Ydinvoima ja Vihreät

Tänne juttua ydinvoimasta ja vihreistä, ettei niillä sotkeata kaikkia keskusteluja.

Vihreiden verkkosivulta löytyi tällainen linjanveto:

"Ydinvoimaa - ei kiitos

Vihreät vastustavat ydinvoimaa. Se on kestämätön tapa tuottaa energiaa, ja sille on olemassa parempi vaihtoehto. Kotimainen Energiaratkaisu nojaa uusiutuvaan energiaan ja kotimaiseen työvoimaan. Sen avulla teollisuuden sähköntarve turvataan ja päästöt vähenevät."
https://www.vihreat.fi/asiat/vihrea-politiikka/teemat/ymparisto/ydinvoimaa-ei-kiitos

Tähän vain väliotsikoita sivulta:

- Ydinvoima on kestämätön valinta
- Ydinvoima sisältää aina riskin
- Ydinvoima lupaa liikaa

98

1101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ydinvoimapalstan yleisin hokema on - ydinvoiman kannattajien puolelta - termi Vihreä valhe"

      Tuo termi on varsin kätevä epämieluisan aiheen keskustelun tappamiseksi, kun ns. omat eväät on loppu. Tässä viimeinen kommenttini tuosta hokemasta:

      "Termisi "Vihreä vale" on taas kerran osoitus siitä, että
      - et hyväksy väitettä totuudeksi, tai
      - et ymmärrä väitteen sisällöstä hölkäsen pölähtänyttä, tai
      - molemmat edellä mainitut vaihtoehdot ovat totta,

      Vihreä Liitto -palstalla, http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/politiikka/puolueet/vihrea-liitto
      olisi sinulle runsaasti vastaanottavaisia käyttäjiä. Meneppä kertomaan sinne näkemästäsi vihreästä valheesta :)
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14894505/totta-vai-tarua#comment-90262715

      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Meidän on kannettava vastuumme ympäristöstä ja tulevaisuudesta. Ihmisen toiminnan tulee sopeutua ympäristön kantokykyyn. Hyvinvoinnin on perustuttava kohtuutalouteen. Emme voi elää tulevien sukupolvien kustannuksella."
        https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/arvot


      • TottakinMukaan

        Vihreä valhe on ytimekäs ja lyhyt ilmaisu asiasta jossa kerrotaan totuuden vastaisesti esim. energiatuotannosta. Se tuodaan esiin asiassa joka ei ole totuuden mukainen. Aiheesta kerron tässä ketjussa, koska viesti on vastaus viestiisi.


    • Jotkut ovat innokkaita tuomaan ydinvoimapalstalle Vihreiden taustaa. Allaoleva juttu kirjoitetaan useaan keskusteluun, vaikka palstan aiheen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä:

      " Vihreiden-taustat
      22.6.2017 18:45

      NoinhanSeOn kirjoitti:
      http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951-kuva-jonka-maailman-vihreat-haluaisivat-havittaa

      Noinhan se on.
      Näytä lisää

      Jopas on vihreillä karmeat juuret. On hyvä että taustat tulee julki. "
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14894505/totta-vai-tarua#comment-90282185

      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Vapaus kuuluu kaikille. Ihmisillä tulee olla oikeus elää haluamallaan tavalla, kunhan ei rajoita toisen oikeutta samaan tai vahingoita eläimiä tai ympäristöä. Vapaus lisää onnellisuutta ja osallisuutta parantamalla ihmisten edellytyksiä päättää elämästään ja osallistua yhteiskunnan kehittämiseen eri tavoin."
        https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/arvot


      • TottakinMukaan

        Tuot itsekin eri puolueiden ja politikkojen asioita tänne, joten älä käy valittamaan. Sitä saat mitä tilaat. Älä vaan väitä toisin koska sekin olisi vihreä valhe.


    • puhdastaenergiaa

      "Vihreät vastustavat ydinvoimaa."

      Sellaisiakin vihreitä löytyy, jotka tunnustavat tosiasiat, eivätkä vastusta ydinvoimaa.

      http://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-energiavisio-tunnustaa-tosiasiat/

      " Ellei kaikkeen puhtaaseen energiaan sijoiteta rajusti enemmän rahaa, olemme varmuudella tuhoon tuomittuja. Tämä johtuu ennen muuta siitä, että maailman energiantarve kasvaa rajusti, kun kehitysmaiden elintaso nousee. Ei siis riitä, että me korvaamme nykyiset hiilivoimalamme muilla ratkaisuilla. Jonkun on korvattava myös ne hiilivoimalat jotka muuten väistämättä rakennetaan esimerkiksi Kiinaan tai Intiaan.
      Siksi on käytännössä lähdettävä siitä, että resursseja hankitaan sekä ydinvoimalle että uusiutuville energiamuodoille."

      • Tuo aloitukseen tuoma vihreiden sivu näytti aika vanhalta.

        Uusiutuvien energioiden potentiaali riittää monisatakertaisesti maapllon nykyiseen kulutukseen, joten siitä se ei jää kiinni.



      • NoinhanSeOn

        Jacobson&Delucchin laskelmat on osoitettu ihan huuhaaksi. He mm. olettavat että aurinkopaneelien ja tuulimyllyjen tuotantovajeita varten USAn vesivoimalaitosten tehoa voidaan lisätä ylimääräisillä turbiineilla. Tarkemmin katsottaessa huomataan, että tarvittava lisäteho vastisi suunnilleen sataa Kiinan kolmen rotkon padon voimalaitosta. Vastaavia mahdottomuuksia on paljon. Mutta vihermedia vannoo Jaconson&Delucchi nimeen, sillä sille on tärkeätä, että viesti tukee omaa käsitystä, eikä sen sen totuudenmukaisuus.


      • ViohreätArvot

        Vihreät arvot

        "Vihreät on olemassa turvatakseen tulevaisuuden. Haluamme pelastaa ympäristön: lajien kirjon, luonnon kauneuden, ilman ja vesien puhtauden. Haluamme pelastaa ihmiset: poistaa kurjuuden, saavuttaa todellisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, antaa kaikille vapauden elää omana itsenään. Haluamme pelastaa politiikan: antaa ihmisten päättää itse, lopettaa korruption, sallia mielipiteiden kirjon."
        https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/vihreiden-periaateohjelma-vastuu-vapaus-valittaminen


    • NoinhanSeOn
      • VihreätArvot

    • K.Late

      "Tuossa lisää Saksan vihreiden natsijuurista."

      Kansallis(sosialistisella)mielisellä hommafoorumilla mm kovasti kehutaan Pauniota ja hänen rohkeuttaan julistaa totuutta. Ja onhan se varmaankin niin, vihreillä on taustansa mm natsi-Saksan ydinaseohjelmaan, jonka voi katsoa olevan alkusyy ydinaseiden ja ydinvoiman tulemiseen. Todennäköisesti juuri vihreä salaliitto sai aikaan sen, että maailma on nyt vaikeuksissa ydinvoiman, ydinaseiden ja ydinjätteiden kanssa.

      Henoa tutkivaa journalismia NoinhanSeOn. Maailma tarvitsee kaltaisisia totuudentuojia. Jatka samlla linjalla. Me vaadimme lisää.

      • Vihreät Arvot

        "Luonnolla on myös ihmisen tarpeista riippumaton itseisarvo. Saimaannorpalla, kaitakämmekällä ja miljoonilla muilla lajeilla on erottamaton oikeus elää tällä planeetalla. Vanha lehto jykevine tammineen, tupasvillan täplittämä aapasuo ja vapaana virtaava koski ovat arvokkaita paitsi meille ihmisille, myös itsessään."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


      • stuxnet kirjoitti:

        Vihreät Arvot

        "Luonnolla on myös ihmisen tarpeista riippumaton itseisarvo. Saimaannorpalla, kaitakämmekällä ja miljoonilla muilla lajeilla on erottamaton oikeus elää tällä planeetalla. Vanha lehto jykevine tammineen, tupasvillan täplittämä aapasuo ja vapaana virtaava koski ovat arvokkaita paitsi meille ihmisille, myös itsessään."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf

        Käytit vahingossa rekisteröityä nimimerkkiäsi. Korjaapa tilanne poistamalla koko ketju ja aloittamalla uusi...


    • Naurettavasti

      Kommunismissa kaikkien piti ylistää Leniniä oli siinä järkeä tai ei. Ja kommunistit ylistivät. Vihreissä kaikkien pitää vastustaa ydinvoimaa oli siinä järkeä tai ei. Ja Vihreiden uskontunnustuksessa ydinvoimaa on vastustettava enemmän kuin belsebuubia.

      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Oikeudenmukainen valtio turvaa hyvän elämän edellytykset kaikille ja kaikissa elämäntilainteissa. Jokainen meistä voi joskus olla heikko. Kaiken toiminnan tulee olla oikeudenmukaista niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Julkisen vallan tulee huolehtia ihmisten elämän edellytyksistä, hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta."
        https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/arvot


    • julki.tai.ei

      Vihreissä on paljon henkilöitä jotka kannattavat ydinvoimaa joko julkisesti tai salaa.
      Kuka on vihreä ja miten ihmiset on lajiteltu värien perusteella?

      • vihiriäinen

        Vihreä on luontoa kuvaa väri. Vihreille luonnon puolustaminen on tärkeää.


      • vihiriäinen kirjoitti:

        Vihreä on luontoa kuvaa väri. Vihreille luonnon puolustaminen on tärkeää.

        Teoriassa noin.

        Käytännössä ei ihan.


    • huoh3
      • VihreätArvot

        Vihreät arvot:

        "Ympäristö asettaa rajat toiminnallemme. Voimme joko rakentaa hyvinvointia ympäristön rajoja kunnioittaen tai rikkoa niitä, kunnes ympäristön rapautuminen pudottaa hyvinvointimme pohjan pois. Vain ympäristöä varjelemalla voimme lopulta taata terveyden ja turvallisuuden, kukoistavan talouden ja työpaikkoja. Ylikulutus ja -kuormitus luovat vain näennäistä ja väliaikaista hyvinvointia."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


      • TottakinMukaan

        On hyvä että vihreiden todelliset juuret tuodaan esille. Kaikkoaapa siinä tekopyhyys monelta. Suomen osalta joidenkin vihreiden stallaritausta on tiedossa ja asia on julkinen, vaikka siitä hekin mielellään vaikenevat.


    • pölhölä

      Tekovihreys. Monet nuoret kaupunkilaiset nuoret ja aikuiset ovat hairahtuneet vihreään aatteeseen. Mutta annas kun koittaa vapaa niin lennetään kaukomaille tai lappiin ja ollaan niin vihreitä ja paheksutaan muita ihmisiä kun he liikkuvat pakosta julkisilla veroineen. Balilla ja muualla on tosi vihreää ja eksoottisa kaloja jota voi kalastaa julkkisten ihannoimisella onnellisen elämän verukkeella. Onneksi on muita puolueita, jotka hoitavat välittävät todella aidosta ympäristöasioita meidän puolesta tekovihreyden sijaan ja kestävän kehityksen mukaan.
      Vihreydellä ei voi ostaa tulevaisuutta vaan toimenpiteillä. Tee kuten sanon, mutta älä niin kuin minä vihreä pyhimys.

      • TekopyhyydenHuippu

        Ville Niinistökin mielellään autoilee. Ottanut kunnon sakot 39 km/h ylinopeudesta. Ja joutui maksamaan viiden tonnin verot kun ajeli Suomessa Ruotsissa rekeisteröidyllä autolla. Mutta anna kun on jokin Vihreiden tidotustilaisuus. Silloin toimittajat viedään ulos kuvaamaan, kun Ville saapuu tilaisuuteen vihreällä Jopolla. Sen jälkeen Jopo viedään puoluetoimiston komeroon odottamaan seuraavaa tiedotustilaisuutta.


      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Vihreille on tärkeää tavoitteiden lisäksi se, miten ne saavutetaan. Haluamme uudistaa politiikkaa avoimeksi, osallistavaksi ja reiluksi. Tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan kaikkia."
        https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/arvot


      • VihreätArvot
        TekopyhyydenHuippu kirjoitti:

        Ville Niinistökin mielellään autoilee. Ottanut kunnon sakot 39 km/h ylinopeudesta. Ja joutui maksamaan viiden tonnin verot kun ajeli Suomessa Ruotsissa rekeisteröidyllä autolla. Mutta anna kun on jokin Vihreiden tidotustilaisuus. Silloin toimittajat viedään ulos kuvaamaan, kun Ville saapuu tilaisuuteen vihreällä Jopolla. Sen jälkeen Jopo viedään puoluetoimiston komeroon odottamaan seuraavaa tiedotustilaisuutta.

        Vihreät arvot

        "Vastuunkanto ympäristöstä on oikeudenmukaista, sillä usein ympäristön tärvelemisestä kärsivät ensimmäisinä ja eniten kaikkein heikoimmat. Vihreät painottaa ilmastooikeudenmukaisuuden periaatteen mukaisesti rikkaiden maiden muita suurempaa vastuuta ilmastokriisin ratkaisemisesta. Vihreät rakentaa nykyisten sukupolvien hyvinvointia heikentämättä tulevien sukupolvien mahdollisuuksia"
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


    • NoinhanSeOn
      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Me suomalaiset kuormitamme ympäristöä selvästi yli kestävän tason. Emme voi paeta Suomen erityisolosuhteiden selän taakse. Kylmä ilmasto ei pakota meitä rakentamaan lämpöä hukkaavia koteja eivätkä pitkät etäisyydet valitsemaan paljon bensaa kuluttavia autoja. Olemme vastuussa omista valinnoistamme: pyöritämme itse hiilivoimaloitamme ja hakkaamme aarniometsiämme."


    • huoh4

      Noinko on ?

      " Vihreällä liikkeellä on vankat juurensa myös saksalaisessa esoteeris-teosofisessa ja ariosofisen juutalaisvastaisessa kansallissosialistisessa veri- ja maaperäaatemaailmassa.

      Adolf Hitlerin (1889–1945) johtamassa Kolmannessa valtakunnassa arvostettiin ja pyrittiin ohjelmallisesti toteuttamaan sellaisia ekovihreitä pyrintöjä kuten luomuravintoa, luonnonsuojelualueita, naturismia, pakanallisia alkuperäisuskomuksia, holistista tiedettä, eläinten oikeuksia, aurinkokulttia, kasvissyöntiä, kapitalismin- ja modernisminvastaista sosialismia, kaupungistumisenvastaisuutta, rotuhygieenistä eutanasiaa ja abortteja sekä Amerikan-vastaisuutta. "

      http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1017/vaarallinen_vihrea_valhe#.WUu2EnGwTC0.facebook

      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Suomella on käsissään vastuun kantamisen valttikortit. Meillä on vaurautta, osaamista ja kehittynyttä teknologiaa. Meillä on toimiva yhteiskunta, uusiutuvia luonnonvaroja ja kulttuurin juuret luonnossa. Siksi Suomen tulee toimia ympäristönsuojelun edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


    • Ydinvoiman kannattajista osa on todella kiinnostunut natsismista, Eipä siis ihme, että keskustelu aiheesta "Tshernobyl - holokausti" /1/ on Sääntömafian ahkerimmin poistattama keskustelu koskaan (pyhäinhäväistys?)!

      :D

      /1/ Toistaiseksi: jos aiheen keskustelu ei näy ydinvoimapalstan etusivulla, se on poistettu. Siinä ei ole mitään kirjoitettujen sääntöjen vastaista.

      Tiedoksi @Aller

      • VihreätArvot

        Vihreät arvot

        "Eläimet eivät ole Vihreille vain tuotannontekijöitä, vaan tuntevia yksilöitä. Kaikilla
        eläimillä, myös tuotantoeläimillä, on oikeus lajityypilliseen ja hyvään elämään ilman
        ihmisen aiheuttamaa kärsimystä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että turkistarhaus
        kielletään."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


    • vnatsi

      "Ydinvoiman kannattajista osa on todella kiinnostunut natsismista,"

      Myös monet vihreistä ovat todella kiinnostuneet natsismista ( kansallissosialismista).

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14902087/ydinvoima-ja-vihreat#comment-90295621"

      "Vihreällä liikkeellä on vankat juurensa myös saksalaisessa esoteeris-teosofisessa ja ariosofisen juutalaisvastaisessa kansallissosialistisessa veri- ja maaperäaatemaailmassa. "

      • häivytäältä

        Ja sinäkö et vieläkään ymmärrä, että vihreät oli se porukka, joka teki pesäeron natsiaatteeseen?

        Olet sokea natsi. mene pois täältä.


      • Vihreät arvot

        "Vihreät tukee voimakkaasti luonnonmukaista tuotantoa eläinten eettisemmän kohtelun, tuotteiden puhtauden ja ympäristön hyvinvoinnin vuoksi. Geenimuunteluun perustuvaa tuotantoa ei tule Suomessa sallia ilman perusteellisia tutkimuksia ja vaikutusten arviointia."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


      • VihreätArvot
        häivytäältä kirjoitti:

        Ja sinäkö et vieläkään ymmärrä, että vihreät oli se porukka, joka teki pesäeron natsiaatteeseen?

        Olet sokea natsi. mene pois täältä.

        Vihreät arvot

        "Suhtaudumme myönteisesti uusien teknologioiden mahdollisuuksiin, mutta vaadimme selvittämään niiden vaikutukset ihmisille ja ympäristölle. Omien ja tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksien turvaamiseksi meidän on vältettävä kohtuuttomia riskejä."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


    • häipykäätäältä

      Onko nimimerkkisi natsien salainen tervehdys? Missä teidän oma palsta on?

      • häipykäätäältä

        nimimerkkiä vnatsi tarkoitin ja kaikkia natsijuttuja.


      • vnatsi

        "Onko nimimerkkisi natsien salainen tervehdys? Missä teidän oma palsta on?"

        Se oli salainen tervehdys, kunnes sinä sen nyt paljastit, harmi! Meidän palstan paikka on edelleenkin salainen. Koita löytää se?

        Tiedoksi @Aller


      • vnatsi kirjoitti:

        "Onko nimimerkkisi natsien salainen tervehdys? Missä teidän oma palsta on?"

        Se oli salainen tervehdys, kunnes sinä sen nyt paljastit, harmi! Meidän palstan paikka on edelleenkin salainen. Koita löytää se?

        Tiedoksi @Aller

        Vihreät arvot

        "Talouden sovittaminen ympäristön kantokyvyn rajoihin edellyttää mullistusta
        tavoissamme tuottaa ja kuluttaa. Ilmastokriisin ratkaisemiseksi yhteiskunta on
        rakennettava ripeästi uudelleen vähäpäästöiseksi ja vaiheittain päästöneutraaliksi.
        Energiatalouden pitää perustua huippuunsa vietyyn tehokkuuteen ja
        ympäristöystävälliseen, uusiutuvaan energiaan. Kannatamme ydinvoimasta luopumista niin pian kuin mahdollista. Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


      • stuxnet kirjoitti:

        Vihreät arvot

        "Talouden sovittaminen ympäristön kantokyvyn rajoihin edellyttää mullistusta
        tavoissamme tuottaa ja kuluttaa. Ilmastokriisin ratkaisemiseksi yhteiskunta on
        rakennettava ripeästi uudelleen vähäpäästöiseksi ja vaiheittain päästöneutraaliksi.
        Energiatalouden pitää perustua huippuunsa vietyyn tehokkuuteen ja
        ympäristöystävälliseen, uusiutuvaan energiaan. Kannatamme ydinvoimasta luopumista niin pian kuin mahdollista. Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf

        jatketaanko?


      • COkaksi
        stuxnet kirjoitti:

        Vihreät arvot

        "Talouden sovittaminen ympäristön kantokyvyn rajoihin edellyttää mullistusta
        tavoissamme tuottaa ja kuluttaa. Ilmastokriisin ratkaisemiseksi yhteiskunta on
        rakennettava ripeästi uudelleen vähäpäästöiseksi ja vaiheittain päästöneutraaliksi.
        Energiatalouden pitää perustua huippuunsa vietyyn tehokkuuteen ja
        ympäristöystävälliseen, uusiutuvaan energiaan. Kannatamme ydinvoimasta luopumista niin pian kuin mahdollista. Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf

        "Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."

        Siinäpä se vaikeus on. Saksan energiakäänne osoittaa, kuinka ydinvoimasta luopuminen ei onnistu lisäämättä hiilidioksidipäästöjä.

        ”Saksan Energiewendeä voi käyttää surullisena esimerkkinä siitä, miten voi käydä, jos ideologia on tärkeämpää kuin todellisuus. Saksan päätös purkaa ydinvoimalat on johtanut siihen, että uusiutuva energia on korvannut ydinvoiman, ei fossiilista energiaa. Lopputuloksena päästöt ovat vähentyneet marginaalisen vähän.”

        http://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-energiavisio-tunnustaa-tosiasiat/


      • COkaksi kirjoitti:

        "Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."

        Siinäpä se vaikeus on. Saksan energiakäänne osoittaa, kuinka ydinvoimasta luopuminen ei onnistu lisäämättä hiilidioksidipäästöjä.

        ”Saksan Energiewendeä voi käyttää surullisena esimerkkinä siitä, miten voi käydä, jos ideologia on tärkeämpää kuin todellisuus. Saksan päätös purkaa ydinvoimalat on johtanut siihen, että uusiutuva energia on korvannut ydinvoiman, ei fossiilista energiaa. Lopputuloksena päästöt ovat vähentyneet marginaalisen vähän.”

        http://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-energiavisio-tunnustaa-tosiasiat/

        Keskustelu Saksan energiakäänteestä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)


      • VihreätArvot
        COkaksi kirjoitti:

        "Ydinvoimasta luopuminen ei kuitenkaan saa lisätä hiilidioksidipäästöjä."

        Siinäpä se vaikeus on. Saksan energiakäänne osoittaa, kuinka ydinvoimasta luopuminen ei onnistu lisäämättä hiilidioksidipäästöjä.

        ”Saksan Energiewendeä voi käyttää surullisena esimerkkinä siitä, miten voi käydä, jos ideologia on tärkeämpää kuin todellisuus. Saksan päätös purkaa ydinvoimalat on johtanut siihen, että uusiutuva energia on korvannut ydinvoiman, ei fossiilista energiaa. Lopputuloksena päästöt ovat vähentyneet marginaalisen vähän.”

        http://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-energiavisio-tunnustaa-tosiasiat/

        Vihreät arvot

        "Ympäristön kuormitusta voidaan ohjata tehokkaasti ja taloudellisesti hinnoilla ja
        valistuneella tiedolla. Monissa tapauksissa markkinaehtoisilla ohjauskeinoilla saadaan
        sama ympäristöhyöty pienemmillä kustannuksilla kuin kielloilla ja normeilla - tai
        samalla hinnalla suurempi ympäristöhyöty. Normejakin kuitenkin tarvitaan"
        https://www.vihreat.fi/files/liitto/Periaateohjelma2012.pdf


      • VihreätArvot

    • vnatsi

      "Ja sinäkö et vieläkään ymmärrä, että vihreät oli se porukka, joka teki pesäeron natsiaatteeseen? "

      Stuks, väitteesi pesäerosta on arvotonta vihervalhetta ilman lähdelinkkiä,

      • No ei sinunkaan päätä järki paljon pakota. Joku toinenhan täällä saa orkkuja kertoessaan että vihreät on entisiä natseja, siis tulleet järkiinsä. Sinullekin järkeä sitä saisi tulla lisää..


    • VihreätArvot
    • toukoaalto

      " vastuu, vapaus ja välittäminen."

      No jaa, nuo ovat kaikkien poliittisten puolueiden arvoja.

      • hyvä jos niin on.


    • NoinOn

      Vihreä aate on esoteerisen ihmisvastainen ja utopistinen kuoleman kultti, antikristillinen tuhon uskonto.

    • NoinhanSeOn

      "Aiheuttajan on maksettava ympäristön tuhoamisesta täydet kustannukset, ja niiden pitää näkyä kaikkien tuotteiden hinnoissa. Ympäristösyistä syntyvien lisäkustannusten pitää jakautua oikeudenmukaisesti eri ihmisryhmille"

      Miten Vihreiden erityissuojeluksessa olevat tuulimyllyfirmat maksavat aiheuttamistaan maisematuhoista, melusaasteesta sekä lintu- ja lepakkotuhoista?

      Saamalla vuosittain yli 200 miljoonaa veronmaksajien rahaa.

      • Tämä on ydinvoiman ongelma:
        "Aiheuttajan on maksettava ympäristön tuhoamisesta täydet kustannukset, ja niiden pitää näkyä kaikkien tuotteiden hinnoissa. Ympäristösyistä syntyvien lisäkustannusten pitää jakautua oikeudenmukaisesti eri ihmisryhmille"


      • NoinhanSeOn

        Suomessa ydinvoima ei ole tuhonnut ympäristöä.


      • NoinhanSeOn kirjoitti:

        Suomessa ydinvoima ei ole tuhonnut ympäristöä.

        Yritä ymmärtää tämä;:

        "Aiheuttajan on maksettava ympäristön tuhoamisesta täydet kustannukset, ja niiden pitää näkyä kaikkien tuotteiden hinnoissa. Ympäristösyistä syntyvien lisäkustannusten pitää jakautua oikeudenmukaisesti eri ihmisryhmille"

        ydinvoima on poikkeus tuosta.


    • NoinhanSeOn

      "Vihreät tukee voimakkaasti luonnonmukaista tuotantoa eläinten eettisemmän kohtelun, tuotteiden puhtauden ja ympäristön hyvinvoinnin vuoksi. Geenimuunteluun perustuvaa tuotantoa ei tule Suomessa sallia ilman perusteellisia tutkimuksia ja vaikutusten arviointia."

      Turvalliseksi osoitetun geenimuuntelun salliminen poistaisi nälänhätää monilla alueilla. Luomutuotannolla voitaisiin elättää vain murto-osa maapallon nykyisestä väestöstä.

    • PoLoni

      "Aiheuttajan on maksettava ympäristön tuhoamisesta täydet kustannukset, ja niiden pitää näkyä kaikkien tuotteiden hinnoissa. Ympäristösyistä syntyvien lisäkustannusten pitää jakautua oikeudenmukaisesti eri ihmisryhmille"

      Mikähän on yhden lepakon kuoleman hinta luonnolle? Tuulimyllyt tappavat miljoonia lepakoita vuodessa.

      En uskalla edes ajatella, mitkä kustannukset luonnolle joka vuosi aiheutuu fossiilisten polttoaineiden käytön synnyttämien miljardien tonnien saastepäästöistä ympäristölle ja ihmisille.

      • "Mikähän on yhden lepakon kuoleman hinta luonnolle?"


        Noistakin luonnon eläimistä voi olla olemassa hinta-arvio vielä jossain. Siitä oli kauan sitten jokin artikkeli. En nyt ehdi googlata, mutta kokeilen esimerkin vuoksi jotain.

        eläimen hinta

        Tuolla haulla tuli toinen juttu: https://yle.fi/uutiset/3-6573086

        Se jota etsin, koski liki kaikkia eläimiä. hmmm....

        googlaan

        eläimen arvo

        tuli paljon vastauksia, mutta useimmat "moraalinen arvo". Kelaa niitä ja katso löytyykö aiheedta jotain. minuakin kiinnostaa.


    • PoLoni

      En uskalla edes ajatella, mitkä kustannukset luonnolle joka vuosi aiheutuu fossiilisten polttoaineiden käytön synnyttämien miljardien tonnien saastepäästöistä ympäristölle ja ihmisille.

      Googlasitko myös fossiilisten aiheuttamat kustannukset luonnolle ja ihmisille?

      Mitkä ovat esimerkiksi Saksassa vuoden 2011 jälkeen rakennettujen hiilivoimaloiden päästöjen aiheuttamat kustannukset luonnolle ja ihmisille ?

    • PoLoni

      " Ihmislaji on käyttänyt vaarallisia ja saastuttavia energialähteitä (ydin- ja hiilivoima) kai jotain 200 vuotta jo"

      Toppuuttele vähän sanomisiasi. Hiili- ja tuulivoimaa ihminenon käyttänyt jo tuhansia vuosia, mutta ydinvoimaa vasta alle 100 vuotta, jookosta!

      • stuxnet

        "Voima" liitetään yleensä "sähkö"ön.


      • PoLoni
        stuxnet kirjoitti:

        "Voima" liitetään yleensä "sähkö"ön.

        Hiilivoima liitetään yleensä lämmön tuottamiseen, jookosta! Jo tuhansia vuosia ihminen on tuottanut lämpöä hiiltä (mm. puuta) polttamalla.


    • ArtturiNoitalahti

      "Vihreän syyllistävä ja aivopesun luonteinen ilmasto- ja ympäristökasvatus kouluissa on koululaisia häiritsevää väkivaltaa mielenrauhaa järkyttävine katastrofeilla pelotteluineen. Koulujen pitää saada olla turvallisia ja vihreästä pelotteluhäirinnästä vapaita alueita, joissa saa rauhassa keskittyä todellisen luonnontieteen oppimiseen. Kouluissa jokaisen pitää saada olla turvallisesti ja häiritsemättä oma itsensä, joten myös kristittyjen ja muiden konservatiivista maailmankatsomusta edustavien perheiden ja kotien lapsilla pitää olla oikeus olla altistumatta vaarallisen valheellisen ja ihmiselle tuhoisan viheruskonnollisuuden utopiaradikaalien uskomusten häiriövaikutukselle.

      Vihreä aate on esoteerisen ihmisvastainen ja utopistinen kuoleman kultti, antikristillinen tuhon uskonto."

      https://beta.oikeamedia.com/o1-24109

      • Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin.


    • Totta.Mooses

      "Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin."

      Olet taas väärässä. Luoja suuressa viisaudessaan loi maailmankaikkeuden ja ydinvoiman sen osaksi. Ydinvoima ei ole ihmisen saavutus.

      • Ydinvoimala ymmärretään yleensö rakennuksena tai rakennusryhmänä. Ihminen niitä rakentaa tällä planeetalla. Voi olla että jossain niitä on rakentaneet uffoukotkin. Auringon on rakentanut luonto. Ihminen ei sellaista pysty rakentamaan, vain sen halpoja jäljitelmiä. Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen.


      • eiseymmärrä

        voi sua ressukkaa,

        Ydinvoima ja ydinvoimala ei ole sama asia, jookosta?

        "Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin."


      • päiväkotihoitaja
        eiseymmärrä kirjoitti:

        voi sua ressukkaa,

        Ydinvoima ja ydinvoimala ei ole sama asia, jookosta?

        "Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin."

        ymmärtää se, muttei kai jaksa vängätä kaiken aikaa kaiken maailman vihervirhepaaperoiden kaa. ne tarttis neuvolan!


      • NoinhanSeOn

        Auringon säteily perustuu ydinvoimaan, tarkemmin sanoen ydinfuusioon. Ilman sitä ei koko luontoa olisi olemassa.

        Ei noilla luonnontieteellisillä tiedoilla kannattaisi yrittää muita opettaa.


      • NoinhanSeOn kirjoitti:

        Auringon säteily perustuu ydinvoimaan, tarkemmin sanoen ydinfuusioon. Ilman sitä ei koko luontoa olisi olemassa.

        Ei noilla luonnontieteellisillä tiedoilla kannattaisi yrittää muita opettaa.

        koko universumi on luontoa, mutta me maapallon asukit kuvittelemme sitä pieneksi.

        ydinvoima on luonnon suurin vihollinen.


      • eiseymmärrä

        ""Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin."

        "ydinvoima on luonnon suurin vihollinen."

        voi sua reppanaa, ydinvoima ei ole luonnon vihollinen. Ilman ydinvoimaa ei olisi luontoa.

        Jos et sitä ymmärrä, mene kysymään isältä tai äidiltä lisää ymmärrystä, jookosta?


      • NoinhanSeOn

        "Luonto tarkoittaa yleisimmin maaperää sekä vesi- ja ilmakehää kasveineen ja eläimineen, varsinkin vain vähän tai ei ollenkaan ihmisen muokkaamana elinympäristönä."

        Joten kannattaisi opiskella peruskäsitteet ennen kirjoittelua. Ja viherhokemat ovat vain korvikkeita todelliselle asialle.


      • EipäsKuinNäin

        Ihminen, ydinvoiman kehittäjä, on luonnon suurin vihollinen.


    • vih.reä.iki

      Jos olen vihreä vaadin tuoreita ja hyvänlaatuisia vihanneksia joka paikkaan. Vapaa kasvatus kaikille, eikä saa torua lapsia turhaan, muuten he saavat traumoja, jotka voivat vaikuttaa myöhempään kehitykseen ja ajatusmaailmaan negatiivisesti. On se vain vaikeaa olla tosi vihreä. Muiden tulee joustaa meidän ikivihreiden vuoksi, jotta maailma pelastuu.

      • juuh, ei tarvitse kertoa ettet ole vihreä :)

        Mietin vaan, että jos ihminen ei muuta elämäntapaansa (hillitön luonnon resurssien tuhlaus), muutumme kaikki, ainakin jälkeläisemme, vihreiksi - naamaltamme.


    • eiseymmärrä

      ""Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen - ihmisen saavutus sekin."

      "Ihminen, ydinvoiman kehittäjä,"

      Voi tuota reppanaa, vihervalehtelee tietämättömyyttään, tuskin sentään tahallaan?

    • K.Late

      Illumaniitin sisäpiirin saatanalliset rituaalit perustuivat juuri ydinaseen ja ydinvoiman palvontaan Esoteeriset vihreät yhdessä natsien ja juutalaisten kanssa loivat sen satanistisen kultin, joka johti siihen, että maailma rakennettiin täyteen ydinvoimaloita ja ydinaseita. NoinhanSeOn on perehtynyt näihin asioihin ja niistä löytyy selkeästi lähdeviitteitä internetistä. Nimimerkki NoinhanSeOn nojaa väitteissään juuri näihin faktoihin. Kokeilkaa vaikka hakusanalla : illumanate stanic rites nuclearpower. Faktaa.

    • YdinjaTuuli

      stuxnet, "koko universumi on luontoa, mutta me maapallon asukit kuvittelemme sitä pieneksi."
      "stuxnet, ydinvoima on luonnon suurin vihollinen."


      Luoja loi ydinvoiman, Ydinvoimaa on luonnossa sielläkin, missä ei ole koskaan ollut ihmisiä.
      Ihminen on rakentanut ydinvoimalat hyödytämään ydinvoimaa energialähteenä.

      Stuxnetille ja muille hidasälysille helpommin ymmärrettävä esimerkki:

      Luoja loi tuulen. Tuulta on luonnossa on sielläkin, missä ei ole koskaan ollut ihmisiä.
      Ihminen on rakentanut tuulivoimalat hyödytämään tuulivoimaa energialähteenä.

    • K.Late

      "Luoja loi ydinvoiman"

      Luoja siis luo nekin sovellukset, joita ihminen käyttää toista ihmistä vastaan. Eli ydinaseet ovat luojan työtä? Vihtahousu on vain vähän auttanut?

    • YdinjaTuuli

      Lisätään hieman hidasälyistn ymmärrystä;

      Luoja loi luonnonlait ja luonnonvoimat mukaan lukien ydinvoiman. Luoja loi myös alkuaineet. Ihminen kehittää niiden puitteissa sovelluksia, myös sellaisia, joilla ihminen voi vahingoittaa toista ihmistä. Mietipä sitä!

    • K.Late

      "Mietipä sitä!"

      Mietinpä hyvinkin. Toivottavasti luojasi ei asu siellä alakerrassa, jossa on kuumat paikat.

    • Joschka

      "Vihreät on ainoa puolue, jonka kaikki kansanedustajat....."

      Ydinvoiman kannatus Suomen eduskunnassa on laajaa. Vain yhden puolueen kaikki kansanedustajat vastusti ydinvoimalaa. Kaikista muista puolueista löytyi kannattajia ydinvoimalalle. Myös eduskunnan vankka enemmistö kanatti ydinvoimala hanketta.

      • Muita puolueita Putin kaiketi kiittää.


    • eipalstanaihe

      "Vihreiden kannatus(arviot) Suomessa on nyt kyllä oudon korkealla - 16%"

      Sinun ei kannata huolestua. Vihreiden kannatus kyllä laskee noista luvuista.

      • Todennäköisesti niin käy,


      • TottakinMukaan

        Lukema on pelkkä kyselyn antama tulos, eikä todellinen. Muistettava vielä että 40% kyselyyn osallistuneista ei kertonut lainkaan mielipidettään, mutta tämä unohdetaan usein mainita. Vaalit 2019 kertoo kaikkien todellisen kannatuksen.


    • Vihertotuus

      Kirja Vihreistä:

      Mikko Paunio
      Vihreä valhe
      ISBN-13: 9789527043479, ISBN-10: 9527043476

      Kustannusosakeyhtiö Auditorium, 2015.

    • Elämänarvot
      • TottakinMukaan

        Ei heihin ole koskaan voinut luottaa. Vihreä valhe on käsite jonka kansa tuntee.


    • Isoterot
    • K.Late

      Täällä on kukkahattutädit kauhistelemassa. Kuulkaas ämmät, joidenkin suhteet ei oikein kuulu ydinvoimapalstalle. Mutta jos haluatte jatkaa aiheesta, niin somessa varmaan löytyy näitä juoru- ja kauhistelupalstoja, joista saa sielulleen ravintoa, kun se niin tyhjä on. Menkää sinne, mielummin heti ja jättäkää tämä palsta sen aiheelle.

    • kjähsulle

      Latelta paloi käämit, kun "vihreän pyhimyksen" toilailuja ihmeteltiin!

    • Vihreät onnistuivat Helsingin valtuustossa Fennovoiman Rosatomin ydinvoimalahankkeesta irtautumisessa.

      "Vihreä voitto kaupunginvaltuuston kokouksessa: Helsinki haluaa irtautua Fennovoiman-Rosatomin ydinvoimalahankkeesta "

      "Fennovoiman tilanteesta kertoo paljon se, että valtuuston keskustelussa yksikään kaupunginvaltuutettu ei halunnut hanketta puolustaa. Fennovoimaan sisältyy niin paljon riskejä, että jopa ydinvoimaan muuten myönteisesti suhtautuvat kritisoivat hanketta, Emma Kari sanoo."

      http://www.helsinginvihreat.fi/vihrea-voitto-kaupunginvaltuuston-kokouksessa-helsinki-haluaa-irtautua-fennovoiman-rosatomin-ydinvoimalahankkeesta/
      ( 17.5.2017)

      Irtautuminen tuosta Fennovoiman mätäpaisehankkeesta voi olla työläs juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      6
      1239
    Aihe