Kärsämäen sijainin edut

TepKa

Entisenä syntyperäisenä, mutta valitettavasi jo 50-luvulla opiskelun ja työn perässä Kärsämäeltä muualle muuttaneena olen aina karttaa katsoessani ihmetellyt sitä, että miksi Kärsämäki ei ymmärrä hyödyntää maantieteellistä sijaintiaan. Onha 4-tien ja Kokkola-Kajaani-tien risteys ehdottomasti paras mahdollinen paikka alueelliselle keskukselle ja taamajalle ajatellen myös naapurikuntien heikkonevaa asemaa. 4-tie tulee vielä siirtymään muutaman kilometrin itäänpäin, niinkuin jo 90-luvun alussa silloinen TVL suunnitteli. (Suunnitelmat lienevät kunnanpäättäjien saatavissa, koskapa ne ovat minunkin mapissani.) Ne olivat jo valmiit maastotutkimuksia myöten, mutta se silloinen lama pani ne sitten jäihin. Varmuudella ne tullaan vielä toteuttamaan, vieläpä laajemmassa mittakaavassa kuin silloin oli suunnitelma. 4-Tie tullaan rakentamaan vielä moottoritienä ja siihen K-mäen tulisi varautua ajoissa, että olisi varaukset ja suunnitelmat tuleville liittymille ja niiden ympärille syntyvän taajaman maankäytölle ennakkoon.

5

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsepeiliin

      Lausuit aloituksellasi kärsämäen keskuksen tulevan lopullisen kuihtumisen, tuleva kiertotie nopeana moottoritienä vie loputkin kärsämäen kyläkeskuksesta, kaikki muu liike-elämä kärsii asiakas kadosta paitsi wiinakauppa, Lappiin menevä käy Alkossa ja samalla hotkasee juustohodarin ja painaa kaasua.
      Onhan se risteys hyödynnetty maansiirtokoneilla ja näköalatornilla
      Paanulinnakin on tulevaa ajatellen vääräsä paikkaa tulevasta ohitustiestä.
      Paanukirkko on oikialla tontilla vanhankirkon paikalla, on se niin synkkä, ettei sitä liikenneturvan vaarantamiseksi voisikaan lähemmäs uuttatietä ajatellakkaan.
      Sokoskin on ajattelemattomasti liiah kaukana tulevasta liikennevirrasta,
      Samoiten huoltikset ainakin toinen on huolimata risteyksen läheisyydestä, vääräsä paikkaa.
      Suomela on just oikiassa paikaa on se niin kurjan näköinen esitys, sopivasti kaukana tulevasta kiertotiestä ja turismista
      K-kauppa on just oikialla kohtaan kun väki vähenee ja jalat huononee niin on lyhin matka kontata
      k-kauppaan.
      majoitus tarjonta on kysyntään nähden riittävä ja voi olla että sopivasti mainostamalla kysyntää saa tulevalta oharilta ohjattua ja lisättyä.
      kirppiksille riittää asiakkaita kun kämäen yleinen elintaso laskee on käytetyille monesti paikatuille housuille kysyntää.
      Kirtoliittymätkin on tehty aivan tarpeettomasti ja ne voi oharin tullessa jyrätä tasan, sitäpaitsi nytkin ne on tarpeettomia, peltipoliisi olisihalvalla hoitanut saman asian, eikä olisi ollut ahtautta liikenteessä, kun pitkät sorarekat ja Heikki" ei sovi samaan kiertoliittymään samallerkaistalle vastakkain ohittamaan, eli suunnitteluvirhe on paha.
      Oharin jälkeen keskuksen entinen 4-tie jää kuoppaiseksi kun hoito jää kunnan hoiviin.
      sanomaasi risteyksen etua ei siis ole juurikaan hyödynnetty eikä sillä ole ollut apua Kärsämäen nousuun, mutta kun katsoo esm Pyhännän korpi-pitäjään jossei ole kuin vaatimaton, mutta vaarallinen Kokkola-Kajaani- Oulu -Iisalmi risteys siitäkään ei ole hyötynyt kuin vanha Unioni-bensa-asema jo aikaa sitten lopetettu, mutta Pyhänn'ä-kunnan elintoiminto Pk-teollisuus on suomen huippua ajatellen kunnan vaatimatonta 1600 asukaslukua ja Pyhäntä-teollisuus on esm työllistännyt Kärsämäkisiäkin, kuin muitakin naapurikuntia jo vsta 1958 alkaen ja edelleen, verotulot ja ansiotulot on valuneet tietysti Kärsämäkeen, em vain huomioksi, ettei se valtatietten risteys ole mikään kulta-raksi. Siitäpä voi sitten kirkkosillan kautta vetää johtopäätöksen, että miksi Kärämäki Rro on 313, siis johtuu kuntapolitiikasta puoluepolitiikan kuihduttamana.

      • kysymysss

        Miksi aloittaja käyttää sanaa "valitettavasti, mitä siis menetit muuttamalla "leivän perässä muuallen, nytkin kämäkiläisiä muuttaa about 30 jokavuosi leiväperässä, viihtyvyydessään kämki on maastollisesti ja "henkisesti synkää seutua, esm 1970 luvulla suunniteltu "Luonuan allas olisi piristänyt ja PohjolanMaito, mutta "puoluepolitiikan missaamana ne on menetetty ja samalla hirmuiset verotulot- ansiotulot ja liike-elämän kasvua ja syntyvyyttä, että miksi "valitettavasti?


      • kukaaneisaamenestyä

        lopullinen vastuuhan on tietysti kunta-äänestäjien, jotka on kuntaan luottamus-hlöt valinneet ja miksi ovat siis niin valinneet? johtuu pitkäaikaiseta Keskusta-puoluediktatuurista jossa hyvänä apuna ellei suorastaan määrävänä tekijänä on Laestadiuksen-perintö, uskonnon hallitseva vaikutus kämäki yhteisöön, joka alistaa kaiken ajattelun ja yrittäjyyden, kämäki yhteisössä asuu myös ääretön kateuden piru, niin omia kuin ulkopuolisia kohtaan, joka on ajanut monet yrittäjät kunnasta ulos., ja tulevat.


      • pienilisäys

        ei voi kun ihmetellä miksi kaikki uusi on Kämäellä rakennettu "150 vuotta vanhan karjakujan varteen?

        Hautuumaakaan ei kehuja ansaitse, perustettu vesijättömaalle ajamalla "Korkatin pelloilta korotemaata päälle, nyt uimataidottomat vainajat hukkuu!


    • jytkyjä

      ,,eipä sillä se "risteys äksiisin aikana ammutaan tohjoksi, ensin lataa Putin ja sitten Trumppi, kumpikin ladatessa sanoo saman, "sieltä et tule!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe