HERKKUTATTIEN KÄSITTELY

kuin tarkkaan perkaatte ne ja miten. Paras säilöntämenettely. Täältä löytyy varmaan kokemuksen tuomaa tietoa.
Ilmianna
Jaa

10 Vastausta



Mahdollisimman nuorina yritän korjata talteen, jotta ei tarvitsisi mitään heittää hukkaan, mutta jos pillit jo kovin kellastuneet tai muutttuneet jo oliivin vihertäviksi ,joutuu ne poistamaan ja kuivatettavista ne poistan ja syön muuten. Jalan siivutan ohueksi pituussuunnassa ja lakin viipaloin kuin limpun ja suurimman osan kuivatan. Useimitenhän ne toukat piileskelevät juuri pillistössä joten jos jalassa tai mallossa on kovasti reikiä, niin voit arvata mitä saisit lisukkeeksi.Minä en pakasta kuin hätätilassa ja vain lakit, mutta mielummin pilleineen , viipaloin se samoin, käytän nopesti ,ei tulikuumassa , pannussa ja ruuaksi tehdessä taas pikainen paistos - voissa ! vielä kohmeisina. Jokos sinä herkuttelemaan pääset siis näillä herkuilla. Syötkö myös raakana ? Tammenherkkusieniä en ole vuosiin löytänyt.
Ilmianna
Jaa
Nyt noita tatteja on taas paljon, ja nousivat jo pariviikkoa sitten tänne pohjoiseen.Pienet valkopilliset pakastan kokonaisina, myös isoista tateista terveet jalat(säilyyyy,monen vuoden kokeilu). Kasvikuivurilla kuivatan suurimman osan.Kuumennan viipaloituna pannulla, kattilassa, ilman rasvaa, jäähdytän ja pakastan.Kiehautan pieniä tatteja vedessä se verran että tatti on kuumentunut myös sisältä, valutan ja säilön suolaveteen n.8-10%,lasipurkkiin, käytän sienisalaatteihin. Kaikki keltaiset pillistöt poistan, tänä kesä ovat erittäin toukkaisia.Reikiä mallossa saa olla muttei toukkia.Tai mitäpä tuo muutama puhdas tattia syönyt toukka haittaa!
Ilmianna
Jaa
kierrä ne kaukaa,
sain neuvoksi jo 1960 luvulla,

sienien terveellisyys muuttuu aina,
koskaan ei voi luottaa terveellisyyteen,
koska niiden käyttö on niin vähäistä,
käyttäjistä ei saada tilastotietoa.

toki ihminen pieniä määriä epäterveellistäkin sietää.

ilman sieniäkin elää todella hyvin,
ehkä paremminkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Kaikkea sitä kuuleekin!
Tateissa ei ole ollenkaan myrkyllisiä, joku syömäkelvoton vain.
Ovat ihanan makuisia ja sisältävät (kuten muutkin sienet) mm seleeniä, jota ei juuri muuten saa.
Muutkin sienet kannattaa opetella tuntemaan, niin saa herkutella :).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
a-woman1 kirjoitti:
Kaikkea sitä kuuleekin!
Tateissa ei ole ollenkaan myrkyllisiä, joku syömäkelvoton vain.
Ovat ihanan makuisia ja sisältävät (kuten muutkin sienet) mm seleeniä, jota ei juuri muuten saa.
Muutkin sienet kannattaa opetella tuntemaan, niin saa herkutella :).
Älä vain kerro minun ja mieheni vanhemmille,
että ovat eläneet epäterveellisesti ja pitäisi jo kuolla.

Ovat 86-92v alamäkeen mennään vielä
potkupyörillä todella kovaa, kotiinpäin tulo kyllä on hidasta.

Ovat mm sienien vihaajia.
Mehän emme saa syödä/halua kokeilla itsellämme,
kotiseutumme sieniä, kaloja eikä marjojakaan,
kun on sitä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
os se kirjoitti:
Älä vain kerro minun ja mieheni vanhemmille,
että ovat eläneet epäterveellisesti ja pitäisi jo kuolla.

Ovat 86-92v alamäkeen mennään vielä
potkupyörillä todella kovaa, kotiinpäin tulo kyllä on hidasta.

Ovat mm sienien vihaajia.
Mehän emme saa syödä/halua kokeilla itsellämme,
kotiseutumme sieniä, kaloja eikä marjojakaan,
kun on sitä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus.
Varmimmin tappavaa ainetta on Ruisleipä,yhdessä sienien kera nautittuna,tai ilman sieniä.Sitä kun syöt tarpeeksi kauan-takuulla kuolet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Merkittäväksi annetaan kirjoitti:
Varmimmin tappavaa ainetta on Ruisleipä,yhdessä sienien kera nautittuna,tai ilman sieniä.Sitä kun syöt tarpeeksi kauan-takuulla kuolet.
Ruisleipä ei ainakaan kovin nopeasti tapa,

nykyäänkin ostavat useita leipiä joka viikko.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Merkittäväksi annetaan kirjoitti:
Varmimmin tappavaa ainetta on Ruisleipä,yhdessä sienien kera nautittuna,tai ilman sieniä.Sitä kun syöt tarpeeksi kauan-takuulla kuolet.
Tämä perjantaipörssi, jossa vakio esiintyjä on ent. yleinensyyttäjä Ritva Santavuori kertoi mummonsa kuolleen, kun oli syönyt kokoikänsä suuria perunoita!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
TV:stä kuulin kirjoitti:
Tämä perjantaipörssi, jossa vakio esiintyjä on ent. yleinensyyttäjä Ritva Santavuori kertoi mummonsa kuolleen, kun oli syönyt kokoikänsä suuria perunoita!
suola nostaa verenpainetta ja suonet repee,
voi ja kerma nostavat kolesterolia ja suonet kalkeutuvat, tulee sydäri
marjoissa tsernobyliä
kaloissa ddt:ä, dioksinia,tsernobylia
kasviksissa keinolannotteiden jäämiä
lihoissa antibiootti jäämiä
tupakkassa 4000 erilaista syöpää aiheuttavaa ainetta
alkoholista tulee maksakirroosi
syö sitä tai tätä, kuolet ennemmin tai myöhemmin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tsernobyli heh ehhehehe. Voi hitto mitä heinähattuja....heh.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

HERKKUTATTIEN KÄSITTELY

kuin tarkkaan perkaatte ne ja miten. Paras säilöntämenettely. Täältä löytyy varmaan kokemuksen tuomaa tietoa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta