kenia kaikki vinkit tarpeeseen

päivi 111

lähdössä elo-lokakuuksi keniaan. minne kannattaa suunnata ja mitä varoa? tietysti oma matkasuunnitelma nyt jo osin tehtynä, mutta mielellään kuultaisiin mielipiteitä; safareista ja hinnoista, mombasasta ja lamun saaresta. yms.

11

3026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muualle mielummin

      Kannattaa lukea ulkoministeriön matkustustiedote. En kyllä matkustaisi koko maahan ollenkaan

      • käynyt

        Täysin samaa mieltä!


    • käynyt

      Täysin eri mieltä, olin Keniassa safarilla viime talvena ja kaikki meni hyvin.
      Safarille kannattaa panostaa, Masai Marassa pitäisi olla eläinlaumat juuri tuolloin joten siellä ainakin kannattaa käydä, Ambosel ja Samburu ovat hienoja paikkoja.
      Varovaisuutta kaupungeissa ja iltaisin ei yksin liikkeelle.

    • Trip Of Kenya

      Olen ollut 2 kuukautta Keniassa. Nairobi on sisämaassa ( pääkaupunki) ja siellä on aika erilaista, kuin Intian-valtameren rannalla Mombasassa on selkeästi parempi ja turvallisempi kaupunki.

      Nairobi on erittäin vaarallinen paikka. Yö tulee nopeasti siinä 6-aikaan illalla (päiväntasaaja)ja yö on pimeä, mutta lämmin. Mahdotonta on Nairobissa se ettei 19.00 jälkeen pidä mennä kaupungille, sillä poliisit siellä on lopettaneet työpäivän ja Lappu on poliisiaseman luukulla. Nimittäin paikalliset voivat havaittuaan, että olet Euroopasta viedä sinut väkisin kaupungin ulkopuolelle ja ryöstää sinulta kaiken ja mahdollisesti ampua sinut jonnekin hiekkamontulle.

      Muutenkin päiväsaikana saa olla varovainen Nairobissa. Taksit ovat virallisia ja paikallisen väestön esim ajaa sinua ympäri Nairobia. Mombasassa on taas enemmän selaisia Mopon moottorilla toimivia kolme pyöriäisiä takseja, joilla oli nimikin, mutta en sitä nyt tähän muista.Ne ovat myös halvempia, sovi hinta ennen matkaa esim haarukassaa 400-700 KES.Viralliset taksit, siis sellaiset keltaiset ja /tai oranssit ja viraliset taksit ovat turvallisempia, eivätkä yritä huijata niin kiivaasti sinua, muistaakseni ne Mombasassa oli valkoisen värisiä, no ihan sama kyllä sen sitten huomaa missä on taksi ja lukee tietty kanssa :). Siellä on tapana huijata asiakkaita, jos ne ovat ulkomaalaisia. Taksista ei kannata maksaa kun sellaiset 500-1000 KES, tuhat Kenian Shillinkiä on noin 10 Euroa karkeasti, kun taksi odottaa odottelee, voit sopia etukäteen milloin hän noutaa sinut ravintolasta. Maksoin aluksi taksikuskeille siinä jopa 3 000 KES, joka on ehdottpmast liikaa, Jos joku kysyy siellä missä tahansa, että onko ensimmäinen kerta Keniassa sano aina ettei ole ensimmäinen kerta, ne kysyy tätä siksi, että ne funtsii kuinka Helppo Sinua on huijata.

      Jos Sinulla on joku tuttu siellä niin pidä huoli, ettei paikalliset ala tuttusi kanssa juonimaan swahillin kielellä keskenään miten suo voidaan parhaiten huijata.

      Nairobi on miljoona kaupunki ja paikalliset asuvat aivan kaameissa paikoissa, eivätkä ne asunnot ole edes viellä slummia, saattavat kuitenkin olla ihan fiksuja sisältä valaistu hyvin sähkövaloilla ja siistejä sekää puhtaita (riippuen kenen luon tietty olet.

      Aika hyvää asia on jos sinulla on tuttavia siellä - kuinka luotettavia ne ovat on eriasia. Siihen voit vaikuttaa sinä itsekin - älä tee heille tilannetta, että tulee kiusaus, voit kuitenkin tilanteen paikan ja tavasta riippuen antaa heille vähän rahaa, mutta älä anna liikaa. 50-1000 KES enintään, vähän tilanteen mukaan tai sitten et anna mitään, koeta kätkeä rahat ja VISAT sellaisiin paikkoihin ettei kukaan tiedä niiden paikkoja enemmän he joutuvat suureen kiusaukseen ja ajattelevat, että sinulla on aivan huimasti rahaa, täytyy ottaa huomioon, että keskimääräinen palkka on siellä joku 3000 KES eli vähän yli 30 euroo / per kk.

      En tiedä onko sinulla jo yöpymispaikat selvät ja Nairobissa on tietysti paljon hotelleita. Yksi maamerkki on Hotelli Hilton, joka on hyvä ja fiksu paikka, sekä turvallinen yö maksaa 200 dollaria, joka saattaa olla pitkällä reissulla ehkä joillekin aika kallis, mutta paikan päällä sitä sitten huomaa mikä on sopiva, me tehtiin niin, että vaihdeltiin aina toisinaan hotelia pakattiin kierokselta välillä Hiltoniin, se on vain sellainen kolmen tähden - Hotelliketju, sarja- ja massaturismiin mutta ihan hyvä ja turmallinen. Jos vaihdat rahaa, niin vaikka olisi dollarin seteleinä suurempi määrä niin laske ne ennen kun annat rahan vaihtoon. Muista kun tulet Keniaan, että Sinulla on 50 dollaria viisumiin ja olethan muistanut ottaa ainakin keltakuume rokotuksen joka on pakollinen, hyvä olisi myös ottaa korrella rokotus, minulla tuli yksi aika paha vatsatauti, mutta se oli pois parissa päivässä, kun hotellin lääkäri tutki minut ja antoi lääkkeet. Hinta oli ihan kohtuullinen 5000 KES, jos paikalliset tarjoaa jotain ruokaa tai muutenkin epäilet, että voit sarastua ruuasta, ole vaikka epäkohteliaasti syömättä, kuin se että sutaten lopulta väkisin syöt ja sairastut. Hotellissa, jos se on kunnollinen melkein mitä vaan, mutta jos joku tuntuu ilkeältä etkä milään haluaisi syödä niin älä syö, se on parempia tai joku näyttää hiukankin likaiselta tai haisee ouidolta, niin älä syö, minulla esim. oli pihvinä yhdessä ravintolassa joku jyrsiä saatoi olla myös rotta Nairobissa ja mätiä ranskalaisia jotka jätin väliin, tilanteen mukaan toimii....

      Jatkuu alhaalla ->>>

      • -mombasa 2008

        Oltiin ensin vajaa oleme viikkoa Nairobissa, kuukauden Mobasasa ja jäleen viikoksi Nairobiin ja sieltä Lontoo kautta takaisin Suomeen, Mentiin Nairobista Mombasaan Bussilla joka alussa Nairobin seudulla on mellakoista hajonnutta tien murskaa ja hiekkaa, joka pikkuhiljaa paranee matkan edetessä. Mombasa on paljon siistimpi ja mukavempi paikka turistille ja turvallisempi, Mombasan ja Nairobin väliä' kannattaa mennä lentäen, menolippu Nairobin ja Mombasan välillä on joku 7000 KES, reilut 70 EUROO, bussilla se on joku 1000 kes.Bussi = sellainen pakettiauton tapainen, jossa takana menee muutamam rivin penkkejä- Tosin Bussi asema on sellaisessa hirveeän torin laidalla, jonne en olisi edes löytänyt ilman paikallista apua.

        Missään nimessä ei kannata Keniassa, ei varsinkaan Nairobissa syödä missään pikaruokapaikoissa ja Nairobissa saa olla tarkempi muutenkin paikkojen suhteen kuin Mombasassa.

        Mombasa on halvempi, siistimpi ja turvallisempi ja jos mahdollista - ei Nairobiin edes kannata mennä vaan suoraan vaan Mombasaan se voi olla lystikästä, hyvät rannat ja upea ilma melkein aina

        , mutta kannattaa olla varovainen, silloin on hyvä, kun kadulla on tulossa keskellä yötä joku katupoika jengi niin hyppää pieneen mopotaksiinsa menee Mombasan Golf klubille syömään ja juomaan on ympäri vuorokauden auki siisti ja hyvä paikka, pienet annokset eikä heillä ole jäätelöä Mombasa on pienempi kaupunki, mutta paljon kivempi- siellä huomaa enemmän Arabi vaikutuksen ja tiet ovat kunnossa toisin kuin jossain hiekkamontun tuntuisessa Nairobin sivuristeyksessä, jossa ilman kaistoja voi mennä rinnakkain tai sikinsokin ilman ainakin ulkopuolisen havaitsemia liikenne sääntöjä… useita ajonevoja ja saman verran vastaantulijoita ilman kuitenkaan mitään kaistoja, aluksi tulee sellaisessa helposti pahaolo mutta siihen liikenteeseen tottuu ihmeen nopeasti. Mombasassa on kyllä ihan siistit, jopa tarkasti asfaltoidut tienristeykset, Mombasassa kannattaa mennä hiekka rannoille kokeilemaan ratsastamista hieman kamelin kanssa. Pidä kovin kiinni satullasta, kun se nousee… heilahtaa ja nousee jaloilleen… ei kannata muuten jos menet Fort-Jesus nimiseen Mombasan historialliseen linnakkeeseen niin sinu matkaasi tulee käytännössä väkisinkin todennäköisesti joku rantapoika oppaaksi, niihin ei kannata luottaa pätkääkään mutta voit jutella ihan rauhassa, voivat näyttää myös päälle päätteeksi vieressä olevaa historiallista vanhaa kaupunkia, mutta ei siellä ole oikeasti mitään katsottavaa voit sano, että otat kolmipyöräisen mopotaksin maksat sovitusti kireoksesta ja häivyt, jos be alkaa seuraamaan sinua hoteliin asti niin sano selvästi, että sä et enää seuraa tarvitse ja jos ne tulee perässä kerro vastaan tulevalle poliisille että noi seuraa minua voitteko auttaa, tai viimeistään hotelissa sanoa että ei päästä niitä hoteliin, ne voi muuten röyhkesti seurata perässä kuin olevinaan kaverit, yksinään on paha. Niihin ei tule koskaan luottaa esim. siten että treffaa ne jossain ja lähtee ryyppäämään vaikka ne voivat sinua siihen yllyttääkin...ne ryöstää kun tulet känniin ja lisäksi voivat ottaa sinut hengiolttä tai jos tuuria on niin hakata vaan.

        Mombasassa monessa eri hotelissa, hotellit ovat siellä parempia, kuin Nairobissa ja mikä on iloinen yllätys niin myös halvempia. Mamba Village, eli krokotiili kylä on Mombasassa ja Nairobissa, Mombasan Mamba Village on parempi, Google kartasta kannattaa katsoa hieman kaupunkia karkeasti niin sen sitten hahmottaa nopeammin. Mombasa on melko suuri saari, ja Mombasa jatkuu sitten mantereelle Lahdentapaisesta syvennyksestä se jakaantuu saaren pohjoisrannalla olevaan mantereeseen, North Cost Mombasa, jossa on paljon myös turisti hotelleita ja etelän Shout -Cost jossa on kait enemmän paikallista asumista. North Cost ainakin pääsee mm, pitkää siltaa pitkin taksilla. Green Bari on keskustassa siis Mombasan saarella se oli kanssa vakio, mene sinne juomaan aika lähellä Castel Hotel Mombasaa ostoskeskuksessa, lähellä vanhaa kaupunkia.

        Hyvää Kenian reisuja.

        Menen itse taas sinne pian ehkä jo tammikuussa.
        Cheers!


      • Help,helppa
        -mombasa 2008 kirjoitti:

        Oltiin ensin vajaa oleme viikkoa Nairobissa, kuukauden Mobasasa ja jäleen viikoksi Nairobiin ja sieltä Lontoo kautta takaisin Suomeen, Mentiin Nairobista Mombasaan Bussilla joka alussa Nairobin seudulla on mellakoista hajonnutta tien murskaa ja hiekkaa, joka pikkuhiljaa paranee matkan edetessä. Mombasa on paljon siistimpi ja mukavempi paikka turistille ja turvallisempi, Mombasan ja Nairobin väliä' kannattaa mennä lentäen, menolippu Nairobin ja Mombasan välillä on joku 7000 KES, reilut 70 EUROO, bussilla se on joku 1000 kes.Bussi = sellainen pakettiauton tapainen, jossa takana menee muutamam rivin penkkejä- Tosin Bussi asema on sellaisessa hirveeän torin laidalla, jonne en olisi edes löytänyt ilman paikallista apua.

        Missään nimessä ei kannata Keniassa, ei varsinkaan Nairobissa syödä missään pikaruokapaikoissa ja Nairobissa saa olla tarkempi muutenkin paikkojen suhteen kuin Mombasassa.

        Mombasa on halvempi, siistimpi ja turvallisempi ja jos mahdollista - ei Nairobiin edes kannata mennä vaan suoraan vaan Mombasaan se voi olla lystikästä, hyvät rannat ja upea ilma melkein aina

        , mutta kannattaa olla varovainen, silloin on hyvä, kun kadulla on tulossa keskellä yötä joku katupoika jengi niin hyppää pieneen mopotaksiinsa menee Mombasan Golf klubille syömään ja juomaan on ympäri vuorokauden auki siisti ja hyvä paikka, pienet annokset eikä heillä ole jäätelöä Mombasa on pienempi kaupunki, mutta paljon kivempi- siellä huomaa enemmän Arabi vaikutuksen ja tiet ovat kunnossa toisin kuin jossain hiekkamontun tuntuisessa Nairobin sivuristeyksessä, jossa ilman kaistoja voi mennä rinnakkain tai sikinsokin ilman ainakin ulkopuolisen havaitsemia liikenne sääntöjä… useita ajonevoja ja saman verran vastaantulijoita ilman kuitenkaan mitään kaistoja, aluksi tulee sellaisessa helposti pahaolo mutta siihen liikenteeseen tottuu ihmeen nopeasti. Mombasassa on kyllä ihan siistit, jopa tarkasti asfaltoidut tienristeykset, Mombasassa kannattaa mennä hiekka rannoille kokeilemaan ratsastamista hieman kamelin kanssa. Pidä kovin kiinni satullasta, kun se nousee… heilahtaa ja nousee jaloilleen… ei kannata muuten jos menet Fort-Jesus nimiseen Mombasan historialliseen linnakkeeseen niin sinu matkaasi tulee käytännössä väkisinkin todennäköisesti joku rantapoika oppaaksi, niihin ei kannata luottaa pätkääkään mutta voit jutella ihan rauhassa, voivat näyttää myös päälle päätteeksi vieressä olevaa historiallista vanhaa kaupunkia, mutta ei siellä ole oikeasti mitään katsottavaa voit sano, että otat kolmipyöräisen mopotaksin maksat sovitusti kireoksesta ja häivyt, jos be alkaa seuraamaan sinua hoteliin asti niin sano selvästi, että sä et enää seuraa tarvitse ja jos ne tulee perässä kerro vastaan tulevalle poliisille että noi seuraa minua voitteko auttaa, tai viimeistään hotelissa sanoa että ei päästä niitä hoteliin, ne voi muuten röyhkesti seurata perässä kuin olevinaan kaverit, yksinään on paha. Niihin ei tule koskaan luottaa esim. siten että treffaa ne jossain ja lähtee ryyppäämään vaikka ne voivat sinua siihen yllyttääkin...ne ryöstää kun tulet känniin ja lisäksi voivat ottaa sinut hengiolttä tai jos tuuria on niin hakata vaan.

        Mombasassa monessa eri hotelissa, hotellit ovat siellä parempia, kuin Nairobissa ja mikä on iloinen yllätys niin myös halvempia. Mamba Village, eli krokotiili kylä on Mombasassa ja Nairobissa, Mombasan Mamba Village on parempi, Google kartasta kannattaa katsoa hieman kaupunkia karkeasti niin sen sitten hahmottaa nopeammin. Mombasa on melko suuri saari, ja Mombasa jatkuu sitten mantereelle Lahdentapaisesta syvennyksestä se jakaantuu saaren pohjoisrannalla olevaan mantereeseen, North Cost Mombasa, jossa on paljon myös turisti hotelleita ja etelän Shout -Cost jossa on kait enemmän paikallista asumista. North Cost ainakin pääsee mm, pitkää siltaa pitkin taksilla. Green Bari on keskustassa siis Mombasan saarella se oli kanssa vakio, mene sinne juomaan aika lähellä Castel Hotel Mombasaa ostoskeskuksessa, lähellä vanhaa kaupunkia.

        Hyvää Kenian reisuja.

        Menen itse taas sinne pian ehkä jo tammikuussa.
        Cheers!

        Olen itse lähdössä tammikuun alussa Keniaan. Tarkoitus oli jos lennän Nairobiin. Olisiko siis parempi lentää suoraan Mombasaan ja kuinka paljon vaikeampaa sinne on saada lentoja?(hinta) Tarkoitus olisi viettää Kenia-Tansania akselilla 2-3kk aikaa ja käydä kunnon safarilla,sekä merellä kalastamassa. Onko kenelläkään tietoa minkä hintatason safareita siellä on 5-8vrk safarit? Olisiko joku käynyt kalastamassa siellä päin? Mitä kalaa on kenties tullut,sekä onko ollut kalastus safarit kalliita? Mikä on kohtuullinen (edullinen) hinta haitari millä siellä tulee toimeen majoitus/ruoka/vesi per/kk?

        Olisin kiitollinen mahdollisista tiedoista jos joku voisi hieman avata minun "tyhjää päätäni" tämän suhteen!


      • Help,Helppa
        -mombasa 2008 kirjoitti:

        Oltiin ensin vajaa oleme viikkoa Nairobissa, kuukauden Mobasasa ja jäleen viikoksi Nairobiin ja sieltä Lontoo kautta takaisin Suomeen, Mentiin Nairobista Mombasaan Bussilla joka alussa Nairobin seudulla on mellakoista hajonnutta tien murskaa ja hiekkaa, joka pikkuhiljaa paranee matkan edetessä. Mombasa on paljon siistimpi ja mukavempi paikka turistille ja turvallisempi, Mombasan ja Nairobin väliä' kannattaa mennä lentäen, menolippu Nairobin ja Mombasan välillä on joku 7000 KES, reilut 70 EUROO, bussilla se on joku 1000 kes.Bussi = sellainen pakettiauton tapainen, jossa takana menee muutamam rivin penkkejä- Tosin Bussi asema on sellaisessa hirveeän torin laidalla, jonne en olisi edes löytänyt ilman paikallista apua.

        Missään nimessä ei kannata Keniassa, ei varsinkaan Nairobissa syödä missään pikaruokapaikoissa ja Nairobissa saa olla tarkempi muutenkin paikkojen suhteen kuin Mombasassa.

        Mombasa on halvempi, siistimpi ja turvallisempi ja jos mahdollista - ei Nairobiin edes kannata mennä vaan suoraan vaan Mombasaan se voi olla lystikästä, hyvät rannat ja upea ilma melkein aina

        , mutta kannattaa olla varovainen, silloin on hyvä, kun kadulla on tulossa keskellä yötä joku katupoika jengi niin hyppää pieneen mopotaksiinsa menee Mombasan Golf klubille syömään ja juomaan on ympäri vuorokauden auki siisti ja hyvä paikka, pienet annokset eikä heillä ole jäätelöä Mombasa on pienempi kaupunki, mutta paljon kivempi- siellä huomaa enemmän Arabi vaikutuksen ja tiet ovat kunnossa toisin kuin jossain hiekkamontun tuntuisessa Nairobin sivuristeyksessä, jossa ilman kaistoja voi mennä rinnakkain tai sikinsokin ilman ainakin ulkopuolisen havaitsemia liikenne sääntöjä… useita ajonevoja ja saman verran vastaantulijoita ilman kuitenkaan mitään kaistoja, aluksi tulee sellaisessa helposti pahaolo mutta siihen liikenteeseen tottuu ihmeen nopeasti. Mombasassa on kyllä ihan siistit, jopa tarkasti asfaltoidut tienristeykset, Mombasassa kannattaa mennä hiekka rannoille kokeilemaan ratsastamista hieman kamelin kanssa. Pidä kovin kiinni satullasta, kun se nousee… heilahtaa ja nousee jaloilleen… ei kannata muuten jos menet Fort-Jesus nimiseen Mombasan historialliseen linnakkeeseen niin sinu matkaasi tulee käytännössä väkisinkin todennäköisesti joku rantapoika oppaaksi, niihin ei kannata luottaa pätkääkään mutta voit jutella ihan rauhassa, voivat näyttää myös päälle päätteeksi vieressä olevaa historiallista vanhaa kaupunkia, mutta ei siellä ole oikeasti mitään katsottavaa voit sano, että otat kolmipyöräisen mopotaksin maksat sovitusti kireoksesta ja häivyt, jos be alkaa seuraamaan sinua hoteliin asti niin sano selvästi, että sä et enää seuraa tarvitse ja jos ne tulee perässä kerro vastaan tulevalle poliisille että noi seuraa minua voitteko auttaa, tai viimeistään hotelissa sanoa että ei päästä niitä hoteliin, ne voi muuten röyhkesti seurata perässä kuin olevinaan kaverit, yksinään on paha. Niihin ei tule koskaan luottaa esim. siten että treffaa ne jossain ja lähtee ryyppäämään vaikka ne voivat sinua siihen yllyttääkin...ne ryöstää kun tulet känniin ja lisäksi voivat ottaa sinut hengiolttä tai jos tuuria on niin hakata vaan.

        Mombasassa monessa eri hotelissa, hotellit ovat siellä parempia, kuin Nairobissa ja mikä on iloinen yllätys niin myös halvempia. Mamba Village, eli krokotiili kylä on Mombasassa ja Nairobissa, Mombasan Mamba Village on parempi, Google kartasta kannattaa katsoa hieman kaupunkia karkeasti niin sen sitten hahmottaa nopeammin. Mombasa on melko suuri saari, ja Mombasa jatkuu sitten mantereelle Lahdentapaisesta syvennyksestä se jakaantuu saaren pohjoisrannalla olevaan mantereeseen, North Cost Mombasa, jossa on paljon myös turisti hotelleita ja etelän Shout -Cost jossa on kait enemmän paikallista asumista. North Cost ainakin pääsee mm, pitkää siltaa pitkin taksilla. Green Bari on keskustassa siis Mombasan saarella se oli kanssa vakio, mene sinne juomaan aika lähellä Castel Hotel Mombasaa ostoskeskuksessa, lähellä vanhaa kaupunkia.

        Hyvää Kenian reisuja.

        Menen itse taas sinne pian ehkä jo tammikuussa.
        Cheers!

        Jos olet siellä päin oikeasti tammikuu-maaliskuu,olisi kiva siellä päin ollut kaveri tavata? Voisit hieman antaa vinkkejä voisi käydä oluet juomassa:)


      • kachumbari
        Help,helppa kirjoitti:

        Olen itse lähdössä tammikuun alussa Keniaan. Tarkoitus oli jos lennän Nairobiin. Olisiko siis parempi lentää suoraan Mombasaan ja kuinka paljon vaikeampaa sinne on saada lentoja?(hinta) Tarkoitus olisi viettää Kenia-Tansania akselilla 2-3kk aikaa ja käydä kunnon safarilla,sekä merellä kalastamassa. Onko kenelläkään tietoa minkä hintatason safareita siellä on 5-8vrk safarit? Olisiko joku käynyt kalastamassa siellä päin? Mitä kalaa on kenties tullut,sekä onko ollut kalastus safarit kalliita? Mikä on kohtuullinen (edullinen) hinta haitari millä siellä tulee toimeen majoitus/ruoka/vesi per/kk?

        Olisin kiitollinen mahdollisista tiedoista jos joku voisi hieman avata minun "tyhjää päätäni" tämän suhteen!

        Olen käynyt kolme kertaa Keniassa, palasin viimeiseltä matkalta tämän vuoden syyskuun alussa. Pisimmillään olen viettänyt siellä 3 kk. Olen tutustunut paljon paikallisiin ihmisiin ja heidän mukanaan nähnyt sitä Keniaa, mikä löytyy turistirysien ulkopuolelta. Ensinnäkin, kannattaa ottaa ne lennot sinne Nairobiin eikä Mombasaan ja ostaa sitten paikan päältä lennot Mombasaan ja takaisin. Nairobi-Mombasa -välinen lento maksoi minulle yhteen suuntaan noin 50 euroa. Halvemmallakin varmasti en saisi, jos on ajoissa liikenteessä. Itse ostin lentolippuni reilua tuntia ennen lennon lähtöä :) Bussikin on tietysti vaihtoehto, jos haluaa halvalla päästä. Viime reissulla menimme bussilla Nairobista Mombasaan ja palasimme lentäen. Bussimatka maksaa 10-15 euroa ja kestää n. 9 tuntia. Ja bussi oli hyväkuntoinen (ei hajonnut kuin kerran matkan aikana) ja paikat varataan paikkakartasta, niin ei tule montaa ihmistä samalle istuimelle.

        Safarilla olen ollut kerran ja sinne lähdettiin Kisumusta (länsipuolella) ja kesti viikonlopun verran. Masai Maralle mentiin ja ruokineen kaikkineen safarimatka maksoin jotain 200-250 euroa, muistaakseni (oli vuonna -09). Pidempien safarien hinnoista en osaa sanoa. Safarilla ehdittiin nähdä todella paljon eläimiä, Big Fivesta jäi näkemättä ainoastaan leopardi. Nairobistakin käsittääkseni on kätevä mennä Masai Maralle safarille, mutta Mombasasta sinne on pitkä matka.
        Kävin Mombasassa myöskin syvänmeren kalastusreissulla, mutta saalista emme valitettavasti saaneet. Hyvitykseksi tästä kalastajat veivät meidät turistivapaalle, ihanalle syrjäiselle rannalle merenelävistä koostuvalle lounaalle (ei tullut mahatautia muuten). Kalastusreissujahan saa ostettua esim. omalta hotellilta, jos jossain länkkärihotellissa asusta. Itse ostimme matkamme sattumalta tapaamaltamme kalastajalta, jolla oli hyvä vene ja matkan hintakin oli puolet hotellien tarjoamista reissuista. En todellakaan suosittele tätä vaihtoehtoa, vaikka meidän reissu olikin saaliin puuttumisesta huolimatta onnistunut ja hengissä selvisimme takaisin.

        Majoituksen hintahaarukkahan vaihtelee riippuen ihan siitä, minkälaista tasoa vaadit. Mombasassa olimme turistihotellissa (Kenya Bay Beach hotel) ja hinta oli noin 50e/vrk, suurin piirtein. Hintaan kuului aamupala ja illallinen. Mutta löytyy sieltä paljon halvempiaki (jopa 6e/vrk) majoituksia, jos on valmis yöpymään idyllisessä rantamajassa aivan meren rannan tuntumassa. Kavereilta kuulin, itse en ole kokeillut. Ja tyytyväisiä olivat.

        Ihmisistä haluan jotakin sanoa, koska täällä näkyy olevan aika paljon negatiivista kommenttia heistä ja heidän luotettavuudestaan. Se, että olet mzungu (valkoihoinen), tarkoittaa monille (melkein kaikille) sitä, että sinulla on paljon rahaa. Siitä huolimatta ihan kaikki eivät rahojasi ole vailla, varsinkaan epärehellisin keinoin. Järjen käyttöhän on sallittua, ihan täällä koti-Suomessakin, eikä kannata antaa ihmisten huijata sinua. Ihan tavallisia ihmisiä kenialaisetkin ovat. Suurin osa hyviä, mutta joukossa tietysti huonojakin. Olen saanut monta hyvää ystävää matkoillani ja olenkin palaamassa sinne jälleen keväällä, toukokuussa luultavasti. Safiri salama (turvallista matkaa)!


    • ei ikinä enää...

      voi melkein sanoa että ei ikinä enää,koskaan,keniaan. ihmiset siellä ovat suoraan sanoen väkivaltaisia,rosvoja,välinpitämättömiä,juonittelijoita,eli ei siis mitään kaunista sanottavaa noista murjaaneista.olen käynyt kymmenessä afrikan maassa,kenia todellakin pahin,sierra leonesta tähän mennessä pidän eniten.ugandaa aion kokeilla ensi vuonna. Keniassa ei ollut muuta hyvää kuin se,maailman suurin kauppakeskus rämälämä dingdong.

    • xbtyy

      Kenia on hieno maa ja ihmiset, ainakin Nairobissa, tosi ystävällisiä. Joskin varo varkaita ja kerjääjiä vaikka pienen lapsen hellyttävä katse tuntuu vaikealta kestää. Huijaamiseen ja varastamiseen on monta tapaa. Desinfiointiaine pidä aina mukana ja käytä tarpeen vaatiessa. Öisin tai iltaisin älä liiku yksin. Öisin älä ollenkaan.

      Hotelli HIlton on tosi hyvä hotelli, hyvä ja ystävällinen palvelu, maittava ja runsas aamiainen, pub ja ravintola aivan länsimaiden tasoa. Ja lämmitetty ulkouima-allas todella mahtava. Ja Kylpyläkin on jos tarvitsee hoitoja.

      Italialainen pizzeria lähell Hiltonia tosi hyvä ja Carnevoire- ravintola, jonne taksilla pääsee, aivan mahtava ruokapaikka ja elämys. Blixenissä pitää käydä ja kirahvipuistossa yms. Nairobissa. Safarit Maasai Maraan, Amboselliin yms. ovat ehdottomia käyntipaikkoja. Varsinkin eläin laumojen kokoontumisen ja vaelluksen aikana valtavat seebra, antolooppi, härkä yms., yms. laumat ovat unohtumaton mahtava elämys ja kokemus. Siksi ymmärtää mainiosti sen, että Afrikan luonnonsuojelualueiden palkitseminen on ollut oikea teko.

      Ja Keniassa Lodget ovat hyviä ja yleensä palvelu ystävällistä ja ihmiset ystävällisiä.

      Mutta näe myös asian toinen puoli: Köyhyyttä, kurjuutta, nälkää, lääkkeiden puutetta jne, jne, roskaa etc..

      Mutta käymällä Keniassa, Nairobissa, yleensä Afrikassa, avartaa. Heillä siellä on jotain sellaista mikä meilltä länsimaisilta ihmisiltä puuttuu. Jumalankin on siellä todellisempi kuin meillä.

      • Marja Kaarina

        Hienosti kirjoitettu viesti. ei turhia haukkuja ja asiallista tekstiä, tälläista harvoin saa. Kiitti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      102
      3205
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      82
      3116
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      322
      1959
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      90
      1459
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1246
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1165
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      888
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      125
      817
    9. 46
      793
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      757
    Aihe