Oliko Stalin mainettaan parempi ?

4tatg

Stalinista yleensä kertovat vain hänen poliittiset vastustajansa eikä poliittinen vastustaja tai vastustaja yleensäkään ole luotettavin taho puolueettomien ja objektiivisten tietojan antajaksi. Stalinin vainoissa oli tietenkin suoria teloituksia mutta yleensä ne leirit olivat työleirejä, joilla oli tarkoitus saada jotain valmistakin aikaan vaikkapa ns. Stalinin kanava tai uudet teollisuuskeskuksen Uralille. Siihen ei sovi se, että pannaan montulle riviin ja päästetään kk:lla läpitte tai unohdetaan antaa ruokaa. Uhriluku näillä työleireillä nousi tietenkin suureksi koska se systeemi kesti niinkin kauan mutta kyse oli lopultakin alkeellisen maan teollistamisesta ja siinähän onnistuivat.

Kun vertaa Suomen leireihin 1918 niin täällähän ne olikin tarkoitetut puhtaasti ihmisten tuhoamiseen eikä muuhun. Sen takia murhattujen lukumäärä n. 27 000 niinkin lyhyessä ajassa näin pienestä kansasta todistaa sen minkä kaikki tietävätkin. Ne olivat puhtaasti tuhoamistehtaita joilla pyrittiin maksimaaliseen tappomäärään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Vertailukohteeksi sopii nazien Auschwitz.

Mielenkiintoiseksi jutun tekee se kun Suomen äärioikeisto jatkuvasti valittaa ja suree surmattujen neuvostokansalaisten suurta lukumäärää. Luulisi pikemminkin iloitsevan tyyliin mitä enempi sen parempi.

77

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peralbin

      Järkevämpi kuin Putin tai sinä. Ei se toisaalta pelkästään voimavaroista riippunut. Ukko kosiskeli noihin aikoihin juutalaisia ja halusi näyttää, että neukku ei yritä Pariisiin ja tapa kuten Aatu. Hyvinhän niillä meni jutikoiden kanssa kunnes Molotovin ja sorvarin ämmät avasivat suunsa. Polina Molotova erehtyi puhumaan jiddishiä Golda Meirin kanssa ja talvisodan sujnnittelijan ämmä totesi jutikoilla olevan 'toisen kotimaan' neukkulan lisäksi. Isäntä ei tykänyt. Isännän mielestä tällaiset puheet ja sikaniska Zdanovin kuolema todistivat sionistisen salaliiton olosta onnelan sisällä.

      • Anonyymi

        Olipas aivokuollut kommentti. Miljoonas syy miksi alkoholismi on paha asia.


    • naziitiskievokkihäntänzi

      Saataisiko Putin lähettämään vihreä mies teloittamaan sinut. Voitaisiko sillä tavalla verestää stalinilaista ystävyyden muistoa.

      • älä.suotta.ujota

        ----Saataisiko Putin lähettämään vihreä mies teloittamaan sinut.---

        Käytä yhteyksiäsi ja tee tilaus.


    • Ei_sentään_tuhoamisleiri

      Jäi sieltä Hennalasta ja Tammisaaresta vielä paljon tappamattakin. Olisiko tuo ollut vaikeaa viedä loppuun, kun kyse oli sentään vain kymmenistä tuhansista tapettavista? Mutta kukas olisi työt tehnyt sen jälkeen?

      Suomessa oli nälkä jo ennen sisällissotaa ja vielä pahempi tilanne sodan jälkeen. Sekavissa oloissa oikeusviranomaiset vaativat jokaiselle vangille yksilöllistä oikeudenkäyntiä eikä sellaista määrää voitu käsitellä tarpeeksi nopeasti. Kun suurta vankijoukkoa ei niissä oloissa yksinkertaisesti pystytty huoltamaan ja päälle iski vielä espanjantauti, lopputulos oli tyly.

      • tappajaiset.ne.ol

        ------Olisiko tuo ollut vaikeaa viedä loppuun, kun kyse oli sentään vain kymmenistä tuhansista tapettavista---

        Alkoikin olla helppo loppuvaihe käsillä kun suurin osa vangeista oli ollut lähes syömättä jo 3 kk mutta kun ulkovallat nostivat hirmuisen mekkalan niin piti jättää kesken.

        ------Suomessa oli nälkä jo ennen sisällissotaa ja vielä pahempi tilanne sodan jälkeen. Sekavissa oloissa oikeusviranomaiset vaativat jokaiselle vangille yksilöllistä oikeudenkäyntiä eikä sellaista määrää voitu käsitellä tarpeeksi nopeasti----

        Juuh, mutta jos käsittely kestää kauan niin vankeja pitää muistaa ruokkia sen aikaa mitä odottelu kestää. Suoranaista nälänhätää ei Suomessa vielä ollut kuin Itä-Suomessa. Vangituthan eivät lisänneet yhtään Suomessa olevien ruokittavien lukumäärää, että se ei selitä vankien nälkäkuolemia.


      • ToinenTotuus

        Eduskunnan ruokalaan tilattiin lasti selluloosajauhohoja! Ruoasta oli siis tosi pula, ei sitä liikaa vankileireillekään riittänyt.


      • Anonyymi

        Todellisuudessa punaisia kuoli luodeista seuraava määrä:

        Punaiset:
        - kaatui taisteluissa 5199
        - teloitettiin
        - leireillä kuoli 11 652
        - katosi 1767
        - kuoli muutoin 443
        - kuollut sodan jälkeen 607
        Yhteensä 27 038 henkeä.

        Punaisia kuoli taistelussa 5.199 ja teloitettiin oikeuden päätöksellä ampumalla 7.390 eli YHTEENSÄ punaisia surmattiin 12.589 henkeä eli suurin piirtein se, mitä kerrottiin.

        Loput kuolivat, mutta kuolinsyy on epävarma. Ei esim Espanjan tautiin kuollutta ”tapettu” vaan hän kuoli tautiin.


    • ryssä.on.ryssä

      14 241 000 sodassa henkensä menettänyttä neuvostoliittolaista sotilasta, partisaania, miliisiä ja rajavartijaa olkoot todisteena Stalinin sotapäällikön "kyvyistä". :-)

      • minäkin.jo.itken

        Ai ai kun taas jotakuta näkyy itkettävän kun niin monta neukkulandian ihmistä kuoli. Voi voi sentäs !


      • pariisiineipeesty

        Tajusi se kuitenkin ajoissa lopettaa. Aatu meni kaikki tai ei mittään-periaatteella siinä missä Putinkin. Musikkoiden tyhmään päähän on taouttu kuva Tätimiehestä Suurena Valloittajana jonka Pyhä Yrjänä oli voidellut 'palauttamaan histrorialliset rajat'. Tätimiehellä oli pelko persiissä vielä vuoden 45 jälkeenkin ja lopultahan se pelkäsi omiaankin. Tätimiehen mukaan sikaniskat olivat 'sokeita kuin kissanpennut', koska eivät nähneet vihollisia tunkiossa.


    • jhnnnn

      Stalinin kontolla ei ollutkaan kuin noin 30 miljooonan neuvostoliittolaisen tapattaminen.
      Stalinin ja Hitlerin ero oli siinä, että Hitler tapatti oman maan kansalaisia huimasti vähemmän kuin Stalin.

    • DespootinLuomus

      Stalin loi Neuvostoliitosta sen pahimmat piirteet:

      Neuvostoliitto kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

      - vankileirit ja 20 miljoonaa tapettua omaa kansalaista
      - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
      - militarismi
      - nälkäpalkat kaikille
      - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
      - sensuuri ja vaalien puute
      - ihmisarvon puute
      - matkustuskielto
      - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
      - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
      - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

      • älä.innostu

        Ovatko nuo kaikkina aikoina olleet vain neukkulan ominaisuuksia, että lännessäkö ei koskaan eikä missään ? En ihan usko.


      • TiltuKuumeni

        Emme puhuneet lännestä vaan neukuista, jos huomasit. Lännessä on omat pulmansa, joita voin toki kommentoida silloin kun se otsikossa mainitaan.


      • kerrotkos

        No mitäs pahaa matkustuskiellossa on tai ulkomaalaisten avioliittojen kiellossa. En minä ainakaan halua venäläisten matkustavan tänne tai mastuskojen tulevan KELAN eläteiksi.


      • eiminusta
        älä.innostu kirjoitti:

        Ovatko nuo kaikkina aikoina olleet vain neukkulan ominaisuuksia, että lännessäkö ei koskaan eikä missään ? En ihan usko.

        Muutenhan se sinun mielisairas hännätön kantaisä oltaisi ammuttu evokkina tiskeihin ja vuoden 19 venäläiset pakolaiset hukutettu Suomenlahteen.


      • TiltuArvostaaKieltoja
        kerrotkos kirjoitti:

        No mitäs pahaa matkustuskiellossa on tai ulkomaalaisten avioliittojen kiellossa. En minä ainakaan halua venäläisten matkustavan tänne tai mastuskojen tulevan KELAN eläteiksi.

        "No mitäs pahaa matkustuskiellossa on"

        Eli haluat itse asua maassa, jossa valtio estää sinua matkustamasta ulkomaille? Halunsa kullakin? Harva pitää tuota etuna?


      • katohan
        TiltuArvostaaKieltoja kirjoitti:

        "No mitäs pahaa matkustuskiellossa on"

        Eli haluat itse asua maassa, jossa valtio estää sinua matkustamasta ulkomaille? Halunsa kullakin? Harva pitää tuota etuna?

        Suomen läntisestä rajasta länteen on vieläkin pelkkiä kyläpahasia ja korpa. Itärajan läheisyydessä Murmanskista Leningrad oblastiin asuu noin kahdeksan miljoonaa ihmistä. Minä en ainakaan halua sontaa Petroskoista ja Murmanskista tänne laskemaan elintasoa. Lahtari omituisia, toisaalta vihataan ryssää ja toisaalta halutaan 'avointa yhteistyötä' ryssän kanssa. Stalinin mielestähän oli parempi hoitaa välttämätyömät asiat ja muuten pysyä erossa toisistaan.


      • TarkkispoikaVirkosi

        Matkustuskielto on eri asia kuin maahanmuutto. Puhut sikäli omituisia kun uskot, että AINOA, joka estää kaikkia venäläisiä muuttamasta Suomeen olisi matkustuskielto? Nyt he saavat matkustaa, mutta ei tänne tunkua ole!

        Lahtareita oli sata vuotta sitten. Etkö osaa keskustella mistään aiheesta nimittelemättä ihmisiä? Itse taida kaivata 'avointa yhteistyötä' ryssän kanssa'? Minulle riittää asialliset naapurisuhteet.


      • ookko.nää.papari

        Nuo ovat juuri niitä vastustajien paskapuheita joita papukaija-armada toistelee.


      • kerrotokii
        TarkkispoikaVirkosi kirjoitti:

        Matkustuskielto on eri asia kuin maahanmuutto. Puhut sikäli omituisia kun uskot, että AINOA, joka estää kaikkia venäläisiä muuttamasta Suomeen olisi matkustuskielto? Nyt he saavat matkustaa, mutta ei tänne tunkua ole!

        Lahtareita oli sata vuotta sitten. Etkö osaa keskustella mistään aiheesta nimittelemättä ihmisiä? Itse taida kaivata 'avointa yhteistyötä' ryssän kanssa'? Minulle riittää asialliset naapurisuhteet.

        No kerro ihmeessä miten ne muuttavat tänne, jos eivät ensin tule rajan yli antamalla persettä tai menemällä sukulaisten kämppään. Stalinin aikoina rajan yli yrittävä jäteläjä ammuttiin paikalleen. Ja kansalaisuushakemuksen käsittely venäläisten kohdalla on leveäperäisempää kuin Ludmila Putinin perse.


      • OutoaMölinää

        Rajan yli tulo edellyttää YHÄ VIISUMIA Venäjältä? Ehdottaako Tarkkispoika, ettemme venäläisille jatkossa sellaisia enää myönnä!


      • kela.rahoillas.pälli
        OutoaMölinää kirjoitti:

        Rajan yli tulo edellyttää YHÄ VIISUMIA Venäjältä? Ehdottaako Tarkkispoika, ettemme venäläisille jatkossa sellaisia enää myönnä!

        Äkkiäkö sinä sille maatuskahuoralle viidenkympin viisumin ostat.


      • Anonyymi

        Ensimmäistä kohtaa lukuun ottamatta kuvaa hyvin nykypäivän ja tulevaa Suomea.


    • Ierika

      Stalinin saavutuksia on todellakin vähätelty: Kukaan muu ei ole pystynyt toimillaan eliminoimaan lähes 50 miljoonaa neukkua ja venäläistä, ja vieläpä sieltä fiksuimmasta päästä, mikä näkyy lovena väestössä edelleen.
      Ajatelkaapas jos nekin olisivat päässeet lisääntymään ja olisivat nyt Putlerin käytettävissä fasismia rakentamassa.

      • kovaa-sakkia-ovat

        ------Kukaan muu ei ole pystynyt toimillaan eliminoimaan lähes 50 miljoonaa neukkua ja venäläistä,-----

        On siellä vaan ollut käsittämättömän kova syntyvyys kun 180 milj. ihmisen maasta tapetaan 10 vuodessa 50 milj. eikä silti näy väkilukutilastoissa mitenkään ! Jokaisen naiset on tarvinnut synnyttää joka vuosi vähintäin 5 lasta.


      • huutokaupataan

        Tarjottu vasta 50 milj. tarjoaako joku enemmän, nazit siellä takana, mitä tarjoatte ? Eikö kukaan tarjoa enempää, 60 tai 70 ?


      • StallariArvioi

        Luku kyrsii suursti stallareita ja he mielellään arvioivat hatusta uuden korvaavan luvun!


      • Kova-Tiltu-olet
        kovaa-sakkia-ovat kirjoitti:

        ------Kukaan muu ei ole pystynyt toimillaan eliminoimaan lähes 50 miljoonaa neukkua ja venäläistä,-----

        On siellä vaan ollut käsittämättömän kova syntyvyys kun 180 milj. ihmisen maasta tapetaan 10 vuodessa 50 milj. eikä silti näy väkilukutilastoissa mitenkään ! Jokaisen naiset on tarvinnut synnyttää joka vuosi vähintäin 5 lasta.

        "On siellä vaan ollut käsittämättömän kova syntyvyys... ! Jokaisen naiset on tarvinnut synnyttää joka vuosi vähintäin 5 lasta. "

        Unohdat nyt sen, että Stalin liitti maahan valtakaudellaan maita ja mantuja ja kansoja niiden mukana. Ei väkimäärä perustunut pelkkään syntyvyyteen.


      • älä-hörhöö
        Kova-Tiltu-olet kirjoitti:

        "On siellä vaan ollut käsittämättömän kova syntyvyys... ! Jokaisen naiset on tarvinnut synnyttää joka vuosi vähintäin 5 lasta. "

        Unohdat nyt sen, että Stalin liitti maahan valtakaudellaan maita ja mantuja ja kansoja niiden mukana. Ei väkimäärä perustunut pelkkään syntyvyyteen.

        Baltian maat ja itäinen Puola toivat uusia ihmisiä hyvin vähän, laske vaikka.


      • virolaisten.itkuvirret
        Kova-Tiltu-olet kirjoitti:

        "On siellä vaan ollut käsittämättömän kova syntyvyys... ! Jokaisen naiset on tarvinnut synnyttää joka vuosi vähintäin 5 lasta. "

        Unohdat nyt sen, että Stalin liitti maahan valtakaudellaan maita ja mantuja ja kansoja niiden mukana. Ei väkimäärä perustunut pelkkään syntyvyyteen.

        Se mitään 'liittänyt'. Ne alistuivat vapaaehtoisesti. Isännän hovinarri musikka Hrutsov soitti Kekkoselle NEUVOSTO-EESTIIN toivottaakseen Urkin teretulemasta NEUVOSTOLIITTOON. Stalin tapaista rautanyrkkiä oltaisi tarvittu 60-luvulla, kun Urkki ja musikka kirosivat Suomen avaamalla laivayhteyden Viroon. Stalin olisi kysynyt solmi tovereilta, mitä hyötyä siitä teille on. Sionistit voivat käyttää sitä sabotaasiin. Minä olen myös sitä mieltä, että joka ainut venäläinen Suomessa olisi pitänyt karkottaa Leinon vankien mukana Isä Auringoisen luo ja ortodoksiset kirkot polttaa, jotta oltaisi saatu kunnolla ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa. Evakot, inkerikot ja muut karjakot oltaisi pakkokäännytetty luterilaisuuteen. Tätä on stalinismi ja sitä tullaan aivan varmasti solveltamaan joka ainoaan itäukrainalaiseen turvapaikanhakijaan. Jos Bäckman vastustaa, niin karkotus Luhanskiin stalinilaisittain.


      • TodellisuusJaHarhat

        "Se mitään 'liittänyt'. Ne alistuivat vapaaehtoisesti."

        Kyseiset maat ovat itse eri mieltä asiasta. Kaapatuist alueista kewrtyi miljoonia uusia "iloisia" kansalaisia ilman syntyvyyttä! Toki kaappauksen jälkeen neukut yrittivät vähentää niidenkin väkimäärää!


      • kusen-päällesi
        TodellisuusJaHarhat kirjoitti:

        "Se mitään 'liittänyt'. Ne alistuivat vapaaehtoisesti."

        Kyseiset maat ovat itse eri mieltä asiasta. Kaapatuist alueista kewrtyi miljoonia uusia "iloisia" kansalaisia ilman syntyvyyttä! Toki kaappauksen jälkeen neukut yrittivät vähentää niidenkin väkimäärää!

        -----Kaapatuist alueista kewrtyi miljoonia uusia "iloisia" kansalaisia ilman syntyvyyttä! ----

        Joo, kertyihän niistä hädintuskin 10 milj. Vielä jää synnytyksin täytettäväksi 40 milj. ihmisen kuoppa 10 vuodessa, räkänokka. Kyllä on maatuskat olleet kovilla moisessa synnytysurakassa, buaah.


      • VoiSeverlohSentään

        Voi että NaziTarkkispoikaa kyrsii nämä asiat yhä vielä?

        Jos oikein keittää niin lue uudelleen Severlohia ja otsallasi voi keittää kattilassa perunoita:-D


      • nokutuoyhyy
        TodellisuusJaHarhat kirjoitti:

        "Se mitään 'liittänyt'. Ne alistuivat vapaaehtoisesti."

        Kyseiset maat ovat itse eri mieltä asiasta. Kaapatuist alueista kewrtyi miljoonia uusia "iloisia" kansalaisia ilman syntyvyyttä! Toki kaappauksen jälkeen neukut yrittivät vähentää niidenkin väkimäärää!

        Ainahan ne itkupillit on eri mieltä.


      • KukinTekeeMitäOsaa
        kusen-päällesi kirjoitti:

        -----Kaapatuist alueista kewrtyi miljoonia uusia "iloisia" kansalaisia ilman syntyvyyttä! ----

        Joo, kertyihän niistä hädintuskin 10 milj. Vielä jää synnytyksin täytettäväksi 40 milj. ihmisen kuoppa 10 vuodessa, räkänokka. Kyllä on maatuskat olleet kovilla moisessa synnytysurakassa, buaah.

        Eli Stalin muuttui pulmuseksi kun murhasikin vain osan väitetystä?

        Kuse Tarkkispoika ihmeessä... kusilammikkoonhan päätyi myös idolisi vaellus


    • Mannicanae

      Oli, esim Suomea kohtaan. Kuten UKK radioidussa puheessaan Stalinin menehtymisen jälkeen lausui: "Meillä suomalaisilla on se käsitys, että generallissimus Stalinilla oli erityistä henkilökohtaista kiintymystä ja ystävyyttä Suomea kohtaan. On luonnollista, että kun generallissimus Stalin nyt on poissa, me suomalaiset tunnemme vilpitöntä surua sen johdosta."

      • SicTransitGloriaMundi

        Juhlapuheissa kehutan vaikka vihoviimeistä roistoa! Ei tuo todista yhään mitään!

        Vuonna 1941 juhlapuheissa kehuttiin nerokasta johtajaa AH:ta!

        Juhlapuheussa myös Maailman suurin vihannes (Breznev) oli kovati arvostettu vaikka aivotoimintaa oli vähemmän kuin ratakiskolla!

        Turha tuollaista on tänne tulla tuomaan muka "todisteena"!


      • venäläisetaasialaisia

        Ja oikeasti sairas sadisti halusi testata Suomea ja kunnioitti painin ystävänä voimaa. Venäläisten ja georgialaisten tapaisille aasialaisille voima ja 'vahva johtaja' ovat kaikki kaikessa. Isä Auringoista nauratti varmaan pirusti tsushien tullessa oikein Moskovaan liehittelemään. Finskit olivat lukeneet läksynsä bysanttilaisesta lahjonnankulttuurista, joka vielä tänäkin päivänä rehottaa ortodoksisissa kehitysmaissa.


      • jooholineparemmi
        SicTransitGloriaMundi kirjoitti:

        Juhlapuheissa kehutan vaikka vihoviimeistä roistoa! Ei tuo todista yhään mitään!

        Vuonna 1941 juhlapuheissa kehuttiin nerokasta johtajaa AH:ta!

        Juhlapuheussa myös Maailman suurin vihannes (Breznev) oli kovati arvostettu vaikka aivotoimintaa oli vähemmän kuin ratakiskolla!

        Turha tuollaista on tänne tulla tuomaan muka "todisteena"!

        Erona onkin se, että Aatu olisi joka tapauksessa alistanut vähintään Terbovenin komentoon. Terbovenin tapainen likinäköinen rääpäle yli-ihminen omisi ollut alempirotuisten herra. Neuvostoyhteiskunnan arkkitehdin kanssa kävi päinvastoin. Zdanov yritti ja yritti, mutta Isäntäkäski paskoa korkeintaan Hotelli Tornin lakanoihin. Isäntää selvästi miellytti tsusthien aloitteellisuus. Kyllä suomalaiset ymmärtävät bysanttilaista lahjonnankulttuuria. Isännän mielestä Suomi oli Jaltassa sovitun malliesimerkki. Suuren Neron mielestä ilmeisesti finskeissäkin oli samaa viekkautta kuin hänessä. Varsovan liiton perustavaan kokoukseenkin olivat tsushat tulossa, jos kaikki Euroopan vallat osallistuvat. Oikeastaan kaikki oli hyvin 1945-53 suomalaisen maaseutukulakkien ahneutta lukuunottamatta. Kyllä Putinin Venäjä on Suomelle suurempi uhka. Stalin olisi ammututtanut Duginin sionistien vakoojana.


    • oikeusvoittaa-

      Ota huomioon että 27000 oli terroristejä, paha saa palkkansa.

      • VoittiTietenkin

        Puhut nyt Neuvostoliiton johdosta?


      • ne.räähkät.tappoivat

        Ainoita terroristeja Suomessa kautta aikain on olleet Suojeluskunnat, tappoivat hirveästi julmasti kiduttaen.


      • kobastalin
        ne.räähkät.tappoivat kirjoitti:

        Ainoita terroristeja Suomessa kautta aikain on olleet Suojeluskunnat, tappoivat hirveästi julmasti kiduttaen.

        Terroristeja ovat olleet venäläiset ja niiden hännystelijät eli punaiset. Yrittivät jälleen luodan Suomen ja Venäjän välille selkkauksen 1968. Kyllä kunnon stalinisti on aina sitä mieltä, että suomalaisella on oikeus porvarilliseen venäläisistä vapaaseen Suomeen.


      • ItsenäisyydenTakuumiehet
        ne.räähkät.tappoivat kirjoitti:

        Ainoita terroristeja Suomessa kautta aikain on olleet Suojeluskunnat, tappoivat hirveästi julmasti kiduttaen.

        Ja höpö höpö! Suojeluskunnat osaltaan auttoivat sen, ettei Talvi- ja Jatkosota päättyneet ehdottomaan antautumiseen! Siksi Tiltu on katkera!


      • lahtari.lusmuili
        ItsenäisyydenTakuumiehet kirjoitti:

        Ja höpö höpö! Suojeluskunnat osaltaan auttoivat sen, ettei Talvi- ja Jatkosota päättyneet ehdottomaan antautumiseen! Siksi Tiltu on katkera!

        Isäntämiehet niissä sodissa lusmuilivat kun tuttu päällikkö järjesti helpompiin paikkoihin. Työläsiä sen sijaan ei säälitty, suoraan vain päin neukun bunkkerista ampuvaa kk:a. Eräänkin ison talon isäntä ampui Talvisodan Kuhmossa sormensa poikki kun hermo petti. Yleensä ne jotka ovat siviilissä julmimpia ovat sodassa suurimmat raukkikset.


      • TarkkisKäpykaartissa

        Tiltu lusmuili enemmän ja johti Munsalan soutukerhoa!


    • stalinallee

      Georgialaiset (gruusialaiset) suorastaan jumaloivat Georgian suurta poikaa. Perustelevat ettei kukaan ole onnistunut tappamaan venäläisiä niin paljon kuin hän. Varmaan ovatkin oikeassa.

    • 4tatg

      Mutta alkeellisen Venäjän se mies teollisti ja sen ansiosta nazipeto hävisi sodan.

      • finisfinlandie

        Tärkeintä oli meille nykyinen suhde. Harva ymmärtää miten palavalla raivolla sielläpäin Suomea vihattiin. Isän ansiosta musikoillekin on alkanut mennä pikkuhiljaa jakeluun, että tsustha on itsenäinen ja pysyy. Ei Putin-oligarkki voi Timtshenkoineen Stalin-jumalaa kumota, vai vaiko. Toinen syy on tietenkin tuo Balkanin homma ja yksi syy miksi eivät tuhonnneet maailmaa Kosovan takia. Jos Koba halusikin tilanteen pysyvän Balkanilla ja Suomessa vakaana, niin ei kai se salaa jättänyt takaporttia. Molotovin oli ehkä hieman vaikeata ymmärtää, että miten jopa Zukov uskalsi kajota Isännän perintöön ehdottamalla Porkkalan palautusta tsustsilke.


    • SchlechteTage

      Sodan lopussa Itä-Euroopassa pohdittiin: kumpi oli pahempaa? 1. Tulla naziPedon valtaamaksi? VAI 2) Tulla naziNeukun vapauttamaksi?

      Lopputulemassa kun ei ollut suurtakaan eroa:-D

      Alkeellinen yhteiskunta entisen sijaan oli selviö! Ja sitä kesti seuraavat 45 vuotta!

      • kusen.nazien.päälle

        ------ 1. Tulla naziPedon valtaamaksi? VAI 2) Tulla naziNeukun vapauttamaksi?
        Lopputulemassa kun ei ollut suurtakaan eroa:-----

        Kerros mielisaias nazi nyt aluksi missä ovat Baltian ja Itä-Euroopan kommunistiajalta miljoonien ihmisten joukkohaudat ja krematoriot ja niiden muistomerkit kun alueen oikeistolaiset hallitukset eivät ole niitä vielä näyttäneet. Jos niitä on kuten väität niin miksi niistä ei näissä maissa puhuta vieläkään mitään. Sen sijaan naziajan paikat ovat hyvin tiedossa.

        Kun ne kerrot niin sitten päästään jo keskustelun alkuun.


      • TarkkisKuseeTaas

        "Kerros mielisaias nazi nyt aluksi missä ovat Baltian ja Itä-Euroopan kommunistiajalta miljoonien ihmisten joukkohaudat"

        Melkoinen osa niistä on Siperian vankileirien tuntumassa. Venäläisillä ei nyt sentään ollut krematorioita (kuten ei ollut Baltiassakaan saksalaisilla), mutta hankala väestö tuhottiin yhtä tehokkaasti! Tuskinpa venäläist ovat Siperiaan muisomerkkejä pystyttäneet. Itse asiassa Stalinin terroristista vaietaan taas!

        "Sen sijaan naziajan paikat ovat hyvin tiedossa."

        Kun tiedät niin luettele Baltiassa olevat?

        Tarkkispojan pannu kuumeni taas hetkessä! Hyvä!


      • sanohan

        Oli ne kuiteski. Kerrotko montako kertaa Molotov kävi pitämässä Suur-Venäjä seminaareja täällä? Ehdotteliko sorvari Vorosilov Suomen jakamista kahtia enää syyskuun 1944 jälkeen? Levittelikö Kollontai sukupuolitauteja? On melko yllättävää ja järkevää, että ksnsan enemmistö pitää Putinin Venäjää vaarallisempsna kuin Isän. Minusta veteraanin väittämä Putinin oveluudesta lli kyllä jumalanpilkkaa. Miten veteraani voi sanoa, että Putin on ovelampi kuin isä . Minä kaipaan niitä aikoja jolloin isä varmisti ettei yhtän orjaa ollut opiskelemassa Suomessa. Minusta lukukausimaksut olivat ihan hyvä alku. Meidän pitää sopia nyt Venäjän opetusministeriön kanssa stalinilaisesta ohjelmasta, jonka avulla estetään pysyvästi musikkaa ja maatuskaa opiskelemasta myrkyllisiä länsimaisia vaikutteita vilisevässä tsustshassa.


      • räkänokalta.kysyn
        TarkkisKuseeTaas kirjoitti:

        "Kerros mielisaias nazi nyt aluksi missä ovat Baltian ja Itä-Euroopan kommunistiajalta miljoonien ihmisten joukkohaudat"

        Melkoinen osa niistä on Siperian vankileirien tuntumassa. Venäläisillä ei nyt sentään ollut krematorioita (kuten ei ollut Baltiassakaan saksalaisilla), mutta hankala väestö tuhottiin yhtä tehokkaasti! Tuskinpa venäläist ovat Siperiaan muisomerkkejä pystyttäneet. Itse asiassa Stalinin terroristista vaietaan taas!

        "Sen sijaan naziajan paikat ovat hyvin tiedossa."

        Kun tiedät niin luettele Baltiassa olevat?

        Tarkkispojan pannu kuumeni taas hetkessä! Hyvä!

        Nazi tappoi miljoonia puolalaisia ja pani Varsovankin maan tasalle. Montako miljoonaa ihmistä neukku tappoikaan Puolassa ja mitkä puolalaiset kaupungit se tuhosi ?


      • puola.maaorjia
        räkänokalta.kysyn kirjoitti:

        Nazi tappoi miljoonia puolalaisia ja pani Varsovankin maan tasalle. Montako miljoonaa ihmistä neukku tappoikaan Puolassa ja mitkä puolalaiset kaupungit se tuhosi ?

        No mitä sitten. Olihan se koko paska rakennettu saksalaisella osaamisella 1795-1918.


      • NäinNaapurissa
        räkänokalta.kysyn kirjoitti:

        Nazi tappoi miljoonia puolalaisia ja pani Varsovankin maan tasalle. Montako miljoonaa ihmistä neukku tappoikaan Puolassa ja mitkä puolalaiset kaupungit se tuhosi ?

        "Montako miljoonaa ihmistä neukku tappoikaan Puolassa ja mitkä puolalaiset kaupungit se tuhosi ? "

        Miljoonatolkulla neukut tappoivat omia kansalaisiaan!

        Puolalta se sen sijaan nyysi itäiset osat ja surmasi keväällä 1940 Katynissa 25.000 puolalaista sotavankia saadakseen tilaa suomalaisille sotavangeille (joita ei sitten tullut)!

        Puolan se orjuutti 45:n vuoden ajaksi luonnottomaan yhteiskuntakokeiluun ja samalla miehitti maata useilla divisioonilla. Kulut siitä maksatettiin puolalaisilla!

        Puolalaisten Solidaarisuus-niminen ay-liike syntyi 70-luvulla ja oli tärkeä tekijä vallan vaihdossa ja jopa neukkulan romahduksessa 1991!

        Myös puolalaisia kuljetettiin tuon 45:n vuoden aikana venäläisillä vankivaunulla Siperiaan terveelliseen talvimajoitukseen..

        Sen muistomerkkinä on Varsovan keskustassa muistomerkkinä junavankivaunu keskellä toria!


      • kuzen-päälles
        NäinNaapurissa kirjoitti:

        "Montako miljoonaa ihmistä neukku tappoikaan Puolassa ja mitkä puolalaiset kaupungit se tuhosi ? "

        Miljoonatolkulla neukut tappoivat omia kansalaisiaan!

        Puolalta se sen sijaan nyysi itäiset osat ja surmasi keväällä 1940 Katynissa 25.000 puolalaista sotavankia saadakseen tilaa suomalaisille sotavangeille (joita ei sitten tullut)!

        Puolan se orjuutti 45:n vuoden ajaksi luonnottomaan yhteiskuntakokeiluun ja samalla miehitti maata useilla divisioonilla. Kulut siitä maksatettiin puolalaisilla!

        Puolalaisten Solidaarisuus-niminen ay-liike syntyi 70-luvulla ja oli tärkeä tekijä vallan vaihdossa ja jopa neukkulan romahduksessa 1991!

        Myös puolalaisia kuljetettiin tuon 45:n vuoden aikana venäläisillä vankivaunulla Siperiaan terveelliseen talvimajoitukseen..

        Sen muistomerkkinä on Varsovan keskustassa muistomerkkinä junavankivaunu keskellä toria!

        Fasisteja ne oli siinä missä lahtarit. Puolalaiset olivat niin julmia nazeja, että Länsi-Ukrainassa vihaavat puolalaisia vieläkin enemmän kuin Venäjää. Puolalaiset ovat naapureilleen sitä mitä venäläiset suomalaisille sillä erotuksella, että Puolan naapureilla on syytä vihata sitä.


      • EiTippaTapa

        Oletko yrittänyt tiskijukkana Saksan lisäksi myös Virossa ja Puolassa?

        Sinulta tuntuu löytyvän vihaa vähän joka suuntaan? Venäläiset ovat olleet ympäröiville pikkuvaltiolle todellisia natseja (kirjoitetaan sana väliin oikeinkin!) eikä heisä kukaan pidä!

        Ukrainalaiset vihaa Venäjää yhtä pljon kuin puolalaiset ja se on jo paljon se!


    • merellä.ää

      Miksi se sitten lopulta oli sellainen. Venäjällä stalinistimusikkat selittelee, että muka armoa. Mutta eihän se sellasta tuntenut. Te asutte soilla ja ties misdä. Ei ois saksalaisilla ollut parastimarssia Ranskaan, jos te olisitte olleet Belgiassa. Voimaa se kunnioitti ja arvosti tsusthaa siitä. Seurasjat arvosti viekkautta. Pistääkö Putteli lopulta kaiken uusiksi ja julistaa kertaheitolla olevansa Isä Staliniakin korkeampi. Minä olen saanut sellaisen vaikutelman, että Auringoisen lapsenlapsoset pitävät nykyistä rajaa vakiona. Miten Suomen tuhoaminen onnistuu, jos Stalin-jumalan väitetään luonefn nykyiseg Suomen ja Venäjän suhteet.

    • StalinTekiOharit

      Natsivallan alla riutuvan Puolan pääkaupunki oli räjähdysherkkä paikka koko toisen maailmansodan ajan. Vuonna 1943 kaupungin juutalaisgetto nousi kapinaan, jonka saksalaiset kukistivat noin kuukaudessa. Mutta lisää oli tulossa: elokuun alussa 1944 Puolan kotiarmeija, AK (Armia Krajowa), aloitti kansannousun miehittäjiä vastaan.

      Taisteluiden alussa 40 000-päinen kotiarmeija onnistui valtaamaan kaupungin keskustan ja useita kaupunginosia, mutta epäonnistui mm. lentokentän valtauksessa. Natsit uskoivat kansannousun kukistuvan nopeasti.

      - Kaikki sotilasasiantuntijat sanoivat, ettei tällainen kapina voi kestää kuin neljä, viisi tai kuusi päivää, kertoo brittihistorioitsija Norman Davis . Kotiarmeija kamppaili ylivoimaista vihollistaan vastaan 63 päivän ajan.
      Täystuho ja teurastus

      Saksan kosto Varsovan kapinallisille oli kauhea. Kaupunkiin lähetettiin SS-joukkoja ja sitä pommitettiin maasta ja ilmasta käsin. Kotiarmeijan jäsenten lisäksi siviilejä teurastettiin säälimättä. Kapinan aikana tapettiin noin 15 000 kapinallista ja jopa 200 000 siviiliä. Noin 165 000 lähetettiin pakkotyöhön.

      Länsiliittoutuneet, Britannia ja Yhdysvallat, eivät sodan jälkeen pitäneet suurta meteliä Varsovan tapahtumista. Liittolaismaan pääkaupungin täystuho sekä maan luovuttaminen Neuvostoliiton valtaan eivät olleet tapahtumia, joita olisi haluttu muistella.

      Vielä enemmän peiteltävää saattaa kuitenkin olla Neuvostoliitolla, joka olisi ehkä kyennyt estämään koko tragedian.
      Mitä teki puna-armeija?

      Eräs yllyke kapinan syttymiselle oli nimittäin se, että länttä kohti vyöryvä puna-armeija oli saapunut jo aivan Varsovan naapuriin ja oli asemissa Veikseljoen toisella rannalla. Kapinalliset toivoivat, että marsalkka Konstantin Rokossovskin johtamat joukot olisivat tulleet heidän avukseen, mutta turhaan.

      Venäläiset odottivat tyynesti Veikselin takana kapinan kukistumista ja natsien vetäytymistä, ja marssivat tammikuun alussa hävitettyyn kaupunkiin. Kommunistivastaisen kotiarmeijan tuho sopikin mainiosti Neuvostoliiton suunnitelmiin. Tosin Rokossovskin toimettomuutta voi puolustella sillä, että armeijalla oli takanaan pitkä ja raskas marssi ja saksalaisilla Varsovassa vielä varsin vahva jalansija.

      • mitä-sitten

        Kaksi nazia tappeli keskenään. Kansallismielisä puolalaisia fasisteja tapettiin joka tapauksessa sodan jälkeen varsin runsaasti.


      • NaziTarkkispojanRiemuksi

        Niinpä! Neuvostoliitto mieli saattaa valtaan oman itselleen myötämielisen nukkehallituksen!

        Mutta eihän kannettu vesi kaivossa pysy! Solidaarisuus-liike kepitti lopulta kommunisti-johdon ja avitti suuresti myös pskatunkion romahtamisessa!

        Koko mailma iloitsi kun neullulan läävä luhistui 1991!


      • virossaarvostettiin.stal
        NaziTarkkispojanRiemuksi kirjoitti:

        Niinpä! Neuvostoliitto mieli saattaa valtaan oman itselleen myötämielisen nukkehallituksen!

        Mutta eihän kannettu vesi kaivossa pysy! Solidaarisuus-liike kepitti lopulta kommunisti-johdon ja avitti suuresti myös pskatunkion romahtamisessa!

        Koko mailma iloitsi kun neullulan läävä luhistui 1991!

        Berman oli hyvä toveri, joka totesi saman minkä toinen aito stalinisti Girkin 70 vuotta myöhemmin, että 'Meillä oli puolellamme historian oikeutus ja järki'. Toveri Berman totesi myös, että 'He halusivat toimia ikään kuin Puola olisi Suomi, mutta Puola ei voinut olla Suomi'. Minä en tiedä pettikö toveri Berman lopulta stalinilaisen vakaumuksensa, epäluotettava se joka tapauksessa oli Israelissa vaikuttaneen veljensä takia.


    • Anonyymi

      …...Mielenkiintoiseksi jutun tekee se kun Suomen äärioikeisto jatkuvasti valittaa ja suree surmattujen neuvostokansalaisten suurta lukumäärää...….

      Ne surijat ja Stalinin uhreista yötä päivää höpöttävät ovatkin tosiasiassa Putinin trolleja, Suomessa asuvia venäläisiä. Sen takia ne surevat isänmaansa kovia kokemuksia Stalinin nyrkin alla eivätkä oikein jaksa mistään muusta puhuakaan. Välillä tosin äityvät hurjasti puolustamaan Venäjän hybriditukikohtaverkostoa Suomessa.

      • Anonyymi

        Tarkkispoika on perin epäuskottava näissä sepitelmissään! Nyton viikon verran ollut taas maaninen vaihe päällä ja ne kirotut ilmavoitot tehokäsittelyssä?


      • Anonyymi

        Huttiloisia harmittaa totuus Stalinin uhreista.Sellainenhan mustamaalaa myös Putinin Venäjää, joka pitää itseään NL:n seuraajana.

        "Välillä tosin äityvät hurjasti puolustamaan Venäjän hybriditukikohtaverkostoa Suomessa."

        Huttiloiset väittävät sellaisen olevan olemassa, mutta eivät ole kyenneet osoittamaan ainoatakaan.
        Aika outoa olisi,jos Venäjä olisi tällaisen asian paljastanut juuri huttiloisille.


    • Anonyymi

      Luultavasti ei ole mainettaan parempi.

    • Anonyymi

      Bandalissimus oli hyvin lapsirakas, mutta piti homoilua sairautena.

      • Anonyymi

        "Bandalissimus oli hyvin lapsirakas, mutta piti homoilua sairautena."

        Eli Stalinin pojat olivat homoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Bandalissimus oli hyvin lapsirakas, mutta piti homoilua sairautena."

        Eli Stalinin pojat olivat homoja?

        Bandalissimus rinnasti homofiilit pedofiileihin, häneltä kysyttiin asiasta, vastaus kysyjälle oli:

        Idiootti ja rappeutunut. J. Stalin.

        .


    • Anonyymi

      Eli Marski oli Stalinin mielestä idiootti ja rappeutunut.

    • Anonyymi

      Stalin oli vielä mainettaan pahempi.

    • Anonyymi

      -----Mielenkiintoiseksi jutun tekee se kun Suomen äärioikeisto jatkuvasti valittaa ja suree surmattujen neuvostokansalaisten suurta lukumäärää. ------

      Sehän juuri ihmeellistä onkin.

      • Anonyymi

        Mitä ihmeellistä siinä on? Kaikkia surmattuja voi ja saa surra! Sinultako se ei onnistu?


    • Anonyymi

      ” Stalinista yleensä kertovat vain hänen poliittiset vastustajansa eikä poliittinen vastustaja tai vastustaja yleensäkään ole luotettavin taho puolueettomien ja objektiivisten tietojan antajaksi. ”

      Yhtä lailla voi todeta, että Stalinista yleensä kertovat vain hänen kannattajansa eli stalinistit itse eikä stalinistit ole luotettavin taho puolueettomien ja objektiivisten tietojan antajaksi.

      ”Stalinin vainoissa oli tietenkin suoria teloituksia mutta yleensä ne leirit olivat työleirejä, joilla oli tarkoitus saada jotain valmistakin aikaan vaikkapa ns. Stalinin kanava tai uudet teollisuuskeskuksen Uralille.”

      Ja niihin leireihin hankittiin sadoin tuhansin tavallista venäläistä työläistä täysin tekaistuin syyttein ja raaka pakkotyö ääriolosuhteissa koitui tuhansien kuolemaksi!

      ” Siihen ei sovi se, että pannaan montulle riviin ja päästetään kk:lla läpitte tai unohdetaan antaa ruokaa.”

      Ei sellaista ole kukaan edes väittänyt! Sen sijaan pakkotyö oli raskasta, ruoka niukkaa ja olosuhteet kehnot, joten nämä, jo alunpitäen viattomat poliittiset vangit eivät elossa kestäneet edes kahta vuottakaan! Siksi uusia vankeja tuotettiin jatkuvalla syötöllä!

      ”Uhriluku näillä työleireillä nousi tietenkin suureksi koska se systeemi kesti niinkin kauan mutta kyse oli lopultakin alkeellisen maan teollistamisesta ja siinähän onnistuivat.”

      Oliko tämä epäinhimillinen tapa sitten stallarin mielestä inhimillinen ja oikea! Uhreja kuoli miljoonittain 1925-1955 ja jälkikäteen katsottiin vankileireihin pohjautuvan tuotannon olleen heikkotehoista ja kannattamatonta!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe