Samsung HD

valon lapsi

hei, alle 200 hd videokamera!!! onko kunnollinen ihan satunnaiseen videokuvaamiseen? expertin ilmoituksessa muistaakseni ja mainostivat helppokäyttöiseksi.Vai menettääkö kuvan tarkkuudessa halvan hinnan takia?

13

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaolpa1

      Kyllä menettää! Älä osta alle 300€:n videokameraa, vaikka miten mieli tekisi. Mainokset ovat kovin petollisia. Ominaisuuksia voi olla vaikka millä mitalla, mutta jos kennon megapikselimäärä jää alle 1,5:n ei sen tarkkuus ole hyvä.
      Sopii lähinnä opetteluun, niinkuin mulla nyt.

      Mutta minä voin myydä tämän omani sulle satasella, kuukauden vanhan, takuu voimassa, jos haluat. Hinta oli uutena 150€ ja täysin ehjä, 52x optinen zoom.

      Voit tiedustella [email protected] säh.postista. Saat siitä kuvia tai muita teknisiä tietoja, jopa videonäytteitä! Kyllä sinä sillä pääset alkuun.

      Sittenpähän näet, mitä sellaisella tekee. Siinä on 0,8 Megapikseliä kuvakennossa. Yleensähän videokameroissa on aina vähemmän pikseleitä, kuin valokuvan ottoon tarkoitetuissa.

      Tuo pikselimäärä korvataan näillä kameroilla isolla zoomauksella ja se toimiikin, mutta silloin tulee se käsien tärinä ongelma.

      Mutta kyllä tässäkin kamerassa on se tärinän vaimennus vai mikä se lieneekin ynnä muita säätöjä. Aloittelija ei niistä kuitenkaan mitään ymmärrä, joten siinäkin on se ns. Smart-auto-toiminto aloittelijoita varten.

      Sillä saakin yleensä parasta kuvaa tai ei tee mitään, koska valotusaukot ym. ovat näissäkin kameroissa automaattisia.

      • . .

        "jos kennon megapikselimäärä jää alle 1,5:n ei sen tarkkuus ole hyvä"

        Jeps. fullHD-kuvassahan on pikseleitä 1920×1080 = 2073600px eli yli 2 megapikseliä. Lisäksi kuvanvakaajat vielä osaltaa heikentää todellista pikselimäärää. Jos pienempi tarkkuus muutetaan isommaksi, se ei kuitenkaan paranna kuvanlaatua milliäkään.


    • w

      kannattaa ostaa tuossa hintaluokassa
      pokkari joka kuvaa 1920x1080 kokoa,
      ovat monissa tapauksiaa yhtä hyviä kuin 300 e videokameratkin,

      toiseksi se kulkee sitten ihan aina mukana, esim ixus

      merkikis sanoisin Sony tai Canon, eikä mikään muu,
      itellä on vain Canoneita, pokkarina 100is ja videokamerana reilun tonnin, koska haluan aina tähtäimen ja suomenkielisen valikon.

      • minähänsentiedän..

        Ei pokkaria videokuvaukseen missään tapauksessa! Järjestelmäkamera ainoa vaihtoehto videointiin, jos ei halua varsinaista videokameraa. Pokkareiden (tässä tarkoitan juuri noita alle 200€ maksavia) videointi-ominaisuudet ovat kehnoja - tarkoitettu lähinnä hätätila videointiin. Teräväpiirtona niitä mainostetaan, mutta esim. kadun varrelta kuvattuna ohi ajavan auton rekisterikilvestäkään ei saa mitään selvää, kokeilkaapa vaikka.


      • pokkari on OK.
        minähänsentiedän.. kirjoitti:

        Ei pokkaria videokuvaukseen missään tapauksessa! Järjestelmäkamera ainoa vaihtoehto videointiin, jos ei halua varsinaista videokameraa. Pokkareiden (tässä tarkoitan juuri noita alle 200€ maksavia) videointi-ominaisuudet ovat kehnoja - tarkoitettu lähinnä hätätila videointiin. Teräväpiirtona niitä mainostetaan, mutta esim. kadun varrelta kuvattuna ohi ajavan auton rekisterikilvestäkään ei saa mitään selvää, kokeilkaapa vaikka.

        "minähänsentiedän."

        millä pokkarilla sinulla on noin heikoja kokemuksia,
        itellä Canon Ixus 100is, 2,5 vuotias,

        Kyllä meillä 100is saa rekisteristä selvää, on muuten aina koelaudalla ja kuvaa jatkuvasti ja kaiken ajomme, "mustalaatikko", tuossahan kuvaa 29min yhteen menoon.

        Niin, on myös legria m36 ja s21, runsaan 10 kk ikäiset.
        -


    • Samsung yllätti

      Samsung oli sekä kamerana että videokamerana minulle outo johtuen siitä, että kumpaakaan ei tuon merkkisenä ole minulla aiemmin ollut. Videokameran hinta 199 euroa ei herättänyt epäluuloa ja kauhua, vaan tervettä mielenkiintoa ja niinpä ostin HMX-Q10 full-hd kameran. Osin myös siksi, kun sitä täällä jo ehdittiin haukkua.

      Kuvasin sillä lomalla kolmen viikon ajan. Ensiksi ällistyin käytön helppoudesta ja toiseksi videokuvan laadusta. Sillähän sai suorastaan erinomaista kuvaa niin ulkona kuin sisälläkin. Ja kun käyttövalikosta oppi kaivamaan kulloisenkin tilanteen ja sään asetuksen, oli kuvaaminen helppoa. Välillä kokeilin vastakkaistakin asetusta, kun ilma oli mitä sattui ja varjoja enemmän kuin Crow-elokuvassa, ja se osaltaan paransi kuvan laatua. Ei olisi ihan äkkiseltään uskonut.

      Ainoa poikkeus oli sisätilan heikko valaistus, jos sellainen sattui kohdalle. Silloin videokuva oli hieman rakeinen, mutta ei kuitenkaan niin, että sen takia pitäisi soittaa kuluttajasuojaan.

      Heikosta valosta sen verran, että kalliimmatkin digivideokamerat ( ja digikamerat) takeltelevat kuvan terävyyden kanssa, jos ei kunnon valoa ole saatavilla. "Vika" ei siis ole halpojen kameroiden yksinoikeus.

      Valokuvatkin onnistuivat ja vieläpä hyvin. Kamera on jotain 5 mp:n luokkaa ja hyvässä valossa sillä onnistuu aina. Kannattaa aina muistaa, että VALO ON TÄRKEIN, kun kuvataan. Ei megapikselien määrä ja muut hienoudet. Kameranostajan on turha lumoutua mitä ihmeellisimmän nimisistä kennoista ynnä muista. Käyttö ja käytäntö kertoo enemmän kuin hienot nimet.

      Vastavaloon kuvattaessa ei tämäkään videokamera ansaitse Nobel-palkintoa, vaikka siitä vastavaloasetus löytyykin. Käyttämällä järkeä vastavalokuvaus kuitenkin onnistuu, joten suurta syytä huoleen ei ole.

      Zoomia kun oppii käyttämään oikein, niin sillä pystyy karsimaan kohteiden liiat tummat kohdat minimiin. Zoomaa lähelle, niin kuva kirkastuu, pätee tämänkin videokameran kohdalla. Mutta hei, ei tuon hintaiselta mitään 5000 euron kameran videokuvaa voi odottaakaan. Kohtuus se on oltava joka asiassa.

      Zoomia kannattaa käyttää kuvaruudun kosketusnäppäimiltä ja silloin ei ääneen tule ylimääräisiä rutinoita. Käytettäessä kameran peräpäässä olevaa zoom-näppäintä (kiertonäppäin) sen välittämä "narina" tulee ääneen mukaan, joten suosi kosketusnäyttöä.

      Miinus tulee akusta, se kun ei ole mikään megatehokas. Suunnilleen tunnin sain kuvattua yhtä soittoa, ja lyhyemmillä otoilla sekä jatkuvalla otosten selailulla ja kelailulla käyttäaika hieman lyheni. Akkua ei tosin ladattu kovin montaa kertaa, joten akkuteho saattaa hieman kasvaa ja pidetä, kunhan latauskerrat lisääntyvät. Siis aivan kuten kännyköissäkin. Vara-akku on aika hintava, mutta sen hankinta kannattaa, jos kuvaa paljon ja paikossa, joissa ei latausvirtaa ole saatavilla.

      Samsung on hintansa arvoinen ja sillä kuvaaminen on helppoa ja jopa nautittavaa. Sopii koti/perhekuvaajille ja hieman enemmän kuvaaville harrastekuvaajillekin. Omissa kuvauksissa kuvan laatu oli kiitettävää.

      Vertailuna kerrottakoon, että minulla on videokameroina myös Sony ja Panasonic. Ne ovat arvokkaampia kuin Samsung, mutta kuvan laatu ei kirkkaalla kelillä ole yhtä hyvä kuin halvemmassa Samsungissa. Niissä on kyllä muita hyviä ja parempiakin puolia, joten käyttöä löytyy niillekin.

    • ..--..

      Kokeileppa pistää youtubeen samsungin tuotosta n. 10 min, niin huomaat eron panasoniciin tai canoniin verrattuna.

      • tarkka.

        panasoniciin,,,,,ei pahalla, mutta Panasonikin ekana hylkäisin.

        HMX-Q10 full-hd,, näytti tuossa olevan hyvät arvot tuohon hintaan ja
        Kuluttaja.fi oli saanut hyvät arvosanat kuvan laatuunkin..

        http://www.kuluttaja.fi/tuote/tiedot.aspx?id=c74b19e4-4cf8-42e8-be21-e23df182087a&code=0202-01

        Esimerkiksim seuraavissa oli huonompi kuvanlaatu
        Panasonic HDC-HS80
        Panasonic HDC-SD40
        ja saman hintaluokan 200 €,

        Panasonic SDR-S70 oli tosi surkea, jopa Canonin HD kamerakin voitti.


    • vain 149 euroa

      Kiva ja helppo kamera käyttää ja hd-laatu on hyvä. Kamerassa on Switch Grip-toiminto, jonka avulla voi kuvata myös vasemmalla kädellä. Kamera vain käännetään ympäri ja kuvaus vasemmalla kädellä onnistuu. Kun kamera käännetään ympäri, niin myöskin kuva ja näytön painikkeet kääntyvät ympäri ja samalla oikein päin. Ei voisi enää helpompaa olla.

      Sellaista ominaisuutta ei taida muissa halvoissa tai halvahkoissa videokameroissa olla. Tokkopa monessa kalliissakaan. Ominaisuus, jota vasenkätiset kuvaajat arvostavat ja on siitä apua oikeakätisellekin. Paljon kuvatessa käsi väsyy ja silloin käden vaihto on tarpeen. Hankalassa kuvaustilanteessa tarvitaan joskus myös vasenta kättä, jotta kuvaus onnistuisi, ja silloin tämä ominaisuus on arvokas lisä.

      Kameran sai Expertillä viime viikonloppuna 149 eurolla. Hinta-laatusuhde huippuhyvä.

    • Ei sillä rahalla!

      Höpöhöpö.

      • Upea kuvanlaatu

        Ei parane tuomita tuotetta, kun ei itse sellaista omista eikä ole mitään omakohtaista kokemusta. Osta ja kokeile, jos on rahaa.... Cittarikin myy laadukasta Samsungia nyt 199,-. Pikkuraha sille jolla on rahaa.


    • jotain vähän.

      jos aloittelija olet, lisäksi kielitaidoton, harkitse videokamerasta Canonia, siinä on suomenkielinen valikko, eikä sitä millään muuten osaa käyttää kuin automaatilla.
      ( tosin Samsungissakin on suomenkielinen ja on monipuolaisempi, mutta ei taida olla vakiojohtoja, eikä laatuakaan kuten Canon ja Sony).

      Minullakin oli ja on jo kolmas englanninkielinen, enkä oppinut, joka kamerassa asiat paljon eri sanoilla ja valikot eri tavalla, nyt on juhlaa, kun on myös suomenkielinen valikko.

      Jos voi valita, en kannata sisäistä muistia, muistikortti, tai kaksikin on parempi, sillä jos kuvaa sisäiseen muistiin ja se hajoaa, on kuvien kamerasta ottaminen hyvin kallista.

      SUOSITTELISIN kyllä digipokkaria, jossa on;
      Ful HD kuvaus,
      Hdmi liitin,
      laajakulmalla aukko lähellä 3:0 tai alle 3:0., koska vain alle 3:5 valovoimala tulee kunnon kuva hämärässä.

      Digipokkareilla saa varsin hyvää kuvaa ja niitä on aina mukava kantaa mukana, lisäksi niihin saa alle kympillä varaa kun, kun videokamerat on vaivalloisia kantaa ja akkukin jo kallis.

      On kiva kun kamera on aina paidantaskussa ja naru kaulassa, IXUS on sellainen.
      Itse "perhekuvaajana" en tarvitse pitkiä teleobjektiiveja, koska en ole salakuvaaja ja ei niitä kaukokuvia koskaan tarvitse, kun tarkemmin ajattelee. Tärkeämpää on laajakulma, muta ei sekään tärkeää näin videoaikana.

      http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/POWERSSX210PU/canon-powershot-sx210-digikamera
      Canon PowerShot SX210 ,,,,,,,,,,,,,148 €.

      http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/IXUS115HSSIL/canon-ixus-115-hs-digikamera-hopea
      Canon Ixus 115 HS digikamera,,,,148 €.


      http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/IXUS220HSBK/canon-ixus-220-hs-digikamera-musta
      Canon Ixus 115 HS digikamera,,,,,,,148 €.

      EN ole mitenkään Canonin ystävä, muta Sonyssä ei ollut alle 200 € kai FIL HD pokkaria ja EI HDMI liitintä joka on mielestäni tärkeä. Sonyt ovat hyvin monipuolisia, laajakulmat jne, ei tosin taida olla valiojohtoja.

      Minusta on van kaksi hyvää Canon ja Sony, ajattelen myös pitkäikäisyyttä, kyllähän joka merkki jossain testissä aina pärjää, mutta kauanko toimivat vioitta, onkin kysymys.

      Itsellä ei ole ollut koskaan mitään vikaa Canonissa-Sonyssä, vaikka niitä on markka-aikana jo osteltu, vain ominaisuudet, videokuvaus, muistikortin koko yms vanhenevat, ei itse kamerat.

      • vielä vähän

        En koskaan ostaisi videokameraa joka kuvaa vain
        hd-laatu, sillä se on hankala aina kuljettaa
        ja
        hd-laatu kuvaava pokkari on parempi,
        koska pokkareissa on paremmat kenot.

        ei alle 1 000 000 pikselin videokameralla tee mitään,
        laatu riittää vai siihen asti,,,,,,,,
        kun näkee videopakkareiden kuvaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe