Incinolet tr3500

kuukauden kokemus

Laitan tänne tällasen tr3500 polttokakkala käyttökokemuksen.Asensin omakotitaloon vanhan vesipöntön paikalle.Asennuksessa ei tullut ongelmia.Siksi hyvät asennusohjeet tuli mukana.Eli poistoputki seinän läpi,mutka alas ja pieni pätkä suoraa putkea.Siinä poistopuoli.Korvausilma-aukon laitinheti poitoilmaputken alapuolelle.Näin talvella kylmä ulkoilma kulkeutuu suoraan kakkalaan eikä koko wc kylmene.Oikeastaan vessan kylmeneminen oli suurin haaste.Mutta kun laitti korvausilma-aukon eteen omasta pinostaan sulkeutuvan ritilän,loppui osa ongelmasta.Vielä kun laitti poistoilma putkeen läpän,loppui kylmän ilman virtaus taloon.Pakkasella kun lämmin ilma niin kovin herkästi karkaa huoneiden kattoventtiileistä.Ja korvausilma tulee sitte sieltä mistä helpoiten pääsee.Eli kiukaan ala-aukosta tai nyt täältä sähkövessasta.
Itse käyttö on helppoa ja vaivatonta.Minusta polttokakkala on hyvä vaihtoehto tuollaiselle aika ajoin tyhjennettävälle lokatankille.Ainakin tällaisella seudulla jolla ei lokatankin tyhjentäjää tahdo sitten niin millään löytyä."Varoiksi" jätin talon toisen vesivessoista ...niin ja tuon täysinäisen lokatankin.

14

7550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hajut

      Onko niitä ilmennyt? Vieläkö "paskapoltin" on vastannut odotuksiasi? Onko ilmennyt vikoja tms? Kuitenkin aikas kallis investointi, olisi hyvä kuulla käyttökokemuksia hieman pidemmältä ajalta.

      • nyt pitempi kokemus

        Hajua tulee polton alkuvaiheessa hiukan.Vaiheessa jolloin polttovastus vasta lämpenee.Muutaman minuutin jälkeen ei mitään hajuja.Katalysaattori toimii tässä suhteessa hyvin.Jos ei muista tyhjentää polton tuhkia ajoissa,alkaa hajua pikkuhiljaa kyllä tulemaan. En vaihtaisi tätä toiseen.Usan laivastolle nämä ovat alumperin kaiketi suunniteltu.Kestävää tekoa.Istumakorkeus oli alussa vähän korkean tuntuinen. Hyvin on pelannu tähän mennessä.Huollot on rajottunu tuhkakipon tyhjennykseen.


      • vuoden kokemus
        nyt pitempi kokemus kirjoitti:

        Hajua tulee polton alkuvaiheessa hiukan.Vaiheessa jolloin polttovastus vasta lämpenee.Muutaman minuutin jälkeen ei mitään hajuja.Katalysaattori toimii tässä suhteessa hyvin.Jos ei muista tyhjentää polton tuhkia ajoissa,alkaa hajua pikkuhiljaa kyllä tulemaan. En vaihtaisi tätä toiseen.Usan laivastolle nämä ovat alumperin kaiketi suunniteltu.Kestävää tekoa.Istumakorkeus oli alussa vähän korkean tuntuinen. Hyvin on pelannu tähän mennessä.Huollot on rajottunu tuhkakipon tyhjennykseen.

        Nyt on vuoden kokemus Incinolet-polttokakkalsata.Laite on toiminut kiitettävästi koko vuoden.Vastoin ennakkoluuloja ei kakkala vie sähköä niin paljon mitä ennakkoon arvelin.Vastus on kyllä 3500W,mutta ei se koko aikaa päällä ole.Napsuu välillä pois ja loppuvaiheessahan prosessia on pelkkä jäähdytys 15W teholla.Esimerkiksi koneellinen pyykkiä normaalipesuna kuluttaa saman määrän sähköä.Pyykin kuivatus kuivausrummussa vie jo kaksinkertaisen möäärän sähköä.
        Nyt vielä kävi niin että kotikunnan likakaivojen jätteet kiikutetaan 50km päähän,kaupunkiin.Kunnan oma jätteenkäsittelylaitos suljettiin.Heh.Tuskin halpeni tyhjennys.Ja kuten jo edellä kerroin,ei se tyhjennys muutenkaan koskaan toiminut.Siksi tämän ostin.Eikä tuo lokatankin tyhjennys ilmaista ollut.Maksaa varmaan tälläviisiin vähintään 100e/v.Jos kakkalan polttoon menee 0,20e/ kerta niin aika monta kertaa saa tuolla rahalla poltella.
        Toki noita pakastinkäymälöitäkin olisi ollut.Eivät vie paljoa sähköä.Mutta kun ongelma ei niissä häviä mihkään.Heti kun möykky sulaa on ongelma läsnä.Polttokakkalan tuhka ei tuota ongelmia koska sitä tulee niin vähän.Suosittelen talouksiin jonne aiotaan laittaa uutta likakaivosysteemiä.Niissäkin ongelmaa vaan siirretään ja siirretään.


    • kakkala vai separett

      Aikomukseni on rakentaa vain kesäkäyttöön tarkoitetun mökin ulkoseinän ulkopuolelle eli osittain räystään alle vessan, mihin pääsy heti kuistilta, niin ei tarvi varsinkaan syyspimeillä ja yöllä kompuroida esim sateen liukastamilla portailla jne. Nyt olen katsellut villa separettia ja tätä kakkalaa kahtena vaihtoehtona. Käyttö on aika vähäistä. Enimmäkseen kaksi eläkeläistä ja yöpymisiä eli mökkipäiviä vuodessa = vain kesällä noin 50 - 60. Ulkohuussi
      toimii myös päiväsaikaan ja hyvillä ilmoilla. Miehenä itse käyn yleensä pissillä pusikossa. Mites kakkalassa jos ei tule muuta kuin neste ja wc paperi. Lotsahtaako se vesitiivis pussi kakkalan pohjalle ja palaa tuhkaksi

    • Pakastavasta...

      Omaa kokemusta on pakastavasta käymälästä omakotitalossa parin vuoden ajalta. Hyvin on toiminut ja asennus on varmaan kaikista käymälälaitteista helpoin, kun tarvitaan vain töpseli seinään, niin toimii. Eli ei mitään poistoilmaputkia seinän läpi. Meillä tämä kakkapakastin on pesuhuoneessa, jossa, suihkun takia kosteuden poistoilmapuhallin seinässä, ja se toimii katkaisijalla. Riippuu siitä miten syö, eli tuleeko hajuja ja kuinka paljon. Mutta käytön jälkeen laitamme poistoilmapuhaltimen käyntiin vaikka puoleksi tunniksi, niin hajuja ei asuntoon muualle tule. Silloin jo pakastin on jäähdyttänyt lopputuotteen. Meillä on ulkorakennuksessa perinteinen huussi ja tämä toimii parhaiten siinä lisänä, ja lähinnä yöastiana.
      Tämä on hyvä vaihtoehto pieneen tilaan ja hyviä ne on varmasti polttavat ja kompostoivatkin. Polttavassa on kyllä mielestäni se huono puoli, että siitä ei saa enää tavaraa kompostiin...?

    • mökkiläinen

      Hei.

      Olemme laittaneet syksyllä 2011 INCINOLET SÄHKÖPOLTTOKAKKALAN.
      nyt on kaksi korvausilmaventiiliä; 70 ja 110mm, ja tuntuu ettei tuo riitä,haluhaittoja syntyy.
      Minkälaisia kokoemuksia teillä muilla on; minkäkokoiset korvausilmaventtiilit teillä on?

      • Sähkökakkala-kysymyk

        suunnittelemme remonttia rannassa olevaan kotiin. Sähkökakkala on ollut kovasti mielessä, koska emme kuulu kunnalliseen jätevesiverkostoon. Löytyykö lisää mielipiteitä asiaan. mitä erikoista mikä pitäisi muistaa/tietää/ottaa huomioon. Perheessä on vakituisesti 2 henk. Kakkalan hinta on kova,mutta jäteveden kuskaaminen yli 50 km päähän se vasta kallista onkin.


    • INCINOLET SÄHKÖPOLTTOKAKKALA on ollut käytössä 4 vuotta mökillä. Käytämme mökkiä läpi talven. Meitä on yleensä 2 henkilöä ja ei ole ilmennyt mitään ongelmia. Minulla on kotvausilmaventiili seinässä kakkalan vieressa, mutta talvisaikaan sen ollut kiinni. Kakkalasta menee ulos ilmastointiputki vaakasuoraan.
      Suosittelen tätä kaikille.

    • James Kaakelberg

      Onko kellään teistä kokemuksia tuosta Cinderella-käymälästä, tuleeko hajuhaittoja niin paljon kuin tässä Incilonetissa? :)

      • ecocat

        cinderella ecocat on aivan huippuhyvä, meillä käytössä jo pitkään, eikä ole ongelmia ollut.


      • lkoiuty

        Mulla Cinderella on toiminut jo 10 vuotta,ei ongelmia.Suosittelen.


      • lgktifn
        ecocat kirjoitti:

        cinderella ecocat on aivan huippuhyvä, meillä käytössä jo pitkään, eikä ole ongelmia ollut.

        Käyttö on kallista,jos jokainen vedenheittokeikka vie sen 0,5 kW.ja niitä keikkoja on noin 10 kpl/vrk.


    • mummeli2

      Suunnitelmissa sisävessan laittaminen mökille. Polttokäymälä harkinnassa. Joissakin viesteissä on mainittu hajuhaitasta. Mitä hajuja siitä tulee huoneeseen?

    • Meillä on ollut Inciniolet 3500 käytössä syksystä 2010 asti. Toimii edelleenkin. Ei hajuja tai muita ongelmia. Vain pellettejä on jouduttu lisäämään ja putsailemaan. Käyttöohjeiden huolellinen lukeminen on tarpeen, sen vahtiminen ettei polttokammion kansi jää raolleen "huuhdellessa". Joskus esiintyy vajapolttoa, josta selviää ottamalla paakulle jääneen tuhkapaakun pois ennen seuraavaa polttoa; ei tarvitse täydellistä tyhjennystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe