VAIHTOEHTOISIA TOTUUKSIA TREENAAMISESTA

VanhaSaliKonkari

Tämä teksti saattaa sohaista ampiaispesää ja aiheuttaa piipitystä. Aluksi hieman itsestäni; olen 46-vuotias mies, treeniä takana yli 20 vuotta. Täysin naturaali nostaja. 180 cm/80kg, mm. penkkiennätys 155 kg, hauis 43,5 cm. Noista saa hiukan käsitystä, että kokoon nähden varsin hyvin on treeni tepsinyt. En ole koskaa loukannut itseäni salitreeneissä. Voi toki olla, että olen poikkeusyksilö ja treeni alla olevat asiat toimivat vain minuun.

1. Nykyään on vallilla käsitys, että treenaamisen täytyy olla tosi puhdasta ja hallittua. VASTAUS: Ei tarvitse olla. Voit runtata menemään ja hiukan heilua, jos se on hallittua. Ei siinä itseänsä riko vaikka ei tee liikkeitä kuin hidastetussa filmissä. Aloittelijan kylläkin kannattaa tehdä liikkeet erittäin huolellisesti ja rauhallisesti. Kokenut kaveri voi runtata, koska hän tietää mitä tekee.

2. Jotta voi kehittyä salilla huippukuntoon, niin on vähintään käytävä 3 kertaa viikossa salilla, mieluiten 5 kertaa viikossa. VASTAUS: Ei tarvitse käydä. Itse käyn kaksi kertaa viikossa ja se toimii. Resepti on vähän ja kovaa. Rankka treeni ja paljon palautumista. Toimii.

3. Vedät taljalla ikään kuin leukoja eli teet ylätaljaa. Ainoa oikea tapa: tällöin selän on oltava 90 asteen kulmassa ja vedettävä tanko hallitusti ja rauhallisesti leuan alle ja kädet takaisin suoraksi. VASTAUS: Tuolla lailla voi treenata ja ei riko itseänsä, mutta voi myös runtata menemään siten, että nykäisellä selällä hiukan taaksepäin ja tanko sitten leuan alle. Tähän yleensä argumentoidaan, että ei se sitten ota kunnolla selkään. Kyllä se edelleen ottaa ja lisäksi saat paremmin voimaakin.

4. Salilla on vain oikeita tapoja tehdä erilaisia liikkeitä. VASTAUS: Ei ole. Riippuu mitä hakee. Toinen hakee lihaksia ja toinen voi hakea voimaa ja kolmas näitä molempia. Neljäs vain yrittää saada vaikka esim. kyseisessä taljassa mahdollisimman paljon rautaa ylös ja siinä sivussa lihaksia ja voimaa.

5. Itse en tee seuraavia liikkeitä, koska pelkän loukkaavani itseni. Maastaveto, jalkakyykky, taljaveto niskan taakse, niskantakaapunnerrus, vipunostostoja 90 asteen kulmaan asti. Uskoisin, että se on syy, että en ole loukannut itseäni. Penkkipunnerruksessa on myös snadi vaara, paitsi jos sen tekee sotilaspenkkinä.

6. Alasoutu liike pitäisi tehdä siten, että selkä 90 asteen kulmassa ja rauhallisesti. VASTAUS: Ei tarvitse. Yhtä hyvin voit runtata menemään siten, että selkä heiluu. Selkää ei saa kuitenkaan missään vaiheessa olla köyryssä. Myönnän toki, että tässä liikkeessä on penkkipunnerruksen ohella snadi vaara.

7. Hitaasti ja hallitusti tekeminen on ainoa oikea tapa. VASTAUS: Ei ole. Tuolla tavalla on vaikea saada voimaa. Voimaa saa paremmin, kun liikkeen tekee räjähtävästi runtaten.

8. Kehittyäksesi sinun tarvitsee syödä ekstra proteiinejä, vitamiineja yms. VASTAUS: Ei tarvitse. Riittävän monipuolinen ja runsas kotiruoka riittää.

9. Hormonin käyttäjät ovat tyhmiä pellejä, jotka vaarantavat terveytensä. VASTAUS. Pitää paikkansa.

10. Liikkeitä tarvitsee vaihtaa, koska lihas tottuu liikkeeseen ja jotta se kehittyisi. VASTAUS: Ei tarvitse. Olen pitänyt jo parikymmentä vuotta aivan samat perusliikkeet ja hyvin toimii. Kunto pysyy hyvin yllä ja ei myöskään loukkaa itseänsä.

24

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remputtelen

      Saattaahan nuo sinun asiat ollakin noin niin kuin kerroit.

      Itse olen 45v mies,mutta jotain erimieltä olen kuitenkin joistakin asioista.

      Liikkeitä pitäs vaihtaa usein,jopa niin usein ettei sitä kovnkaan moni jaksa ymmärtää,poikkeuksen voisi tehdä voima treeni jolloin samoja liikeitä on tehtävä usein toistuvasti.

      Hormoonin käyttäjiä en pidä pellenä, mutta vieruksun jos tähtäys ei ole huipulle tai ei ole määränpäätä kisalavoille voima tai kehonrakennukseen.(natuna ei voi pärjätä mieli haluaa olla kärkikastissa).

      Kotiruoka ei riitä,mikäli treenaa aika lujaa ja massaa haluaa,niin paljon ei vaan jaksa syödä.

      Toki massa nousee näinkin,kerron nyt omalta kohdaltani jota ei ehkä kannata matkia ,toissa vuonna aloitin treenin oikeastaan salilla,painon oleessa 87kg pituus 170.5cm .

      Treenasin sekaisin kaikkea mutta tuon vuoden loppupuolella painotin liikkeitä jalkakyykkyyn,penkkiin,ja pystypunnerukseen sekä työntöön päänpäälle.

      Paino oli siis liki vuoden treenattuna keventynyt 69kg:n tuon painoisena aloin olla kunnossa päältäpäin,suonet oli kaikkialla näkyvillä mm: hauisten jne....noin kolmen kuukauden ajan tein voimapainotteisesti olessani siis 69kg pystypunnerus maastanostettuna rinnalle 85kg....työntöä kokeilin 90kg meni suhteelisen hyvin enempää en kokeillut,penkki 125kg,jalkakyykky 170kg ja prässi yli 400kg jossain 430kg tietämillä kerran kokeiltu kilpa mielessä yli 140 kiloisen miehen kaverina joka tosin meni omilla luvuillaan yli 500kg pitkälti.

      Hauiskääntöjä 50kg tangolla helppoja nostoja mennen maksimiin 70kilontienoille tai hieman yli epäpuhtaasti.
      100kilon painolla eli 50kg per käsipaino ja kävelyä kerralla noin lähes 100m

      No treenasin lopulta 5-6 kertaa viikkoon ja ruokana oli kotiruoka proteiini ja vitamiineja sekä kreatiini ja jotain muuta mutta ei tosiaan hormooneja koska karsastan hieman tai aika paljonkin niiitä enkä suostuisi tällä ikää enään kokeilemaan koska tavoitetta ei ole.

      Olkapää kipeytyi pahoin vaikka nostin nuo tulokset raajarikkoisena,astmaatikkona,sekä tuon treeniaikana todetun sairauden keuhko sarkoidoosin siivittämänä.

      Olkapää kuvattiin mutta vikaa ei löytynyt se on siis edelleen vaivana vieläkin,syy oli varomattomuus nostaessani 25kg suorille käsille eteen niin kuin voimamies kisoissa tehdään,nostin varomattomasti ja kuului rusahdus ja käsi meni hervottomaksi.maksimi aika oli 40s-45sekunnin tietämillä jonka pystyin pitämään sen oikeassa kulmassa ilman selän kallistusta tai rannesiteitä ym.

      Lopetin vähitellen treenin kun keuhkoissa oli viipalekuvauksissa rihmastoa aika laajalti kasvanut,pidin taukoa yli vuoden eli aloitin tänä toukokuun lopulla jälleen uudelleen painojen ja muiden hilavitkuttimien kanssa pelaamisen painon ollessa 87kg.

      Nyt pidin yli viikon pausiin salilta juhannuksen tienoilla ja painoni on 80kg eli kiloja on tullut allas pienellä treenillä.

      Voima puolta en ole lähdössä tekemään ihan heti merkittävästi,ruokavaliona on vain kotiruoka ei muuta,koska treenimäärä on vähäinen ja lihasten tuntumus on hakusessa.

      Lihasten paineistus oli vielä tammikuussa tänä vuonna todella hyvä mutta sitten maaliskuula se oli jo olematon jolloin voima hävisi ja lihaskoko pieneni merkittävästi vaikka painoa oli 87kg.

      Voimatason häviö on ollut noin 50% ,eli vaivoin meni toukokuulla 60kg penkiltä kun kokeilin,90kg jalkakyykkyä on jo tarpeeksi samoin pystypunnerus 50kg vaikeaa.

      Kolme kertaa ei riitä viikossa kehitykseen minulla 45vuotiaana vaan voi juuri ja juuri pitää jonkin aikaa lihaskuntoa yllään,tämän päälle olisi tehtävä palautuksia kävellen luonossa.

      Jos kaikki menisi niin kuin kuvittelisi........yleensä siis ei mene mutta jos menisi niin nuo yllämainitut tulokset saadaan vuoden sisällä takaisin tai siihen menee se vuosi mikäli treenaan 5-6 kertaa viikossa lenkkiä kävellen ja tarkka ruokavalio kaikilla lisä herkuilla kuten kreatiini ym.

      Kahden vuoden aikajanalla tästä eteen päin olisi tulokset toki jo toiset jos ei elimistö vanhene kilpaa liian nopeasti.

      Todennäköisesti en kuitenkaan treenaa enään maksimi painoilla,vaan remputtelen vehkeillä karttaen penkkiä aika paljon,mutta otan jalkakyykyn ja maastavedon silti tuohon mukaan vaikka minulta kuvattiin 2 vuotta sitten myös ennen tuota treeni kauttani selästä löydöksiä magneetti kuvauksissa,repeytymiä ja kulumia ja vauroita, tuossa kun pidin väli vuoden niin röntgenissä kuvattu olkapää josta ei näkynyt mitään niin toisesta kädestä näkyi kyynärpään ja ranteen kuluminen sekä magneettikuvauksissa nilkkojen kulumat.

      Joten suurempia painoja saattaa olla syytä olla nostelematta enään.

      Kahdella treenillä viikossa ei siis voi kovinkaan merkittävästi kehittyä kuin lyhyen ajan jolloin kolmas treeni tulisi ottaa mukaan jne.

    • ihmeeeeeeeeeee

      Jos olet noin lyhyen aikaa treenannut, ei ole mitään väliä, miten heilut salilla, kehityt varmasti. Jos olet treenannut 30 vuotta, on asia hieman erilailla.

    • kunnossakaikenikää

      Tuloksistasi ja saavutuksista tulee lähinnä mieleen liian kova intensiteetti suhteessa liian vähäiseen kcal määrään yhdistettynä ikään. Jos järkeistäisit treeniä ja ottaisit ruokailuun myös jaksotusta 3vko periodilla niin ei tulisi vastaavaa hermoston ylikuormitusta ja rasvanpolton lamaantumista. Kuntoilun ei tarvitse olla kärsimysnäytelmä. Vastaavat tulokset saa myös niin että ne jää ja nauttii tekemisestä.

    • remputtelen

      Kysyisin mitä on hermoston kuormitus? tai ylipäätään hermosto?

      Kävin tänään hieman lämmittelemässä hauispuolta,kovin on raskasta nostaa mitään.Eilen tein salilla vähän ojentajia,hauikset tuntuvat nyt yllättävän vaikealta treenattavilta vaikka lienee se useimpien mieli laji,40kg tangossa tuntui Painavalta ja alkaakin jo pelottamaan ettei kehitystä enään hevillä tule.

      Huomenna pidän välipäivän ja torstaina jalat reidet edestä ja takaa,että sais noihin tuntumaa.
      Aloitan siis uudelleen tätä hommelia yli vuoden tauonjälkeen ja sitä ennen treenasin vuoden.

      Vatsakin tuntuu melkoiselta vaikka muuten muu näyttääkin ns:kohtuudelta,hirvee työ ja voi olla ettei se vatsa tästään paljon somene ,tänään paino oli 79kg kun pahimmillaan se on ollut kymmenen vuotta sitten noin 103kg.

      Tuo vatsa on minun kohdalla pömppö,vaikka painoa olisi aika vähänkin niin on kamala työ.

      • töttöröössä

        Voimaharjoittelussa yleensä kuormittuu joko lihakset ja hermosto. Jos tehdään maksimivoimaa niin siinä ollaan hermotuksen puolella ja sinun tapauksessasi kun noin nopeasti tulee maksimivoimaa ja rasvaa palaa niin ollaan päästy ylikuntoon.
        Eli kun työaika on lyhyt ja painoa yli 85% max. niin tehdään maksivoimaa. Silloin lihaskasvun edellytykset ovat heikot mutta hermotus kovaa. Tästä syystä monet ei niin lihaksikkaat voivat olla hyvin vahvoja.
        Jos haluat tieteellisen vastauksen niin katso googlesta.


    • vm43

      Tietänet itsekin, etteivät tuon tontin asiat ole joko-tahi juttuja?

      Treenien tavoitteet ja treenaajat eivät ole samasta formusta.
      Verenpaineen ja kolestrolin kurissapitämiseen tähtäävä terveystreeni on hieman erilaista kuin esimerkiksi puntin arvokisoihin valmistautujan tai sisähallin SM kisoihin valmistautuvan kuulantyöntäjän.
      Tuohon väliin mahtuukin sitten suuri liuta vaihtoehtoja.

      Yhden kuvittelema totuus ei ole sitä toiselle!

    • remputtelen

      Nyt tuossa kun aloitin remuttelun niin en syö alussa kuin kotiruokaa,en vitamiineja tai kreatiinia,katsoo nyt miten menee noilla eväillä alussa

      Tuossa joku mainitsi etten ehkä syönyt tarpeeksi toissa vuonna kun treenasin,vasyaus on ,söin niin maan perusteellisesti kun olla ja voi,enempää paljon ei olisi voinut syödä.Söin vielä niin etten kajonnut roskaruokaan jos niin voi sanoa,vaimo teki salaateista liharuokaan ja joka päivä lihaa oli ja saalaattia ym.

      Nytkin teki kananlihaa ja salaatteja mutta ei jaksa nyt heti syödä kun vasta söin melkoisen annoksen,pelkona on ylensyöminen jolloin tuo vatsa eikun paisuu,en siis juo kaljaa tai yhtäkään jäätelöä ym silloin kun meinaan jotain tulosta nähdä jossain vaiheessa,eihän se tällä ikää tietenkään kaksista ole ja tälläisena ns:harjottelu jampana.

      Ihmetyttää kun ihorepeilee jo nyt,kainalon ja käsivaren sivusta,ei kai nyt lihakset kasva silmissä tai liho kun paino vaan putoaa hiljalleen.

      Ärsyttää moinen kun mitään en vielä juuri tee niin nahka ei pysy mukana.

      Kotiruuan ei pitäisi olla kovin kaksista tehoruokaa,miten olisi jos tässä olisi hormoonit käytössä jos nyt noin leikkisästi sanoo.

      Bodari sarjoja tässä nyt on tehty kun muutaman kerran on käyty,en siis tee turhia liikkeitä salilla vaan keskityn harkitusti ja noiden olisi sitten tehottava nopealla aikataululla.

      Tänään siis oli välipäivä ja huomenna jalat.

      • älähätäile

        Ihon venyminen ihan normaalia. Ja jos paino putoaa niin näkyy vain selvemmin. Pelkällä venyttelyllä iho repeilee enemmän eli ei liity paljonkaan painoharjoitteluun. Ikä suurin syy sinun kohdalla, ihon elastisuus heikkenee kun lähenee pappa ikää.


      • remputtelen

        No sitä minä tässä jo olen ajatellutkin,pappa ikä.Hemmetin hyvin sanoit.

        Ikä ottaa vastaan verrattuna nuorempiin 30 jamppoihin nähden.

        Kävin tuossa juuri tekemässä noita remputuksia,miltä kuulostaa tämä?

        Aamulla paino 78.5kg.

        Söin sallaatti annoksen ja kahvia,en yleensä edes syö aamuisin juuri mitään mutta nyt söin.

        Salille meno ja laitteilla koukistelin etureidet 10 toistoax3.

        takareidet laitteilla 10x3.

        Jalkyykkyä noin 5 sarjaa jääden 120kg tuntumiin joka oli jo liian raskas pelkästään selän osalta.

        Sitten jalkaprässiä noin 4 sarjaa, 10 toistoa ,painoja en laskenut vain tuntumalla nostelin.

        Sitten jotain pientä turhaa tein käsipainoilla lopuksi.

        Tuntumaa ei juuri tullut jalkoihin,toki tietää että voimat katosi mutta eivät ole kipeät.

        Suihkussa käynti ja kotiin lähtö, matkaa siis 30km yhteen suuntaan.

        Kotona melkoinen määrä heti salaattia ja kananmunat paistettuna noin 5 kpl ja kahvia päälle suuria mukeja muutama.

        Lepoa ja mietintää,kuinka voikaan olla rauta perhanan painavaa ilman mitään vitamiineja tai kreatiinia ym,siis pelkällä kotiruualla tässä hiotaan roppaa.

        Illaksi kanaa ja salaattia,menen siis pienillä kalorimäärillä koska tuota läskiä on mahan seudulla hieman liikaa,toki tein vatsoja ennen kuin aloin jalkoja treenaamaan,muttei se ole kovinkaan mielekästä tälläiselle pömppömahaiselle.

        Tuossa nuo oli tältä päivältä,mutta ei tunnu niin kuin toissa vuonna meni joka toisto perille,toki ymmärrän kun salilta on poissa niin nuo tangot tyhjät tangotkin on hyvin painavia nyt.


    • remputtelen

      Kunnon oletan jossain vaiheessa parantuvan tai nousevan,minulla pahe nykyisin suurehko määrä tupakointia päivässä,siis aski ei riitä.

      Mutta kävin tuossa juhannuksen alla viikon pituisen kävelykarnevaalin kolilla,jyrkkiä rinteitä kävellen eli patikoiden ja kuntoa varmaan sai tuolta .lisäpainona oli reppu selässä ja vesi ja eväät repussa.

      On hyvin ärsyttävää kun on astma ja keuhko sarkoidoosi nämä voi vaikuttaa hapenotto kykyyn aikalailla,tosin käytän astma piippuja jotka lienevät luetaan kielettyihin aineisiin,mutta kun on puoli pakko käyttää.

      Jos lopetan tupakoinnin tuossa alkutalvesta toivottavasti ,niin olen aikavarma että kuntoni pääsee nousuun talveksi jolloin saatan päästä jonkin moiseen kuntoon jo tuossa maaliskuun kiepehillä.

    • remputtelen

      Kysyisin teiltä millä tavalla voisin laajentaa rintakehää?

      Onko dippi ainut vai löytyykö tehokkaita muita liikkeitä?

      Nythän tuo dippi liikke on melkoisen raskas aloittajana joten se ei ole ainakaan helppo liike,viimeksi kun harjoittelin toissa vuonna ja tein noita dippejä niin siihen oli laitettava lisäpainot jotta sai tuntumaa,mutta miten saada rintakehään laajuutta?

      • kyllälähteetaas

        Viparit käsipainoilla tasa ja vinopenkissä. Eikä mitään pitkää sarjaa vaan 6-8 toistoa niin että kädet hieman koukussa ja 1s pito ala asennossa. Ei saa nostaa niin ylös että jännite häviää lihakselta.
        2-3 kertaa viikossa johonkin väliin treenissä,vaikka jalkapäivänä/ selkäpäivänä viimeiseksi liikkeeksi.


    • apuatarjolla

      Helpommalla pääset kun päätät mitä haluat. Voimaa,lihasta vai laihtumista. Eli mikä näistä on päätavoite.
      Ruuassa pitää olla rasvaa että kroppa käyttää rasvaa. Salaattiin vaikka 1rkl öljy.
      Aamupalaksi voi yrittää seuraavaa: proteiinia ja rasvaa. Salin jälkeen vasta hiilareita. Itsellä toimii kun vaan tottuu.
      Salilla voit alkaa tekemään lyhyillä palautuksilla ja 1s jännityksellä joka toistolla. Painot putoaa mutta tuntuma kasvaa.

      • remputtelen

        Minä käytän pääsääntöisesti voita tai oivariiniä,joskin emäntä laittaa öljyä joskus ruokiin.

        Leipää en syö,ja se ottaa koville nyt,koska leipää olen syönyt niin jotkut pullaa.

        Minun on siis pakko laihduttaa mutta pelkona on kun en vielä tiedä kuinka käy viimeisten lihasten jotka päällä roikkuvat.

        Voimakautena ehkä joskus tulevaisuudessa on sitten syötävä ja paljon,otettava noita kreatiinia ym.

        Lähin tavoitteeni on nyt vain saada rasvaa pois,hartiat tosin alkaa olla pienet niin sanotusti,pystypunnerrukset ovat säälittävällä tasolla,en oikein jaksa nostaa,pitäs vaan niin pienellä painolla nostaa.

        Haluan siis laihtua ja niin ettei lihakset aivan katoaisi,sen jälkeen lihasta ja voimaa.

        Yllättävää on että selkään tuntuu vaikka tein vain jalkoja,taitaa olla heikko selkäkin nyt.


    • remputtelen

      Laitan nyt vielä kommentin ruokailusta.

      klo:14:15 söin viimeksi ja nyt klo: 17:15 syön kanaa ja salaattia suuren annoksen, illaksi vain enään rahkaa hieman ja banaania sekaan vähän.

      Hyvä muuten kun laitatte neuvoja mitä voisi tehdä ym.

    • remputtelen

      Eilinen treeni tuntuu jaloissa eli perille meni.

      Kuinkahan tuon rintakehän laajentaisi,ei mahda olla helpoimpia juttuja?

    • Mies32vuotta

      Itse laittaisin vaarallisten liikkeiden listalle myös kulmasoudun ja rinnallevedon.

      Kulmasoutua ei ole mitään järkeä tehdä tangolla selkä vääränä, vaan mennä makaamaan penkille selkä neutraalissa asennossa ja siitä tehdä käsipainoilla tai sitten tangolla jos liikeradan saa itselle sopivaksi eikä penkki ota liian aikaisin vastaan. Tunnen ihmisen, joka hajotti selkänsä todella pahasti tehdessään pitkää sarjaa kulmasoutua.

      Kaikissa liikkeissä tärkeintä on selän neutraali asento eli ei turhaa kallistelua eteen, taakse tai sivulle.

      Suuri syy heijaamiseen lienee se, että saleilla ei voi lisätä painoja tarpeeksi hitaasti ja sitten alkaa se heiluminen ja räjähtävä repiminen, kun painoja ei voikaan lisätä 2kg viikossa ilman heinämiehenä heilumista. Itse treenaan kotona, lisään liikkeeseen 250 grammaa, vaikka kyse olisi tankoliikkeestä enkä ikinä enempää ja tällä tavalla kehitys pysyy tasaisempana ilman että tarvitsee ruveta tinkimään tyylipuhtaudesta.

      • vm43

        Mitäs vaaraa on rinnallevedossa? Vaikka olen tehnyt sitä kohtalaisen paljon sekä raakana, että kyykkyyn ja myös eri ikäisenä, 15 - 23v ja 60v niin en ole havainnut mitään riskitekijää!


      • Mies32vuotta
        vm43 kirjoitti:

        Mitäs vaaraa on rinnallevedossa? Vaikka olen tehnyt sitä kohtalaisen paljon sekä raakana, että kyykkyyn ja myös eri ikäisenä, 15 - 23v ja 60v niin en ole havainnut mitään riskitekijää!

        Usein se rinnalleveto sisältää selän neutraalista asennosta tinkimistä eli selkä heiluu kuin kiikku kun otetaan vauhtia ja usein vielä nykimällä ja selkä mutkalla yritetään hivuttaa tanko rinnalle jos ei heti mene ylös asti, jolloin nikamiin kohdistuu hurja paine . Ison painon kanssa voi myös kaatua hirvein seurauksin.

        Täysin turha sirkusliike ihmiselle, joka tavoittelee vain voimaa ja komeaa kroppaa. Ne sormilla ja varpailla laskettavat olympialajin treenaajat kisoineen ovat sitten asia erikseen.


      • vm43
        Mies32vuotta kirjoitti:

        Usein se rinnalleveto sisältää selän neutraalista asennosta tinkimistä eli selkä heiluu kuin kiikku kun otetaan vauhtia ja usein vielä nykimällä ja selkä mutkalla yritetään hivuttaa tanko rinnalle jos ei heti mene ylös asti, jolloin nikamiin kohdistuu hurja paine . Ison painon kanssa voi myös kaatua hirvein seurauksin.

        Täysin turha sirkusliike ihmiselle, joka tavoittelee vain voimaa ja komeaa kroppaa. Ne sormilla ja varpailla laskettavat olympialajin treenaajat kisoineen ovat sitten asia erikseen.

        En ole havainnut tuollaista. Ainoa, merkille pantava piirre tottumattomilla on rinnalle kääntö rystypuolen hauiskääntönä.
        Nuo kuvaamasi kiikuttelut ja nytkyttelyt kuuluvat henkilöille joiden on syytä hieman kehittää kehon hallintaa ja motoriikkaa ennen kuin ryhtyvät tekemään mitään muuta.
        Kuvaamillasi tempuilla ei ole mitään tekemistä rinnallevedon kanssa.
        Mm. tankoa ei hivuteta rinnalle vaan kakkosveto polvien yläpuolelta on kiihtyvä, vatsaa hipova liike, päätyen terävään kääntöön lyöden kyynärpäät ylös eteen ja tanko olkapäille, ei rintalastalle.
        Helppoa, hauskaa ja turvallista.

        Kaatuminen kaamein seurauksin isolla painolla? Miten kukaan noviisi ryhtyy vetämään isolla painolla?
        Mikä se kaamea seuraus olisi? Olen useammankin kerran nähnyt kun tasapainon pettäessä vetäjä kaatuu taakse päin. Entä sitten? Tangon alle mahtuu mainiosti ilman vaaramomenttia!

        Se motoriikka on myös tuhottavissa. Olumpianostoja harrastanut kaverini pilasi omansa treenattuaan muutaman vuoden bodyperiaatteella. Eristävät harkat tekivät liikkeistä pätkittäisiä.

        Rinnalleveto ei ole mikään sirkusliike vaan erittäin hyvä harjoite jos haluaa tehoa ja räjähtävyyttä.
        Antiikkinen asenteeni on, että tehoa on löydyttävä vähintään sen verran kuin ulkonäön perusteella voisi odottaa.
        Ps. Voima on vain yksi tehon komponentti.


      • vm43

        Painojen lisääminen. Perusharjoitteissa kuten rinnallevedossa, tampauksessa ja pystysuuntaisissa nostoissa, korotukseni ovat min. 5kg paitsi silloin kun joskus muinaisuudessa kisasin tai kokeilin vihonviimeistä maksimi ykköstä.

        Mave ja kyykyt niin korotukset ovat min. 10kg.


      • Mies32vuotta
        vm43 kirjoitti:

        En ole havainnut tuollaista. Ainoa, merkille pantava piirre tottumattomilla on rinnalle kääntö rystypuolen hauiskääntönä.
        Nuo kuvaamasi kiikuttelut ja nytkyttelyt kuuluvat henkilöille joiden on syytä hieman kehittää kehon hallintaa ja motoriikkaa ennen kuin ryhtyvät tekemään mitään muuta.
        Kuvaamillasi tempuilla ei ole mitään tekemistä rinnallevedon kanssa.
        Mm. tankoa ei hivuteta rinnalle vaan kakkosveto polvien yläpuolelta on kiihtyvä, vatsaa hipova liike, päätyen terävään kääntöön lyöden kyynärpäät ylös eteen ja tanko olkapäille, ei rintalastalle.
        Helppoa, hauskaa ja turvallista.

        Kaatuminen kaamein seurauksin isolla painolla? Miten kukaan noviisi ryhtyy vetämään isolla painolla?
        Mikä se kaamea seuraus olisi? Olen useammankin kerran nähnyt kun tasapainon pettäessä vetäjä kaatuu taakse päin. Entä sitten? Tangon alle mahtuu mainiosti ilman vaaramomenttia!

        Se motoriikka on myös tuhottavissa. Olumpianostoja harrastanut kaverini pilasi omansa treenattuaan muutaman vuoden bodyperiaatteella. Eristävät harkat tekivät liikkeistä pätkittäisiä.

        Rinnalleveto ei ole mikään sirkusliike vaan erittäin hyvä harjoite jos haluaa tehoa ja räjähtävyyttä.
        Antiikkinen asenteeni on, että tehoa on löydyttävä vähintään sen verran kuin ulkonäön perusteella voisi odottaa.
        Ps. Voima on vain yksi tehon komponentti.

        "Antiikkinen asenteeni on, että tehoa on löydyttävä vähintään sen verran kuin ulkonäön perusteella voisi odottaa."

        Tämä on myös yksi myytti, joka kuolee hyvin hitaasti. On ihan selvä juttu, että heppu, joka harjoittelee kilpailuliikkeitä tulee hyväksi niissä, vaikka näyttäisi paskalta hihattomassa paidassa. Voimanosto ja painonnosto eivät varsinaisesti mittaa tehoa tai voimaa, vaan niissä yritetään kamppailulajien tapaan saada liikutettua esinettä tiettyyn tapaan maksimoiden tekniikka voiman lisäksi eikä haeta maksimaalista lihastyötä. Tehokas lihastyö ja onnistunut kilpanosto ovat vain osittain samoja asioita. Kilpailussa pyritään pienimpään mahdolliseen liikerataan ja edullisiin nostokulmiin, joka on ihanteellisen lihaskehityksen kannalta huono idea.

        Samalla tavalla bodari, joka treenaa rinnallevedon sijaan vaikka pulloveria, tulee paremmaksi siinä pulloverissa, mutta koska pullover ei ole kilpailuliike, ajatellaan virheellisesti että se painonnostaja on vahvempi. Toki siinä mielessä voi olla vahvempi, että huipuilla on luonnostaan räjähtävää voimaa eli kykyä tuottaa voimaa nopeasti; tämä on geneettinen ominaisuus, jota on perusharrastajan ihan turha pohdiskella; nopea riuhtominen ei muuta geenejä miksikään, mutta nivelet ja selkä kuluvat ja liikkeen vaikutus menee minne sattuu, jolloin lihaksisto kehittyy epätasaisesti ja treenien jakaminen eri ruumiinosiin hankaloituu.

        Ei ole myöskään mitään objektiivista kriteeriä sille, miten voimakas tiettyä kokoluokkaa olevan henkilön pitäisi olla; tavallisesti bodari on parempi voimakestävyydessä ja voimanostaja parempi omien kilpaliikkeiden maksiminostoissa.
        Tämän myötä jotkut voimanostotyypit ovat sitten keksineet irvailla, että joku on "heikompi miltä näyttää" ikään kuin se arviointi pitäisi tehdä nimenomaan yhden lajin harrastajia mittatikkuna käyttäen, jota ei ole mitenkään perusteltu.


    • vaaranpaikka

      Myös kävely ja varsinkin juoksu ovat vaarallisia. Huojutaan suhteettoman pienellä pinta-ala kosketuksella painoon ja pituuteen nähden. Hui.
      Hengittäminenkin vaarallista, mitäs jos puhallat keuhkot tyhjäksi juuri silloin kun pitikin hengittää sisään. Hui.
      Ulostaminenkin kuuluu vaara liikkeisiin, pinnistely voi aiheuttaa kakan liikkumista. Hui.
      Kylläpä yllättävän vaarallisia liikkeitä on paljon. Miten täältä selviääkään. Hui.

    • remputtelen

      Penkki punnerus on periaatteessa vaarallisempi kuin rinnalleveto.

      Muttta asiaan.............Nyt ollaan joku kerta tässä jo käyty remputtelemassa,alkaa jo ihmeellisesti näyttämään siltä että painot alkaa tuntumaan suhteellisen kevyiltä nostaa,äkkiä se lihas ottaa voiman takaisin.(lihas muisti).

      Pelottavan nopeasti ,remputellen jalan reidet edestä ja takaa,painot nouseet jopa liiankin nopeasti vaikka teen 3 sarjaa 10 toiston määrillä.

      Nivelet ei varmaan kestä tai joku muu voi antaa periksi jossain nostoissa koska painomäärät ovat joissakin liikkeissä pelottavan suuret treeni määriin nähden,olen hieman yllättynyt,vaimo sanoi ettei mahaa juurikaan ole enään ja sanoi etten laihduttaisi tai tiputtaisi painoa enään,on sitä mahaa varmuudella tosin vatsa lihakset erottuu hieman.

      Nyt on siis kulunut 11 päivää edellisistä kirjoituksista ja olo alkaa olla kuin voimamiehen jos taas näin leikkisästi sanon,eilenkin oli salilla vain 40 min jos sitäkään.

      Olen panostanut tällä kertaa ruokavalioon,en siis vieläkään syö vitamiineja enkä kreatiinia ja nousu painojen määrissä on aika vauhtia,jos kehitys jatkuisi tällä tavoin salakavalasti niin kyse lienee jo geeneistä.

      Teen siis pääpiirtein bodausta en voimaa juuuri nimeksikään,toistojen määrät on 10-20 toistoa riippuen laitteesta.

      Kokeiltuani muutamaa nostoa voimapainotteisesti eilen, aloin ihmettelemään itsekkin että kuka mää oikeastaan olen? (huumoria peliin tuntemattomasta sotilaasta).......

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe