perunamuusi ilman maitoa?

Onko kenelläkään sellaista perunamuusin ohjetta, johon ei tarvitse laittaa maitoa tai muita maitotuotteita?
Ilmianna
Jaa

21 Vastausta



Säästän osan perunoiden keitinvedestä ja käytän sitä maidon/kerman sijasta. Nokareen voita tai margariinia laitan, muttei välttämätöntä. Tulee ihan syötävää ja onhan toi "kevyempi" vaihtoehto :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
kukkakaalista, eikä tarvitse syödä perunan tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi elimistössä. Sauvasekoittimella kypsät kukkakaalit muusiksi ja nokare voita ja loraus kermaa joukkoon ja se on siinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiril kirjoitti:
kukkakaalista, eikä tarvitse syödä perunan tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi elimistössä. Sauvasekoittimella kypsät kukkakaalit muusiksi ja nokare voita ja loraus kermaa joukkoon ja se on siinä.
Kiril täälläkin! Mene nyt jo pois! Antaa ihmisten syödä perunamuussia iha rauhassa! Tuskimpa esimerkiksi 5henkinen lapsiperhe ryhtyisi välttelemään perunaa. Toivon että Kiril oppisi, että kaikille ei tarvitse mainostaa sokerin pahuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiril kirjoitti:
kukkakaalista, eikä tarvitse syödä perunan tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi elimistössä. Sauvasekoittimella kypsät kukkakaalit muusiksi ja nokare voita ja loraus kermaa joukkoon ja se on siinä.
Ja jos meikäläinen vetäisi tuota muusin sijasta, niin kyllä olisi varmat vatsanpolteet ja korventelut loppupäiväksi vielä hajuhaitat. Kukkakaali on kyllä hyvää mutta kaikkien vatsa ei sitä kestä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse teen lapselleni perunamuusin kaurajuomasta.
Käytän maidotonta margariinia (sunnuntai laktoositon ja maidoton) ja kaurajuomaa.
Ihan hyvää muusia tulee. Käytän yleensä leivonnassakin maidon sijasta sitä kaurajuomaa.
Kallistahan se on kun litra maksaa n.2e, mutta en halua pelkkää vettä käyttää,niin olen valmis maksamaan vähän enemmän ja eihän sitä joka päivä tarvitse.Toivottavasti tästä oli jotain apua :)
Ilmianna
Jaa
Muussaa perunat. Lisää oliiviöljyä, raastettua sitruunan kuorta ja sitruunan mehua, vähän piparminttua, persiljaa (sileälehtinen) enemmän, suolaa ja mustapippuria.
Ilmianna
Jaa
Lisään keitinveteen kasvisliemikuution jota lientä käytän soseuttaessa. Joskus myös lisään nokareen Keijua mukaan
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos vastauksista, pitääkin kokeilla ohjeita. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä olen valmistanut muusin maidotta niin kauan kuin jaksan muistaa - miksi siihen pitäisi lisätä maitoa!

Keitän perunat kuorittuina vähässä vedessä ja oten keitinveden talteen. Muusaan perunat survimella ja lisään nokareen voita (tai Linja 40 margariinia) ja ohennan sopivaksi sillä keitinliemellä.

Lisään muusiin aina myös hienonnettua sipulia ja maustan suolalla tai aromisuolalla. Joskus lisään muusiin myös tilliä, ruohosipulia tai persiljaa, niillä saa vaihtelua makuun.

En ymmärrä miksi ihmeessä muusiin pitäisi lisätä MAITOA: sehän vaan laimentaa muusin makua!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Kokeilin tuota keitinliemeen tekemistä ja pelittää vallan mainiosti:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Make kirjoitti:
Kokeilin tuota keitinliemeen tekemistä ja pelittää vallan mainiosti:)
Koittakaapa heittää 1-2 kananmunaa vatkausvaiheessa sekaan, tulee kuohkea muusi ilman kermaa ja maitoa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jossain päin Suomea puhutaan "pottuvoista". Tämä sai ajattelemaan, että alunperin varmaankin muusiin laitettiin perunoiden lisäksi voita, mutta rahanpuute on pakottanut turvautumaan halvempiin raaka-aineisiin. Perunoihin ei välttämättä tarvitse lisätä yhtään mitään (paitsi korkeintaan vähän mausteita), onhan olemassa sellainenkin ruokalaji kuin perunalumi, joka tarkoittaa puristimen läpi survottua kypsää perunaa.

Nykyään tuntuu olevan muotia oikein vetinen ja mauton muussi, ainakin työpaikkaruokalassa saa sellaista joskus. Minusta muussin kuuluu maistua perunalle ja olla sen verran paksua, että pysyy haarukassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Panhandle kirjoitti:
Jossain päin Suomea puhutaan "pottuvoista". Tämä sai ajattelemaan, että alunperin varmaankin muusiin laitettiin perunoiden lisäksi voita, mutta rahanpuute on pakottanut turvautumaan halvempiin raaka-aineisiin. Perunoihin ei välttämättä tarvitse lisätä yhtään mitään (paitsi korkeintaan vähän mausteita), onhan olemassa sellainenkin ruokalaji kuin perunalumi, joka tarkoittaa puristimen läpi survottua kypsää perunaa.

Nykyään tuntuu olevan muotia oikein vetinen ja mauton muussi, ainakin työpaikkaruokalassa saa sellaista joskus. Minusta muussin kuuluu maistua perunalle ja olla sen verran paksua, että pysyy haarukassa.
Met tehemme oikiaa pottuvoita puikulapotuista, silppuamma löökin pieneksi ja keitämmä sitä ensteks maiossa pehemiäksi. Kuorimma kypsät potut kuumina ja survomma hienoksi. Lissäämmä reilusti voita ja kaajamma sipulimaion sekkhaan. Jatkamma survomista ja lissäämmä suoloja tarpheen mukhaan.
Tätä met sanomma pottuvoiksi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sää ookki joku homo
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Teen poronkäristykselle juuresmuusin, eli perunoita, saman verran porkkanoita ja puolet tästä määrästä lanttua pieninä kuutioina, keitän kasvisliemessä ja soseutan osaan keitinliemestä ( kaadan siis keitinliemen vuokaan, josta laitan tarpeellisen määrän soseeseen ). Tämän voi maustaa halutessaan vaikkapa vielä timjamilla, meillä se menee tälläisenään.
Ilmianna
Jaa
Laitan perunamuusiin, keitin vettä ja yhen kanamunan, suolaa ja tietysti voita tai Keijua. Se toimii ja hyvääkin.
Ilmianna
Jaa
Allergiaperheessämme olemme vuosikaudet tehneet näin:

Kuoritut perunat höyrytetään. Kun pehmenneet, kipataan kulhoon, jossa muussataan, lisäksi voita, suolaa, pippuria, hanasta vettä sopivasti.

On maistunut aina kaikille.

Nykyään voi herkkumuusiin lisätä vielä kananmunan, tulee todella hyvää.

Sipulia, kuullotettuna, vaikka sopisikin, on kokeiltu, ei jatkoon.
Ilmianna
Jaa
En käytä perunamuusissa lainkaan maitoa tai edes perunoita, suola ja vesi riittävät, joskus lisään keitinveteen mausteeksi sipuliviipaleita ja jauhettua buranaa.
Ilmianna
Jaa
Käytän keitinvettä jossa on kasvisliemikuutio ja sitten kauramaitoa, loraus rypsiöljyä ja keijua. Hyvvää tulee.
Ilmianna
Jaa
Pahinta tekee maidon poisjättämisen lisäksi perunoiden muussaaminen sauvasekoittimella - tuloksena liisteri, jolla sitten voikin tapetoida olohuoneen seinät.

Kirjoittajat eivät sitten olekaan syöneet kunnon muussia, joka on kuohkean samettista, täyteläisen makuista ja kuuman pehmeää herkkua eikä sitä saa aikaiseksi ilman kuumennettua maitoa, voita, käsin muussattuna ja vatkattuna ilman mitään sähköhärveleitä.

Simppeli on yleensä paras kuten myös muussin teossa vaikkakin blingbling-sukupolvi tahtookin tehdä asiat toisin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kenties valmistajassa on vikaa jos muusista tulee liisteriä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

perunamuusi ilman maitoa?

Onko kenelläkään sellaista perunamuusin ohjetta, johon ei tarvitse laittaa maitoa tai muita maitotuotteita?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta