Tutkijan palkka?

Hullu tutkija

Ajattelin tässä vaan tiedustella muiden tutkijoiden palkkoja. Tarkoitan tässä lähinnä vastavalmistuneita maistereita, jotka tekevät väitöskirjaa. Itselläni palkka on 1830e/kk. Onko muilla asiat yhtä huonosti? Koulutus kannattaa Suomessa vai mitä? Opintolainakin perustellaan sillä, että kun sitten valmistuu niin on rahaa maksaa velkoja. Mutta kun pitäisi varmaan se asuntokin joskus hommata. Amiskaan vaan kaikki, ketkä eivät vielä ole päättäneet mitä tekevät.

20

23535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • här******

      Näinhän se on. Tuo n. 1800 e taitaa olla valtion hommissa aloittelevan tutkijan palkka. Itse valmistuin keväällä ja olen tutkimuslaitoksessa projektitutkijan nimikkeellä, yritän vältellä jatko-opintoja viimeiseen asti. Palkka on jopa 100 e enemmän, johtuu ilmeisesti aikaisemmasta kesätyökokemuksesta. Noo, pitää ajatella positiivisesti. Eihän tämä palkka ole kuin 1000 e jäljessä liiton palkkasuosituksesta...

    • uusitutkija

      Itselläni sentään reilu 2300 €.

      • Hullu tutkija

        ..kroisos. Mut paskat on palkat, ei voi mitään. Apurahojakaan ei meinaa saaha, kun saa palkkaa. Meinaan siis henkilökohtaisia.


      • Tekn lis

        2500, sitten vielä opetusta ym. jos tekee niin lisää...

        Peruspalkka siis 2500e/kk.


    • Yliopistotutkijana 8 vuotta

      ne vasta kivoja on, niitä kun ei lasketa tuloksi ansiosidonnaista päivärahaa laskettaessa, ei kerry eläkettä, ei mitään työpaikkaetuuksia (esim. työpaikkalääkäri) jne... Pätkätöistä johtuen ei ole vuositulot vielä juuri 20 000 € ylittäneet.

      • Ainoa paikka auki

        Itse menin tutkijaksi, koska sinne helpolla pääsi. Palkkaa voi aina neuvotella, joten kyllä sillä 2750 eurolla kuussa pärjää. Eihän kukaan nyt palkasta voi valittaa, koska aina on vaihtoehtoja. Neuvotelkaa palkka!!


      • phd student
        Ainoa paikka auki kirjoitti:

        Itse menin tutkijaksi, koska sinne helpolla pääsi. Palkkaa voi aina neuvotella, joten kyllä sillä 2750 eurolla kuussa pärjää. Eihän kukaan nyt palkasta voi valittaa, koska aina on vaihtoehtoja. Neuvotelkaa palkka!!

        No en akateemista tutkimusta mitenkään helpoksi väittäisi.
        Ja sitäpaitsi. Ihmiset tässä valittavat pienistä palkoistaa tekiessään väitöskirjaa..
        Olkaa iloisia,että saatte palkkaa. Olette edelleen kuiteskin opiskelijoita (PhD students), suoritatte tohtorintutkintoa. Monissa maissa saisitte maksaa jatkotutkinnon suorittamisesta (grad schools) ja siitä maksaminen ei missään nimessä ole itsestäänselvyys...
        Ja jos sitä tutkijaksi haluaa, väitöskirja on välttämättömyys. Itselleni tutkijan (vaikka en itseäni tutkija nimikkeellä kutsuisi, olen tohtorikoulutettava) työ on unelma. Mikä voisi ollaa parempaa kuin asoiden, joista olen aidosti erittäin kiinnostunut, tutkiminen!!
        Ja kyllä palkkakin nousee jos asiat sujuu (post doc n 3000/k, dosenttitaso 4000-4500/ekk ja proffa 5000-7000 e/kk).


    • scientist

      Tutkijoiden palkkojen välillä on kyllä suuria eroja alojen välillä. Esim lääketieteessa ja teknisillä aloilla juuri väitellyt tutkijatohtori voi saada 3000-4000 e/kk, mutta tuntemani humanisti sai 2500 e/kk vaikka tohtori olikin! Se on surullista, mielestäni tieteet ovat yhdenveroisia. On tietysti selvää,että lääk.tiede/tekniset alat ovat useimmiten yhteistyössä yritysten kanssa.
      huom, sana tutkija ei juuri sano enää mitään ja siitä on yliopistoissa myös luovuttu. 4 porrasta ovat tohtorikoulutettava,tutkijatohtori,seniori tutkija ja sitten professori.
      Palkkojen pitäis olla
      taso 1. n 2000 e/kk
      2. 3000-4000
      3. 4000-5000
      4. 5000- 10 0000 (joillakin proffilla voi palkat lähteä vähän käsistä)

      • Scientist in exile

        I would say that "tutkijatohtori" between 3000 and 4000 is way off.. Of course, there are those that get it but usually a fresh PhD gets somewhere in between 2500-3000.. At least that is what I get and that is what people around me in similar position make.

        Foreigner Postdoc in Finland


    • tutkija2

      Itse tehnyt tutkijan työtä 13 vuotta, 7 vuotta sitten väitellyt, ja palkka on reilut 2700 euroa kuussa bruttona. Jos vertaa muihin (esim. http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2008/06/14/valtion-palkat/200816090/139), niin päätelmä on lähellä, että pitkä koulutus ei ainakaan kannata taloudellisesti. Mutta itsehän olen ammattini valinnut, tykkään edelleen suht. vapaasta työstä (takoittaa siis sitä että ollaan henkisesti aina töissä :-)
      Olisi tietenkin ihan kiva tehdä sellaista työtä jossa saisi enemmän rahaa mitä enemmän työtä teksisin.

      • insinööri30

        Kiitos niille kauppakorkean tutkijoille ja proffille joiden kursseilla olen saanut olla omalla ajallani, materiaalit ja opetukset on ollut aina asiallista ja tuonut lisäarvoa omaan työskentelyyn yksityissektorilla. -kiitos tekemästänne työstä!


    • bb

      mut arvaappa mitä, hullu tutkija? oon siivooja ja saan saman palkan ku sinä... sitte te koulutetut superihmiset vielä jaksatte kattoo meitä alakansalaisia halventavasti :OOO kamala yleistys..

      • hahahahhhaaaaa

        Mistä sinä tiedät onko nämä ihmiset katsoneet sinua väärällä silmällä??
        Ja ei siivoojan palkoilla päästä edes lähelle tutkija palkkoja... Olen nimittäin tehnyt siivoojan työtä - kadehdi en. Kukonlaulun aikaan piti aloittaa siivoamaan toisten sotkuja, palkka n.1300e


      • Totta...on

        Vanha ketju mutta en voi olla kommentoimatta.
        Kyllä tutkijakin voi olla myös siivooja, ei ne sulje toisiaan pois! Itse asiassa hyvin yhteen sopivat ammatit, fyysistä ja henkistä työtä toistensa vastapainona.
        https://yle.fi/uutiset/3-5823996 (vanha juttu mutta asiaa).
        Itse olen akateemisesti koulutettu ja paljon tehnyt siivoustyötä, arvostan molempia!!


    • 24

      Insinöörin palkka Nokialla 1800 eur/kk.

    • 17+9

      Voi vitsi, mistä noita tutkijan vakansseja löytää, ja vielä helpolla. Ottaisin heti vastaan, kun joku huolisi. Ja vaikka 1500 kuussa.
      Nimimerkki vastavalmistunut työtön maisteri.

      • Duckie

        Miten kauan te olette opiskelleet? Meinaan lähinnä noita tutkijatohtoreita. Itse oon lukioon menossa oleva tyttö ja haaveena ois päästä tutkijaks. Ja siitä työllisyydestä, että jos se tutkijan ammatti ei oo niin järin työllistettyä, niin ehtiihän tässä vielä vaihtaa ammattihaavetta. Niin ja onko tutkijoiden palkoissa sukupuolieroja?


    • 23+41

      Tohtoriksi maisterin jälkeen neljä vuotta. Eli 5 4 vuotta on minimi.
      Sukupuolella ei ole väliä, mutta vakanssit ovat pääsääntöisesti määräaikaisia.
      Mutta mutta, onhan se nyt ihan eri asia olla tohtori kuin siivooja, joita jossain välissä verrattiin. Tarkoitan henkisesti. Korkeakoulutetut mm. elävät 12 vuotta kauemmin kuin työväki. Eivätkä dementoidu, kun aivoja käytetään. Raha ei merkitse kaikkea, ja tohtorilla on iso mahdollisuus saada hyväpalkkainen työ, toisin kuin sillä siivoojalla. Olen itsekin ollut siivooja, enkä siksi katso yhtään siivoojaa ylenkatseella, ja tuskin kukaan sivistynyt ihminen muutenkaan sitä tekee. Ei ainakaan pitäisi.

      • Ankeat ajat

        "onhan se nyt ihan eri asia olla tohtori kuin siivooja"

        Niinpä. Kyllä se vitutus on paljon suurempi kun on tuhlannu elämästään suuren osan turhaan tohtorikoulutukseen ja sitten työkkärin nälkätuilla kituutellaan. Ei se tohtorintutkinto nosta sitä päivärahaa yhtään isommaksi.

        Näin ainakin jos ei löydä oman alan töitä. Monta tapausta tiedän, ja samaan ansaan olen itseänikin pelaamassa. Väitöstilaisuus, ja samalla työttömyys lähenee nykyisen sopparin tullessa lähitulevaisuudessa tiensä päähän, eikä jatkoa näkyvissä. Kilpailu posdoc paikoista ei tule ainakaan helpottumaan kun tohtoriliukuhihnan vauhti senkun kiihtyy.


    • Ei päivääkään töitä

      Korkeakoulutetulle nuorelle on nykytilanteessa fiksuinta lähteä työnhakuun ulkomaille. Suomalaisilla tutkinnoilla saa aika hyvin töitä maailmalta. Palkatkin kertaluokkaa paremmat, ellei enemmänkin. Sitten, kun on kokemusta jonkin verran ja hieman enemmän tieteellisiä meriittejä, niin voi harkita paluuta Suomeen (mikäli se enää kiinnostaa).

      Nimim. Ei päivääkään töitä Suomessa yliopistosta valmistumisen jälkeen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe