Laajakoski-kaupat

Paras_Fiilari

http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2009/09/laajakoskelle_kaksi_uutta_ostajaehdokasta_1030856.html

Laajakoskelle kaksi uutta ostajaehdokasta

Tähän mennessä kolme ostajaehdokasta on perunut tarjouksensa. Neuvottelut uusien kanssa eivät ole alkaneet.

Kotkan Laajakosken sairaalan myynti on nytkähtänyt eteenpäin. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kiinteistöyhtiön mukaan sairaalalle on ilmaantunut syksyllä kaksi uutta ostajaehdokasta. Neuvotteluja ei ole vielä aloitettu.

Kotkalainen yrittäjäryhmä on sen sijaan perunut tarjouksensa sen jälkeen, kun venäläinen ostajaehdokas luopui aikeistaan.

- He halusivat vain estää sairaalan myymisen venäläisille. Peruminen oli odotettavissa, sillä he tekivät vain 50 000 euroa korkeamman tarjouksen kuin venäläiset, Kastekin hallituksen puheenjohtaja Tauno Telaranta hymähtää.

Entinen mielisairaala on pantu uudelleen julkiseen myyntiin. Kauppa venäläisyhtiön kanssa raukesi loppumetreillä heinäkuussa. Sen ja kotkalaisen yrittäjäryhmän lisäksi sairaalasta on ollut aiemmin kiinnostunut myös helsinkiläinen lääkäriryhmä. Sairaanhoitopiiri pyrkii Laajakosken sairaalasta eroon nopeasti.

- Se tuottaa 100 000 euroa tappiota vuodessa. Kustannukset pienenisivät, jos rakennukseen saataisiin edes lisää vuokralaisia, Telaranta toteaa.

Tällä hetkellä sairaala majoittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden vaihteessa., joka on vuokrannut alueelta asuntoja. Vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

1920-luvulla rakennettu sairaalakiinteistö sisältää 9000 neliötä katettua tilaa ja parikymmentä hehtaaria maata. Rakennuksen arvoksi on laskettu 1,6 miljoonaa euroa.

4

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras_Fiilari

      Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja palvelujohtaja Tauno Telaranta ovat neuvotelleet Kymenlaakson sairaanhoitopiirin 100 prosenttisesti omistaman Kastek-Kiinteistöt Oy:n nimissä väitetyn moskovalaisen "Zdorovje tseloveka" -nimisen yhtymän kanssa Kotkan Laajakosken kaupunginosassa sijaitsevan entisen sairaalakiinteistön myynnistä hintaan 1,4 mil-joonaa euroa. Asiassa on laadittu esisopimus, jonka allekirjoittajina ovat " puolesta Evgenia Konstantinovna Nikkinen ja Staba Petr Ivanovits. Kastek-kiinteistöt Oy:n puolesta esisopimuksen on kirjoit-tanut Kotkan kaupungin palvelujohtaja Tauno Telaranta. Kaupanvahvistajana on ollut Kotkan kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Sakari Seppä-lä. Asiaa selvitettäessä on käynyt ilmi, ettei mainittua "Zdorovje tseloveka" -nimistä yhtymää löydy Venäjän kaupparekisteristä.

      Ihmetystä herättää myös se, ettei Kymenlaakson sairaanhoitopiirin ja siten Kastek-Kiinteistöt Oy:n suurena rahoittajana ja osakkaana olevaa Kotkan kaupunkia ja etenkin sen kaupunginvaltuustoa ja -hallitusta ole informoitu kaupan valmistelussa. Tämä olisi ollut tärkeää siksi, että kyseessä olevalla entisen Laajakosken sairaalan kiinteistössä toimivat A-klinikkasäätiön palvelut ja sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston hallinnon alainen pakolaisten vastaanottopiste, joita koskevia saattavat myös Kotkan kau-pungin luottamushenkilöt joutua käsittelemään.

      Samaa asiaa käsitteli Kymen Sanomien mielipidepalstalla 11.3.2009 julkaistussa kirjoituksessaan Kotkan kaupunginvaltuuston I varapuheenjohta-ja, kansanedustaja Pentti Tiusanen. Kirjoitus on konaisuudessaan alla.

      Laajakosken myynti laajempaan selvitykseen
      11.3. 04:00

      Kansalainen Pernoosta sai peräänantamattomuudellaan lopulta käsiinsä Laajakosken sairaalan myynnistä tehdyn esisopimuksen.

      Kauppakirjan on Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kiinteistöjä hallinnoivan Kastek-Kiinteistöt Oy:n puolesta allekirjoittanut Tauno Telaranta ja "Zdorovje tseloveka" -yhtymän (Ihmisen terveys) puolesta ainakin Peter Shtaba. Kaupanvahvistajana toimi Sakari Seppälä.

      Kauppasopimuksessa Laajakosken sairaalan kaikkia rakennuksia luonneh-ditaan "huonokuntoisiksi ja ne on peruskorjattava tai purettava". Kaupan hinta on 1,4 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu noin 23 hehtaaria maata. Esisopimus on allekirjoitettu Pietarissa, tosin päivämäärä on virheellinen eli 19. marraskuuta 2009.

      Ostajataho, samoin Laajakoskelle aiottu toiminta ovat edelleen epäselviä, onneksi myös rahoitus. Ostajalle ja Kastek Oy:lle 23 hehtaarin maa-alueen sisällyttäminen kauppaan näyttää tärkeältä, mutta sitä ei ole hyväksyttä-västi perusteltu.

      Erityisen kummallista on Kotkan kaupungin into myydä vielä saman verran maata Zdorovje tselovekalle, myyntiä valmistellaan virkamiestyönä. Maa-alalle on muutakin käyttöä! Kymenlaakson sairaanhoitopiirin tulee käyttää omistajaohjaustaan ja käsitellä kiinteistön ja maa-alan myynti uudelleen yhtymäkokouksessaan esimerkiksi 13. maaliskuuta.

      PENTTI TIUSANEN
      Kansanedustaja (vas.)

      Laajakoskea koskevassa asiassa on vireillä myös kansalaisadressi, jonka perjantaihin 27.3.2009 mennessä oli kertynyt 542 allekirjoitusta. http://www.adressit.com/laajakoskensairaalanmyynti

    • Paras_Fiilari

      http://www.maaseutu.fi/fi/index/maaseutuohjelma.html

      Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
      Voimassa olevan ohjelma-asiakirjan löydät täältä. Ohjelman aiemmat versiot ovat sivun alalaidassa.

      Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013

      Euroopan unionissa on alkanut vuonna 2007 uusi maaseutupolitiikan ohjelmakausi. Suomeen on laadittu yksi kansallinen maaseudun kehittämisstrategia, jota toteuttavat kaksi maaseudun kehittämisohjelmaa: Manner-Suomen ja Ahvenanmaan.

      Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tavoitteita ovat elinvoimaisen ja toimivan maaseudun säilyminen, ympäristön tilan parantaminen ja uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön varmistaminen.

      Neljä toimintalinjaa
      Ohjelmassa on neljä toimintalinjaa. Ne sisältävät toimenpiteet, joilla painopisteitä käytännössä toteutetaan.

      Ensimmäiseen toimintalinjan toimenpiteitä ovat muun muassa nuorten viljelijöiden tuet, maa- ja metsätaloustuottajien koulutus, maatalouden investoinnit sekä elintarvike-, puu- ja bioenergia-alan kehittäminen.

      Toiseen toimintalinjaan kuuluvat muun muassa epäsuotuisten alueiden tuet, NATURA 2000 -alueille maksettavat tuet (LFA), maatalouden ympäristötuet sekä eläinten hyvinvoinnin edistäminen.

      Kolmanteen toimintalinjaan kuuluvat muun muassa maaseutuelinkeinojen monipuolistaminen ja kehittäminen maatiloilla ja muissa maaseudun mikroyrityksissä, maaseutumatkailun kehittäminen ja maaseudun palveluiden ja kylien kehittäminen.

      Neljänteen toimintalinjaan kuuluu Leader-ryhmien toiminta linjoilla 1-3 sekä ryhmien, alueiden ja valtioiden välinen yhteistyö.

      Aimpaan ohjelmakauteen verrattuna täysin uusia toimenpiteitä ovat muun muassa tuet elintarvikkeiden jalostukseen, eläinten hyvinvointiin sekä maaseudun mikroyritysten kehittämiseen.

      Ohjelmakaudella 2007-2013 maaseudun kehittämistä rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta eli Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

    • Paras_Fiilari

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Laajakoski

      Laajakoski

      Laajakoski on kylä Kotkan pohjoisosassa Kymijoen Pernoonhaaran itäpuolella. Kylä on peltojen hallitsemaa maaseutualuetta. Rakennuskanta muodostuu omakotitaloista ja muutamista kerros- ja rivitaloista. Laajakosken tilastoalueella on 264 asukasta (tilastoalueen ulkopuolelle jää Laajakosken kylän eteläosat). Kylä kuului Kymin kuntaan vuoteen 1976 saakka.

      Sisällysluettelo
      1 Historia
      2 Luonto
      3 Palvelut ja vapaa-aika
      4 Liikenneyhteydet
      5 Lähteet
      6 Aiheesta muualla


      Historia
      Laajakoski on tunnettu maakirjakylänä 1500-luvulta 1600-luvun lopulle, jolloin se yhdessä Osolan kylän kanssa muodosti Korkeakosken kylän.

      Luonto
      Laajakoskella sijaitseva Laajakoskenjärvi kuuluu Natura 2000 -alueisiin. Koskiensuojelulailla suojellut Pernoonkosket Laajakosken ja Pernoon välillä ovat suosittua koskenlaskualuetta. Kymijoen itäpuolella kulkee osin katkonainen pitkittäisharju, jota on käytetty soranottoon.

      Palvelut ja vapaa-aika
      Laajakoskella sijaitsee Kymin seurakunnan Laajakosken kappeli ja hautausmaa, joka on otettu käyttöön vuonna 1920. Uusi kappelirakennus valmistui vuonna 2003. Laajakoskella on parhaimmillaan ollut kaksi kyläkauppaa. Palveluja alueella ei nykyisin juurikaan ole. Alueella toimi pitkään Laajakosken sairaala (entiseltä nimeltään Nikelin sairaala), jossa hoidettiin psyykkisesti sairaita potilaita. Laajakosken sairaalan toimintaa on ajettu 2000-luvulla alas, ja kokonaan se lakkautettiin vuoden 2006 alussa Kymenlaakson uuden psykiatrisen sairaalan valmistuttua. Nykyisin kiinteistössä on useiden eri toimijoiden ylläpitämää päihdehuollon ja mielenterveystyön toimintaa . Laajakoskella sijaitsee myös Laajakosken ampumahiihtokeskus sekä Kymin Koskenpojat r.y:n omistama Seuratalo Honkala. Hiihdon SM-kilpailut 2006 järjestettiin Laajakoskella Kymin Koskenpojat r.y:n isännöimänä.

      Laajakoskella on ollut parhaimmillaan kaksi kansakoulua, Pernoon koulu ja Kankaan koulu (myöhemmin Kymin koulu), jotka molemmat on lakkautettu. Pernoon kansakoulu perustettiin vuonna 1919. Koulu sijaitsi Kymijoen Laajakosken puoleisella rannalla, vaikka nimi olikin johdettu länsipuolella sijaitsevasta Pernoon kylästä. Kankaan kansakoulu perustettiin vuonna 1953.

      Liikenneyhteydet
      Etäisyys Laajakoskelta maanteitse Kotkan keskustaan on noin 16 km ja Karhulaan noin 9 km. Laajakoskelta on arkipäivisin säännöllinen paikallisbussiyhteys Karhulaan. Lakkautetun Pernoon koulun kohdalta kulkee kevyen liikenteen riippusilta Kymijoen Pernoonhaaran yli. Riippusillan vierestä kulkee talvisin jäätie joen yli, jos jäätilanne sallii.

      Lähteet
      ↑ Tilastotietoja 2006 (s. 2) 2006. Kotkan kaupunki. Viitattu 8.10.2007.
      ↑ Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen pöytäkirja 4/2006, http://www.kymshp.fi/poytakirjat/hallituksen_poytakirja_406.pdf, sivu 5

      • Taitavaa

        Tosi hyvin osaat käyttää copy-paste toimintoa. Hienoa!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe