Evoluutio on tylsä teoria?

Oli aika jolloin evoluutio näytti johtavan kehityksen hirviöihin eli dinosauruksiin eikä suinkaan niitä lempeämpään ihmiseen. Onko evoluution päämäärähakuisuuteen vaikuttava voima, joka muutti evoluution päämäärän kohden lempeämpää luontoa hirviöiden asemesta lähtöisin evoluutiovoimista itsestään, alienien peliin puuttumisesta vai Jumalan hengestä, jota pidetään lempeyden ja pitkämielisyyden perikuvana?

Jos evoluutio saisi vapaasti etsiä päämääriään niin eikö se kulkisi kohden sitä, että nykyiset noin kahden sentin ympärimittaiset mehiläiset olisivat pian kymmenen sentin ympärimittaisia lentäviä hirviöitä?

Mielestäni tavallinen sattumaan perustuva evoluutio on tylsä mielikuvitukselle. Mielelläni luen facebook ryhmiä kuten Ancient code, jotka osoittavat Mars-planeetan olleen joskus asuttu tai sellaisia juttuja joissa osoitetaan ALIENEIDEN geneettistä koodia sekoittuneen ihmisen genomiin.

Väitteeni on siis, että evoluutio vapaana ja itsenäisenä kulkisi kohden nykyistä ankarampaa luontoa ja hirviömäisiä eläimiä ja kasveja? Mutta jos evoluutiota ohjaa jokin voima tai jos evoluutioon on muuten puututtu niin kuljetaan kohden lempeämpää ja paratiisillisempaa luontoa?

Se taas on toinen juttu, jos joku tahtoisikin elää luonnossa, jossa pörrää kymmensenttisiä vihaisia mehiläisiä.

19

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämmöinenajatus

      "Mutta jos evoluutiota ohjaa jokin voima tai jos evoluutioon on muuten puututtu niin kuljetaan kohden lempeämpää ja paratiisillisempaa luontoa?"

      Tämähän tapahtuu tietoisuuden lisääntyessä ja sitä kautta ymmärretään että raadollisuus tuhoaa oman olemassaolon. Tällöin voidaan tietoisuuden ajatella ohjaavan evoluutiota mutta sehän ei evoluutioteorian mukaan sitä tee vaan on seurausta muiden mekanismien kautta. Nyt ihmiskunta on alkanut heräämään siihen että tarvitaan jokin yhteinen suunta ja perusta omalle olemassaololle tai muuten tulemme tuhoamaan itsemme ja koko maapallon.

    • Heti-Kiville

      "Oli aika jolloin evoluutio näytti johtavan kehityksen hirviöihin eli dinosauruksiin eikä suinkaan niitä lempeämpään ihmiseen."

      Ihminen lempeä? Melko harva dinosaurus taisi tappaa oman lajinsa yksilöitä. Ihmisistä on lempeys kaukana.
      Dinosauruksista suurin osa oli rauhallisia kasvissyöjiä.

    • kkkköllllll

      Milardi aborttia viimeisten 30 v. aikana. Eipä taida eläinkunnasta löytyä vastaavaa murhanhimoa omia lapsiaan kohtaa.
      Tässä esimerkkitapaus, todellinen peusevo.

      • Jehovasimurhaa

        30 % kaikista hedelmöittyneistä munasoluista abortoituu spontaanisti. Kaikkivaltias Jehovasi on siis paljon pahempi massamurhaaja kuin kaikki maailman aborttiklinikat.


    • räjähtää.käsiin

      Evoluutio on tavattoman hidas prosessi. Nykyihmisen arvellaan tallanneen Telluksella noin 100 000 vuotta. Se on 0,002 % Telluksen iästä.

      Mutta nyt karvaton apina on keksinyt keinot evoluution jouduttamiseksi. Geenimanipulaation avulla voidaan "räätälöidä" jälkeläisille halutut ominaisuudet.

    • Katolisen kirkon katekismus opettaa, että kun Jeesus tuli niin demonien voimat lannistuivat ja vähenivät paljon siitä mitä voimaa niillä ennen oli ollut. Tämä on yleisestikin totta. Kun Jobin kirjan Jumalten pojat riemuitsivat aamutähtien valossa joskus vuoden 30 000 eKr tienoilla niin syntyi Neanderthalista Cro Magnon ihminen. jne.

      Eli kyllä voi olla mahdollista, että luonto on ennen ollut jopa ankarampi kuin nykyisin. Ja on totta, että ihminen on lajina tämän päivän suurin ongelma väkivallan yms. suhteen. Ihmisen lempeys käsite saattoi olla väärä mielipide minulta.

      Barnabaan evankeliumin mukaan on huomionarvoista tosiaan, että mikään eläinlaji ei tapa siinä määrin toisiaan kuin mitä ihminen tekee. Eläimet ovat toisiaan kohtaan sangen lempeitä ja vailla suuria agressioita.

      Tuo näkyni saattaa olla pahasti pielessä. Satuin vain näkemään harvinaisen pörröisen ja kookkaan mehiläisen vihaisena pyrkivän ikkunaruudun lävitse sisään huoneeseen ja keksin koko jutun.

      • kjhkjhjkhhjkh

        " niin syntyi Neanderthalista Cro Magnon ihminen."

        Ei syntynyt. Nedu on sisarlajimme. Me molemmat periydymme heidelbergin ihmisestä. Lisäksi H. sapiens on tuoreimpien löytöjen valossa ollut olemassa jo 300 000 vuotta, ei 30 000.


    • "Oli aika jolloin evoluutio näytti johtavan kehityksen hirviöihin eli dinosauruksiin eikä suinkaan niitä lempeämpään ihmiseen"

      Millä perusteella dinosaurukset oli hirviöitä? Ihminen tunnetusti on julma peto.

      "Onko evoluution päämäärähakuisuuteen vaikuttava voima,"

      Evoluutiolla ei ole päämäärää tai suuntaa. Kyse on selviytymisestä.

      "Jos evoluutio saisi vapaasti etsiä päämääriään"

      Evoluutiolla ei ole päämääriä.

      "niin eikö se kulkisi kohden sitä, että nykyiset noin kahden sentin ympärimittaiset mehiläiset olisivat pian kymmenen sentin ympärimittaisia lentäviä hirviöitä?"

      Ei. Mehiläiset voivat kasvaa 10cnt kokoisiksi vain jos valintapaine ohjaa siihen. Tuollainen pitäisi onnistua kun kasvattaisi mehiläispopulaatiota runsashappisessa tilassa tarpeeksi monta sukupolvea. Tiettävästi ilmakehän suurempi happipitoisuus suosii suurempiä ötököitä.

      Minun on hankala kuvitella, että nykyisessä luonnossa pärjäisi jotkut 10cnt kokoiset pörriäiset.

    • kjhkjhkjh

      "Minun on hankala kuvitella, että nykyisessä luonnossa pärjäisi jotkut 10cnt kokoiset pörriäiset. "

      Juurikin näin. Pörriäisiä ravintonaan käyttävät ovat kuitenkin paljon suurempia. Koon kasvattamisella ei sitä kisaa voiteta.

    • CDarwin

      Teillä on unohtunut evoluutiosta ympäristötekijät kokonaan. Evoluution päämäärä on selviytyminen ja sitä ohjaa elinympäristö.
      Joskus oli dinosauruksenkin mahdollista kehittyä selviytyväksi yksilöksi. Ne hävisivät kun ympäristö muuttui ja muut eliömuodot valtasivat alaa.

      Aina pitää muistaa, ettei pidä luulla evoluution olevan nyt valmis. Se on koko ajan hommissa. Hauskaa olisi nähdä mitä maapallon pinnalla asustaa vaikka viiden miljoonan vuoden ja parin ison meteoriitin törmäyksen jälkeen - tuskin ainakan ihmisiä.

      • voibolla

        Niinpä. Katastrofit unohtuivat aloittajalta kokonaan. Ei se ole vain evoluutio joka ohjaa kehitystä.


    • Epäjumalienkieltäjä

      <<Oli aika jolloin evoluutio näytti johtavan kehityksen hirviöihin eli dinosauruksiin eikä suinkaan niitä lempeämpään ihmiseen. >>

      Lempeys on määrittelykysymys. Dinosaurukset kuolivat katastrofissa, joka aiheutti sukupuuttoaallon. Ihminen aiheuttaa itse parasta aikaa sukupuuttoaaltoa, joka voi yltää Liitukauden päättäneen joukkotuhon mittoihin. Nähtäväksi jää selviääkö ihminen itse lajina aiheuttamastaan katastrofista.

      << Onko evoluution päämäärähakuisuuteen vaikuttava voima>>

      Ei ole. Se on "lyhytnäköinen" prosessi, joka parantaa populaation sopeutumista kulloisiinkin olosuhteisiin. Jos suuremmat mehiläiset kykenevät tuottamaan keskimäärin enemmän jälkeiläisiä kuin pienemmät mehiläiset, niin mehiläisten keskikoko kasvaa. Jos nykyisenkokoiset ovat keskimäärin tehokkaimpia jälkeläisten tuotossa koko pysyy ennallaan.

      <<Mielestäni tavallinen sattumaan perustuva evoluutio on tylsä mielikuvitukselle. >>

      Evoluutioteorian pohjalla on todellakin niin yksinkertainen periaate, että se on lähes tylsä. Perimän satunnainen vaihtelu, jälkeläisten ylituotanto ja näistä seuraava luonnonvalinta. Evoluutiotoeria näyttää kuitenkin pitävän paikkansa ja se on tärkeämpää kuin teorian monimutkaisuus tai "jännittävyys".

    • tylsäänalfaankyllästynyt

      alfa123om
      Menehän siitä opiskelemaan eksegetiikkaa, niin saat ajatuksesi paremmin järjestykseen, jos mahdollista. Ellet tiedä, mitä se on, ota selvää.

      • Kiitos vinkistä! Aloitin tänään juuri lukemaan Bibliaa järjestelmällisesti lävitse. Sellaista painosta Bibliasta, jossa on paljon rekistereitä, ristiviitteitä ja johdantoja. Sellaisen lukeminen varmasti käy eksegetiikan kurssista. Toivottavasti jaksan koko monisatasivuisen kirjan lukea lävitse.

        En voi tietään mikä aiheuttaa tuon tylsyyteni. Tiedän, että nuori sukupolvi on lakonisen terävään ilmaisuun pyrkivää. Ehkä se muoti-ilmiö. Olen luultavasti vähän NARSISTINEN JA YLIMIELINEN. Ja muistan nuo 1970-luvun yhtä tylsät kirjat kuin mitä itsekin nykyisin olen, joita kirjoja selailin pitäen niitä myös silloin hyvin tylsinä.

        1. Dinosaurusten aikaan eli merissä kaikenlaisia lempeitä eläimiä kuten meduusoja? Meret olivat ehkä tuolloin lempeyden tyyssija (sielu)? Mutta maalla eli dinosauruksia, jotka mielestäni olivat kyllä luultavasti melko hurjia hampaista päätellen. Eli paljon oli peto-dinosauruksia. (henki).

        2. Joo, tuli mieleeni myös, että eihän tuollainen 10 cm mehiläinen pääsisi mihinkään kukkaan käsiksi kokonsa takia.

        3. Mielestäni evoluutiota täytyy kuitenkin jonkun muun voiman kuin pelkän sattuman ohjata.

        Eli näky, jonka ikkunasta sisään pyrkivä mehiläinen aiheutti oli ehkä turha?


      • chubacabra

        2. Joo, tuli mieleeni myös, että eihän tuollainen 10 cm mehiläinen pääsisi mihinkään kukkaan käsiksi kokonsa takia.

        On sitä sellaisiakin joille on kehittynyt pitkä kärsä kun eivät mahdu kukkaan ja imevät meden kukan ulkopuolelta.


    • tylsäänalfaankyllästynyt

      Ei käy eksegetiikan kurssista.

    • Nykyään on varmaan eri olosuhteet, niin että ei voi olla yhtä suuria mehiläisiä ja hyönteisiä ennen. Olen lukenut että miljoonia vuosia sitten oli paljon enemmän happea esimerkiksi.

      Jos evoluutioteoria on tylsä, onhan sitä toisia evoluutioteorioita, kuten Helena Blavatskyn evoluutioteoria, jossa ihmiset tuli lemuriasta ja atlantiksesta, ja me oltiin ensin hermafrodiittisia telepaattisia astraalisia jättiläisiä. Vois ehkä olla kiinnostavampi.

      Sitten on tietysti ne huuhaateoriat että me ollaan kotoisin Marsista, vaikka nykyäänhän me tiedämme että Mars ei ole edes planeetta, vaan valo litteän maan lasikuvussa. Katso flat earth videoita youtubessa, ei ihmiset nykyään enää paljon usko NASAn CGI palloihin.

      • kjhkjhkjhkjh

        "Blavatskyn evoluutioteoria...Sitten on tietysti ne huuhaateoriat..."
        Ja Blavatskyko ei ole huuhaata. Aivan yhtä huuhaata kuin lasikupu Maan yllä.

        Nyt taisit ampua jo niin paljon yli, että alan kallistua kohdallasi lapselliseen trollaamisen aidon sekopäisyyden sijaan. Vaikka mistä teistä selvän ottaa?


    • Sillehän ei voida mitään että todellisuus on loppujen lopuksi tylsä.
      Tiede vielä tylsempää.

      Kaikkein tylsintä on matematiikka: kaksi yhdensuuntaista suoraa eivät leikkaa toisiaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe