Ei lähde käyntiin

OO LA LAGUUNA

Voisko joku auttaa? Farmari 98, äkkijarrutus ja siihen jäi. Starttaa kyllä, mutta muuten pimee. Wetterillä tutkivat sitä about kuukauden, tilasivat jostain Ranskasta käynnistyksen estolaitteen uuden....vika ei ollut siinä. Wetterin asiantuntijat? sanoivat, että vika on moottorinohjausyksikössä, neuvoivat siihen, ettei kannata täällä heillä laittaa kun varaosa maksaa 1500 euroa. Ei oo Laguna edes sen arvoinen enää...Tilasin Saksasta moottorinohjausyksikön 70 euroa. Mutta kuinka ollakaan, ei ollut vika siinä. Ei se piru lähe käyntiin....Joskus se on jättänyt kaupareissulle, purkanut akun jne. koska tämä "varashälytin" ei toimi, joskus toimii joskus ei. Nyt on ollu kyllä kokonansa poissa off asennossa, etenkin kun kukaan ei sitä voi varastaa, ei meinaan lähe käyntiin. Bensaa sais kyllä, muttei

6

3147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivusta seuraava

      Onko Laguissa kampiakselin asentotunnistinta niinku Clioissa? Clioissa se on tyyppivika.. auto ei käynnisty.

    • asentoanturi

      Erittäin todennäköisesti kampiakselin asentoanturi on hajalla. Tämä on tyyppivika Renaulteissa. Uusi anturi maksaa tarvikeosana Autoartikkelissa noin 40 euroa, Biliassa Rellun oma noin 100 euroa.

      Anturin kunnon voi tarkastaa itse ottamalla anturin irti ja mittaamalla sen vastuksen. Anturi on vaihteiston päällä. Anturi on kiinni kahdella 10 mm pultilla ja irrottamiseen menee kokemattomalla noin kaksi minuuttia.

      Anturin vastuksen pitäisi olla (yleismittarilla mitattuna) noin 250 ohmia. Jos anturi on rikki, vastusarvo on ääretön tai heittelee.

      Anturin pää on magneettinen ja siihen kerääntyy metalliroskaa. Ensiapuna voi koittaa puhdistaa anturin metallikärjen roskasta ja kokeilla, josko auto lähtisi käyntiin putsatulla anturilla.

      Kampiakselin asentoanturi kertoo moottorinohjausyksikölle moottorin pyörivän ja antaa ruiskulle luvan syöttää polttoainetta. Jos moottorinohjausyksikkö ei saa asentoanturilta signaalia, ei bensan syöttö toimi, eikä moottorikaan käynnisty.

      • ev

        Mulla Lagunassa ka:n asennontunnistin temppuillut jo vuosia, vika korjattavissa laittamalla aina ajoittain crctä liittimeen, mutta kai tämä vika jo merkkiliikkeissä tiedetään.


      • monteoman
        ev kirjoitti:

        Mulla Lagunassa ka:n asennontunnistin temppuillut jo vuosia, vika korjattavissa laittamalla aina ajoittain crctä liittimeen, mutta kai tämä vika jo merkkiliikkeissä tiedetään.

        Onko autossa vastaava polttoainnensyöttölukko kuin esim Fordissa. Kyseessä on boksi joka pitää napista kuitata että alkaa taas ruokkia polttoainetta autolle. Eli ko. vempele estää auton palamisen kolaritilanteessa katkaisemalla polttoaineen syötön. Voi sijaita esim. poljinasetelman viereisessä kylkikotelossa verhoilun alla.


      • iina82
        monteoman kirjoitti:

        Onko autossa vastaava polttoainnensyöttölukko kuin esim Fordissa. Kyseessä on boksi joka pitää napista kuitata että alkaa taas ruokkia polttoainetta autolle. Eli ko. vempele estää auton palamisen kolaritilanteessa katkaisemalla polttoaineen syötön. Voi sijaita esim. poljinasetelman viereisessä kylkikotelossa verhoilun alla.

        munkin laguna (-99) tekee samaa. ei meinaa lähtee käyntiin ja ku sen saa käyntiin niin hulluna aluksi kaasua että pysyy käynnis. vaihdettiin polttoainesuodatin mutta ei siitä apua ollut. olisko se bensapumpussa se vika? ja onkohan sellanen kova työ vaihtaa.


    • Aksuu89

      Joo eilikkä tommonen laguna 97vm 1.8 ei starttaa yleensä sateisilla keleillä tai kostealla.Virrat menee päälle mutta virta-avainta kun kääntää ei tapahdu mitään. Ajaessa alkaa kojetaulun takaa kuulumaan rätinää ja ajovalot vilkkumaan. Oisko jollai tietoa et mitä vikoja vois olla? Kiitos etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe