Naapurikytät

E-line

Kirjoitin tämän vastineeksi erääseen kirjoitukseen, mutta ehkä tästä voi olla yleisemminkin hyötyä.


Kun kohdalle sattuu kyttä, joka vartioi normaalin elämänmenon ääniä, on parasta tehdä asiasta poliisille tutkintapyyntö. Poliisi ei todennäköisesti koskaan tule tekemään asialle yhtään mitään, mutta sinulla on paperi, jossa sanotaan, että poliisi tutkii asiaa. Tämän paperin kanssa menet sen naapurin ovelle huomauttamaan, että kyseisen naapurin toimia tutkitaan; sopivia rikosnimikkeitä ovat mm. kotirauhan häirintä, ahdistelu ja laiton solvaus, riippuen tietenkin siitä, mitä naapurisi on tehnyt.

Tämä paperi on myöskin hyvä ottaa mukaan taloyhtiön kokoukseen: naapurisi on hankala yrittää sinulle häätöä vaatia, kun sinulla on todiste siitä, että naapurisi toimia tutkitaan poliisin toimesta.

Jos naapurisi ahdistelee useampia perheitä, voit pyytää heitäkin tekemään tutkintapyynnön. Useampi tutkintopyyntö voi johtaa siihen, että sosiaaliviranomaiset käyvät tarkistamassa, onko kyseinen henkilö sopiva asumaan omillaan, vai olisiko jokin laitos hänelle sopivampi.

Näillä ohjeilla on kaksi häiriintynyttä naapurikyttää taltutettu: ensimmäinen lapsuudessani 70-luvulla, jolloin naapurikyttä pääsi lepäämään "valvottuihin oloihin" ja toisen kerran kun naapurirapun setä sai omien lasteni elämästä päähänpinttymän (tutkintapyyntöpaperin näyttäminen riitti siihen, että alkoi kohtelemaan kuin kunnon kansalaisia kuuluukin. Ja lapsemme saavat edelleen pelata futista sisäpihalla).

7

1155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NellaMelinda

      Musta toi oli hieno teksti! Ja tietoa tuli :)
      Itse mä en ole lähtenyt valittamaan koskaan naapureista, koska uskon että kattoon koputtelu (jos yläkerta meluaa) riittää näin aluksi. Jokaisen olisi myös itse tajuttava, milloin meteliä lähtee liikaa. Ja jokaisellahan on oikeus välillä huutaa ja metelöidä, jos siltä tuntuu. Kerrostalossa on oltava hiljaa, mutta elää kyllä saa silloin tällöin repäisevästi.
      Heh :) Sekava teksti!

    • myyntitykki

      niin voisi tämän oman turhautuneisuutensa kohdistaa oikein ja tehdä naapurin elämästä todellakin helvettiä...

      Oikeassa olet siinä että, poliisi ei tee mitään ja veikkaan, että sosiaaliviranomaisetkaat tuskin korvaansa kallistavat asialle,ainakaan Helsingissä.

      Paperista tuskin on hyötyä yhtiökokouksessa, sillä kaltaiseni kyttääjät yleensä ovat mukana myös hallituksen työskentelyssä, kuten minäkin, puheenjohtajana jo yhdeksättä kautta...(pahat kielet ovat jo vuosia väittäneet keränneeni hallituksesta itselleni nukketeatterin, mutta se on vain puhetta... Onhan hallitus demokraattisesti suhteessa osakkuuksiin valittu, heh,heh.)

      Naapureiden kyttäys on muuten ihan mukava harrastus. Suosittelen kokeilemaan,jos ei muuta tekemistä löydy,sillä mikä onkaan palkitsevampaa,kun huomaa ihmisten huomaavan,että heitä ja heidän toimiaan tarkkaillaan...

      Sälekaihtimien yllättävillä ja äänekkäillä nostoilla muuten hiljaisella pientaloalueella on riittävän huomiota herättävä vaikutus,menee viesti
      varmasti perille... sinua seurataan...

      Kyytäys on kivaa,kannattaa kokeilla,ennen minäkin olin sitä vastaan,mutta nyt se piristää päiväni.

      Mikä minusta teki kyttääjän ja mikä on toimintasuunnitelmani.

      Kaikki alkoi itseasiassa Sveitsissä,kun kolaroin Italialaisen tumpelon kanssa rinteessä,palkkioksi sain neonkeltaisen lasikuitukipsin koko oikeaan jalkaani ja liikkuminen muodostui todella hankalaksi, joten säryiltäni en pysty keskittymään kunnolla edes lukemiseen, mutta jotain oli tehtävä, jotta saisi aikansa kulumaan, niinpä lueskelin aikani kirjoituksia netistä ja niistä ikäänkuin kimmokkeena aloitin uuden ja taatusti erikoisen harrastuksen, kyttäämisen.
      Etelä-suomen kyttääjien sivuilta sai muuten oivia vinkkejä tämän harrastuksen aloittamiseen.
      Kun kipsi sitten aikanaan poistetaan,mahtaakohan tulla muuten vierotusoireita... pärjäänköhän ilman
      tukiryhmää,nähtäväksi jää...

      Mutta järjellä ajateltuna, kun luin kirjoitusta E-line/Naapurikytät, meni yli hilseen, miksi alentua
      samalle tasolle kiusaajansa kanssa ja edes harkita moisia naurettavia vastatoimia. Eikös tämmöiset asiat ole kuitenkin helpompaa selvittää nokatusten, saattaahan se kyttääjä olla vaan niin pirun arka, pelokas, epävarma, mutta utelias ja kuitenkin haluaisi tulla mukaan leikkeihin, mutta ilman jo hiekkalaatikolla omaksuttua sosiaalista käyttäytymismallia, ei vaan tiedä miten toimia.

      Suomalaisten haave tuntuu olevan iso tontti ja siinä omakotitalo,ilman naapureita. Mitenkä siinä muka voi oppia sosiaalisia taitoja, yksikseen nuorena omalla hiekkalaatikollaan pyörien, jutella lapiolle vai ämpärille? Tämmöinen henkilö kun sitten repäistään juuriltaan tiiviiksi rakennettuun ympäristöön, niin onhan se selvää, että joltain aina naksahtaa.

      E-line tässä valistaa kyttääjistä,mutta mielestäni
      hän on kyttääjän kyttääjä, kehoittaa vielä muita kiusantekoon, muka hyväksyttävin perustein. PAH!

      Onko kukaan muuten muu, kuin minä, koskaan käynyt semmoisen kytän ovella ja pyytänyt mukaan yhteisiin rientoihin, talkoisiin tms.
      Kannattaa kokeilla, me ainakin saimme ujon ja sulkeutuneen naapurin puhkeamaan kukkaan, eikä muuten kyttää enää.

    • provo

      Mutta vastaan silti: myös herjaamisesta voi tehdä myös rikosilmoituksen. Siinä on sitten sana sana vastaan. Itse kuulun taloyhtön hallitukseen, olen aunut yhtiössä n.15 vuotta, erittäin arvostetussa ammatissa, täysin raitis, savuton, lapseton, ei lemmikeitä, erittin hyvät välit lähes kaikkien asukkaiden kanssa. Valitan välittömästi jos joku häiritsee elämääni. Yleensä nämä joista valitetaan ovat alkoholiongelmaisia ja/tai nuoria jotka aina ihan oikeastikin ovat häiriköineet. Kumpaakohan uskotaan.

    • arsgaerg

      Hih, naapurikyttäys on oikein leppoisaa touhua. Itse olen ns. passiivinen kyttääjä, laitanpa vain merkille asioita kun en niitä voi olla huomaamattakaan - naapurilla on uusi mies, joku on hommannut uuden auton, pyykit toista viikko narulla, taitaa olla kiire töissä.

      Aika usein tuntuvat suurimmat valittajat ovat ne, joille pieninkin "terve, saanko nöyrästi pyytää että olisitte tänä iltana vähän hiljempaa, on herätys 5:00 maanantaiaamuna" on suuri loukkaus ja törkeä puuttuminen heidän oikeuksiinsa. Ja ennen kuin jonkun sierain värjäytyy vihreäksi, totta kai silloin tällöin saa pitää vähän elämää, vaan ei mielellään joka ikinen perjantai, thänks.

      • arsgaerg

        ...saati sunnuntai.


    • pprrrrrrrrrrrrrrrrr

      Ideasi toimii tiettyyn rajaan asti, koska jos minä saisin samanlaisen lapun naapurilta ottaisin heti yhteyttä poliisiin ja keskustelisin asiasta onko "tutkintapyyntöön" ylipäätään aihetta. Tarpeettomia ilmoituksia poliisille tehdään niin paljon ja heidän on pakko ne kirjata muistiin, joten jos kaltaisesi "antaa lasten potkia palloa sisäpihalla, melusta viis"-tyyppejä' eläisi naapurissani hakisin vain pallon pois. Siinä nimittäin kävisimme keskustelua ihan konkreettisella tasolla onko poikiesi pallon peluu mitä tyhmimmällä paikalla yhtään sen oikeutetumpaa kuin minun osallistuminen poikiesi pallon peluuseen omalla laillani.

      Oletko ajatellut, että poikasi voisivat käyttää pehmeämpää pallotyyppiä ja täten aiheuttaa vähemmän meteli?. Kaikki ymmärtävät ulkoilun ja touhuamisen tarpeen, mutta sitä voi nimenomaan lasten vanhempi säädellä pohtimalla toimivia ratkaisuja. Yksioikoisuus tämän tyyppisissä tilanteissa aiheuttaa riitatilanteita ja saattaa kerätä uhkatilanteita nimenomaan lapsille, jotka loppujen lopuksi vain tekevät miten heidän tyhmät ja ajattelemattomat vanhempansa sallivat.

    • jarmo 20

      Entäs sitten kun rivitaalon naapurin kakarat ampuivat rynnäkkökiväärijälitemillä kaasupanoksilla pientä tiibetinspanielia, kiltti sellainen ja minua ja en ole pikku-ukko 2 m ja 120kg, perkele puhkoivat autosta renkaat ja tein asiasta tutkintapyynnön, sen jälkeen häiriköineet urakalla, soittavat musiikkia täysillä lailliseen aikaan 7-22.00, sen
      jälkeen soittanut poliisit aina, jos yöllä metelöivät ja kehtaavat rutista isännöitsijälle, kun ilmoitin että lasten leikkipaikalla ammutaan, sanoin vain että menkää metsään ampumaan. Siitäse alkoi, ottivat autoni kohteeksi. Olkoon mikä äijä hyvänsä oikeuteen menee ja varatuomari saa hoitaa asian, suuttui kun murrosikäisille kakaroille osti pyssyjä, eikä uskalla jutella minulle, siellä vihainen koira meinasi purra, ei pure kauaa. Otin valokuvia, suoraan sanoen tekisi mieli vetäistä...
      Kaikenmaailman idiootteja ja Järvenpään Jampassa, elisi omaa elämää, ukko välttelee ja kun ajaa oman auton eteen verhot heiluu, varoitettiin naapureittentoimesta että hommannut häätöjä ja meteliä pitävät itse. Saa kyllä kohta nenänsä kipeäksi.prkl

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe