Työtaso

Haaveilen kivitasosta...leipominen siinä helppoa, on ikuinen, tyylikäs ym. MUTTA entä nämä muut tasot? Onko järkeä laittaa kivitasoon rahaa jos laminaatti/puutasot on ihan hyviä myös. Kertokaapa viisaammat kokemuksia?
Ilmianna
Jaa

16 Vastausta



Jos haaveilet kivitasosta ja, jos siihen on varaa ni varmasti "kannattaa" tai eihän mitään kannata tehä/ostaa jos oikee lähetään miettimään.
Kivitaso on kylmä, et siin saattaa pullataikina läsähtää. puutaso on "tasalämpönen" mut v,,,mäinen hoitaa.

mitenhän pelais jos kivitaso pohjaa laittais saneerauslaastilla lämmityskaapelin kiinni jolla sais tason lämpimäks(?).ainaki se toimis patterina joten sähkölämmitteisessä talossa vois olla ihan hyväki(?)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Ottakaa hyvät ihmiset selvää kumpi on kalliimpaa puu vai kivi!!! Kylläpä se nykyään taitaa puu olla arvokkaampaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
halpaa? kirjoitti:
Ottakaa hyvät ihmiset selvää kumpi on kalliimpaa puu vai kivi!!! Kylläpä se nykyään taitaa puu olla arvokkaampaa.
siitä mitä ostaa? Meillä amerikan pähkinä taso oli kyllä halvempaa kuin kivitaso. Nämä kummatkin tulivat Domuksesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
halpaa? kirjoitti:
Ottakaa hyvät ihmiset selvää kumpi on kalliimpaa puu vai kivi!!! Kylläpä se nykyään taitaa puu olla arvokkaampaa.
Kukas tässä on väittäny että puutaso ois halpa/halvempi???????????
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Kivitaso on kylmä, et siin saattaa pullataikina läsähtää. puutaso on "tasalämpönen" mut v,,,mäinen hoitaa."

Täh? Kivitason lämpötla on huoneenlämpö ihan samoin kuin puutasonkin. Kivitaso vain tuntuu viileämmältä. Ihan sama ilmiö on saunassa, jossa puinen laude tuntuu vähemmän kuumalta kuin vaikkapa löylykauhan metalliosat. Tosiasiallinen lämpötila näillä on kuitenkin jokseenkin sama. Metalli vain luovuttaa lämpöä nopeammin, jolloin se tuntuu polttavalta. Vastaavasti kivitaso luovuttaa lämpöä hitaasti, jolloin se huoneenlämmössä tuntuu puuta viileämmältä. Mutta leipomisen kannalta asialla ei ole merkitystä, koska pullataikina on kummassakin tasovaihtoehdossa huoneenlämpöisellä alustalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
maksaa siellä luokkaa 52 euroa/juoksumetri (musta mattahiottu). Kiiltävät ei varmaan paljoa kalliimpia. Puustellissa tai vastaavassa maksat laminaatista toistasataa/juoksumetri. Arvelisin että Kvikin tasot tulee jostain kiinasta mutta paljon väliä. Olen ainakin tyytyväinen kun meillä on sieltä vessan taso. Kivi on ikuista, laminaatti ei.
Ilmianna
Jaa
Itse valitsin Lepän värisen laminaatin,
olen ollut tyytyväinen.

Helppo hoitaa sekä helppo itse asentaa..
Ilmianna
Jaa
Meillä oli vanhassa keittiössä laminaattitaso ja ei siinä mitään valittamista sinänsä, mutta kuten kuvitella saattaa, kuluihan se tuhruisen oloiseksi ja altaan kohdalta vaikka miten pyyhki, vesi meni aikanaan reunan alle ja kun nyt vaihdettiin, näkyi siinä jonkinasteiset jäljet, vaikkei mitenkään vielä onneksi ulospäin ollut turvonnut tai jotain sinne päin.

Ostin kivitason juuri tuon helppohoitoisuuden ja leivonta-alustaksi sopivuuden vuoksi.
On kyllä mahtavan näköinen ja ihanan helppo pitää puhtaana eikä tarvitse pelätä, jos kuumaa kattilaa laskee tasolle. Jotenkin se helppous vaan oli niin merkittävä puolesta puhuva asia, kun me mietimme tasovalintaa.

Asentaminen oli todella helppo: nosti vaan paikoilleen ja keittotason kiinnikkeet liimattiin paikoilleen ja keittotaso painettiin kiinni.

Eipähän tarvitse ajatella, että seitsemän vuoden päästä on tasot kuluneet huonoksi.

Me otimme mustan himmeän värinä, on aika neutraali ja jotenkin kokoava rajapinta kalusteissa.
Ilmianna
Jaa
Meillä oli vanhassa asunnossa tosi hyvä laminaattitaso, siinä oli kunnollinen lakkamainen, kiiltävä pinta. Leivoin ja leikkelin taikinoita siinä 8 vuotta, eikä näkynyt missään. Helppo puhdistaa.

Uudessa asunnossa taso on myös laminaatti, mutta pinta ei ole yhtä hyvä, vaan jotenkin olematon ja vähän matta. Tähän nyt tarttuu ja pinttyy näköjään kaikki tuhru pysyvästi, joten leipomiseen hankittava jonkinlainen lauta. Emme viitsi vielä vaihtaakaan, kun putkiremppa tulossa parin vuoden sisään.

Kivitasoa en ole koskaan harkinnut, en pidä siitä kylmyydestä ja kolinasta. Mutta kaikki on toki makuasioita, kuka tykkää mistäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Laminaatti taso on hyvä ratkaisu kaikin puolin, halpa, kestävä ja tyylikkäitä mallejakin on vaikka millä mitalla.
En itse viitsi maksaa kolminkertaista hintaa kivitasoista kun on saatavilla aidon näköisiä ja edullisia laminaattitasoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä nykykodissa tumma laminaatti, kiiltäväpintainen. Valitettavasti naarmuuntuu herkästi, jos ei ole varovainen. No, myönnetään, olen aika pikkutarkka eli en tykkää, että paikat "repsottaa". ;-) Joten uuteen kotiin tulee kivitaso, ei tarvi olla niin varovainen. Puutasoa en ottaisi, ei kiinnosta suht vaivalloinen huolenpito.
Ilmianna
Jaa
posliineille.
Ilmianna
Jaa
kylmä joten en suosittele ainakaan leivontaan esim. hiivalla nostatettavien taikinoiden tekoon. Taikina kylmenee kun laittaa tasolle, eikä nouse enää sen jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ja höpön pöppöä muka ei voi leipoa hiivatuotteita.

Olen juuri kahden viikon sisään leiponut sekä pullaa että sämpylöitä kivitasolla ja aivan hyvin nousivat tasolla leipomisen jälkeen.

Käytin pussihiivaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
säilytätkö ulkona kivitasoa kun sen väität kylmä olevan, meillä on huoneenlämpöinen.... heh heh...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kivi on hyvä,vaikkakin kalliimpi kuin laminaatti.satsaa laatuun
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Työtaso

Haaveilen kivitasosta...leipominen siinä helppoa, on ikuinen, tyylikäs ym. MUTTA entä nämä muut tasot? Onko järkeä laittaa kivitasoon rahaa jos laminaatti/puutasot on ihan hyviä myös. Kertokaapa viisaammat kokemuksia?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta