoin vain on huono isännöitsijä. Joitakin taloyhtiöitä asia ei tunnu haittaavan. Siksi huonollakin isännöintitoimistolla riittää taloyhtiöitä asiakkaaksi. Ainakin tällä suunnalla Suomea. Minua tilanne kummastuttaa.

        Ei osata tai edes HALUTA vaatia laadukasta isännöintiä. Miksi? Halpa ja huono tuntuu olevan monen taloyhtiön toiveisännöitsijän tunnusmerkit. Totuttu pyytämään tarjouksia ja valitsemaan se halvin tai toiseksi halvin saaduista tarjouksista.


    • kisisi

      Johtuu varmasti osittain siitä, että isännöitsijöitä on ylipäätään niin vähän. Kyseessä on todella kiittämätön ja aliarvostettu työ, jossa joutuu todella helposti kaikenmaailman kylähullujen ja foliohattujen silmätikuksi.

      Isännöitsijöiden keski-ikä on 40-50 vuotta ja lähivuosina iso osa isännöitsijöistä on jäämässä eläkkeelle. Alalle tulee vuosi vuodelta vähemmän uusia ammattilaisia. Kilpailua ei siis ole mitenkään ihan hirveästi. Tämän takia ne "huonotkin" pärjäävät. Tälläkin palstalla tuntuu olevan paljon ihmisiä, jotka tietävät kaiken isännöitsijän työstä ja kokevat olevansa pätevämpiä kuin ammattilaiset. Heille ehdottomasti suosittelen hakeutumaan alalle. Monella alalla ei ole näin hyvä työllisyystilanne.

      • alalla.ollaan

        Isännöintiala on siinäkin erikoinen, että työ on kiittämätöntä ja aliarvostettua. Hetkittäin väitetään jopa, että "on pulaa hyvistä työntekijöistä". Sitten kun katsoo palkkatyöläisenä olevan isännöitsijän kuukausipalkkaa, vetää lähinnä hiljaiseksi. Bruttokuukausipalkka kirkkaasti alle 3000 euroa ja vuosiansiot kokouspalkkioineen ja ylityökorvauksineen selvästi alle 40 000 euroa (brutto). Tuon selvästi alle neljänkympin eteen saa tehdä sen 200 tuntia ylitöitä. Ei siis ihan pääse tuntipalkoille.

        Mutta eihän kukaan tätä rahantakia tee: vastuu on suuri, hankkeet parhaimmillaan miljoonissa euroissa (iso linjasaneeraus) ja vastuunkantava isännöitsijä toteaa lakonisesti, että "mieluummin isännöitsijänä kuin työtön". Näin isännöintialalle tullaan: vaihtoehtoina yleensä työttömyys tai isännöitsijän työ.


      • Sijoittaja_hki

        Eikös isännöitsijöiden keski-ikä ole nykyisellään jo reilusti yli 50 vuotta? Ja muistelen nähneeni jonkun Kiinteistöliiton tutkimuksen, että 10 % isännöitsijöistä on alle 40-vuotiaita. Ei kyllä tule äkkiseltään mieleen toista ammattikuntaa Suomessa, jossa ikäjakauma olisi näin "vääristynyt". Eipä sillä, en kyllä ihmettele laisinkaan ettei ala kiinnosta nuoria koulutettuja ihmisiä. Varsinkin, jos on vielä perheellinen. Palkka ei kummoinen ole, ylitöitä saat/joudut tekemään valtavat määrät ja negatiivista palautetta sataa joka puolelta.

        Mitäs sitten tapahtuu, kun vanhat isännöitsijät jäävät viimein eläkkeelle ja niitä nuoria ei todellakaan ole tarpeeksi?


      • alalla.ollaan
        Sijoittaja_hki kirjoitti:

        Eikös isännöitsijöiden keski-ikä ole nykyisellään jo reilusti yli 50 vuotta? Ja muistelen nähneeni jonkun Kiinteistöliiton tutkimuksen, että 10 % isännöitsijöistä on alle 40-vuotiaita. Ei kyllä tule äkkiseltään mieleen toista ammattikuntaa Suomessa, jossa ikäjakauma olisi näin "vääristynyt". Eipä sillä, en kyllä ihmettele laisinkaan ettei ala kiinnosta nuoria koulutettuja ihmisiä. Varsinkin, jos on vielä perheellinen. Palkka ei kummoinen ole, ylitöitä saat/joudut tekemään valtavat määrät ja negatiivista palautetta sataa joka puolelta.

        Mitäs sitten tapahtuu, kun vanhat isännöitsijät jäävät viimein eläkkeelle ja niitä nuoria ei todellakaan ole tarpeeksi?

        Siinä ne alan ongelmat tulivatkin esiin: "Palkka ei kummoinen ole, ylitöitä saat/joudut tekemään valtavat määrät." Pitää paikkansa. Se toki pitää todeta, että jos hoitaa hommat hyvin, tulee kyllä silloin tällöin kiitosta! Sekä kirjallisesti (sähköpostitse) että puhelimitsi. Ihan oikeasti! Mutta sen eteen on kyllä oikeasti paiskittava täysillä duunia ja kolikon kääntöpuolena on se, että kun opettaa taloyhtiön siihen, että "mikä tahansa juttu onnistuu ja voidaan tehdä koska tahansa" tulee samalla nostaneensa odotukset ja asiakaan vaatimukset yhä korkeammalle.

        Siitä huolimatta huipputason asioidenhoitoa on vaikea konkreettisesti saada vietyä laskutettuihin isännöintipalkkioihin ja se on ongelma! Painat duunia kellon ympäri, hoidat hommat kotiin joka kerta, mutta kun laskuttamisen hetki tulee, joutuu myymään viiden tähden palvelua kolme tähden palvelun hinnalla.

        "Mitäs sitten tapahtuu, kun vanhat isännöitsijät jäävät viimein eläkkeelle ja niitä nuoria ei todellakaan ole tarpeeksi? "

        Sitten alan houkuttelevuutta on PAKKO lisätä -> työmäärän kohtuullistaminen, vähemmän taloyhtiöitä per isännöitsija ja ihan oikeasti parempi palkka työntekijöille. Ei ole mitään järkeä työntekijän kannalta yhtälössä, jossa työntekijäisännöitsijä tekee yksin 1,5 isännöitsijän työt.

        Viimeksi eilen pyörittelin mielessäni, mitä minun pitäisi tienata, että palkkani olisi kohdillaan vuotuinen ylityömäärä huomioiden. Tulin siihen tulokseen, että bruttoansioni pitäisi nousta vuositasolla 50 %. Se kertoo jotain siitä, millaisessa palkkakuopassa voi pahimmillaan olla. Ei tosiaan puhuta mistään parin sadan euron korotuksesta (brutto)kuukausipalkkaan. Ollaan nelinumeroisissa summissa!


    • ei.paineita

      Aito viesti hallituksen jäseneltä:
      "Viime vuonna esitin asiasta ainakin kolme pyyntöä isännöitsijälle jo toukokuusta lähtien ennen kuin astia tuli kesä-heinäkuun vaihteessa paikoilleen."

      Kyseisessä taloyhtiössä ei olla vaihtamassa isännöitsijää.

      Isännöitsijän työssä ei siis ole paineita. Se minkä isännöitsijä jättää tekemättä, hallituksen puheenjohtaja tekee ilmaiseksi.

    • AktiivinenHallitus

      Oiskohan huonosta työstä tai työn tekemättä jättämisestä tullut standardi alalla?

      Ainakin itsellä tuntuma, että ennen isännöitsijä(t) hoiti asiat kohtuullisessa ajassa ja jos joku jäi hoitamatta, selvästi näki isännöitsijän naamasta, että nolotti kun asiaa kasvokkain perättiin. Nykyisännöitsijöitä ei tunnu hetkauttavan mikään. Ei nolota mikään vaan alkavat entisestään hannaan vastaan.

      Viimeisen 10 v aikana on nähty monennäköistä tekijää. Hallituksen kokoukset monasti enempi myyntitapahtumia. Kovasti olis isännöitsijällä tarjolla "tarpeellisia" remontteja, värkkejä, kartoituksia ja palveluita, vaikka jo sovitutkin työt on tekemättä.

      Edellinen isännöitsijä vaihtui kun tekemätön työ alkoi kasaantua oikein kunnolla ja isännöitsijäntoimisto laittoi uuden tilalle. Hommahan lähti heti "väärällä jalalla" koska edellinen oli jättänyt työt tekemättä ja toki niiden tilannetta penättiin uudelta isännöitsijältä. Ei mennyt kauaa kun taas vaihtui tekijä. Saammekohan koskaan syntymään tilannetta, ettei työjonossa ei oe tekemättömiä töitä vai onko sekin pelin henkin nykyään, että koko ajan pitää olla jokin remonttiprosessi tai muu vastaava hankerulianssi käynnissä?

      • gfds

        "Oiskohan huonosta työstä tai työn tekemättä jättämisestä tullut standardi alalla?"

        Ei. Selvästi et tiedä alasta mitään. Suosittelen tutustumaan alaan ja työhön vähän paremmin jos haluat tosissasi tuottaa tällaiseen keskusteluun jotakin järkevää sisältöä.

        "Saammekohan koskaan syntymään tilannetta, ettei työjonossa ei oe tekemättömiä töitä vai onko sekin pelin henkin nykyään, että koko ajan pitää olla jokin remonttiprosessi tai muu vastaava hankerulianssi käynnissä?"

        Ette saa. Kuten tässäkin keskustelussa jo on aiemmin todettu, isännöitsijöitä on alalla todella vähän ja määrä vain vähenee. Yhdellä isännöitsijällä voi olla parikin kymmentä kohdetta hoidossa. Heillä ei kyllä todellakaan tule sellaista hetkeä, että ei olisi tekemättömiä töitä, älä huoli. Isännöitsijöiden työmäärä kasvaa koko ajan, ammattitaitoa täytyy jatkuvasti päivittää (asunto-osakeyhtiölaki muuttuu, uusi tupakkalaki, suunnitelmat sähköisestä osakerekisteristä yms yms yms) ja uusia tulijoita alalle ei yksinkertaisesti ole. Joten jos sinä ja hallitustoverisi olette eksperttejä ja selvästi tiedätte esimerkiksi mitkä remontit taloyhtiössänne ovat tarpeellisia ja mitkä eivät ja mitä remonttifirmoja kannattaa käyttää, niin tehkää itse. Vai onko se vain helpompi patistella ja komennella jotakin toista? Isännöitsijä ei vaihdu sen takia, että te olette niin kertakaikkisen hieno porukka vaan koska nämä isännöitsijät eivät ole tiedän kanssanne halunneet asioida, mutta firma haluaa kuitenkin pitää teidät asiakkaana, koska raha kelpaa. Ja se ei johdu siitä, että olette vain niin timantinkova porukka vaan koska kenelläkään ei ole aikaa käyttää tuntikausia työpäivästään lätisemällä paskaa jonkun yhden taloyhtiön hallitusten jäsenien kanssa ja vastailemalla heidän jatkuviin kyselyihinsä, että "missä tää menee? Missä tää menee? Mikä aikataulu tällä on?".


      • Voitietämättömyyttä
        gfds kirjoitti:

        "Oiskohan huonosta työstä tai työn tekemättä jättämisestä tullut standardi alalla?"

        Ei. Selvästi et tiedä alasta mitään. Suosittelen tutustumaan alaan ja työhön vähän paremmin jos haluat tosissasi tuottaa tällaiseen keskusteluun jotakin järkevää sisältöä.

        "Saammekohan koskaan syntymään tilannetta, ettei työjonossa ei oe tekemättömiä töitä vai onko sekin pelin henkin nykyään, että koko ajan pitää olla jokin remonttiprosessi tai muu vastaava hankerulianssi käynnissä?"

        Ette saa. Kuten tässäkin keskustelussa jo on aiemmin todettu, isännöitsijöitä on alalla todella vähän ja määrä vain vähenee. Yhdellä isännöitsijällä voi olla parikin kymmentä kohdetta hoidossa. Heillä ei kyllä todellakaan tule sellaista hetkeä, että ei olisi tekemättömiä töitä, älä huoli. Isännöitsijöiden työmäärä kasvaa koko ajan, ammattitaitoa täytyy jatkuvasti päivittää (asunto-osakeyhtiölaki muuttuu, uusi tupakkalaki, suunnitelmat sähköisestä osakerekisteristä yms yms yms) ja uusia tulijoita alalle ei yksinkertaisesti ole. Joten jos sinä ja hallitustoverisi olette eksperttejä ja selvästi tiedätte esimerkiksi mitkä remontit taloyhtiössänne ovat tarpeellisia ja mitkä eivät ja mitä remonttifirmoja kannattaa käyttää, niin tehkää itse. Vai onko se vain helpompi patistella ja komennella jotakin toista? Isännöitsijä ei vaihdu sen takia, että te olette niin kertakaikkisen hieno porukka vaan koska nämä isännöitsijät eivät ole tiedän kanssanne halunneet asioida, mutta firma haluaa kuitenkin pitää teidät asiakkaana, koska raha kelpaa. Ja se ei johdu siitä, että olette vain niin timantinkova porukka vaan koska kenelläkään ei ole aikaa käyttää tuntikausia työpäivästään lätisemällä paskaa jonkun yhden taloyhtiön hallitusten jäsenien kanssa ja vastailemalla heidän jatkuviin kyselyihinsä, että "missä tää menee? Missä tää menee? Mikä aikataulu tällä on?".

        Tätä vähän pelkäsinkin... Toivottavasti et ole isännöitsijä.

        "Heillä ei kyllä todellakaan tule sellaista hetkeä, että ei olisi tekemättömiä töitä, älä huoli."

        Eihän mua kiinnosta pätkääkään isännöitsijän työsarka tai taakka (ei kuulu toimenkuvaan) vaan oman taloyhtiön hoito ja että sovitut työt hoidetaan!

        " tehkää itse. Vai onko se vain helpompi patistella ja komennella jotakin toista? "

        On sulla jutut ;) Sulla ei taida olla edes se tiedossa mikä on kenenkin työnkuva taloyhtiössä ja miksi isännöinnistä maksetaan.

        Isännöitsijän ei tartte käyttää aikaansa selittelyyn kunhan tekee ne hommat aikataulussa mistä on sovittu, niin yksinkertaista se on.


      • väärä_puu
        Voitietämättömyyttä kirjoitti:

        Tätä vähän pelkäsinkin... Toivottavasti et ole isännöitsijä.

        "Heillä ei kyllä todellakaan tule sellaista hetkeä, että ei olisi tekemättömiä töitä, älä huoli."

        Eihän mua kiinnosta pätkääkään isännöitsijän työsarka tai taakka (ei kuulu toimenkuvaan) vaan oman taloyhtiön hoito ja että sovitut työt hoidetaan!

        " tehkää itse. Vai onko se vain helpompi patistella ja komennella jotakin toista? "

        On sulla jutut ;) Sulla ei taida olla edes se tiedossa mikä on kenenkin työnkuva taloyhtiössä ja miksi isännöinnistä maksetaan.

        Isännöitsijän ei tartte käyttää aikaansa selittelyyn kunhan tekee ne hommat aikataulussa mistä on sovittu, niin yksinkertaista se on.

        "Isännöitsijän ei tartte käyttää aikaansa selittelyyn kunhan tekee ne hommat aikataulussa mistä on sovittu, niin yksinkertaista se on. "

        Mutta kun se ei ole siitä isännöitsijästä kiinni! Joillakin urakoitsijoilla on tilauskirja täynnä 5 kuukautta eteenpäin. Hallitus ihmettelee, miksi huhtikuussa tilattua työtä ei ole vielä kesäkuussa tehty? Siksi, että se tehdään elokuussa! Urakoitsijalla on 4-5 kuukauden työjono! Siinä on turha patistella isännöitsijää.


      • sijoittaja_hki
        gfds kirjoitti:

        "Oiskohan huonosta työstä tai työn tekemättä jättämisestä tullut standardi alalla?"

        Ei. Selvästi et tiedä alasta mitään. Suosittelen tutustumaan alaan ja työhön vähän paremmin jos haluat tosissasi tuottaa tällaiseen keskusteluun jotakin järkevää sisältöä.

        "Saammekohan koskaan syntymään tilannetta, ettei työjonossa ei oe tekemättömiä töitä vai onko sekin pelin henkin nykyään, että koko ajan pitää olla jokin remonttiprosessi tai muu vastaava hankerulianssi käynnissä?"

        Ette saa. Kuten tässäkin keskustelussa jo on aiemmin todettu, isännöitsijöitä on alalla todella vähän ja määrä vain vähenee. Yhdellä isännöitsijällä voi olla parikin kymmentä kohdetta hoidossa. Heillä ei kyllä todellakaan tule sellaista hetkeä, että ei olisi tekemättömiä töitä, älä huoli. Isännöitsijöiden työmäärä kasvaa koko ajan, ammattitaitoa täytyy jatkuvasti päivittää (asunto-osakeyhtiölaki muuttuu, uusi tupakkalaki, suunnitelmat sähköisestä osakerekisteristä yms yms yms) ja uusia tulijoita alalle ei yksinkertaisesti ole. Joten jos sinä ja hallitustoverisi olette eksperttejä ja selvästi tiedätte esimerkiksi mitkä remontit taloyhtiössänne ovat tarpeellisia ja mitkä eivät ja mitä remonttifirmoja kannattaa käyttää, niin tehkää itse. Vai onko se vain helpompi patistella ja komennella jotakin toista? Isännöitsijä ei vaihdu sen takia, että te olette niin kertakaikkisen hieno porukka vaan koska nämä isännöitsijät eivät ole tiedän kanssanne halunneet asioida, mutta firma haluaa kuitenkin pitää teidät asiakkaana, koska raha kelpaa. Ja se ei johdu siitä, että olette vain niin timantinkova porukka vaan koska kenelläkään ei ole aikaa käyttää tuntikausia työpäivästään lätisemällä paskaa jonkun yhden taloyhtiön hallitusten jäsenien kanssa ja vastailemalla heidän jatkuviin kyselyihinsä, että "missä tää menee? Missä tää menee? Mikä aikataulu tällä on?".

        Tuosta kohdemäärästä vielä, 15-20 kohdetta per isännöitsijä taitaa olla vain Helsingin/Pääkaupunkiseudun todellisuutta. Tuttavat esim. Oulussa sanovat, että keskiarvo kaupungissa on n. 25-30 yhtiötä per isännöitsijä, monilla tätäkin enemmän. Alaa sivusta seuranneena ei voi kun pyöritellä päätä. Jos sinulla on vaikka tuo 30 kohdetta hoidettavana, niin se tarkoittaa minimissään 60 (ilta)kokousta keväällä. Ja tämä siis minimissään. Päälle tulevat sitten kaikki ylimääräiset kokoukset ja suunnittelupalaverit yms. Vieläkö ihmetellään, ettei tähän ns. "rahasampoon" ole työntekijöiksi tulijoita nuoresta polvesta. Pääkaupunkiseudulla tilannehan on jo paikoitellen se, etteivät taloyhtiöt saa edes rahalla isännöintiä ostettua, koska tekijöitä ei ole. Ainakaan hyviä sellaisia.


      • järki_käteen
        sijoittaja_hki kirjoitti:

        Tuosta kohdemäärästä vielä, 15-20 kohdetta per isännöitsijä taitaa olla vain Helsingin/Pääkaupunkiseudun todellisuutta. Tuttavat esim. Oulussa sanovat, että keskiarvo kaupungissa on n. 25-30 yhtiötä per isännöitsijä, monilla tätäkin enemmän. Alaa sivusta seuranneena ei voi kun pyöritellä päätä. Jos sinulla on vaikka tuo 30 kohdetta hoidettavana, niin se tarkoittaa minimissään 60 (ilta)kokousta keväällä. Ja tämä siis minimissään. Päälle tulevat sitten kaikki ylimääräiset kokoukset ja suunnittelupalaverit yms. Vieläkö ihmetellään, ettei tähän ns. "rahasampoon" ole työntekijöiksi tulijoita nuoresta polvesta. Pääkaupunkiseudulla tilannehan on jo paikoitellen se, etteivät taloyhtiöt saa edes rahalla isännöintiä ostettua, koska tekijöitä ei ole. Ainakaan hyviä sellaisia.

        Sama juttu Porissa. 30 taloyhtiötä on "normimäärä". Jokainen ymmärtää, ettei niitä ehdi hoitaa kunnolla! Oman kokemukseni mukaan 25 on jo ylärajalla. Kaikki sen yli sulaa järjettömyyttä ja soittaa työantajan kyvyttömyyttä hankkia yritykseen riittävä määrä työntekijöitä tekemään töitä.

        Isännöitsijöille vinkiksi: lopettakaa palkattomien ylitöiden teko. Työaika on klo 8-16. Jos kaikkea ei ehdi tehdä, on se työantajan ongelma. Pitää ehkä palkata toimistoon pari isännöitsijää lisää, että työt tulevat tehdyksi normaalin työajan puitteissa.

        Työnmäärän suhde palkkaan on ehkäpä alan suurin ongelma. Kuka tahansa voi tehdä 12 tuntista päivää, mutta siitä saatavan palkan kuuluisi sitten olla jo enemmän kuin kunnollinen.


    • kilpailuttakaa

      Isännöintiä kilpailuttaville tiedoksi: kannattaa kysyä, kuinka montako taloyhtiötä isännöitsijällä on hoidettavana. Haluatteko ole se 32. taloyhtiö, joka ei perustellusti voi odottaa saavansa palvelua vaikka maksaa. Ei kukaan ehdi hoitaa 32 taloyhtiötä kunnolla! AInakaan normaalin työajan puitteissa.

    • sade.päivä

      Liittyy tämän ketjun aiheeseen vaikka on palstalla myös omana ketjunaan: Paikallinen isännöintitoimisto myytiin OP:lle. Firma on nyt OP-Isännöinti. Vähän laiskasti tuntuu asiat hoituvan, joka on ehkä enemmän kiinni isännöitsijä-henkilöstä kuin firmasta, mutta onpahan muistutuksena siitä, että isännöintitoimiston maine tai ISA-auktorisointi eivät takaa yhtään mitään asiakkaan suuntaan! Työtehtävien hoitamisen osalta, siis.

      Kesäkuun alussa olleesta yhtiökokouksesta ei ole vielä tähän päivään mennessä laadittu pöytäkirjaa! Kesäkuussa isännöitsijälle annetut tehtävät (esim. talohuollon kilpailutus) on tekemättä. Hallitukselle ei ole esitetty yhtään tarjousta. Kaikkea pitää pyytää monta kertaa, ja silti hommat jäävät tekemättä.

      Miksi ei vaihdeta? Hallituksen mielestä isännöitsijä on "ihan mukava". Ei tee niitä työtehtäviä, jotka hänelle kuuluu, mutta on "ihan mukava". Siitä maksamme joka kuukausi.

      Tämä on näitä isännöintialan kummallisuuksia. Kynnys vaihtaa on ihan hirmu korkea vaikka nykyinen ei tee mitä pyydetään! Silti hallituksen mielestä on epäkohteliasta lähteä vaihtamaan isännöintitoimistoa, kun on monta vuotta oltu asiakkaana. Vaikea siinä on minun yhtenä hallituksen jäsenenä vaatia, että isännöitsijä vaihtoon!

      • sade.päivä

        Alleviivaan vielä sitä, että kyseessä on ISA-auktorisoitu toimisto. OP-Isännöinti on ISA-auktorisoitu. Silti tuntuu, ettei homma toimi ollenkaan.

        Kuinka huonosti homma toimiikaan jossain "villissä" pikkutoimistossa?


      • werfffff

        Villit pikkutoimistot ovat parhaita, niiden yrittäjillä on oma toimeentulo kyseessä. Yhdenkin talon menettäminen tuntuu.


      • OP.ISA
        werfffff kirjoitti:

        Villit pikkutoimistot ovat parhaita, niiden yrittäjillä on oma toimeentulo kyseessä. Yhdenkin talon menettäminen tuntuu.

        Harva taloyhtiö tajuaa tämän. Isot ketjut vetävät tietynlaisia taloyhtiöitä asiakkaakseen ja moni hakee Porissakin turvaa OP-Isännöinnin takana olevan Länsi-Suomen Osuuspankin vahvasta maineesta paikallisena, luotettavana toimijana.

        Ei tavikset tajua, että lappu oven yläpuolella "OP-Isännöinti" ei takaa mitään muuta kuin asiakkaana olevan taloyhtiön varojen tuhlailun korkeisiin hallinto- ja pankkikuluihin. ISA-aukrotisointi kertoo sen, että hommat roikkuvat, kun on liikaa taloyhtiötä isännöitsijöillä. Onko sinun mielestäsi 30 taloyhtiötä yhdellä isännöitsijällä sopiva määrä? Tuleeko kaikki pyydetyt hommat hoidettua ilman viiveitä? Ei tosiaan.

        Pieni toimisto on joissain tapauksessa selvästi parempi kuin joku OP-isännöinti ja hinnaltaan halvempi. Eniten ihmetyttää vain se, ettei osata tai haluta vaatia hyvää palvelua isännöitsijältä. Tyytymättömyys on korkealla, mutta jatketaan samassa toimistossa tottumuksesta. Suomalaiset ovat outoa sakkia.


    • kiinteistöpoliisi

      Tässä on aivan sama asetelma kuin poliisin työssä. Kohderyhmä haukkuu pataluhaksi, mutta toimeksiantaja kiittää.

    • KHKipalistiikerit

      Kannattaa katsoa firman tulos, ja vaihtaa äkkiä ennenkuin alkaa tosissaan maksattaa tappioitaan asiakkailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe