Bilteman hitsausvermeistä kokemusta?

Henkka Jii

Niin paljon kuin yritänkin Biltemaa boikotoida niin en voinut olla panematta merkille, että sieltä saisi kevyttä 160A puikkohitsausmasiinaa hiukan päälle sadalla "juurolla".

Onko kenelläkään noista kokemusta? Ihan pilipalipaskaa taas kuten Bilteman romut yleensä vaiko sinänsä ihan käyttökelpoista kamaa kyseisen lafkan 10v takuulla varustettujen työkalujen tapaan?

Tarkoitus olisi lähinnä hitsailla autojen peltejä satunnaisesti. Millaiseen käyttöön tuollainen 160A puikkohitsi piisaa?

Henkka
"kyllästynyt ostamaan kossupulloja hitsareille"

9

1936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuonavasara

      Bilteman konetta en tunne, mutta puikoilla ei voi hitsata auton peltiä. Siihen tarvitaan mig hitsauskone. Puikoilla en hitsaisi alle 2mm tavaraa, enkä alle 2,5 mm puikkoja. Mainitsemillasi amppeerimäärillä voi hyvin hitsata 3,25 mm puikkoihin asti. Eli järeääkin rautaa.

      • hitsari

        älä muutes osta sitä bilteman konetta,esab tekee sellasii pienii puikkokoneita,viran saa niihin suoraa pistorasiassa, on koettu todella hyviksi koneiksi! ja voihan sitä autoa puikolla hitsata mutt sitt joutuu vähän työstään enemmän muuten..


    • -

      Bilteman kone on muuntaja,eli ei voi sanoa hitsauskoneeksi. Muuntajien hinnnat eivät ole muuaallakaan sen kalliimpia.
      Nykyään saa invertterin 2500 mk:lla. Sen hitsasominaisuudet ovat aivan eri luokkaa kuin räkivän muuntajan (muuntaja antaa vaihtovirtaa, tasasuuntaaja ja invertteri tasavirtaa).
      Invertterillä tai tasasuuntaajalla auton pellin hitsauskin onnistuu jotenkuten vaikka on pirun hankalaa. Olettaisin tasasuuntaajien hintojen laskeneen inverttereiden hintojen laskiessa kuolevaisten tasolle ( 20v sitten 20 tmk nyt 2.5 tmk).
      Jos hitsaat pelkkää auton peltiä joskus niin osta halpa ydintäyte lankakone.

    • Henkka Jii

      Kiitos vihjeistä!

      Juu ilmeisesti noi puikkohitsit eivät ole alkuunkaan paras vaihtoehto kun suurin osa hitsaushommista on juuri auton peltejä. Eli ruksaamme sen vaihtoehdon yli.

      Mitään vinkkejä mistä sopuhintaista lankahitsiä kannattaisi hankkia? Käyttö on niin vähäistä että mitään kovin järeitä vermeitä ei liene täysjärkistä hankkia ja toisaalta en oikein luota käytettyihin.

      Henkka

      • Scuderia QV

        TM:stä 16/01 löyty keskihintaisten valovirtamigien vertailu. Paras hinta/laatusuhde näyttäisi olevan testivoittajassa, pikku Kempissä, hintaluokka 2600 markkavainaata.

        Kaksi tähteä saaneella Esabilla olen hiukan räkinyt, aika lelun tuntuinen vehje. Kamppeesta hajosi heti uutena sekä kahva että pulloventtiili, eikä halvoista starttikaapeleista napatun näköinen maadoituspuristinkaan oikein vakuuta.

        Itse taidan joskus myöhemmin hommata (isomman) Kempin, työmailla silloin tällöin käpälöidyistä Kempeistä on pelkkää hyvää sanottavaa. Niillä jopa meikäläinen tumpelo onnistuu kyhäämään jotain etäisesti saumaa muistuttavaa.


    • Kuonavasara

      Jos hankit MIGin, voit hitsata ydintäytelangalla ilman kaasua. Lanka on 10 kertaa kalliimpaa kuin 15 kg kelassa, mutta et tarvi pulloa.
      Jos hankit pullon, tarkoitukseni oli varoittaa AGAn 5L Mison pullon täyttöhinnasta. Taitaa olla jo 50 juroa. Kannattaa etsiä joku muu kaasuratkaisu, niin pääsee neljänneksenkin kustannuksella.
      Ps. Olisi 5L tyhjä Mison pullo tarpeettomana edullisesti.

      • Scuderia QV

        ...varmaan ostaa oma pullo jos hitsailu on satunnaista, tulee muuten jo pullovuokrasta itse suojakaasua enemmän kulunkia. AGA ei kuulemma ole myynyt pulloja enää pitkään aikaan?

        Mitäs täyttö maksaa Woikoskella?


      • Kuonavasara
        Scuderia QV kirjoitti:

        ...varmaan ostaa oma pullo jos hitsailu on satunnaista, tulee muuten jo pullovuokrasta itse suojakaasua enemmän kulunkia. AGA ei kuulemma ole myynyt pulloja enää pitkään aikaan?

        Mitäs täyttö maksaa Woikoskella?

        suojakaasu maksoi vuosi sitten Woikoskella 150 mk 10 L pullo. Litralla kaasua hitsaa n. 1 kg lankaa.
        Perutiedot hinnoista hankkimalla ja taskulaskimen käytöllä saa selvitettyä edullisimman vaihtoehdon.


    • BILTEMA MIG OK!

      meillä on tallilla ollu biltema mig jo kohta vuoden ja joutuu myöntämään karun totuuden että se on todella hyvä auto hommiin. yksi kaveri osti tallille uuden esabin koneen ja ajattelin et olihan se aikakin saada kunnon kone, mutta yhden putken rakennettuani sillä hitsaten, ruuvasin kaasupullon takas biltsikan koneeseen eikä se siitä lähe ihan helpolla. yksi kone on ollu mulla parempi ja se oli kempin isoin valovirta kone. mutta hintakin n.10 kertainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe