circumcisiosta uuden

tutkimuksen

valossa
– Kuopiolainen ylilääkäri kanteli apulaisoikeusasiamiehelle ei-lääketieteellisesti perusteltavissa olevista ympärileikkauksista koska ”ympärileikkaus perinnäistavan vuoksi on tarpeetonta, traumatisoivaa ja jopa vaarallista”. Kyse on myös lasten oikeuksien loukkaamisesta kulttuuri-identiteetin varmistamiseksi.
Juutalaiset ympärileikkaavat poikalapsensa 8 päivän ikäisenä ja islaminuskoiset useimmiten 7-vuotiaina. He ovatkin maailman sotaisinta väkeä.
– ”Jos jonkun jumala vaatii puolustuskyvyttömien poikien (usein myös tyttöjen) sukuelinten viiltelyä ja silpomista, niin mitäpä tässä voi muuta tehdä, kuin toivoa, että järki ja rakkaus joskus voittaisivat tällaiset jumaluudet”, lääkäri Länsimies toteaa Lääkärilehteen taannoin kirjoittamassaan artikkelissa.

Pieni katkelma aiheesta (TRANSACTIONAL ANALYSIS JOURNAL, Volume 29, Number 3, pages 215-221,July 1999.)
Ajatus, että circumcisio voi aiheuttaa ongelmia myöhemmässä elämässä ei ole uusi. Freud (1916-1917/1933) oletti kirjoituksessaan ahdistuksesta ja viettielämästä (s. 86-87), että kastraatiopelkojen, neuroosien ja circumcision välillä saatta olla yhteys:
Uskotaan, että esihistoriallisena aikana mustasukkaiset ja julmat isät kastroivat poikiaan ja että circumcisio, jota esiintyy myös primitiivisten kansojen puberteettiriiteissä, on selvä jäänne siitä ... Meidän on pidettävä kiinni siitä, että kastraatiopelko on yksi yleisimpiä ja vahvimpia motiiveja torjunnalle ja siten kaikelle neuroosialttiudelle. Tapausten analysointi joissa circumcisio, ellei jopa castratio, oli suoritettu pojille masturbaatiota seuranneena rangaistuksena (hyvin yleinen käytäntö anglo-amerikkalaisessa yhteisössä) on selvästi varmentanut käsityksiämme. (pp. 86-87)
Freudin käsitys oli aikaansa edellä ja se oli syvässä ristiriidassa yleiseen käsitykseen “ettei vauva ole vielä juurikaan vihannesta tietoisempi… oikeastaan ei vielä mistään tietoinen" (Goldman, 1997, p.7). Näin ajatteli Pennsylvanian nimekäs lapsispesialisti 1895 ja vielä viisi vuotta myöhemmin vastasyntynyttä pidettiin yhä kyvyttömänä kaikkeen muuhun kuin syömiseen, liikkumiseen, itsemiseen ja nukkumiseen (Spock, 1946, in Goldman, 1997, p.7).
Kun Freudin ajatus kohdistui neuroosien syntyyn niin ehkä parempi tapa ajatella asiaa on liittää circumcisio traumaan, josta tiedämme enemmän. Tiedämme myös, että vastasyntynyt on varsin älykäs vaikka se tuskin pystykään erottamaan circumcisiota castratiosta.
Traumamallissaan Pomeroy (1995) esittää mitä trauma on, mitten se tapahtuu ja miten psyykemme reagoi siihen. Hän kuvaa kolme tasoa, joita käytetään torjumaan uhkaavia kokemuksia: (1) relationaaliset keinot, jotka muodostuvat rajoista ja siteistä, jotka turvaavat luotettavalla tavalla yksilön ja yhteisön yhteyden; (2) taistelu, pako ja jäädytys mekanismit, jotka käynnistyvät aivojen limbisen systeemin kautta; ja (3) shokki mekanismi (myös limbisen osan käynnistämä mutta ilman emotionaalista kontrollia (pp. 90-93).
Hän painottaa, että kun emotionaaliset aivot saavat hälytyksen kaiken kattavasta uhasta, sen puolustusnekanismit käynnistyvät. Tunneaivot reagoivat joko taistelu-pako, jäädytys tai shokki mekanismeilla (p. 92).
Circumcisiossa relationaaliset keinot eivät ole vauvan ulottuvilla. Seuraava taso, taistelu-pako mekanismi ei myöskään ole hänen käytettävisään sillä hän on toimenpiteen suorittajien otteessa. Se mitä jää on shokkimekanismi, jossa keskushermoston valtaa pelko, raivo ja lopulta halvaantuminen ja hajoaminen, dissosiatio; tama on hänen viimeinen keinonsa kontrolloida keskushermoston korkeaa ylikiihotusta, joka voisi muuten johtaa kuolemaan.
Kun katsoo videonauhoja circumcisiosta voi tämän kaiken havaita selvästi silmällä. Ns. "tyyneys" circumcision jälkeen on dissociatiotila mikä seuraa kaikkialle tunkeutuvaa kipua ja pelkoa eikä mikään rauhallinen relaxatio.
Van Howe (1996) kirjoittaa kliinisessä tutkimuksessaan: "Vastasyntyneet pojat reagoivat circumcisioon selvällä hapenkäytön laskulla ja cortisolitulvalla [kertoo vahvasta adrenaliini noususta], valvetilan laskulla, kohonneella vagaalisella jännitteellä ja alentuneella vuorovaikutuksella toimenpiteen jälkeen. Kaikki nämä heikentävät sidosta äidin ja vauvan välillä mikä on tärkeä rintaruokinnan kannalta" (p. 431).
Heijastaessaan tämän varhaisen traumakokemisen aikuisen elämään Emerson (1991), lasten varhaisten perinataalisten traumojen spesialisti ja edelläkävijä, sanoo, että perinataali trauma (kuten circumcisio) johtaa "vihaan ja raivoon, jotka edistävät heikon itsetunnon kehitystä, syyllisyyttä, häpeää, väkivaltaa ja voimattomuuden valtaan jäämistä."]

http://video.google.com/videoplay?docid=-14954177057052 66672&q=circumcision

järkyttävää..... ja että vielä joidenkin uskonto ja jumala vaativat tällaista lasten rääkkäämistä ! Kyse on rikoksesta lasta ja ihmisyyttä kohtaan.
Lääketieteellinen ympärileikkaus on kokonaan eri asia ja se tehdään aina puudutuksessa. Sille on myös perusteet, esim. fimoosi.

http://www.cirp.org/library/psych/rhinehart1/

http://www.cirp.org/library/psych/

http://www.circumstitions.com/Restore.html

2

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PeruuttamatonOperaatio

      Ympärileikkaus on peruuttamaton operaatio, jossa poistetaan esinahan sisälehti sekä ulkolehti kokonaan, myös frenulum poistetaan. Tämän jälkeen terska on tietysti aina esillä, eikä sitä poistettua kudosta voida enää ikinä palauttaa. Ei edes ihonsiirto tule kysymykseen, koska esinahka on ihan omanlaistaan ihoa, jota ei muualla ole. ÄLÄ SIIS IKINÄ SUOSTU YMPÄRILEIKKAUKSEEN, vaan kokeile edes ensin venyttelyä, se auttaa suurimmalle osalle esinahkaongelmista kärsiviä!!!
      Tuolla on hyvät ohjeet kuvien kera, ne voi ladata vaikka omalle koneelle. Venyttele, venyttele ja venyttele, näin vältyt tältä peruuttamattomalta operoinnilta! Lääkärit väittää operaatiota harmittomaksi pikku nipsaisuksi, kuitenkin siitä on valtavasti "asiaankuuluvia haittoja", joista ei etukäteen hiiskuta sanallakaan. Itse olen parannellut näitä lääkäreiden mukaan "ympärileikkauksen normaaleja jälkitiloja" jo 15 vuotta, eikä loppua näy.
      http://esarinvenytys.webs.com/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe