Eka kertaa Berliiniin

kiittää ja kumartaa

Olen ajatellut viedä perheen (9v lapsi) koulujen syyslomaviikolla Berliiniin. Loma osuu viikolle 42 eli lokakuun loppupuolelle. Millainen keli Berliinissä on silloin? Kannattaako lähteä?

Onko kenelläkään suositella hotellia? Sen verran olen niitä jo katsellut, että näyttää olevan niin, ettei aamupala kuulu hotellin hintaan vaan maksetaan erikseen? Pitääkö paikkansa? (vertailin vertaa.fi -sivustolla)

Berliinissä on eläintarha, mutta minkä muun ajattelisitte kiinnostavan 9-vuotiasta poikaa?

7

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12321321412

      Käy ihmeessä katsomassa sitä Hitlerin tunnelia, itse en ole ollut siellä kaveri lähetti kuvan siitä "Hitlerin pakotunneli".

    • Berlinberlin

      Olin Berliinissä toukokuussa. Asuin hotelli Exelsiorissa. Hotelli on n. 400m eläintarhasta ja Zoologishe Gartenin U.bahn ja S-bahn asemista. Hyvä sijainti. Varattiin hotelli Arean kautta 3 yötä maksoi 360 € (lennot, hotelli ja hyvä aamiainen seisovasta pöydästä sisältyi hintaan). katso ja vertaile hintoja esim. Area.fi sivulta, paljon eri hintaisia hotelleja.Pakettitarjouksessa aamupala tulee halvemmaksi, kuin erikseen maksettuna.
      Tekniikan museo ja eläintarha voisi olla kiinnostavia myös lapselle.
      Kannattaa ostaa tai lainata kirjastosta Berliini-opaskirja, josta saa enemmän tietoa nähtävyyksistä ja niiden sijainnista isossa kaupungissa.

    • Junde2

      A&O Berlin am Zoo
      on hotelli/hostelli, jossa olen yöpynyt pari kertaa, 3 yötä 151e/2hengenhuone. Aamiainen 4euroa/kpl jos haluaa nauttia hotellilla. Lähellä paljon kupppiloita. Tegelistä pääsee yhdellä bussilla melkein oven eteen, päätepysäkki joten helppo jäädä bussista oikealla pysäkillä. Olisin varannut ensikevääksikin mutta josta syystä varaus ei onnistunut n. 11 kk ennen aiottua matkaa. Legoland kiinnostaa varmasti ja sinne voi varata liput netissä etukäteen,ehkä kannattaakin. Olikohan Berliinissä joku pienoisrautatiemuseokin?
      Lokakuun loppu ei varmaan ole kelien suhteen ihanteellisinta aikaa mutta

    • joka vuosi uudelleen

      Excelsior on ihan tasokas, mutta kliininen businesshotelli - plussana huoneissa vedenkeitin. Oma suosikkini on Berliner Hof - rauhallinen ja isot huoneet. Usein kyllä täynnä nimenomaan saksalaisia. Sijaitsee Europe Centerissä.
      (Savoyhin ei missään tapauksessa - vuoteet aivan kauheita)

      Itse veisin tekniikan museoon, jossa mm. mahtavia vetureja. Jos urheilu kiinnostaa kannattaa käydä stadionilla. Päärautatieasemassa on myös katsomista. Paikkojen katselu kaksikerroksisen bussin yläkerrasta linjoilla 100 ja 200 iltavalaistuksessa oli aikoinaan meidän suosikki. Alexanderplatzin tv-tornista oli kuulema upeat maisemat (korkeita paikkoja kammoavana odottelin alhaalla) Ja tietysti kaikkea kivaa ostamaan.

      Syysloma on hyvä aika matkalle - kaupunki elää omaa arkea ja turisteja hieman vähemmän.

    • 11+14

      Me oltiin aikoinaan Mövenpickissä. Jos siltä löytyy tarjous teidän matka-ajankohdalle johon sisältyy aamiainen niin suosittelen Mövenpickiä. Hotellin aamiainen on mielettömän hyvä.

      Muksulle Berliinissä on tv-torni (varatkaa pöytä ja syökää siellä), tekniikanmuseo joka on iso ja hyvä(!!), eläintarha, Pergamon museo, DDR-museo ja just nuo bussit 100 ja 200.

    • xffdfbdh

      ilman muuta kannattaa lähteä, pariisin jälkeen euroopan hienoin/mukavin kaupunki. booking.comista löyty hyviä tarjouksia hotelleista joissa aamiainen kuuluu huoneen hintaan, etsimällä löytää.

    • zz-top

      Itse löysin kesällä majoituksen hotels.comin kautta. Paikkana oli Hamton by Hilton, joka on uusi hotelli kävelymatkan päässä Zoosta. Tilavat huoneet, siisti lähiympäristö ja aamiainen kuului hintaan. Eläintarhassa on muuten lasten mieleinen todella iso leikkipaikka-alue, jossa kuluu aikaa. K'damilla on Legon kauppa, josta voi ostaa varaosia kadonneitten tilalle. Tiergartenin puistoalueesta oli heinäkuun alussa iso osa remontissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe