Ajoleikkuri talvikäytössä??

toimiiko...

Olen hankkimassa ajettavaa leikkuria. Asia vielä auki, hankkiako traktorimalli vai etuleikkaava. Onko kokemuksia leikkureiden talvikäytöstä. Lähteekö kuinka hyvin käyntiin ja kulkeeko pihalumet etulevyllä??

23

41791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ile

      Kolmea mäkistä pihaa vuosia ajaneena voin sanoa, että noilla lumiauravirityksillä ei tee vähääkään reippaammassa hangessa mitään. Jo nurmikolla pieni vesisade ennen ajoa pistää leikkurin (traktorimalli) pyörät sutimaan. Välillä olis tasauspyörästön lukko poikaa, se löytyy kalleimmista malleista. Kun toi ei peruuttaessa mäkeen välttämättä liiku mihinkään, jos on liukasta. Kun istut toisen lokasuojan päälle, toinen pyörä lyö tyhjää ja päinvastoin. Tuloksena on tärisevä kone, joka ei liiku mihinkään.

      Pitävällä alustalla kyllä jaksaa mennä. Nurkista löytyy varsinaisen traktorin puutarhakärry. Siihen ollaan lapattu hirveitä satseja, jopa hiekkaa ja laitettu leikkurin perään. Liikkuu kyllä hyvin ylämäkeenkin, vaikka etupyörät ei maata koskiskaan. Tämä siis pitävällä alustalla. Mutta kostealla kelillä kevytkin lehtikuorma kärryssä aiheuttaa sutimista ja nurmikkoon karmeita jälkiä.

      Kyllä auraukseen on ihan oman kaliberin vehkeet. Jos pihaa löytyy enemmän ja säilytystilaa on, niin tollainen kokoluokkaa 35 Massey-Ferguson perälevyllä tekee ihmeitä.

      Leikkurissa ei yksinkertaisesti riitä voimaa, pitoa ja kulkukykyä. Sopivat kyllä siihen päätarkoitukseensa eli nurmikon leikkuuseen.

    • ostaa

      ehdottomasti etuleikkaava pääset pienenkin puun ympäri, eikä tarvitse pakitella. (ainakin Stiga Park on hyvä) Jos on epätasainen piha traktori mallin terät vaurioituu helpolla. ainut ongelma talvikäytössä on tämän pidon kanssa.

    • lumikoneeksi

      Ei ruohonleikkurista lumikoneeksi ole.

      Tuttavallani on tuollainen traktorimallinen ruohonleikkuri, siinä ketjut vetävissä pyörissä ja lisäksi siirtää 100 kiloisen olemuksensa penkille painoksi, niin on pystynyt 200 neliön asfalttipihansa lumettomana tälven yli pitämään.
      Tuo on ollut täys rääkkiä koneelle. Siitä on vaihteisto rikkoutunut muutaman kerran ja runkohitsaukset ratkeilleet.
      Ei sitä lumiraktoriksi ole tehty.

      Kysyt lähteekö ruohonleikkurin moottori talvella käntiin. Omaani olen talviaikaan käyttänyt muutaman kerran, ihan sen takia, että akku pysyy kunnossa.

      Valitse nurmikkokoneeksi edestäleikkaava hydraulivetoinen, se on suositukseni.
      Tällaisia kunnat ja ammattilaisetkin käyttävät.

      • fff

        Ite oon leikellyt manuaalivaihteisella Husqvarnalla, edestäleikkaavana se on ketterä ja ollut ongelmaton jos viitisen vuotta. Mutta suosittelen hydraulivetoista tai miksi niitä sanotaan, hinnatkin ovat "halventuneet". Ainakin Husqvarnan laitetta on sellaisena ammattikäytössä eli pitäisi olla kestävä.

        Ruohonleikkurista lumikoneeksi ? No jokaisella on lelunsa.


      • HUSQVARNA

        OLEN AURANNUT VIIMETALVEN 4-VETO HUSKULLA EIKÄ OLE MINKÄÄNLAISTA ONGELMAA,EIKÄ TARVI KETJUJA.


      • Etuleikkuri aina
        fff kirjoitti:

        Ite oon leikellyt manuaalivaihteisella Husqvarnalla, edestäleikkaavana se on ketterä ja ollut ongelmaton jos viitisen vuotta. Mutta suosittelen hydraulivetoista tai miksi niitä sanotaan, hinnatkin ovat "halventuneet". Ainakin Husqvarnan laitetta on sellaisena ammattikäytössä eli pitäisi olla kestävä.

        Ruohonleikkurista lumikoneeksi ? No jokaisella on lelunsa.

        Itselläni on ollut Husqvarna Rider 16 C jo 3 kesää ja vaihteisto on aivan yliveto. Etuleikkurilla pääsee tosi pienenkin puun ympäri ja ahtaisiin paikkoihin. Koneessa on ohjaamosta nostettava leikkuupöytä joten voit ajon aikana "keventää" tarvittaessa pöytää, eikä tarvitse sitä varten pysäytellä ja nousta koneesta.
        Voin todella lämpimästi suositella kaikille joilla on vähänkin enemmän leikattavaa. mulle ei ainakaan turhaan kehuttu konetta. Paras !!


    • ?????

      ...ihan hyvin.tein lumilevyn (500x1250) ja ketjut sekä laitoin painoa perään noin 30-40kg.leikkuri on hydrovetoinen ja runko-ohjattava.(partner 13/90MH) 20 senttiä uutta lunta ei hidasta menoa yhtään.levy alas ja menox. leikkureiden koneissa on eroa. I/C koneiden pitäisi kestää talvella.ja ehdottomasti etuleikkaava.husqvarna,jonsered ja partner (yx ja sama) ketterämpia kuin esim.stiga park

    • Jonsered

      Jos haluat lumitöitä tehä niin unoha puskulevy ja hanki linko joka tulee traktorin eteen. Vaikka on paljonkin lunta niin kyllä lähtee eikä ole ongelmia mihin lumet työntää kun ne lentää pitemmälle. Itellä ollu käytössä jo viis talvea ja hyvin pelittää.

      • joku

        Mitä maksoi linko?


    • amis

      Kyllä leikkuri pystyy lunta lykkäämään ainakin tasaiselta pihalta. Itsellä wizard 12 hp traktorimallinen ajoleikkuri ja siinä edessä ja perässä levy.
      Etulevy tuli koneen mukana, muuten hyvä, mutta kiinnitykset jouduttiin pakon edessä uusimaan, aivan olemattomat.
      Perälevy on itsetehty.
      Pitoa kyllä löytyy aivan riittvästi kun vaan laittaa ketjut pyöriin, ei ala sutimaan ennen kuin penkka tulee vastaan. Tosin viime talvena alkoi olla liikaa lunta kun tuiskasi 30cm,(kyllä silloinkin piha puhdistui) mutta eihän ole pakko antaa sataa pihaa täyteen, vai mitä?
      Kone lähtee aika hyvin käymään, kunhan vain käyttää säännöllisesti muutaman kerran viikossa.
      Mikäli eniten leikkaa ruohoa, kannattaa ehdottomasti hankkia etuleikkuri. Vaikka kyllä traktorimallillakin korsi kuin korsi katkeaa...

      • Tota noin

        Niin kyllähän tuo rider malli on leikkuussa parempi jos pitää leikata puitten ja pensaiden alta. Mutta kyllä traktori mallisellakin leikkaa vaatii vaan vekslausta ja on hitaanpaa.
        Talvella tuo levy on aika onneton. Linko on jo parempi ja ainakin kuiva lumi menee läpi, mutta märkä lumi ei tahdo mennä tukkii putket.
        Kyllä itse valitsisin traktori mallisen onhan se paremman näköinenkin.
        Valitse joko Husgvarna tai Jonsered.


      • 155/92
        Tota noin kirjoitti:

        Niin kyllähän tuo rider malli on leikkuussa parempi jos pitää leikata puitten ja pensaiden alta. Mutta kyllä traktori mallisellakin leikkaa vaatii vaan vekslausta ja on hitaanpaa.
        Talvella tuo levy on aika onneton. Linko on jo parempi ja ainakin kuiva lumi menee läpi, mutta märkä lumi ei tahdo mennä tukkii putket.
        Kyllä itse valitsisin traktori mallisen onhan se paremman näköinenkin.
        Valitse joko Husgvarna tai Jonsered.

        Eli onko omia kokemuksia tosta MTD eurotrac 155/92 vm.2002 mallista? kun sais halvalla semmoisen, mut en oikein löydä tietoja tosta. Onko talvi töihin? lumityöt, ruohonleikku, hoitaako hommansa? Ja jos jollakin on myynnissä talvipaketti tohon malliin niin saa myös ehdottaa minulle :)


    • SAMI ELÄKELÄINEN

      MINULLA ON ETULEVY TOSI HYVÄ LUMITÖISSÄ

      • Huskun keskiteränen on toiminu jo 14 vuotta. Samat hihnatki alla. :D


    • ei mikään turha jäbä

      husqvarna rider11 ollut yli 5 vuotta ja hyvin on putsannut pihan sekä kesällä että talvella. lumilevy ja ketjut niin piha puhistuu näppärästi.

    • Lupes

      Traktorimalli on parempi, jos ajelee kärryn kanssa puita tai muuta tavaraa, silloin etuleikkurin leikkuuosa vain tiellä.

    • Olli

      Itselläni ollut traktorimalli 15hv vuosia. Talvella tosi hyvä etulumilevyn kanssa kunhan on ketjut takapyörissä. Jos B&S moottori, starttaa aina. Työntää korkeankin lumen sivuun.
      Talveksi otetaan leikkuri pois, jolloin maavaraa yli 20 cm. Outoa puhetta ettei lumityöt suju. Eikä ratkea saumat eikä hajoa vaihteet.

      Kun on vielä ruohonkerääjä voi imeä syksyllä lehdetkin maasta eikä tarvi kaikkea haravoida. Ja peräkärryt kruunaa kaiken. Mulla on 2: Suomessa tehty joka kantaa parisataa kg ja toinen kiinalainen isompi ja hennompi, joka on kätevä lehtien kuskaukseen ym.

      • Retrotalomies

        Samaa mieltä 12 heppanen 15 v vanha altaleikkaava ruohonleikkuri jossa talvella puskulevy. Homma hoituu hyvin.


    • Riks Ratton

      Ite meinaan MTD:eestä tehä lumikoneen. 12.5 heppane riks rattoni. Pitäis saaa vauhtipyörä vaihdettua (starttikehä hajalla).

      • Näitä on rapattu

        Kai tuossakin moottorissa vauhtipyörässä on irtokehä? Olen kerran vaihtanut hieman isompaan B&S:ään kehän, joka oli muovia ja menettänyt hampaat yksisylinterisen puristuskohdasta. Varaosakehä oli jostakin syystä alumiinia.


    • pöroiu

      Talvikäytössä ei mielestäni tee mitään ruohonleikkurilla. Alle 1000kg painavalla laitteella lumitöissä ei juuri tapahdu tulosta jos 30cm lunta ja hehtaarin tontti. Ei riitä paino mutta kaksi vaihde tai kolme vaihde linko on hyvä, menee myös katolta pudonneet lumet sekä tiekarhun roippeet.
      kesällä hyvä.
      Ruohoa leikkaan n.4000 neliötä viikottain. MTD traktori leikkurilla ajoin 2v ja alkoi olla äänekäs peli laakeri pukit ääntivät sekä joka paikka rämisi. Vaihdoin uuteen Husgvarna traktori leikkuriin, on hiljainen ja laadukas leikkuri. Mtd:llä ei voinut ajaa lyhintä asentoa hitaimmalla nopeudella kun rupesi pätpättämään ja rämisemään. Husgvarnassa on hitain nopeus pienempi joten voi leikata suoraan lyhyemmäksi leikkaavalla asennolla ongelmitta hyvullä mielin. Suosittelen Husgvarna traktori leikkuria aloittelijalle.
      ätiekarhun

      • Lumilevy

        Olen nyt kaksi talvea lykännyt lumet Husqvarnan CTH184 traktorimallin ajoleikkurilla ja voin sanoa, että menee isompikin määrä kevyesti oli sitten märkää tai ei. Edessa Husqvarnan lumilevy, takapyörissä on v-piikkiketjut (tingitty hinta noin 120 €), ilman ketjuja pito olematon, ketjuilla menee vaikka puuhun. Nämä jotka väittävät että lumitöiden teko ajoleikkurilla on leikkimistä, niin eivät kyllä tiedä asiasta mitään. Sen verran on kokemusta myös lumilingosta, että se on mielestäni leikkimistä. Lumityöt ajoleikkurilla käy nopeasti, ja kone on aina valmiina, ei käyntiinlähtöongelmia kun on lämpimässä tallissa. Että silleen.


    • Leikkuutaodotellen

      Ruoholeikkurin ja mönkijän lumihommissa on isoja eroja, lukijat päättäkööt itse, ruohonleikkuussa etuleikkuri ja neliveto jos on mäkinen tontti, ei tarvi miettiä ajosuuntia aina pääsee etenemään. Pyörä joka ei vedä, niin mitä se tekee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe