uimahalli

uimareita

Onko pestin uimaallas ainoa kylän uima"halli"? vai onko jossain muualla mahdolllista uida myös ? Ikaalisiin on hieman liian pitkä matka lähteä joka viikko uimaan.

37

4444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakenna

      Huonot on uimahallitilastot täällä. Oma pitäisi rakentaa.

      • Parkano

        Minä kävin pestissä viimmeksi kun olin 1 vuotias ja minä asun parkanossa älkää sanoko tätä kyläksi vaan sanokaa kaupungiksi😶


    • rakentaa uimahalli

      Tehkää nyt tosiaan uimahalli.Toivottavasti maksajat siihen riittävät.Tai niitä tulee jostain lisää.Uimahallin käyttökulut on aika mojovat näillä energian hinnoilla.Se on varma se kun aletaan uimahallista puhumaan niin tietää,että vaalit lähestyvät.

      • biksut päälle!

        toivotaan että uimahalli tulee, eikä taas joku pilaa sitäkin asiaa niinkun jollain parkanolaisilla on tapana... puhalletaan nyt tässä asiassa edes yhteen hiileen!


      • Anonyymi
        biksut päälle! kirjoitti:

        toivotaan että uimahalli tulee, eikä taas joku pilaa sitäkin asiaa niinkun jollain parkanolaisilla on tapana... puhalletaan nyt tässä asiassa edes yhteen hiileen!

        vai yhteen hiileen .aina kun jotain pitäis yhdessä tehdä löytyy niitä jotka kusee siihen hiileen.


    • uinnista pitävä

      Nyt ne vaalit lähestyvät ja uimahallistakin puhutaan. Aamulehden 12.10. mukaan Lamminmäki vastustaa uimahallia. Älkää vaan häntä äänestäkö! Kokoomuksen vaalikahvilassa mainittiin, että jonkinlainen senioritalo olisi suunnitteilla. Sinne tulisi uima-allaskin. Vielä on toivoa. Kunpa joku tekisi aloitteen, että jäähalli vaihdettaisiin uimahalliksi. Siitä voisi selvitä melko pienellä remontilla?

      • huutelempavaan

        Vai että senioritalo....
        Onhan se oikeasti hienoa, että meidän vanhempaa sukupolvea ajatellaan kyllä koko ajan ja heistä ollaan huolissaan. En sillä sano, että olisi jotenkin tarpeetonta tämä, mutta koskahan täällä alettaisiin MYÖS ajatella nuorempaakin väestöä ja heidän etuja?


      • Realistisuutta

        Jokainen fiksu kuntalainen ymmärtää sen, että Parkanon verovaroilla ei uimahallia pystytä rakentamaan/ylläpitämään. Siinäkin taitaa jo olla tekemistä, että saadaan kuntalaisten peruspalvelut pysymään yhtä hyvinä kuin tähänkin asti.

        Lamminmäki on täysin realistinen uimahalli-asian suhteen. Hänellä nyt sattuu olemaan vuosikymmenien kokemus kunnallispolitiikasta ja myös muista luottamustehtävistä, joten hänelle ainakin minä annan ääneni. Uskon, että hän on niitä harvoja, joka myös pystyy tekemään jotain Parkanon hyväksi. Mielestäni se vasta herättää luottamusta, että ehdokas ei päästä suustansa epärealistisia ajatuksia/suunnitelmia.

        Hyviä uintipaikkoja löytyy melko läheltä eli Kankaanpäästä ja Ikaalisista. Avantouintikin on virkistävää;)


      • Anonyymi

        mikä senoiritalo .eihän niihin riitä porukka .kyllä rantakoto ja pentinmäespäin oleva piisaa.voihan rantakotoo laajentaa on siinä peltoo tyhjänä .tulee halvemmaksi kun alkaa uutta rakenteleen.


    • "turhuuksia"

      Ei missään nimessä uimahallia.Rakennuskustannukset aivan liian isot puhumattakaan käyttökustannuksista.Kankaanpäässä ja Ikaalisissa on uinti mahdollisuus ja kaupunki on järjestänyt kuljetuksen Kankaanpäähän.Paljonkohan nämä uimahallia vaativat ovat uintikerrasta valmiit maksamaan.Hinta pitäisi olla niin korkea,että se todellakin maksaa itse itsensä.Huolehditan nyt ensimmäisenä perusturvasta,että pysytään edes tällä tasolla.Tällä väestöpohjalla ei mitään järkeä investoida tuollaiseen.Työpaikat vähenee vuosi vuodelta,niin kuka tuollaisia turhuuksia maksaa.Ensin vanhushuolto kuntoon ja jos verotulot lähtevät kasvuun ja kaupungilla on ylimääräistä rahaa niin sitten,mikä ei ole lähitulevisuudessa näköpiirissä.

      • alleti

        Juurikin näin.
        Parkanossa riittää vielä uimakelpoisia rantoja harrasteuimareille ja talvella voi totutella avantouintiin. Se on kai terveellistäkin.
        Ensin pitää katsoa, että lasten ja nuorten asiat ovat kunnossa. He ovat tulevaisuuden toivo ja tulevaisuuden veronmaksajia. Vasta sitten voidaan panostaa vanhuksiin. Vanhuksilla on tosin äänioikeus.


    • Itekkinvanhajoskus

      Lapsille ollaan juuri rakentamassa päiväkotia josta luultavasti tulee toimiva kaikin puolin.Nuoria kohtaan täytyisi päättäjien jotain ratkaisuja löytää,mutta epäilen kyllä ettei siihen ratkaisuja äkkiä löydy.Nuorten muuttosuunta on paikkakunnalta pois jo opiskelujen takia ja työpaikat on muualla.Vanhuksia täällä kyllä riittää ja lisääntyvät vaan.Kyllä heidän pitäisi saada viettää elämänsä ehtoo kotipaikkakunnalla,eikä missään pohjanmaalla.

    • uimaanuimaan

      Siis , tätä uimahallia on tänne rakennettu 70-luvun alusta asti - eiköhän se nyt ole jo totuus , ettei sitä tänne parkanoon koskaan tule - ja eiköhän tuo tämän kokoiseen kylään ole aika liian mittava ja kallis hanke. Ollaan kiitollisisa siitä, että meillä on ne kauniit rannat kesällä ja se Pestin allas. Elokuvateatteri ilmeisesti pidetään pystyssä - kiitos siitä :) Ja senioritalojan täälllä tarvitaan, ikärakenne kun on mitä on.

      Vaalit tai ei, niin ei kai kukaan tuota uimahallia enää parkanossa oikeasti voi pitää mahdollisena ....

    • uinnista pitävä

      Hölmöjä kommentteja on edellä. Kun tulin Parkanoon töihin 1972, niin silloinen kauppalanjohtaja Toivanen lupasi minulle henkilökohtaisesti, että uimahalli rakennetaan aivan pian. Hän näytti minulle sen paikankin. Tällä paikalla pönöttää nykyinen jäähalli. En ole vielä tähän päivään mennessä sen ovea avannut. Joku kirjoittaa, että on uimarantoja ja avantoja. On tuo Pestin allaskin, jossa on kylmää vettä.
      Tässä iässä nivelvaivaisena kaipaa jo 30-asteista vettä ja ohjattua vesijumppaa. Olen monet vuodet jo käynyt Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa vesijumpassa. Onneksi tuo opiskelutoverini Kake sai sinne sellaisen aikaan. Hänellä muuten oli jo 60-luvulla oma grilli siellä torin laidassa. Kuka sitten saisi täällä jotain aikaiseksi?
      Onneksi täällä kokoomuksen vaalivalttina oli senioritalo, johon tulisi vesijumppatilat. Kumpa muutkin puolueet ja yleensä kaikki päättäjät ymmärtäisivät tämän hankkeen tärkeyden!

      • halli pystyyn

        Uimahallin Ylläpito maksaa aika paljon ei taida olla montaa jotka lipun sinne sitten haluaisi ostaa. Kun täällä jo rutistaan leipäpalan hinnastakin . Henkilökohtaisesti olen näihin ruikuttajiin kyllästynyt. LAITTAKAA nyt ne jotka haluaa uimahallin ETTÄ paljonko sitten olette valmiit maksamaan sisäänpääsystä ja mahdollisesti muista palveluista. Eli tänne nyt summia ruutuun. Niin sitten varmaan löytyy kyllä joku jolla on tietoa paljonko se lippu maksaa jos oikeasti rakentaminen ja kulut maksetaan niillä kävijöillä. tarkoitan siis noin hintahaarukkaa josta saa oikean kuvan.


      • Hyvämuistinen

        Nyt taitaa uinnista pitävä (a.k.a. blogaaja HL?) ikäihmisenä muistaa pieleen. 70-luvun alussa kuntaan oli suunnitteilla vasta urheilutalo, eikä uimahallia todellakaan ollut luvassa. Silloinen kunnanjohtaja ei ollut hallin kannalla juuri väestömäärän ja kustannusten takia, siitä olen lukuisia kertoja hänen kanssaan keskustellut. Nykyisen jäähallin tonttia oli tuskin edes kaavoitettu. Ymmärtäisi jopa tämän kirjoittajan tajuavan, että on halpamaista panna sanoja edesmenneen henkilön suuhun, kun tämä ei pääse näitä väitteitä kumoamaan. Kovasti tuntuu ihan joku muu asia hiertävän, ei ole vaikea arvata mikä.


      • Raimo54

        Ylärissäkin blogaava nimimerkki uinnista pitävä voisi lakata kirjoittamasta sitä itteään uimahalliasiasta. On yleisessä tiedossa, ettei 70 -luvulla ollut uimahallia suunnitteilla ainakaan kauppalanjohtajan toimesta. Kirjoittaja syyttää kyseistä henkilöä julkisesti valehtelusta myös omissa kirjoituksissaan. Tämä mustamaalaus täyttänee jo kunnianloukkauksen tuntomerkit. Uinnin ystävän kannattaisi lopettaa kirjoittaminen tästä asiasta, jos muisti ja arvostelukyky eivät enää toimi. Jos uintiharrastus on niin rakas, kirjoittaja olisi voinut hakeutua töihin uimahallipaikkakunnalle ja lakata uhriutumasta.


    • uinnista pitävä

      Mitä maksaa? Kelan laitoksessa K-päässä maksaa allasmaksu 4 euroa, jolla pääsee saunaankin. Lisäksi jumppaohjaaja keräsi alkusyksyllä 25 euroa. Sillä saa 45 min ajan ohjelmaa, jossa jumppaohjaaja sätkyttelee edessä ja muut yrittävät matkia mukana. Joka kerralta tulee miellyttävä olo. Olen käynyt siellä jo vuosikymmenien ajan säännöllisesti; ensin uimahallilla, nykyisin Kuntoutuskeskuksessa. Varsinaista uimahallia en kaipaa, pelkkä jumppa-allas riittää. Sellainen on Kihniön pikkukylässäkin, mutta siellä oli liian klooripitoista vettä. Syvyyttä pitäisi olla 1,5 m.

      • töissä30v

        Hei haloo !!Tiedätkö mitä tuollaisen laitoksen rakentaminen maksaa .Ei missään nimessä mitään tuollaisia laitoksia kunnan taloutta rasittamaan.Yrittäkää nyt jokainen ymmärtää,että nyt alkaa kovat ajat.Hollming ja Aureskoski loppuu ja monta veronmaksajaa jää pois.Täällä on sellasia tyyppejä jotka luulee,että kaikkea saa jos pyytää.Suurin osa näistä vaatijista ei taida olla työelämässä.Menkää töihin niin ei tarvi täällä valittaa.Minusta sosiaalitoimen pitäisi seurata myös henkilön työhaluja..Parkano on tunnetusti "hyvä"paikka näille,jotka ei halua töitä tehdä.


      • vesijumppaa
        töissä30v kirjoitti:

        Hei haloo !!Tiedätkö mitä tuollaisen laitoksen rakentaminen maksaa .Ei missään nimessä mitään tuollaisia laitoksia kunnan taloutta rasittamaan.Yrittäkää nyt jokainen ymmärtää,että nyt alkaa kovat ajat.Hollming ja Aureskoski loppuu ja monta veronmaksajaa jää pois.Täällä on sellasia tyyppejä jotka luulee,että kaikkea saa jos pyytää.Suurin osa näistä vaatijista ei taida olla työelämässä.Menkää töihin niin ei tarvi täällä valittaa.Minusta sosiaalitoimen pitäisi seurata myös henkilön työhaluja..Parkano on tunnetusti "hyvä"paikka näille,jotka ei halua töitä tehdä.

        Taas tuli typerä kommentti. Työikäisten kunnosta huolehtii myös työnantaja. Olen 32 vuotta ollut kaupungilla töissä ja nyt 9:ttä vuotta eläkkeellä. Juuri vesiliikunta olisi meikäläiselle sopivinta liikuntaa. Olen käynyt Rauhalan punttisalillakin, mutta painojen nostelu ei enää oikein käy. Onneksi on vielä ajokortti, että pääsen tuonne Kaken upeaan laitokseen. Siellä on hyvät vedenpuhdistuslaitteetkin eikä kloori haise. Parhaat jututkin kuulee miesten saunassa.


      • Pohjankangas
        vesijumppaa kirjoitti:

        Taas tuli typerä kommentti. Työikäisten kunnosta huolehtii myös työnantaja. Olen 32 vuotta ollut kaupungilla töissä ja nyt 9:ttä vuotta eläkkeellä. Juuri vesiliikunta olisi meikäläiselle sopivinta liikuntaa. Olen käynyt Rauhalan punttisalillakin, mutta painojen nostelu ei enää oikein käy. Onneksi on vielä ajokortti, että pääsen tuonne Kaken upeaan laitokseen. Siellä on hyvät vedenpuhdistuslaitteetkin eikä kloori haise. Parhaat jututkin kuulee miesten saunassa.

        Kuten nämä Parkanon kunnallisneuvokset, -johtajat ja ehkä Lamminmäkikin muistavat, että Kela tarjosi kuntoutuskeskusta aluksi Parkanoon, mutta kun kiinnostusta ei löytynyt niin Juhantalo hoiti homman kotiin poliitikon ottein. Parkanon on parasta jatkaa tällä niukkuuslinjalla hamaan loppuun saakka kun viimeinen sammuttaa valot.


      • Anonyymi

        Luuletko tosiaan, että noilla 4 ja 25 euron maksuilla pidetään uimahallia pystyssä? Kyllä joku muu (veronmaksaja) nuo pystyssä pitää.


    • tosi muuttaja

      Mie kyllästyin kun uimahallia ei alkanut kuulumaan niin pistin talon myyntiin ja muutin paikkakunnalle missä on uimahallia tarpeeksi.Näin yksinkertaista se on.

    • hgsiufga

      Anteeksi vain mutta jäähalli ja uimahalli taitavat kumminkin olla pikkuisen eri asia vaikka halleja ovatkin, ei sitä siitä noin vain rakenneta.
      Ja miksi, kun jäähalli on toimiva ja yllinkyllin käyttäjiäja ja paljon niitä jotka sitä tarvitsevat!Erittäin kovassa käytössä!! Ymmärrän kyllä ettää vesiliikunta on monelle tarpeellista. Monissa kunnissa missä uimahallit ovat ja ovat hyvin heikossa kunnossa, ei niitä enään huolleta eikä aiota korjata eikä rakentaa uuttaa kulujen takia!

    • juw

      halli jooo

    • uimaa

      ilman muuta tänne uimahalli.

    • olisjoaika

      miksi taakaleet ei hommaat tänne uimahallia?

    • Kihniön_isomies

      Ei ole uimahallia köyhien kylässä.

      • EnPelkääIsojaMiehiä

        Onkos teidän persaukisten kylässä omaa uimahallia? Teidän paskatkin joutuu Parkano nykyään puhdistamaan kun ei teillä ilmeisesti ole siihenkään varaa.


    • Anonyymi

      Uimahallista on ollut puhetta jo vaikka kuinka pitkää.Parkanossa on ollut aina Taksit ym autoilijat vastustanut kehitystä, koska heille on aina kyydit tärkeitä,aikanaan muistan kun Alkon tulo oli vaikeaa ettei keikat lopu Ikaalisiin. Eli uimaan vaan vaikka kuinka kauas,muutin Tampreelle ja käyn vesijuoksussa viisi kertaa viikossa.

    • Anonyymi

      No tänne mitää uimahallia koskaa tule eikä vissiin tartte tullakkaa.

      • Anonyymi

        Onko tämä pestin uimapaikka edelleen käytös,jos ei, saisko sitä millään toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tämä pestin uimapaikka edelleen käytös,jos ei, saisko sitä millään toimintaa.

        En tiedä kun en ole Pestissä töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä kun en ole Pestissä töissä.

        Eksä enään olekkaan uimavalvoja.


    • Anonyymi

      Olisihan se hieno mutta rahat on tuhlattu.

    • Anonyymi

      parhaat temput tehdään miesten saunassa

      • Anonyymi

        Niinpä. Eikö semmoinen saunakerho uimahallin tai ainakin altaan kera ole toiminut Teollisuustiellä ole toiminut noin 30 vuotta tai enemmän aikaa jo.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 190
      2204
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2022
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      162
      1793
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      159
      1668
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      14
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1168
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1158
    Aihe