VAROKAA AKTIA PANKKIA

lotta56

Tyttäreni osti asunnon, sai lainan Aktia pankista asunto oli kallis ja takasin pienen osan lainasta. Pankki pyysi minulta lisätakuita ennen lainan myöntämista en suostunut, koska minä olin sitä mieltä että tyttäreni ei selviä lainasta ja ilmeisesti pankki myös, mutta antoivat lainan kuitenkin. Minä ajattelin että saahan sen asunnon myydä jos ei selviä ja näin ajatteli ilmeisesti mös pankki. Pankin ajatus oli kuitenkin viety pitemmälle, tyttäreni ei selvinnyt ja pankki alkoi selvittää asunnon myyntiä, se kesti 2 vuotta ja laina oli iso
korot juoksivat kokoajan tietysti ja 7% viivästyskorko kaiken päälle. asunnosta saatiin 60 tuhatta Euroa enemmän mitä se maksoi. Mitä teki pankki kuittasi välityspalkkion jälkeen kaiken itselleen oli myös remonttikuluja( 94m" asunto 2 vuota vanha) 27.000.00 maalattu ja väliovi vaihdettu, remontin teki ilmeisesti pankinjohtaja laskusta päätellen. Ja se osa lainasta jossa oli minun takaus jäi tietysti minulle maksettavaksi.
REILUA VAI MITÄ. NÄIN SIELLÄ AKTIASSA HOIDETAAN ASIAT

45

16310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opetus oli

      Varokaa takaamasta kenenkään lainoja oli se kuinka hyvä ystävä tai sukulainen. Enemmän ihmetyttää miksi menit takaamaan vaikka tiesit ettei tytär selviä lainasta?

      • lotta9000

        Oltaisiin pärjätty lainan maksussa jos pankki ei olisi vedättänyt asunnon myyntiä 2 vuotta, olisi tullut jopa voittoa jos asunto olisi voitu myydä heti kun lainat sanottiin irti.


      • 94321790

        "Oltaisiin pärjätty lainan maksussa jos pankki ei olisi vedättänyt asunnon myyntiä 2 vuotta, olisi tullut jopa voittoa jos asunto olisi voitu myydä heti kun lainat sanottiin irti."

        Pankit tekee juuri nyt sitä pitkittämispolitiikkaa muissakin pankeissa, lainan lyhennys ei onnistu, kulut juoksee korkoineen koko ajan, monta vuotta. Pankin kanssa ei pysty sopimaan mitään, ne ei muka ymmärrä tai ovat selityksineen aina jotenkin oikeassa. En tiedä saisiko jotain juridista apua pankkien sitkoiluun, kun korkoja peritään vuosikausia, eikä voi sitoa rahojaan mihinkään, koska velkaa ei saa maksettua pois.

        Ei siis nyt kannata niiltä ottaa kauheasti velkaa. Pikavippejä vihataan korkojen vuoksi, niistä tulee onglemia, mutta pienet pikavipit sentään saa maksettua pois. Ehkä pankkien halvempi korko menee lopulta yksi yhteen pikavipin kanssa, kun on tällaista? Asuntoja ei voi tietenkään pikavipittää.


    • Aktiaton

      Aktia oli aikaisemmin ns. palkkatilipankkini. Otimme puolisoni kanssa asuntolainan kuitenkin toisesta pankista ja siirsimme myös palkkatilit sinne. Sen jälkeen Aktian asiakaspalvelun taso laski kuin lehmän häntä, ollen suorastaan törkeää: ei esim. vastattu tiedusteluihin lainkaan tai jos vastattiin, ei asiallisesti. Yhteyshenkilö saattoi vaihtua ilman erillistä ilmoitusta tai syytä. Olin kuitenkin pankissa kiinni vanhan lainani vuoksi, josta kaiken huipuksi nyt jouluaaton alla ilmoitettiin, että laina siirretään perintään.

      Kun laina on hoidettu en enää koskaan palaa ko. pankin asiakkaaksi. Mainos-slogan "Aktia näkee jokaisessa asiakkaassa myös ihmisen" on lähinnä irvokas.

      • Suomenkielinen?

        Luulisin?


      • Babblaparuski
        Suomenkielinen? kirjoitti:

        Luulisin?

        Oletko köyhä?


      • Huijarit kuriin

        Kaikkein huvittavin on mainos, jossa Aktia auttaa sinua tasapainottamaan talautesi ja tuplaamaan rahasi. Tuttavani tapauksessa Aktian kiinteistövälittäjän myyjä "auttoi" pääsemään eroon rahoista ja samalla kavalsi asiakkaan rahat niin, ettei tälle jäänyt enää yhtään omaisuutta. Myyjä sai keploteltua asiakkaan asunto-osakketkin oman lainansa pantiksi. Rikosilmoitus on tehty, poliisi tutkii ja kuulustelee, mutta pahimmassa tapauksessa juttuun kuluu vuosia. Sillä aikaa myyjä ennättää siirtää oman omaisuutensa piiloon ja pahimmassa tapauksessa asiakas jää täysin tyhjän päälle. Pahinta on, että kysymyksessä on entinen perheystävä, joka käytti väärin toisen luottamusta. Ja kaikkein pahinta on, että kun Aktia-kiinteistövälityksen esimiestä varoitettiin ko. työntekijästä, tämä ei tehnyt mitään. Naismyyjä on kai yhä Aktian palveluksessa.


      • minä ainakin.
        Babblaparuski kirjoitti:

        Oletko köyhä?

        eikös kaikki täällä kirjoittavat ole köyhiä ja yksinäisiä ?


      • Anonyymi
        minä ainakin. kirjoitti:

        eikös kaikki täällä kirjoittavat ole köyhiä ja yksinäisiä ?

        Eivät kaikki asiakkaat todellakaan ole köyhiä. Pankit eivät ole asiakkaan tukena vaan pyrkivät maksimoimaan oman etunsa joskus eivät informoi asiakasta esim mahdollisuudesta terminoida lyhytaikainen valuuttavekseli. Meille kävi näin kun olimme asuntoa. Kirveli se vähän, vaikka menetimme noin 27.000 silloista markkaa. Pankkia oli äitini käyttänyt yli 10 vuotta. Myöskään äidin haltijavelkakirjoja ei meinannut millään löytyä. Jopa löytyivät kun nostin metelin. Niiden arvo oli niin suuri, että ostin Tampereelta jugendtalosta jonka vuokrasin edelleen. Haltijavelkakirjat ovat vaarallsia, koska se jolla ne ovat, voi myydä ne edelleen,
        Tämä ei ollut Aktia vaan SYP. Aika oli 1990, samanlainen peli jatkuu..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät kaikki asiakkaat todellakaan ole köyhiä. Pankit eivät ole asiakkaan tukena vaan pyrkivät maksimoimaan oman etunsa joskus eivät informoi asiakasta esim mahdollisuudesta terminoida lyhytaikainen valuuttavekseli. Meille kävi näin kun olimme asuntoa. Kirveli se vähän, vaikka menetimme noin 27.000 silloista markkaa. Pankkia oli äitini käyttänyt yli 10 vuotta. Myöskään äidin haltijavelkakirjoja ei meinannut millään löytyä. Jopa löytyivät kun nostin metelin. Niiden arvo oli niin suuri, että ostin Tampereelta jugendtalosta jonka vuokrasin edelleen. Haltijavelkakirjat ovat vaarallsia, koska se jolla ne ovat, voi myydä ne edelleen,
        Tämä ei ollut Aktia vaan SYP. Aika oli 1990, samanlainen peli jatkuu..

        Nyt eletään vuotta 2020 ja viimeiset haltijavelkakirjat vanhenivat 15 vuotta sitten, eli ongelmaa ei niiden osalta ole!


      • Anonyymi

        Sama homma, pankin palvelu todella törkeää. Tänään sain aikamoisen viestin heiltä ja nostaisin kytkintä välittömästi, jos ei olisi halpaa kiinteäkorkoista lainaa heiltä.

        Pankilla on ylimielinen asenne ja ainoastaan oma voiton maksimointi tavoitteena. Asiakkaistaan se ei välitä lainkaan. Pitkäkestoisia ongelmia johtamisessa selvästi.


    • AKTIA ON HYVÄ PANKKI

      Olisit auttanut tytärtäsi...ja oliko pakko ostaa jos ei ole mistä maksaa. Oliko pakko remontoida jos ei ole rahaa ja kuitenkaan tuo remontti ei juuri vaikuta hintaan kuitenkaan, uusi aina tietysti remontoi jos on rahaa! Aktia on aina auttanut minua ja ei tuo korko ole 7 jos maksaa lainansa vaan varmasti alle 2 ! Eli silleen vaan ostamaan uutta taas :-))

    • No tietysti se

      että älkää KOSKAAN luottako MIHINKÄÄN pankkiin.

      Ja jos on vähänkään rahoja talletettavaksi, niin ei koskaan samaan pankkiin mistä on lainat.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Minulla on palkkatili ja lainat toisessa pankissa, arvo-osuus- ja oskesäästötilit sekä talletuksia toisessa.


    • kiitos, ei enää

      Ja paskat. Älkää koskaan taatko kenenkään lainoja ja älkää varsinkaan käyttäkö kiinteistövälittäjiä. Älkää ainakaan Aktian, sillä siellä vedätetään oikein kunnolla. On nimittäin kokemusta.

    • tyhmä totuus

      Alkaja sanoo tietäneensä ettei tytär selviä lainastaan ja aisti samaa myös pankin mielipiteensä. Silti aloittaja yleensä miettii edes lainan takaamista ja varoittelee selvästä asiasta meitä muita.

      MIKSI SITTEN YLEENSÄ MENNÄ PANKKIIN SAAKKA, JOS KERRAN TAKAAJANA JA TYTTÄREN ÄITINÄ TIETÄÄ TOTUUDEN.

      Eikö olis ollut viisaampaa sanoa asia suoraan tyttärelle, että laina on kaikinpuolin mahdoton!

    • PerusPena

      Pankki pyytää takaajia siinä tilanteessa kun ei usko asiakkaan selviävän maksuvelvoitteistaan. Siksi ei pidä mennä koskaan takaamaan ellei halua maksaa toisen velkoja korkojen kera. Maailma on täynnä tyhmiä ja yksinkertaisia "hyvää" tarkoittavia ihmisiä.

    • tarkkailija noeliety

      Kyllä, varokaa Aktiaa kaikissa tilanteissa. Lupaavat vaikka mitä mutta eivät pidä koskaan lupauksiaan. Samaa paskaa Säästöpankkien kanssa ja kaikki tietävät kuinka Säästöpankeille kävi aikoinaan.

      Eli kaikki pois Säästöpankista ja Aktiasta ennenkuin ne ovat konkursissa, ja siihen ei kauan mene. Ovat tarkkailussa kokoajan.

    • tosi tyytyväinen

      Tänään vaihdettu pankkia. Pois Aktiasta ja lujaa. Kylläpä nyt helpottaa.

    • rike1

      Aktiassa edelleenkin, mut vain 7000 eur lainaa. Olen myöskin Nordea, nordnetissa, fimissä sekä S-pankissa.
      Mutta Aktia on kallein ja törkein. Osakekauppakin 0,25 10 eur kauppa. Sitten nostavat yksipuolisesti ehtoja...Surkeata touhua.

    • sumussa ja surussa

      Ainakaan perukirjaa ei kannata Aktialle antaa. Lupasivat hoitaa perukirjamme ja lupailivat, että heillä kyllä onnistuu vaikka vastaan tulisi mitä. No tulihan sitä ja niin rupesi Aktialtakin löytymään syitä miksi eivät voi mitäkin osuutta hoitaa. Jännä vain, että nämä jäivät mainitsematta silloin kun toimeksiantoa mainostivat ja ottivat sen vastaan.

      Aikaa turhaantui ja lopputuloksena se, että koko sopimus purettiin.

      Mikä lie puljun moraalitaso kun kuolleen ihmisen omaisia pompottelevat ja valehtelevat silmät ja suut täyteen.

    • Mauni2k

      eikös se aktiva ole ruuan sulatus jogortti?

    • hehehe3

      Näinhän sitä sanotaan,että laina on veli otettaessa ja veljenpoika pois maksaessa. Lainaa ei kannata kenellekään taata vaikka olisi oman lapsen. Parempi tukea muilla keinoin.

      Onneksi meillä landelaisilla eli täällä sisämaassa ei ole Aktiaa. Kamalalta kuulostaa miten asunnon myyminen ei edes pankille riittänyt vaan veivät kaiken.

      Olisko tossa se jippo myös, ettei kannata antaa asioiden kaatua päälle vaan heti kun alkaa tulla tummia pilviä taivaalle varmaan pitää alkaa harkita sitä asunnon myyntiä hyvän sijan aikaan. Missä tahansa pankissa voitaisiin toimia lähes samalla tavalla. Nykyisin vain tuotolla on merkitystä, ei asiakkaalla.

    • Mummoja liikenteessä

      Huonoja kokemuksia Aktiasta. Kallis, epäluotettava ja röyhkeä. Ja varokaa tätä. Aktiassa pakotetaan myymään asunto oman kiinteistönvälityksen kautta. Vedättävät vanhoja ihmisiä, kun käskevät heidän asioida toimiston epäpätevimmän välittäjän kanssa, jolla ei ole edes kiinteistönvälittäjän tutkintoa. Palkitseeko välittäjä pankin virkailijan jotenkin vaikka viinipullolla?Mene ja tiedä?Ota nyt tuosta selvää.

      • Aktia ei piittaa

        40 v Aktian asiakkaana. Isä kun tunsi kaikki ja ruotsinsuomalaisena oli Aktian pankeissa kuin kotonaan. Nyt yritin sitten pienyrittäjänä saada asuntolainaa, niin en kelpaa vakuudet vähintään 1/5i Ihan järjetöntä 2 kk kestävää kyykytystä. Tulos on ulos. Kun kerrankin tarvitsee lainaa. Kaikki laina on aina maksettu ja kunnialla hoidettu. Eivät osaa lukea yrityksen kirjanpitoa pätkääkään. Pitkät pankkisuhteet ovat täysin turhia.


      • Vakuudet kuntoon
        Aktia ei piittaa kirjoitti:

        40 v Aktian asiakkaana. Isä kun tunsi kaikki ja ruotsinsuomalaisena oli Aktian pankeissa kuin kotonaan. Nyt yritin sitten pienyrittäjänä saada asuntolainaa, niin en kelpaa vakuudet vähintään 1/5i Ihan järjetöntä 2 kk kestävää kyykytystä. Tulos on ulos. Kun kerrankin tarvitsee lainaa. Kaikki laina on aina maksettu ja kunnialla hoidettu. Eivät osaa lukea yrityksen kirjanpitoa pätkääkään. Pitkät pankkisuhteet ovat täysin turhia.

        Siis häh? Asuntolaina on vakuudellista lainaa. Itse asunnon vakuusarvo on pankista riippuen noin 70-75 %, mutta kyllä kaikki pankit vaativat loppuosalle joko säästöjä (joilla oikeasti maksetaan osa asunnosta) tai muita vakuuksia (henkilötakaus, joku muu asunto/kiinteistö, osakkeita, valtiontakaus, omatakaus tms.).


      • lghj
        Vakuudet kuntoon kirjoitti:

        Siis häh? Asuntolaina on vakuudellista lainaa. Itse asunnon vakuusarvo on pankista riippuen noin 70-75 %, mutta kyllä kaikki pankit vaativat loppuosalle joko säästöjä (joilla oikeasti maksetaan osa asunnosta) tai muita vakuuksia (henkilötakaus, joku muu asunto/kiinteistö, osakkeita, valtiontakaus, omatakaus tms.).

        Ei tuo ole mitään "häh", vaan palstan vakio ketjunnostajatrolli vaan taas keksi tarinanpoikasen, jonka varjolla voi nostaa vanhaa ketjua.


      • Aktia ei piittaa
        lghj kirjoitti:

        Ei tuo ole mitään "häh", vaan palstan vakio ketjunnostajatrolli vaan taas keksi tarinanpoikasen, jonka varjolla voi nostaa vanhaa ketjua.

        Tarkennus esimerkki. Rakennusprojekti. Tontti vaikka 100 000 €, talopaketit ym. Tekniikat 200 000€ .... Lainan tarve 50 000
        Ymmärrän, jos haluaa 70 000 lainaa pitää kämpän arvon olla 100 000€, tässä esimerkissä kuitenkin haetaan 50 000 € lainaa ja vakuudet ovat vähintään 300 000€.
        Kun pankkia ei kiinnosta eikä osaamista ole niin... Saapa nähdä missä tilanteessa ollaan parinvuoden kuluttua, kun nämä paska-asiakkaat ovat tyytyväisinä muissa pankeissa ja maksavat koroillaan " oman uuden" pankkinsa työntekijöiden palkat.


      • ei_mee_kaupaksi
        Aktia ei piittaa kirjoitti:

        Tarkennus esimerkki. Rakennusprojekti. Tontti vaikka 100 000 €, talopaketit ym. Tekniikat 200 000€ .... Lainan tarve 50 000
        Ymmärrän, jos haluaa 70 000 lainaa pitää kämpän arvon olla 100 000€, tässä esimerkissä kuitenkin haetaan 50 000 € lainaa ja vakuudet ovat vähintään 300 000€.
        Kun pankkia ei kiinnosta eikä osaamista ole niin... Saapa nähdä missä tilanteessa ollaan parinvuoden kuluttua, kun nämä paska-asiakkaat ovat tyytyväisinä muissa pankeissa ja maksavat koroillaan " oman uuden" pankkinsa työntekijöiden palkat.

        Pankki katsoo vakuusarvona sitä, mitä talosta saadaan sitä myydessä, ei sitä, mitä sinä maksat siitä. Jos talosi (vaikka uusikin) jälleenmyyntiarvo ei ylitä pankin mielestä pyytämääsi lainan arvoa, ei lainaa tipu.

        Suomessa on jo nyt pilvin pimein sellaisia taloja/kiinteistöjä, joiden vakuusarvo on pankin mielestä käytännössä nolla, koska niitä ei saa kaupaksi pakkomyyntitilanteessa.


    • cowboy41

      Pankit ovat kaikki rosvolaitoksia.Kokemusta on,vaikka kirjan kirjoittamiseen,mutta sitä ei kukaan uskaltaisi julkaista.

      • Anonyymi

        Joo.Mun eräs lasku kirjattiin tililtä tuplana.maksettuna laskuna sekä varauksena.Lähetin viestin Aktialle.Ei ole tapahtunut mitään.Ja kretitiltä olisin nostanut 100 e.Luottoa on 500 e.Ei onnistu.Tulee teksti:tilapäishäiriö.


    • Laptop134

      Saako aktiasta helposti lainaa tänäpäivänä?

    • MÄTÄ

      Ainakin kilpailuttajana ja pankinvaihtajana minut heitettiin ulos vaikka kysyin yhtä kysymystä joka tuli mieleeni neuvottelusta lähtöni jälkeen! EN OLE AKTIAN ASIAKAS mutta tällä pohjalta pankki aikoo saada uusia asiakkaita, niinkö? Ei ainakaan minua saa ja jos saa niin pitää pistää esim. sellaiset korot, että niitä ei voi vastustaa!

    • ikävätapaus

      lotta 56 kirjoitti;

      "Pankki alkoi selvittää tyttäreni Aktiasta ostamaa ja rahoittamaa asuntoa,koska tyttäeni ei kyennyt suoriutumaan velvoitteistaan,jossa olin osalta velkaa takaamassa."

      "Asunnosta saatiin 60.000 euroa enenmän mitä siitä maksettiin ja Aktia myi sitä kaksi
      vuotta.Aktia kuittasi kaiken itselleen,myös remontiin laitetut 27.000 euroa."

      "Ja se osa lainasta jossa oli minun takaus jäi minun maksettavaksi.
      Korot juoksivat tietysti koko ajan ja 7% viivästyskorko kaiken pälle"

      Aktia pankilla ei ole mitään oikeutta tuohon kaupassa syntyneeseen voittoon,koska
      asunto oli ostettu Aktiasta haltijan nimiin.
      Nähtävästi on käynyt niin,että velan,korkojen ja remontin maksuun on hävinnyt,niin
      asunnosta saatu voitto kuin remonttiin sijoitetut rahat.

    • Tästäonkysymys

      Miksi Lotta kirjoittaa sontaa yleisesti ja haukkuu vain Aktiaa?

      • Anonyymi

        Mä en ole lotta, mutta voin sanoa, että asiakaspalvelu on täysi 0.


    • Pettynyt9.18

      1000 kertaa.
      Välittäjä vain velehteli!!!!!!!!!!!
      VAROKAA AKTIA PANKKIA

      Kokemus 9.2018.

    • Anonyymi

      Aktia on vastuuton pankki. Ne ovat siellä roistoja.

      • Anonyymi

        No mitä pahaa ne nyt on tehneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä pahaa ne nyt on tehneet?

        Luin Kauppalehdestä hiljattain, että työntekijät lähtevät joukolla ja kuulinpa, että yhden asiakkaan tilikin jäädytetty ettei saa rahojaan ulos. Lakimies on tarvittu selvittämään. Jos on vanhoja merkkejä uskominen, niin työntekijöiden joukkopako ja varojen jäädytys kertoo, että pankki menossa konkurssiin. Kannattaa siirtää varat ja lainat toiseen pankkiin.


    • Anonyymi

      On paska Pankki. Puhelin asiointi kuulosti että kymmenen minuuttia jonotusaika. Puolessa tunnissa ei ollu vielä tapahtunut mitään. Puhelin palvelu paljon kalliimpi kuin muilla. Ihme rahankeräystä.

      • Anonyymi

        Yritin maksaa laskujani.Ei onniistunut.Väitti,että asiakasnumeroni ja salasanani on väärä.Lukitsi homman.Vituttaa.Tuli eteen pankin vaihto.


      • Anonyymi

        Aktian palvelu ei pelaa. Eivät ymmärrä asiakkaita ja heidän tarpeitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aktian palvelu ei pelaa. Eivät ymmärrä asiakkaita ja heidän tarpeitaan.

        Pitää paikkansa. Sijoitustilin erääntymisen jälkeen varat jäivät Aktian tilille. Eivät suostu siirtämään toisen pankin tililleni.
        Onneksi on pankkeja joissa varoja voi tallettaa verkkopankissa ja määrittää mille tilille rahat siirtyy erääntymispäivänä.


    • Anonyymi

      Samaa paskaa olen odottanut perinnon siirtoa Aktia pankista jo 2vuotta ja 4kuukautta ei mahda olla kovin ammattitaitoista vakea kun menee nainkin kauan etta saavat tehtya tilisiirron ja odotus jatkuu toivon vaan etta joku kouluttautuu sen verran etta osaa tehda tilisiirron ja saan rahani .Tilinsiirtomaksun olen maksanut 2 kertaa raha niille kylla kelpaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe