Vilnaan maitse

viltsuj

Hei
Mikali joku on matkustanut maitse Vilnaan laiva bussiyhteyksilla, kertoisitteko matkan hinnan, keston ja kokemuksia? Olisi kerrankin aikaa matkustaa, ja tama vaihtoehto kiinnostaa!

7

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilnius

      Me mentiin Riiasta Vilnaan bussilla. Varattiin matka suomesta matkahuollon kautta. Siihen tuli pari euroa hintaa lisää. Tietty pystyy hoitamaan paikan päällä. Hinta taisi olla 25 euron huitteissa (busines-luokka). Eli extra vesi pullo ja fitness patukka ja "oma" osasto takana. Matkalla ei käytännössä ollut tupakkitaukoja. Kesto on noin neljä tuntia. Matkalla näki kyllä kaikkea mielenkiintoista, vaikka isoja teitä kuljettiinkin. Ainakin täällä nousi peukku matkan puolesta. Ehkä syksyllä uudestaan.

      • skeptikko....

        siis onko bussissa joku busines-luokka? riikasta varmaan köröttelitte, ei riiasta?


    • Joku vain

      Vilnaan pääsee vaikka suoraan Tallinnasta bussilla. Tallinna - Riika-väli (jonka itse olen muutaman kerran matkustanut) kestää siinä 4 - 5 tuntia. Edellisen viestin kirjoittaja mainitsi Riika - Vilna-välin kestäneen noin neljä tuntia, eli siis matka Tallinnasta Vilnaan taittuu bussilla ehkä noin 9 tunnissa. Onhan siinä istumista, etenkin jos bussi on täynnä (ja jos matkustaa ihan ilman mitään business-luokan "ylellisyyksiä" :-)). Tallinnan linja-autoasemalta liput saa kätevästi, mutta tietysti jos haluaa varmistaa paikkansa, ne voi sitten jo Suomessa hommata, kuten edellisen viestin kirjoittaja oli tehnyt. Muistelisin itse maksaneeni Tallinnan ja Riian välisestä bussimatkasta peruspaikalla jotain 15 euron tietämissä.

      Tuo Tallinna - Riika - Vilna-reitti on varmaan nopein, mutta toki muutakin reittiä voi mennä. Riiasta (jossa toki kannattaa aina pysähyä :-)) voi matkata bussilla Kaakkois-Latvian Daugavpilsiin eli Väinänlinnaan, Latvian toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Matka kestää muutaman tunnin, eikä matkabudjetti bussilipun hintaan varmaan kaadu. Itse reissasin viime kesänä tätä reittiä, ja minusta Daugavpils oli varsin kiinnostava paikka: mm. kauniita eri tunnustuskuntien kirkkoja ja punatiiliarkkitehtuuria, väestö pääosin venäjänkielistä, ei (länsi)turistilaumoja.

      Olin Daugavpilsissä pari yötä ja jatkoin bussilla Vilnaan. Bussimatka kesti noin 3,5 tuntia ja maksoi noin 12 euroa (ilmeisesti mukana oli jonkinlainen opiskelija-alennus). Bussi pysähtyi Liettuan puolella Utenassa hetkeksi, ja kävin nopeasti vieressä olevassa kaupassa ostamassa jotain syötävää. Bussiyhteyksiä Daugavpilsistä Vilnaan ei tosin tainnut olla päivittäin kuin yksi, lähti aamupäivällä. Daugavpilsistä Vilnaan on mahdollista matkustaa myös junalla, mutta lipun hinta olisi ollut mielestäni suhteessa bussimatkaan kallis, noin 20 latia eli lähelle 30 euroa.

      Vaikka tämä poikkeiluni nyt onkin vähän ohi alkuperäisen kysyjän aiheesta, suosittelen matkalla pysähytelyä ja yöpymisiä, jos aikaa ja kiinnostusta on. Tuo itäinen Daugavpilsin-reitti on kulkemisen arvoinen. Jos Vilnasta matkustaa maitse (ja meritse) takaisinkin Suomeen eikä tarkoitus ole päästä nopeimmalla tavalla Tallinnaan, kannattaa paluumatka tehdä eri kautta ja pysähtyä esim. Kaunasissa ja jatkaa sieltä vaikkapa rannikolle Klaipėdaan, Latvian puolelle Liepājaan jne.

      Bussimatkailu Baltiassa toimii ja on meikäläisittäin edullistakin. En varaillut lippuja etukäteen, mutta tietysti otin netistä ja asemilta selvää aikatauluista. Ainut minua vastaan viimekesäisellä reissullani tullut hankaluus oli se, että Klaipėdan ja Liepājan välinen jostain kauempaa tullut bussi oli tunnin vai perätikö parikin tuntia myöhässä (lipunmyyjä oli otain sensuuntaista epämääräisesti maininnutkin), mitään myöhästymisilmoitusta tms. ei tullut, lipunmyyntikin oli jo kiinni, mutta saapuipa bussi lopulta kumminkin ja pääsin jatkamaan matkaa. :-)

    • Johsa434

      Minuakin kiinnostaa tämä, joten nostan aihetta jos tulisi lisää kommentteja!

    • jakke100

      Muistelisin kuulleeni, että Liettuan TOKS bussiyhtiölllä on reitti suoraan Tallinnan D terminaaliin.. ehkä joku muu osaisi tarkentaa?

    • Bussimatkustaja

      Suoria bussiyhteyksiä Tallinnasta Vilnaan ei ole kovin montaa. Yksi yöbussi ainakin (lähtee Tallinnasta 22:30, Vilnassa n. klo 7 aamulla), mutta tuo ei toki ole kovin miellyttävä aikataulun kannalta. Useimmat yhteydet edellyttävät vaihtoa Riikassa. Noita yhteyksiä löytyykin jo muutaman tunnin välein. Bussien kunto vaihtelee kohtuullisesta erinomaiseen.
      Pääsääntöisesti kannattaa varata bussilippu ennakkoon netistä. Ainakin Lux Expressillä ja Simple Expressillä (löytyvät muistaakseni Eurolinesin kautta) hinta riippuu siitä, miten paljon aiemmin matkan varaa. Lähtöhinta yhteysvälille taitaa olla 3 euroa, mistä hinta nousee sitä mukaa, kun paikkoja menee. Suomalaisittain hinta tosin ei missään vaiheessa nouse mitenkään huomattavasti. Itse olen maksanut kalleimmillaan n. 30 euroa varatessani luksus-osaston paikan muutama päivä ennen lähtöä. Tuota väliä ajaa lisäksi Ecolines. Kannattaa katsoa myös Kautra ja TOKS. TOKS:n suora yhteys Tallinnasta tosin ei ole kovin kaksinen, koska se on hitaampi kuin melko samoin ehdoin kulkevat muiden yhteydet.
      Suora yhteys kestää n 8 ja 1/2 tuntia, vaihtoyhteyksien kestot riippuvat Riikassa kuluvasta ajasta.
      Voi tuota vaihtoehtoa suositella, jos haluaa priorisoida halpaa matkaa nopeuden kustannuksella. Puuduttavaahan se istuminen on, mutta toisaalta bussit ovat tosiaan ihan hyvätasoisia, niissä on vessat ja ainakin paremmista busseista löytyy myös kahviautomaatti (sisältyen hintaan Lux Expressillä) sekä vesipulloja. Passi kannattaa pitää helposti saatavilla, koska ajoittain se tarkistetaan Latvian rajalla. Myös matkalippujen tarkistuksia tehdään joskus. Kuskit osaavat kyllä ajaa, mutta ovat yleensä Balttian venäläisiä, joten pääosin eivät puhu englantia kuin muutaman sanan.

    • kerran koettu

      Vain matkanjärjestäjän kautta on menty mutta sitä et varmaan tarkoittanut. Suomalaisella bussilla mentiin, aikaa matkaan kului menomatkalla 9 tuntia, muutamia pysähdyksiä oli. Hotelli oli RadissonSAS Astorija , viiden tähden hotelli. Hinta ei ollut halpa.
      Jos menee virolaisella bussilla tai mitä ne lienevätkään, saattaa olla aikamoinen reissu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe