Matka Etelä-Afrikkaan -- kokemuksia?

Tetsuro

Olemme lähdössä matkalle Etelä-Afrikkaan marraskuun lopulla. Ensin Kapkaupunkiin ja sieltä Johannesburgiin ja Kruegerin luonnonsuojelualueelle. Olisiko kenellä kokemuksia?
Väkivallasta varoitellaan erityisesti Johannesburgissa.Miten kannattaa liikkua ja matkustaa? Hintataso ei ole ns. edullinen? Kerro kaikenlaisia vinkkejä ja kokemuksia?

10

6331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika monesti käynyt

      Riippuu tietysti millaista reissukokemusta olet hakemassa ja myös millaista matkaseuraa on mukana. Vuokra-autoa navigaattorilla varustettuna pidän ehdottoman suositeltavana, muuten juututte paikoillenne. ... Mutta lyhykäisesti omat suositukset:

      Kapkaupunki:

      -Pöytävuori ja ja ainakin ylösmeno kävellen, ei tarvii maratoonarin kuntoa.

      -Waterfrontin ostarialue ja ympäristö. Se kaupunkiympäristö oli ainakin kesäkuussa 2010 MM-kisojen aikaan täysin turvallista kulkea.

      -Helikopterilentoja saa suht' edullisesti. Jos lompsa vaan kestää niin puolessa tunnissa näkee hulppeat näkymät koko niemennokasta !!

      -Auton rattiin ja ja vaikka meikeläiseen vastapäivään Hyväntoivonniemeä kiertämään. Käynti Cape Pointin luonnoinsuojelualueella sekä opastuskeskuksessa näköalat niemennokasta niin pitkälle kuin jälkaisin pääsee. Marraskuun lopulla ei ole enää parhaat mahikset nähdä valaita mutta mahdollisuuksien rajoissa kuitenkin.

      -Africanh Market's löytyy myös sieltä Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualueen tieliittymän tyvestä. Ehkä samaa tavaraa kuin lentokenttien 'Out of Arica:sta' mutta murto-osahintaa ja tinkiminen onnistuu toisin kuin kenttäkaupoissa.

      -Erillinen päiväretki osin rantaa pitkin vähintään Walkers Bayhin saakka. Hiukan päivää venyttämällä onnistuu käymään myös Afrrikan mantereen eteläisimmässä kärjessä 'Southern Most poin of Africa' Cape Agulhasissa. No siellä ei ihan hirveesti sitten ole mkuitenkaan nähtävää kuitenkaan. Western Capen huikeat viljapeltolakeudet ehkä jääneet päällimmäisiksi mieleen.

      Johannesburg, paikallisten ohje:

      1. Älä mene.
      2. Jos on pakko mennä älä menbe sittenkään.
      3. Jos on ihan pakko käydä yritä saada joku paikallinen käymään puolestasi.

      -Ne sikäläiset kun siellä käyvät ajavat tunnettua vissiä reittiä ja pistävät autonsa ennalta varmaksi tunnettuun parkkiin. Ja ajavat vissiä tunnettua reittiä takaisin kotiin. Yritettiin viimeksi talvella saada paikallista kaveria viikonloppuna näyttämään meille Johannesburgia.... hän ei pitänyt sitä hyvänä ajatuksena ja ei sitten menty...

      No, turvallisuustilanne on tosin parantunut huimasti viime vuosina mutta edellen Johannesburg on paikka jonne ei kannata mennä edes ajelemaan hyuvikseen puhumattakaan että lähtisi kaupungille kävelylle. Mm-kisojen aikainen tilanne poliisidivisioonineen oli eri tarina.

      Krugerissa en ole käynyt ja en pysty komentoimaan kuin lukuisten ITSE kuulemieni kertomusten pohjalta ; - ].

    • Kerran käynyt

      Lisäisin edellä mainittuihin hyviin vinkkeihin Robben Islandin, eli sen entisen vankilasaaren Kapkaupungin edustalla. Liput kannattanee varata etukäteen; lautat ovat usein täysiä.

      Hyväntoivonniemellä älkää missatko Boulders Beachiä pingviineineen lähellä Simon's Townia.

      Jos viini maistuu, niin esim. Stellenboschin alueella on lukuisia viinitiloja, joilla voi vierailla.

      Kaveri asui Johannesburgissa sähköaidatulla alueella puoli vuotta ja hänen ohjeensa oli aikalailla edellisessä vastauksessa mainitun kaltainen, eli että keskustaan ei ole mitään asiaa (eikä monille muillekaan alueille). Itse olen käynyt järjestetyllä retkellä Sowetossa, ja päivä oli hyvin mielenkiintoinen eikä olokaan tuntunut missään vaiheessa turvattomalla, kun liikuimme isolla porukalla sowetolaisoppaan johdolla.

      Krueger on varmaan elämys. Siitä ovat minullekin vain kaverit kertoneet; itse olen käynyt safarilla Pilanesbergin riistansuojelualueella, joka on pienempi, mutta oikein elämyksellinen sekin ainakin ensimmäisen safarin kohteeksi.

    • Cape Town

      Muista malarialääkitys sitä suositellaan sikäli menossa käymään tuolla luonnonpuistossa..

      Ja "paikalliset" saattavat vittulla ihonväristä yms...

      Rikki taxi edullinen vaihtoehto Cape Townissa sikä tilaa sen siten että matkassa saatta olla muita kyytiläisiä myös eikä ole kiirus...Ne autot millä olen itse menny ovat olleet tilavia "Lontoon" taxeja..

      Eikä kanata sitten pelästyä noin 12 kieppeillä päivällä ammuttavaa tykinlaukausta:)

      Ruoka kohtuu edukasta sikäli ottaa mac asteikolla eli bic mac ateria maksaa noin 3,5 euroa.

      Halvin punaviini mitä löysin normi ruokakaupasta oli 1,80 ja six pack olutta oli 3,50 nämä siis ei ollet mitään tarjoustuotteita tms...
      Dieselin ja bensiinin hinta noin euron litra tai hieman alle. Ei ollut hinnoissa kuin marginaalinen hintaero.

      Linja-auto (my city bus yhtiö) 50 centillä pääsee jo kohtuu pitkälle...
      En ole vielä tsiikannut mitä kustantaa nää 2 kerrosbussit/turistibussi/kiertoajelu sellaiset päivän tai 2 päivän liput.

      Ai niin muista muista muista!!! Täällä autoilija on ykkönen vaikka olisit suojatiellä niin kävelijä väistää!!! Poikkeuksena korotetut suojatiet joissa on myös yleensä vilkkuvalot erikseen kertomassa kyseisestä paikasta autoilijoille!!

      Johanneburghista ei ole kokemuksia

      Pretoriasta kylläkin..Ei ollut ongelmia kun pysytteli pääkaduilla eikä ollut pimeen tultua liikkeellä. Ainoa ei niin mukava oli pummaavat vanutupot (eli VALKOISET) mikä itsekkin olen.

      Testattua on myös tullut nämä "pikkubussi" eli tuttaavallisesti pienet Hiaset johon tungetaan se 15-16 tyyppiä jouselle....Toki kuljetuskalusto on modernisoitunut jonkin verran ja löytyy todella uusia pikkubusseja jossa mukavuus on jo toista luokkaa :)

      Ja kuten jo todettu niin ...Välttämättömin vain mukaan passista ehä vain paperikopio mukaan kun olet/te päivällä pyörimässä reisuillanne ja arvokas KAIKKI hotellin safe/boxiin. Itsellä on 20 euron halppispuhelin matkassa et jos häviää niin taloudellinen menetys ei ongelma.

      Harmi että olen kerennyt lähteen pois jo kun olette Cape Towniin matkassa olisin voinut antaa pikaopastuksen cityyn ei olis niiiiiiiiiiiiin paljoa kuluttaa aikaa asioiden löytymiseen.

    • Aika monesti käynyt
    • Kulkuri

      Oletteko lähdössä LomaLinjan matkalle 25.11 ?

    • Chi.Chi

      Afrikkalainen mies eräässä hakkeri elokuvassa nimeltä Delete kirosi kiinalaiset ja venäläiset sanoin:hiton/hemmetin kiinalaiset ja venäläiset!kun Joku ydinpommi räjähti hakkerien toimesta! Sitä vaan että mustaihoisilla Afrolla ei ole otsaa kirota kiinalaisia! Sillä mikään Afrikan maa ei ole niin iso/kehittynyt taloudellisesti/mahti valtio kuin Kiina ja venäjä!

    • Johannesburg11

      Johannesburgin pohjoiset lähiöt kuten sandton, rosebank ja bryaston ovat rikkaita ja hyviä alueita joissa pärjää hyvin. Tosin yöaikaan liikkumista kannattaa sielläkin välttää. Johannesburgin "keskusta" joka vielä 30v sitten oli hieno alue ja liike-elämäm keskus taas on nykyään urbaania ghettoa eikä sinne kannata mennä edes päiväsaikaan. Toisin kuin monet täällä suosittelevat niin ei missään nimessä kannata käyttää paikallisten minibusseja koska ne ajavat miten sattuu ja aiheuttavat paljon onnettomuuksia.

    • einim

      Johannesburg on todella iso kaupunki,josta löytyy turvallisia alueita kuten Sandton,Fairland,Northcliff ja Weltevredenpark sekä surkeita alueita kuten esim.keskustan Hillbrow.Safareita on lähellä monia,esim.Lion park,Pilannesberg n.2 tunnin päässä ja Kruger n.5 tunnin päässä.Lähin ranta on Durbanissa,n.6 tunnin ajomatkan päässä.Kapkaupunki on Etelä-Afrikan hienoin kaupunki mutta se on vaarallisin (murhatilastossa)

    • Anonyymi

      Tulin juuri Etelä-Afrikasta vapaaehtoistyöstä. Kävimme samalla myös Pilanesburghin luonnonsuojelualueella ja en voi kuin suositella paikkaa, näimme kaikki Bigfive -eläimet ja paljon, paljon muuta. Maisemat ovat myös upeat vuorineen ja laaksoineen, iso peukku tälle paikalle.

      Jos matkustat Johannesburgiin tai Kapkaupunkiin, muista kaikki varoituksen sanat, ovat oikeasti vaarallisia paikkoja ja täytyy tietää, missä siellä voi liikkua 👍

    • Anonyymi

      Löytyi tyttöystävä Waterkant straatista 42 maaliskuussa 1975 .- Pillunkarvat kuin teräsharjalla :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4315
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1691
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1517
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1432
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      53
      1229
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1093
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    Aihe