Hurghadaan tulijoita?

Tulin tänne opiskelemaan Divemasteriksi mutta työllistyinkin samalla reissulla tänne ja kuukauden sijasta on nyt jo neljäs menossa.

Olisin kysynyt olisiko kenelläkään mahdollista ottaa mukaansa muutamia vaatteitani ym. henkilökohtaista tavaraa? Kyseltiin tänne lähettämistä. Postin kautta ei voi lähettää, kun tavaroita "häviää". Mm. kaverin kaverilta varastettiin stringit... Lentoteitse ainoastaan TNT lähettää mutta silloinkin jonkun firman pitää lähettää paketti ja jokainen alusvaatekin tullataan yksitellen molemmissa päissä ja täällä päässä sitten täytyy vielä maksaa. Saattaa myös olla että paketin lähetys olisi Kairoon jonne en taas koskaan ehdi, kiitos järjettömien työaikojeni.

Olen kyllä valmis korvaamaan vaivanpalkkaa ja autan parhaan kykyni mukaan tässä päässä, kaupunki ja elämäntapa kun on jo tullut kohtuullisen tutuksi.

19

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syksyllä tulossa

      Hei!
      Mistä tavarat pitäisi noutaa ja kuinka paljon niitä on?

    • EgyptFun

      Lentopostipaketti n 20kg Kairosta Suomeen maksaa vain öbaut 750 Puntaa= 90e.
      Maapostissa paljon halvempi, mutta kestääpi tosiaan kauemmin ja laivassa voi tulla ötököitä sun muita.
      (Siksipä esim Kauko-idästä vaatteet laivakuljetukseen pakataan formadelyyniin, joka on kauheen hajusta, eikä sitä hajua saa oikeen pois millään.)
      Omalla nimelläni olen lähettänyt itselleni lentopostissa, omaan Suomen osoitteeseeni keväällä, kun itsekin olen palailemassa talvimatkaltani nimikkeellä: käytettyjä kesä-talvivaatteita, kenkiä ym henk koht tavaraa, koska asun talvet usein Red Sea'lla Cairossa ja käytän sitten kesällä kesävaatteitani Suomessa.
      Paketti pakataan lähtötullin tarkastettua tavarat ulkomaan postista saatavaan pakettiin, joka suljetaan siinä silmien edessä monin, monin, moninkertaisilla teipeillä eikä sitä mitenkään voi avata sen jälkeen matkalla!
      Siitä työstä olen kyllä egyptiläisen tavan mukaan tietysti maksanut pakkaajalle baksheesit!

      Paketin lentopostikulku kestää Suomeen 7-10 päivää ja tulee omaan postitoimipaikkaan samoin kuin, jos olisit tilannut vaikka Elloksesta paketin!

      Tullia ei omista käytetyistä tavaroista tarvitse maksaa Suomessa, kun omia käytettyjä vaatteita, tavaroita lähettää.

      Jos uutta tavaraa lähettää, niin menee tietysti postitulliin ja joutuu maksamaan tullit alvit - myös postikuluista! Se merkitään papareihin lähtöpaikassa, kun tulli tarkastaa, onko lähetys uutta vai wanhaa, omaa käytettyä tavaraa.
      Ja passin numero tulee papereihin.

      Hurghadasta lähetettäessä Euroopaan, Suomeen on hieman kalliimmat postimaksut kuin Kairosta, mutta ei kait paljon?

      Jos kuljetat toisen tavaroita ja ne sisältääkin jotain huumausaineita tai vastaavaa lainvastaista, niin olet itse vasuussa niistä!

      Kerran toin yhden Egyptin Embassyn kaverin laukun Hki-Cairo välin ja vasta jälkeen päin yx kaveri sanoi, että ei koskaan voi tietää...
      Noo, sen kaverin tunsin monelta vuodelta ja oli Suomen Egyptin Suurlähetystön Security, Turvamies! No Problem.

      Ylikilot Hurghada-Hki tilauslennoilla maksaa vähintään 10e/kg.

    • EgyptFun

      A-ha - tää olikin jonkun tavaroiden tuo-mi-ses-ta Hurghadaan...

      No mutta tuossa yllä nyt tietoa myös, miten kuljettaa tavarat, ylikilot Egyptistä taas Suomeen, jos viettää esim talvea Egyptissä!

      • Kiitos mutta en tee mitään Kairo-Suomi-välillä kun tarvitsisin tavaroita Suomesta Hurghadaan.

        Täällähän ei ole postiosoitteitakaan. Kaverin mukaan postilokero-osoitteen saaminen on työlästä, hidasta ja jopa melko mahdotonta, joten netistäkään en voi tilata tuotteita.

        Jos nyt joku satttuisi olemaan ystävällinen ja auttaisi asiassa, järjestän jonkun tuomaan tavarat jonnekin järkevään paikkaan, kuten kotiin.

        Vaatteita täältä en löydä, koska kun vaatekoko menee yli 40 eikä halua ostaa turistiT-paitoja, ei valikoimassa ole juuri muuta kuin pitkiä hameita.


    • tulossa syksyllä

      Hei!
      Mistä tavarat pitäisi noutaa ja kuinka paljon niitä on?

    • QWERTYSX

      Kertaakaan en ole kenenkään nähnyt maksavan ylikiloista yhtään mitään egyptin päässä vaikka matkalaukkujen painot on menneet jopa kymmentä kiloa yli. Ei niitä siellä kovasti tunnu homma kiinnostavan.

      • Heippa "Tulossa syksyllä".
        Tavaroita ei ole paljon. Muutama paita, farkut, farkkuhame, hiusväriä. Kotimaan kotini on Vantaalla ja varmasti perheeni auttaa toimituksessa kotiisi tai vaikka lentokentälle. Tullessani en voinut ottaa juuri mitään mukaani, kun pelkästään laukku ja sukelluskamat ovat 20kg yhteensä. Tulin Turkish Airlinesilla ja painorajoitus oli 30 kg, jonka laukkuni painoi tarkalleen. Kirjoja ym. oli tungettu takin taskuihin ja ostin niitä myös lentokentältä:)
        "Qwertysx": kerran maksoin reittilennolla 10€/kg ylipainomaksuja. Toisella kerralla kone oli 4h myöhässä, kenttä kaaoksessa ja silloin eivät välittäneet ylipainomaksuista.


    • 13+14

      Käy siellä Sakkalan Cherrykadulla, Roma-vaateliikkeessa. Siellä on vaikka mitä, farkkujakin. Myös suuria kokoja. Egyptiläiset naisethan ovat reheviä, paitsi ihan nuorena.
      Myös el Daharin basaarialueen ihan vaateliikkeissä on paljon yli 40 kokoisille.
      Mistä ne 15000 venäläistä naista, jotka asuu siellä, oikeen ostavat vaatteensa. Heissäkin on pyöreitä naisia.

    • Asun Sherin (tarkoitat varmaan sitä Cherryllä) vieressä ja kaikki on koluttu muutamaan kertaan tuloksetta. El Daharista löysin muutaman vaatekappaleen, joista yksikään ei ole paita. Shortsit ovat ihan kauhen näköiset. Kerran pidin niitä mutta toista kertaa ei pysty. Hinta oli onneksi vain huimat kolmisen euroa. Huomenna jatkan Senzo malliin vapaapäivänäni ja toivon todella että jotain löytyisi.
      Pelkästään koko ei ole ongelma vaan tyyli, Arabialaisittain kaikki on täynnä röhelöitä tai liimalla kiinnitettyjä kiiltäviä nappeja tms. Jos haluaa esim. lyhyen farkkuhameen, niitä ei ole kuin hyvin pieniä kokoja nuorille/lapsille.
      Tyyli saattaa jonkun verran purra venäläisiin, tuntuvat pitävän kaikesta kiiltävästä. Lisäksi täällä asuvilla venäläisillä on siinä mielessä helpompaa että heitä on paljon ja tuntevat toisiaan. Aina joku tuttu tai tutun kaveri on menossa tai tulossa Venäjältä. Verkosto on laaja. Itse tunnen vain yhden suomalaisen täältä ja hänetkin olen tuntenut vain viikon.
      Tuli myös parisen viikkoa sitten ei-niin-hauska yllätys pesulasta kun tuhosivat kaksi paitaani. Valkoiset paidat ovat täynnä tummia läiskiä ja valkaisuyritysten johdosta kanhas on haurastunut. Ei kuulemma ihan harvinaista täällä.

      • Jungle Park

        "diver358" oletkos edelleen Hurghadassa? Ollaan tulossa sinne helmikuun loppupuolella, mutta silloin ei taida enää olla apua tuoda sun vaatteita ym?

        Kiinnostaa tuo pesula-asia, onko pesuloita paljon/helposti löydettävissä? Hinnoittelevatko aina per vaate vai onko hintoja per kg. Mikä on kohtuuhinta maksaa pesulapalvelusta?


    • Oli pakko tulla takaisin kotiin järjestämään asiat. Mietin paluuta ja tällä kertaa paremmin varustautuneena.

      Pesuloita siellä on hirveät määrät. Jos esim. pääkadulta Sheratonilta lähtee kulkemaan sivukatuja, niitä tulee väistämättä vastaan. Oma luottopesulani oli El Arosa Squarelta kun lähtee kävelemään Golf-hotellin taakse, sivukujalta Kokowa-marketin jälkeen tulee T-risteys ja heti risteyksessä vasemmalla puolella on pesula. Niillä on kissa nimeltä Shakira ja ovat hyvin ylpeitä siitä ja varsin miellyttävää porukkaa (jos joku egyptiläinen pitää kissoista, hänen on oltava hyväsydäminen koska yleensä kaikki inhoavat niitä). Egyptiläinen hintani pesulassa oli 1,25 EGP/vaate eli voi sanoa että ilmaista

      • Minzi

        Hei, oletkohan jo mennyt takaisin tai menossa vasta? Olisi sama ongelma kuin sulla kesällä - pitäisi saada tavaraa tyttärelleni Hurghadaan ja kukaan ei nyt ole sinne menossa, Juuri tuollaista vaatepuolta farkkua ja takkia, kun illat ovat viilentyneet siellä. Korvausta vastaan tietty : )


    • LAPISTASAANA

      LÄHEN 13.1 HURGATAAN JA LAUKUSTA LÖYTYY TILAA VOIN HYVIN VIEDÄ TAVARAA JOS TARTTEEL

    • EgyptFun

      Pesulat maksaa sivukatujen pesuloissa edelleenkin 1 Puntaa/vaate ja silitys 75 Piasteria ja on kohtuullista maksaa tippiä !
      Esim 1 vaate silitys = 2 Puntaa (25Cent) tai jopa hieman ennemmän...)

    • EgyptFun

      Osta ihmeessä El Dahar'in kaupungista - pilkkahintaan. Saat kaiken :)
      Niinkui jo tiedät?

      • voi herran pieksut

        Voi herran pieskut kun on sinisilmäistä väkeä. Kait tiedätte seuraamukset, jos laukun kätköistä löytyy jotain aivan muuta kuin vaatteita. Ettekö te ikinä opi.


    • kyllä

      pysykää pois sieltä tai viekää laukullinen kissan ruokaa sinne niin ei tarvii kattoo niiden kitumista turhan valittajat voi voi voi kaikesta.

      • Täh!

        ???


    • _-v_-

      Hei oletteko viela Hurghadassa? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe