Autoilu Bulgariassa?

HitTheRoad

Onkohan jollain omakohtaisia kokemuksia autoilusta Bulgariassa? Sen tiedän kyllä että vahingon sattuessa syyllinen on turisti niinkuin lähes joka paikassa mutta silti kiinnostaa? Toki kommenttisi taksin takapenkiltä on mukava kuulla mutta ensisijaisesti autoilijat huomio! Olen autoillut maailmalla esim. nyt vaikka Etelä-afrikassa joten en ole ehkä enää "aloittelija". Bulgaria on nyt vain yksi käymätön korpimaa, siksi kyselen etukäteen.

6

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wihtori Wee

      Olen autoillut Bulgariassa todella paljon, enkä näe siinä mitään ihmeellistä. Jos pärjäät autosi kanssa kehäkolmosen sisäpuolella, pärjäät Sofiassakin. Liikenne on toki hieman nopeatempoisempaa kuin Suomessa (käsi sydämelle, missä ei olisi), mutta kun opit ajamaan liikennevirran mukana, antamaan tilaa ja tarvittaessa ottamaan oman paikkasi, niin no probs.

      Ja ei, vahingon sattuessa turisti ei ole automaattisesti syyllinen.

    • HitTheRoad

      No näin jotenkin oletin että asiasta on suomalaiseen tyyliin tuotu esiin kaikki negatiivinen. kiitos Wihtori tiedoista, luulempa että jatkan alkuperäisen suunnitelman mukaan ja teen viikon round tripin ko. maassa.

      Kommentteja saa laittaa lisääkin.

    • Wihtori Wee

      Bulgaria on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen maa, joka on niin paljon muuta kuin pelkästään Mustanmeren rannikolla viikon rantaloman viettänyt osaa ymmärtää. Maasta löytyy niin lumihuippuisia vuoristoja kuin viehättävää tasankoa ja hedelmällistä viinimaata. Bulgarialainen viini on pohjoisen asukeille hieman tuntemattomampaa, mutta se ei poista faktaa, että Bulgariassa osataan tehdä mitä mainioimpia punaviinejä. Nimenomaan punaviinejä, sillä Bulgaria on punaviinin maa. Muista kuitenkin, että Bulgariassa pätee sama sääntö kuin muuallakin: halvalla saa vain kuraa, eli jätä suosiolla ne muutaman levan pullot hyllylle ja valitse vähintään 10-15 levaa maksava viinipullo (kaupan hinta, ravintola tuplat) niin saat kelvollista tuotetta. Sijoittamalla 30 levaa saat jo todella laadukasta punaviiniä.

      Käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Sandanski, joka on tilastollisestikin Bulgarian lämpimin ja aurinkoisin paikka. Sandanski on vanha kuuluisa kylpyläkaupunki sijaiten vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Kreikan rajalta, joten siellä vallitseva ilmasto on muusta Bulgariasta poiketen välimerellinen ilmasto. Unohtaa ei toki sovi myöskään Banskoa, Borovetsiä, Plovdiviä jne. jne. Nähtävää riittää ja mikä parasta, hinta-laatu-suhde on mitä mainioin.

      Bulgarian päätiet ovat todella hyvässä kunnossa, mutta pikkutiet ja kaupungit ovat kuin toinen ääripää, ne ovat paikoitellen surkeat. Ja kuten jo totesitkin, älä anna negatiivisten kommenttien häiritä matkasi suunnittelua, sillä ne tulevat yleensä ihmisiltä, jotka ovat matkailleen erittäin vähän (tai ei ollenkaan) ja joille vähänkin erilainen on negatiivista.

    • HitTheRoad

      Todella hyvä tietää kun teen alustavaa suunnitelmaa reitistä vaikka se voi kyllä muuttua matkan edetessä. Oletko ollut liikkeellä normaalilla vai maastoautolla (maavara)? Moottoritiet ovat tietysti nopeita ja kunnossa mutta paljon jää näkemättä kun niitä posottaa. Kaikkea ei nyt viikossa voikkaan nähdä mutta hyvän yleiskuvan varmasti saa kun ei pelkästään makaile hiekalla. Ostokset tottakai kiinnostavat olivat ne sitten nestemäisiä tai kiinteitä. Katson hieman mainitsemiasi kaupunkeja/ kyliä miltä näyttää ja googletan nähtävyyksiä ym.

      • Wihtori Wee

        Olen tehnyt matkaa sekä henkilöautoilla, että hiekkalaatikkomaastureilla. Pikkuteillä kyllä pärjää henkilöautollakin, kun vain muistaa varoa kuoppia. :)

        Komppaan Nadjaa siinä, että mahdolliset sakot kannattaa maksaa paikan päällä. Ja ilman kuittia, se onnistuu kyllä ja siinä samalla saa mukavan alennuksen summasta. ;)

        Huoltoasemista suosin itävaltalaista OMV:tä.

        Muistathan, että matkatessasi autolla Bulgariaan joudut ostamaan vigneten, jota myydään rajoilla ja useimmilla huoltoasemilla. Ei maksa maltailta.


    • Nadja -65

      Lisää positiivisia kokemuksia...paljon ollaan perheen kanssa ajettu Bulgariassa, varsinkin etelä-osassa. Kun liikenteen mukana ajaa ja samalla tyylillä, niin pärjää kyllä oikein hyvin. Vastaantulijat ilmoittavat nopeutta valvovista poliiseista todella hyvin valoja vilkauttamalla. Mikäli saat sakon, on mielestäni helpompi/halvempi tapa maksaa paikan päällä kuin rajalla pois lähtiessä. Mutta, tästä voi joku toinen olla eri mieltä. Pikkuteillä kannattaa ajaa varoen, sillä siellä voi olla yhtäkkiä syviäkin monttuja. Huoltoasemat ovat kansainvälisiä, siellä saa hyvää palvelua (ikkunat pestään, kun tankkaat), on hyvät vessat, hyvä myymälävalikoima ja tottakai voi tarvittaessa syödä. Bulgarialaiset ovat vieraanvaraisia, ystävällisiä ja auttavat tarvittaessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe