Koska ensimmäinen harjoittelu?

EllajaAleksi

Ilokseni pääsin opiskelemaan SoTe- alaa pääkaupunkiseudulle.
Toiveena olisi suorittaa ainakin yksi harjoitteluista ulkomailla. Miten harjoittelujaksot ajoittuvat esim. sosionomiopinnoissa? Voiko harjoittelusta tehdä vaikka vaan osan ( esim. 3 viikkoa ) ulkomailla ja loppupätkän Suomessa?

5

2438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keijollaonkihti

      Kuhan nyt saat edes sen harkkapaikan. Ja vitustako minä tiedän miten tämän ? amkin käytännöt menee. Joissakin on 2 harkkaa toisessa 3 joissakin harkka sisältyy lukuvuoteen ja toisilla kesälle.

    • Turun AMK:ssa ainakin oli 10 opintopistettä perusharjoittelua ja ammattiharjoittelun laajuus oli 20 opintopistettä. Mielestäni ainakaan Turun AMK:ssa ei ollut rajoituksia, miten tai missä pätkissä harjoittelukokemuksen hankki oli se sitten kotimaassa tai ulkomailla. Itse tein perusharjoittelun vielä polkuvaiheessa ensimmäisen vuoden kesällä, ja sitten olin 20 opintopisteen ammattiharjoittelun toisen vuoden kesällä alkukesästä vähän reilun juhannuksen yli ihan kotikaupungissani.

      Kannattaa olla ajoissa liikenteessä harkkapaikan etsinnässä, sillä itse en löytänyt juuri mitään järkevää paikkaa itselleni. Kannattaa myös muistaa, että harjoittelu voi toimia hyvänä verkostoitumismahdollisuutena tulevaan työnantajaan, jos löytää esim. kotipaikkakunnalta hyvän firman tai peräti oman kunnan, missä tekee harjoittelun.

      Itsekin olisin päässyt Skotlantiin vaihtoon, mutta en saanut rahoitusta järjestymään, olisin tehnyt joitain opintoja siellä, ja samalla tutustunut paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin, mutta lopulta olen onnellinen, että en lopulta päätynyt vaihtoon. Valmistuin 2017 helmikuussa hieman etuajassa.

      Ulkomaille pääsee ja tilaisuuksia varmaan vielä tulee jollei muuta, niin ainakin säästämällä lomakassaa kuukausittain vaikkapa rahastoon, ja sitten ihan lomailemaan lähtee kohdemaahan.

    • aikuisopiskelija1

      Minä olen eri alalta, mutta mietin että paljonkohan sitä kannattaa harjoittelusta pyytää palkkaa tai muuta korvausta? Kannattaako ihan ilmaiseksi mennä?

      • 4354355435

        En osaa vastata palkkaus kysymykseen. Itse ekaa vuotta kun opiskelin niin yritin ties mistä saada kunnon palkallisia kesätöitä. Eipä onnistunut. Koulun kautta yritykset tyrkyttivät lukuisia palkattomia harjoittelupaikkoja. Eipä napannut lähtä opintotuella mihinkään harjoittelemaan kun samat rahat saa tekemällä pari verkkokurssia.

        Olen nimittäin aikaisemmin tehnyt melkein tuhat tuntia työharjoitteluita ammattikoulussa niin ei ilmainen työ enään nappaa. Onneksi puhutaan sentään toimistotason työtehtävistä AMK- harjoitteluissa tai ainakin oman alan työt ovat toimistohommia. Amiksessa sait painaa 3x12h päiviä 3.5e ruokarahalla. Jossain vaiheessa tollanen meno alkaa kyrpiä kun selkäkin hajoaa. Itsellä tosin alkaa jäämään nuo AMK:n harjoittelut rästiin jos johonkin paikkaan ei mene ensi kesänä. Asiasta tekee vaikean sekin, että pitäisi joku 4 sivun raportti tehdä harjoittelusta yms. Jotenkin vaan ärsyttää kaikki turha byrokratia AMK:ssa.


      • useinkannattaa

        Kannattaako mennä ilmaiseksi harjoitteluun? Jos et saa palkallista harjoittelupaikkaa ja valmistuminen on harjoittelusta kiinni, kannattaa mennä harjoitteluun vaikka ilmaiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe