Römertopf

Hyvän savipadan käyttöohje kadonnut. Kyseessä 1,5 kg possun maustettu fileepaisti, joka pitäisi valmistaa Römertopfissa. Kuinka kauan pidän paistia uunissa. Tarkoitus on laittaa myös porkkanaa ja sipulia mukaan makoisaan pataan. Kiitos neuvosta!
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta



Tässä possunpaisti:
http://www.roemertopf.de/rezepte_datenbank2.php?id=47

Alle kilon klöntti. Puhuu 2 tunnista, mutta ei kerro lämpötilaa.

Suunnilleen samankokoiselle possunfileelle aika 65 minsaa noiden nettisivujen mukaan.

Itselläni ei ole Römertopfia, vaan täysin vastaava Schlemmertopf. http://fantes.com/schlemmertopf.htm mainitsee lämpötilaksi useissa liharesepteissä 425 astetta Fahrenheitia = meikäasteina 218,333 °C, luulisin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Savipataa liotetaan vedessä 10-15 minuuttia ennen käyttöönottoa. Pata kylmään uuniin ja virrat päälle vasta sitten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Die idealen Temperaturen sind bei Ober- und Unterhitze 220° C und bei Umluft 180° C."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
hyviä ohjeita olet saanut, muista kuitenkin hauduttaa pitkään, Laita paistisi alle ne sipulit ja porkkanat, saavat hyvää makua paistista valuvasta nesteestä. Itse olen laittanut mukaan myös heti isoja perunan lohkoja joten ateria valmiina yhdellä kerralla. Minä laitan tunniksi lämmön 250 asteeseen jonka jälkeen vähintään 4 tuntia 125 astetta, liha menee silloin ylikypsäksi, eli on tosi mureaa (tosin hieman vaikea leikata) mutta herkkua on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
paranee! Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Hyvää viikonloppua kaikille auttaneille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Römertopf

Hyvän savipadan käyttöohje kadonnut. Kyseessä 1,5 kg possun maustettu fileepaisti, joka pitäisi valmistaa Römertopfissa. Kuinka kauan pidän paistia uunissa. Tarkoitus on laittaa myös porkkanaa ja sipulia mukaan makoisaan pataan. Kiitos neuvosta!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta