Kristillinen moraalikysymys

DRHouse

Nyt ajattelin käsitellä hieman kristinuskon kummallista moraalioppia, ja teen sen seuraavanlaisella kysymyksellä.

Kuvitellaan että säädetään laki, joka sanoo että jokaista 18-vuotta täyttänyttä tulee valtion toimesta kiduttaa vuosi rikoksesta jonka kuka tahansa hänen koskaan eläneistä sukulaisistaan on tehnyt, oli rikos miten vähäinen hyvänsä ja tapahtui se miten kauan aikaa istten hyvänsä. Vapautusta tästä ei saisi kukaan millään perusteella.

Olisiko laki oikeudenmukainen?

A) Jos vastaat kyllä, suosittelen hakautumista hoitoon

b) Jos vastaat ei, ja kannatat perisyntioppia, miten perustelet sen että edellä kuvattu tilanne on epäoikeudenmukainen, mutta oppi perisynnistä jossa jokaista rangaistaan ei ole?

56

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotilääkäri

      Vastaan sinulle esittämällä tosen esimerkin:

      jos ateisti kehoittaa krstittyä tekemään itsemurhan, niin siinä ei ole mitään rikollista, kun itsemurhaan kehoitus tapahtuu Suomessa.

      Onko siis Suomi sivistysvaltio? Suomessa poliisi ei puutu siihen, että kehoitetaan tekemään itsemurha. Siten siis Suomessa itsemurhaan yllytys on laillista.

      Miten tämä voi olla mahdollista?

      • ateistivirkku

        Tietysti sen pitäisi olla rankaistavaa kehottaa muita itsemurhaan. Esimerkkisi ei tietenkään liity mitenkään tähän ketjuun, eikä puolusta Jumalaa millään tavalla.


      • DRHouse

        Eikös ne kristityt ole tupanneet niissä lahkoissa tekemään itsemurhia keskenään oikein joukolla? Miksi siihen ateistia tarvitaan kehottamaan, kun omistannekin löytyy asiaan valmiita ja melekosen paljon...


      • kotitietäjä

        Itsemurha ei ole Suomen lain mukaan rikos, eikä juuri minkään muunkaan maan lakien. Joten jos kehottaa toista tekemään jotakin mikä ei ole rikos, niin eihän sekään voi olla rikos. Oikeampi kysymys olisikin, miksi itsemurha ei ole lain mukaan rikos. Ja luulen että vastaus löytyy siitä että kyseisen "rikoksen" tekijää taitaa olla aika vaikeaa saada rikosoikeudelliseen vastuuseen tekonsa jälkeen.

        Itsemurha on toki tyhmää (ellei ole parantumattomasti sairas ja kaikesta hoidosta huolimatta sietämättömiä tuskia kärsivä), eikä sellaiseen tyhmyyteen pitäisi ketään kehottaa.

        Eräässä keskusteluketjussa törmäsin huvittavaan ajatukseen siitä, että mahtaisiko asiassa auttaa jos itsemurhan yrittäminen säädettäisiin laissa rikokseksi, josta rangaistuksena olisi kuolemanrangaistus. Niin, sitähän sopinee miettiä...

        http://www.kysy.fi/kysymys/onko-itsemurha-rikosentas-jos-kehotan-jotain-tekemaan-itsemurhan-niin-onko-se

        Ja jos katsoo listaa maista joissa itsemurha on laitonta, niin eipä sieltä juuri löydy ns. sivistysvaltioita. Sen sijaan sieltä löytyy sellaisia maita kuten Jemen, Saudi-Arabia, Syyria, Pakistan, Mongolia, Sudan, Uganda ja Pohjois-Korea - eli maita joiden ihmisoikeuksia ja lainsäädäntöä tuskin kukaan järkevä haluaisi kopioida tänne.


      • asioita-seuraillut

        Nämähän ovat kaikkien kristittyjen lempparimaita. ;) Nämä ateisteista meuhkaajat aina tuntuvat ampuvan itseään jalkaan. Siitä voisi melkein kirjoittaa kirjankin.


      • asdfgasdfgasdf
        asioita-seuraillut kirjoitti:

        Nämähän ovat kaikkien kristittyjen lempparimaita. ;) Nämä ateisteista meuhkaajat aina tuntuvat ampuvan itseään jalkaan. Siitä voisi melkein kirjoittaa kirjankin.

        On kirjoitettukin, montakin. Mutta se kohderyhmä, jonka näitä soisisi lukevan, hädin tuskin osaa lukea. Eiväthän nuo näytä lukeneen omaa Raamattuaankaan.


    • sehän.on.selvä.että

      Sehän nyt on selvää, että koska Eeva meni puhuvan käärmeen halpaan ja otti hedelmän kielletystä puusta (jonka ns. Jumala siis oli luonut piruuttaan keskelle puutarhaa ansaksi), niin siitä pitää antaa rangaistus niillekin, jotka eivät ole syyllistyneet koko tekoon pätkääkään.

      Asiallisestihan ns. Jumala olisi voinut estää koko homman, koska kaikkitietävänä tiesi jo etukäteen, että hänen suunnitelmansa menee pieleen. Ns. Jumala olisi siinä tapauksessa voinut luoda kaikki jo suoraan taivaaseen ja ns. syntiinlankeemus olisi voitu estää. Mutta ns. Mooses ei halunnut näin käyvän hänen sepitteellisessä teoksessaan, koska juonimuutos olisi vienyt pohjan hänen huvittavasta raamatustaan.

      • angermanagement

        Ei Jumala voinnut tätä tietää. Raamatussahan Jumala tulee monasti tapahtumien yllättämäksi, reagoiden raivolle näihin tapahtumiin, jotka eivät selvästikään kuuluneet Jumalan suunnitelmiin.


      • q.v

        Jos se Jumala tietää ja näkee kaiken niin miksi sen piti lähettää enkeleitä Sodomaan ja Gomorraan katsomaan mitä siellä puuhataan?

        Oliko sillä kiikarit hukassa?


    • Selfdoc

      You`re not God or stumblin`in.

      • isä.teidän

        Jumala tässä hei!
        Älä stumbeloi stumbula.


    • Synti tuli maailmaan paratiisissa, niin kuin tiedät. Synti on ollut maailmassa siitä lähtien, ja sen kanssa meidän pitää elää.

      Jotta synti maailmassa eläisi, sen pitää periytyä. Eikö tämä ole selvää? Perisynti on myös siksi, että esimerkiksi sinun, joka tiedät siitä, pitää elää niin ettei jälkipolvien tarvitse kärsiä sinun takiasi. Sillä on siis myös moraalinen funktio.

      Onneksi tämä maailmanaika pian päättyy, ja synti ja kuolema lakkaa. Pidä huoli että olet pelastettujen joukossa, kun tämä tapahtuu, samoin tee kaikkesi, että perheesikin olisi mukana.

      • "Eli puhutaan 50 miljardista ihmisestä, jotka ovat kuolleet lapsena. Ajattele, 50 miljardia lasta, valtava luku. Sitten on lisäksi keskenmenot, joita on noin 1/3 raskauksista. Tämä tarkoittaa vähintään 100 miljardia keskenmenoa, ehkä 300 miljardia keskenmenoa kaikkiaan."

        Tämähän on normaalia kaikilla eliöillä ja täysin evoluution mukaista. Raamatun toinen luomiskertomus yrittää luoda jonkinlaisen selityksen tälle sattumanvaraiselle pahuudelle ja selittää sen perisynnillä.

        Hyvä ja paha on suhteellista Raamatun ja kaikkien muidenkin uskontojen mukaan. Toisten tappaminen on hyvää sinun uskontosi näkökulmasta, mutta pahaa tapetuksi joutuvan näkökulmasta. Babylonian pakkosiirtolaisuus oli varmasti kauheaa israelilaiselle ja ehkä osasyynä niin synkkään luomiskertomukseen, mutta babylonian näkökulmasta se oli äärimmäisen hyvää, saatiinhan sillä valloitettua sotasaalista ja lisää aluetta.

        Koska nyt tiedämme todelliset syyt monille pahoilta vaikuttaville asioille, ei ole mitään perustetta Raamatun perisyntiopille. Osaamme myös johtaa moraalikoodistomme ilman uskonnollisia ohjeita, joten Raamattua ei siihenkään tarvita. Osaamme tehdä sen paremmin ilman Raamattua. Esimerkiksi Yhdistyneiden kansakuntien kesken sovitut universaalit ihmisoikeudet ovat absoluuttisia, johon Raamattu ei pysty. Raamatun moraali on relativistinen, Jahven nimissä voi tapaa ja tehdä kaikkea muutakin pahuutta ja se on hyvää.


      • Jumallapsi

        On laupias teko, että välistä poistettiin viesti, sillä se oli niin syntinen viesti. Armo ja rakkaus toteutuu! Kiitos Herralle!


      • q.v

        Kiinnostaisi tietää miksi se poistettiin?


      • q.v kirjoitti:

        Kiinnostaisi tietää miksi se poistettiin?

        voitko lähettää uudelleen, jos viesti on tallessa? Mielestäni se oli hyvä. Ihmettelin isekin poiston perusteita.


      • q.v
        Jumallapsi kirjoitti:

        On laupias teko, että välistä poistettiin viesti, sillä se oli niin syntinen viesti. Armo ja rakkaus toteutuu! Kiitos Herralle!

        Armo ja rakkaus ei toteudu. Laitan sen tekstin uudestaan. Ole hyvä:

        Sam Harrisia lainaten:

        Keskeisin asia kristinuskossa on päästä viettämään ikuisuus Taivaassa.
        Onneksi siitä ei ole mitään todistetta.
        Tänä päivänäkin maailmassa kuolee 9 miljoonaa lasta ennen kun he ehtivät täyttää 5 elinvuotta.
        Joka tunti kuolee 1000 lasta. Se tarkoittaa, että 17 pientä lasta kuolee joka minuutti.

        Ajattele näitä lastaan rakastavia vanhempia. Suurin osa heistä rukoilee, että heidän lapsensa säästyisim Mutta niin ei tapahdu.

        Tämäkö on Jumalan suunnitelma? Mikä tahansa Jumala, joka antaa lasten kuolla ja vanhempien kärsiä, on joko kykenemätön tai paha.

        Pahempaa on se, että ylivoimaisesti suurin osa heistä menee ikuiseen kidutukseen Helvetin tuliseen järveen, vain koska he ovat rukoilleet väärää Jumalaa.

        Vain siksi, että ovat syntyneet alueella, kulttuurissa, jossa ei ole kristinuskoa tai jopa tiettyä kristinuskon lahkoa, joka ainoana tarjoaa pelastusta. Kaikki hindut, taolaiset, polyteistit, väärät kristityt, islamistit, suurin osa ihmiskunnasta.. he ovat tuhoon tuomittuja.

        Jumala kehitti hindujen kulttuurisen eristyneisyyden, suunnitteli heidän kuolemansa olosuhteet sekä ajan ja paikan. Jumala suunnitteli heidän tietämättömyytensä pelastuksesta.
        Lopuksi Jumala kehitti rangaistuksen tästä kaikesta olla ikuisesti kidutuksessa, Helvetin tulen kärsimyksissä.

        Toisessa tapauksessa sarjamurhaaja-raiskaaja viettää elämänsä raiskaten ja tappaen. Ja kun hänet viedään kuolemanselliin odottamaan tuomiotaan niin hänen täytyy vain ottaa uskonopetus ja pyytää syntejään anteeksi. Sitten hän viettää ikuisen elämän Taivaassa Jumalan kanssa.

        Tällä kristillisellä näkemyksellä ei ole mitään moraalisesti kestävää perustaa.

        Jumala on muka hyvä ja rakastava, oikeamielinen.
        Vaikka kaikki tämä todistaa Jumalan olevan kylmä, julma ja epäoikeudenmukainen.
        Koska hän sallii viattomien ihmisten kärsimyksen skaalalla ja laajuudella, joka saattaa häpeään historian suurimpien psykopaattien ja joukkomurhaajien saavutukset sekä raakuudet.

        Sanotaan että "Jumala on salaperäinen, kukaan ei ymmärrä Jumalaa".
        Kun joku kristitty saa jotain henkilökohtaista hyvää elämäänsä tai tuntee hyvää oloa kun rukoilee niin tällä he perustelevat Jumalan hyvyyden.

        Kun tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia lapsia revitään elämästä vanhempiensa käsistä, heidät hukutetaan kärsimykseen ja kurjuuteen.. kuolemaan...
        Sanotaan että "Jumala on salaperäinen".

        Tämän kaltainen usko on narsismin perikuva.

        "Jumala rakastaa Minua! Etkö tiedä? Hän paransi minun flunssani ja saa minun tuntemaan hyvältä, kun käyn seurakunnassa rukoilemassa".

        Tämänkaltainen usko on säädytöntä.

        Jos Jumala on hyvä, rakastava sekä oikeamielinen ja haluaa ihmiskunnan parasta, miksi hän on antanut kirjan, joka kannattaa orjuutta, joka oikeuttaa mielikuvitusrikosten, kuten noituuden perusteella murhaamaan?
        Miksi kaikki murhat mitä tehdään Jumalan nimessä muuttuu hyväksi, kuten vaikka amakealaisten lasten tappaminen Vanhassa Testamentissa. Miksi?

        Muslimiterroristit ovat vakuuttuneita, että hekin tekevät Jumalan tahdon ja moraalin mukaan. Ette voi tuomita heitä, koska he tekevät aivan samaa mitä teidänkin uskon nimissä on tehty. Jumalan nimi on vain eri. Jos heillä on "oikea" Jumala, niin se mitä he tekevät on hyvää ja oikein.

        Uskonto sallii miljardien tuhon ja kärsimyksen, jollainen muuten olisi vain muutaman sairaan yksilön näkökanta ja ajatusmaailma. Kristinusko on ihmisuhrauksen kultti, vaikka se juhlii vain yhden ihmisen uhrausta. Lukuun ottamatta miljardien uhria Intiassa ja miljardien uhria läpi historian.

        Carl Haub on väestötieteilijä, jonka mukaan maailmaan on kaiken kaikkiaan syntynyt 100 miljardia ihmistä.

        Kuinka moni ihmisistä, jotka ovat syntyneet, kuolivat lapsena?
        Selvennetään nyt, että olet lapsi siihen saakka kunnes sinulle syntyy kristittyjen rakastama "vapaa tahto" - mikä se sitten lieneekään - Mutta kyseessä ovat siis ne, jotka ovat kuolleet ennen varhaisteini-ikää.

        Lapsikuolleisuutta on tutkittu mm. brittien toimesta Intiassa 1900-luvulla ja tutkimukset osoittavat, että noin 50% väestöstä on kuollut lapsena.

        Eli puhutaan 50 miljardista ihmisestä, jotka ovat kuolleet lapsena. Ajattele, 50 miljardia lasta, valtava luku. Sitten on lisäksi keskenmenot, joita on noin 1/3 raskauksista. Tämä tarkoittaa vähintään 100 miljardia keskenmenoa, ehkä 300 miljardia keskenmenoa kaikkiaan.

        Tsunamit ja Holokaustit ovat kauheita tapahtumia mutta historiallisesti ne ovat mitättömiä pikkutekijöitä, sillä taudit ovat vastuussa lähes kaikista kuolemista.

        Yksi Jumala loi maailman paikaksi ihmisille, joka on surmanloukku täynnä tauteja.
        Tämä kaikki on hyvän Jumalan suunnitelmaa?

        Jumala ei välitä paskaakaan ihmiskunnasta, jos uskot Jumalaan.
        Hyvä Jumalasi ei ole totta.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Synti tuli maailmaan paratiisissa, niin kuin tiedät.>>

        Ei kukaan tätä "tiedä". Jotkut uskoo näin. Tästä uskosta seuraa, että Jumala, joka loi maailman ja paratiisin, loi myös synnin. Sitten hän rankaisee meitä siitä, että maailma on sellainen, kuin miksi hän sen loi? Kristityiden mielestä tämä on reilua meininkiä.

        <<Onneksi tämä maailmanaika pian päättyy, ja synti ja kuolema lakkaa.>>

        Näinpä se on kristittyjen osalta ollut kohta 2000 vuotta: ihan pian maailmanloppu tulee ja saamme nähdä, miten Uudessa Jerusalemissa hevoset kahlaa kuolaimia myöten syntisten veressä. Ei vain ole tullut pariin tuhanteen vuoteen.


      • Jumallapsi

        Birgitta olet oikeassa. Synnissä siinneet saavat ansionsa mukaan ja me uskovaiset lennämme kuin valkohanhet Taivaan Iloon! Kiitos Herralle Amen!


      • ihmettelenvaan

        Onpa sinulla visiot! Toivon vaan ettet lennä liian lähelle aurinkoa tuossa hurmiosssasi. Voi käydä hassusti niinkuin kävi Ikarokselle. Vai oliko tämä tarkoitettu vain vertauskuvallisesti?


      • Epäjumalienkieltäjä
        Jumallapsi kirjoitti:

        Birgitta olet oikeassa. Synnissä siinneet saavat ansionsa mukaan ja me uskovaiset lennämme kuin valkohanhet Taivaan Iloon! Kiitos Herralle Amen!

        <<Synnissä siinneet saavat ansionsa mukaan ja me uskovaiset lennämme kuin valkohanhet Taivaan Iloon! Kiitos Herralle Amen!>>

        Kuten Raamatun loppuhuipennuksesta "Johanneksen ilmestyksestä" voimme lukea, niin kristinusko on ytimeltään väkivaltainen kostofantasia. Hihhulit odottavat päivää, kun saavat nähdä hevosten kahlaavan kuolaimia myöten syntisten veressä ja tuomittujen toisinajattelijoiden parkuvan tulisessa järvessä.

        Jumala on rakkaus?


      • DRHouse

        "Synti tuli maailmaan paratiisissa, niin kuin tiedät. Synti on ollut maailmassa siitä lähtien, ja sen kanssa meidän pitää elää."

        Eli sinusta olisi oikein kiduttaa jokaista 18-vuotta täyttänyttä?

        "Jotta synti maailmassa eläisi, sen pitää periytyä. Eikö tämä ole selvää? Perisynti on myös siksi, että esimerkiksi sinun, joka tiedät siitä, pitää elää niin ettei jälkipolvien tarvitse kärsiä sinun takiasi. Sillä on siis myös moraalinen funktio."

        Mutta koska perisynti raamatun mukaan on periytyvää kaikille, kärsisivät jälkipolvet siitä kuitenkin. Paitsi minun tapauksessani koska minulla ei ole jälkeläisiä eikä tule.

        "Onneksi tämä maailmanaika pian päättyy, ja synti ja kuolema lakkaa. "

        Ikävä kertoa tämä, mutta te kristityt olette odottaneet tuota samaa asiaa kohta 2000 vuotta...

        "Pidä huoli että olet pelastettujen joukossa, kun tämä tapahtuu, samoin tee kaikkesi, että perheesikin olisi mukana."

        En usko jumalaan, enkä pelastukseen, enkä näe mitään tarvetta sille että pitäisi pelastua. Pidän maailmasta tällaisena.

        "Birgitta olet oikeassa. Synnissä siinneet saavat ansionsa mukaan ja me uskovaiset lennämme kuin valkohanhet Taivaan Iloon!"

        Pikemminkin saatanan ikigrilliin, koska et todennäköisesti ole kyennyt noudattamaan raamatun kaikkia käskyjä...


      • Löffel
        Kampelatutkija kirjoitti:

        "Eli puhutaan 50 miljardista ihmisestä, jotka ovat kuolleet lapsena. Ajattele, 50 miljardia lasta, valtava luku. Sitten on lisäksi keskenmenot, joita on noin 1/3 raskauksista. Tämä tarkoittaa vähintään 100 miljardia keskenmenoa, ehkä 300 miljardia keskenmenoa kaikkiaan."

        Tämähän on normaalia kaikilla eliöillä ja täysin evoluution mukaista. Raamatun toinen luomiskertomus yrittää luoda jonkinlaisen selityksen tälle sattumanvaraiselle pahuudelle ja selittää sen perisynnillä.

        Hyvä ja paha on suhteellista Raamatun ja kaikkien muidenkin uskontojen mukaan. Toisten tappaminen on hyvää sinun uskontosi näkökulmasta, mutta pahaa tapetuksi joutuvan näkökulmasta. Babylonian pakkosiirtolaisuus oli varmasti kauheaa israelilaiselle ja ehkä osasyynä niin synkkään luomiskertomukseen, mutta babylonian näkökulmasta se oli äärimmäisen hyvää, saatiinhan sillä valloitettua sotasaalista ja lisää aluetta.

        Koska nyt tiedämme todelliset syyt monille pahoilta vaikuttaville asioille, ei ole mitään perustetta Raamatun perisyntiopille. Osaamme myös johtaa moraalikoodistomme ilman uskonnollisia ohjeita, joten Raamattua ei siihenkään tarvita. Osaamme tehdä sen paremmin ilman Raamattua. Esimerkiksi Yhdistyneiden kansakuntien kesken sovitut universaalit ihmisoikeudet ovat absoluuttisia, johon Raamattu ei pysty. Raamatun moraali on relativistinen, Jahven nimissä voi tapaa ja tehdä kaikkea muutakin pahuutta ja se on hyvää.

        Tyypillistä ateistin vääristelyä ja valehtelua, mutta mitäpä muuta tältä Kampelahutkijalta voisi odottakaan................


      • Löffel kirjoitti:

        Tyypillistä ateistin vääristelyä ja valehtelua, mutta mitäpä muuta tältä Kampelahutkijalta voisi odottakaan................

        Perustele toki tarkemmin, mikä kommentissani oli vääristelyä?
        -se, että perisyntioppi yrittää selittää ihmisen kärsimystä?
        -Raamatun relativistinen moraali?
        -Universaalien ihmisoikeuksien hyvyys?

        Nyt kommenttisi oli pelkkää argumentum ad hominem -ripulointia. Sitäpaitsi kommenttini ei ole pelkästään oma mielipiteeni. Samaa mieltä ovat käytännössä kaikki vakavasti otettavat, objektiiviset Raamatun tutkijat, niin kristityt kuin ateistitkin.


    • q.v

      Uskotko evoluutioon?

      Jos uskot:
      Silloin ei ole ollut Paratiisia. Ihmiskunta ei polveudu kahdesta yksilöstä, Aatamista ja Eevasta.
      Jos Aatamia ja Eevaa ei ole niin ei ole perisyntiäkään.

      Kun perisyntiä ei ole niin ei ole mitään syytä miksi siitä pitäisi vapautua.
      Silloin ei ole motiivia miksi Jeesuksen olisi pitänyt syntyä ja kuolla ihmisten vuoksi.
      Kuolla perisynnin vuoksi mitä ei ole.

      Kristinuskon opissa ei ole mitään järkeä, ellet hylkää käytännössä kaikkea tietoa mitä meillä on maailmasta. Paratiisi ei ole totta. Tulva ei ole totta. Aabraman, Mooses, Daavid, Saul, Salomon eivät ole totta. Exodus Egyptistä ei ole totta. Jeesus ei ole totta. Evankeliumien tapahtumat eivät ole totta.

      Kaikki on ihmisten keksimää taikauskoa, johon uskot vain siksi kun sinut on siihen lapsesta asti opetettu.

      Ihmismieli on lapsena kuin sieni. Se on välttämätöntä, koska lapsen pitää ottaa vanhemmilta oppia, jotta selviää vaarallisessa luonnossa. "Älä koske tuleen! Varo käärmeitä! Varo leijonia! Jumala on olemassa! Jumala on pilvessä ja heittelee salamoita! Usko, älä kyseenalaista!"

      Jotkut opitut asiat ovat totta, kaikki asiat eivät ole. Kerran opittuja epätosia asioita on hankala hylätä. Se vaatii omien uskomuksiensa tutkimista ja itsensä haastamista.

      Haluatko uskoa mahdollisimman moniin sellaisiin asioihin mitkä ovat totta ja hylätä mahdollisimman monta sellaista asiaa mikä ei ole totta?

      Jos uskot asiaan A mutta kaikki todisteet osoittavat asian A olevan epätosi ja asia B onkin totta.
      Oletko valmis todisteiden perusteella vaihtamaan uskomuksiasi?

      • DRHouse

        Jos tämä oli tarkoitettu minulle, niin olen ateisti. Halusin vaan kysyä asiaa kristityiltä, koska he eivät kykene loogisesti tähän kysymykseen vastaamaan, elleivät sitten kannata viattomien kidutusta.


    • 12___13

      "Jos vastaat ei, ja kannatat perisyntioppia, miten perustelet sen että edellä kuvattu tilanne on epäoikeudenmukainen, mutta oppi perisynnistä jossa jokaista rangaistaan ei ole?"

      Mitä ihmettä ajattelet perisynnin tarkoittavan?

      Itse olen ymmärtänyt niin, että perisynti on tämä: Aatami ja Eeva hylkäsivät Jumalan ja joutuivat tähän ensimmäiseen kuolemaan. Sen seurauksena myös heidän jälkeläiset syntyvät tähän kuolemaan. Onko tämä kuolema ja mahdollisuus todella oppia tietämään, mitä hyvä ja paha tarkoittavat, rangaistus sinun mielestäsi?

      • "Onko tämä kuolema ja mahdollisuus todella oppia tietämään, mitä hyvä ja paha tarkoittavat, rangaistus sinun mielestäsi?"

        Miten eläimet? Nykytietämyksen valossa eläimillä ei ole sellaista tietoisuutta, että he tietäisivät kuolevansa joskus. Eläimillä ei ole myöskään ymmärrystä hyvästä ja pahasta. Ovatko eläimet siis synnittömiä ja elävät paratiisissa jumalan kanssa?

        Huomaa, ettei luomiskertomus tee mitään eroa ihmisen ja eläimen välille. Jahve muokkaa ne savesta ja puhaltaa elämän sieraimiin. Jahve ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen. Jahve yritti aluksi tarjota ihmiselle kumppaniksi eläintä.

        7 [i] Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento.*

        8 Herra Jumala sanoi: "Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen."

        19 Ja Herra Jumala muovasi maasta kaikki villieläimet ja kaikki taivaan linnut ja vei ne ihmisen luo nähdäkseen, minkä nimen hän kullekin antaisi. Ja jokainen elävä olento sai sen nimen, jolla ihminen sitä kutsui.

        20 Näin ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille, kaikille linnuille ja kaikille villieläimille. Mutta ihmiselle ei löytynyt sopivaa kumppania.


      • DRHouse

        Kirkon mukaan perisynti on asia joka periytyy heille jotka tekoon ovat syyttömiä. Siksi on aiheellista kysyä olisiko kristityn mielestä oikeudenmukaista kiduttaa muutenkin heitä jotka ovat esi-isiensä tekoihin syyttömiä näiden esi-isien tekojen perusteella.


      • 12___13
        Kampelatutkija kirjoitti:

        "Onko tämä kuolema ja mahdollisuus todella oppia tietämään, mitä hyvä ja paha tarkoittavat, rangaistus sinun mielestäsi?"

        Miten eläimet? Nykytietämyksen valossa eläimillä ei ole sellaista tietoisuutta, että he tietäisivät kuolevansa joskus. Eläimillä ei ole myöskään ymmärrystä hyvästä ja pahasta. Ovatko eläimet siis synnittömiä ja elävät paratiisissa jumalan kanssa?

        Huomaa, ettei luomiskertomus tee mitään eroa ihmisen ja eläimen välille. Jahve muokkaa ne savesta ja puhaltaa elämän sieraimiin. Jahve ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen. Jahve yritti aluksi tarjota ihmiselle kumppaniksi eläintä.

        7 [i] Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento.*

        8 Herra Jumala sanoi: "Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen."

        19 Ja Herra Jumala muovasi maasta kaikki villieläimet ja kaikki taivaan linnut ja vei ne ihmisen luo nähdäkseen, minkä nimen hän kullekin antaisi. Ja jokainen elävä olento sai sen nimen, jolla ihminen sitä kutsui.

        20 Näin ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille, kaikille linnuille ja kaikille villieläimille. Mutta ihmiselle ei löytynyt sopivaa kumppania.

        “Jahve ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen. Jahve yritti aluksi tarjota ihmiselle kumppaniksi eläintä.”

        Lukemisen ymmärtämisessäsi näyttää olevan suuria vaikeuksia.

        Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
        Gen. 1:26

        Raamattu ei sano Jumalan yrittäneen tarjota ihmiselle ensin kumppaniksi eläintä.


      • 12___13
        DRHouse kirjoitti:

        Kirkon mukaan perisynti on asia joka periytyy heille jotka tekoon ovat syyttömiä. Siksi on aiheellista kysyä olisiko kristityn mielestä oikeudenmukaista kiduttaa muutenkin heitä jotka ovat esi-isiensä tekoihin syyttömiä näiden esi-isien tekojen perusteella.

        "Kirkon mukaan perisynti on asia joka periytyy heille jotka tekoon ovat syyttömiä. Siksi on aiheellista kysyä olisiko kristityn mielestä oikeudenmukaista kiduttaa muutenkin heitä jotka ovat esi-isiensä tekoihin syyttömiä näiden esi-isien tekojen perusteella."

        Minun tietääkseni ihmisiä ei kiduteta "perisynnin" vuoksi. Kidutetaanko sinua? Miten?


      • DRHouse
        12___13 kirjoitti:

        "Kirkon mukaan perisynti on asia joka periytyy heille jotka tekoon ovat syyttömiä. Siksi on aiheellista kysyä olisiko kristityn mielestä oikeudenmukaista kiduttaa muutenkin heitä jotka ovat esi-isiensä tekoihin syyttömiä näiden esi-isien tekojen perusteella."

        Minun tietääkseni ihmisiä ei kiduteta "perisynnin" vuoksi. Kidutetaanko sinua? Miten?

        "Minun tietääkseni ihmisiä ei kiduteta "perisynnin" vuoksi. Kidutetaanko sinua? Miten? "

        Periaate on sama,. Ihmisiä rangaistaan siitä mitä he eivät tehneet, vaan heidän oletetut esivanhempansa. Siksi, jos pidät kristinuskon oppia perisynnistä oikeana, tulisi sinun hyväksyä samalla periaatteella se että kaikkia täysi-ikäisiä kidutetaan rangaistuksena ihan oikeista rikoksista jotka heidän esivanhempansa ovat tehneet.

        Moraalista eroa ei ole.


      • 12___13
        DRHouse kirjoitti:

        "Minun tietääkseni ihmisiä ei kiduteta "perisynnin" vuoksi. Kidutetaanko sinua? Miten? "

        Periaate on sama,. Ihmisiä rangaistaan siitä mitä he eivät tehneet, vaan heidän oletetut esivanhempansa. Siksi, jos pidät kristinuskon oppia perisynnistä oikeana, tulisi sinun hyväksyä samalla periaatteella se että kaikkia täysi-ikäisiä kidutetaan rangaistuksena ihan oikeista rikoksista jotka heidän esivanhempansa ovat tehneet.

        Moraalista eroa ei ole.

        "Ihmisiä rangaistaan siitä mitä he eivät tehneet, vaan heidän oletetut esivanhempansa."

        Minun nähdäkseni tämä "elämä" ei ole rangaistus. Surullista, jos koet oman elämäsi rangaistuksena.


      • DRHouse
        12___13 kirjoitti:

        "Ihmisiä rangaistaan siitä mitä he eivät tehneet, vaan heidän oletetut esivanhempansa."

        Minun nähdäkseni tämä "elämä" ei ole rangaistus. Surullista, jos koet oman elämäsi rangaistuksena.

        "Minun nähdäkseni tämä "elämä" ei ole rangaistus. Surullista, jos koet oman elämäsi rangaistuksena. "

        Oppi siitä että on ollut jonkinlainen perisynti, on oppi siitä että ihmistä rangaistaan, eli että ihminen on lähökohtaisesti jo vastasyntyneenä syntinen, teoista joita hän ei ole tehnyt. Siksi oppi perisynnistä on moraalisesti samanarvoinen jos jokaista kidutettaisiin vuosi teoista joita hän ei ole tehnyt. Kukaan ei ole sanonut että elämä on rangaistus, se on vaan omaa sekoiluasi. Oletkos vähän tyhmä?


      • 12___13 kirjoitti:

        “Jahve ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen. Jahve yritti aluksi tarjota ihmiselle kumppaniksi eläintä.”

        Lukemisen ymmärtämisessäsi näyttää olevan suuria vaikeuksia.

        Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
        Gen. 1:26

        Raamattu ei sano Jumalan yrittäneen tarjota ihmiselle ensin kumppaniksi eläintä.

        "“Jahve ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen. Jahve yritti aluksi tarjota ihmiselle kumppaniksi eläintä.”

        Lukemisen ymmärtämisessäsi näyttää olevan suuria vaikeuksia.

        Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
        Gen. 1:26"

        Poistoautomaatti vei vastauksen. Otetaan uudelleen.

        Sinulla on vaikeuksia ymmärtää lukemista. Viittamassasi Raamatun jakeessa ei puhuta Jahvesta. Jahve ei luonut ihmistä peilikuvakseen. Jahve päinvastoin karkoitti ihmiset paratiisista, kun he yrittivät tulla jumalan kaltaisiksi.

        Tässä viittaamasi jae 26, jossa ei ole Jahve vaan Elohim.

        26 Then Elohim said, “Let us make humans in our image, in our likeness. Let them rule the fish in the sea, the birds in the sky, the domestic animals all over the earth, and all the animals that crawl on the earth.”

        Tässä Jahve luo ihmisen

        7 [i] Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento.*

        Ja tässä ajaa pois paratiisista, koska ihmisestä oli tullut jumalien kaltainen.

        22 Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"

        23 Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty.


    • Synti on Jumalan vastaisuutta. Ei ole muuta syntiä.

      Jokainen ihminen on syntinen. Jossain määrin.

      Ateisti harjoittaa syntiä tietoisesti, aina vastustaessaan Jumalaa, eli joka päivä, kaiken aikaa.

      Synti ei ole tekoja, syömisiä, juomisia, naimisia. Synti ei ole lahkojen vastaisuutta ja mielipiteitä. Synti ei ole, mitä Jumalan kieltäjät kuvittelevat sen olevan.

      Synti on vain ja ainoastaan Jumalan vastaisuutta.

      • HöböHöböBebebebe

        Sinä teet syntiä olemalla olemassa. Lopeta se heti!!!


      • "Ateisti harjoittaa syntiä tietoisesti, aina vastustaessaan Jumalaa, eli joka päivä, kaiken aikaa. "

        Miten voi vastustaa olentoa, jota ei ole olemassa ja johon ei usko?

        Eikö ole melko absurdia todeta, että aikuiset ihmiset vastustavat joulupukkia, keijukaisia, hammaskeijua, tonttuja ja leprechaunia?


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Ateisti harjoittaa syntiä tietoisesti, aina vastustaessaan Jumalaa, eli joka päivä, kaiken aikaa.>>

        Jos yrittäisin vastustaa kaikkia ihmisten keksimiä jumalia ja niiden erilaisia versioita, niin sehän veisi kaiken aikani. En minä jumalia vastusta. Uskovien hulluimpia kotkotuksia toki joskus.

        Väärinymmärrys on toki ymmärrettävä, kun tietää miten helposti te uskovaiset sotkette itsenne Jumalaan.


      • DRHouse

        " Synti on Jumalan vastaisuutta. Ei ole muuta syntiä."

        Raamattu on tästä eri mieltä.

        "Synti ei ole tekoja, syömisiä, juomisia, naimisia. Synti ei ole lahkojen vastaisuutta ja mielipiteitä. Synti ei ole, mitä Jumalan kieltäjät kuvittelevat sen olevan."

        Jeesus sanoo raamatussa jo että pelkkä syntisen teon ajattelu on syntiä. Joten taas olet raamatun kanssa eri mieltä.


        Oikeasti, olisi hienoa jos kristityt lukisivat edes oman pyhän kirjansa...


      • Kampelatutkija kirjoitti:

        "Ateisti harjoittaa syntiä tietoisesti, aina vastustaessaan Jumalaa, eli joka päivä, kaiken aikaa. "

        Miten voi vastustaa olentoa, jota ei ole olemassa ja johon ei usko?

        Eikö ole melko absurdia todeta, että aikuiset ihmiset vastustavat joulupukkia, keijukaisia, hammaskeijua, tonttuja ja leprechaunia?

        ”Eikö ole melko absurdia todeta, että aikuiset ihmiset vastustavat joulupukkia, keijukaisia, hammaskeijua, tonttuja ja leprechaunia?”

        *

        Absurdia on, että aikuisilla ihmisillä on tuollainen käsitys Jumalasta.

        Vai että joulupukkeja ja satuhahmoja...

        Sinä osoitat oman itsesi, omat rajoittuneisuutesi, omat ahdasmielisyytesi, omat kapeakatseisuutesi, oman ajattelemattomuutesi. Osoitat oman ajattelusi puutteen. Sinä ajattelit käsitellä maailmankaikkeuden luojaa tuolla asenteella.

        Suurta Henkeä sinä lähestyt tuolla tavoin.

        Siis ethän sinä lähesty. Ei Jumala joulupukeistasi piittaa. Lapsukainen.

        Mutta hän kyllä piittaa sinustakin sen verran että haluaa sinun kasvavan, henkisesti. Sinä vain olet niin uppiniskainen, jämähtänyt asenteissasi taisteluhautoihin.

        Kuten hyvin tiedät, ja sinulle on moneen kertaan sanottu, Jumala on paitsi kaikkitietävä ja viisas, myös armollinen ja totuudellinen. Tarkemmin sanottuna korkein olento on totuus itse. Totuus. Absoluutti. Yritäpäs nyt suhtautua tähän asiaan vähän vakavammin! Satuhahmosi voi unohtaa samantien. Vai onko samanmielisten tovereiden hyväksyntä sinulle arvokkaampaa kuin itse totuus?

        Ihmisen elämä on täynnä valintoja. Jotkut valinnat ovat paljon merkittävämpiä kuin toiset.

        Valinta Hyvän ja Pahan välillä on yksi merkittävä.

        Samoin on valinta Totuuden ja Valheen välillä.

        Voisin jatkaa tätä listaa, mutta turhahan sinulle, jos et jaksa edes tämän vertaa ajatella...


      • DRHouse
        Bebebebe kirjoitti:

        ”Eikö ole melko absurdia todeta, että aikuiset ihmiset vastustavat joulupukkia, keijukaisia, hammaskeijua, tonttuja ja leprechaunia?”

        *

        Absurdia on, että aikuisilla ihmisillä on tuollainen käsitys Jumalasta.

        Vai että joulupukkeja ja satuhahmoja...

        Sinä osoitat oman itsesi, omat rajoittuneisuutesi, omat ahdasmielisyytesi, omat kapeakatseisuutesi, oman ajattelemattomuutesi. Osoitat oman ajattelusi puutteen. Sinä ajattelit käsitellä maailmankaikkeuden luojaa tuolla asenteella.

        Suurta Henkeä sinä lähestyt tuolla tavoin.

        Siis ethän sinä lähesty. Ei Jumala joulupukeistasi piittaa. Lapsukainen.

        Mutta hän kyllä piittaa sinustakin sen verran että haluaa sinun kasvavan, henkisesti. Sinä vain olet niin uppiniskainen, jämähtänyt asenteissasi taisteluhautoihin.

        Kuten hyvin tiedät, ja sinulle on moneen kertaan sanottu, Jumala on paitsi kaikkitietävä ja viisas, myös armollinen ja totuudellinen. Tarkemmin sanottuna korkein olento on totuus itse. Totuus. Absoluutti. Yritäpäs nyt suhtautua tähän asiaan vähän vakavammin! Satuhahmosi voi unohtaa samantien. Vai onko samanmielisten tovereiden hyväksyntä sinulle arvokkaampaa kuin itse totuus?

        Ihmisen elämä on täynnä valintoja. Jotkut valinnat ovat paljon merkittävämpiä kuin toiset.

        Valinta Hyvän ja Pahan välillä on yksi merkittävä.

        Samoin on valinta Totuuden ja Valheen välillä.

        Voisin jatkaa tätä listaa, mutta turhahan sinulle, jos et jaksa edes tämän vertaa ajatella...

        Uskothan sinä peikkoihinkin, joita raamatun mukaan on olemassa...


      • DRHouse kirjoitti:

        " Synti on Jumalan vastaisuutta. Ei ole muuta syntiä."

        Raamattu on tästä eri mieltä.

        "Synti ei ole tekoja, syömisiä, juomisia, naimisia. Synti ei ole lahkojen vastaisuutta ja mielipiteitä. Synti ei ole, mitä Jumalan kieltäjät kuvittelevat sen olevan."

        Jeesus sanoo raamatussa jo että pelkkä syntisen teon ajattelu on syntiä. Joten taas olet raamatun kanssa eri mieltä.


        Oikeasti, olisi hienoa jos kristityt lukisivat edes oman pyhän kirjansa...

        ”Jeesus sanoo raamatussa jo että pelkkä syntisen teon ajattelu on syntiä. Joten taas olet raamatun kanssa eri mieltä.”

        En ole sen enempää raamatun kuin Jeesuksenkaan kanssa eri mieltä. Jumalan vastaisen teon ajattelu on syntiä – tietysti. Mielestähän kaikki synti lähtee.

        Hengestä tarkemmin sanottuna.

        Jumalan vastainen henki on syntihenki. Ja Jumalan Henki on Synnitön. Miten vaikea sinun on tätä ymmärtää?


      • DRHouse kirjoitti:

        Uskothan sinä peikkoihinkin, joita raamatun mukaan on olemassa...

        Missä vaiheessa minä olen ilmoittanut uskovani peikkoihin, tai edes raamattuun, mutta sinä luulet niin, uskonharhoissasi.

        Olet niin täynnä negatiivisuutta kaiken kaikkiaan että lohduttomalta tuntuu sinunkin kohtalosi.


      • DRHouse
        Bebebebe kirjoitti:

        ”Jeesus sanoo raamatussa jo että pelkkä syntisen teon ajattelu on syntiä. Joten taas olet raamatun kanssa eri mieltä.”

        En ole sen enempää raamatun kuin Jeesuksenkaan kanssa eri mieltä. Jumalan vastaisen teon ajattelu on syntiä – tietysti. Mielestähän kaikki synti lähtee.

        Hengestä tarkemmin sanottuna.

        Jumalan vastainen henki on syntihenki. Ja Jumalan Henki on Synnitön. Miten vaikea sinun on tätä ymmärtää?

        "En ole sen enempää raamatun kuin Jeesuksenkaan kanssa eri mieltä. Jumalan vastaisen teon ajattelu on syntiä – tietysti. Mielestähän kaikki synti lähtee."

        Eli olet sitten itsesi kanssa ristiriidassa.

        "Jumalan vastainen henki on syntihenki. Ja Jumalan Henki on Synnitön. Miten vaikea sinun on tätä ymmärtää? "

        Niin, mikäs synti se kansanmurha olisi...

        "Missä vaiheessa minä olen ilmoittanut uskovani peikkoihin, tai edes raamattuun, mutta sinä luulet niin, uskonharhoissasi."

        Pätevä oletus, koska raamatusta ja sen jumalasta pauhaat. Mutta jos et niihin usko, olet itsesi kanssa ristiriidassa.

        "Olet niin täynnä negatiivisuutta kaiken kaikkiaan että lohduttomalta tuntuu sinunkin kohtalosi. "

        Positiivisuus on perseestä sanoi HIV-potilas...


      • DRHouse kirjoitti:

        "En ole sen enempää raamatun kuin Jeesuksenkaan kanssa eri mieltä. Jumalan vastaisen teon ajattelu on syntiä – tietysti. Mielestähän kaikki synti lähtee."

        Eli olet sitten itsesi kanssa ristiriidassa.

        "Jumalan vastainen henki on syntihenki. Ja Jumalan Henki on Synnitön. Miten vaikea sinun on tätä ymmärtää? "

        Niin, mikäs synti se kansanmurha olisi...

        "Missä vaiheessa minä olen ilmoittanut uskovani peikkoihin, tai edes raamattuun, mutta sinä luulet niin, uskonharhoissasi."

        Pätevä oletus, koska raamatusta ja sen jumalasta pauhaat. Mutta jos et niihin usko, olet itsesi kanssa ristiriidassa.

        "Olet niin täynnä negatiivisuutta kaiken kaikkiaan että lohduttomalta tuntuu sinunkin kohtalosi. "

        Positiivisuus on perseestä sanoi HIV-potilas...

        "Eli olet sitten itsesi kanssa ristiriidassa."

        En, vaan olen sinun kanssasi ristiriidassa.

        "Niin, mikäs synti se kansanmurha olisi..."

        Jumala ei tee syntiä eikä kansanmurhia.

        "Pätevä oletus, koska raamatusta ja sen jumalasta pauhaat. Mutta jos et niihin usko, olet itsesi kanssa ristiriidassa."

        Eniten täällä jauhaa raamatusta eräskin DRHouse. Uskotko raamattuun? Ainakaan et ole ymmärtänyt siitä edes ensimmäistä sanaa.

        "Positiivisuus on perseestä sanoi HIV-potilas..."

        Kyllä, hanurista se.


    • Kristinusko ja Raamattu ei opeta että jokaista ihmistä rangaistaan hänen sukulaisen tekemästä rikoksesta. Raamattu opettaa että jokainen ihminen on syntinen, kykenevä tekemään pahaa. Synnitöntä eli täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan. Näin ollen jokainen ihminen on syynalainen.

      • DRHouse

        Tuota, perisyntioppi opettaa juurikin sen että jokainen ihminen on syyllinen Aatamin ja Eevan tekemään syntiin. Eli siihen hedelmän syömiseen. Silloinhan jokaista ihmistä pidetään syyllisenä hänen (fiktiivisten) esivanhempiensa rikokseen.


      • DRHouse kirjoitti:

        Tuota, perisyntioppi opettaa juurikin sen että jokainen ihminen on syyllinen Aatamin ja Eevan tekemään syntiin. Eli siihen hedelmän syömiseen. Silloinhan jokaista ihmistä pidetään syyllisenä hänen (fiktiivisten) esivanhempiensa rikokseen.

        Itse näen asian niin että Aatami ja Eeva edustivat ihmiskuntaa paratiisissa ja he lankesivat syntiin. Siinä mielessä synti "periytyy". Toisaalta jos joku väittää että olisi selviytynyt heitä paremmin paratiisissa niin epäilen suuresti enkä ole samaa mieltä.
        Jokainen ihminen on kykenevä pahaan ja on syntinen. Ei tarvitse "lainailla" muiden syntejä, omissakin on ihan tarpeeksi tekemistä.


      • juhani1965 kirjoitti:

        Itse näen asian niin että Aatami ja Eeva edustivat ihmiskuntaa paratiisissa ja he lankesivat syntiin. Siinä mielessä synti "periytyy". Toisaalta jos joku väittää että olisi selviytynyt heitä paremmin paratiisissa niin epäilen suuresti enkä ole samaa mieltä.
        Jokainen ihminen on kykenevä pahaan ja on syntinen. Ei tarvitse "lainailla" muiden syntejä, omissakin on ihan tarpeeksi tekemistä.

        Perisyntioppi on vain ja ainoastaan 2500 vuotta sitten keksitty kausaliteetti kärsimyksestä ja sen syistä. 2500 vuotta sitten elämä on ollut kärsimystä pienessä Juudan heimossa karussa Palestiinassa isompien imperiumien antaessa pataan vähän väliä. Tälle kärsimykselle ja kovalle raadannalle on pitänyt keksiä selitys ja se on perisynti.

        Kausaliteetti on kuitenkin virheellinen, nykyaikana jumalattomuus on lisääntynyt eli syntiä pitäisi olla enemmän, mutta kärsimys on vähentynyt, sotia, nälänhätää, lapsikuolleisuutta, rikollisuutta on vähemmän. Ei ole mitään perisyntiä, koko perisyntioppi on aikansa elänyt paimentolaissatu ja sen voi jättää kirjahyllyyn. Riittää, että elämme parhaan kykymme mukaan hyvin, oikeudenmukaisesti ja korkeam moraalin mukaan muiden ihmisten kanssa. Siihen ei tarvitse enää vetää mitään kuvitteellista perisyntiä taakaksi.


      • q.v

        Pohjois-Koreassa lapsetkin joutuvat leirille, jos heidän vanhempansa on käynyt poikkiteloin puoluetta vastaan. Perisynti ei poikkea tästä mitenkään.

        Kysymys kristityille: Onko Pohjois-Korean rangaistus menetelmä hyvä ja oikeudenmukainen?


      • 12___13
        juhani1965 kirjoitti:

        Itse näen asian niin että Aatami ja Eeva edustivat ihmiskuntaa paratiisissa ja he lankesivat syntiin. Siinä mielessä synti "periytyy". Toisaalta jos joku väittää että olisi selviytynyt heitä paremmin paratiisissa niin epäilen suuresti enkä ole samaa mieltä.
        Jokainen ihminen on kykenevä pahaan ja on syntinen. Ei tarvitse "lainailla" muiden syntejä, omissakin on ihan tarpeeksi tekemistä.

        Vajakki Ju-hanji


      • q.v kirjoitti:

        Pohjois-Koreassa lapsetkin joutuvat leirille, jos heidän vanhempansa on käynyt poikkiteloin puoluetta vastaan. Perisynti ei poikkea tästä mitenkään.

        Kysymys kristityille: Onko Pohjois-Korean rangaistus menetelmä hyvä ja oikeudenmukainen?

        Eikä vain pohjois-koreassa vaan yleensäkin diktatuurisissa maissa, näinhän oli myös Maon johtamassa Kiinassakin. Tietenkään se ei ole hyvä ja oikeudenmukainen oppi.
        Minulle tuli viestistäsi käsitys että jotkut ihmiset ovat täysin hyviä ja synnittömiä, näinhän asian laita ei ole, sen näkee jo avaamalla päivän median. Jokainen on vastuussa omista synneistä, ei tarvitse vastata vanhempien synneistä.


      • Kampelatutkija kirjoitti:

        Perisyntioppi on vain ja ainoastaan 2500 vuotta sitten keksitty kausaliteetti kärsimyksestä ja sen syistä. 2500 vuotta sitten elämä on ollut kärsimystä pienessä Juudan heimossa karussa Palestiinassa isompien imperiumien antaessa pataan vähän väliä. Tälle kärsimykselle ja kovalle raadannalle on pitänyt keksiä selitys ja se on perisynti.

        Kausaliteetti on kuitenkin virheellinen, nykyaikana jumalattomuus on lisääntynyt eli syntiä pitäisi olla enemmän, mutta kärsimys on vähentynyt, sotia, nälänhätää, lapsikuolleisuutta, rikollisuutta on vähemmän. Ei ole mitään perisyntiä, koko perisyntioppi on aikansa elänyt paimentolaissatu ja sen voi jättää kirjahyllyyn. Riittää, että elämme parhaan kykymme mukaan hyvin, oikeudenmukaisesti ja korkeam moraalin mukaan muiden ihmisten kanssa. Siihen ei tarvitse enää vetää mitään kuvitteellista perisyntiä taakaksi.

        Itse olen asiasta eri mieltä. Kyllähän ihmisen pahuus eli syntisyys aiheuttaa kärsimystä. Sekin varmasti vaikuttaa että uskovaiset ja ei-uskovaiset näkevät syntikäsityksen eri tavoin. Joku asia voi olla ei-uskovaiselle luonnollinen ja hyvä asia, uskovaiselle se on syntiä ja kaihdettava asia. Näin myös synti määrän "mittaus ja tulos" vaihtelee vakaumuksesta riippuen.
        Itse olen samaa mieltä että hyvä on elää hyvin, oikeudenmukaisesti ja korkean moraalin mukaan, uskoi sitten perisynti-oppiin tai ei.


      • juhani1965 kirjoitti:

        Itse olen asiasta eri mieltä. Kyllähän ihmisen pahuus eli syntisyys aiheuttaa kärsimystä. Sekin varmasti vaikuttaa että uskovaiset ja ei-uskovaiset näkevät syntikäsityksen eri tavoin. Joku asia voi olla ei-uskovaiselle luonnollinen ja hyvä asia, uskovaiselle se on syntiä ja kaihdettava asia. Näin myös synti määrän "mittaus ja tulos" vaihtelee vakaumuksesta riippuen.
        Itse olen samaa mieltä että hyvä on elää hyvin, oikeudenmukaisesti ja korkean moraalin mukaan, uskoi sitten perisynti-oppiin tai ei.

        Käsite syntiinlankeemus ei sinänsä esiinny Vanhassa testamentissa, vaan perisyntioppi pohjautuu pitkälti Paavalin kirjeisiin roomalaisille ja efesolaisille sekä Psalmeihin. Tärkeimpänä raamatullisena lähtökohtana perisyntiopille pidetään Roomalaiskirjeen 5. luvun jaetta 12.

        Raamatun toisen luomiskertomuksen hedelmän syönti on vain ja ainoastaan selitys tuon aikaisen (2500 vuotta sitten) elämän kovuudelle.

        --Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
        ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
        niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
        Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
        niin kauan kuin elät.
        18 Maa kasvaa sinulle
        orjantappuraa ja ohdaketta,
        mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.
        19 Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu. Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

        "Kyllähän ihmisen pahuus eli syntisyys aiheuttaa kärsimystä."

        Tottakai, jos "syntiä" tehdään toista ihmistä kohtaan. Sitä ei kuitenkaan nykyään kutsuta synniksi, se on ihan vain lain rikkomista. Esimerkiksi jumalattomuus ei ole laitonta, mutta se on syntiä. Nykyaikana jumalattomuus on lisääntynyt, mutta kärsimys ei. Päinvastoin jumalattomuuden kanssa korreloi ihmiskunnan hyvyys ja menestys.


      • Kampelatutkija kirjoitti:

        Käsite syntiinlankeemus ei sinänsä esiinny Vanhassa testamentissa, vaan perisyntioppi pohjautuu pitkälti Paavalin kirjeisiin roomalaisille ja efesolaisille sekä Psalmeihin. Tärkeimpänä raamatullisena lähtökohtana perisyntiopille pidetään Roomalaiskirjeen 5. luvun jaetta 12.

        Raamatun toisen luomiskertomuksen hedelmän syönti on vain ja ainoastaan selitys tuon aikaisen (2500 vuotta sitten) elämän kovuudelle.

        --Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
        ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
        niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
        Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
        niin kauan kuin elät.
        18 Maa kasvaa sinulle
        orjantappuraa ja ohdaketta,
        mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.
        19 Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu. Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

        "Kyllähän ihmisen pahuus eli syntisyys aiheuttaa kärsimystä."

        Tottakai, jos "syntiä" tehdään toista ihmistä kohtaan. Sitä ei kuitenkaan nykyään kutsuta synniksi, se on ihan vain lain rikkomista. Esimerkiksi jumalattomuus ei ole laitonta, mutta se on syntiä. Nykyaikana jumalattomuus on lisääntynyt, mutta kärsimys ei. Päinvastoin jumalattomuuden kanssa korreloi ihmiskunnan hyvyys ja menestys.

        Totta että syntiinlankeemusta ja perisyntiä ei esiinny sanoina Raamatussa vaan enemminkin kyseessä ovat käsitteet. Tottelemattomuus Jumalan käskyä kohtaan eli sen kielletyn puun hedelmän synti johti "elämän kovuuteen", paraatiisi olot olivat taaksejäänyttä elämää siitä eteenpäin.
        Olet oikeassa siinä että synti ja lain rikkominen eivät ole synonyymejä, vaikka välillä ne menevät päällekkäin.
        Joudun olemaan erimieltä siitä että jumalattomuudesta seuraisi automaattisesti hyvyyttä ja menestystä. Olen juuri lopettelemassa paksua kirjaa Mao Zedongista ja hänen hallintonsa hirmutöistä. Uskonnottoman Maon ja hänen hallintakumppaneiden julmuus oli jotain aivan käsittämätöntä. 70 miljoonaa tapettua ihmistä, itseaiheutettua nälänhätää, kidutusta, sotaa, valehtelua, kulttuurin tuhoamista, ihmisten alistamista ja nöyryyttämistä,kannibalismia ynm. Kyllä valitettavasti hyvyys ja menestys oli kaukana Maon jumalattomasta hirmuvallasta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe