Vihreiden Haavistolta näpäytys presidentin vallank

VALLANKÄYTTÖ

Minusta on aiheellinen näpäytys vallankäytöstä, mitä mieltä te olette?
Kyllähän presidenttikin oli pidetty pimeässä loikkareiden suunnitelmista, ja sitten äkki-ilmoituksella mukaan suunnitelmaansa!
En tiedä, mutta jotenkin kuvottaa.
...
...
Vihreiden Haavistolta näpäytys presidentin vallankäytöstä: ”Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita”
KOTIMAA JULKAISTU 18.06.2017 11:55

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto otti puheessaan Tampereella kantaa kotimaan politiikan viime viikkojen tapahtumiin.

Haavisto ihmetteli tilannetta, jossa Suomella ei ole oikeuskansleria ja sitä, että ministerit jatkavat hallituksessa ilman puoluetta ja ohjelmaa. Haavisto aloitti aiheesta puhumisen sanomalla, että presidentti on Suomessa keskeinen toimija ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Presidentillä on nimitysvallan lisäksi mielipidevaltaa, hän sanoi.

– Viimeisiltä viikoilta tästä on esimerkkejä: meillä ei ole tällä hetkellä ylintä laillisuusvalvojaa, oikeuskansleria, ja perussuomalaisten puolueen hajottua vanhat ministerit jatkavat hallituksessa toistaiseksi ilman puoluetta ja puolueohjelmaa, ja ilman uutta hallitusneuvottelukierrosta. Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita, Haavisto sanoi.

37

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Politiikka ei aina ole oikeutta.
      Ei perustus-lakia.
      Toisinaan se on poikkeus-lakia ja vallan sokeutta.
      -
      Tällä hetkellä ainoa ratkaisu on tunnustaa äänestyksemme valta-kunnan-vaaleissa.
      -
      Ja kaataa tulevissa vaaleissa kaikki vasemmalle kyljelleen vihreälle nurmelle.
      Jos näin teemme, viimeinenkin valitus-oikeutemme on mennyttä.
      Kaikki asiat ratkaistaan Stadin Narinkka-torilla.
      -
      Minä en viher-vassareita tule koskaan äänestämään.

      H.

    • Näinon.on

      Vihreitä saattaisin äänestää tai kokoomusta.
      Hallituksen kokoonpano on passeli ja Saulista tullee pressa.

      • Viherpopulismia

        Viherpopulismia Haavistolta, ei noilla eväillä ole mitään asiaa presidentiksi. Jos olisi vauvauutisia ja Haavisto tullut ainakin raskaaksi niin sitten olisi mahiksia.


      • ukoiu

        """Vihreitä saattaisin äänestää tai kokoomusta."""

        Siis sosialistia tai oikeistolaista. Melkoinen tuuliviiri. Tai ymmärtämättömyys.


    • Ihmettelijä5

      Ja onko oikein, että ilman minkäänlaista ammattikoulutusta vailla oleva ihminen arvostelee toisia ja pyrkii presidentiksi. Ihmettelen suuresti, miten mediakin menee hänen taakseen. Siis Haaviston. Omaa vain ylioppilastutkinnon. Ei ole välittänyt opiskella mitään, kun on ilmesesti niin ylivertainen jo muutenkin. Olisiko vale-presidentti. Kai valtion ylimpään virkaan ainakin korkeakoulututkinto vaaditaan.

      • Aloittaja-

        joo en minäkään Haavistoa ikinä ole äänestänyt enkä äänestä.

        Mutta tuossa hän snoi totuuden.


      • Ottamatta kantaa Haavistoon mitenkään totean, että tuskinpa presidentin pestiin mitään koulutusvaatimusta on, sehän ei todellakaan ole valtion virka eikä sitä siis sääntele virkamieslaki tai muutkaan valtion virkamiesten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevat säännökset ja määräykset, esim. vuosilomalaki tai virkaehtosopimus.


    • Elop

      Jos Haavisto on sanonut, ettei ole isänmaallinen ihminen, niin miksi kukaan haluaisi äänestää hänet Suomen presidentiksi? Oma maa paska, muu maa mansikka? Ei ole kovin kova luotto, että ajaisi tämän maan asioitakaan. Haavisto puhuu, että suomen lippu ja suomen vaakuna kuuluu kaikille. Itse ei suostu kuitenkaan Suomen puolesta liputtamaan ja haluaisi kieltää suomen leijonan käytön esim. Suomen Jääkiekon maajoukkueen paidoista. Kouluissahan kaikki on jo kielletty. Minä olen sitä mieltä, että Haavisto voisi ajatella muuttoa vaikka Ruotsiin.

      • Ajoittaja_

        Aloittajana olen kanssasi samoilla linjoilla.
        VAIN tämä aloitukseen tuomani melipide kolahti.

        En ajatellut, että pitäisi hyväksyä koko paketti.
        Eikä tietenkään pidäkään.


    • Asiallisesti esitetty havainto ja hyvä tuoda julki. Olkoon sitten tulevaan presidenttivaalikamppanjaan liittyvä pelinavaus tai ei.
      Minusta Haavisto oli täysin tasavahva ehdokas presidentiksi jo viime vaaleissa, mutta suuntautuneisuus pilasi hänen mahdollisuutensa. En moiti Niinistöäkään, ja hän on todennäköisesti seuraavakin presidenttimme.

    • H.N-

      Keskustella pitää saada tästä niin sanotusta "hallituskriisistä", joka ei sitten hallituskriisi ollutkaan.

      Tämähän on aiheuttanut meissä kaikissa epävarmuutta, - avannut silmiä ja pannut ajattelemaan.

      Eihän näin pitäisi saada ' pelata', tuntuu väärinpeluulta.

      .....

      Harkimo hämmästelee Savon Sanomissa: ”Soini, Orpo ja Sipilä tiesivät, että hallituskriisi oli vain silmänlumetta”

      KOTIMAA JULKAISTU 18.06.2017 13:32
      MTV

      Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo hämmästelee viime viikolla vellonutta hallituskriisiä. Harkimon mukaan kriisi oli pelkkä näytelmä, josta hänelle jäi paha maku.

      – Viime viikollahan meillä oli hallituskriisi, joka oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Soinille, Orpolle ja Sipilälle. He tiesivät koko ajan, että kyse on vain silmänlumeesta, kirjoittaa Harkimo Savon Sanomien blogikirjoituksessaan.

      Harkimon mukaan hyvää tilanteessa oli, että Suomi sai toimintakykyisen hallituksen.

      Harkimo ihmettelee, että miksi perussuomalaisten uudella ”puolueella on yhtä paljon ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä puolittui jalautumisen myötä.

      Harkimon mielestä koko sotku vähentää politiikan uskottavuutta.

      – Tuskin missään muualla saa tehdä näin likaisia diilejä kuin politiikassa, Harkimo kirjoittaa.

      • Johdattelua

        En perusta mielipiteitä toisten mielipiteistä..


      • HItsi vie kun on rouvalla vai herrako liet mielenkiintoista keskusteltavaa.

        Luuleeko kansalaiset, päättäjät ja hallitus hallitsee täysin reaaliajassa, ettei porukat tee suunnitelmia, miten sitten ja entäs sitten. Ei siellä odoteta ja katsota, että hupsis heijaa tulipa erikoinen yhdistelmä perussuomalaisten johtaoon, mitäs nyt tehdään.

        Kyllä ne on aikaa sitten keskusteltu tottakait heillä on suunnitelma ja sitten tietysti suunnitelma B ja sitten vielä suunnitelma C, niinhän meillä jokaisella on omat suunnitelmamme ja Beet ja Ceet.

        Sitä paitsi, jos on jossain kolmen miehen tiimi ja yksi tiimin jäsen vaihtuu, totta kait kaksi miettivät etukäteen miten toimitaan.
        Moisessa tilanteessa, että siksi kolmanneksi tulee mies, joka vaikuttaa euroopanunionissa enemmän kuin ko paikallaan, sehän tietää, että silloin paikalla on aina vain varamies.
        Tässäkin tapauksessa se olisi kuin hajoita ja hallitse tilanne, silloin se laiva vasta keikkuisi, jos siinä silloin tällöin on joku keskisuomalainen sahuri, sahureita lainkaan väheksymättä, mutta hänen kommenttinsa ja mielipiteensä tietäen ,
        eli koko porukasta eroon ja kiireesti.


    • tööttt

      En tiedä - onko näpäytykset aina aiheellisia - vallankäyttöön kunta-alueillakin lie joskus syytä puuttua ja vaatia ihmisiltä edes jonkinmoisia käytöstapoja - mistä voisi erottaa valhe- sekunda - tai oikeita pressoja - aina ei toiminta tarkoita ihmisten hyvinvointiin, terveyteen tai eri kulttuurikeitosten, politiikan, uskontojen, seksismin tms nimissä työtä, joka koituisi hyvinvointia lisäten - pikemminkin päinvastoin - onko jonkuntai joittenkin vallankäytöstä jotenkin kaikkien ihmisten pakko huumautua yleensä kun elämässä lähes kaikilla on joskus eteentulevia asioita, jotka kirkkaasti menee yli ihmisten kipukynnyksen, sietokyvyn ja ymmärryksen - yli hilseen tai kunnon - kestokyvynkin - jos enempikin poikkeaa örvellys-tyyppisiin immeisten sekoiluihin.
      Maailmassa kun aina tapahtuu kaikenmaailman asioita mihin ei voi vaikuttaa - eikä kehityksen suuntaan pysty vaikuttamaan muussa kuin omassa elossaan.

    • Boogie_boy

      Oliko Timo Soini Juudas? Näin historiallisten tapahtumien vyöry eteni kulisseissa – ja tämän tuomion suomalaiset antavat Soinin toiminnasta

      Halla-ahon suljetusta Facebook-tukiryhmästä on kohuttu koko viikko. Nyt ryhmän perustaja ja ylläpitäjä Kari Lilja kertoo, miten ryhmä toimi ja miten sinne pääsi jäseneksi.

      (Voi, Hesari ei antanutkaan lukea koko artikkelia. VAIN tuon ylläolevan. - Täytyy lähteä kirjaston.)

    • pääministerimme

      Sipilän sijoitusten kohdalla julkisen rahan rooli on ollut poikkeuksellisen merkittävässä osassa.

      Ylen selvitys: Sipilän entiset yhtiöt saaneet julkista rahaa yli 30 miljoonaa euroa!

      Sunnuntai 18.6.2017 klo 13.13

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut aiemmin omistamiinsa yhtiöihin tuntuvasti julkista rahaa,
      kertoo Ylen selvitys .

    • Pekka Haavistolla on varmasti kaikki luupin alla mitä presidentti Sauli Niinistö sanoo julkisesti tai asiat joita hän kommentoi, koska tulevien vaalien toisen kierroksen ehdokkaita ovat.
      Sauli Niinistöllä on aivan erilainen tapa toimia, kuin esim . Mauno Koivistolla- ajat ovat toiset- mutta personansa hän laittaa peliin / ottaa media riskin, kun kommentoi. Ne koetaan poliittisiksi, vaikka useimmiten niissä on ajatuksena herättää arvokeskustelua.
      Mielestäni nyt kaikki presidenttiehdokkaat voivat nostaa esiin omia näkemyksiään, ottaa paikkansa julkisuudessa ja valmistautua syksyn vaalitentteihin.

    • Lisäys aloituksen oikeuskanslerin virkaan -
      viransijainen on kansliapäällikkö Kimmo Hakonen - eihän tuon tasoinen virka voi olla ilman vs vastuuhenkilöä

    • eppu2

      Katsoin jostain tuota Haaviston puhumista.
      Minulle tuli kyllä siitä sellainen mielikuva, että kalastellaan jotakin.
      Nimittäin, jos presidentti puuttuisi sisäpolitiikkaan, heti oltaisiin sanomassa, että eihän se presidentille kuulu, vaan ulkopolitiikka.

      • eppu2

        Tuli vielä mieleeni, että jos oikeen muistan, niin vihreän liikkeenhän ei pitänyt olla mikään poliittinen puolue.
        Että siellähän se suurin takinkääntö on sitten tapahtunut.
        Korjatkaa, jos muistan väärin.


      • eppu2 kirjoitti:

        Tuli vielä mieleeni, että jos oikeen muistan, niin vihreän liikkeenhän ei pitänyt olla mikään poliittinen puolue.
        Että siellähän se suurin takinkääntö on sitten tapahtunut.
        Korjatkaa, jos muistan väärin.

        Muistat oikein, eppu2. Vihreät yrittävät alkuun toimia vapaana kansalaisliikkeenä, mutta totesivat sen mahdottomaksi. Eli oltiin tilanteessa, jossa mukana olijat joutuivat maksamaan siitä, että tekivät työtä..)) Persuista eronneet ovat nyt samassa tilanteessa ja käsi ojossa hekin ovat, kun eivät saa puoluetukea eivätkä muutenkaan pääse persujenn rahoihin käsiksi.
        Minusta kyllä edellinen presidentinvaalikampanja oli niin moitteeton kun olla voi. Ei ylilyöntejä eikä loanheittoa. Toivottavasti sävy säilyy samanlaisena.


      • MinäkinNäpäytän
        demeter1 kirjoitti:

        Muistat oikein, eppu2. Vihreät yrittävät alkuun toimia vapaana kansalaisliikkeenä, mutta totesivat sen mahdottomaksi. Eli oltiin tilanteessa, jossa mukana olijat joutuivat maksamaan siitä, että tekivät työtä..)) Persuista eronneet ovat nyt samassa tilanteessa ja käsi ojossa hekin ovat, kun eivät saa puoluetukea eivätkä muutenkaan pääse persujenn rahoihin käsiksi.
        Minusta kyllä edellinen presidentinvaalikampanja oli niin moitteeton kun olla voi. Ei ylilyöntejä eikä loanheittoa. Toivottavasti sävy säilyy samanlaisena.

        ...kunnes kommunistit huomasivat 80-luvulla liikkeen mediaseksikkääksi. Naapurin kommunismin romahdettua 90-luvulla liikkeeseen lappasi kommunisteja ovista ja ikkunoista.

        Sitä se on tänä päivänä.


      • tympeetä.sakkia
        MinäkinNäpäytän kirjoitti:

        ...kunnes kommunistit huomasivat 80-luvulla liikkeen mediaseksikkääksi. Naapurin kommunismin romahdettua 90-luvulla liikkeeseen lappasi kommunisteja ovista ja ikkunoista.

        Sitä se on tänä päivänä.

        Vihervassareita suurin osa vihreistä, ikinä en kannata moista porukkaa.


      • MinäkinNäpäytän
        MinäkinNäpäytän kirjoitti:

        ...kunnes kommunistit huomasivat 80-luvulla liikkeen mediaseksikkääksi. Naapurin kommunismin romahdettua 90-luvulla liikkeeseen lappasi kommunisteja ovista ja ikkunoista.

        Sitä se on tänä päivänä.

        """liikkeeseen lappasi kommunisteja ovista ja ikkunoista."""

        Korjaan """puolueeseen lappasi..."


    • MinäkinNäpäytän

      Presidentti on kansan suoralla vaalilla valitsema virkamies hoitamaan kansansa, valitsijoidensa asioita ja etua.
      Tähän asetelmaan Haavisto ei sovi.

      • Eikö.niin

        Haavisto tietää hyvin ettei hänestä tule presitentti myös muutkin ehdokkaat ymmärtävät tämän.


      • MinäkinNäpäytän
        Eikö.niin kirjoitti:

        Haavisto tietää hyvin ettei hänestä tule presitentti myös muutkin ehdokkaat ymmärtävät tämän.

        Ei tiedä varmaa. Huijaus saattaa onnistua.
        Median manipulointi puolesta tulee ehkä olemaan ennennäkemättömän voimakasta - Yle ja Hesari etunenässä. Hämmästyttävän vähän kunnallisvaalikannatus nousi vaikka Yle asetti koko uutistoimituksen 50 miljoonaa euroa panokseksi.


    • mikäonvarmajuttu

      Haavistosta ei tule ikinä presidenttiä. Olisihan se aika surkuhupaisaa, jos maan äiti olisi Antonio.
      Haavisto on mielestäni hyvin akkamainen. Armeijaa käymätön.
      Kuka voi olla niin fiksu, että edes laittaa Haaviston presidentti ehdokkaaksi.

      Suomi on suomi ja presidentin puolison on ehdottomasti oltava eri sukupuolta kuin itse presidentti. Näin on aina ollut ja näin aina tulee olemaan.

      • Eipäs.tölvästellä

        Nyt menet hekilökohtaisuuksiin, Niinistökö syyllinen maahanmuuttoon johan lohkaisit typeryyden.
        Niinistö on joka tapauksessa tuleva presitentti en voisi kuvitella muita siihen virkaan.


      • Tietääkseni
        Eipäs.tölvästellä kirjoitti:

        Nyt menet hekilökohtaisuuksiin, Niinistökö syyllinen maahanmuuttoon johan lohkaisit typeryyden.
        Niinistö on joka tapauksessa tuleva presitentti en voisi kuvitella muita siihen virkaan.

        Miten niin meen henkilökohtaisuuksiin?
        Kerroin vaan sen mitä muut tietää kummisedästä.

        "Niinistö on joka tapauksessa tuleva presitentti"

        Niinhän sitä moni suomalainen on niin vedätettävissä,
        että tekee mitä YLE Hesari sanoo, ja varmasti kun ikää on yli 50v niin nehän tietää mikä on parasta kun nuo kaksi media jättiä on niin sanonut ja vaikuttaneet heidän mielen!

        "Sauli Niinistö piilottelee suurta puhallusta ennen presidentinvaaleja
        Sauli Niinistön haluttomuus osallistua vaalipaneeleihin on suuren puhalluksen piilottelua. Niinistö ei tahdo joutua ikävien kysymysten eteen."

        "Suomen etu on ÄLÄ ÄÄNESTÄ ENÄÄ NIINISTÖÄ."

        http://sauli-niinisto-salosta.blogspot.fi/


      • Kysyn.vain

        Kuka olisi parempi presitentti ?


    • mmmiikkyyyffrr5

      Mikä se Haavisto on huomauttelemaan, kun Haavistolla on koulutuskin on vain ylioppilas.
      Eiköhän Niinistöllä ole vähän enempi koulutusta, kuin Haavistolla.
      Haavistolla kun sai näpäytettyä on nyt sitten niin tyttömäinen olo.

    • Tässä käydään nyt sisäpoliittista debaattia, mikä kuuluu pääministeri Sipilän toimenkuvaan. Presidentti voi tietysti ottaa kantaa arvovaikuttajana ja keskustelun avaajana. ym
      P. Haavistolla on jo vaalikampanja meneillään, on mielenkiintoista nähdä mitä avauksia muut ehdokkaat nostavat esille Niinistöä haastaessaan sekä toisiaan .

    • voivoitätä

      Itävallassa kansa huomasi mikä on meno ja äänesti vihreät kokonaan pois kansanedustuslaitoksesta. Näin käy euroopassa

      • Totta saa nähdä miten täällä Touko Aalto pystyy pitämään Vihreiden kannatusta yllä Haaviston eduksi. Aallon noste on jo, mielestäni, hiipunut hänen yksityiselämän kiemuroiden vuoksi, eikä hän tv-keskusteluissa vakuuta vaan kuuntelee jonkin aikaa ja poimii jotain keskeistä hiukan muuttaen kertoo mielipiteensä, eli peesaa.


    • ritarinrajutappio

      peräreikäritari voi työntää pottunokkansa antonionsa vakouurnaan ja lakata puuttumasta asioihin jotka sille ei kuulu edes lauseen vertaa.
      sitä paitsi tulevat vaalit peräreikäritari häviää rutkalla häpeällä. sauli on jo mennyt menojaan ja uusinut mitättömän vakanssinsa seuraavaksi...mitä se kausi nyt olikaan 3 - 4 vuotta kai?

      • 6vuotta-se-ennen-oli

        "mitä se kausi nyt olikaan 3 - 4 vuotta kai? "

        Ennustatko kuolemaa (?) kun noin lyhyeksi veikkasit kauden pituuden ?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe