Nikonille kävi huonosti

surullinen tuhoaja

Elikkäs kamerasta jotain tietävät, nyt hieman neuvoja tarvis. Kamerani kolahti kallioon tosin yklää kevyesti, mutta minkäänlaisisa naarmuja ei tullut eikä ulkoisesti näyttänyt mikään hajonneen. Kamera käynnistyi normaalisti ja ottaa kuviakin ihan ilman mitään ongelmaa.. kuitenkin kaikki kuvat ovat mustia. eli nyt jossain jokin tais sittenkin mennä rikki. eli kamera ottaa kuvan, mutta kuva on musta. kenelläkään veikkausta mistä johtuu?

16

1944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vieläkin surullinen

      ja kysesssä nikon d3100

    • Ensinnäkin, en tiedä mikä sitä voisi vaivata mutta kokeile toista optiikkaa, jos vaikka se olisi särkynyt. Sekin voi auttaa jos irroitat ja kiinnität optiikan uudelleen. Onko siinä reaaliaikainen kuva takapuolellan näkyykö se? Oletko kokeillut toisella kortilla, se on halpa testi kun kortteja saa parilla kympillä jos ei satu toista olemaan.

      Näyttääkä takana oleva ruutu kuvan kuvauksen jälkeen?

      Eipä tule heti muuta mieleen, kokeile ja jos ei auta niin on pari vaihtoehtoa, vie korjattavaksi tai osta uusi runko.

      • Vielä tuli mieleen yksi mahdollisuus joka minulle on sattunut tosin siten, että tuli ihan kirkkaita kuvia. Onko kameran valitsin M asennossa ja aika sekä aukko pieninä? Itse olin kokeillut pimeässä kuvaamista ja unohtanut valitsimet siihen asentoon.


    • nikonin tuhoaja

      takana oleva ruutu näytti jokin aika sitten vielä kuvat ihan normaalisti, mutta nyt tosiaan pelkkää mustaa. ja näytössä ei näy realiaikaista kuvaa, tai jos laittaa asetuksen että kuva tulee siihen on siinäkin pelkkää mustaa.. pitäpäs kokeilla toista tuota optiikkaa, voipi olla että siinä se vika onkin... kortti toimii toisissa kameroissa ihan moitteettomasti. no pitänee katsella hetki ja viedä sit huoltoon. ajattelin vaan jos täältä saisi hyviä vinkkejä jos olisikin vaan joku pikkuvika, niin saisi itse katsottuu kuntoon.. Kiitoksia näistä vinkeistä. Testataan :)

      • ppkgoeihgk

        Ota objektiivi irti ja laukaise. Nouseeko peili ylös?
        Vika peilissä estää Live-view toiminnon, mutta jos vanhatkaan kuvat ei näy on vika pahempi.
        Mustia kuvia saa kyllä helposti, jos säädöt lipsahtaa liian suurelle alivalotukselle.
        Suosittelen kameran näyttämistä liikkeessä, jossa niitä myydään.


    • En ole mikään kameratekniikan asiantuntija mutta aattelin vain mitä itse kokeilisin jos moista oiretta pukkaisi. Itse olen sen verran harhainen jotten yleensä koskaan ole yhden kameran varassa vaan ainakin pokkari on mukana järkkärin lisäksi, tai bridge.

    • kävi huonosti?

      Kannattanee myös kokeilla ns Gardinaaliresettiä.
      – irroita objektiivi ja poista akku
      – dota vähintään 2 min
      – laita akku ja objektiivi (miel toinen) kameraan
      – käynnistä kamera ja laita kaikki säädöt automatiikalle

      Kokeile toimiiko

    • papara

      nikon d3000 ollut toista vuotta ja varokaa sen kanssa kosteutta vastaan. Itsellä taisi kerran rankkasateessa laukun kanssa kostua kamera ja nyt ei lähde mitään käyntiin. Huoltomises sanoi, että siitä on mikropiiri mennyt ja hinta yli 200e eli ei kannata korjata. Nyt ottaisin kiitollisena vastaan tietoa , mikä kamera kestää pientä kosteuttakin. Mutta ei enää Nikonia, niiden kestävyys on nyt nähty.

      • Nikon ylivoimaa

        Luota Nikoniin.D90 kestää ämpärillisen vettä, ja kävi minulle kerran niinkin tuon kameran kanssa kuin ketjun aloittajallekin: erehdyin liukkaalle kalliolle ja lensin leppiksenä, kamera kolahti kallioon ja oberin vastavalosuoja lensi lepikköön. Vaan minä se vain jatkoin räpsimistä, ja Nikkorin lasi ja D90 runko pelasivat niin kuin ennenkin.


      • 60 D
        Nikon ylivoimaa kirjoitti:

        Luota Nikoniin.D90 kestää ämpärillisen vettä, ja kävi minulle kerran niinkin tuon kameran kanssa kuin ketjun aloittajallekin: erehdyin liukkaalle kalliolle ja lensin leppiksenä, kamera kolahti kallioon ja oberin vastavalosuoja lensi lepikköön. Vaan minä se vain jatkoin räpsimistä, ja Nikkorin lasi ja D90 runko pelasivat niin kuin ennenkin.

        Ainoastaan Pentaxin K5 malli on noista noin 1000 €:n rungoista kunnolla sääsuojattu. Canonilla eikä Nikonilla ole vastaavaa sääsuojausta tuossa hintaluokassa.


      • jeffrr
        60 D kirjoitti:

        Ainoastaan Pentaxin K5 malli on noista noin 1000 €:n rungoista kunnolla sääsuojattu. Canonilla eikä Nikonilla ole vastaavaa sääsuojausta tuossa hintaluokassa.

        Tuossa hintaluokassa?
        Onpa nähty homehtuneita ykkösiäkin, eikä omistaja edes tiedä niitä kastelleensa!


      • harrastaja.

        Tietääkseni D3000 ei ole sääsuojattu, joten jos olet kastellut kamerasi sateessa, niin se on voi voi. Jos ostaa uuden kameran, niin eiköhän se ensimmäinen vaihe ole se, että tutustutaan kameraan niin perusteellisesti, että tiedetään myös mitä olosuhteita kamera kestää. Tollasen kameran kanssa, joka ei ole sääsuojattu, niin jos kuvaamaan lähtee luontoon, niin muovipussia mukaan vaan vaikka hellesäällä, jos kameralaukku ei pidä vettä, koska suomen kesässä ei koskaan tiedä milloin sade yllättää. Sitten kun moka sattuu omasta syystä, niin syytetään kameramerkkiä ja sen kestävyyttä? Itsellä Nikon D7000 ollut tuollaisessa sateessa, eikä ole tullut ongelmia. Jos jotain tulee, niin takuuta on jäljellä vielä 2,5 vuotta ja senhän on korvattava normaali sateen aiheuttamat viat jos kerran luvataan kameran olevan sääsuojattu.

        http://www.youtube.com/watch?v=uFTxF8VxXag


    • Nikon ylivoimaa

      Jaa. Mutta D90 maksaakin alle 600, joten onpas tuo nyt hintaluokassaan ylivoimainen.

    • Julmasää

      Sää suojaus ja pölytiivistys ei kyllä meinaa sitä jotta se olis läheskään vedenkestävä se kamera
      jos se vaikka roiskeveden pitäskin ulkopuolella.
      Ken uskaltaa nii uppottakoot sen oli se Canon , Nikon tahi Pentax ja kokeilkoot
      hyvää onneaan?

    • Qira

      Argh mulle kävi samalla kameralla ihan tismalleen samalla tavalla ): Hassu juttu vaan, että kolhun jälkeen vielä otti ehkä päivän kuvia, mutta seuraavana päivänä kaikki kuvat mustia.

      Yritän ettii jostain jonkun liikkeen ja kokeilen toivoa, että saataisiin kohtuuhinnalla ja mahdollisimman nopeasti korjattua. Ehti nimittäin olla minulla vasta 6kk ja pitäisi ottaa koiranpennuista kuvia myynti-ilmoitukseen ja rippikuvia ):

    • Oikea osoite

      on JAS-tekniikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe