caldo verde kansallisruoka

Rakas Portugali

caldo verde ( couve galega) on portugalilainen kansallisruoka ja se syntyy couve galegasta.

Onko Azoreilla mahdollisesti hieman mantereesta poikkeavia kansallisruokia?

Olisi mielestäni näiden hampurilaisketjujen lisänä hyvä mainita muutamia maistuvia kansallisruokia. Portugalin eri paikkakunnilla on oma ruokahistoriansa, joka turistilta jää kokematta.

Matkailija ei oikein osaa tilata ravintoloissa näitä edullisia kansallisruokia. Kun kysellään ravintoloista, niin tarkoitetan lähinnä pihvipaikkoja, niitä nyt on joka puolella maailmaa ja kaikki yhtä ja samaa.

Olisin kovin kiitollinen jos tällä palstalla saisimme matkailijoita innostumaan Portugalin eri alueiden runsaasta ruokakulttuurista. Ja varsinkin kun ruoka valmistetaan sikäläisistä tuotteista.

"masseur" sinulla on pitkä kokemus traditioista.

5

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokainen, joka Portugalin perinteisiä ruokia tuntee, tekee luonnollisesti suuren palveluksen kertomalla tällä tai muilla foorumeilla ruokalajien sisällöstä.

      Portugali ei ole perinteisesti pihivmaa. Niinpä kunnon mureaa maukasta pihviä ei maassa joka ravintolasta saa.

      On totta, että Portugalissa perinteinen ruoka on kunniassa. Caldo verde on maan tunnetuin keitto. Joulua monellekaan portugalilaiselle ei tule ilman bacalhauta eli kapakalaa. Sitä tosin on saatavana joka aikaan vuodesta, mutta huippunsa kulutus saavuttaa joulun aikaan. Sanotaan, että bacalhaun reseptejä on 1001.

      Alentejosta ympäri maata on levinnyt açorda, joka oli alun perin köyhien maatyöläisten leipäpohjainen arkiruoka. Tänä päivänä se on monta kertaa ruokaisempi kuin vuosikymmeniä sitten.

      Algarvelle tyypilline ruoka on cataplana eli kalapata/-muhennos.

      Näitä Portugalista löytyy. myös Azoreilta. Mieleeni tulee esim. punaviinissä valmistettu mustekala, polvo assado no forno.

      Olen nettisivuillani julkaissut oppaan nimeltä "Ruoka ja juoma São Miguelilla". Siinä olen kertonut tavallisimmasta ravintolaruoista sekä ruoka- ja ravintolakuttuurista Azoreilla/Portugalissa.

      Näillä palstoilla syntyy joskus kiihkeänsävyisä keskusteluketjuja ruoasta, mikä johtunee pitkälti siitä, että ruoka on erittäin kulttuurisidonnainen asia. Minusta on hienoa, että Portugalissa on oman maan keittiötä pidetty arvossa. Toisaalta kun maailma ympärillä muuttuu, myös perinteisen keittiön täytyy pystyä muuntumaan, mutta kuitenkin niin, että oleellisin perinteestä säilyy. Tämä on mielestäni tämän hetken kovin haaste Azorien perinteiselle keittiölle.

      • Rakas Portugali

        Sehän se on, että ruokakulttuuri jos mikä muuttuu. Huomasin sen, kun viime jouluna olin Lissabonissa monen vuoden jälkeen.
        Kauppakeskukset tarjoavat valtavasti amerikkalaistyylistä ruokaa, se kun tunnetaan niin hyvin maailmalla. Se on mukaeltua ruokaa, joka ei mitenkään ilmaise tietyn maan piirteitä. Ei Suomessakaan Kauppatorilla myytävät ulkomaalaisten tarjoamat ellottavat ruuat ole missään tekemisissä suomalaisen ruuan kanssa. Päinvastoin Kauppatori antaa jo vääristyneen kuvan maan kulttuurista. Samoin on Portugalissa ajat muuttuneet. Ennen niin solakat lissabonilaiset nuoret ovat tuhdistuneet, no mistäs muusta kuin roskaruuasta.

        Myös täytetyt voileivät kahvin kanssa ovat herkkua. Kahvitiskeillä on aina tuoreet leivonnaiset samoin kuin "voileivät". Sellaista ei muualla ole, ja siitä pitäisi turistien olla todella kiitollisia.

        Aion käydä ruokasivuillasi katsomassa mitä olet sinne laittanut.

        Me syömme aina ravintoloissa, joissa ei ole vieraskielistä ruokalistaa ainakaan ensimmäiseksi tyrkyllä. Minäkin olin kokematon kun muutin maata tuntematta Lissabonin alueelle. Söin pihvejä ja ranskalaisia kunnes ihan oikea maakuntaruoka vei minut mukanaan. Mielestäni parasta sikäläisessä ruuassa on se, että sitä ei pilata jos jonkinlaisilla mausteilla tai keinotekoisilla aineilla.

        Portugalilainen ei käytä liian montaa maustetta, kun raaka-aineet ovat hyviä niin ruoka saa parhaan makunsa ja sille kuuluvan värin.


    • Ylipainoon Portugalissa tuskin on vain yksi syy ja pikaruoka niistä tuskin on päällimmäinen. Perinteinen Portugalilainen ruoka varsin tuhtia. Kuntoliikunta Portugalissa on kovin harvan elämäntapa. Liiat kalorit lihottavat tulivat ne mistä hyvänsä. Perinteinen Portugalilainen ruoka vaatisi kovasti keventämistä ja seurakseen sekä tuoreita että kypsennettyjä vihanneksia.

      Yksi suuri syy ylipainoon ja todennäköisesti myös lisääntyvään diabetekseen on makeiden juomien suuri kulutus.

      Elämme maailmassa, jossa vallitseen yltäkylläisyys ja jossa on tietoa terveistä elämäntavoista enemmän kuin koskaan ennen. Siitä huolimatta noin puolet portugalilaisista on ylipainoisia tai liikalihavia. Lasten keskuudessa ylipainoisuus ja liikalihavuus on Euroopan kärkiluokkaa.

      Ilman matkaa edeltänyttä perehtymistä portugalilaiseen ruokaan suomalaisen matkailijan ei ole helppo päästä sisään maan perinteiseen keittiöön. Suomalaisen ja portugalilaisen ravintolakulttuurin erilaisuus vaikeuttaa Portugalin ruokakulttuurin ymmärtämistä. Toisin kuin Suomessa Portugalissa ravintolan kynnys on matala: konstailematon kotiruoka kelpaa paperisilla pöytäliinoilla.

    • Rakas Portugali

      "Toisin kuin Suomessa Portugalissa ravintolan kynnys on matala: konstailematon kotiruoka kelpaa paperisilla pöytäliinoilla. "

      Niinpä siinä ehkä yksi syy miksi ravintolat voivat pitää hinnat kurissa.

      Minulla oli myös omat ongelmani tottua portugalilaiseen perinneruokaan. Nyt se on minulle ihan kaikki kaikessa. Kerään reseptejä niin Portugalista kuin muualtakin missä satun kulkemaan.

      Kielellisesti on jo vaikea päästä maan ruokakulttuuriin käsiksi. Turisteilla on useimmiten tärkeää olla auringossa ja kulkea rannoilla. Kaupunkilomat ovat erikseen.

      Minusta hienoin tyyli tutustua maahan on kiinnostua maan ruokakulttuurista.
      Sen jälkeen tulee rakennustaide.

    • Portugalissa valitaan yleisöäänestyksen perusteella maan 7 gastronomista ihmettä / maravilhas da gastronomia portuguesa), jonka ehdokkaista yksi on Azoreiden uunissa valmistettu mustekala (o polvo assado dos Açores). Ehdokkaat esitellään sivustolla http://www.7maravilhas.sapo.pt/21-finalistas/ ja Facebookissa (www. facebook.com/7MGastronomia). Tulokset julkaistaan suorassa televisiolähetyksessä 10.9.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      6
      2453
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      116
      1617
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      36
      1356
    4. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      156
      1191
    5. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1095
    6. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      113
      1092
    7. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      105
      1044
    8. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      57
      1041
    9. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      46
      919
    10. Vaikutat mukavalta ja

      hyväsydämiseltä ihmiseltä. Oltais oltu hyvät kaverit. ❤️
      Ikävä
      60
      892
    Aihe